T4 jest tak robiony że do sprzęgła idzie górna część ze zbiorniczka płynu hamulcowego. Poniżej tego poziomu działają tylko hamulce.
Włącznik świateł stop jak będzie miał za długi trzpień to też będą się blokować hamulce.
Hamulce nie trzymają?
Lepiej kup osprzęt, skrzynię, wiązkę i ecu od 150 konnej t4. Ale fakt, hamulce mogą być zbyt słabe... Czy silnik od volvo będzie pasował nie wiem, sprawdź na forum t4.
Witam Po wymianie klocków z tyłu w VW T4 ( hamulce tarczowe ) podczas jazdy blokują się tylne hamulce. Tłoczki sprawdzone, wyczyszczone. Ręczny pracuje normalnie. Na zgaszonym silniku można hamulce pompować i pracują normalnie. Zadnego koła nie blokuje. Problem pojawia się podczas jazdy, gdy pracuje servo. Przewody hamulcowe drożne, przód hamuje normalnie....
no chyba, że nie ma samochodu i chce ocenić przed kupnem na odlełość, ale do tego dochodzą olej filtry hamulce opony i rozrząd tez nie małe koszta.
Bezpośrednio nad dźwignią hamulca nożnego. Czyli pedał hamulca vs servo - tam jest regulacja. Może ktoś kiedyś wymieniał servo i źle to ustawił. Ja natomiast wcześniej sprawdziłbym hamulce z tyłu - ot profilaktycznie ;)
Wymienić linkę.
Mocno skorodowane te hamulce. Czy te auto ma hak? Może ktoś ciągał tym łódkę i spławiał na wodę, wjeżdżając tylnymi kołami do wody?
Witam robilem dzis w t4 hamulce tylne tzn szczeki i z jednej strony cylinderek i tej strony nie moge odpowietrzyc jest to kolo prawe dodam ze auto ma ABS... Plyn wogole nie dociera do cylinerka wykrecilem przewod i pompowalem na sucho z odkreconym przewodem tez nic nie leci... z lewej strony wszystko jest oki plyn leci czy to moze byc uszkodzony reduktor...
Ogolnie wszystko się rozwiązało, odpowietrzajac hamulce niedopuszczalem aby pedal hamulca został wcisniety do podłogi i wszystko jest ok.
Przecież to się liczy na podstawie wyposażenia , jaki silnik , jakie hamulce i takie tam . Odpalasz tabelkę liczysz login i kodowanie zapisujesz , kalibrujesz i masz . Zadnej filozofi tu nie ma .
Witam, szukam zacisków wielotłoczkowych do Teczki na przód. Może ktoś już robił swapa i pasują np od Mercedesa w220/221? Bo tarcze z tego co wiem to pasują tylko potrzebna jest delikatna podkładka dystansująca ze względu na grubość tarczy na piaście. Jakieś pomysły? Chodzi o to by znaleść coś w małych pieniądzach zregenerować a nie kupić za kilka tysi.
do wymiany wyłącznik na pedale hamulca
W T4 sprawdzałem na postoju to w parametrach doszło do 160bar.
Silny wiatr, mało powietrza w kołach, zużyty pasek, uszkodzone hamulce, przytyłeś, brak kompresji, zatkany wydech, rozregulowany gaźnik, słaba iskra... jeszcze?
Jest jeszcze włącznik przy dźwigni ręcznego
Pompa vacu zmieniona. Zauważalne zmiany: -silnik ciszej pracuje(nie ma słuchać klekotu) -mocniejsze hamulce -głośniej słychać turbinę(widoczniej bardziej się otwiera) A także mniejsze spalanie chociaż nie wiem czy vacu ma coś z tym wspólnego
Ja miałem.
wymieniłem pompę i jest ok temat zamknięty
Czy ktoś może mi podac prawidlowy COD i WSC do pompy abs esp silnik diesel rok 2002 AXG 2.5 150cp 111kw Adres 03: ABS Hamulce Control Module Part Number: 7D0 907 379 e Software Coding: 00000 Kodeks pracy sklepu: WSC 00000 :?:
Witam ! Samochód był w warsztacie 3 dni temu, gdzie wymieniali wszystkie płyny i oleje ( silnik, wspomaganie ) oraz sprawdzali hamulce, bo ostatnio jakoś nie czułem ABS-u i powiedzieli, że klocki sa OK a płyn jest bo sprawdzałem wczoraj ! Pozdrawiam i życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt ! Robert
Witam, mam problem z hamulcami w transporterze T4 95r. bez ABS-u. Mianowicie po wciśnięciu pedała hamulca( pedał twardy) samochód hamuje ale bardzo słabo( i na zmiane: czasami lepiej ,czasami gorzej- tak jak sie podoba). W aucie zostały wymienione; klocki tarcze, pompa z servem, vacum pompa, przewody od podciśniena i przewody hamulcowe. Co może być...
