czy jest możliwość ominięcia wewnętrznej zwrotnicy we wzmacniaczy Tam jest zwrotnica aktywna - czyli rozdziela sygnał na poziomie sygnału audio o poziomie podobnym do wejściowego. Bez schematu nikt Ci raczej nie powie co zrobić by ominąć filtrowanie basu na głośniki boczne.
Witam Zobacz notę katalogową układu scalonego, może się przyda: http://pdf.elenota.pl/pdf/Philips/tda894... Przeniosłem z: "Nagłośnienie Domowe".
Niektóre urządzenia zasilane są napięciem zmiennym, w sobie zawierają prostownik, więc symbol ~ mógł wprowadzić mnie w błąd, w takim przypadku nie trzeba nic zmieniać.
Po pierwsze sprawdż czy masz poprawnie podłączony dociśnięty i nieuszkodzony kabel sygnałowy, potem sprawdź czy membrana głośnika popchnięta delikatnie palcem porusza się(jeśli nie głośnik jest uszkodzony/zatarty - do wymiany/regeneracji). Jeśli głośnik i kabel sygnałowy są sprawne problem jest po stronie wzmacniacza - do naprawy.
Rozbierz obudowę ( wyciągnij wzmacniacz z suba ) i sprawdź, czy przy podłączonym i włączonym zasilaczu, jest obecne napięcie zaraz za gniazdem zasilania w subie. Jeśli nie to oznacza usterkę, lub urwane połączenie gniazda na płycie wzmaka , jeśli jest to należy szukać dalej, może na płytce we wzmacniaczu jest jeszcze stabilizator... pozdrawiam i dziękuję...
Witam, niestety ten TV ma tylko optyczne wyjście dźwięku więc musiałbyś zainwestować np w dekoder Creative DDTS-100 ale to wiąże się z wydatkiem rzędu 400 zł (Creative już nie produkuje tego dekodera - dostępny jest jedynie na rynku wtórnym). Chyba lepszym rozwiązaniem będzie zakup kina domowego lub np Logitech Z 5500
Dokładnie tv te nowe maja w zasadzie wyjście audio optyczne-cyfrowe ( jest też dla słuchawek jak je tak podłączysz głośniki tv się wyłączają). Możesz kupić za 120 zł dac przetwarza sygnał cyfrowy np. optyczny na analogowy RCA (chinch) i wtedy wpuścić sygnał do tego creativa. Pewnie włączyć będziesz musiał tryb pro-logic bo sygnał z tv to raczej prawdziwe...
Nie obsługuje. Co do tej karty na USB - też nie obsługuje tylko SYMULUJE (inaczej udaje, przy tych głośnikach co masz i tak to nic nie da). Lepiej poszukaj prawdziwej karty 5.1 (będzie ona miała na pewno więcej gniazdek niż tylko na mikrofon i wyjście liniowe). Dla głośników podłączanych do mini jack będzie to karta mająca minimum 3 minijacki - wyjście...
Witam mam głośniki Creative T6060. Rozwalił mi się panel (pilot) i dałem koledze do naprawy, czy można go jeszcze naprawić?? http://obrazki.elektroda.pl/6818574700_1... http://obrazki.elektroda.pl/6226144800_1... http://obrazki.elektroda.pl/4461221600_1... http://obrazki.elektroda.pl/1086581700_1...
"socket 3,5 stereo switch", przez google >> allexpress, coś tam widać czy [url=https://www.ebay.co.uk/itm/19420741...
Po pierwsze musisz mieć lutownice. Kabel z paskiem do środkowego bolca we wtyku, a bez do tej zewnętrznej blaszki.
Pooglądaj kondensatory elektrolityczne, czy nie są napuchnięte, ewentualnie można sprawdzić (przez podmianę) głównie te, które znajdują się blisko elementów wydzielających ciepło (skoro brak możliwości załączenia związany jest z dłuższą pracą).
Nawet z najlepszego glosnika o srednicy 13cm to basu raczej nie bedzie. Pomysl nad wieksza obudowa i glosnikiem ze 20cm. Obudowa musialaby miec min 20litrow. Jaka pojemnosc ma obecna obudowa? Tesla TVM ARN150 4omy by sie moze nadal. Choc jak to ma byc slyszalne to tylko wiekszy glosnik. Ten ARN lepiej zagra w b-r.
