bezpieczniki vw t5

Znaleziono około 216 wyników dla: bezpieczniki vw t5
  • VW T5 2011r - brak lewych świateł pozycyjnych. bezpieczniki ok.

ok dzięki (at)ste jutro bede działał. (at)mansky BCM driver czyli? cały moduł pod kierownicą? W tym przypadku jest to element elektroniczny w BCM sterujący prądem zasilania żarówek.

Samochody Elektryka i elektronika   11 Mar 2015 01:00 Odpowiedzi: 25    Wyświetleń: 29898
  • REKLAMA
  • VW T5 Lift 2009r. (ambulans) - skandynawska wersja, brak świateł dziennych, bezpieczniki sprawne

Żarówki ok?

Samochody Elektryka i elektronika   07 Kwi 2021 17:59 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 3366
  • Nie znalazłeś odpowiedzi? Zadaj pytanie Sztucznej Inteligencji

Czekaj (2min)...
  • Volkswagen T5 ESP – błąd ESP, czujnik ABS, G85, G201, naprawa, diagnostyka

Volkswagen T5 – pojawił się błąd ESP. Jak sprawdzić czujnik ABS, G85, G201 i pompę ABS? Jakie są typowe usterki i jak je zdiagnozować?

Odpowiedź Sztucznej Inteligencji   16 Kwi 2025 19:01 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1
  • VW T5 2004 - brak świateł postojowych prawej strony, bezpieczniki OK

Akurat tutaj nie ma problemu bo VW tak ma że na wyłączonym kluczyku i włączonym kierunkowskazie palą się pozycyjne tak ma i prawa i lewa strona, a co do tego że nie ma pozycyjnych przy normalnym użytkowaniu trzeba poszukać usterki, może wyłącznik od świateł on chyba dzieli na prawe i lewe światła pozycyjne. Wiązka raczej nie bo wtedy to by też nie działały...

Samochody Elektryka i elektronika   02 Cze 2014 16:13 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 8088
  • REKLAMA
  • VW T5 Transporter T5 2008 - brak świateł stopu bezpiecznik

Witam Prawdopodobnie zrobiłem dziś zwarcie na górnej listwie (lampie) światła stopu w busie VW T5. Przestały mi działać światła stopu. Sprawdzałem żarówki są w porządku. Czy byłby ktoś tak uprzejmy i zasugerował mi, gdzie znajdę ten konkretny bezpiecznik od świateł stopu? Bus 2008r. Sprawdzałem bezpieczniki na środkowym tunelu w kabinie i wszystkie...

Samochody Elektryka i elektronika   03 Paź 2024 12:32 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 44634
  • Zwarcie w gniazdku zapalniczki VW T5 2012 - lokalizacja bezpieczników

VW T5 2012 r. Gniazdko zapalniczki wydaje się, że zawsze miało prąd, nawet przy wyłączonym silniku. Nastąpiło zwarcie w samym gniazdku, wpadł kawałek metalu do gniazdka i spowodował zwarcie. Za Chiny nie mogę znaleźć sposobu, jak to naprawić. Znalazłem 2 miejsca z bezpiecznikami. Jeden pod dźwignią biegów między siedzeniami, a drugi przy akumulatorze...

Samochody Początkujący   26 Paź 2023 13:14 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1266
  • REKLAMA
  • VW T5 po liftingu - Bezpiecznik przednich wycieraczek i spryskiwaczy

Bezpiecznik spryskiwacza znajduje się w skrzynce bezpiecznikowej pod maską obok akumulatora vw t5

Samochody Elektryka i elektronika   11 Maj 2015 18:40 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 16488
  • VW T5 2.5 TDI 130 KM - Zgasł podczas jazdy nie odpala

Bo musi widzieć obroty żeby ją załączył. Bezpieczniki F4, F30, przekaźnik R2. VCDS-em załączysz ją.

