Masz prawdopodobnie uszkodzony układ pomiarowy w baterii, załóż ją do innego telefonu a się przekonasz
Trudno powiedziec, ostatnio wymianialem tasme i podroby sa dosc slabe, oderwalo mi sie zlacze a wcale mocno nie szarpalem, no ale ostatecznie zlututawalem to i dzialalo bez problemu. Co do informacji czy klapka zamknieta czy otwarta to nie wymyslajcie jakis niewyobrazalnych patentow. Mysle ze siedzi w klapce magnes a w telefonie na plycie kontaktron...
Witam Czy ktos wie jak sprawdzic folię w T28 ? Mam brak podświetlenia i nie wiem czy to wina folii czy brak masy lub zasilania ? Pozdrawiam.
Ericsson t29 ma wap.
nie tak "hop siup", atr wyświetla komunikat że został wybrany zły telefon, a jeśli (at) gate szkanie czegoś na ten temat zajmuje 3 minty to byłbym zobowiązany jak byś spróbował coś znaleźć (przecież to niewiele czasu), a jeśli chodzi o progsy z kluczem to na przykład jakie ??? DIV ? tam nie ma t28, proszę o sprawdzone porady a nie domysły. pozdr
Zabawa staje sie ciekawsza, ta końcówka w innym chodzi. Zimne luty odpadają, wiem co robię. Jak siądzie to nią jeszcze ruszam, wcześniej obcynowuje styki na PA. Z tym 7 sekund to przesada. chyba że z 600 stopni. Zawsze lutuje te PA na temp 375 stopni. Efekt taki mam częsty ww T28 w R320 nigdy mi sie nie zdarzył. N234 to uBGA obok procesora? Multi Mode...
Wszystko juz mi sie wyjaśniło. Aż sam sie dziwie ze taka byla przyczyna. Obudowa powodowała zawieszanie telefonu. Zamieniłem na drugą i jest juz wszystko ok.
Na jakiej zasadzie działa poświetlenie w tym telefonie, tam jest taka folia... Zastanawiał sie ktoś kiedyś ??
przeczytaj forum było napisane co sie psuje w t28
Najczęściej padała końcówka mocy.
Witam ! Potrzebuję pomocy ! W trakcie flashowania T28 padła mi bateria, od tego momentu tel. jest głuchy. Nie chce się włączać przez co nie mogę ponownie wgrać flasha. Może ktos wie co zrobić z tym fantem ? Jak obudzić tego skurczybyka !
> * < < * < * Menu z wersją opragramowania informacjami o simloku i licznik otworzenia klapki
mam pytanie czy warto zmienić wnętrzności z ericsona t28 na t29i i czy jest duza różnica i w czym ? pomożecie?
Sprawdzałeś je na jednej czy kilku ładowarkach,możliwe że poprostu masz uszkodzoną ładowarke.JEżeli masz sprawną to opisz dokładne objawy,co sie dzieje gdy podłączasz ładowarke przy wyłączonym telefonie.Napsiz dokładnie o który tel ci chodzi bo w nazwie postu masz T65 a w opisie T68i.
Witam. Nie znalazłem jeszcze takiego postu z takim problemem, więc piszę. Może ktoś miał już taką sytuację. Ja spotykam się z takim czymś pierwszy raz. Telefon na innej baterii działa raczej ok, tą oryginalną uszkodził. Inną moją też uszkodził, gdy ją podmieniłem. Gdy włożyłem na moment baterię od Erica T20 to zaczął ładować, ale też pewnie by ją uszkodził...
a gdzie jest 5v....czy prosto z gniazda USB wziąsć??
witam. potrzebuje folii EL, pomyslalem ze wymontuje ja z jakiejs komorki (zeby bylo taniej niz kupowanie w sklepie). no i teraz pytanie w jakich telefonach byla ona zastosowana? na pewno w ericssonach t28, t20, r320 i w srebrnym mitsibishi - to sa modele ktore widzialem na wlasne oczy :) a w jakich jest jeszcze taka folia stosowana? i drugie pytanko,...