Na płytce nie wiedzę typowych układów stabilizujący - bo typowy ukłąd może być zbudowany na diodzie zenera+tranzystor, więc musisz troszkę popatrzeć dokładniej na płycie oraz pomiary, pomiary.
w takim razie sprawdzę najpierw luty i połączenia przy potencjometrach, i pozniej sprawdze wartosci Kondesatorów na płytce od wzmaczniacza i połączenia tam.
Wlasnie mialem taki sam problem rozkrecilem pilocika probowalem polutowac zimne luty i teraz wogole nie startuje, nie pali sie zielona dioda, brak jest jakiegokolwiek napiecia. Czy ktos sie orientuje jakie napiecia powinny wchodzic do tego pilocika ma ktos jakis schemat ? ratujcie :(
To nie są zdjęcia tego co Ci pozostało o które prosiłem.
Witam.Posiadam głośniki 5.1 creative t6060 i mam od niedawna problem z subwoofer'em. Mianowicie przy zwiększaniu mocy basów trzeszczy i nie można tego słuchać. W pewnym momencie coś"pstyknie" w głośnikach i znowu wraca wszystko do normy. Ktoś pomoże bo nie znam się na sprzęcie audio
Witam tak jak w temacie od jakiegoś czasu pojawił się problem z moim zestawem creative mianowicie po chwili użytkowania dźwięk zaczyna zanikać aż do całkowitej ciszy, nic nie słychać zestaw działa ale nie ma dźwięku. Czy jest jakaś możliwość reanimacji. Proszę o pomoc. I dziękuję.
Bardzo dziwne nie spodkałem sie z czym takim. Czy podłanczasz dobrze zestaw do kary dzwiekowej??? Dodano po 56 Popros moderatora o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu. A czy podłanczasz inne głosniki to wszystko jest oki
Witam. Posiadam zestaw głośników t6060. Mam takie cuś tylko 2-gi koniec kabla obcięty:d i jak mam te kabelki podlaczyc aby gralo? http://obrazki.elektroda.net/59_12299554... http://obrazki.elektroda.net/78_12299555...
czaroslaww - a te 8hz niżej to skąd wziąłeś ? :D Audio to w dużej części fizyka, a reszta to sprawa gustu, dla Ciebie gra fajnie, a dla kogoś innego może być do d... dlatego posługujemy się zarówno wrażeniami odsłuchowymi jak i pomiarami - tylko ta para może nam dać pewne pojęcie o czymś. Pozatym co znaczy "gra fajnie" ? fajnie na tyle na ile moze...
Działa, podłączyłem do kabelki w komputerze do innych gniazd. Metoda prób i błędów. Ale mam następny problem. Po podpięciu słuchawek do pilota [url=http://www.proline.pl/imgart/t6060_... i mam dźwięk w słuchawkach i dwóch przednich głośnikach.
Witam, na początek powinien się przywitać ponieważ to mój pierwszy post na tym forum ;-) . Mam pewien problem, pewnie dla niektórych banalny (bynajmniej nie dla mnie), chciałbym małym kosztem naprawić moje głośniki komputerowe Creative T6060, początkiem ich 'psucia się' było wytarcie się i poprzerywanie kabli sterujących w pilocie, nie łączył pilot...
Witam, mam głośniki Creative T6060, ale bez pilota, ma ktoś może opis pinów wtyczki schemat tego pilota, gniazdo ma 9 pinów. Chciałbym zrobi własnego pilota :) Sam sobie poradziłem http://obrazki.elektroda.net/91_12158671... LUB http://www.frazpc.pl/b/115984 Regulamin p.11 Proszę uzupełnić. (dj-MatyAS)
Hmm okablowanie jest dobre. Konfiguracja jest ustawiona na 5.1 hmmm może być te gniazdo uszkodzone. Ale zauważyłem pewną rzecz mianowicie po zwiekszeniu basu w potencjometrze centralny gra ale z przerwami może problem jest w samym subwooferze.