Samochody Elektryka i elektronika   21 Paź 2019 16:33 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 9870
  • T5 VW 2.5tdi - Instalacja wyłącznika na kluczyk dla akumulatora.

Poodłącz amperomierz w szereg z akumulatorem, powinien na wyjętym kluczyku pokazywać około 0,35A. jeśli znacznie więcej to wyjmuj po kolei bezpieczniki aż znajdziesz winny obwód. Jeżeli pobór jest jak wyżej, to jednak akumulator złożył wniosek o emeryturę.

Samochody Początkujący   29 Lis 2020 00:03 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 1395
  • Oświetlenie w kabinie vw t5 nie dziala/który bezpiecznik

Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki

Samochody Początkujący   14 Gru 2018 23:11 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 14088
  • REKLAMA
  • VW T5 2004 - który bezpiecznik odpowiada za dmuchawę nawiewu?

Czy ktoś orientuje się, który bezpiecznik jest od dmuchawy VW T5 2004 rok? Bezpieczniki te pod zapalniczką w środkowej części konsoli przejrzałem, ale nie wiem, który to konkretnie, na różnych stronach różnie piszą, a w pracy jestem i nie mam czasu siedzieć i sprawdzać każdy bezpiecznik z osobna AI: Masz zwykły nawiew, manualną klimę czy Climatronic?...

Samochody Początkujący   10 Kwi 2026 06:30 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 162
  • T5 , wentylator klimatyzacji uruchamia się tylko raz.

A co oznacza funkcja,,ekon,,Funkcji ekonomicznej powinieneś używać właśnie na trasie a nie w trybie miejskim Akurat przy VW i pochodnych opcja econ wyłącza sprężarkę i klimatyzacja działa jak zwykły nawiew. Spróbuj w sterowniku silnika zrobić test wentylatorów czy wentylator tam działa cały czas. Może poprostu drugi bieg nie działa. Sprawdzałeś bezpieczniki...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   03 Sie 2017 12:14 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 4410
  • Webasto Thermo Top C w VW T5 2006 - brak działania, bezpieczniki sprawdzone, co dalej?

Musisz zdiagnozować i po odczytanych błędach bedziesz znał przyczynę usterki pieca.

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   31 Gru 2015 19:26 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1701
  • VW T5 Multivan '07 - Skrzynka bezpieczników i przekaźników w przedziale pasaż

Bezpieczniki znajdują się za schowkiem na dużą butelkę 1,5 litra... 3.1.19. Zabronione jest publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych.

Samochody Początkujący   21 Cze 2015 10:45 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 50898
  • Lokalizacja bezpiecznika gniazda zapalniczki w VW T5 2.0 Diesel 2013

Są jeszcze bezpieczniki pod siedzeniem kierowcy. Mogą tam być bezpieczniki od dodatkowych gniazd, w zależności od wersji wyposażenia. Trzy bezpieczniki w górnym rzędzie między przekaźnikami.

Samochody Elektryka i elektronika   07 Kwi 2017 20:40 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 52905
  • VW T5 2012 DSG – brak komunikacji ze sterownikiem skrzyni po naprawie stacyjki

VW T5 rok 2012 skrzynia DSG. Witam. Po odpięciu stacyjki w celu naprawy stacyjki auto stało dwa dni nie ruszane, stacyjka odblokowana (uszkodzenia mechaniczne wewnątrz), po podłączeniu brak reakcji na start rozrusznika, wyświetla błąd lewarka biegów, włącz P/N, wszystkie wskaźniki na tablicy działają poprawnie, podpiąłem program diagnostyczny, błąd...

Samochody Elektryka i elektronika   08 Kwi 2026 17:25 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 273
  • Schemat bezpiecznikow vw t5 2,5 tdi 4 motion 2004 rok

Witam moze ktos podesłać schemat bezpiecznikow do t5 z 2004 toku 2,5 tdi brak swiatel stop pozdr

Samochody Szukam   26 Sie 2021 22:15 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1164
  • VW T5 2012 - lokalizacja bezpiecznika gniazda 12V, schemat elektryczny

Bezpieczniki w kabinie 37 72 40 każdy po 15A.

