Bezpiecznik f7.
Bezpiecznik spryskiwacza znajduje się w skrzynce bezpiecznikowej pod maską obok akumulatora vw t5
Volkswagen T5 – pojawił się błąd ESP. Jak sprawdzić czujnik ABS, G85, G201 i pompę ABS? Jakie są typowe usterki i jak je zdiagnozować?
A który to bezpiecznik , mam taki sam problem błąd czujnika jakości powietrza i wentylatory chodza cały czas .Który to bezpiecznik ?
Witam Bezpieczniki w VOLKSWAGEN Transporter T5 / Caravelle / Multivan 2003 do 2010 - (schematy i opis PL). 1. Skrzynka bezpiecznikowa nr 2 w komorze silnika. 2. Skrzynka bezpiecznikowa w przedziale dla pasażerów. 3. Skrzynka bezpiecznikowa nr 1 w komorze silnika.
Brak świateł stopu sygnalizuje lampka świec. Czujnik. Jest 4 pinowy. Dwa od świateł dwa do ecu.. Zmień bezpiecznik lub czujnik
Skrzynka bezpieczników w komorze silnika
Witam. Poszukuję schematu elektrycznego lub choćby schematu bezpieczników od VW T5 2012. Nie mogę znaleźć bezpiecznika od gniazda 12V? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
Oczywiście, jeżeli zamek nie jest zaryglowany to nie chce przestać pobierać prądu po wyjęciu i włożeniu tego bezpiecznika
Pod fotelem kierowcy powinien być sterownik i bezpieczniki.
Nie działa to gniazdo zapalniczek przy desce rozdzielczej.
Bezpiecznik jest w skrzynce obok akumulatora, Dostępna po zdjęciu osłony bocznej. Taka kwadratowa pokrywka z dwoma kołkami nr7 7,5A.
ok dzięki (at)ste jutro bede działał. (at)mansky BCM driver czyli? cały moduł pod kierownicą? W tym przypadku jest to element elektroniczny w BCM sterujący prądem zasilania żarówek.
Sprawdź bezpieczniki pod siedzeniem kierowcy.
A jak wygląda sprawa w skrzynce bezpieczników w komorze silnika?
Bezpieczniki sprawdź.W tym aucie jest sterownik rozpoznania przyczepy.Napięcie będzie jak wsadzisz wtyk przyczepy.Najpierw bezpieczniki.
Witam, ostatnio przestała mi całkiem chodzić dmuchawa, dzisiaj zacząłem szukać przyczyny i znalazłem, bezpiecznik 5 był spalony, włożyłem drugi, również spaliło na najwyższych obrotach, włożyłem 10, na najwyższych obrotach dłużej pochodził i też go spaliło. Co może być przyczyną takiego czegoś? Proszę o odpowiedź, albo radę chociaż za co mógłbym się...
Żarówki ok?
czy był bity tego nie wiem .... do Makalon: a gdzie się znajduje ten bezpiecznik termiczny ?
Jak włączę manetkę na spryskiwanie to wycieraczki chodzą a silniczek milczy.Na krótko silniczek działa.Czy w tej sytuacji manetke można wykluczyć jako winowajcę? Bezpieczniki sprawdzone.
Witam czy ktoś wie gdzie jest 2 skrzynka z bezpiecznikami w komorze silnika w Vw T5 ?
Przyjedź do mnie. Ogarnę. Bezpieczniki sprawne?
Bo musi widzieć obroty żeby ją załączył. Bezpieczniki F4, F30, przekaźnik R2. VCDS-em załączysz ją.
Akurat tutaj nie ma problemu bo VW tak ma że na wyłączonym kluczyku i włączonym kierunkowskazie palą się pozycyjne tak ma i prawa i lewa strona, a co do tego że nie ma pozycyjnych przy normalnym użytkowaniu trzeba poszukać usterki, może wyłącznik od świateł on chyba dzieli na prawe i lewe światła pozycyjne. Wiązka raczej nie bo wtedy to by też nie działały...
jedynie bezpiecznik od modułu wtedy pobór spada do 0. Jakiego modułu? Który bezpiecznik? Radio masz oryginał?
