klim t5

Znaleziono około 86 wyników dla: klim t5
  • Volkswagen t5 kapie woda podczas klimy pod schowkiem

Witam posiadam vw t5 mianowicie podczas klimy kapie woda pod schowkiem co to może będzie

Samochody Początkujący   22 Maj 2022 13:05 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 315
  • Volkswagen t5 kapie woda podczas klimy pod schowkiem

Witam posiadam vw t5 mianowicie podczas klimy kapie woda pod schowkiem co to może będzie

Samochody Początkujący   21 Maj 2022 19:51 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1407
  • Nie znalazłeś odpowiedzi? Zadaj pytanie Sztucznej Inteligencji

Czekaj (1min)...
  • VW T5 2.5 TDI 130KM - Dmuchawa przestaje działać na wyższych biegach klima manualna

Skończyły się sczotki, najczęściej zwłascza ja ma klimę.

Samochody Elektryka i elektronika   29 Paź 2011 11:58 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 3577
  • REKLAMA
  • Webasto VW T5 rozbudowa schemat

Witam. Przerobiłem dogrzewacz na ogrzewanie i podczas pracy Webasto na wyłączonym silniku słychać stukanie z przodu auta jakby jakiś zawór trzymał w okolicy nagrzewnicy.Przy odpalonym aucie tego stuku niema. Auto VW t5 2004r klima manualna .czy ktoś wie o co chodzi?

Samochody Elektryka i elektronika   06 Wrz 2024 20:12 Odpowiedzi: 40    Wyświetleń: 52611
  • REKLAMA
  • Passat B6 BKP 2.0 - Wentylator nie załącza się, auto przegrzewa się

Podłącz miernik pod kostkę wentylatora - czy wskazuje napięcie po włączaniu klimy? Jeśli nie sprawdź, bezpiecznik, przekaźnik. Sprawdź po wyjęciu przekaźnika czy dochodzi do niego sygnał sterujący np. po właczeniu klimy. 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu...

Samochody Początkujący   22 Maj 2018 20:21 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 15312
  • Transporter T5 - Klimatyzacja chłodzi tylko z lewej strony, co może być przyczyną?

Poszukaj warsztatu z KTSem Boscha. W tym aucie bardzo dobrze diagnozuje klimę.

Samochody Początkujący   27 Sie 2016 23:19 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1485
  • Zestaw do samodzielnego napełniania klimatyzacji, gaz propan, gaz zapalniczek?

Widzę kolego że masz bardzo blade pojęcie na temat chłodnictwa. Dzięki że mnie uświadomiłeś. Chyba oddam uprawnienia chłodnicze.... a członkowie komisji egzaminacyjnej wyjdą na głupców. Czy ty masz jakiekolwiek uprawnienia? Te priorytety to - w samochodzie - jak najszybsze obniżenie temperatury w kabinie (około 3 kW) lodówka - jak najbardziej ekonomiczne...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   07 Sie 2025 17:09 Odpowiedzi: 1935    Wyświetleń: 318351
  • Klimatyzacja VW T5 2006 1.9 AXB manualna - nie chłodzi.

W T5 z manualną klimą na 100% się połączy!!!

Samochody Początkujący   01 Maj 2012 18:43 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń: 9056
  • VW T5 Multivan 2.5 TDI 174KM – słabe ogrzewanie, pytanie o pompkę wody i schemat

Sprawdz czy weze od nagrzewnicy sa gorące wej. i wyj. jesli nie odkręć jeden i drugi połącz na krótko za pomocą rurki jak zrobia sie gorące ( słaba drożność nagrzewnicy lub zawór odcinający przy włączonej klima.)zacięty.

Samochody Mechanika   25 Kwi 2011 17:43 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 35736
  • REKLAMA
  • VW t5 1.9 tdi 86km - dziwny odgłos z okolic silnika

Pasek od alternatora był zdjęty na początku i hałas był taki sam. Klimy nie posiada.

Samochody Początkujący   24 Lip 2015 14:48 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 5172
  • VW Transporter t5 AXB EDC16U1 - Funkcje pinów 14 t60, 50 t94 i odczyt temp. zewn.