Powiem w ten sposób przed chwilą w ustawieniach dźwięku w zakładce nagrywanie, wszedłem na wejście Cyfrowe i wchodząc w jego właściwości biorę na nasłuchiwanie i dźwięk chodzi lecz tylko w momencie gdy nacisnę Nasłuchuj tego urządzenia. Pierwotnie myślałem, że coś da zmiana opcji odtwarzaj przez to urządzenie ale jednak nic to nie daje. http://obrazki.elektroda.pl/3151339300_1...
Z tyłu tv masz wyprowadzenie sygnału audio poprzez chinch-e "audio out". Możesz w ten sposób wyprowadzić dźwięk do głośników kablem 2chinch-jack 3,5. Niestety będzie to tylko lewy-prawy kanał,czyli normalne stereo. 5.1 nie uzyskasz w żaden sposób.
Witam (muzyka stereo i filmy DivX). Co może być nie tak? po części sam sobie Kolega odpowiedział na swoje pytanie 5.1 i muzyka stereo :) jeżeli plik żródłowy nagrany jest w stereo jak sama nazwa wskazuje będzie odtwarzany na 2 kanałach :), aby usłyszeć dzwięć na 6 kanałach źródło musi dostraczać dzwięku AC3 czyli Dolby Digital 5.1 próbował Kolega odtworzyć...
mam glosniki w kompie (creative t6060) i przy pilocie mam takie wejscie czy dalo by rade podpiac pod nie jakis wzmacniacz
Przejściówka cinch (męski) na mini jack (żeński). W telewizorze masz wyjście stereo więc musisz podłączyć do FRONTU w Logitechu. Nie znam tych głośników ale jeśli nie masz funkcji rozszerzającej sygnał stereo do 5.1 będą grały tylko 2 kanały.
Z Realtekiem mam problem...
jeśli dobrze zrozumiałem to do 2 kanałów chcesz podłączyć 4 głośniki? Wtedy wystarczy kupić rozgałęźnik chinch, a sygnał tak czy siak będzie słabszy bo moc rozdziela się na większą liczbę głośników. Według mnie takie coś było by nieopłacalne bo z pewnością pogorszył by się dźwięk...
Wielkie dzieki działa :)
Witam Mam problem poniewarz chcialbym przedłuzyc sobie kable do glosnikow creative t6060 przednie okolo 2 metrow na glosnik tylnie okolo 4 metrow na glosnik bylaby jakas strata w dzwieku ?? Kable myslalem przedluzac chinczami poniewaz tylko takie jest podlaczenie jeden chincz na jeden glosnik wiec kupilbym 4 wejscia 4 wyjscia chincz i polutowal. Tylko...
http://static.elektroda.net/templates/su...
Jaki polecacie dobry odtwarzacz mp3 ? Korzystam cały czas z WMP11, ale słyszałem, że jest kiepski... A skoro można coś lepszego mieć to pytam :) Posiadam głośniki Creative T6060 + karta dźwiękowa SB Audigy.
Witam wszystkich. Po przeczytaniu kilku wątków w internecie i zachwaleń głośników t6060 w zestawie z mantą kupiłem Emperora 3 016 i głośniki T6060. Kurcze, jakże się zdiwiłem jak wszystko podłaczyłem (głośniki do subufora) i chciałem podłaczyc subbufer do odtwarzacza. Trzy przewody wychodzące z głośników creativa nie ma gdzie włożyć w odtwarczaczu....
Jaki posiadasz wzmacniacz?
Przede wszystkim warto sprawdzić, czy plik dźwiękowy umożliwia "odegranie się" na sześciu kanałach. Po drugie, trza by było sprawdzić konfigurację wyjść w programie sterującym kartą dźwiękową. Po trzecie - warto obejrzeć, czy gniazdo Jack głośników REAR nie jest przypadkiem mechanicznie uszkodzone. Po czwarte, warto upewnić się, czy są zainstalowane...
Najpierw niech pan spróbuje zewrzeć przełącznik w pilocie (zaznaczony na zdjęciu) a jak nie będzie rezultatu to proszę przerwać obwód (przerywając ścieżkę jak na rysunku). http://obrazki.elektroda.pl/6039564100_1...
Do splitera na wyjściu podpinam głosniki komputerowe 5.1 Creative T6060, które mają 3 jack 3.5 mm. Jeden do przednich głośników, drugi do subwoofer, trzeci do tylnych głośników. Nawet jak nie są podłączone te jack i nie świeci się dioda link na spliterze, to na pewno nie będzie dźwięku.