Samochody Szukam   30 Gru 2014 09:22 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 22953
  • Opis i schemat bezpieczników do VW T5 Transporter 2010 lift

Witam ,czy ktoś posiada opis lub schemat bezpieczników do VW T5 lift Z 2010 r ?

Samochody Szukam   06 Lis 2016 15:17 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 8412
  • VW Caravelle T5 2012 - poszukuję schematu nawiewów tylnych

Sprawdź bezpieczniki pod siedzeniem kierowcy.

Samochody Szukam   10 Gru 2024 17:07 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 5253
  • vw t5 - przy wymianie żarówki zrobiłem zwarcie i spalił się bezpiecznik

Przy wymianie żarówki w oświetleniu wewnątrz zrobiłem zwarcie i przepalił się bezpiecznik.Po wymianie bezpiecznika nie świeci oświetlenie w całym aucie.Czy możliwe że trzeba wykasować błąd komputerem?

Samochody Elektryka i elektronika   22 Maj 2017 20:36 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 1695
  • Gdzie znajdę opis przekaźników i bezpieczników vwT5 2.5 131ps 2007?

Czy ma ktoś opis przekaźnikow i bezpieczników vwT5 2.5 131ps 2007 r.?

Samochody Początkujący   04 Kwi 2020 21:04 Odpowiedzi: 18    Wyświetleń: 591
  • VW t5 2007r - Bezpiecznik pompki wody

Witam w którym miejscu znajduję się przekaźnik i bezpiecznik dodatkowej pompki wody tej przy webasto. W VW T5 2007R 2.5TDI

Samochody Elektryka i elektronika   14 Mar 2018 11:19 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 31677
  • Gdzie znajduje się sterownik i bezpiecznik bocznych drzwi elektrycznych w VW T5?

Witam , w aucie przestały działać boczne drzwi elektrycznie zamykane, brak komunikacji z modułem prawych i lewych , stało się tak po wjechaniu w dziurę na drodze , gdzie w samochodzie znajduje się ten sterownik i bezpiecznik

Samochody Elektryka i elektronika   06 Wrz 2017 14:49 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 909
  • Vw transporter t5 - Spalony włącznik automatyczny świateł

Witam ostatnio było czuć spaleniznę w samochodzie po czym przestał działać automatyczny włącznik świateł. Po wyjęciu włącznika ujrzałem stopioną obudowę i napuchnięte przekaźniki.Wie ktoś co to za układ i czy dostane identyczny by tylko przelutować do niego kable? Czy podczas palenia się przekaźników mogło dojść do nadtopienia cyny ? Luty nie wyglądają...

Samochody Początkujący   09 Lis 2014 16:09 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 4716
  • Volkswagen Transporter T5 2005 - Bezpiecznik od tylnej dmuchawy

Witajcie, zabrałem się za busa teścia i oprócz tego, że dokładam różne rzeczy wyposażenia by mu się łatwiej jeździło (lata już nie te ;-) przygotowuję się do dołożenia klimy. Ktoś przerobił ten samochód z osobowej wersji na towarową i ostała się dmuchawa przy tylnym prawym kole, ale mimo panelu sterowania na desce dmuchawa tylna się nie załącza. Zanim...

Samochody Elektryka i elektronika   07 Mar 2019 18:08 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 4794
  • vw transporter T5 - nie działa sterowanie bocznej szyby od kierowcy vw T5

witam wszystkich mam problem w busie transporterze t5 nie działa mi sterowanie bocznej szyby od strony kierowcy brak podświetlenia przycisków oraz nie działa sterowanie i podgrzewanie lusterek wszystko na jednym panelu sterującym. Natomiast od strony pasażera można tylko szybę opuścić ale niedarady już podnieść. Dodam że nie działa mi też radni niesprawność...

