dogrzewacz silnika vw t5

Znaleziono około 35 wyników dla: dogrzewacz silnika vw t5
  • T5 VW 2.5 TDI - Dogrzewacz nie działa VW T5 2.5 TDI

tempertury w sterowniku silnika i ogrzewaniu takie same

Samochody Elektryka i elektronika   22 Mar 2015 21:47 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 9609
  • REKLAMA
  • VW T5 Multivan 2005r 2,5tdi 130KM - elektronika wariuje po deszczu

witam .samochód przechodzi w tryb awaryjny i dla tego wiatraki chodzą z pełną mocą.U mnie było zwarcie na lini can, pod fotelem kierowcy pod samochodem jest dogrzewacz silnika u mnie było zwarcie na tym dogrzewaczu i samochód głupiał. wystarczyło odłączyć kostkę i było wszystko Ok. Potem naprawiłem ten dogrzewacz i już nie mam tego problemu.

Samochody Elektryka i elektronika   28 Sty 2024 13:14 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 2535
  • Nie znalazłeś odpowiedzi? Zadaj pytanie Sztucznej Inteligencji

Czekaj (2min)...
  • Rozbudowa dogrzewacza Webasto w VW T5 z manualną klimatyzacją

Jak rozbudować dogrzewacz Webasto w VW T5 z manualną klimatyzacją do funkcji ogrzewania postojowego? Potrzebne komponenty, kroki instalacji i potencjalne wyzwania.

Odpowiedź Sztucznej Inteligencji   28 Gru 2024 20:56 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1
  • vw transporter t5 - Dogrzewacz pracujący cały czas

Termostat pewnie nieszczelny. I nie może dogrzać silnika. termostat jest wymieniony na nowy oryginał z ASO ale jak pisaliście nie dogrzewa, po 3 godzinnej jezdzie temp wody 65-70C, oleju 70-75C chodzi mi o to ze nawet po 3 godzinnej jezdzie dogrzewacz chodzi bo jak zgasze auto to slychać jeszcze go pare minut jak się wygasza... Myslałem ze silnik się...

Samochody Początkujący   04 Gru 2022 10:56 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 5688
  • REKLAMA
  • Dogrzewacz w VW Transporter T5 - cel, możliwość rozbudowy i montaż dodatkowego akumulatora AGM

Na pewno to dogrzewacz nie chce się wyłączyć? Czy to dmuchawa zostaje włączona i słyszysz napływ powietrza, po wyłączeniu silnika i wyciągnięciu kluczyka? Jeśli to drugie, to prawdopodobnie regulator dmuchawy padnięty i trzeba go wymienić. Przy stopach pasażera ściągnij ten plastikowy panel (on jest tylko wpięty, nie przykręcony), potem odkręcasz dwie...

Samochody Początkujący   01 Sie 2023 14:26 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 4785
  • VW Transporter T5 2,0 TDI - Niska temperatura silnika i oleju po długiej jeździe zimą

Jeśli nie masz webasto to powinieneś mieć w aucie fabryczną elektryczną nagrzewnicę która wspomaga ogrzewanie , widocznie ona u ciebie nie działa. Ale też nie jestem pewien czy wszystkie T5 miały to na wyposażeniu. Nr części 7H 1819095 jest dogrzewacz i on dziala na pewno bo go slychać po uruchomieniu silnika startuje, jak wylaczam to slychac jak jeszcze...

Samochody Mechanika   24 Lis 2022 17:14 Odpowiedzi: 21    Wyświetleń: 4011
  • REKLAMA
  • Jak sprawdzić działanie Webasto Thermo Top C w VW T5 2003?

Mam T5 z ogrzewaniem postojowym i dogrzewaczem,więc tak:ogrzewanie postojowe ma sterowanie nad lusterkiem wstecznym,a cała część robocza jest po stronie pasażera widoczna od spodu np.z kanału,a dogrzewacz włanczany jest automatycznie zależnie od temp. i znajduje się po stronie kierowcy też od strony podwozia.Najlepiej użyć interfejsu i zrobić test elementów.Jest...

