filtr powietrza t25

Znaleziono około 34 wyników dla: filtr powietrza t25
  • Toyota/T25/Kombi - Brak radia, nawiewu, zapalniczki, wycieraczek, spryskiawczy

A tam pod maską chyba jest jeszcze jedna skrzynka, stojąc przed samochodem to za filtrem powietrza.

Samochody Początkujący   02 Mar 2017 21:35 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 19290
  • ciągnik T25 - wymiana oleju w skrzyni biegów, itd.

Z boku skrzyni jest duży korek i olej można wlać. Olej powinieneś wymienić głównie w silniku, później jeszcze w filtrze powietrza oraz z tyłu możesz jeszcze w zwolnicach.

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   03 Kwi 2012 20:16 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 32937
  • REKLAMA
  • Nie znalazłeś odpowiedzi? Zadaj pytanie Sztucznej Inteligencji

Czekaj (1min)...
  • Wladimirec T25 - Gaśnie na wolnych obrotach po wymianie pompki i filtrów

Źle zregenerowana-ustawiona pompa. Brudny filtr powietrza. Za duży luz zaworowy. Słaba kondycja silnika. A jak z mocą?

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   07 Maj 2023 12:30 Odpowiedzi: 17    Wyświetleń: 10893
  • Wladymirec T25 - Nie odpala z rozrusznika, działa tylko z zaciągu. Co sprawdzić?

Przy dobrze wyregulowanych zaworach, przy odpalaniu na odprężniku dymu nie powinno być, bo praktycznie kompresji w tedy nie ma. Dym jakikolwiek dopiero po zamknięciu odprężnika. Z przewodów wtryskowych nie wiadomo ile paliwa nie będzie leciało. Wykręć wtryskiwacz z głowicy i przykręć do przewodu z pompy i sprawdź jak pyli. Może pompa nie może wytworzy...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   30 Lip 2013 13:25 Odpowiedzi: 22    Wyświetleń: 9108
  • REKLAMA
  • Władimirec T25 - luz na kierownicy, orka, problemy z gazem i podnośnikiem

Tak właśnie zrobiłem z podkładkami, póki co jest dobrze. Niepokoi mnie tylko czarny dym podczas raptownego dodania gazu, wtryski zostały zregenerowane, filtr powietrza wyczyszczony i wlana odpowiednia ilość oleju.

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   28 Wrz 2021 09:16 Odpowiedzi: 191    Wyświetleń: 148344
  • Władimirec T25 A2 - Czy nagar na głowicy i tłoku wpływa na spadek mocy?

Troche jest. A mam jeszcze jedno pytanie: Czy jesli wymienie filtr powietrza oryginalny na filtr powietrza z samochodu (papierowy) to czy lepszy bedzie filtr oryginalny czy samochodowy

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   25 Cze 2013 23:10 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 4248
  • REKLAMA
  • Utrata mocy i czarny dym w T25 - co sprawdzić?

Witam. Mój t25 ostatnio strasznie stracił na mocy i też strasznie dymi na czarno. zawory niby wyregulowane filtr powietrza wyczyszczony olej zmieniony a mocy jak nie było tak nie ma. Co zrobić???

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   24 Mar 2014 20:16 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 2844
  • Toyota Avensis T25 D4D 2.0 116 KM 2003 - Sprawdzenie elektromagnesu EGR, czarny dym

Co może powodować , że powstaje taki objaw , wyglądający jakby wypadał zapłon ? Woda w paliwie na przykład.... Nieszczelność w układzie zasilania też Filtr paliwa wymieniony? Sprawdź czy nie ma pęcherzy powietrza w zasilaniu paliwem

Samochody Mechanika   27 Lut 2019 20:07 Odpowiedzi: 22    Wyświetleń: 48723
  • Władimirec T25 - Dymi na biało niebiesko po wymianie wału

Dziękuję za pomoc. Dymienie na niebiesko powoduje również zapchany filtr powietrza. Wymiana wkładu i czyszczenie przynoszą oczekiwany efekt. W moim T25 mam też problem z opadającym podnośnikiem. Uszczelniłem siłownik, w którym wymieniłem tłoczysko i wszystkie oringi, siłownik suchy. Delikatnie poci się z rozdzielacza, ale nie wydaje mi się żeby to był...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   06 Wrz 2018 20:46 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 8322
  • Władimirec T25 - Jak poprowadzić wiązkę elektryczną do przednich reflektorów?