Samochody Początkujący   22 Paź 2013 10:57 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 13803
  • VW T5 FL - Schemat bezpieczników i przekaźników

Witam Potrzebuje schemat bezpiecznikow i przekaznikow do VW T5lift 15-18r. Z gory dziekuje za pomoc

Samochody Szukam   20 Cze 2020 07:32 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1350
  • T 5 2007r 1,9 - Brak zasilania na bezpiecznikach po zapłonie

Ze stacyjki wychodzi zasilanie na czarnym ,a w komorze silnika brak Poratuje ktoś schematem co jest po drodze

Samochody Elektryka i elektronika   19 Lip 2015 11:16 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 1140
  • Brak świateł postojowych z lewej strony VW Transporter T5

Witam mam taki problem Nie działają mi światła postojowe z lewej strony przód i tył włącznik sprawdzany działający bezpiecznik też działa na włączeniu świateł bezpiecznik reaguje włącza się ale brak postojówek Co może być przyczyną

Samochody Początkujący   23 Paź 2022 09:28 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 3636
  • Brak oświetlenia wewnętrznego w VW T5 2004 po zwarciu przy podłączaniu LED

Witam. Jak już napisałem w temacie mam problem z oświetleniem w busie VW t5 z 2004r. Miałem na krypie podłączone światła ledy i zrobiłem zwarcie i od tej pory nie mam nigdzie światła wewnątrz auta. Dodam że sprawdzałem bezpieczniki bo to pierwsze co się sprawdza no i bezpieczniki wewnątrz auta są wszystkie ok, nie wiem co dalej z tym robić??Może jest...

Samochody Początkujący   05 Paź 2014 20:27 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 3072
  • gdzie znajduje się skrzynka przekaźników w vw t5?

gdzie znajduje się skrzynka przekaźników (lub przekaźnik numer 103) w vw t5 transporter 2005? proszę o szybkie odpowiedzi z góry dzięki.

Samochody Początkujący   28 Lis 2015 16:44 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 40941
  • Volkswagen T5 – nadmierny pobór prądu przez moduły, sygnalizacja pasów

Prośba-ta szuja kradnie mi prąd (między 0.2 a 0.3A).Byłem już u dwóch elektryków ,a efekt wciąż ten sam.Rozpinając pojedynczo moduły kradnie tyle samo, dopiero jak odłaczy się ich kilka pobór spada.Dodam tylko, że wcześniej stał u elektryka zimą i na zewnątrz warsztatu pobór był większy niż w ciepełku.Teraz męczyli go 3 dni i się poddali.Moja znajomość...

Samochody Początkujący   05 Wrz 2009 15:21 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 2475
  • Montaż czujników parkowania w VW T5 - czy belka w zderzaku to problem?

Witam. Szukam pomocy w montażu czujników parkowania w Vw t5 Słyszałem, że ciężko je zamontować, gdyż w tylnym zderzaku znajduje się belka, która uniemożliwia montaż? I nie wiem czy to prawda? Czy jest może jednak miejsce na ich montaż? POMOCY.

Samochody Początkujący   27 Sie 2015 13:53 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 4293
  • VW T5 Caravelle 2.5 TDI AXD 2005 – wentylatory uruchamiają się na zimnym silniku

Witam, mam problem, z którym od paru dni nie mogę sobie poradzić. Proszę o podpowiedź, jak ktoś wie, o co chodzi, i z góry dziękuję. Po przekręceniu zapłonu startują mi oba wentylatory: od klimy i od chłodzenia, a silnik zimny. Czujnik temperatury wody nowy, komputer pokazuje uszkodzony sterownik. Sterownik też wymieniłem na nowy i nadal to samo - wentylatory...

Samochody Początkujący   26 Lut 2026 16:12 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 180
  • VW T5 Multivan Klimatronik nagle przestał działać.