Witam Mam tu T28 który nie włącza się. PA wylutowane, brak zwarcia, płyta wygrzana, nie był niczym zalany. Nie znam jego historii, ale jedyne uszkodzenie które było widoczne, to tranzystor po lewej stronie złącza stojący za cewką. Zdaje się że odpowiada on za ładowanie. Podmieniłem go z innego. Dalej nic, nie odpala. Brak komunikacji z kompem. Mam serwisówkę,...
Witam. Mam eryka T28 i wyłacza sie po 5 sek. nie ma zwarcia na stykach a i bateria jest sprawna. Prosze o jakieś porady. Dzięki i pozdrawiam
Z wyświetlaczem już sobie poradziłem. Grzałem trochę płytę główną od strony klawiatury (po zdjęciu taśmy żelowej) w okolicach procesora CPU, Flasha, układu audio i układu 5639-2C. Temperatura nagrzewnicy ustawiona była na 350 stopni. Wiadomość ta powinna pomóc tym, co będą mieli w przyszłości tego typu problemy. Pozdrowienia dla wszystkich na forum.
Witam w tym programiku juest opcja repair phone zrob to i powinno pomoc
podgrzej n800... jeżeli nie to wymien....
eh w tych fonach to albo bak zasiegu albo bateria :) scalaczek ROP do wymiany pozdr. pixel
Jajo ze mnie i kropka :D . Przylutowałem 7 i 8 pin a nie 6 i 7. Teraz już wszystko działa. Dzięki wszystkim zainteresowanym.
Zależy od regionu. Skąd jesteś ?
Ericsson T28 S jak zdjąć simlocka- gdzie opis
to nie pomoglo podgrzanie procka, tylko N800...[/list]
Nie wiem co może być powodem, że fon nie działa na 1800 MHz. Pytam więc biegłych w temacie. Telefon jest po wymianie PA i switcha antenowego. Dalej nie wiem co mam zrobić. Proszę o podpowiedź. Od czego zacząć (tylko nie od grzania całej płyty!!!)?
jako ze robie w GSM bawilem sie czujnikiem hall DN8799 (datasheet na elenocie jest) stosowanym w ericssonie T28 (aktywna klapka). zasilanie 3-14V, reaguje na pole magnetyczne w jednym kierunku. doswiadczalnie sprawdzilem ze dla takiego zwyklego magnesu (wirujacy magnes w liczniku samochodowym napedzajacy wskazowke predkosci), czujnik lapie z odleglosci...
A ja jako terminala do dysku używam kabla od Ericssona T28 za 9 zł z allegro. Wystarcza.
Np. Ericsson T28 się nie zmieści?
Najlepiej To Ericsson T28, gruboscia i wymiarami przypomina kalkulator :)
Podgrzej płytkę napewno pomoże.
Raczej zatrzymam się na Nokii 6310i. Pospolity, ale nawet mi pasuje. Chyba, że jednak znajdę Ericssona T28 albo T39 w świetnym stanie. Dzisiaj miałem w rękach nową 3310. Telefon jak dla mnie fatalny. W niczym to nie przypominało tej oryginalnej 3310. Rynek telefonów klasycznych w zasadzie nie istnieje :(
Dziur kiedys sie chwaliłes ze wiesz jak sprawdzic homeros'a.Mam pare z odzysku ale nie wiem jak je sprawdzic.Moze pomozesz.....
Weź np. kabel com do Ericssona t28 i według rozpiski tej wtyki przepnij każdy "kabelek" do nowej wtykido s-e j220i żadna filozofia...udanych kombinacji
bonias85, mozna zobaczyc kod zrodlowy? jestem ciekaw jak to wyglada od strony programowej ja mam czujnik halla z ericssona t28 - aktywna klapka;) coz serwis GSM, kazdy bierze skad sie da
Teraz mam okazję kupić Ericssona T28 w stanie idealnym. Telefon z folią na wyświetlaczu. Pokazać się teraz z takim telefonem na mieście to niezła sensacja, a na pewno wielkie zdziwienie gimbazy. :D Bez obaw, technologia 2G (GSM/GPRS/EDGE) tak szybko nie zniknie, sporo centralek alarmowych i terminali płatniczych pracuje w oparciu o tą technologię....
mam ericssona t28 telefon wlacza sie normalnie nie dziala kilka klawiszy dokładnie (obie szczałki,yes,C) napewno nie jest to wina tasmy pod klawatura bo byla wymieniana z kilku innych i dalej to samo. czego moze to byc wina wygrzewalem go i to nie pomoglo.
