Po przejrzeniu instrukcji obawiam się, że jedynym wyjściem dźwięku z tego telewizora jest złącze "Coaxial" (to na samym dole). Dźwięk na tym złączu jest podawany w postaci cyfrowej, więc do podłączenia głośników (lub też słuchawek) potrzebny jest konwerter. W tańszej opcji, poniżej 100 PLN będą konwertery stereo, np. https://erli.pl/produkt/konwerter-toslin...
Działać będzie ale tylko przy komputerze ze względu na konieczność instalacji sterowników. Możliwości już CI napisałem. Możesz jeszcze sygnał z euro wyciągnąć, lecz będzie tam sygnał zapewne tylko z TV naziemnej. Jedyna sensowna opcja aby zachować 5.1 to DAC albo ampli. Z wyjścia słuchawkowego dostajemy tylko stereo.
tu masz opis: radzę przeczytać http://www.eres.alpha.pl/elektronika/rea... a tu schemat :P http://www.eres.alpha.pl/elektronika/fus... podłączenie w załączniku: pełno takich informacji jest w necie.
To sprawdź kable sygnałowe.
Głośniki pod wyjście słuchawkowe... delikatnie mówiąc "dziwny" pomysł. Przecież masz tam wyjście audio, optyczne. Wystarczy odpowiedni konwerter za niewielkie pieniądze i będziesz mieć 5.1. Zerknij [url=https://www.elektroda.pl/rtvforum/t... To całkiem "świeży" post w dokładnie tym samym temacie.
To zależy od możliwości twojej płyty głównej. Ilo konałową masz tą kartę? A kupiłeś już je? Sprawdź czy w programi od karty dźwiękowej możesz ustawić ilość głośników, mam na myśli: zestaw 5.1. Miło by było jakbyś napisał jaką masz płytę głowną i jaką dźwiękówkę.
Przecież wystarczy zajrzeć na stronę producenta lub wpisać w przglądarkę - jest tam kodek 5.1. Znajdź panel sterowania karty dźwiękowej, przejrzyj opcje miksera i ustaw dźwięk 5.1 (gniazda mikrofonu i liniowe powinny podawać wówczas sygnał dla kanałów tylnych, centralnego i subwoofera). Jeśli się nie uda, to spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki...
Najprościej kupić trzy przedłużacze mini jack, odciąć gniazda i polutować do płyty.
Sprawdź w jakim zakresie jest rezystancja potencjometru głośności.
Pozmieniałem niestety nic to nie dało problem jest nadal - pogłos na 2 tylnych głośnikach
Witam posiadam na sprzedaż głośniki creative T6100 głośniki na gwarancji mojej w 100% sprawne mają jakiś miesiąc . sprzedaję z powodu kupienia kolumn i wzmacniacza zainteresowanych proszę o telefon 602592635 cena zestawu to 200 zł
A ty oczekujesz że podczas odtwarzania muzyki będzie grało więcej niż 2 głośniki?
A spróbuj przetestować te głośniki za pomocą jakiegoś innego urządzenia np.: odtwarzacza mp3 lub radia. Chodzi o przetestowanie poszczególnych wejść.
Najprawdopodobniej gniazdko słuchawkowe posiadało styki ( rozwierne) odłączające głośniki po włożeniu wtyczki słuchawek... Zrób foto dobrej płytki od strony druku i takie samo twojej... to zobaczymy jak odtworzyć brakujący kawałek....bez gniazdka...
Witam. Posiadam głośniki komputerowe: ZESTAW GŁOŚNIKÓW 5.1 CREATIVE INSPIRE T6100 . Czy jest jakaś płytka (moduł) aby przerobić głośniki na Bluetooth??
OK, teraz wszystko pięknie działa. Dzięki :) Skoro już tutaj jestem, to mam kolejny problem. Do tego TV mam podłączoną konsole PS3 przez HDMI. Miałem nadzieję, że dźwięk z gier też będą obsługiwały głośniki podłączone do TV, jednak działają tylko te w TV. Da się do jakoś ustawić/podłączyć dodatkowo ? PS3 ma wyjście Optical i AV multi. Telewizor ma tylko...
Co do porównania ze starymi- nic nie powiem, bo nie wiem ;) ale głośniki Creativa "wydają się" być dobre, a nawet bardzo... mój kolega miał jakieś tam Creativy, wydaje mi sie że dźwięk nawet "przebasowiony" ( za dużo tonów niskich). Co do 5.1, masz odpowiednią karte dzwiękową (jeżeli do kompa)?
Witam, zestaw nagle przestał działać. Po włączeniu dioda sygnalizuje napięcie, wiec o tyle zasilanie dochodzi.. ale nic poza tym. Głucho. Z kartą i sterownikami wszystko ok. Zestaw podłączałem pod inne źródła dźwięku, a do opisanego komputera podłączyłem słuchawki... wszystko działa, więc problem leży w zestawie. Na elektronice nie widać żadnych wadliwych...