Z pod deski rozdzielczej w dół po prawej stronie kolumny kierowniczej, następnie w kierunku rozrusznika, tam zostawiamy jedne przewód do uruchamiania rozrusznika(mała śrubka na włączniku elektromagnetycznym). Dalej do alternatora, gdzie zostaje przewód od wzbudzenia alternatora(kontrolka ładowania), oraz przewód od amperomierza. Między alternatorem,...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   06 Maj 2017 08:39 Odpowiedzi: 37    Wyświetleń: 67161
  • władimirec t25 - dymienie na czarno przy dodawaniu gazu

miałem zawalony filtr powietrza, liście itp. Nie miał silnik powietrza i nie dopalał ropy jak trzeba. Tak miałem w aucie, starym dieslu z 1985.

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   03 Lis 2014 11:19 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 10395
  • REKLAMA
  • Odpalanie Władimirec t25 gaśnie po chwili: przyczyny zaworu zwrotnego, pompy ręcznej i wtryskowej

Witam , może ktoś się spotkał z takim problemem . T25 na chwilę odpali i zgaśnie . Przestaje podawać paliwo na wtryski . Znowu jak się jakiś czas pokręci ręczna pompka to nabierze ciśnienia i znowu przez chwilę zacznie podawać paliwo na wtryski i odpali .Cały układ został odpowietrzony. Założony zaworek zwrotny na zasilanie pompy . Wężyk jest przezroczysty...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   14 Lut 2023 10:40 Odpowiedzi: 25    Wyświetleń: 2640
  • Niskie ciśnienie oleju w T25 po remoncie kapitalnym - filtr odśrodkowy nie działa

Bączek sie nie kręci bo nie macie cisnienia oleju.Wykrecic czujnik cisnienia i dmuchac do otworu sprężone powietrze i słuchac gdzie ucieka jak nie potraficie inaczej zdiagnozowac gdzie traci cisnienie.Najlepiej odkręcic jeszcze miske olejowa.Można jeszcze do weza sprężonego powietrza nalac oleju,ropy lub plynu chłodniczego to będzie lepiej widac gdzie...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   05 Lis 2017 08:36 Odpowiedzi: 18    Wyświetleń: 6891
  • Ciągnik T25 zgasł przy odśnieżaniu - odpowietrzanie czy inne przyczyny?

Do sprawdzenia: 0. poziom paliwa w zbiorniku 1. wlot powietrza do zbiornika paliwa (dziurka w korku) 2. Filtry paliwa, szczególnie jeśli paliwo było letnie. 3. odstojnik i wszelkie miejsca, w których mogło się zebrać coś, co zapcha przewód paliwowy. 4. Układ dolotu powietrza - mało prawdopodobne, że tam coś się zapchało, ale sprawdzić można. Pompka...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   23 Sty 2024 12:32 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 159
  • Władimirec T25 - Niska moc, dymienie i problemy z nagrzewaniem silnika

Nie dopuszczaj by pracował na tych wolnych nierównych obrotach, ma pracować równo. Inaczej zatrzesz go, albo urwiesz wał. Filtry paliwa(wszystkie 3) i powietrza wymienione? Który to rok? Jak nie masz obciążników, a ma za ciężko to powinien się kopać a nie silnik schodzić z obrotów.

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   03 Wrz 2014 20:37 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 6771
  • Najlepsze oleje do t-25: filtr powietrza, miska olejowa, skrzynia biegów, hydraulika

Oto tabelka pojemności układów i mechanizmów z obsługi T25 http://obrazki.elektroda.pl/7690754600_1... Ja używam takich olejów: Silnik, filtr powietrza, pompa wtryskowa- Turdus Zmiany w silniku co 200-250mth, w pompie wtryskowej co 50mth w filtrze co 400mth Skrzynia, zwolnice, napęd pompy hydraulicznej, kierownica- Hipol Tutaj wymieniam...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   29 Paź 2021 08:55 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 21883
  • Wladimirec T25 - Trudności z odpalaniem na zimno po naprawie pompy i wtrysków

Cały układ niskiego ciśnienia do przejrzenia, zapowietrzony. Kąt wtrysku obowiązkowo do sprawdzenia - ustawienia. Samo sprawdzenie proste, trochę trzeba się nadłubać by go dobrze ustawić. Wkłady z gabki do filtra powietrza obowiązkowo do włożenia.

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   11 Sty 2015 11:52 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 8427
  • Brak nawiewu w Toyota Avensis T25 2005 D4D - co sprawdzić?

Witam, mam problem z nawiewem od jakiegoś czasu wyłączał się po krótkich trasach np działał podjechałem do jednego sklepu zgasiłem podjechałem do drugiego zgasiłem to jescze działał a np przy trzecim sklepie się wyłączał i nie chciał włączyć dopiero po jakimś czasie się włączył. Teraz kompletnie nie działa znaczy troszkę ale przy większej prędkości...