Tak to jest to samo a pasuje prawie do wszystkich Ericssonów od T28 po K750i.
Ja mam leonardo pro. Musisz mieć software, najlepiej odblokowany i kabelek zrobiony z kabelka od Ericssona t28 lub kupiony interface. Jak już się oswoisz z softem, to możesz zapytać o szczegóły. A zasady ustawiania są takie jak w inych instalacjach.
Obudowa od ericssona T29 pasuje do T28
Pierwsza baterie litowo-polimerowa zastosowal Sony Ericsson w modelu T68i . Nokia przez dlugi okres nie stosowala tych bateri, podejrzewam ze wplyw na to mialy wieksze koszta. Tu bym się nie zgodził. Jednym z pierwszych jak nie pierwszym był Ericsson T28.
Witam serdecznie. Chciałbym was prosić o pomoc w budowie kabla do Ericssona T28. Mam Sony Ericssona K700i i chciałbym zrzucić z niego simlock'a, właśnie przy pomocy tego kabla. Mam już wtyk do telefonu i końcówkę COM. Ściągnąłem pinout'y ze strony Bruca, jednakże nie jestem w stanie wyczytać, gdzie podłączyć napięcie itd. PROSIŁBYM was, abyście przy...
No wiesz, starsi ludzie przyzwyczajeni są do Nokii 6310 albo 6150SAT albo do poczciwego Ericssona T28 albo do nawet czegoś z niższej pułki jak Alcatel OneTouch Db Gum :D :D Na starym Siemensie Mt50 przez GPRS da się pocztę z onetu zassać i patrz, nic o UPDATEach Siemensik nie piszczy i certyfikatów nowych nawet nie chciał. Po prostu, zalogował się i...
Był sobie Ericsson T28, który ładnie działał. Gdy wyczerpała sie mi bateria podłączyłem go do ładowarki i.... po 15 minutach przestał się ładować. Odłączyłem go na chwilę i przyłączyłem znowy i.... to samo. 15 minut i koniec. No to znowy go odłączyłem od ładowarki i z powrotem podłaczyłem ale tym razem juz nawet nie zaczął się ładować. Co się mu mogło...
A czy kolega Zumek powiedziałby jaki program z kompa zatrudnił do "rozmowy" z C35? Ja próbowałem z Hyperterminalem i z Erykiem T20s ale ni w ząb nie chcieli ze soba gadać. W tym linku o którym mowa wyżej napisane jest że własnie na tym programie ale jakosik nie wyszło. Problem pojawił się juz na poczatku bo ani do hyperterminala ani do Herkulesa (taki...
Star TAC, nokia 5110, 6110, 3310, siemens c25, c35, ericsson T10, t28 to były telefony, te nowe już nie wywołują takiej podniety :D
ATR5.3 serwisuje dobrze te telefony. Dodano po 6 A tu masz tego proga. Jest to najlepszy program do Ericssonów A1018,T1x,T28,R310,R320.
Mam taki temacik, że inne fony np nokia 3210, ericsson t28, siemens c35 chodzą pod zasilaczem laboratoryjnym ( napiecia takie jak na baterii, i odraniczenie prądowe gdzieś do 400mA ) a modele 3310 i 8210 nie. Wydajność zasilacza od 0 do 1.5A, napięcie od 0 do 15V (1 kanał) Jest jakaś solucja? Dodam że napięcie z USB puszczone przez rezystor (bo wychodzi...
tylko nie wiem pod co to jest
potrzebujesz 2 komorki z modemami (moga byc stare, sprawdzaja sie np S45 od siemensa, T28 od ericssona i mnostwo innych, najprościej jak są z kabelkiem RS232, bo obsługa IRdy, albo USB to dodatkowy balast) nadawca dzwoni: np ATDT<nr docelowy><CR>, odbiorca sledzi linie CD i odpowiada, chyba ATA<CR>, potem przesylasz dane na koniec...
