immobilizer t4

Znaleziono około 53 wyników dla: immobilizer t4
  • VW T4 2.4D '95 - immobilizer na zaworze pompy wtryskowej

A co kolega chce zrobić? Chce zrobić układ który będzie wysyłał sygnał jak immo? Jeśli tak to wrzuć emulator immo i po sprawie.

Samochody Początkujący   17 Lip 2023 21:19 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 10764
  • REKLAMA
  • VW T4 2000 r. immobilizer - opis połączeń gniazda (10 pin)

proszę bardzo:

Samochody Szukam   01 Cze 2006 23:35 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 3595
  • Nie znalazłeś odpowiedzi? Zadaj pytanie Sztucznej Inteligencji

Czekaj (2min)...
  • VW T4 2.5 TDi 88KM - Immobilizer blokuje rozruch, jak sprawdzić kluczyk?

Vw t4 2.5 TDi 88km zgasł podczas jazdy i nie odpala. Po diagnostyce pokazuje błąd - rozruch silnika zablokowany przez immobilizer. Pomoże ktoś, gdzie szukać przyczyny? Albo jak sprawdzić kluczyk? Problem w tym, że nie mam drugiego kluczyka.

Samochody Początkujący   28 Gru 2024 12:04 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 1074
  • VW T4 1.9 TD – czy immobilizer odcina tylko zaworek w pompie paliwa, czy coś więcej?

Witam. Mam Podobny problem z moim T4 1.9 TD. Auto było postawione wczoraj wieczorem w garażu i dzisiaj rano już nie odpaliło. Do tej pory nie sprawiał żadnych problemów. Świece grzeją, rozrusznik kręci ale nie chce odpalić. Próbowałem odpalić z plaka i się udało. Dodam ze po przekręceniu kluczyka w pompie wtryskowej nic nie słychać, tak jakby nie tykał...

Samochody Elektryka i elektronika   26 Maj 2018 15:14 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 8403
  • REKLAMA
  • VW T4 2,5TD - Brak diagnostyki silnika immobilizer rozłącza linię K.

Możesz śmiało.

Samochody Elektryka i elektronika   12 Cze 2017 21:39 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 957
  • VW T4 2,5 TDI 2001 - Jak zaprogramować immobilizer po wymianie ECU?

CHOJNICE - Pomorskie - tel 600 13 01 13

Samochody Elektryka i elektronika   18 Sie 2006 07:20 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 3917
  • Zmiana sterownika immobilizera w VW T4 1996 - czy auto odpali?

witam mam pytanie czy jak zmienię sterownik immobilizer w Volkswagenie T4 z 1996 roku to czy samochód tak odpali ???? zgubiłem kulczyk i nie wiem co teraz zrobić chyba ze jest możliwość odłączenia immobilizer??? Pozdrawiam

Samochody Początkujący   05 Sty 2019 18:41 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1434
  • REKLAMA
  • VW T4 2.5 B Automat - Auto nie odpala po wymianie skrzyni, immobilizer?

Witam serdecznie.Mam problem z odpaleniem auta po wyjęciu skrzyni automatu.Poszedł symering który szybko dał sie wymienić.Po włożeniu skrzyni i próbie uruchomienia silnika okazało się że auto nie startuje.Sprawdziłem vag comem, był błąd -uszkodzona kostka od zmiany-połozenia biegów. Zerwane styki.Polutowałem co trzeba.Błąd skasowałem.W silniku błedów...

Samochody Zabezpieczenia   07 Gru 2006 09:10 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 4592
  • Schemat przekaźników do automatycznych drzwi w VW T4 2.5 TDI 2001

Mam problem w moim T4 2.5 tdi 2001r z automatycznym zamykaniem i otwieraniem drzwi. Najpierw znikło otwieranie a po jakimś czasie zamykanie - słyszę -gdy przyciskam pilota "cykanie" przekaźników lecz żadnej reakcji, natomiast immobilizer działa, migacze migają. Szukam schematu działania oraz gdzie się znajdują ewentualne przekaźniki, które sterują elektromagnesami...

Samochody Początkujący   02 Wrz 2010 06:13 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 3574
  • VW T4 - nie odpala w ciepłe dni, problem ze stacyjką i imobilizerem?

