Po przejrzeniu instrukcji obawiam się, że jedynym wyjściem dźwięku z tego telewizora jest złącze "Coaxial" (to na samym dole). Dźwięk na tym złączu jest podawany w postaci cyfrowej, więc do podłączenia głośników (lub też słuchawek) potrzebny jest konwerter. W tańszej opcji, poniżej 100 PLN będą konwertery stereo, np. https://erli.pl/produkt/konwerter-toslin...
Mini Din 9 pin....
Na początek poszukaj zgrubień na kablu w okolicach wtyków.
INPUT to chyba wejścia do wzmocnienia Tak. Na stronie 4 karty katalogowej z linku masz rysunek gdzie jest połączenie dla suba plus dwóch kanałów (L i P). Według tego możesz zlokalizować gdzie jest wejście. Nie wiem co oznacza skrót S-GND,PW-GND, STAND-EY To co Cię interesuje to: 1/ S-GND - masa sygnałowa - pewnie i tak połączona z masą główną (PW-GND)....
Głośniki pod wyjście słuchawkowe... delikatnie mówiąc "dziwny" pomysł. Przecież masz tam wyjście audio, optyczne. Wystarczy odpowiedni konwerter za niewielkie pieniądze i będziesz mieć 5.1. Zerknij [url=https://www.elektroda.pl/rtvforum/t... To całkiem "świeży" post w dokładnie tym samym temacie.
Jeżeli w kompie masz audigy lub Realtek ac97 to klikajac start panel sterowania wchodzisz w konfuguracje realtek konfiguracje i klikasz pokaże się planbsza w Mixer zmniejszasz subwoofer i po problemach a jak masz audigy to tak samo w ustawieniach subwoofer obniżasz i po basie dudniącym
Sprawdź w jakim zakresie jest rezystancja potencjometru głośności.
A spróbuj przetestować te głośniki za pomocą jakiegoś innego urządzenia np.: odtwarzacza mp3 lub radia. Chodzi o przetestowanie poszczególnych wejść.
Zainstaluj najnowsze sterowniki do Twojej karty ze strony producenta. http://www.viaarena.com/Driver/v8700a_20...
To sprawdź kable sygnałowe.
Witam... To i ja się podłącze do tematu. Posiadam TV/Monitor Samsung B2230HD, z możliwością odtwarzania multimediów z USB, obsługuje między innymi DD oraz DTS. Posiada optyczne wyjście sygnału dźwiękowego. Leży w piwnicy też zestaw Creative 5.1 - analogowy. Jak to spiąć, żeby uzyskać dźwięk przestrzenny 5.1. Z opisu TV wnioskuje, że dekoduje on dźwięk...
Możesz użyć taki potencjometr. Jeżeli oryginalny jest podwójny (bo niestety tego nie wiem)podłączasz obydwie sekcje potencjometru, a jeżeli jest pojedynczy to podłącz tylko jedną część potencjometru który posiadasz.
Miałem opisany problem, tzn. zestaw głośników 5.1 Creative T6100 + karta dźwiękowa Creative X-Fi sam pogłaśniał i ściszał dźwięki, i to z różną częstotliwością. Sądziłem, że to wina oprogramowania (np. sterowników) lub karty, ale po poczytaniu informacji w sieci, doszedłem do wniosku, że to potencjometr. Potwierdzam, że jego wymiana rozwiązała problem...
Ciekawych rzeczy można się od was dowiedzieć! Np. nie pytaj się niczego bo tylko ripostą możesz dostać :( alekk9, sprawdz potencjometr przy głośniku... wylutuj go i sprawdz czy ma poprawną rezystencje ( 50 K B) :) Możesz też wylutować potencjometr i włączyć głośniki (powinny wtedy grać na max volume) Powodzenia:)
Na innym forum znalazłem podobny problem i mówią o potencjometrze. Czy to może być przyczyna ? Dodam, że słuchałem muzyki przez cały czas. Włączyłem ulubioną płytę i poszedłem się zdrzemnąć. Gdy wstałem głośniki już nie działały. PS. Kiedy podłączę słuchawki i reguluję głośność potencjometrem wszystko działa jak powinno, aczkolwiek jeśli odłączę słuchawki...