miałem taki problem i dopiero po wymianie homerosa (ukł z dużą ilością nóg) problem zniknął podobnie dzieje się w t20 t28
Witam w moim t610 jeste kompozytor jednak nie ma zadnych dzwieków zeby je dodac i cos ułożyc tzw sampli co jest grane i co moge zrobic aby to bylo. mama kabel t28
witam, mam pytanko co do zamiennych switchy antenowych (diplexerow), mianowicie ktore z tych tanich switchy pasuja do danego modelu telefonu: 90E05 - Ericsson T28 90E06 - Ericsson T20 90E07 - Ericsson T20 / T28 / R320, Nokia 8210 / 6210 90E08 - Ericsson T28, Nokia 8210 to pisalo w programiku z mpunktu, a jak jest w praktyce?
witam sprawdz w instrukcji obsługi można ją znaleść w necie, a ztego co pamiętam to zapamiętuje datę połączenia a jeśli chodzi o odebrane nieodegrane i wybierane to chyba standardowo po 10poł te ericssony po naciśnięciu zielonej słuchawki pokazywały właśnie taką listę razem (wszystkie połączena ). pozdrawiam
Lub też program za free semc tool i kabelek od T28 i też sobie zczytasz kod, inaczej nie da rady. Tylko co masz na myśli pisząc "zablokowany"??? pozdr
Ta ładowarka nie ma wawnątrz stabilizatora, a tylko w środku transformatorek i układ prostownika /zresztą jak większość ładowarek do telefonów GSM/ i bez obciążenia daje napięcie stałe na wyściu znacznie wyższe. Dopiero po podłączeniu akumulatora napięcie maleje w zależności od stanu jego naładowania.
Gdzie kupujecie pewne PA i switch'e do eryków t28 (inne również) ? Nie pamiętam symbolu, za dużo tego jest, ale znawcy wiedzą, o co biega. Po prostu wyczerpały mi się zapasy używek i potrzebuję jakiś dobry i tani punkt. Poradźcie.
jesli batreia krotko trzyma i szuka sieci to prawdopodobnie uszkodzona jest koncowka mocy RM009-19P http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic12... - podobne uszkodzenie tylko eryk T28
No to nawet lepiej że to T20s, bo właśnie na tym telefonie sprawdzałem tą solucję (chociaż ponoć płyty od T20s i T28 nie różnią się zbytnio). Jeżeli piszesz że po ściśnięciu pomogło, to spróbuj naciągnąć sprężynki i dobrze przykręć wyświetlacz. Ponadto sprawdź czy masz przejście między kondensatorami (te małe kosteczki obok układu na powiększonym wycinku)...
E8600, nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje. Grubość całego telefonu jak i jego waga nie stanowią dla mnie problemu.Jeśli chodzi o przeszczepy to była by to moja pierwsza zabawa ze smartfonem ale mam praktykę z telefonami. Siemensy c35, m35, s35, sl45, Ericssony T28, T10, T20, Alcatel Ot511, Nokia 3210 i naprawdę masa innych. Sukces za każdym...
ogólnie tak : siemensy, triumy, sony, nokia, philips, panasonic, stare alcatele hf, hd; sagemy chodza na tym samym interface-ie. Nieliczne tak jak np alcatel seria BE i BF maja podobny lecz rozniacy sie schemat kabla (cos jest dołozone dlatego mozna zrobic na zworkach właczanie tego modułu jak sie robi taki własnie model) Ogólnie Telex sie czepia hehe...
Witam. Pogrzej PCB, oprócz procka, powinno pomoc, ustaw gdzies tak na 320 stopni. Mi pomogło chyba w trzech czy czterech T28. pozdrawiam
Po czym można poznać właściwy kabel do ericssona t28s. Czy są jeszcze inne kable czy jest jeden standardowy do wszystkich modeli np. t39, t68, t28.
T280i_DPY1013326_40_Generic_Poland_Black sprawdzone na 20 sztukach, każda poszła bezproblemowo i działa w 100%.