Witam kolegów. Mam duży problem z odpalaniem auta. Problem występuje od jakiegoś czas i zauważalny w ciepłe dni. Objawia się on tym że po przekręceniu stacyjki nie kręci rozrusznik. Włączone światła i inne urządzenia ( dmuchawa ) gasną. Wykluczam wadliwy rozrusznik - myślałem na początku, że to jest właśnie to ale zmieniłem na nowy i jest to samo. Jakiś...

Samochody Początkujący   28 Cze 2011 07:03 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 21257
  • Immobilizer wykorzystujący pastylki DS1990

Co do zabezpieczeń w samochodzie Panowie powiem tyle, ja posiadałem zwykłe zabezpieczenie w postaci dotknij kabelek i masy, nie wiem nawet na jakim układzie i co to było, kupione razem z samochodem, tylko właśnie ten ukryty kabelek trzeba było znaleźć, immo miał dodatkowy elektrozawór paliwa, dodam że autko to VW T4 2.4d, i kiedyś zawoziłem zespół do...

DIY Konstrukcje   12 Sie 2011 14:39 Odpowiedzi: 27    Wyświetleń: 18144
  • T4 2,5 TDI 102 KM Nie chciał odpalić po zgaszeniu.

Witam wszystkich. Problem z moim samochodem polega na tym,ze wczoraj po przejechaniu ok 100 km parkujac silnik zgasl na wolnych obrotach i nie moge go spowrotem zapalic mimo ze rozrusznik krecil jak szalony. Odczekalem ok minuty i zapalil na strzal. Po chwili na wolnych obrotach zgasilem i chcac znowu go zapalic sytuacja sie powtorzyla. Odczekalem minute...

Samochody Mechanika   23 Lut 2012 14:25 Odpowiedzi: 21    Wyświetleń: 19380
  • REKLAMA
  • Kodowanie immobilizera VW T4 – czy 7-znakowy kod z kluczyka to PIN?

to nieten cod

Samochody Elektryka i elektronika   20 Mar 2008 18:41 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 6249
  • Schemat instalacji immobilizera do Volkswagen T4 2.4D - gdzie znaleźć?

Poszukuję schematu instalacji imobilajzera do samochodu T4 2.4D

Samochody Elektryka i elektronika   08 Lut 2009 21:16 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 2941
  • Jak odczytać pamięć immobilizera w VW T4 2001?

witam jak odczytac i czym pamięc imobilajzera w T4 2001r jest on w odzielnej obudowie nie w zegarach

Samochody Elektryka i elektronika   11 Lis 2003 12:47 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1385
  • VW T4 2.5 2003 – silnik odpala i gaśnie po powrocie z Niemiec, co sprawdzić?

Bez szans na samodzielną naprawę - pomijając kwestię braku paliwa czy zagubienia transpondera immobilizera.

Samochody Mechanika   01 Gru 2009 08:34 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 1625
  • Problem z licznikiem w VW T4 2.4D 1994r. - immobiliser czy czujnik na skrzyni?

Podjechać (póki jeszcze możesz jeździć ) do elektryka, niech powycina te starocia i przywróci oryginał. Problemem jest stary dołożony system immobilizera a to na zdjęciu to syrenka z własnym zasilaniem od jakiegoś alarmu, ze stacyjką do jej wyłączania żeby nie wrzeszczała po odpięciu akumulatora

Samochody Początkujący   01 Wrz 2023 08:03 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 906
  • Pompa paliwa T4 2.4d jak podłączyć kabelki bo są dwa a nie jeden

Tam gdzie 2 kabelki jest chyba immobilizer, zrób pomiary miedzy kabelkami i do masy.

Samochody Początkujący   01 Lut 2025 14:45 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 633
  • Transporter T4 gaśnie po odpaleniu - problem z immobiliserem?

Czujnik (cewka) immobilizera uszkodzona lub odłączona przy wymianie?

Samochody Elektryka i elektronika   19 Wrz 2019 20:17 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1143
  • VW Transporter T4 1.9 TDI 2000 - Przepalający się bezpiecznik immobilizera 10A

W t4?