Samochody Elektryka i elektronika   15 Gru 2013 19:12 Odpowiedzi: 52    Wyświetleń: 101235
  • Dogrzewacz Webasto VW T5 2.5 TDI błąd 02251 zablokowany

Witam po przerwie wracam do tematu , T5 -jak możesz to pomóż - zakupiłem nowego vcds od adako ,błąd blokady po wcześniejszej adaptacji w kanale usunąłem , niestety po testach elementów wywala błąd tak jak w załączniku , dmuchawa słychać jak się załącza chodzi przez może 10-15 sek. wyłącza się i po chwili przerwy dalej się załącza i tak chyba 3 razy...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   22 Lis 2019 17:15 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 28791
  • VW T5 - Webasto, nie wyłącza się po rozgrzaniu silnika

Witam, u mnie w T5 dogrzewacz startuje wraz z zimnym silnikiem, gdy temp. silnika wynosi ok 70 stopni, to po ponownym odpaleniu silnika w dogrzewaczu pokazuje się błąd: 01412 - Glow-Plug with Flame Monitoring (Q8) 008 - Implausible Signal Dogrzewacz się blokuje. Po odblokowaniu jak robię "output test" to nie widzę wartości w procentach, ani rezystancji...

Samochody Elektryka i elektronika   18 Lut 2016 10:02 Odpowiedzi: 28    Wyświetleń: 31170
  • VW T5 1.9 102km traci płyn chłodniczy - usunięto termostat, test CO2 ok

Witam Kupiłem VW t5 z przebiegiem 114tys sprawdzone w serwisie vw w Germanii w historii serwisowania robił 10 tys rocznie i jest z nim taki problem że wyrzuca płyn ze zbiorniczka .Wymieniłem wszystkie czujniki temperatury ,termostat i dalej to samo. W końcu całkiem wyrzuciłem termostat i przestało wyrzucać zbiorniczkiem a płyn znika. Robiłem test na...

Samochody Początkujący   24 Lis 2019 08:06 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 3201
  • Zafira 2.0 DTI Temperatura silnika i kontrolka z kluczykiem

" jak się zatrzymałem na parkinku na 10 min to wtedy wskaźnik zaczął spadac. Koledzy czy to będzie termostat." mam dwa Diesle Vectre 2.0DTi i VW t4 i według mnie jest to normalny objaw w każdym Dieslu, żaden się nie nagrzeje na postoju, chyba że ma dogrzewacz postojowy jak w mojej firmowej T5 1.9tdi, przy termostacie byłby całkiem odwrotny objaw, na...

Samochody Mechanika   24 Sty 2010 20:21 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 9505
  • VW T5 2.5 TDI 130KM. Na postoju, przy włączonej dmuchawie czuć spaliny

ceiwo-bez urazy,nie wypisuj bzdur bo nie wiesz o czym piszesz.W T5 dogrzewacz jest zamontowany pod plastikowymi osłonami pod siedzeniem kierowcy i ma wydech skierowany na tłumik środkowy pod samochodem. zetzet57-kolektor wydechowy jest pomiędzy silnikiem a ścianką grodziową.A z przodu silnika może być nieszczelność od rurki recyklingu spalin przykręconej...