14 przewód biały idzie do modułu klimy, 50 niebiesko zielony też, w wersji z klimatyzacją manualną. Czujnika temp zewnętrznej nie mam na schemacie sterownika silnika, jest przy module klimy.

Samochody Początkujący   02 Kwi 2019 19:07 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 927
  • Mercedes Sprinter - brak ogrzewania na postoju, spadek temperatury silnika

Ja miałem kiedys CDI 113 z 2004r i była w nim pompka bez webasto i klimy. Grzał jak wsciekły natomiast raz wystapił problem jak było za mało płynu w chłodnicy, po dolaniu problem zniknał. Teraz mam T5 bez klimy i tez jest pompka wspomagajaca ogrzewanie na postoju

Samochody Początkujący   25 Kwi 2011 10:23 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 20510
  • VAG błąd 18359 VW T5. Jaka może być przyczyna błędu?

Drugi czujnik temp cieczy jest pod kolektorem ssącym-jeżeli mowa o silniku 2.5 tdi.A czujnik temp. zewnętrznej ok?Odczytaj błedy z licznika.Klima jest?

Samochody Elektryka i elektronika   16 Cze 2014 20:23 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 17654
  • Jak podłączyć WEBASTO Thermo Top C? Laguna II

Witam wszystkich,posiadam t5 z 2009r,klima manualna,sterownik cyfrowy sitzheizung,pracuje jako dogrzewacz,posiada pompkę obiegową podpiętą do wiązki samochodu,ale nie wiem co ją teraz załącza ,bo na chyba nie sterownik.Planuję zakup zegara w podsufitkę na uruchomienie postojowego i tylko zastanawia mnie uruchomienie tej pompy,żeby nie było kolizji przy...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   06 Gru 2023 13:46 Odpowiedzi: 1389    Wyświetleń: 513157
  • Wymiana chłodnicy klimatyzacji na inną - czy to możliwe?

kto spraktykował rozwałkę klimy przez długą nieszczelność. Ja nigdy, ale trzeba skutecznie i fachowo układ odwilgocić. Jak kogoś stać, to pownowna wymiana filtra będzie dodatkowym gwarantem. Ktoś wymieni sobie olej, jeszcze lepiej.

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   10 Maj 2012 20:13 Odpowiedzi: 39    Wyświetleń: 14420
  • Jak zakodować klimę w VW T5 Lift 2.0 TDI 2010 - schemat do sterownika CAAB

Vw T5 Lift 2.0 Tdi 2010r poszukuje schematu jak zakodować klime w sterowniku silnika aby załączał wentylator chłodnicy

Samochody Elektryka i elektronika   12 Cze 2019 15:35 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 240
  • Gdzie znajduje się moduł sterowania klimatyzacji w VW T5?

Ja pracuje testerem gutman. W T5 czasami odczyta pierwsze 3 czy 4 pozycje i na klimie się zatrzyma, wtedy jest przepalony bezpiecznik ale nie pamiętam jaki.

Samochody Elektryka i elektronika   07 Lip 2012 18:33 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 9200
  • Sharan '96 z klimatronikiem, brak klimy i ogrzewania

T5 - czy trzeba wymieniać cały panel?

Samochody Mechanika   09 Maj 2012 21:46 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 2507
  • T5 , wentylator klimatyzacji uruchamia się tylko raz.

Właśnie wróciła żona, więc raz jeszcze sprawdziłem. Aktualnie w ogóle się nie włącza wentylator od klimy. Przewody od klimatyzacji ( rurki aluminiowe) zmieniają temperaturę? Słychać "zmianę" pracy silnika w momencie włączenia klimatyzacji?

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   03 Sie 2017 12:14 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 4188
  • VW T5 Multivan Klimatronik nagle przestał działać.

Ech... a sprawdziłeś okablowanie od niego? gdzieś musi przed sterownikiem klimy być coś nie tak skoro generuje błąd od niego. Jakie ciśnienie pokazuje? To nie technologia kosmiczna.