Opis przewodów do numeracji pin w załączniku kolegi: 1-fioletowy 2-zielony 3-brązowy 4-czerwony 5-biały 6-żółty 7-niebieski 8-czarny 9-wolny 10-ekran [masa]
Witam . Moje pytanie jest następujące, mam głośniki 5.1 Creative creative inspire t6060 podłączone do kompa . Oraz używam monitora z tunerem w którym też oglądam telewizje 23" LG Flatron M2394D . Moje pytanie czy jest jakaś możiwość żeby głosniki były podłączone do PC oraz do telewizora i działały 5.1 przy oglądaniu telewizji ? Albo chociaż zeby przy...
Rezystancja dla jednego z głośników przednich wynosi 4,1 ochm natomiast dla tylnego mierząc poprzez dołożony przewód wynosi 5,5 ochm. Podłączyłem je poprzez zastosowanie przewodu "przedłużacza" zakończonego złączem chinch męski i żeński które to podłączyłem jedną stroną do subwoofer a drugą do oryginalnej wtyczki głośników tylnych. Dodam że przewód...
Witam ,jeżeli ktoś tu obecnych forumowiczów posiada sprawnego pilota do zestawu creative t6060 lub odpowiednik,chętnie odkupię .sq6oxe(at)gmail.com
U mnie słychać i to nawet niekiedy dość wyraźnie :P ciekawe jest to ze raz ruskie a raz włoskie/francuskie "w tym momecie je słysze" XD
Witam! Mam problem z T 6060 - w pewnym momencie po podłączeniu słuchawek do pilota głośniki zablokowały się w pozycji odtwarzania przez słuchawki - po odłączeniu słuchawek głucho - nic nie słychać z głośników. Moim zdaniem problem jest z pilotem. Jakiś czas temu pilot na chwilę sie odblokował ale po ponownym podłączeniu słuchawek do pilota znowu zestaw...
Sprawdź kable połączeniowe od karty do wzmacniacza i kabel zasilający, czy nie są gdzieś urwane albo złamane.
tak tak... zapewne to 2 zestawy creative t6060 :)
Witam Tak jak w temacie posiadam creativa 5.1. I dzisiaj po przeniesieniu do innego pokoju subwofer zaczał charczeć przy podgłaśnianiu wogole nie "łapie" basu z muzy jaka leci w winampie... Cały czas bas na maxymalnym poziomie dopiero przy sciszaniu sie zmniejsza i gra normalnie.. Po przyłozeniu reki do subwofera bas troszeczke zchodzi z tonu ale lekko.....
Ja mam creative t6060 i jestem zadowolnony dla mnie gra jak powinno
W kolumnie lub wzmacniaczu musi być zwrotnica która tnie pasmo i nie puszcza wyższych częstotliwości do głośnika subwoofera,sprawdź jak jest podłączona.
Jutro zajmę się rozebraniem pilota i przyjrzę się co i jak :)
Jest https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1...
Witam, Zepsuły mi się głośniki komputerowe (5.1 Creative Inspire T6060) i nie wiem jak zdiagnozować problem. Jakiś czas temu głośniki podczas grania nagle zaczynały cichnąć aż do całkowitego wyciszenia. Próbowałem wtedy dociskać kable do wtyczek oraz kręcić nimi przy wtyczce, ale pomagało jedynie wzięcie wszystkich kabli w garść i mocne poruszanie nimi...
U mnie przy kazdej muzie z Windows Media Player graja wszystkie glosniki ( Creative t6060 5.1)
a jak by dac tam inny lepszy glosnik ? tylko jaki ?
Jaką masz kartę dźwiękową w laptopie? Jeżeli 6-kanałową, to podłączysz bez problemu. Jeżeli stereo (2-kanałową), to nie podłączysz wszystkich głośników - tylko dwa. EDIT: Dopatrzyłem się i widzę, że A300 ma stereo - nie podłączysz całego zestawu. Tylko dwa głośniki + subwoofer.