Witam ,czy ktoś posiada opis lub schemat bezpieczników do VW T5 lift Z 2010 r ?
Witam serdecznie. W vw t5 2.0 bitdi pali mi się bezpiecznik 20A od pompy paliwa niskiego ciśnienia. Silnik pochodzi 3 sekundy i bezpiecznik się przepala i staje silnik. Pompa paliwa na krótko podłączona do akumulatora chodzi z włączonym bezpiecznikiem 20A. Cały problem wynika z tego , iż na biegu jałowym silnik pracował , skończyło się paliwo w zbiormiku...
Bezpieczniki znajdują się za schowkiem na dużą butelkę 1,5 litra... 3.1.19. Zabronione jest publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych.
VW T5 2012 r. Gniazdko zapalniczki wydaje się, że zawsze miało prąd, nawet przy wyłączonym silniku. Nastąpiło zwarcie w samym gniazdku, wpadł kawałek metalu do gniazdka i spowodował zwarcie. Za Chiny nie mogę znaleźć sposobu, jak to naprawić. Znalazłem 2 miejsca z bezpiecznikami. Jeden pod dźwignią biegów między siedzeniami, a drugi przy akumulatorze...
Zwarcie robi czujnik jakości powietrza ns podszybiu przy wlocie do dmuchawy i masz spalony bezpiecznik przez co nie działa moduł wentylatora i czujnik temperatury zewnętrznej. Tak czujnik jest spalony juz go odłączyłem i widac nadpalony pin 1, lecz bezpiecznik jest ok, dokładniej bezpiecznik 22 5A
Jedno jest pewne, musi to być zasilanie po stacyjce, oraz musisz dołożyć dodatkowy bezpiecznik oraz dodatkowy wyłącznik.
sprawdziłem bezpieczniki co jeszcze
Zmieniałeś moduł komfortu i dokładałeś instalację od bezpiecznika ?
Witam Potrzebuje schemat bezpiecznikow i przekaznikow do VW T5lift 15-18r. Z gory dziekuje za pomoc
muszę znaleźć bezpiecznik od czujnika ciśnienia klimatyzacji W mojej Caravelli jest to bezpiecznik nr 58 pod popielniczką.
w czasie jazdy auto zgasło,wszystkie kontrolki zgasły,kręci ale nie pali,jaka może być przyczyna ,vw t5 2,5 TDI 2004 Bezpiecznik :D
Albo bezpiecznik robi cię w konia, albo gdzieś instalacja przerwę ma. Bezpieczniki sprawdzone kontrolką ? Czy wyciągałeś i organoleptycznie sprawdzane?
Jakaś dokładniejsza lokalizacja? Wg opisu bezpieczników chciałem podpiąć się pod przekaźnik pompy paliwa,ale po wyciągnięciu bezpiecznika auto dalej pracowało.
Poodłącz amperomierz w szereg z akumulatorem, powinien na wyjętym kluczyku pokazywać około 0,35A. jeśli znacznie więcej to wyjmuj po kolei bezpieczniki aż znajdziesz winny obwód. Jeżeli pobór jest jak wyżej, to jednak akumulator złożył wniosek o emeryturę.
Sprawdź dokładnie bezpieczniki jeszcze raz i odłącz czujnik jakości powietrza przed wlotem do filtra kabiny.
Sprawdziłeś choćby bezpieczniki?
To tak, jak ci pisałem - tam sygnał o włączaniu radia po stacyjce idzie już po canie. I jak nie masz oryginalnego radia, a widać że zbroili golasa na szybko i po taniości (żeby nie napisać na odwal się), to takie będą skutki. Nie masz na bezpiecznikach zacisku 15?