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   06 Lip 2024 11:36 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 10476
  • VW T5 zrywające się sprzęgiełko klimatyzacji 2,5 tdi

VW t5 2,5 tdi wymienione było gumowe sprzęgiełko ( łącznik) napędząjace sprężarkę klimy. Po kilkuset kilometrach nowe sprzęgiełko znów się urwało. Po wymianie klima działała poprawnie sprężarka kręci się lekko nie ma objawów zatarcia. Czy miał ktoś może podobny problem. Dziękuje

Samochody Mechanika   13 Lip 2012 16:48 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 9191
  • VW T5 Multivan 1.9 TDI 2008 - kodowanie sterownika Climatronic ze sprzęgłem

Jaki masz problem ? Klima nie działa ? Są jakieś błędy po za nie właściwie zakodowanym sterownikiem ?

Samochody Początkujący   12 Lut 2020 23:55 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 6132
  • VW T5 2004 1.9 TDI - Klimatyzacja nie działa, napięcie na cewce 6,7V, wentylator off

Witam. Kupiłem parę dni temu vw t5 2004r 1.9 tdi z nie działającą klimą. Klimatyzacja manualna po wciśnięciu przycisku przycisk się świeci, bezpiecznik dobry, czynnik świeży (650g), ciśnienie w układzie na VAG-u 20bar więc czujnik ciśn.ok, wentylator się nie włącza, cewka na kompresorze również się nie włącza ale do cewki dochodzi napięcie 6,7V. Błąd...

Samochody Elektryka i elektronika   25 Cze 2012 07:42 Odpowiedzi: 30    Wyświetleń: 39794
  • VW T5 2004 Szukam schematu sterowania wentylatorów chłodnicy

Szukam schematu sterowania wentylatorów chłodnicy z silnikiem 2,5 TDI i klimą. Z góry dziękuję. Pozdrawiam

Samochody Szukam   15 Maj 2006 14:47 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 2139
  • Volkswagen T5 2005, 2.5TDI - Dokąd prowadzi czarny przewód z czujnika G65?

Na odpiętym czujniku, nie pali bezpiecznika, ale niestety klimatyzacja się nie uruchamia, czy ten czujnik musi byś aby się klima uruchamiała. Zasilanie na czarnym przewodzie do presto statu jest.

Samochody Elektryka i elektronika   24 Cze 2014 06:59 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 10599
  • Nowość! Canon IXUS 120 IS i 200 IS z dotykowym ekranem

lecboo - no tu się chłopie mylisz jakosc materiału z takiego DSC-T500 jest na prawdę znakomita ! Mam takze kamerę HD i roznica owszem jest ale nie wiecej niz 15-20 % /da sie przeżyć !/ Ogolnie z 3 m oglada sie na prawde komfortowo na 46" Nikt mi nie powie ze jadąc na wczasy powinienem targać ze sobą aparat i kamerę - zawsze będę starał sie wybrać jedno...

Newsy   25 Sie 2009 13:16 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 4113
  • VW T5: Dlaczego zrywa się łącznik sprężarki klimatyzacji?

mam taki problem w vw t5 co jakiś czas zrywa się łącznik sprężarki klimy ,ciśnienie jest w normiea i tak zrywa.nie wiem co to może być

Samochody Elektryka i elektronika   13 Cze 2008 14:13 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 866
  • Volvo V70 T5 - kontrolka silnika, usterka układu emisji, co oznacza?

Dziękuję za podpowiedź ale niestety po podłączeniu do kompa okazało się że to jest sonda lambda szerokopasmowa. Dziwi mnie tylko to że podczas jej sprawdzania kiedy silnik był gorązy sonda pracowała poprawnie został wykasowany błąd ale następnego dnia znów się zapaliła kontrolka silnika. Podobno może być to wina paliwa. Z tego co zauważyłem to zarówno...