Przy takiej "klasie" głośników, różnica będzie niewielka. Szkoda zachodu, moim zdaniem.
Witam Mam taki problem, od 3 dni moje głośniki same się pogłaśniają i ściszają. W dowolnym momencie nie zależnie do tego czy film gra czy muzyka. Podłączona mam także wieże pod kartę dźwiękową ale na niej nic takiego nie występuje. Co to może być i jak to zrobić? Karta muzyczna to Creative X Fi Xtreme Gamer.
Witam mam następujący problem kupiłem głośniki Creative t6100 inspire i kartę muzyczną Creative live 5.1 sb0 100 problem tkwi w tym że nie słyszę dźwięku w głośniku centralnym podczas słuchania muzyki mp3 jak wymusić dźwięk z głośnika centralnego proszę o pomoc pozdrawiam :)
Witam.Kupiłem ostatnio głośniki creative t6100 5.1 i nie działa mi centralny głośnik. W czym tkwi problem ? Próbowałem juz różnych sterowników i nie mam pojęcia o co chodzi. Karta muzyczna to sound blaster 0100. Prosze o pomoc albo o jakies konkretne sterowniki.
Siema. Mam problem z głośnikami. Same garają głośniej a po chwili (mniejszej lub większej) powracają do normalnego tonu. W panelu nic nie widać, aby to system coś zmniejszał. Mam te głośniki już długo, a problem zaczął się od niedawna. Proszę o pomoc.
Jak to możliwe, że glośniki creative t6100 dzialają tylko na programie jet audio na pełnym brzmieniu , czyli na 5.1? Na winampie, np nie... :!::!::!::!::D:D:D
Witam! Czy możę być moc 60W w tylnych głośnikach (głośniki od wieży 2x 30W)?? Mam zestaw 5.1 Creative T6100 i moc tylnych satelitek to troche mało... I czy moge ze spokojem podłączć głośniki 60W do komputera jako tylne głośniki?? I czy mi sie cos nie popali.... Mam tylko wejścia 2x Chcinch jak by co :) proszę o pomoc :D
Witam!!! Posiadam glosniki Creative t6100 niestety głosnik basowy nie zadowala mnie swoim brzmieniem nie jest zbyt miekki, a kiedy dam 1/2 glasnosci bardzo charczy. Dane techniczne: Moc głośników * Głośniki satelitarne: 8 W mocy rzeczywistej (RMS) na kanał (4 kanały) * Głośnik centralny: 18 W mocy rzeczywistej (RMS) * Głośnik niskotonowy: 26 W mocy...
Witam Zakupiłem ostatnio głośniki Creative T6100. Kabelki schowałem w listwach panelowych i nie mam do nich dostępu. Niestety nie wiedziałem jak ustawić te głośniki (które są przednie,które tylnie) i akurat spotkał mnie pech te co miały być z tyłu ustawiłem na przodzie w rogach pokoju, jeden głośnik przedni i centarlny z tyłu, subwoofer na podłodze...
Będzie problem. Chyba zostaje Ci tylko gniazdo słuchawkowe.
Witam jestem tu świeżak, więc przejdę od razu do tematu. Mam monitor Samsunga SyncMaster B2230HD z tunerem TV. Chciałbym do niego podłączyć zestaw głośników creative inspire T6100. http://obrazki.elektroda.pl/2473590300_1... Tak wygląda tył monitora. Posiada on wyjścia: 15 pin D-sub 2 x HDMI Component DTV Tuner Optical Out Scart CI Slot oraz...
Witam, tak jak w temacie mam na sprzedaż głośniki komputerowe 5.1 Creative Inspire T6100. Wszelkie pytania na PW. Specyfikacja http://pl.creative.com/products/producta... Cena 130 zł. Pozdrawiam Krzysiek.
Jak w temacie od jakiegoś miesiąca mam dziwny problem z komputerem. Z niewiadomych mi przyczyn dźwięk w pewnym momencie samoczynnie ścisza się lub odtwarzany jest głośniej. Dzieje się to niezależnie od tego co robię, czy oglądam film, czy słucham muzyki, czy też odtwarzam coś z internetu. Przeinstalowałem sterowniki, nawet przeinstalowałem system i...
Kolego chodzi mi o zdjęcie tylko głośników które ty masz.
Witam... Dwa dni temu włączając kompa wszystko grało idealnie... Po kilku godzinach włączyłem go i się zdziwiłem po tym że moje głośniczki działają ale tylko jak podłącze do nich słuchawki... Nie obciążałem ich w ten dzień więc nie wiem od czego to się mogło stać, bo stało się tak nagle. Myślę, że siadł w nich wzmacniacz bo dotykając dżeka nic nawet...