Kolega pracował w serwisie/komisie GSM, jak zaczynał miał praktycznie 0 (razem zrobiliśmy soft w kilku Siemensach C35 i jakieś Ericssony T28) doświadczenia, ale po roku był już fachowcem. Fakt, że firma nie była jego - był tylko pracownikiem, ale pomysł z serwisem był jego, dostał więc od pracodawcy kasę na sprzęt, pozałatwiał sobie dojścia w innych...
Mam serwisówkę A1018S -informacje serwisowe oraz schemat T28.
na coma zwykly to bedzie... t28 serial cable :)
MAM pytanko. Czy komuś udało sięwgrywaś flesze z cid36 przez kabelek t28 ?? Z cid29 niema problemów ale cid36 nieidzie. Jeśli komuśsieudało to niech napisze jakim programem i jakim sposobem. pozdro
yy.. skoro CI sie udało to czemu nie spróbujesz najpierw na T28 tym samym kablem?
potrzebne bedzie: stary kabel na com do ericssona t28,lub puzniejszych se do k700i przedluzka usb kabel dku-2 dodawany z fonem 1. otwieramy zlaczke ericsson konektora i patrzymy na kolory kabli podpietych do pinu 6 i 7 http://mobile.altervista.org/dku/2007052... http://mobile.altervista.org/dku/2007052... 2. ucinamy ten koniec kabla http://mobile.altervista.org/dku/2007052...
Zmierz rezystancję na zaciskach zasilających. W zależności od telefonu wynosi od 300 do 500 Ohm. Jak padnięty PA to blisko 0 - częsty przypadek w T28 (co zasugerował kolega wyżej)
Posiadam Sony ericssona T630 i kabel T28. niestety nie wiem jakie mam kody w telefonie chodzi mi miedzy innymi o kod aparatu. Niech mi ktos napisze jaki jest potrzebny program do odczytu tych kodów lub jesli nie ma takiej mozliwosci to moze by mi pomogło flashowanie i przywrócenie standardowych kodów.
panowie czy wie ktoś skąd zedrzeć dzwonki do eriksona ale takiego starszego t20 , t28 itp zeby mozna było wrzucić je do noki i czym to zrobić pomozecie ??
nie wiem czy nie zauwarzyłeś ze kabel od t28 nie pasuje do k750i !!!!!!
A program masz dobrze skonfigurowany. T28 kabel, COM?, Baudrate 115200.
Dziekuje baardzo za odpowiedz :)) p4v3u napisał: Na jakim interefejsie podłączane saą te terminale? Zawsze COM ? Nie zawsze. Są wersje USB. I te na usb tez nie maja ograniczen? Może jednak zdarzają się jakieś niedostępne poprzez USB komendy? W kwestii interfejsu USB: stare telefony komórkowe, do których były dostępne zarówno kable COM jak i USB (niektóre...
Układ umożliwia kontrolę 8 urządzeń poprzez wysłanie specyficznej wiadomości SMS na telefon komórkowy. Jest to bardzo przydatne w miejscach, gdzie nie mamy dostępu do tradycyjnej linii telefonicznej. Poprzez wykorzystanie starego telefonu Ericsson T10s, T18, T28 możemy zbudować układ załączający i wyłączanie jedno z 8 urządzeń. Więcej informacji: http://www.serasidis.gr/smscontroller.ht...
Witam stawiałem kulki na N700 w T39 i szlag go trafil po podlaczeniu baterii zapala sie ladowanie, po podłaczeniu ladowarki gotuje sie N700. Gdzie to mozna dostac, czy mozna podstawic od innego np T28. Koledzy grzebiący w Ericssonach prosze o pomoc
No nie, to pod Sarasa :-(
Witam Mam taki oto problem. W samochodzie mam zamontowany zestaw głośnomówiący Ericsson 5020025 przystosowany do telefonu Ericsson t28. Czy jest możliwość doinstalowania do tego zestawu modułu bluetooth. Jestem początkującym w elektronice więc proszę o w miarę "łopatologiczne" wyjaśnienia. Jeżeli potrzebne są jakieś fotki to oczywiście umieszczę. Pozdrawiam
Program do flashawania Eryksonow : A1018s , A2618s , A 2628s , T1x , T28 , T20 , T29 .
witam, sorki za wygrzebanie starego tematu, ale mam identyczny problem jak <Kaska> zna ktos paremtry tej diody albo wie gdzie oprocz T28 moze byc jeszcze zamiennik?
mam kabelek serwisowy od T28 :) i seemctoola:) tylko flashy mi brakuje.