Samochody Początkujący   15 Kwi 2009 11:00 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 7785
  • VW T5 2006 - Przepalający się bezpiecznik climatronica i wentylator chłodnicy

Koledzy ma vw t5 multivan 2006 r od momentu kupna miesiądz temu przepala się bezpiecznik od climatronica i w tej samej chwili uruchamia się wentylator chłodnicy . Klima nabita , podczas diagnozy pokazał się błąd / uszkodzony czujnik jakości powietrza / , czy to może być przyczyna.Dzięki zam pomoc .Pozdrawiam

Samochody Początkujący   03 Lut 2015 14:24 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 4425
  • Kompatybilność klimatyzacji VW T5 2.0 TDI z modelem VW T5 2.0 benzyna

Witam Mam pytanie, czy klimatyzacja od VW T5 2.0 Tdi będzie pasowała dom VW T5 2.0 benzyna? Posiadam VW T5 Transporter 2.0 benzyna z 2004 roku bez klimy, do niego własnie chciałbym zamontować. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   30 Sty 2021 08:32 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 333
  • Montaż centralnego zamka i elektrycznych szyb w VW Transporter T5 2004 - koszty i praca

Pragnę zakupić busa osobowego, ale mam dylemat. Mam na oku fajny egzemplarz Transportera T5 z 2004 r, ale jest kompletnie pozbawiony komfortu - bez centralnego zamka, elektrycznych szyb, lusterek, klimy itd. Czy jest to możliwe, żeby zamontować w nim przynajmniej centralny zamek, elektryczne sterowanie lusterkami i szybami? Ile to pracy, materiałów...

Samochody Początkujący   05 Cze 2024 07:53 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 291
  • VW Transporter T5 1.9 TDI 2006 r niedziałający ABS brak komunikacji

Nic więcej już nie sprawdzałem. Nie działa jeszcze klima i nie trzyma pamięci poziomu paliwa,wskazówka skacze w zależności jak się porusza paliwo w baku. Wszystkie te usterki powstały w jednym czasie. Moduł getaway tylko jeden błąd brak komunikacji z ABS. Jak próbuję się połączyć z klimą też brak komunikacji. Więcej błędów nie ma. Pozdrawiam

Samochody Początkujący   21 Maj 2012 18:10 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 13402
  • VW Transporter T4 2001 - klimatyzacja wyłącza się na wolnych obrotach po rozgrzaniu

Problem rozwiązany. Przyczyną był czujnik na dolnym wężu płynu chłodniczego. 4 pinowy zielony. W całej sieci inter cars były tylko 4 sztuki :P symbol: VETS2959, oryginał: 701919369E. Łatwa i szybka wymiana spod maski. Wcześniej wymieniałem przekaźniki, nabijałem od nowa i dalej przekaźniki pstrykały i klima nie działała. A męczyłem się z tym cały rok....

Samochody Elektryka i elektronika   11 Gru 2016 21:08 Odpowiedzi: 27    Wyświetleń: 14158
  • Klimactronic skoda Octavia I 2001r. Niewłaściwe chłodzenie.

Sprawdź skraplacz czyli chłodnicę klimy może masz już bardzo zabrudzoną, przy wysokich temperaturach zewnętrznych wychodzą wszelkie nieprawidłowości systemu klimatyzacji Kolega przeczytał pierwszy post? Ze zrozumieniem? 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji.

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   12 Sie 2015 22:31 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 1233
  • Lenovo T400 - Matryca B141EW04 świeci na biało, czy wgranie EDID pomoże?

Hm. Z tego co pamietam to sa rozne wiazki sygnalowe t61, i t400. Jesli mozesz to podmien wiazke i powinno byc ok. Sam niedawno meczylem podmiane pomiedzy t61p i t500 i podobnie jak ty upalilem bezpiecznik. U mnie byly rozne wiazki, chociaz wygladaly bardzo podobnie. Mam nadzieje ze nie drutowales tego bezpiecznika? Jesli zdrutowales to poleca ci te...

Laptopy Hardware   30 Gru 2015 18:40 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 1713
  • Opinie o ciągniku New Holland T4030 Deluxe 78KM do 20 ha gospodarstwa

Witam.Wczoraj miałem u siebie goscia NH,i dokładnie to samo mi zaproponował ,wczesniej miałem wiele wątpliwosci no ale po dosc długiej rozmowie decyzja t5030,84km,dostane go za 120tyś brutto z przekładnią 12x12,nap4x4,klima,rewers mechaniczny dwu stopniowy,komplet obciążników itd.wówczas gdy t4030 chodzi 140tyś troche ciasny w srodku i ma 70km.