Samochody Mechanika   30 Sty 2016 11:58 Odpowiedzi: 19    Wyświetleń: 23951
  • REKLAMA
  • Webasto VW T5 jak zwiększyć czas pracy ogrzewania

Wszystko masz ok. Poprostu masz dogrzewacz silnika rozbudowany o funkcję dogrzewania kabiny pasażerskiej. Gdybyś miał drugie suche webasto to mógłbyś ustawić nawet na godzinę. Zwyczajnie moc urządzenia jest zamała do dłuższej, ciągłej pracy i radzę nie kombinuj, bo może się to skończyć strażą pożarną ;)

Samochody Początkujący   01 Paź 2013 06:32 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 8520
  • Brak napięcia na pompie obiegowej Webasto w VW T5 - co sprawdzić?

to chodzi o nagrzewnice z przodu lecz po testach ominolem dogrzewacz zapiolem pompke przy nagrzewnicy kolo silnika lecz wzrasta cisnienie w zbiorniczku teraz to raczej jestem pewien ze gdzies ma przedmuch pekla glowica lub uszczelka weze strasznie puchna . Po przejechaniu sie pompka elektryczna na krutko chodzi caly czas grzeje podczas szybciejszej...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   11 Gru 2017 23:01 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 6834
  • skrzynka przekaźników pod ako, przekaźniki VW T5

witam potrzebuje rozpis przekaźników do VW T5 jaki numer przekaźnika w które miejsce. skrzynka pod akumulatorem. Ktoś ukradł wszystkie ;/ foto mile widziane

Samochody Elektryka i elektronika   04 Maj 2010 22:25 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 7843
  • [Inne] VW T5 2,5 TDI 131 KM - para z silnika po remoncie, co może być przyczyną?

Witam serdecznie wszystkich uzytkowników vw mam pytanie odnośnie mojego t5..Kupiłem niedawno VW t5 2,5 tdi 131 KM z uszkodzonym silnikiem,po czym postanowiłem go od podstaw wyremontowac i tak tez sie stało. Auto smiga ale pojawił sie problem,poniewaz jak wyciagne bagnet od poziomu oleju to dmucha para jak z parowozu, jak odkrece korek wlewu oleju tak...

Samochody Początkujący   01 Cze 2017 20:22 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 4530
  • VW T5 - lokalizacja i oznaczenie przekaźnika wycieraczek

witam mam problem z przednimi i tylnymi wycieraczkami otóż same się włączają,przy wstawianiu tempomatu wymieniłem manetki od wycieraczek i kierunków wiec stawiam na to że to przekaznik wycieraczek.moje pytanie jest takie gdzie on się może znajdować? i jakie ma oznaczenie. pozdrawiam

Samochody Początkujący   20 Mar 2012 19:03 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 3696
  • VW Transporter T5 - zgrzytanie przy wrzucaniu biegów, auto nie jedzie

Witam! Podczas wrzucania biegu i puszczenia sprzęgła coś hałasuje (zgrzyta), samochód nie jedzie silnik chodzi prawidłowo, co to może w ogóle być, pomóżcie ...

Samochody Ciężarowe   14 Mar 2012 06:44 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń: 19204
  • Szukam danych serwisowych silnika 2,5 TDI R5 transporter T5

Witam. Od zawsze chciałem zakupić transportera w wersji multivan z silnikiem 2,5 TDI R5. Ceny nawet dziś sięgają zenitu. Zakupiłem wersję 6 osób Mixt Long z silnikiem 2,5 TDI R5. Silnik zatarty na korbowodzie 3 cylindra. Chcę go wyremontować, mam już części i potrzebuję jakichś danych o sile dokręcania śrub poszczególnych elementów silnika. Mój silnik...

Samochody Mechanika   17 Paź 2020 08:59 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1428
  • VW T5 - pokrywa silnika, jak otworzyć po urwaniu linki?

Jak otworzyć pokrywę silnika po urwaniu linki w VW T5 ?

Samochody Początkujący   20 Mar 2013 20:06 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 15186
  • Vw transporter T5 2.5 tdi BNZ olej w układzie dolotowym

Witam Chodzi o silnik 2.5tdi BNZ (niby zatarty) którego w takim stanie kupiłem. zanim wziąłem sie za jego wymiane postanowilem go zdiagnozowac/rozebrac. na bagniecie był stan oleju(nowy olej ?) :D :D :D po wyjeciu chłodnicy intercoolera wylały sie litry oleju,od razu pomysł - TURBO. Ok robieram dałej,w całym ukłądzie olej. Wykreciłęm świece i normalnie...