Samochody Elektryka i elektronika   04 Lis 2010 19:00 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 4183
  • Jakie zabezpieczenie wybrać do VW T4 przed kradzieżą? Elektronika czy blokady?

Panowie! Bysmy tylko nie popadli w paranoje! Obyśmy się nie stali niewolnikami własnego auta! Znałem kiedys nobliwego pana, który w swoim mercedesie 126 miał zamontowane: - alarm, - immobilizer, - blokade mechaniczną, - zdaje się że nawet gpsa, - kamerę wkręconą w tylną szybę - filmował nią jak ktoś za nim dłużej jechał... Pan był lekarzem ale niestety...

Samochody Zabezpieczenia   06 Maj 2006 13:04 Odpowiedzi: 17    Wyświetleń: 4054
  • VW T4 1995 - Czy kluczyk ma immobilizer? Jak dorobić klucz i zamontować alarm?

Witam,ja mam taki kluczyk-scyzoryk do swojego T4 tdi od takiego kompletu.Możesz taki kluczyk rozpołowić i zobaczyć czy jest tam transponder(pastylka immo) i będziesz wiedział.Transponder możesz przełozyć z oryginalnego kluczyka do tego kluczyka-scyzoryka lub dokupić taki transponder(ok.80zl)

Samochody Zabezpieczenia   25 Lis 2006 19:16 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 4320
  • Jak zakodować nowe kluczyki do T4 1.9 TD 2001 z immobilizerem?

Instrukcje są: - strona ross-tech - strona polskiego dystrybutora produktów j.w - Adako. Potrzebujesz kod PIN.

Samochody Początkujący   14 Lip 2008 09:46 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 2922
  • VAG Tacho 2.2 nie łączy się z ECU w VW T4 1.9TD 1998 - brak elektroniki?

Witam Zakupiłem niedawno VAG Tacho 2.2 na USB, program widzi interfejs ale nie może się skomunikować z ECU w VW T4 1.9TD 1998r. Jak skanowałem ten samochód VAG-iem i Launch x431 to wykryło mi tylko immobilizer, czy jest możliwe że ten samochód nie posiada żadnej elektroniki oprócz immobilizera?

Samochody Elektryka i elektronika   17 Paź 2008 08:31 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 3947
  • ROVER 414 - Immobilizer i alarm blokują uruchomienie silnika, co zrobić?

Jeśli masz kod do odblokowanie imobilisera z kluczyka to możesz go użyć. Jeśli jednak nie posiadasz kodu to konieczne jest podłączenie się komputerem serwisowym (Testbook T4) aby odczytać kod. Również wyłączenie całkiem imo wymaga komputera serwisowego.

Samochody Elektryka i elektronika   12 Gru 2010 12:52 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 4796
  • Sterownik silnika T4 2.5l Digifant - błąd transmisji danych, immo blokuje

sprawdz puszke immobilizera (tzw. zimne luty) lub pętle wkół stacyjki, a może kostka stacyjki? może stało się coś z transponderem w kluczyku...

Samochody Elektryka i elektronika   25 Mar 2007 21:35 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 2331
  • VW T4 2,4D - Zawór odcinający w pompie wtryskowej, jak wymontować?

to zwykły diesel bez immobilizera Dodano po 33 kolego wisnia18 czy wiesz możne jak wymontować ten zaworek on jest w czarnej plastikowej obudowie wygląda mi na to ze on jest zanitowany na stale ponieważ nie widzę zadnego miejsca na jakikolwiek klucz

Samochody Mechanika   31 Maj 2009 12:55 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 29503
  • VW T4 2.4 Diesel 1996 - Podłączenie przewodów immobilizera przy pompie

Witam, chcialem zapytac o immo w pompie w vw t4 96 rok 2,4 diesel. Otoz zmieniam instalacje el. w takim vw t4 i z tego co wyczytalem na forum wynika ze to czarne pudelko przy pompie to immobilizer. Potrzebowalbym podpowiedzi jakiego koloru albo z ktorego miejsca przy bezpiecznikach powinny wychodzic te dwa przewody do czarnej puszk, w moim rozumieniu...