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   04 Mar 2010 21:27 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 5854
  • klimatronic - problem z nawiewem - dmuchawa w audi a4 b5

Witam wszystkich forumowiczów ;) Otóż mam pewien problem z klimatyzacją w swoim samochodzie. Niedawno padło mi podświetlenie panelu klimatronika, które to wymieniłem na nowe (żarówki t5) przy czym musiałem rozkręcić konsolę i odpiąć sterownik klimy od 4 kostek połączeniowych. Nie mam pojęcia co się mogło stać, bo klimatyzacja działała bez najmniejszego...

Samochody Elektryka i elektronika   12 Wrz 2010 21:02 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 11571
  • Schemat elektryczny klimy VW Polo 9N - błąd 00898, brak prądu w kompresorze

Na schemacie masz tylko jej zawór Y156. Który ma stałego plusa i jest sterowany masą poprzez wypełnienie impulsu w zależności od potrzeb. Porada szkodliwa. Zawor ma stałą masę 31.

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   12 Maj 2020 03:33 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 5490
  • Dogrzewacz w VW Transporter T5 - cel, możliwość rozbudowy i montaż dodatkowego akumulatora AGM

dizba, widze, ze znasz temat webasta w t5 dosc dobrze. Mam T5 25tdi 2005r z dogrzewaczem Thermo Top C 5kw Diesel/PME. Samochod nie mial klimy, ale zostala wstawiona fabryczna (retrofit) ze sterowaniem manualnym (na pokretlach). Mozesz mi powiedziec, czy mozna w nim przerobic na postojowe? Znalazlem instrukcje podlaczenia, ale w aucie z klimatronikiem...

Samochody Początkujący   01 Sie 2023 14:26 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 4050
  • klimatyzacja nie działa Climatronic Zafira B z19dt

winne byly zegary/wyswietlacz IPC ... mechanik wstawil takie same ale nie wylogowane i z kodowaniem C60 czyli klima manualna ... kupilem nastepne na ebayu zalozylem i klima ozyla ... teraz musze podkrecic licznik z 146 tkm na 250 tkm jakies pomysly ?

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   10 Lip 2016 20:58 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 11091
  • VW Touareg 2,5tdi Sprężarka Klimatyzacji się nie włącza

Witam ostatnio w touaregu skonczył mi sie freon pojechal na nabicie zapłaciłem 170 zł za nabicie freonu, wszystko ładnie pieknie dopunie nie odpaliłem klimy a tu d**a niedziala.Pojechałem do znajomego na komputer i okazało sie ze jest bład w kompie mianowicie " jak zabrakło freonu to komputer wyłaczył spreżarke aby ta nie chodzila na sucho" bład usuniety...

Samochody Elektryka i elektronika   29 Lip 2012 21:53 Odpowiedzi: 19    Wyświetleń: 24020
  • VW Transporter T5 2.5 TDI 131 KM - dymi na biało, świecą kontrolki

Tak taki mały przed chłodnica właśnie jego mierzyłem, bo wyczytałem że G42 to właśnie czujnik temperatury zewnętrznej Dodano po 53 Zwykła klima manuel Dodano po 8 Ktoś mi podpowiedział że to czujnik temperatury wlotowej

Samochody Początkujący   23 Lut 2020 12:29 Odpowiedzi: 31    Wyświetleń: 4281
  • Microsoft Office WORD - skrót Ctrl Alt S - nie ma litery ś

Witam Jaki masz system? http://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-Har... Start -> prawy klik na "Informacje o pomocy technicznej dla komputera firmy HP" -> właściwości -> zakładka skrót. Usuwamy skrót tak aby pojawiło się "Brak" w miejscu gdzie napisane jest "Klawisz skrótu" -> Zastosuj -> OK .

Software serwis   04 Lip 2013 09:03 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 28770
  • VW GOLF 4 - Klimatyzacja ciągle pracuje, nawet po zwiększeniu temperatury

A jak zaczną parować szyby podczas deszczu, włacz tryb auto. Jak parują szyby włączasz nawiew na przednią szybę, klima załączy się samoczynnie. Po ponownym wciśnięciu przycisku nawiewu układ wraca do poprzednich ustawień.