Witam nie wiem czy to jest dobry dział. Chciałbym podłączyć głośniki Creative T6060 do telewizora. Chcę podłączyć same głośniki bez Subwoofera z tyłu telewiozora mam 5 gniazd idealne na same głośniki aczkolwiek gdy podłacze głośniki to one nie grają, w czym problem ?
Witam. Wydaję mi się ze wylutowywanie potencjometru jest tu zbędne, mam te głośniki 3 lata i miałem identyczny problem. Spiryt załatwił sprawę;D Tylko na jak długo? Śmigają już 2 miechy po tym jak przeczyściłem potencjometr...
Witam, Widzę, że kolega ma taki sam problem jak ja. Posiadam głośniki z większą ilością kanałów czyli T7900. Widzę, że Creative zabezpieczył się przed tym, żeby ludziki za długo nie używały tych głośników i od czasu do czasu kupowały nowe. Już tłumaczę dlaczego tak myślę. Kupiłem głośniki już kilka lat temu. Po jakichś 1,5 roku pojawił mi się problem,...
witam mam zamiar kupić głośniki zastanawiam się nad creativem t5900 albo t6060 może jakieś inne jakie doradzilibyście ?? mam jeszce w domu 2 głośniczki audion 3 way boom box system (pisze że o mocy 1800W) dało bo się to jakoś połączyć później ze sobą??
Witam, co lepiej do kompa zapiąć do max 400zł. Jakieś głośniki typu Logitech, Creative czy kino Samsung HT-D350 po kablu optycznym. Mam creative t6060 to są denne. Sterowanie na głośniku nie wchodzi w gre
Mam takie coś zrobione w swoim autku:) Mam zestaw Creative T6060 5.1. Oryginalne radio Ford RDS4000. Gra to wyśmienicie.Mam tylko podłączony sam subwoofer. Zasilanie 12v z autka.Do kabli od głośników wyprowadzoych z radia w aucie przylutowałem jack 3.5mm i podłączyłem do zestawu. Do tego mam jeszcze oryginalny creative pilot sterujący którym ustawiłem...
Witaj Ja posiadam sprzecik Creative T6060 i jestem bardzo zadowolony z tego :) Bardzo ładnie mi grają,a mam je jakieś pół roku i ani razu nie miałem żadnej awarii (odpukać).Z ceną się spokojnie mieścisz :) Polecam !
Witam wszystkich =) Posiadam glosniki Creative Inspire T6060 5.1 chce je podlaczyc pod moj tv Samsung LE32B350 tak aby wszsytkie glosniki graly :) jak mam to zrobic?? =)) PRosze Was o pomoc poniewaz kompletnie nie kumam czaczy ;// P.S prosilbym o rozpisanie po kolei co mam zrobic :)) z gory dziekuje :))
Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na te pytania? :-/
Mam głośniki creative t6060 dobrze mi służyły przez 2 lata przez rok nie działały mi 2 tylne głośniki ale nie miałem czasu się nimi zająć Ale teraz jak przekręcę "głośność" na pilocie http://www.proline.pl/imgart/t6060_5.jpg to nie słuchać ani głosu ani szumu [ przekręcone na maxa ] Co mam zrobić ?
Chciałbym kupić sobie głośniki ale niezbyt się na ty znam czy mógł by mi ktoś pomóc? Znalazłem fajne glośniczki ale nie wiem czy sa tak fajne jak wyglądają oto ich modele: Głośniki Creative Inspire T6060 5.1 [GL CRT6060___], Głośniki Creative Inspire P5800 5.1 [GL CRP5800___], e5 - Głośniki 5.1 - 125 W RMS czy opłaca sie je kupić i który model jest...
Jeśli podpinasz pod pilota i nie działa to spróbuj podpiąć bezpośrednio na wejściu omijając pilota.
Dziękuję za wyjaśnienie tematu. Pozdrawiam.
Łączenie tych obu zestawów mija się z celem. Aczkolwiek trudno powiedzieć co chcesz tym osiągnąć.
Witam. Potrzebuję jakiegoś szpeca, który przelutuje mi wszystkie kable doprowadzające do płytki sterującej głośnikami. Prawdopodobnie w którymś miejscu na kablu doszło do zerwania kabli przesyłających sygnał bo jak nim poruszałem to przerywało dźwięk. Czekam na kontakt w tej sprawie na PW.