Cześć, mam też T5 A sam Jeszcze nie wiem gdzie jest ten automat podgrzewania wstępnego. W książce WKŁ VW T5 piszą że przekaźniki są pod fotelem, pod kokpitem u dołu, i pod bezpiecznikami w przedziale silnika. Powiem że pod kokpitem nie będzie, ponieważ montowałem tam MFL więc nie widziałem go. Pod fotelem też nie. Więc zostaje przedział silnika. To...
Wyciągaj po kolei bezpieczniki i mierz pobór prądu zaczynając właśnie od alarmów, radia oświetlenia itp.
Tak jak kolega wyżej napisał. Po tym przekaźniku jest jeszcze bezpiecznik i dopiero EDC. Bezpieczniki sprawdzone? Pokaż jaką skrzynkę przekaźnikową posiadasz.
Przewody ,bezpiecznik,przekaźnik w sterowaniu.
Musisz zdiagnozować i po odczytanych błędach bedziesz znał przyczynę usterki pieca.
Brak zasilania zegarów co powoduje blokadę immo sterownika silnika. Albo słabo sprawdzasz bezpieczniki i wiązkę do zegarów albo padły zegary.
Przy wymianie żarówki w oświetleniu wewnątrz zrobiłem zwarcie i przepalił się bezpiecznik.Po wymianie bezpiecznika nie świeci oświetlenie w całym aucie.Czy możliwe że trzeba wykasować błąd komputerem?
Temat można zamknąć był to bezpiecznik 10A w skrzynce pod fotelem kierowcy.
Bezpieczniki są na środkowym tunelu tak mniej więcej,dojście przez zaślepkę po prawej stronie tunelu a jak rozbierzesz ten środek to jest tak moduł i przekaźniki
Witam Was jestem bliski obłędu - pomóżcie mi namierzyć przekaźnik wycieraczek w t5, chyba szukałem już wszędzie, nie ma go pod akumulatorem, pod bezpiecznikami, siedzeniem, nie wiem gdzie jeszcze szukać? Post edytowałem.
Ja pracuje testerem gutman. W T5 czasami odczyta pierwsze 3 czy 4 pozycje i na klimie się zatrzyma, wtedy jest przepalony bezpiecznik ale nie pamiętam jaki.
Nie dzała centralny zamek alarm ok. bezpieczniki sprawne nie dzialał czujnik zamkniecia bocznych dzwi teraz dzala a c.z nie gdzie szukac usterki
Witajcie Walczę z T5 z fabrycznie zamontowanym ogrzewaniem postojowym Webasto ze sterowaniem przy lusterku. Zasilanie odbywa się poprzez dwupinową wtyczkę przy piecu. Przewód czerwono żółty +12 V. Bezpiecznik znajduje się pod siedzeniem kierowcy 40 A. Brak zasilania na tymże bezpieczniku. Podając na krótko zasilanie na niego Webasto działa bezproblemowo....
Panowie nie chodzi tylko o to czy mamy parktronik czy też nie. Podpięcie haka bezpośrednio do lamp może skutkować uszkodzeniem sterownika instalacji elektrycznej. Osobiście znam dwa takie przypadki gdzie wysadzili sterownik podpięciem haka bez modułu. Każdy samochód który ma kontrolę żarówek z sterownika i nie są zabezpieczone bezpiecznikiem powinne...
Pod fotelem kierowcy patrzałeś? Za czym? Kolejna skrzynka bezpieczników? Jesli tak to niczego takiego nie widzę.
z opisu wynika że auto nie widzi otwarcia/zamknięcia drzwi pasażera - uszkodozny zamek lub kable. MOduł komfortu może się nie usypiać. Wymontuj ten bezpiecznik i pojeździj może jest do niego podpięty np. GPS?