Panowie ma problem w moim T5 z klimatyzacją.Po podpieciu komp i odczytaniu błędów wyskoczyło mi 00819- czujnik ciśnienia w klimatyzacji/ nie wymieniony jeszcze 01592- czujnik jakości powietrza/ wymieniłem go na nowy 18049_Błąd w układzie klimatyzacji Wentylatory cały czas działają non stop na pełnych obrotach i wymieniłem sterownik wentylatorów ale...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   06 Lip 2024 11:36 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 11331
  • VW Multivan T5 2004 - Wentylatory pracują przy zapłonie i podczas jazdy, czujniki sprawdzone

Sprawdź dokładnie bezpieczniki jeszcze raz i odłącz czujnik jakości powietrza przed wlotem do filtra kabiny.

Samochody Początkujący   14 Lut 2025 15:49 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 2763
  • VW T5 Multivan - Cztery akumulatory do Webasto - AGM pod maską?

https://obrazki.elektroda.pl/6699607500_... Zamontuj płasko 4 optimy jesli kasa nie gra roli. Jak zmieścisz to nawet pod autem. To są AGMy? Taka Optima może być pod maską stosowana? Jak z wrażliwością na wysokie temperatury? W sumie to kiedyś już zastanawiałem się nad montażem akumulatorów pod samochodem, chętnie bym je nawet zamontował...

Samochody Eksploatacja   19 Mar 2026 02:23 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 4134
  • VW T5 2006r. - Spryskiwacz szyb przednich nie działa.

Jak włączę manetkę na spryskiwanie to wycieraczki chodzą a silniczek milczy.Na krótko silniczek działa.Czy w tej sytuacji manetke można wykluczyć jako winowajcę? Bezpieczniki sprawdzone.

Samochody Elektryka i elektronika   04 Mar 2013 19:53 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 11898
  • VW Transporter T5 - Brak napięcia na gnieździe przyczepy

Bezpieczniki sprawdź.W tym aucie jest sterownik rozpoznania przyczepy.Napięcie będzie jak wsadzisz wtyk przyczepy.Najpierw bezpieczniki.

Samochody Elektryka i elektronika   18 Sie 2013 21:44 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 14913
  • vw t5 multivan 2005r 2.5 zjada prąd z akumulatora-pomocy!!!!

Wyciągaj po kolei bezpieczniki i mierz pobór prądu zaczynając właśnie od alarmów, radia oświetlenia itp.

Samochody Początkujący   07 Cze 2024 14:28 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 3363
  • Jednoczesna awaria dmuchawy, zasilania reflektorów i klimatyzacji VW T5 Multivan 1.9 tdi 2003 r

Sprawdziłem skrzynkę bezpieczników pod maską. Wszystkie bezpieczniki OK (fotka). https://obrazki.elektroda.pl/5471957800_... Mam jednak wrażenie, że nic mi to nie dało, bo wydaje mi się, że te bezpieczniki nie mają nic wspólnego z moją usterką. Wszystkie są dość małej wartości i zarządzają silnikiem, skrzynią i odbiornikami w komorze...

Samochody Szukam   13 Lut 2025 07:53 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 492
  • VW T5 Uszkodzony klimatronic tylni nawiew nie działa

Cześć, tak poradziłem sobie z tym problemem. U mnie pomogła wymiana bezpieczników które są pod siedzeniem kierowcy. Tak naprawdę były zrobione dwie rzeczy. Wymieniony bezpieczniki ( u mnie taki niebieski 60A) i wymieniony przekaźnik 100A ( taka mała czarna kostka na kilka nóżek ) - Ten układ jest odpowiedzialny za odłączanie ładowania dla akumulatora...

Samochody Elektryka i elektronika   02 Wrz 2024 20:05 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 9960
  • Niedziałający rozrusznik, który to przekaznik od rozrusznika VW t5 2.5tdi

Może byś kolego podał więcej danych auta? - ono było klepane ponad 10 lat. Rozrusznik raczej jest sterowany bezpośrednio z kostki stacyjki poprzez bezpiecznik nr 23. Raczej, bo danych auta trzeba się domyśleć. Bezpieczniki są w środkowej konsoli, góra skrzynki. https://obrazki.elektroda.pl/1014769700_... https://obrazki.elektroda.pl/6416843100_...