Samochody Początkujący   19 Gru 2015 17:49 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 5577
  • Dlaczego silnik w VW T5 2.5 TDI nie pracuje prawidłowo?

Witam serdecznie mam problem z diagnozą silnika 2.5tdi VW t5 wtryskiwacze wy regulowane wałek dobry szklanki dobre i dalej klepie jak stary ford tylko auto ma przejechane 400000 tysięcy może olej inny mam wlany 5W30 świeży, proszę o radę.

Samochody Mechanika   01 Lip 2020 21:25 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1155
  • VW t5 2005r - Problemy z odpalaniem oraz ,,szarpanie" na biegu jałowym

Witam. Samochód ma 142tyś przebiegu oraz silnik 1.9TDI. Problem z odpalaniem pojawił się około 3 miesięcy temu i zdarzył się kilka razy (6-9). Za każdym razem gdy pojawiał się ten problem auto zaczęło palić na około 1 sekundę i gasło, aby ponownie uruchomić samochód trzeba było średnio odpalać 4 razy oraz ,,pompować" gazem i wszystko było OK. Drugi...

Samochody Elektryka i elektronika   30 Paź 2012 19:02 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 5478
  • VW T5 2006r. 1.9 TDI - Gdzie znajdę zbiornik i czy jest do tylnej wycieraczki?

Witam, Jestem w posiadaniu VW T5 z 2006r 1.9TDI 85km. Zastanawiam się czy ma On osobny zbiornik do spryskiwaczy gdzieś w tylnej klapie, czy jest On tylko na przodzie i stamtąd idzie wąż do tyłu, czytałem przed chwilą, że najczęściej zbiornik jest z przodu, gdzie idą dwie rurki, jedna do przodu druga do tyłu i jeżeli z tyłu nic nie leci, to może być...

Samochody Początkujący   14 Kwi 2022 13:09 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 2184
  • vw t5 2.5 tdi 131km - silnik nieodpala - zwarcie wtryskiwacza

witam , prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu. aktualnie przebywam za granica i tu tez to sie stalo, a wiec pare dni temu przyjechalem do pracy, droga przebiegla znakomicie . Drugi dzien pobytu; pobudka rano wyjazd do pracy i juz po przejechaniu 100metow silnik zgasl, po ponownym uruchomieniu i przejechaniu kolejnych 300m silnik ponownie zgasl. proba...

Samochody Początkujący   18 Lis 2014 20:48 Odpowiedzi: 41    Wyświetleń: 17604
  • VW T5 gaśnie po wymianie pompki paliwa - pusty filtr po kilku km

Witam, może ktoś z was też miał taki przypadek i podpowie gdzie szukać. VW T5 siadła pompka paliwa w zbiorniku po wymianie na nową auto odpala i jedzie po przejechaniu paru kilometrów gasnie i jest pusty filtr paliwa, pokręcę znowu odpali i jedzie, wymieniłem już nawet pompę vacum i dalej nic

Samochody Początkujący   22 Kwi 2024 21:52 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 249
  • WV T5 2004 r 2.5 - trudności z odpaleniem, kontrolka świec żarowych

Witam serdecznie Mam problem z moim WV T5 silnik 2.5 nie odpala muszę kilkanaście razy włączać stacyjkę by się pojawiła kontrolka na tablicy podgrzewanie świec żarowych i szum pompy paliwa kilku mechaników już próbował i dalej jest ten sam problem, w sobotę zmieniłem przekaźnik pod akumulatorem 109 nic to nie pomogło , poprzedni przekaźnik był już przylutowany...