Samochody Szukam   22 Lip 2011 19:36 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 2765
  • Brak kontrolek na desce po przekręceniu kluczyka VW T4 Transporter 1.9d 1993r

Witam. Zakładam temat, ponieważ nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. ;( Z pewnością ktoś z Was już się spotkał z takim problemem i będzie w stanie mi pomóc. Za co z góry bardzo dziękuję. A teraz do rzeczy. Moje autko VW T4 Transporter 1.9d 1993r. Po przekręceniu stacyjki nie zapalają się kontrolki na desce rozdzielczej. ;( Radio, światła, dmuchawa,...

Samochody Początkujący   31 Paź 2014 14:59 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 12894
  • VW T4 2,5B AUTOMAT. Nie można odpalić silnika. Nie ma błędów.

Witam ponownie.Odczytałem vag comem nr. identyfikacyjny z sterownika immo. 1H0874377C IMMO VWZ4Z0X41 97521 V00 Kodowanie programowe:9600 Nr. dealera lub Bosch:34137 Aby przeprowadzić procedurę adaptacji kluczyków w programie vag com w zakładce (immobilizer), (logowanie) jako kod wpisujemy numer zaczynający się od 0 i następnych 4 cyfr które znajdują...

Samochody Elektryka i elektronika   21 Gru 2006 11:33 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 3349
  • Wybór autoalarmu do VW Golf 3 1996, diesel, bez centralnego zamka

tani i dosc chyba dobry wydaje sie alarm legendford z funkcja immobilizera, zmiennym kodem, , przekazniki do ster. c.zamkiem na wewnatrz, zreszta poczytaj na forum kazdy poleca swoje alarmy i takie tematy jak Twoj byly wielokrotnie omawiane... poczytaj o metodach zabezpieczenia diesla, o elektrozaworach, odcieciu pompy, czy podaniu na nia w momencie...

Samochody Zabezpieczenia   14 Mar 2006 22:38 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 3818
  • Schemat podłaczenia manetki do komputera w liczniku GOLF 4

Wtyczka z auta którą podłączamy do manetki ma 6 pinów z czego 2 są obsadzone kablami od "czasowej wycieraczki". Jaśniej się nie da wyjaśnić dobrze jest też dokupić piny do tej złączki ___ | X | funkcje up ------> pin 23 zielona | X | funkcje down ------> pin 24 zielona | X | masa czujników ------> pin 7 niebieska | X | reset ------> pin 25 zielona...

Samochody Elektryka i elektronika   16 Paź 2018 17:31 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 12235
  • Komputer Opel Omega 2.5TDS (opis wyprowadzeń-pinout)

Nie będzie pasować... co gorsza w RR są dwa rodzaje sterownika silnika (podział ze względu na osprzęt silnika) do 97r (aluminiowy kolektor ssący brak przepływomierza, pompa wtryskowa - stary typ)... i od 98r (plastikowy kolektor ssący, przepływomierz, pompa wtryskowa - nowy typ). Złącza sterowników są identyczne, ale obudowy mają klucz w różnych miejscach...

Samochody Szukam   10 Kwi 2013 00:57 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 10207
  • Jak zaprogramować immobilizer w PEUGEOT 307 2.0HDI 2002 po wymianie ECU?

Mam problem z odblokowanie immobilaizera w PEUGEOCIE 307HDI 2002r. Samochód ten był 'troszke' uderzony i musiałem w nim wymienić deske z poduchami, całą elektryke silnika i sterownik silnika. Licznik jak i BSI zostały te stare. Mam teraz problem z zaprogramowaniem immobilaizera w tym nowym sterowniku silnika (trzeba go dostosować do licznika i BSI)....

Samochody Elektryka i elektronika   09 Sie 2006 14:24 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 3600
  • Wtyczka pompy wtryskowej vw t4 ACV 8PIN [7+3] zamiana na wtyczke 10PIN

Przepraszam za odkopanie tematu, ale mam podobny problem, a autor tematu nie powiadomił czy mu się udało. Padła mi pompa w vw lt silnik 2.5 tdi ahd, mam drugą pompę na zapas. Problem jest taki, że stara pompa jest na 2 wtyczki, a nowa jedną wtyczka 10pin czy jak połączę kable po numerach z kostek nie będzię problemu z odpaleniem? Czy immobiliser ma...