Jak w temacie, szukam zasilacza 13,5V do tych głośników. Żaden sklep ich nie ma, allegro świeci pustkami :<...
nie podłączysz tych głośników do ps3
zaczynacie mnie przekonywac, chyba tak zrobie i dodam karte ... dzwiekowa, nie graficzna ;-) dziekuje.
No nie mam wątpliwości, ale ciągle zastanawia mnie skąd oni biorą takie głupie liczby... Jeśli byłoby P.M.P.O. to ok, ale piszą sobie, że RMS, więc... czyli moje kino ma coś ponad 100W mocy, heh... To moje głośniki Creative T6060 5.1 do komputera mają 70W i o wiele czyściej grają jeśli chodzi np o muzyke niż te kino...
obecnie mam creative t6060 które łącze mają około 70W.. za ciche.. Wolę mieć mocniejsze kolumny, ale ustawione na połowę głośności, niż wyciskać co się da ze słabszego sprzętu. To jest łączna moc zestawu głośników! Zapewne większość mocy przełożona na woofer. Nie porównuj do dobrego wzmacniacza audio np. 2X50W.
Zamiennikami są piloty z tych modeli: P5900 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T3000 T7900 T7700
Posiadam zestaw kolumienek komputerowych Creative 5.1 t6060. Czy mogę podłączyć tylko 2 przednie monitory, bez centralnego i satelit? Wzmacniacz jest wbudowany w subwoofer (pracowałby bez obciążenia). Kolumienki są pasywne.
czy nikt z tutaj tu obecnych na forum nie wie jak wykonac taka koncowke?
Czesc mam karte dzwiekowa zintegrowana na płycie głowne "realtek AC'97" 8 kanałowa i głosniki creative T6060. W opcjach karty dzwiekowej mam ustwawione 5.1 ,a w filtrze ac3 pokazuje mi "channele: 1+1 dual mono" i dzwiek w filmach ac3 jest niepoprawny:/. Co moze byc powodem złego działania ac3 i jak to naprawic ? Prosze o pomoc :)
Dokładnie mam takie http://www.arest.pl/produkt/4035/CREATIV...
W końcu zdecydowałem się na używane CREATIVE INSPIRE T6060 za 90 zł. Na moje szczęście zestaw nie był zajechany. Przy maksymalnej głośności nie charczą. A że zestaw kupowałem podczas remontu to pozwoliłem sobie zamontować je na ścianie w kablami pochowanymi pod tynkiem. Dla zainteresowanych wyśle fotki. Pozdrawiam :)
Jeśli płyn się nie sprawdzi to do tych głośników pasuje pilot od wielu modeli Creative np: P5800 P5900 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T7900 T7700 Mam na stanie piloty od T6060 i P5800
Mam 4 podstawki pod 2 glosniki front i 2 glosniki rear Sa w stanie idealnym. Wiecej info na gg 2014544 lub paw55755(at)vp.pl Proszę w swoich wypowiedziach używać polskich znaków diakrytycznych - ą, ę, ś, ł itd.
Witam! U kolegi słyszałem jak pięknie gra subwoofer z głośników creative T6060. Są to głośniki 5.1... Ja mam zbyt mały pokój na głośniki 5.1 więc chcę kupić 2.1... tylko czy jest jakiś model (2.1) w którym występuje subwoofer z T6060? Bo wiem że w T6100 (5.1) i w T3100 (2.1) jest ten sam ale one nie mają pilota a na nim mi zależy... Ewentualnie proszę...
Grał głośniej bo podłączyłeś tylko jeden głośnik i zasilacz miał zapas mocy. Jak byś podał sygnał na wszystkie głośniki to założę się ze dalej by charczały. Jak masz możliwość to pożycz mocniejszy zasilacz (13,5 V 5 A) z głośników creative P5800, T6060, T5900 i sprawdź efekt.
Witam, chętnie kupię lub rozpatrzę możliwość zakupu pilota do głośników Creative T6060 lub inny, względnie kompatybilny z w/w zestawem. Oferty PW lub tutaj. Pozdrawiam.