Samochody Początkujący   25 Lut 2018 20:32 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1434
  • VW T5 2.0 TDI - Szarpanie silnika i gaśnięcie przy zmianie biegów

Witam. Mam problem z T5 2.0 140 KM. Problem jest gdy auto jedzie na pierwszym biegu do 3 tys obrotów i zaczyna silnik szarpać , zmiana biegu na drugi i do 2.5 tys i co wyższy bieg tym niższe obroty. Jak nie odpuszczę pedału gazu to silnik zgaśnie. Auto odpala za każdym razem bez najmniejszego problemu. Wymienilem juz pompę wtryskową na nową , turbo...

Samochody Mechanika   08 Gru 2020 09:48 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 5100
  • VW t5 1.9 tdi 86km - dziwny odgłos z okolic silnika

witam, Mam problem z tym transporterem. W szczególności, gdy samochód jest nierozgrzany, to stukot jest naprawdę intensywny, a gdy były ostatnio mrozy, to było naprawdę nieciekawie. Na ten moment odrzuciłem rolkę napinacza, problem raczej nie występuje w rozrządzie, drugie co wpadło do głowy to szklanki oraz wałek rozrządu, ale są one w porządku. Teraz...

Samochody Początkujący   24 Lip 2015 14:48 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 5565
  • VW T5 2.5 TDI - Poszukiwany warsztat do naprawy skrzyni biegów w okolicach Końskich

Witam, Kupiłem auto ok 2 lata temu, przejechałem niecałe 30000km. W między czasie padła dwumasa A tera kolej na skrzynię biegów. Wracałem z Wrocławia autostradą, po zjeżdzie ze skrzyni zaczął wydobywać się dziwny odgłos. Dojechałem do domu i samochód na warsztat. Obiawy są takie: Mam problem ze wstecznym żeby go wrzucić. Podczas jazdy na wysokim biegu...

Samochody Szukam   26 Cze 2014 12:17 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 1449
  • VW T5 po liftingu - Bezpiecznik przednich wycieraczek i spryskiwaczy

Gdzie znajduje się bezpiecznik przednich wycieraczek i przednich spryskiwaczy w VW T5 wersja po liftingu?

Samochody Elektryka i elektronika   11 Maj 2015 18:40 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 16488
  • VW T5 2.5 TDI 130 ps olej w zbiorniczku. Proszę o pomoc.

Witam! Mam problem z T5 2.5 TDI pokazał się olej w zbiorniczku. Na początek sprawdzona chłodniczka oleju jest OK. Następnie wymieniona pompa wody na nową, po tej wymianie raz przepłukałem układ wodą z ludwikiem, niby trochę lepiej ale jeszcze pojawiły się plamki oleju , przepłukałem jeszcze raz niestety dalej pojawiają się po rozgrzaniu plamki oleju....

Samochody Początkujący   08 Paź 2010 20:46 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 4993
  • VW t5 2,5TDI AXD szarpie - Silnik szarpie przy dodawaniu gazu w całym zakresie.

Witam. Jestem "Nowy " na forum więc niedociągnięcia wybaczcie :) Kupiłem VW transportera t5 2,5 TDI z objawami szarpania silnikiem w momencie dodawania gazu. Próba naprawy to już praktycznie zrobiony remont całego silnika. sprawdzony wał i panewki za tulejowany blok nowe pierścienie remont głowicy-sprawdzona szczelność , planowanie, wymiana zaworów,...

Samochody Mechanika   10 Paź 2018 19:08 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 11787
  • Webasto VW T5 rozbudowa schemat

Witam. Przerobiłem dogrzewacz na ogrzewanie i podczas pracy Webasto na wyłączonym silniku słychać stukanie z przodu auta jakby jakiś zawór trzymał w okolicy nagrzewnicy.Przy odpalonym aucie tego stuku niema. Auto VW t5 2004r klima manualna .czy ktoś wie o co chodzi?