Nie wiem jaki dokładnie to ma być bus ale sam nie dawno szukałem busa nisko budżetowego i po zorientowaniu się na rynku wtórnym patrząc na budżet jakim dysponuje doszedłem do wniosku Że połowę budżetu wydam na auto a resztę na wkład w auto okazało się to strzałem w "10" Kupiłem VW T4 Doka 1996r 1.9D Połowa ceny średniej rynkowej kosztował mnie samochód...
nogą. dziwi mnie to że inne koła się odpowietrzyły tylko to jedno coś nie do końca
Dzisiaj wypalałem texą. Z mojego doświadczenia musisz spełniać warunki: - temperatura silnika >60 stopni C - temperatura płynu chłodzącego >60 C - Temperatura spalin za konwerterem katalitycznym SCR (T4 zielony) > 130 stopni C - hamulec ręczny Póki nie spełniłem powyższego wypalanie nie startowało, bez jasnego komunikatu "dlaczego nie". Nie próbowałem...
Vacum pompa stuka. Odepnij podciśnienie od serwa i zobacz czy przestanie, lub jak zacznie stukać pompuj pedałem hamulca bardzo szybko ( spadnie podciśnienie w serwie) i jak przestanie stukać to masz winowajcę.
Mam VW T4 2000r. z ABS-em. Problem wygląda tak: miękki pedał po naciśnięciu powoli idzie na dół, wymieniłem pompę ABS, pompę hamulcową, nic nie cieknie, przewody gumowe nie puchną, wszystkie zaciski sprawdzone, ręczny trzyma, odpowietrzane 100 razy a pedał cały czas bez zmian miękki i idzie powoli na dół! Założyłem odpowietrzniki na pompę ABS i pedał...
No właśnie , dlatego musisz wygoglować sobie typ skrzyni i znajdziesz bez problemu rozpiskę ,który elektrozawór za co odpowiada . Nie wszystkie odpowiadają za zmianę biegów bezpośrednio . Są zawory przełączające typu ON/OFF i zawory zwane regulatorami ciśnienia ( EDS ) . regulatorów jest więcej i odróżnisz je od innych . Ale jaki układ i jakie za co...
Są dwa rodzaje w zależności od rocznika.Zespolony lub dwa na pedale hamulca .Wyciągasz czujnik wyciągasz z czujnika element który leży na pedale hamulca do oporu naciskasz pedał hamulca montujesz czujnik i puszczasz pedał hamulca Powtarzasz dla wszystkich czujników.
Cześć Nie mam już siły na te hamulce a nie wiem czy kupić nowy zacisk. Po przejechaniu powiedzmy 30 km zaciska się delikatnie lewa i tylko lewa strona, słychać pisk i grzeje się zacisk, tarcza piasta i koło. Zaciskanie jest delikatne i po dociśnięciu hamulca mija na jakiś czas, bo tłoczek poprawnie się cofa. Zieniłem juz płyn, wymieniłem wężyk , o wyczyszczenie...
Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda ten aktuator i gdzie on się znajduje? Pozdrawiam Regulator ciśnienia doładowania jest przyczepiony do obudowy filtra powietrza. Na twoim zdjęciu pomiędzy filtrem a skrzyneczką z bezpiecznikami. Dochodzą do niego 3 wężyki z kolorowymi opaskami (łatwo sprawdzić co jest gdzie śledząc gdzie te wężyki się zaczynają)...
Dziękuję bardzo za podpowiedzi już mam i zrobione. Przewod od czujnik pedału hamulca do bezpieczników. Dzięki i pozdrawiam.
w tych silnikach lubi stukać wacum pompa. dźwięk podobny do zaworów. spróbuj w trakcie w chwili stukania nacisnąć kilkakrotnie szybko na hamulec i daj znać czy dźwięk się zmienia.
Mam jeszcze jedno pytanie co może być przyczyną że ciągle świeci kontrolka hamulca ręcznego nie ważne w jakiej jest pozycji?
Po uważniejszym przyjrzeniu się schematowi wynika że działa prawidłowo czyli tak ma być.Płytka jest sprawna , a sterowanie odbywa się przez wej.nr2.Wejście nr 1 po podaniu + zwiera wejście nr2 do minusa zabezpieczając układ hamulec sprzęgło przed uruchomieniem przypadkowym potencjałem na wejściu co w warunkach przemysłowych nie jest rzadkością zwłaszcza...
no to znow od poczatku.... -dla mnie to najwazniejsze zeby samochod byl szybki , mam poloneza i audi polonez jest do treningu tuningu i aktualnie myslalem zeby zlozyc dwa poziome gazniki , niestety nie ma szans sie zmiescic , co do dzwiekow to slyszales kiedys silnik na dwoch podwojnych weberach DCOE albo dellorto czy solexach C40 rozkrecony do 60 tys...
Panowie, mnelo wiele czasu a ja milczalem i milczalem ale czas nie poszedl na marne. Odszukalem w swojej okolicy kilku zapalencow, ktorzy podjeli sie juz takiego wyzwania. niestety musze przyznac, ze zaden nie osiagnal dobrych wynikow. we wszystkich paktycznie przypadkach(4 auta) zostala uzyskana dosc duza moc. Silniki staly sie mocniejsze itd... Zywotnosc...