Samochody Elektryka i elektronika   14 Wrz 2013 08:50 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 4188
  • VW T5 7H - Schemat magistrali CAN wnętrza, błędy w liczniku i module komfortu

Uszkodzony jest mały panel klimatronica ten na . Doszedłem głupią metodą kasowania błędów i podłączania po kolei wtyczek. A jeśli chodzi o to co nie działa to zapalają się różne kontrolki na liczniku włącznie z kontrolką ciśnienia oleju na czerwono no i klient jeszcze zgłosił ze klima raz grzeje raz chłodzi ale to tak ogólnie bo ja z nim osobiście nie...

Samochody Elektryka i elektronika   16 Wrz 2015 22:08 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 4494
  • Praca Poznań - dla elektronika i instalatorów

Krótko o pracodawcy: Firma Forcom Sp. z o.o. specjalizuje się w dostarczaniu kompletnych systemów informatycznych dla dużych sieci handlowych. Systemy oferowane dla sklepów (czy ogólnie: punktów sprzedaży detalicznej) oparte są o oprogramowanie tworzone w całości przez Forcom i obejmują najczęściej dostarczenie kompletnego sprzętu (kasy typu POS z peryferiami,...

Ogłoszenia Elektronika   13 Lip 2008 08:10 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 2796
  • Toledo 1L 1997 1.9 TDI - Klimatyzacja nie działa, brak reakcji wentylatorów

czujnik temp sprawny . Który? Ten który ma rozłączyć gdy temp. płynu przekroczy 100 stopni? Czy ten który nie pozwala włączyć klimy poniżej 5 stopni? Oba sprawne

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   05 Sie 2014 20:10 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 3231
  • Czy nowy czynnik chłodzący w klimatyzacji jest bezpieczny dla zdrowia?

A R134a to co, nie groźny? A jego charakterystyce jak byk jest napisane: "...opary są cięższe od powietrza i mogą powodować uduszenie..." !!! Właśnie mnie przekonałeś do zaprzestania naprawiania klimy nad kanałem :D ociz napisał: To trzeba LPG nabijać. Czyli jednak to prawda? :D Osobiście się nie spotkałem z takim patentem, ale słyszałem że to robią....

Samochody Początkujący   19 Paź 2011 11:48 Odpowiedzi: 26    Wyświetleń: 4880
  • vw transporter t5 - Dogrzewacz pracujący cały czas

Chłodnica się w ogóle nie nagrzewa ani wąż idący do niej i to po 5km jak i po 100km czy jezdzie paru godzinnej! Pierdu pierdu, bo juz w to uwierze. Sprawdz chlodnice wody nie klimy. aucie nic nie śmierci! tylko na zewnątrz czuć zapach spalonej ropy gdy pracuje ten dogrzewacz Bo tlumik webasta jest uszkodzony.

Samochody Początkujący   04 Gru 2022 10:56 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 4317
  • VW Golf IV - Brak zimnego nawiewu, błąd 603 silniczka klapy V85, co zrobić?

No to Ci napisałem, żebyś sprawdził, ciężko zejść do auta, włożyć głowę i wciskając od LO do HI gapiąc się i nasłuchując na ten silnik? Ciężko?! To juz dawno sprawdziłem o co mnie pytasz. Jezeli mowa o tym samym silniku to on chodzi ze zmiana zakresu LO-HI i czuć zmianę temperatury na wylotach kratek ale brak schłodzonego powietrza z klimy :( hm......

Samochody Początkujący   17 Maj 2013 10:46 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 13074
  • Oszustwo przy sprzedaży Volkswagena T5 1,9 TDI - metody naciągaczy

Chcę tylko ostrzec innych Inni mogą nie mieć problemów z wyłączaniem racjonalnego myślenia w nieprzewidzianych sytuacjach. Nie życzę Ci vodiczka żebyś się znalazł w podobnej sytuacji Nigdy nic nie wiadomo ale ja inaczej sprzedaję rzeczy których chcę się pozbyć. Proponuję cenę atrakcyjną a nawet bardzo atrakcyjną za przedmiot w stanie jaki kupujący...