Samochody Elektryka i elektronika   06 Wrz 2024 20:12 Odpowiedzi: 40    Wyświetleń: 56451
  • Jak uruchomić Webasto Thermo-Top V poza VW Touran?

hej, miałem ten sam problem z webastym w t5. chciałem sam dorobić taki myk aby ten dogrzewacz działał na postoju bez włączonego silnika. Kupiłem w Łomiankach taki niebieski sterownicek w kształcie jajka, i poszło musiałem dorbić tylko przekaźnik do włączania dmuchawy tej co dmucha do środka. mam tylko jeden problem - szybko pada bateria.

Samochody Szukam   08 Cze 2018 08:33 Odpowiedzi: 272    Wyświetleń: 284749
  • Ogrzewania-webasto i inne. Instrukcje, programy, sposoby.

VW T5 Rozbudowa dogrzewacza Webasto do ogrzewania postojowego po polsku. Co prawda można w prostszy sposób zamontować tylko pilota T91 bez zegara i też będzie chodziło. Witam wszystkich. W polskiej instrukcji rozbudowy dogrzewacza Thermotop C na pełne ogrzewanie postojowe nie ma nic na temat sterowania dmuchawą nagrzewnicy (Transporter T5).Pytania:...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   05 Sty 2026 15:51 Odpowiedzi: 168    Wyświetleń: 137503
  • VW T5 2.5 TDI 130 KM - Nie łapie odpowiedniej temperatury.

Jesteś pewien tego nowego termostatu? Układ został właściwie odpowietrzony po wymianie? Odpal silnik i pomacaj rękami czy węże do i od chłodnicy są chłodne zanim silnik osiągnie temperaturę. Próbę rób z wyłączonym ogrzewaniem aby nie czekać kilka godzin :). Stygnięcie po wyłączeniu to już zależy od temperatury zewnętrznej i od niczego więcej. Po mojemu...

Samochody Elektryka i elektronika   01 Mar 2013 00:11 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 9432
  • Webasto-dogrzewacz z vw T5-Kilka pytań.I inne webasta.

witam kolegów mam ten sam problem z kodowaniem dogrzewacza w T5 co kolega ''przybpaw'' z ta różnicą że mi nie załącza pompki obiegu cieczy v55, po włączeniu zapłonu załącza się na ok 3-4 sek a potem cisza, nie uruczania jej też przy testowaniu podzespołów piecyka ;( dodatkowo dodam że VCDS-em można ręcznie uruchomić piecyk i chula aż miło ale nie robi...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   16 Gru 2015 21:21 Odpowiedzi: 36    Wyświetleń: 13339
  • Webasto suche do multivana - Instalacja suchego ogrzewania postojowego

Witam Planuje zakup VW Multivana T5. Egzemplarz który mi się podoba ma tylko dogrzewacz silnika a bardzo zależy mi na ogrzewaniu postojowym suchym. - Proszę o informację jak dużym problemem jest zainstalowanie orginalnego ogrzewania postojowego suchego jeśli fabrycznie auto nie jest w nie wyposażone. - Jaki może być to koszt? - Może da się zainstalować...

Samochody Elektryka i elektronika   18 Mar 2017 18:35 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 9495
  • Webasto w VW Transporter T5 2004 - wpływ temperatury cieczy na działanie

Witam wszystkich forumowiczów. mam pytanko odnośnie auta jak w temacie. jest tam zamontowane dogrzewanie webasto które lata po Can i teraz jeśli elementy pieca sa sprawne, dopływ paliwa i pompka paliwa sprawne, pompka obiegu wody sprawna, zasilania sprawne, komunikacja z urządzeniem sprawna da sie wysterować dostepnę funkcje adaptacji i zasymulowany...

Samochody Elektryka i elektronika   05 Mar 2010 17:55 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 3419
  • Jak podłączyć zegar do Webasto w VW Transporter 2.5TDI?

montowłem dziś sterownik do dogrzewacza silnika do VW T5 , które to umożliwia wysterowanie dogrzewacza przy zgaszonym silniku . otrzymujemy więc typowye ogrzewanie postojowe. urządzenie posiada zegar z nożliwością zaprogramowania trzech czsów włączenia w ciągu doby. koszt urządzenia jest wysoki (ok 2000 z montazem) ,polecam Diler VW Zduńska Wola - AUTOWEBER,...