Nie dzialaja mi glosniki mianowicie SL i SR nie wiem co jest grane podlaczone jest chyba dobrze :) moze ktos sie wypowie
Napisz co się stało. Nie napisałeś. Dlaczego chcesz wymieniać "znaczną większość" elementów?
Witam Pojawił się dzisiaj (przed chwilą dosłownie) problem z głośnikami Creative Inspire T6100. Działają tylko dwa głośniki (stereo), pozostałe milczą. Dzieje się tak przy odtwarzaniu muzyki (Winamp), filmów (Windows Media Player) czy w grach ale w Menedżerze HD Audio opcja Wejście/wyjście audio działa prawidłowo – czyli odzywają się wszystkie...
Instrukcja obsługi się kłania (nie bajki). TV zapewne 5.1 wypuści tylko z kanałów cyfrowych (głowica Tv). Z pozostałych źródeł 5.1 uzyska się podłączając głośniki do tego źródła (jak jest możliwe takie podłączenie). Jakie wejścia mają te głośniki, a jakie wyjścia TV itp.? (podstawa rozważań)
Kupiłem wtedy CREATIVE Inspire T6100 - temat do zamknięcia.
Tak głośniki grają normalnie, a tuba nie chce grać... Teraz podpiąłem pod zasilacz od kompa 12V i 20 A
Cześć W domu walają mi się głosniki Creative 5.1 Inspire T6100 (do podlaczenia wychodzą 3x jack 3.5 - jasnozielony, jasnoczerwony, czarny) https://www.x-kom.pl/p/17112-glosniki-ko... Chcialbym je podlaczyc do tv/raspberry i puszczac z nich dzwiek Czy mozna z nich zrobic "kino domowe"? Czy jest mozliwosc uzyskania...
d o 200zł
ja właśnie mam subwoofer od creative 5.1 podłączone w tico i nawet jakoś sobie to radzi ale to nie to, ale zawsze to jakieś ulepszenie dźwięku:)
Jeśli masz tylko 2 jacki w karcie muzycznej to nic z tego, zadziałają jedynie 2 głośniczki
ponieważ na systemie Windows XP działały poprawnie. Teraz także działają? Sprawdź zachowanie głośników na innym komputerze.
Witam mam takie pytanie czy dałoby rade podłączyć głośniki creative inspire T6100 do telewizora Panasonica TX-37LZ8P? a jeżeli tak to gdzie? w które wejście? ps. przepraszam jeżeli kogoś zdenerwowałem takim prostackim pytaniem ale ja w takich sprawach jestem kompletnie zielony... więc proszę o wyrozumiałość ;) Pozdrawiam.
Zobacz w ustawieniach. Jeśli dobrze podłączyłeś powinno działać. Zobacz czy działa na zwykłych słuchawkach.
Noo... Dobra, problem rozwiązany. Zrobiłem właśnie wzmacniacz z niepotrzebnych głośników ;) Temat do zamknięcia...
Witam jak oceniacie głośniki Głośniki Creative Inspire T6100 5.1 reta i czy opłaca się je kupić.
Jaką posiadasz płytę główną i na niej kartę dźwiękową?
Przepraszam a jak to włączyć ?
Witam. Jakiś czas temu koledze "zpsuł" się ten, że zestaw. Po rozkręceniu go i dokładnym przyjrzeniu się dostrzegłem pewne ślady osmolenia przy tranzystorze Q3 Jest to BC639 Więc tranzystor ten wylutowałem i pojechałem zakupić taki (lub odpowiednik) w odpowiednim sklepie. I nie wiem czy to tylko przez to, że całe oznaczenie nie zmieściło się na jego...