Po godzinach samochody   22 Sty 2020 11:03 Odpowiedzi: 188    Wyświetleń: 12483
  • Dlaczego Volkswagen T5 1.9 TDI nie uruchamia się?

. przekaźnik podmieniony i dalej to samo A klika ten przekaźnik w ogóle po właczeniu zapłonu?

Samochody Elektryka i elektronika   11 Lut 2023 13:40 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 2211
  • Audi allroad - nowy kompresor klimy nie działa, brak komunikacji z VCDS 15

Podałeś zajebiście dużo informacji i do tego bardzo technicznie. Moim zdaniem to holajza przy kompresorze ci rykszstosuje bo zamocowana na dychtel. Wymień i będzie OK. 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.

Samochody Mechanika   05 Sie 2019 13:20 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 489
  • Jak zmienić kodowanie Thermo Top C w VW T5 2007? VCDS nie łączy się z piecem

W T5 a naprawiałem ich wiele i z tych co robiłem żaden nie miał sterowania pompą. Poza tym w rozszerzeniu proponowanym przez WEBASTO przy ster. ręcznym trzeba pompkę sterować oddzielnie a przy klimie automatycznej robi to klimatronik. Ale może jeszcze za mało ich naprawiłem albo coś przeoczyłem :) Po konsultacji z mądrzejszymi, są kasety w T5 które...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   12 Sty 2018 22:55 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 3222
  • VW T5 2003r: Montaż silnika 2,5 benzyny bez CAN - wpływ na ABS, ESP

Skrzynie najwyżej zakupie od AXA. Czy spory koszt, chyba nie aż taki duży a jaki swap z nie oryginalnym silnikiem jest opłacalny? Po co wydech (zostaje stary), napęd no trza pokombinować, bak stary co najwyżej pompa paliwa (mały koszt o ile bo mam taką), elektryka no właśnie zbieram dokładne info o ecu w T5 , wspomaganie na pompie mechanicznej a gdyby...

Samochody Elektryka i elektronika   23 Lut 2019 15:41 Odpowiedzi: 20    Wyświetleń: 4320
  • T5 2.5TDI 96KW - czy ten motor może jechać bez ładowania?

Panowie Powiem tak Kod Silnika to BNZ z tego co poczytałem w tym silniku powinno być przy 150 tys km wymienione wolne koło alternatora i elastyczna tuleja sprzęgająca ,a auto ma przejechane sporo więcej, no i zapewne nie było to zrobione,co poszło nie wiem!!! były trzaski od dłuższego czasu podejrzewałem że któryś cylinder że się przycina, ok miesiąca...

Samochody Początkujący   24 Wrz 2015 14:31 Odpowiedzi: 20    Wyświetleń: 4950
  • VW T5 1.9 TDI 2004 - Kompresor klimatyzacji nie działa po montażu manualnym

zamontowałem klime manualna do t5 1.9tdi 2004r. i nie włącza sie kompresor klima szczelna sprawdzałem azotem na 20b czynnika 900g cisninie 4bary na zegarach i 4b na sterowniku silnika wentylator załacza sie na elemenach nastawczych kompresor nie kodowanie sterow. silnika było 0000031 zmieniłem na 0101031 nr.sterow. 038 906 016,nie jestem pewny czy kod.jest...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   14 Gru 2012 10:51 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 1365
  • VW Passat 2006 1.9 TDI - Brak przepływu powietrza z nawiewów, climatronic

... Jadąc po krótkim czasie ok 10 min czasami 30 min przestaje dopływać powietrze do środka samochodu latem zimne a zimą ciepłe.... Nono ciekawe, a skąd się wzięło ciepłe powietrze w zimie po 5 minutach jazdy ? a latem to ci zimne leciało zaraz jak wsiadałeś do rozgrzanego na słońcu ? a co panel był winny jak wentylator kręcił a nie dmuchało ? Sprecyzuję...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   17 Wrz 2018 20:28 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 1605
  • Opel Vectra C - zamiennik pompy 0470504204 PSG 16

Klona i tak nie zrobisz 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.