Samochody Początkujący   14 Wrz 2024 09:50 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 8502
  • Brak kostki do lusterka pasażera w VW T5 - jak podłączyć?

Witam Zamontowałem w T5 Centralny zamek, elektryczne szyby i lusterka. Mam tylko jeden problem otóż nie działa podgrzewanie lusterek. Wszystkie przewody z modułów drzwi i komfortu zostały podłączone prawidłowo jednak grzanie lusterek nie działa. po sprawdzeniu błędów moduł BORDNETZ zgłasza 2 błędy ' 00903 - bezpiecznik ogrzewania lusterek zewnętrznych...

Samochody Elektryka i elektronika   09 Gru 2023 00:13 Odpowiedzi: 48    Wyświetleń: 20585
  • VW T5 2006 2.5tdi - Drzwi boczne, brak bezprzewodowej komunikacji.

Witam przepraszam że odgrzewana ale mam identyczny problem. Brak komunikacji z prawymi drzwiami przesuwnymi. Dodam że informacji na temat drzwi przesuwnych jest bardzo mało i większości zostawione bez rozwiązania. Sprawdziłem już mikro styki zamka, silnika domykającego, styk w uszczelce, bezpieczniki razem z tymi pod siedzeniem kierowcy. Komputer niema...

Samochody Elektryka i elektronika   26 Wrz 2021 12:43 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 5064
  • VW T5 Multivan - samochod nie zapala,brak komunikacji z ecu

Przyjedź do mnie. Ogarnę. Bezpieczniki sprawne?

Samochody Początkujący   24 Paź 2014 18:16 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 5442
  • VW T5 2005 2.5diesel - Auto po odpaleniu gaśnie, nie działają kontrolki i wskazó

Brak zasilania zegarów co powoduje blokadę immo sterownika silnika. Albo słabo sprawdzasz bezpieczniki i wiązkę do zegarów albo padły zegary.

Samochody Elektryka i elektronika   23 Mar 2021 19:45 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1842
  • VW T5 - Transporter centralna elektryka Bordnetz rozładowuje akumulator.

Witam mam problem z dokładnym zlokalizowaniem problemu ponieważ doszedłem do miejsca że centralna elektryka pobiera 0.18A przez cały czas. Wymieniłem sterownik na inny i ta sama sytuacja. Czy ktoś jest mi w stanie podpowiedzieć co jeszcze sprawdzić? Bezpieczniki już wyciągałem pojedynczo nic to nie zmienia jedynie bezpiecznik od modułu wtedy pobór spada...

Samochody Elektryka i elektronika   05 Sty 2024 23:52 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1407
  • VW T5 2.0 TDI 2012 - Brak zasilania na dmuchawy nawiewu, wymiana sterownika nie pomogła

Hej, Pacjent to VW Multivan T5.1 2012 2.0 TDI CFCA. Pewnego razu przestały jednocześnie działać obydwie dmuchawy nawiewu - ta od świeżego powietrza, przednia jak i tylna w prawym nadkolu. Co zostało do tej pory sprawdzone: Sprawdziłem bezpieczniki od dmuchaw, obydwa nienaruszone, napięcia na obwodach zasilania są, przejścia przewodów ze sterowników...

Samochody Elektryka i elektronika   06 Lis 2024 15:24 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 3351
  • VW T5 Caravelle: Brak świateł cofania mimo sprawnych bezpieczników

Albo bezpiecznik robi cię w konia, albo gdzieś instalacja przerwę ma. Bezpieczniki sprawdzone kontrolką ? Czy wyciągałeś i organoleptycznie sprawdzane?