Witam. kwestia następująca, posiadam zestaw głośników Creative Inspire T6100 5.1, jednostkę centralną od kina domowego Philips HTS 3020, oraz lcd samsung le32r71b. A chodzi mi o to żeby gdy normalnie będę oglądał tv czy podłącze laptopa przez hd dzwięk szedł przez creatiwy. Wiem że najłatwiei kupić głośniki do jednostki. Ale czy jest jakiś sposób na...
dzięki wielkie Kasek :D
kupilem glosniki Creativ'y 5.1 Inspire T6100 A problem odnosnie tego... z subwoofera wychodza 3 wtyczki do kompa, a w kompie mam 3 wtyczki (jak wiecie) Microfon, Audio i "cos" nie wiem co to kazdy z tych kabli odpowiada za inne glosniki i kazdy kabel dziala tylko na Audio Co mam zrobic? Help :|
Sprawdź głośniki w prawej satelicie.
Próbowałeś odchaczać "Nie wykrywaj podłączanych urządzeń"? Stery jakieś nowsze czy z płytki?
Sorki za ożywianie tematu, byćmoże już nie masz tego problemu, kolega kortyleski napisał że trzyma kabel od głośnika - otóż chodzi o to że najpierw trzeba wykręcić głośnik a dopiero potem wyjmować tylni panel ponieważ to magnes od głośnika blokuje wyjęcie tylnej części. Pozdrawiam
Witam. Jak podłączyć głośniki głośniki Creative Inspire T6100 5.1 do telewizora Thomson 29DX172? Czy przy podłączeniu pod wyjście słuchawkowe zagra cały komplet, czy tylko stereo? Sad (Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale mam Cyfrę +) Proszę o odpowiedź.
Ale nie jesteś pewny co do tego jaki mam? Gdzie mógłybm to sprawdzić?
A co to za układy scalone tam siedzą?
jest lecz nie mam wtedy ggdzie mikro podłączyć .. ;/
Witam wszystkich forumowiczów Moje pytanie tyczy się sprzętu audio, a mianowicie posiadam wzmacniacz hyundai AV1 3600 taki jak tu http://www.amazon.co.uk/Auna-AV1-3600-Ci... chce kupić zestaw creative inspire t6100 5.1 i chce żeby ten zestaw głośników był podłączonyzarówno pod DVD, pod dekoder cyfrowego polsatu HD5000 oraz...
Ok, zakupiłem więc amplituner Technicsa, mam nadzieję, że się sprawdzi :-) Dziękuje za pomoc!
Trzeba było kupić rozdzielacz jack. W zasadzie to możesz podłączyć tylko front (zielony) i ewentualnie (jak chcesz uzyskać pseudo kwadrofonię :P) tył (czarny). Nie ma co podłączać centralnego i suba (pomarańcz.) Gdyż zestaw i tak przekieruje niskie częstotliwości na sub, a na takim połączeniu uzyskasz i tak tylko 2 kanały (kanał centralny zaburzył by...
To za ile kupie najtańszą kartę dźwiękową obsługującą głośniki 5.1. I co trzeba zrobić aby dobrze zainstalować kartę na mojej płycie głównej.
Jakimś programem do togo służącym. Np Everest, SIW
Witam. Jestem właśnie na etapie kupna, jakiegoś audio do kompa i zastanawiam się nad: Creative 5.1 Inspire A500 i Creative Inspire T6100 5.1 Jakie macie opinie na temat tych zestawów? Pozdrawiam.
Proszę o pomoc w następującej sprawie. Szukam używanych w miarę dobrych głośników komputerowych. Waham się pomiędzy następującymi zestawami: Creative Inspire T6100 Creative Inspire 4.1 4400 Creative P5800 Creative SBS 2.1 Creative T7700 (konieczność wymiany zasilacza) Ewentualnie Logitech z506 Które z tych głośników są warte zakupu? Zostałyby podłączone...
t6100 inspire inspire creative t6100 creative inspire t6100
mycie alternatora klimatyzator serwerowni radia elizabeth
automatyczna szklarnia charakterystyka diody
Kontrolka świec żarowych przy 4°C - przyczyny i diagnostyka Skraplacz, czynnik chłodniczy, płynowskaz – migracja cieczy po postoju, R404A, R134a, R290