Mam to samo, T5 2010 rok, webasto łączy się z VCDS jak wszystko jest zimne, około -15 stopni, wtedy webasto działa jak powinno, jednak jak pochodzi chwilę i zacznie się nagrzewac traci komunikację z VCDS i webasto się wyłącza, zostaję włączony tylko przedmuch komory spalania i potrafi tak dmuchać parę godzin aż wyjmę bezpiecznik. Może komuś to podsunie...
Widzę że odkopałeś temat ;/ Żarówki były spalone i bezpiecznik :) Więcej nie pomogę zamykam temat. Co najwyżej pomogę na GG, lecz numer dostanie Pan na PW :)
Bezpiecznik się spalił bo pewno są dwa od lewej i prawej lub przełącznik awaryjnych jest uszkodzony.
A wiec tak niedawalo mi spac te ogrzewanie i dzisiaj w pracy niewytrzymalem i ominalem ta pomke tzn waz zasilajacy dalem bezposrednio na nagrzewnice omijajac ta pomke iiii ogrzewanie dziala bez zarzutu cisnienie duzo mniejsze sprawdze jeszcze rano na zimnym czy jest cisnienie jak wczesniej czy tylko psyknie delikatnie jak powinno... No i jeszcze musze...
Panowie ma problem w moim T5 z klimatyzacją.Po podpieciu komp i odczytaniu błędów wyskoczyło mi 00819- czujnik ciśnienia w klimatyzacji/ nie wymieniony jeszcze 01592- czujnik jakości powietrza/ wymieniłem go na nowy 18049_Błąd w układzie klimatyzacji Wentylatory cały czas działają non stop na pełnych obrotach i wymieniłem sterownik wentylatorów ale...
To już chyba tylko złącza: lamp, pośrednie w kabinie, te do skrzynki bezpieczników. A do skrzynki nie dostała się wilgoć?
Witam mam taki problem Nie działają mi światła postojowe z lewej strony przód i tył włącznik sprawdzany działający bezpiecznik też działa na włączeniu świateł bezpiecznik reaguje włącza się ale brak postojówek Co może być przyczyną
Vw T5 2.5 AXD 19561 - Valve for Intake Manifold Flap (N239): Open or Short to Ground P3105 - 000 - - 16627 - Solenoid Valve for Boost Pressure Control (N75): Malfunction P0243 - 000 - - Nie reaguje turbina, brak mocy. 12v dochodzi Dowiedziałem się że zaworki sterowanie mają masą. Ma ktoś może opis tych przewodów do zaworów gdzie one przewodzą Dodam...
1. Przetwornica 12V/5V 3A działa na zasadzie podpinam kabel usb do ładownia telefonu i telefon ciągnie 1.5A (wg jego specyfikacji) czy przetwornica "ciśnie" w niego 3A (uszkodzenie telefonu?!) Telefon pobiera ile potrzebuje, reszta zostaje w "zapasie". Ewentualnie analogicznie podpinam sprzęt co ciągnie 2A to czy w drugim gniazdku pozostaje wolne 1A?...
bezpieczniki sprawdzone wszystkie: komora silnika, pod trzymakiem na kubki i po siedzeniem kierowcy A pod akumulatorem obok sterownika silnika?
Witam , w aucie przestały działać boczne drzwi elektrycznie zamykane, brak komunikacji z modułem prawych i lewych , stało się tak po wjechaniu w dziurę na drodze , gdzie w samochodzie znajduje się ten sterownik i bezpiecznik
przypomniało mi się , że jak wyciągałem bezpieczniki i chyba przy wyciągniętym którymś włączyłem zapłon i klimę VAG "wywalił" 16916, na module 01-silnik, ale to tylko raz przy manewrowaniu z bezpiecznikami. PO za tym przypadkiem jest czysto - jeśli chodzi obłędy
Witam posiadam VW Multivan t5 i gdyż go kupiłem webasto działało a ostatnio przestało, wymontowałem je ale okazało się ze jest sprawne i nie wiem co daje. Może to bezpiecznik. Miał ktoś podobny problem? Programator działa webasto też ale pomiędzy jednym i drugim nie mam zrozumienia.