Samochody Elektryka i elektronika   28 Lut 2020 13:49 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 7491
  • VW T5 - Brak zasilania na sterowniku silnika

Tak jak kolega wyżej napisał. Po tym przekaźniku jest jeszcze bezpiecznik i dopiero EDC. Bezpieczniki sprawdzone? Pokaż jaką skrzynkę przekaźnikową posiadasz.

Samochody Początkujący   17 Wrz 2017 11:11 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 15138
  • VW T5 '06 - Centralny zamek nie działa, moduł komfortu 7H0 959 433 B nie pomaga

sprawdziłem bezpieczniki co jeszcze

Samochody Elektryka i elektronika   22 Sty 2015 17:53 Odpowiedzi: 22    Wyświetleń: 27991
  • VW T5 Multivan 2004 - Pobór prądu na postoju, bezpiecznik nr 3, jednostka J519

Wyciągaj pojedynczo bezpieczniki i jak spadnie przy tym bezpieczniku to prawie namierzyłeś. Jeżeli wyciągniesz wszystkie bezpieczniki, pojedynczo i dalej będzie kraść pojedynczo wyciągaj przekazniki. K Miałem przypadek w passat że przekaznik kradł prąd. Dodano po 1 Spróbuj przekazniki wyciągać!

Samochody Elektryka i elektronika   30 Cze 2021 16:49 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 3096
  • Volkswagen, T5, Transporter - VW Transporter T5 2008 2,5 TDi AG

bezpieczniki sprawdzone wszyskie :):)

Samochody Mechanika   18 Maj 2013 19:57 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 5349
  • Vw t5 - Vw t5 2011 brak napięcia w gnieździe haka

Witam mam vw t5 znajomy podpisał przyczepę po tym zginęło napięcie w całym gnieździe wszystkie bezpieczniki sprawdzone gdzieś jest sterownik ale gdzie? Mam zamontowany hak Westfalia może ktoś mi pomóc?

Samochody Elektryka i elektronika   22 Mar 2018 20:41 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 4503
  • [vw t4 99r] Brak zegarka oraz przebiegu kilometrów - puste ekraniki

Witam Mam problem, otóż jadąc sobie wczoraj po ok 10-15 km zniknęły mi wskazania zegarka oraz przebiegu, mam puste ekrany które są podświetlane przy włączonych światłach. Sprawdziłem też wszystkie bezpieczniki 10A na szybko ale są OK. Usterka wygląda tak jak by się coś odłączyło ale nie wiem jakim sposobem ponieważ jechałem po równej drodze. Dodam tylko...

Samochody Elektryka i elektronika   05 Gru 2011 15:18 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 7576
  • Za duży pobór prądu po zamknięciu drzwi w VW T5 1.9 TDI

0,2A to sporo po tygodniu stania daje to ok 33Ah.Wyciągaj bezpieczniki po kolei aż prąd wróci do "normy" i tym sposobem zlokalizujesz obwód który obciąża.Jeżeli w ciągu tego tygodnia jednak jeździłeś to sprawdź sam akumulator bo może to on dogorywa lub obwód ładowania nie daje rady.

Samochody Początkujący   01 Mar 2018 19:19 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 4683
  • VW T5 furgon - centralny zamek nie działa mimo sprawnych bezpieczników i alarmu

Nie dzała centralny zamek alarm ok. bezpieczniki sprawne nie dzialał czujnik zamkniecia bocznych dzwi teraz dzala a c.z nie gdzie szukac usterki

Samochody Elektryka i elektronika   07 Gru 2009 18:56 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1629
  • VW T5 2,5 2008 - non stop pali sie kontrolka i tylne lewe światło przeciwmgieln

Witam, Ładowałem akumulator i po ponownym jego podłączeniu pali się przez cały czas kontrolka od przeciwmgielnych i tylne lewe przeciwmgielne. Żeby zostawić auto na parkingu musiałem kleme zdjąć i jest to jakieś rozwiązanie ale nie na dłuższa mete :) Czy ktoś ma jakieś sugestie co to może być. Może jakiś przekażnik albo cóś :) No bezpieczniki raczej...