Czy zestaw głośników Creative Inspire T6060 dałoby radę zasilić akumulatorami? Zasilacz na wyjściu ma 13,5V 5A. Np. gdybym z akumulatorków uzbierał napięcie 13,2V (11 aku po 1,2V), to czy zestaw dałby radę grać? (Ewentualnie sam subwoofer, jeżeli nie cały zestaw)
Witam was w przyszłym czasie chcę zakupić sobie głośniki do komputera CREATIVE GIGAWORKS G500 5.1 Obecnie mam Creative Inspire T6060 5.1 A moje pytanko brzmi o ile zmieni mi się jakość dźwięku i ogólna głośność Bo w tych Inspirkach jak dam głośniej bas do otwór subofera nie wydala wypuszczać powietrza i harczy... Czy tak samo będzie w tych GIGAWORKS.....
Głośnik z linka pracuje w oryginalnej obudowie od suba creative t6060, to chyba oczywiste, że nie jest zestrojona właściwie. Tu gra w innej obudowie (teoretycznie pod ten głośnik) http://www.youtube.com/watch?v=RYQa7PXDy... Nie zainspirowała mnie membrana, która lata jak szmata, ale sam fakt że można wymienić sobie oryginalny głośniczek na inny. Wydatek...
Witam wszystkich Mam problem następującej treści. Nie dawno zainstalowałem Windowsa 7 i od momentu użytkowania przy włączaniu i przy wyłączaniu oraz przy samoczynnym przechodzeniu w tryb uśpienia, z głośników wydobywa się dziwne uderzenie w głośniki. Ciężko określić ten dźwięk jeżeli można nazwać go dźwiękiem, ale obrazowo to jest coś takiego jak się...
Otóż uważam, że dla moich niewygórowanych potrzeb nadaje się znakomicie. Mam go umieszczonego w tej chwili w 11l obudowie b-r suba z zestawu creative (T6060). Gra bardzo fajnie i nie potrzebuję lepszego do mojego pokoju (2.5m na 3.5m). Zostawił bym najlepiej tak jak jest, tylko że ścianki tej obudowy mają tylko 5mm grubości i w środku jest wzmacniacz....
Ja budowalem wzmaki na TDA2030 i TDA20xx i mam takze nieprzyjemne doswadczenie - scalaki pala sie bez przyczyny :( Ja mam Creative Inspire T6060 5.1 i gra calkiem ladnie Cena ~ 300zl Ale nie ma to jak wzmacniacz ktory stoi obok mnie Technics 600W i Altusy :D
Witam, posiadam wzmacniacz Philips FA 330, który napędza dwie kolumienki Sharp CP-C661H. Owe bowiem kolumny nie dają praktycznie żadnego bassu. W sensie, nie czuję go. Posiadam również podłączony do kompa zestaw 5.1 Creative T6060, lecz to nadal mnie nie zadowala. Planuję dokupić subwoofer do 350-400 zł. Rozmyślałem nad tym: [url=http://allegro.pl/subwoofer-yamaha-...
witam !! Pilot od mojego zestawu głosikow ( przypomne ze to Creative T6060 ) przezył bilskie spotkanie z moim 3 miesiecznym bokserem. . . . .;/ Czy ktos mogłby sprzedac mi taki pilot ? ( oczywiscie działający i w dobrym stanie :D ) Jesli nie to docenie równiez namiary na jakis sklep gdzie mogłbym to dostac....
Proszę pisać jesli ktoś miałby jakieś informacje na ten temat. Dziękuje Temat Uważam za zamknięty znalazłem go wkońcu na allegro :)
Witam koledzy. Zakupiłem ostatnio kartę taka tańsza 5.1 i ona pracuje pod sterownikiem C-Media AC97 a mam jeszcze "na pokładzie" zintegrowaną i ona też pracuje pod tym sterownikiem. Wszystko było by lux gdyby nie to ze pod ta karta 5.1 strasznie źle mi działa mikrofon(w ogóle nie słychać) mikrofon jest dobry bo na zintegrowanej śmiga ok. Ale jak włączę...
pilot creative t6060 głośniki creative t6060 głośnik creative t6060
antena ogrzewanie tylnej szyby pw3015 unitra cewka pompa
Lokalizacja kabla minusowego kierunkowskazów w skuterze 4T Zmywarka Sharp QW-GD521472X-DE błąd F9 - przyczyny