A co oznacza funkcja,,ekon,,Funkcji ekonomicznej powinieneś używać właśnie na trasie a nie w trybie miejskim Akurat przy VW i pochodnych opcja econ wyłącza sprężarkę i klimatyzacja działa jak zwykły nawiew. Spróbuj w sterowniku silnika zrobić test wentylatorów czy wentylator tam działa cały czas. Może poprostu drugi bieg nie działa. Sprawdzałeś bezpieczniki...
Wskazuje poziom paliwa? , obrotomierz sie podnosi w czasie krecenie rozrusznikiem? Dodano po 2 Michalbmw , odpowiada się na forum, a nie na PW. Odpowiedział ,że wskaźnik paliwa nie działa , obrotomierz też. Jak wcześniej podpowiadali , zasilanie i dokładnie bezpieczniki. Jest taka możliwość (mało prawdopodobna) - uszkodził się ECU.
Hej Powiedzcie mi proszę. Czy da się wyłączyć w prosty sposób dogrzewasz w Multivanie T5 2006 Climatronic. Tak aby nie włączał się .. Bezpiecznik ??? Bardzo proszę o poradę Mam zainstalowane rozbudowę o zegar 1533 - i co zrobić aby zmusić go albo po ręcznym ustawieniu albo oraz zegar nie włączał mi kierowania nadmuchu AUTO ino na szybę przędną > Dodam...
Akumulator najlepiej tego samego typu co silnikowy. Kabel Najlepiej z 25mm2. Start assyst nie jest niezbędny. po prostu wtedy przyciskiem możesz spiąć akumulatory na 30 sekund żeby odpalić auto gdy akumulator silnikowy jest rozładowany. A co do bezpieczników to najlepiej dać je jak najbliżej akumulatorów.
Jak w temacie nie zapala się kontrolka check silnika auto kręci nie zapala.Możecie podpowiedzieć jaki bezpiecznik lub przekaźnik za to odpowiada.Autom to T5 2.5 tdi błędów brak w silniku.Myślę że tylko to będzie wina tego nie odpalania.
Mam świetny sposób wyłączania dewasta. Jak niechcesz aby tobie działało to poprostu wyjmij bezpiecznik z pod siedzenia. I działa. żadnych błędów nie wywala. Wszystko śmiga elegancko.
Włącznik pracował 6 lat więc mógł się uszkodzić. Żarówki standardowe nic nadzwyczajnego. Dziwne że nie wywaliło bezpieczników tylko przekaźniki zjarało. Są jakieś zamienniki tych przekaźników albo wymogi co do zamiennika przekaźnika ?
witam właśnie jestem po sprawdzeniu bezpieczników wszystkie są w 100% sprawne DziadzioMiecio mówisz o drzwiach od pasażera?? tam sprawdzić ? gdzie ta wiązka jest w drzwiach pod tapicerką czy w przedziale silnikowym?
U mnie niestety nie ma pod siedzeniem bezpieczników, tylko mam same kostki, które się łączą ze sobą, ale sprawdzę w tych kostkach styki, może coś nie łączy i dlatego wyświetlacz klimatronika tylny i przedni mruga i nie ma sterowania.
Kl. 15a niebieska wtyczka pin 1 kolor czarny z bezpiecznika SB22 Kl. 30a niebieska wtyczka pin 23 kolor czerwono-biały z bezpiecznika SB18 56a niebieska pin 17 kolor bniały z bezp. SB28 86s niebieska pin pin 30 kolor brązowo-czerwony
Trzeba zacząć od sprawdzenia głównych bezpieczników. Jest tam bezpiecznik alternatora nr 1 najczęściej 175A . Nie sprawdzamy czy przepalone, tylko sprawdzić czy nie zaśniedziały połączenia ze śrubkami, złącze się nagrzewa , traci styk i spada napięcie - to częsty problem VW. https://obrazki.elektroda.pl/3548234300_...