Samochody Elektryka i elektronika   26 Lut 2005 08:46 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 3429
  • VW T5 Multivan - Cztery akumulatory do Webasto - AGM pod maską?

Każdy akumulator wydziela jakieś gazy. Pchanie tylu akumulatorów nie ma sensu. Z tego co piszesz to masz webasto tzw. mokre, tu wypadałoby podać konkretny typ. Szwagier w swoim Multivanie ma fabrycznie dwa ogrzewacze, mokry dogrzewa silnik a przedział pasażerski ogrzewa suchy. Tu w cenie jednego średniej klasy akumulatora AGM kupisz chiński agregat...

Samochody Eksploatacja   19 Mar 2026 02:23 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 4137
  • Jaki pilot dobrać do WEBASTO THERMO TOP C?

Posiadam w moim vw t5 transporter Webasto TermoTopC tylko dogrzewanie silnika oznaczenie 7HO815071F czy moge dokupić pilot a jak tak to jakiego z. Webasto z 2009r.

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   26 Lis 2018 13:06 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 1611
  • Błąd dmuchawy w dogrzewaczu Webasto Thermo Top C w VW T5 - kod 7H0815071G

Ten sterownik to typowy CAN wszelkie komendy idą po linii cyfrowej ,uszkodzeniu ulega obwód kontroli prądu silnika ,i dla tego wali błędami silnika .Wieczorem popatrzę w szpejach powinienem mieć takie sterowniki ,a mnie są one niepotrzebne

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   01 Sty 2021 16:47 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 1752
  • EBERSPACHER HYDRONIC II-H D5Z-H: Czy ogrzewanie silnika VW T4 2.5 TDI jest prawidłowe?

o kolega :) T5 hehe czyli nic więcej ? a ja myślałem ze coś więcej dogrzewają

Samochody Elektryka i elektronika   06 Wrz 2011 19:07 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 5636
  • Webasto VW Transporter – wyłącza się po minucie, nie dogrzewa silnika

Witam.Mam pytanie.Mam VW T5 Posiadam webasto.W czasie jazdy, gdzie temperatura spadla na zewnątrz minus 27 stopni, bylo bardzo zimno.Slyszałem że coś chodzi ale nic nie dogrzewalo.Czy miał ktoś do czynienia z takim zjawiskiem, że nie dogrzało webasto?? Proszę o jakieś wskazówki Driver

Samochody Elektryka i elektronika   18 Wrz 2016 08:33 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 17615
  • Jak podłączyć WEBASTO Thermo Top C? Laguna II

Piotruch miałeś rację-ten piec nie steruje pompką -jest dołożona z boku(niekompletna) ale nie jest podłączona do pieca. Zmierzyłem oporność świecy żarowej. Zimna ma ok .1 ohm. W miarę nagrzewania-(zapalniczką) wzrasta do 1.5 ohm. Podłączyłem piec pod WTT i za każdym razem wyskakuje błąd świecy. Próbowałem też na innej świecy-z innego Webasto-ma taką...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   23 Sty 2026 12:30 Odpowiedzi: 1391    Wyświetleń: 521155
  • Ford Transit 2.4 DI 2001 - trudności z odpalaniem w niskich temperaturach

kolego, każdy silnik wysokoprężny posiada świece żarowe, a niektóre posiadają dodatkowo świece dogrzewające (mam VW golfa `96 i jeżdżę T5 `07 i oba mają). Poszukaj przy wtryskach takich grubych przewodów powtykanych w głowicę silnika - to są właśnie świece żarowe( to do czego te przewody są powtykane), albo daj auto do znajomego mechanika, który Ci...

Samochody Elektryka i elektronika   08 Gru 2007 23:03 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 4521
  • Ogrzewanie nie działa w VW T5 Multivan 2005 - climatronic 3 strefowy, co sprawdzić?