Samochody Początkujący   24 Lut 2021 18:21 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1662
  • Vw t5 caravelle 2007 - Brak wszystkich swiatel pozycyjnych

Witam dizba Dziękuję Ci serdecznie za schemat, jednak były przepalone 2 bezpieczniki od postojowek, ja sprawdzałem wszystkie "duże" a od tych swiatel są odpowiedzialne te malutkie 5, super Temat uważam za zamknięty Dziękuję i pozdrawiam

Samochody Początkujący   14 Paź 2019 22:47 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 5538
  • VW Golf IV - sterownik noxon t5 mruga tylko prawymi kierunkowskazami

Witam. Sprawdź bezpieczniki na brązowych przewodach sterownika, jak i połączenia do instalacji pojazu.

Samochody Elektryka i elektronika   27 Kwi 2015 12:59 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1140
  • VW T5 ''08 - gdzie szukać przekaźnika spryskiwaczy ?

Witam serdecznie . Mam VW T5 '08 2,5 diesel Carawelle i nie działają spryskiwacze ( są 2 : szyby przedniej i reflektorów ), a wycieraczki sa ok. Bezpieczniki sprawdziłem wszystkie ( mialem schemat z elektrody , ale tam nie ma oznaczonego bezpiecznika wycieraczek przednich - tylne są ...) i spalony był od przekaźnika spryskiwacza. Wymieniłem . Pompki...

Samochody Początkujący   12 Mar 2019 16:48 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 4710
  • VW T5 1.9 TDI 2004r nie odpala - VW T5 zgasł i nie odpala

Witam mam problem z VW T5 z silnikiem 1.9tdi z roku 2004 ,a mianowicie auto jak zwykle zostało odpalone podczas próby wyjazdu z parkingu zgasło i i już nie chciało odpalić wcześniej brak jakichkolwiek objawów , po przekręceniu zapłonu nie zapala się kontrolka od grzania świec i nie słuchać pompy paliwa w zbiorniku , nie można się połączyć z ECU . Bezpieczniki...

Samochody Elektryka i elektronika   12 Sty 2020 19:56 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 11250
  • Klimatyzacja VW T5 2006 1.9 AXB manualna - nie chłodzi.

przypomniało mi się , że jak wyciągałem bezpieczniki i chyba przy wyciągniętym którymś włączyłem zapłon i klimę VAG "wywalił" 16916, na module 01-silnik, ale to tylko raz przy manewrowaniu z bezpiecznikami. PO za tym przypadkiem jest czysto - jeśli chodzi obłędy

Samochody Początkujący   01 Maj 2012 18:43 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń: 9266
  • VW transporter t5 1.9 2007 - nie pali,brak kontrolek na liczniku rozrusz kreci

transporter t5 1.9 2007 nie zapala , brak kontrolek na liczniku, zgasl podczas jazdy i po przekreceniu kluczyka nie swieca zadne kontolki na liczniku , rozrusznikiem kreci ale nie zapala jakies pomysly podsuniecie ?? oczywiscie bezpieczniki sprawdzone :) w kabinie , kolo akumulatora i pod akumulatorem sprawne wszystkie

Samochody Elektryka i elektronika   23 Gru 2015 09:36 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 6963
  • VW T5 1.9 TDI 63 kW - Za duży pobór prądu na psotoju.

Witam. Mam problem z moim VW T5 1.9 TDI 63 kW. Problem z jakim się borykam to jak w temacie za duży pobór prądu na postoju. Wartość jaką pokazuje miernik zaraz po podłączeniu do układu to 0.04 A jednak kiedy otworzę drzwi i zamknę z powrotem wskazanie utrzymuje się na poziomie 0.20 A. Wypinałem po kolei bezpieczniki i doszedłem to tego że ten wzrost...

Samochody Elektryka i elektronika   30 Cze 2019 21:23 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1842