Obwód ten steruje praca oświetlenia wnetrza , podświetlenia zegarów, świateł awaryjnych i kierunkowskazów tyle zaobserwowalem po wyjęciu bezpiecznika. Nie wiem czy ma coś wspolnego z centralnym zamkiem ale podejrzewam ze tak.
To jest zjeb.... bezpiecznik Tak tak, który potem sam sie naprawia na 2 minuty. O mowo Polska.
Witam. Jak już napisałem w temacie mam problem z oświetleniem w busie VW t5 z 2004r. Miałem na krypie podłączone światła ledy i zrobiłem zwarcie i od tej pory nie mam nigdzie światła wewnątrz auta. Dodam że sprawdzałem bezpieczniki bo to pierwsze co się sprawdza no i bezpieczniki wewnątrz auta są wszystkie ok, nie wiem co dalej z tym robić??Może jest...
Dzięki za pomoc , przekaźnik i bezpiecznik są dobre , okazało się że poprzedni właściciel zrobił sobie zabezpieczenie przed kradzieżą wyłącznik sygnału na rozrusznik który jest schowany w schowku o czym mnie nie poinformował 😔 . Auto odpala . Pozdrawiam wszystkich
Cześć wszystkim, Zamieszczam tutaj moją odpowiedź, aby pomóc innym, którzy mogą mieć ten sam problem. Zdaliśmy sobie sprawę, że jeden z bezpieczników pod fotelem kierowcy nie działa. Był to jeden z bezpieczników używanych w przyczepie. Myślę, że lutowanie wtyczki przyczepy bez wcześniejszego wyjęcia bezpiecznika spowodowało zwarcie. Polecam więc najpierw...
Witam Mam pytanie do użytkowników tego sprzętu. Czy za jego pomocą mogę skasować błąd poduszki powietrznej po wymianie przepalonego bezpiecznika w Skodzie Roomster ? Ewentualnie czy istnieje jakiś inny sposób na skasowanie tego błędu. Strasznie mnie denerwuje ta żółta świecąca się kontrolka. Dziękuje za info. Pozdrawiam
Witam dizba Dziękuję Ci serdecznie za schemat, jednak były przepalone 2 bezpieczniki od postojowek, ja sprawdzałem wszystkie "duże" a od tych swiatel są odpowiedzialne te malutkie 5, super Temat uważam za zamknięty Dziękuję i pozdrawiam
Może lepiej zwykłym multimetrem, bo część bezpieczników ma prąd stały , część po włączeniu stacyjki a inne jeszcze po włączeniu odp. włącznika, Większość jak się przepali to widać ,,na oko'' choć różnie z tym bywa. Nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego żarówka jest lepsza od miernika? 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają...
Witam serdecznie . Mam VW T5 '08 2,5 diesel Carawelle i nie działają spryskiwacze ( są 2 : szyby przedniej i reflektorów ), a wycieraczki sa ok. Bezpieczniki sprawdziłem wszystkie ( mialem schemat z elektrody , ale tam nie ma oznaczonego bezpiecznika wycieraczek przednich - tylne są ...) i spalony był od przekaźnika spryskiwacza. Wymieniłem . Pompki...
Kurcze, u mnie też brak przeciwmgielnego, żarówki ok, lampy tylne bez korozji, włącznik ok, zapala się nawet kontrolka na włączniku, na bezpieczniku od przeciwmgielnych pojawia się napięcie a świateł brak.. Ja mam T5 1,9 z manualną skrzynią i napędem na przód, 2006. Może jest jakaś "typowa dla modelu" usterka?
Czy ktoś z Was wie może, od czego mogą być te kable i co z nimi zrobić? Auto VW T5 2006r, sprowadzone kilka lat temu z Niemiec, u nas od miesiąca. Powoli remontujemy sobie środek i zastanawiamy się, jak ugryźć te wszystkie kable... Antenowe, prądowe, przekaźniki, mnóstwo bezpieczników. Wyglądają na fabryczne, mają oryginalne metki/naklejki VW. W innych...