Zrób flas telefonu z zaznaczoną opcją "set color to red...." Zrobisz to na kabelku t28 i wszystko będzie śmigać:D
o ile mnie pamiec nie zwodzi, to ten sam model jest w ericssonie r310 (w 320 juz nie, bo tam jest ten sam, co w t28). oznaczony jest jako 3004 costam, nie da sie nie znalezc. pozdro, Tomasz WL
mialem podobny problem z T28 (zabraklo pradu) pomogl mi tylko atrv5.3 wiec proponuje wgranie flasha + eeprom
Robie to SEMCtool v2.2 i mam ustawione T28 Serial cable COM 1 115200 bps
Co do najmniejszych telefonów to polecalbym np. ericsson T10 lub T28. Również motorola ma czym się pochwalić, np V50. Jednak z twojego posta wynika, że oczekujesz czegoś więcej od telefonu, niż tylko dzwonienia i wysyłania sms-ów. Jednak chyba nik nie przebije (z telefonów ogólnodostępnych, w niewysokich cenach) że Ericsson R600 którego wymiary to:...
tak czytam i czytam aż wreszcie nie mogłem i musiałem sie odezwać :) tak tak t68 zaczynają sie sypac bez powodu i to na 1800 tylko ten jeden zakres mialem juz takich chyba ze 5 nie wiem jak wy ja tam sie ciesze bo nic nie trzeba wymieniac a robota jest Dziur jesli widziales PA w t68 to chyba powinienes skapowac o co chodzi te same problemy mial t65...
Kup zwykły kabelek do eryka t28 pod coma ja mam taki i wszystko z nim ok
Wydaje mi się , że ten typ tak ma . Właśnie za to przestałem lubić eryki , miałem podobnie z t39 t28 i przestawiłem się na sl45i - boski siemens ;)
Mój kumpel ma taki i wytrzymuje 2 dni, a wskazuje różnie. Z tym wskaźnikiem to taki spadek po T28 - tam też dobże nie działał.
Jak zbudowac cos takiego. Alarmowy sterownik telefoniczny jest jest urządzeniem przeznaczonym do automatycznego przesyłania informacji o wystąpieniu sytuacji alarmowej ( pożar, włamanie , napad). Urządzenie posiada możliwość przesyłania krótkich informacji tekstowych SMS lub dzwoni przez określony czas pod określone numery telefonów. Możliwe jest powiadomienie...
Ericson t28 miał błędy w oprogramowaniu . A czy w menu wyboru sieci widać twoją sieć i czy jest ustawione automatyczne wybieranie sieci
Witam, Dostałem takiego wiekowego eryka do simlocka dla dziadka, ale okazuje sie że nic tego nie robi. Liczyłem ze poczciwe Tornado ruszy ale beret :/ Chyba że się myle i idzie po zaznaczeniu innego modelu (jeśli tak to prosze mnie poprawić) Już nawet zapodałem stary dysk z Win Millenium żeby programik Ericsson ATR Service v 5.3 odpalić i dalej kicha....
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic11... A jaką wersje cruisera masz 06 czy 07 ?
Zakladka SEMC ODM. Jesli masz jakas stara wersje to moze nie byc :)
Wystarczy kabel com od t28,darmowy soft który znajdziesz w necie i jedziesz...
ericsson oprogramowanie schemat ericsson ericsson dostepu
prosty pilot włącz wyłącz ciśnienie r407c panasonic radio reset
politechnika gdańska sprzedam kondensator
Jak wprowadzić podkreślnik na konsoli Xbox? Przenoszenie aplikacji na kartę SD w Xiaomi