Samochody Szukam   24 Wrz 2018 21:51 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 5043
  • VW T4 2,5B ACU 1995 - Silnik gaśnie po 400m, pompa paliwa się włącza

Witam. Mam idealnie ten sam problem, jak możesz, to powiedz jaka była usterka. W moim T4 dodatkowo zakodowuje się immobiliser.

Samochody Początkujący   16 Wrz 2015 17:49 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 1605
  • VW T4 2.5 tdi 102 km '98 odpala na dwie sekundy i gaśnie

I co kolego gozerjan się okazało ? Immobiliser ??

Samochody Elektryka i elektronika   12 Lut 2012 22:58 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 3958
  • Rover 220 1996 - Jak wyłączyć immobiliser Lukas 5AS bez kodu EAD?

a ja jakos caly czas myslalem, ze rover zagada tylko z testbooka T4 lub KTSem ;)

Samochody Elektryka i elektronika   19 Wrz 2009 07:38 Odpowiedzi: 32    Wyświetleń: 8293
  • Volkswagen T4 2.5 TDI - trudności z odpalaniem na mrozie, gaśnie po chwili

Zaciśnij końcówki przy pętli immobilisera (czarna mała kostka wsuwana w pętlę.W a4 to samo

Samochody Elektryka i elektronika   27 Lut 2011 16:48 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 2112
  • VW T4 2,5 TDI nie działa wskaźnik paliwa i temperatury

Kolego licznik już mam na stole i jest rozebrany 1 silnik jest uszkodzony nie reaguje na nic wskaźnik od paliwa reaguje ale po podpięciu do auta martwy na teście też nic się nie rusza podejrzewam że szybciej i taniej będzie wymienić licznik tylko druga sprawa to immobiliser w liczniku jak je później można przeprogramować?

Samochody Początkujący   09 Gru 2012 15:31 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 18070
  • Gdzie można zainstalować immobiliser? Jaki układ by odcinał?

Witam, mam pytanie mam VW Transportera T4, który ma już wbudowany immobiliser w kluczyku. Jednak chciałbym założyć jeszcze dodatkowe zabezpieczenie. Kupiłem immobiliser zbliżeniowy - jednak teraz pytanie gdzie mógłbym go zainstalować. Wiem, że obecny immobiliser w stacyjce jest odpowiedzialny za to że bez odpowiedniego kluczyka obwód do zasilania pompy...

Samochody Zabezpieczenia   03 Sie 2010 21:23 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1976
  • VW T4 ajt 2001 nie pali. - Potrzebny schemat elektryczny

Witam Ma problem z T4 ajt. Samochód rzucił palenie. Po wykręceniu wtryskiwacza widać że rozpyla przy kręceniu. Błędów brak. Po dłuższym kręceniu lub gdy pochodzi na plaku pojawia się błąd że sterownik zablokowany przez immobiliser. Wcześniej błędy od zasilania zaworów EGR , turbo, n 108, przeplywki . Ale udało się to naprawić .Ogólnie w instalacji namieszane...

Samochody Mechanika   02 Sie 2018 20:58 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 7152
  • VW T4 2001 2.5TDI - Obrotomierz i kontrolka oleju po montażu emulatora immo

Witam!!! Mam VW T4 rok prod.2001; silnik 2.5Tdi (102KM kod ACV) problem jest następujący. Pewnego dnia tak sam od siebie przestał mi działać immobilaizer więc zakupiłem emulator immo i według instrukcji podłączyłem go do gniazda diagnostycznego pod kierownicą (trzy kabelki) i samochód odpalił i działa.Problem jest teraz taki że nie działa obrotomierz...

Samochody Elektryka i elektronika   28 Maj 2011 17:43 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 7818
  • T4 2.5 Benzyna 110km: Brak iskry po kapitalnym remoncie silnika, kwestia podłączenia alternatora?

Witam mam problem z t4.25benzyna 110km.Wycięty immobilazer i alarm dawno temu,samochód posiada gaz.A zaczęło się że robiłem kapitalke silnika nadwymiar tłoki regneracja głowicy itp.Po tym zabiegu i po podłaczeniu wszystkiich czujników itp nie mam iskry.Myślę że to sprawa podłaczenia alternatora gdyż mam do niego 3kable i wtyczke, jeden kabel gruby od...