Witam. kupiłem dziś takie właśnie głośniki...ale nie działa regulacja głośności...włączam zapala sie dioda, i ciągle grają na full... może da sie coś zrobić bez noszenia ich na gwarancje...
Witam. W w/w głośnikach przerywa mi głośnik centralny podczas oglądania filmów jak i podczas grania. Wszystko jest ok, aż nagle mowa leci z samego subwoofera czyli praktycznie jej nie ma i czasem sie właczy zaraz czasem nie. Wina na pewno nie leży po stronie głośnika bo po zamianie jest to samo. Sterowniki przeinstalowywałem, nawet na nowym systemie...
Witam. Posiadam zestaw głośników do komputera creative T6100 i tak jak w temacie napisałem, chciałbym wymienić w nich głośnik niskotonowy. Pytanko mam takie jaki głośnik mogę zastosować, żeby ten lichutki wzmacniaczyk go uciągnął. Od razu mówię że nie jestem nastawiony na jakieś hiper ekstra doznania powiązane z wymianą głośnika, ale po prostu chciałbym...
Witam, zakupiłem sobie ostatnio zestaw głośników 5.1 Creative T6060 - niestety nowy taki zestaw jest praktycznie nie do zdobycia (no chyba, że zestaw 5.1 zupełnie innej firmy), więc wybór padł na sprzęt używany. Byłem świadomy, że sprzęt może być nawet kilkunastoletni, jednak ze strony sprzedawcy były zapewnienia, że wszystko jest ok. I takim się być...
Tylko 2 kanały podepniesz. Zwykłe DVD nie mają dekodera audio wiec sygnal idzie jednym przewodem modulowany 6 kanałów w jednym może i 8 w nowszym stanardzie. Ty potrzebujesz amplituner z Dolby DTS i wejsciem cyfrowym (kolor pomarańczowy) Po kombinowaniu zagra Ci tylko kanał przedni i subwoofer (moze). Po za tym przejściówkę musisz zrobić z Jacka tego...
Witam mam taki problem posiadam głośniki 5.1 creative t6100 są one podłączone do komputera(3 kable).W niedługim czasie mam mieć telewizor i oczywiście chciałbym je podłączyć do telewizora.I teraz pytanie jak to zrobić od telewizora mam tylko 2 wyjścia chinch.Czy jeśli podłącze je pod wejście line in w komputerze będzie dobrze.Chodzi mi o w miarę dobry...
W takim razie powinno działać.
Możesz użyć taki potencjometr. Jeżeli oryginalny jest podwójny (bo niestety tego nie wiem)podłączasz obydwie sekcje potencjometru, a jeżeli jest pojedynczy to podłącz tylko jedną część potencjometru który posiadasz.
(at)WojtasJD nie rozumiem Cie ani troche chyba za głupi jestem na to :D:D:D Po co to wyjście optyczne w TV? Piszesz że przydaje się jak chce wyprowadzić sygnał z komputera do amplitunera kina domowego wiec gdzie tu połączenie z TV? Co do hdmi to mój angielski jest troche słaby ale z tego co zrozumiałem to od v1.3 można przesyłać dzwięk z TV po kablu...
Witam jak oceniacie głośniki Głośniki Creative Inspire T6100 5.1 reta i czy opłaca się je kupić.
Sprawdź głośniki w prawej satelicie.
d o 200zł
Na innym forum znalazłem podobny problem i mówią o potencjometrze. Czy to może być przyczyna ? Dodam, że słuchałem muzyki przez cały czas. Włączyłem ulubioną płytę i poszedłem się zdrzemnąć. Gdy wstałem głośniki już nie działały. PS. Kiedy podłączę słuchawki i reguluję głośność potencjometrem wszystko działa jak powinno, aczkolwiek jeśli odłączę słuchawki...
Witam Pojawił się dzisiaj (przed chwilą dosłownie) problem z głośnikami Creative Inspire T6100. Działają tylko dwa głośniki (stereo), pozostałe milczą. Dzieje się tak przy odtwarzaniu muzyki (Winamp), filmów (Windows Media Player) czy w grach ale w Menedżerze HD Audio opcja Wejście/wyjście audio działa prawidłowo – czyli odzywają się wszystkie...
witajcie. mam problem z podłączeniem głośników (creative inspire t6100) do telewizora (samsung eh5300) mam chinch z wyjściem jack żeńskim podłączam głośniki i nic tak samo podłączam jack do wyjścia słuchawkowego i tez cisza. i teraz nie wiem czy w ustawieniach coś grzebać. pozdrawiam
Choć na sądzę, że to będzie dioda Ten temat czytałem głośniki i może zerknąć jakie ma kolory pasków na rezystorze W podanym linku wszystko jest.