Przy roverze oglądnij dobrze klamki, zamek w klapie wlew paliwa nadkola bo tam lubi lecieć. Zobacz czy ma nie połamany grill, Zobacz czy otwiera się z pilota i z kluczyka, Jeżeli odpalisz samochód bez odblokowania immo pilotem to ma wycięty immo. Jeżeli jednak odpalanie tylko po operacji z pilotem to ważne żeby działał zamek w drzwiach bo tym zamkiem...
Witam jestem początkującym na tym forum.Mam problem z stukającą pompą podciśnienia wspomagania hamulców VW T4 2.4D 94r.Jak nacisnę pedał hamulca odzywa się pompa a po czasie cichnie i tak ponownie.Mówiono mi że to luz albo pomiędzy pompą a trzonkiem albo pomiędzy trzonkiem a wałkiem w głowicy.Nie do końca wiem czy to prawda no i jak to naprawić.Gdy...
Sprawdzałeś działanie pompy vacum, czy hamulec nożny jest skuteczny tj. działa Ci wspomaganie ?. Turbina jest sterowana podciśnieniem z pompy vacum.
Auto śmiga usterka naprawiona, uszkodzony był jeden kabelek gdzieś przy kostce szczegóły będę znał jak wstawię na naprawę centralnego zamka i palącego bezpiecznika od zamka. Błędy zostały wykasowane dziś rano u p. Darka w Markach ul. Mała, pozostał tylko jeden :klapa zaworu w kolektorze dolotowym chyba tak. Auto potrzebne wesele + wyjazd nad morze,...
Nie napisałeś jaki masz alarm. Może ma podłączenie do pedału hamulca. Wtedy po kilkunastu sekundach od włączenia zapłonu gdy naciśniesz hamulec to blokuje drzwi. Mam tak w swoim alarmie i jest to przydatne.
Witam, gdy wcisnę hamulec roboczy to zapala się kontrolka od świateł przeciwmgielnych (pomarańczowa) chyba tylnych i delikatnie żarzy się lewy kierunek. Co może być przyczyną? Czy po założeniu takiego oświetlenia przełącznika problem może zniknąć? http://lediker.pl/golf-3---vento-b4-t4-o... Pozdrawiam.
Dekiel jest na pewno od góry pod dzwignią hamulca ręcznego.Wyciągnij smoka ze zbiornika.Jest pęknięty.Wymień i po problemie.I w baku nie ma żadnej pompki.
synchronizator, hamulec dobry ale trzymanie przez kamienie już rozbite za daleko hamował i stawiał zęba przed zęba stąd brak możliwości wbicia biegu koniec tematu
nie wiem jak Lunch , używam serwisowego T4 i w trakcie testu należy odpowiednio wcisnąć i odpuścić pedał hamulca w każdym razie shuttle valve jest tak naprawde układem który daje info do ABS CM o tym jak zmienia się ciśnienie w ukł. hamulcowym jak wcześniej pisałem na tym pinie nie szukamy napięcia a właśnie ze względu na tą kombinacje błędów dokładnie...
Witam Mam do zrealizowania projekt, który ma za zadanie sterować PWM dwoma niezależnymi silnikami DC 24V 66W. Każdy z nich ma mieć możliwość pracy w obu kierunkach jak również w obu prędkościach. Przy zatrzymaniu mają się zatrzymywać poprzez zwarcie. Początkowo założyłem sobie sterowanie PWM tranzystorami, a polaryzacja i załączanie silników miała być...
Zlecę naprawe instalacji elektrycznej w vw t4 2.5 benzyna +lpg w pojezdzie przypaliła sie manetka wycieraczek po czym swieca sie wszystkie kontrolki na desce pojazd odpala lecz gasnie po opuszczeniu hamulca recznego ?? szukam osoby z okolic płońska tel 797-445-265
jak stoi na kołach to muszę odpalać na biegu i trzymać hamulec bo jak nie to jedzie a podniesiony koła się kręcą cały czas czy wciskam sprzęgło czy nie z tego wychodzi że musze wymienić dwumas z wysprzęglikiem czy jeszcze coś?
Hmm, schemat mostka wziąłem z tej strony: http://www.forbot.pl/forum/topics20/teor... rysunek 3: http://www.forbot.pl/forum/upload_img/ob... Nie wziąłem tylko lewego górnego tranzystora. Więc na moim ostatnim schemacie jest tak samo. Ja dodałem TYLKO tranzystor T4. No i wyrzuciłem...
Fotek nie mam, ale mam opis. Kolega po fachu, "stodolarz" dorabiający do renty naprawami dzwoni, czy nie mam cewki do starego VW pożyczyć, bo przytargali mu starocia, nie ma iskry nie pali. Dałem - dzwoni, to nie to. No to jak sprawdziłeś zasilanie cewki i halla, to szukaj halla do aparatu zapłonowego. Ni holery. Sprawdził zasilanie na pewno jest, to...
hamulce magnum hamulce hamulce grzeją hamulce skoda
vectra czujnik oleju kontrolka oleju cieplym silniku bitrate video
nivona napełnij system żelazko brudzi
Demontaż grzałki w bojlerze WJ Mister 40 - instrukcja krok po kroku Jak wpisać kod do radia Chrysler? Instrukcja krok po kroku