Witam, do tej pory tylko czytałem porady kolegów, bo wszystko było ok. Teraz potrzebuję porady. Kupiłem Multivana t5 z 2005r.Od poczatku szwankowało ogrzewanie. Grzał kiepsko i tylko powyżej 2000obr. Wymieniłem termostat,pompę wody i dopiero wymiana pompki wspomagającej przy webasto (tylko funkcja dogrzewania silnika) pomogło. Pozostał jednak problem...

Samochody Ciężarowe   15 Sie 2014 12:05 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 15423
  • vw t5 2,5 tdi - pracuje cały czas wentylator chłodnicy

Witam , w T5 caravelle z klimatronikiem po właczeniu zapłonu pracuje wentylator chłodnicy, z krotkimi przerwami , tak jakby wtrybie awaryjnym .Czujniki temperatury sa ok , w ecu silnika nie ma bledów. Jedynie w klimatroniku jest brak komunikacji z modułem dogrzewania silnika.Nie mozna oczywiscie połączyc sie z tym modułem . Czy brak komunikacji z modułem...

Samochody Początkujący   15 Maj 2016 12:43 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 3087
  • Webasto w VW Multivan T5 przestało działać, mimo że jest sprawne - co sprawdzić?

Twoje webasto jest też dogrzewaczem w temperaturach poniżej 10 stopni. Czyli odpala zawsze po uruchomieniu silnika już w temperaturze 9,9 stopnia. W dziale download masz moje zeszyty szkoleniowe http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic22... ściągnij sobie SSP415 oraz SSP416

Samochody Początkujący   26 Paź 2016 21:21 Odpowiedzi: 17    Wyświetleń: 14832
  • Webasto VW T5 Caravelle - jak odblokować błąd 02251?

Witam!!! Mam VW t5 Transporter 2007r. Ma on ogrzewanie postojowe. Można nim dogrzewać silnik oraz ogrzewać samochód na postoju. Jest problem ponieważ nie zawsze chce działać. Zazwyczaj gdy samochód jest rozgrzany to ogrzewanie postojowe się załącza. A gdy jest zimny to pojawiają się problemy z załączeniem. Słychać jak chodzi dmuchawa w samochodzie ale...

Samochody Szukam   06 Sty 2017 22:49 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 5530
  • vw t5 multivan 2,5 tdi 174 ps - znikajacy płyn chłodniczy w układzie chłodzenia

Witam diagnoza jest taka chłodnica spalin jest na pierwszym miejscu ponieważ w oleju niema płynu tylko pod korkiem jest maź kremowa i jeden z mechaników powiedział ze to olej jest tez przyczyną nawet jeżeli jest nowy to może on nie pasować do tego modelu ale ja stawiam na chłodnice spalin egr lub nie dogrzewanie silnika oddaje auto do fachury i zobaczymy...

Samochody Mechanika   19 Lut 2015 22:55 Odpowiedzi: 26    Wyświetleń: 37923
  • Schemat instalacji klimatyzacji i dogrzewania silnika VW T5 2.5 TDI 2007

Szukam schematu do vw t5 caravelle z 2007 r. Chodzi mi głownie o układ klimatyzacji i dogrzewania silnika ale najlepiej w całosci

Samochody Szukam   15 Maj 2016 12:35 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 1317
  • VW t5 Transporter 2007r. ogrzewanie postojowe awaria

Witam!!! Mam VW t5 Transporter 2007r. Ma on ogrzewanie postojowe. Można nim dogrzewać silnik oraz ogrzewać samochód na postoju. Jest problem ponieważ nie zawsze chce działać. Zazwyczaj gdy samochód jest rozgrzany to ogrzewanie postojowe się załącza. A gdy jest zimny to pojawiają się problemy z załączeniem. Słychać jak chodzi dmuchawa w samochodzie ale...

Samochody Elektryka i elektronika   25 Mar 2012 00:45 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 2394