A jak to wyglądało względem położenia potencjometru? Było jakoś od niego zależne? U mnie jest to o tyle irytujące, że głośność skacze niezależnie od ustawionego poziomu i chwilami wydaje się być głośniej niż na max głośności (chyba, że owa po prostu przez potencjometr spadła). Jeżeli by to była wina potencjometru to by wyleciał zupełnie na razie na...
W normalnej karcie dźwiękowej masz tak. Zielony-wyjście na głośniki Niebieski-wejście stereo Różowy-wejście na mikrofon. Jeżeli masz tylko te trzy wyjścia to żeby wszystko działało trzeba przestawić w ustawieniach sterownikach karty dźwiękowej te wyjścia. Jeżeli jest więcej to też trzeba przestawić (wersja 7.1). W standardowych XP tej opcji niema trzeba...
Kupiłem wtedy CREATIVE Inspire T6100 - temat do zamknięcia.
Te dwa (czerwone) wyprowadzenia sprawdzasz, trzy wyprowadzenia to potencjometr
Posiadam komputer przenośny o karcie dźwiękowej 2.0 . Rodzice kupili mi głośniki Creative T6100 5.1. Chce zrobić taką przejściówkę by grały wszystkie głośniki ale nie mam pojęcia jak te przewody połączyć żeby z 1xjack3.5mm uzyskać sygnał na wszystkie głośniki. Wiem że nie będzie to dźwięk przestrzenny ale chcę żeby grały wszystkie. A nie lepiej nabyć...
Witam chciałbym prosić o pomoc w wyborze głośników ;] które bardziej polecacie i czy takowe mieliście. -Creative t6100 czy -Creative t6160
Czyli kupie tzw. przejściówkę , podłączę kable i będą grały wszystkie głośniki tak ? :)
Cześć W domu walają mi się głosniki Creative 5.1 Inspire T6100 (do podlaczenia wychodzą 3x jack 3.5 - jasnozielony, jasnoczerwony, czarny) https://www.x-kom.pl/p/17112-glosniki-ko... Chcialbym je podlaczyc do tv/raspberry i puszczac z nich dzwiek Czy mozna z nich zrobic "kino domowe"? Czy jest mozliwosc uzyskania...
ponieważ na systemie Windows XP działały poprawnie. Teraz także działają? Sprawdź zachowanie głośników na innym komputerze.
Może masz nie zaktualizowaną kartę muzyczną ... miałem podobnie i ze strony producenta pobrałem najnowszą wersję i działało druga opcja to w programie od karty dzwiękowej nie masz zaznacznone że mają wszystkie głośniki działać ...
Ja mam problem, zauważyłem że głośniki grają dużo ciszej niż dawniej. Wcześniej miałem ustawione 1/3 głośności (na potencjometrze w głośniczku) a teraz muszę mieć ustawione 2/3 głośności. Zestaw sprawdzałem na innych urządzeniach i efekt ten sam. Rozebrałem ten głośniczek co jest w nim potencjometr od głośności i ta płytka nie wygląda na jakąś okopconą...
Witam, jak wyglada regulacja glosnosci? masz potencjometr czy elektroniczna (przyciski/enkoder)? W pierwszym wypadku mozesz miec zanieczyszczony/uszkodzony potencjometr, na wstepie jego umycie powinno pomoc. W drugim przypadku maga byc brudne styki. W kazdym przypadku moga byc zimne luty. Pozdrawiam
Witam. Posiadam głośniki Creative T6100 do których nie ma pilota. Zastanawiam się czy jest możliwość podłączenia odpowiedniego potencjometru pomiędzy wejściem głośnika na którym znajduje się pokrętło głośności, a wzmacniaczem. Oto wejście głośnika: http://obrazki.elektroda.net/31_12372222... http://obrazki.elektroda.net/88_12372223... Proszę...
tak jak w temacie mam głośniki creative t6100 i popsuł mi się w nich potencjometr i nie wiem skąd mogę go wziąźć. mam na nim oznaczenie b50k szukam po różnych forach ale albo sprzedaż hurtowa albo wogole nie maja :( proszę o pomoc
Witam mam pytanie czy do tego telewizora da się podłączyć głośniki 5.1 przesyłam zdjęcie wejść jakie posiada moje głośniki to Creative t6100 5.1 http://obrazki.elektroda.net/40_12434397...
Creative 5.1 t6100 http://www.arest.pl/produkt/7351/CREATIV... Wszystkie głośniki mam podłączone do subwoofera a od niego idą 3 kabelki do pc.
głośniki creative inspire t6100 t6100 creative creative t6100
podłączyć żyrandol sufit kabel wymiana kondensatorów zasilacz laser nierówno drukuje
myjka ultradźwiękowa myjka ultradźwiękowa
Błąd pamięci w spawarce ESAB - przyczyny i rozwiązania Instalacja drukarki Brother DCP 145C - przyczyny przerwania