Cześć, Widzę, że masz spore pojęcie, a ja potrzebuję pomocy 😅 Ogólnie mam w T5 wyjęty bezpiecznik, bo dogrzewanie żyło własnym życiem. Włączało się kiedy chciało i chodziło nie raz całą noc... Nie mam ani panelu, ani pilota, a chciałbym to ogarnąć pod postojowe. Jestem z łódzkiego, dałbyś radę spotkać się?
Witam! Auto jak w opisie webasto się włączyło samo w nocy i działało aż padł akumulator. Po naładowaniu akumy cały czas wbasto pracuj na chwile obecna wyciągnąłem bezpiecznik i się nie włącza ale muszę to jakoś naprawić miał ktoś podobny problem i podzieli sie jaką wiedzą na ten temat.
Witam, Ładowałem akumulator i po ponownym jego podłączeniu pali się przez cały czas kontrolka od przeciwmgielnych i tylne lewe przeciwmgielne. Żeby zostawić auto na parkingu musiałem kleme zdjąć i jest to jakieś rozwiązanie ale nie na dłuższa mete :) Czy ktoś ma jakieś sugestie co to może być. Może jakiś przekażnik albo cóś :) No bezpieczniki raczej...
1 temat. Brak obrotów wentylatora nadmuchu. Jeżeli jest możliwość podania napięcia na silnik wentylatora nadmuchu na krótko, to je podać! Gdy wentylator chodzi, to winę mogą ponosić: włącznik, bezpiecznik, przekaźnik lub przewody. Gdy nie chodzi - wina jest po stronie silnika, komutator, szczotki itd. 2 temat. Jeżeli z modułu komfortu nie wychodzi impuls...
Auto stoi na gumowych kołach więc musisz agregat dodatkowo uziemić pręt 1.5m wbijany w ziemię z przewodem powinien wystarczyć. Dodatkowo RCD. Myjki kompresor są też w wersjach spalinowych więc nie było by lepiej tak?. Odkurzacza spalinowego nie widziałem. Bezpieczniki na silniki w klasie C. O poborze prądu dowiesz się z tabliczek znamionowych.
Do tematu powracam .Z racji że manetka spina 3 piny na raz więc zmuszony byłem do kupna oryginalnej. Kupiłem oryginalną manetkę i podłączyłem w/g kolejności. Manetka 2D0 953 504 (około . 90€ w serwisie w niemczech na alledrogo 450zł używana) śruba N 104 351 01 do przymocowania manetki wtyczka 2D0 971 989 BM kabel 000 979 019 E kabel 10m 0,75m2...
Witam, Vw Transporter T5 2007 rok nie działają elektryczne szyby. Są tylko 2 z przodu. sprawdzone bezpieczniki, wiązki w drzwiach oraz w gumowych przegubach drzwi-karoseria. sprawdzony moduł komfortu pod siedzeniem sprawdzony moduł komfortu pod deską brak błędów VAG, Poza tym wszystko działa: -światło wewnątrz -elektryczne lusterka - centralny zamek...
przerzuca przesłonkę na bixenon jednak odcina zasilanie przetwornicy i xenon gaśnie Dołóż diodę 5A między przewód zasilający długie a zasilanie przetwornicy i wymień bezpiecznik od długich z 10A na 15A i będzie świecić poprawnie tylko nie wiem jak to zniesie instalacja od długich na dłuższą metę .
bezpieczniki naczepy bezpieczniki dodge bezpieczniki lexus
części żelazka przewód wtrysku urwany iveco daily problemy klimatyzacja
gorący silnik pralka amica matryca lsc320an02
Przewód biało-czerwony w fotelu elektrycznym Mercedes W208 Dwubiegunowe sterowanie przekładnią we wkrętarce - co to oznacza?