Samochody Początkujący   28 Maj 2023 20:10 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 672
  • Największe wpadki przy montażu immobilisera w Audi 80 Coupe

A co do wycieraczek :lol: VW T4.Jak wiecie autko proste jak budowa cepa.Alarmik założony ładnie pięknie.Wiązeczka jak oryginał.Ostatnie testy....pyk pilocikiem.Syrenka pięknie jeden kieruneczek pięknie i :?: Wycieraczki też pięknie.A to dlatego,że przewód od wycieraczek to czarno-szary a kieruneczek czarno-biały.A,że tam ciemno lampeczka też już swoje...

Samochody Zabezpieczenia   28 Sty 2010 20:50 Odpowiedzi: 147    Wyświetleń: 94157
  • Vw T4 2.5TDI 2002 - Silnik gaśnie po odpaleniu, biały dym z wydechu

Witam.Po wymianie, ustawieniu rozrządu, regulacji wtryskiwaczy i sprawdzeniu pompy wtryskowej mam problem z uruchomieniem silnika.Pompa podaje paliwo na wtryskiwacze lecz silnik nie odpala. Po przekręceniu kluczyka silnik chwilowo odpala i gaśnie. Na "Samostarcie" silnik odpala normalnie. Podczas uruchamiana z wydechu wydobywają się olbrzymie kłęby...

Samochody Mechanika   16 Wrz 2010 16:13 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 8058
  • Rover 45 2001 2.0 iTD 113KM - brak zapłonu, pompa VP30, wtryski nie działają

Na początek może tak, napisałeś że pompa poszła do zrobienia bo twoje podejrzenia padły na nią a immo dlaczego zrobiłeś off ? Myślę że przyczyną główną jest to ,że ty nie wiesz kompletnie nic na temat diagnostyki silnika . Wynika to z twojego postu . Jak nie pompa to immobiliser, powiedz mi jakie miałeś błędy zapisane kiedy samochód po zrobieniu pompy...

Samochody Elektryka i elektronika   20 Wrz 2012 18:47 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 4508
  • Rover 75 2004 2.0 CDTI - Czy wymiana komputera rozwiąże problem z immo?

Witam. Mam problem z synchronizacją immo - EWS. Pierwszy raz pojawiło sie to ok 7-8 m-cy temu, poprostu za któryms razem nieoczekiwanie auto nie odpaliło. Sprawdzone testerem T4 wykazałio brak synchronizacji immobilisera, po przeprowadzeniu synchronizacji o.k. Ale tym razem już dużo wcześnie bo po kilku-kilkunastu odpaleniach to samo, po synchronizacji...

Samochody Elektryka i elektronika   15 Paź 2012 20:27 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 4335
  • VW T4 - Centralny zamek, sterowanie centralką, sposób działaia

Cześć mam w swoim Transporterze zamontowaną centralkę, jednak jest tam spory bałagan w kablach i muszę zrobić tam porządek. Chciałbym zrozumieć jak działa układ centralnego zamka z taką dokładaną centralką. Generalnie w samochodzie są siłowniki MASTER (4 piny) i SLAVE (3piny) Obecnie jest tam zamontowana ta centralka: http://bowi.com.pl/instrukcje/BX40.pdf.....

Samochody Zabezpieczenia   08 Kwi 2017 06:17 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 14403
  • t4 96r silnik 2.0 - licznik wskażniki przestaja działać po odpaleniu silnika

Rozrusznik ma swoje zasilanie bezpośrednie z akumulatora. Zasilanie do stacyjki idzie do tzw. startera w rozruszniku. Do stacyjki dochodzi jeden przewód +12 z akumulatora i dopiero po przekręceniu stacyjki w tryb START (gdy odpalasz) podaje prąd na rozrusznik. W jednym masz +12 cały czas a w drugim dopiero i tylko w chwili odpalania. Tak samo jest z...

Samochody Elektryka i elektronika   14 Sty 2013 13:53 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 6618