Samochody Początkujący   24 Lut 2024 03:59 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1368
  • T25 wymiana filtrów ?? - Gdzie dolewać olej do T25

Witam Chciałem się przywitać ponieważ jestem tu po raz pierwszy:) Jeżeli temat już się powtarza to przepraszam. Stałem się szczęśliwym posiadaczem T25A, ciągnik nastoletni ale bardzo mało używany 520 motogodzin, odpala pięknie nic niepokojącego się z nim nie dzieje i chciałbym utrzymać ten stan, tu moje pytanie. Chciałem wymienić wszystkie płyny, mam...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   14 Paź 2015 19:07 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 49950
  • T 25 '77 - Traktor gaśnie pod obciążeniem, ropa w pompie wtryskowej, spadek mocy

mam taki problem z moim ruskiem: jak stałem dziś na polu i doładowali mi na przyczepę 2t zboża to traktor odpalił wcisłem gaz i wszedł na obroty i zgasł. drugi raz zapaliłem i to samo. a za trzecim też go zmóliło go ale już poszedł poza tym iwan niema takiej mocy jak miał. zauważyłem przy wymianie olejów(jakieś 2 dni temu) że w pompie wtryskowej tam...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   23 Mar 2014 12:52 Odpowiedzi: 41    Wyświetleń: 35835
  • Czy złe ustawienie zaworów w Władimirec T25 mogło uszkodzić silnik?

Czyli przestał odpalac po ustawieniu zaworów?? Wsadź suszarkę w filtr powietrza, (pewnie nie masz świec żarowych) jest zimno i stąd to dymienie :D Tu kolego masz coś opisane o znakach. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic14... Dodano po 2 I luz zaworów ustawiasz jak tłok ma sów sprężania i jest w górnym martwym punkcie.

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   22 Mar 2013 17:32 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 22323
  • Traktor T25 - trudności z odpalaniem przy niskich temperaturach, przyczyny?

Na niską temperaturę polecam osobiście patent z opalarką elektryczną, lecz za filtrem powietrza, tzn. w C-330 wykręcam jedną ze świec żarowych i dmucham sobie rozgrzanym powietrzem. To w zasadzie wystarcza by zapalić ciapka przy -20 stopniach bez długiego kręcenia, same świece żarowe niewiele dają.

Forum Budowlane   28 Sty 2012 20:28 Odpowiedzi: 25    Wyświetleń: 13681
  • Wladimirec T25 - Nie wchodzi na obroty powyżej 1400obr\min

Witam Mam taki problem z ruskiem, już od dość dawna, wcześniej wydaje się chodzić lepiej, dodam tylko że swojego czasu jeździł na BIO-ON, z lokalnej stacji paliw, ponoć był to olej napędowy z domieszką biokomponentów i coś tam.... od tego czasu rusek nieco osłabł i to co jest ciekawe dochodzi do 1400obr/min i nic więcej, czy to na luzie czy to pod obciążeniem,...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   16 Maj 2016 20:46 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 9660
  • Ursus C 360 - Falowanie obrotów pod obciążeniem i inne

Witajcie, mam taki mały problem od jakiegoś czasu, falują mi obroty pod obciążeniem. Zamiast trzymać 2000 obrotów falują od 1500 do 2000. Pierwsza część to na postoju a druga podczas jazdy ciągnąc tylko zgrabiarkę gwiazdową na drugim biegu. Myślę że pod obciążeniem brakuje mu paliwa i dlatego te obroty tak falują, szukając przyczyny wyczyściłem bak,...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   12 Wrz 2018 06:14 Odpowiedzi: 110    Wyświetleń: 27372
  • Władimirec T25 nie odpala po kilku dniach postoju - co sprawdzić?

Nie nieprobowalem zaraz sprawdze i dam znać co i jak. Dodano po 8 Jak psiknolem plakiem w rurę od filtra powietrza to odpalił odrazy a tak nie ma szansy na odpalenie

Samochody Początkujący   06 Paź 2014 19:25 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 3021
  • Brak smarowania klawiatury w ciągniku T25A - możliwe przyczyny?

Witam Podczepie sie pod temat. Mógłbym prosić o instrukcje jak wyczyścic/wymienić filtr oleju i powietrza we Wladimircu? Może macie jakies foty?

Samochody Mechanika   02 Paź 2009 14:39 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 6948
  • Jak zamontować świecę płomieniową w Władimircu T25? Zasilanie i elektrozawór

Ja mam troszkę inny sposób, otwieram mache ściągam rurę od filtra powietrza w miejscu gdzie jest to gumowe łączenie wkładam w rurę opalarkę wystarczy troszkę poczekać i pięknie odpala :)

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   02 Lut 2012 19:07 Odpowiedzi: 18    Wyświetleń: 17613
  • Toyota Corolla Verso - Rura dolotowa do filtra powietrza

Witam i mam takie pytanie. Mam do kupienia nową lub używaną rurę dolotową, tą po lewej stronie filtra powietrza. Moje auto to Corolla Verso D4D 90KM TD rok 2004. I takie pytanie czy rura do samochodu będzie pasować np. z diesla 116KM, Avensis T25 D4D 2.0 i z benzyna, np. 1.8 VVTi.... pytam bo akurat w sieci namniej stricte pod mój model. ma to czy nie...

Samochody Początkujący   27 Kwi 2023 15:13 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 201
  • Chevrolet Aveo 1.2 8v 2006 sed - Przeplywomierz Aveo T250

Witam. Szukalem na forum ale niestety nie znalazlem dlatego prosze o pomoc. Czy ktos moze mi powiedziec gdzie znajde przeplywomierz powietrza w Aveo T250 sedan 2006r silnik 1.2?? Nie jestem mechanikiem ale szukalem w okolicy rury dolotowe do przepustnicy wychodzace od filtra powietrza i nie znalazlem. Szukalem rowniez tej czesci do kupienia by miec...

Samochody Mechanika   10 Mar 2019 20:39 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 4125
  • wladimirec.t25 - uchodzace powietrze w ikolicy cylindrow

Witam, Czy ja dobrze zrozumiałam: pompując pompką paliwa słyszysz uciekające powietrze ? ? Jedynie przez otwór automatycznego odwietrzania może wracać paliwo z powietrzem do zbiornika przewodem przelewowym. Jest to jedyny cienki przewód wychodzący z głowicy filtra paliwa dokładnego oczyszczania.

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   20 Maj 2017 08:47 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 1233
  • Silnik C330 - Eksperyment z innym rozpylaczem: zmiana ciśnienia wtrysku o 20 atm

Pod linka nie wejdę. Musiałbym popatrzeć co jeszcze ciekawego tam pozmieniali. W C-330 trochę mi przeszkadza filtr powietrza wystający z prawej strony silnika. Wcześniej się zastanawiałem czy da radę przesunąć chłodnicę i zamontować to jak w MF 235. Wracając do tematu. Wydaje mi się że kąt pod jakim zamontowany jest wtryskiwacz w głowicy może być problemem...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   09 Maj 2021 18:17 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń: 9312
  • Władimirec T25 A - nie odpala po długim postoju, gaśnie po minucie pracy

spróbuj na samostart,krótko psiknąć do filtra powietrza - jeśli i to nic nie da,trzeba pewnie czekać na wyższą temperaturę.W starym spychaczu miałem silnik benzynowy,który odpalał diesla,nie wiem jak jest u Ciebie.Ewentualnie zamiast samostartu kopciuch(odpalony na benzynę kawałek szmaty)I do odpalenia ropniaka trzeba baaardzo dużo mocy rozruchowej...

Początkujący Naprawy   12 Lut 2014 22:20 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 4650
  • Czy warto inwestować w droższe części do ciągników Ursus? Opinie i rekomendacje

W temacie sworzni uszu łańcuchów, nie udało mi się znaleźć sworzni o rozmiarze oryginału. Teraz robią albo uszy ze sworzniami 12 mm, albo szekle ze sworzniami zabezpieczonymi przeciwnakrętką (stabilizatory polskiej produkcji). Jedyne rozwiązanie to dorobienie sworzni ze śruby M14 z niepełnym gwintem, w moim przypadku śruby klasy 8.8 o długości 80 mm...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   17 Cze 2021 19:41 Odpowiedzi: 84    Wyświetleń: 48775
  • Chevrolet Aveo 1.2 - Falowanie obrotów na biegu jałowym

Witam serdecznie, Samochód: Chevrolet Aveo T250 Rocznik: 2008 Silnik: benzyna 1.2 53 kW Skrzynia: Manualna Klimatyzacja: brak Dodatkowe informacje: instalacja gazowa Opis problemu: Po odpaleniu silnika i dodaniu gazu na biegu jałowym zaczynają falować obroty na poziomie 1500-2000 obr / min. Niezaleznie od tego czy silnik jest ciepły czy zimny. Niezależnie...

Samochody Mechanika   04 Wrz 2019 20:12 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 5496