Samochody Początkujący   25 Lip 2017 23:10 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 1641
  • VW Polo 9N - Nie działają elektryczne szyby przednie

Dzięki Zbyszek K. Z Lin u mnie słabo, nie mam oscyloskopu, Jestem amatorem mechanikiem (chociaż po poważnej szkole) Centralny z klucza nie ruszył, z wewnetrznego przycisku działa i działał cały czas. Wszystkie łącza, wtyczki przejrzałem, potraktowałem preparatem, nie widać ani brudu ani nalotu. Jutro potestuję i dam znać, Dziekuje i pozdrawiam Ps, Testowałem...

Samochody Początkujący   04 Cze 2023 15:05 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 9387
  • LAPTOP HP 550 0x0000007B (0xF78D2524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)

http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Op... Jeden klik w google i pierwszy link.

Software serwis   08 Sty 2012 14:04 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 11038
  • Laguna 2 niewiadomo czemu nieodpala . Pomóżcie :D

Co za jełop usunął mój wpis????? wszystko jest tak jak ma być poza klinem na kole wałka. 3.1.2-3.1.3. Nie używaj wielu kont na forum. Takie działanie powoduje zdezorientowanie użytkowników oraz niewłaściwe prezentowanie statystyk.

Samochody Początkujący   13 Mar 2017 07:31 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 1191
  • VW Passat B5 klimatyzacja załącza się ale nie chłodzi

No przecież to sprężarka jest! Musi stawiać opór. Teraz, że sobie pozwolę: Sprawdziłem ciśnienie w klimie i jest ok, ile jest? sprężarka się załącza ale po włączeniu klimy... tego to już wogóle nie rozumie :) nie włącza się wentylator klimy który powinien się załączyć a skąd wiesz, że powinien? Wcale nie musi się załączć - muszą go do tego pewne parametry...

Samochody Elektryka i elektronika   30 Maj 2011 18:07 Odpowiedzi: 27    Wyświetleń: 64753
  • Fiat Panda + Noxon T5 New - Nie działa centralny w Fiacie Panda, Noxon T5

Może ktoś mnie naprowadzi gdzie szukać dalej...przegrzebałem forum i nie znalazłem analogicznego problemu. Centralny działał mi bezproblemowo od kilku lat (zarówno otwieranie drzwi kierowcy, które powoduje otwarcie pozostałych drzwi jak i dedykowane otwieranie bagażnika), niedawno rozładowały się baterie w pilotach, po jakimś czasie wymieniłem baterie,...

Samochody Zabezpieczenia   26 Maj 2018 19:32 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 2427
  • Skoda Octavia 2, 2.0 TDI 140KM - Uszkodzone czujniki Wys. ciśnienia klimatyzacji

T5 - wszystkie bezpieczniki są sprawne, te przy aku. jak i te w rozdzielni w desce. Wentylatory się załączają przy starcie silnika i włączonej klimie. Szynitsu21- Ciśnienie na kompie to 4.8 do 5.2, lekkie falowanie w tym zakresie więc wnioskuję, że czujnik ciśnienia sprawny, jednak wartość ta się nie zmienia przy pracującym silniku (sprężarce). Przy...

Samochody Elektryka i elektronika   09 Maj 2018 18:47 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 31572
  • D4203D - Uszkodzony - zwarcie elektrod, szukam zamiennika

Szukam zamiennika tranzystora o oznaczeniu D4203D. Nota katalogowa: [url=http://www.utc-ic.com/uploadfile/20... Tranzystor pochodzi z układu zasilającego świetlówkę T5 14W. Wylutowany ma zwarcie między wszystkimi elektrodami. Znalazłem taki tranzystor jak MJE13003. Wydaje mi się, że będzie dobrym zamiennikiem. Mógłby ktoś...

Początkujący Naprawy   06 Sie 2013 17:17 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 5301
  • Co wpływa na zwiększoną dawkę paliwa na wolnych obrotach w AVF 1.9 TDI PD?

Rozruch na "gołym" aucie. Ale nawet klima by tak nie nabruździła, zresztą sterownik nie załącza klimy na czas rozruchu. Wyłączone nawet radio. Przypadek szczególny. Po ruszeniu ustawienia pompek z 225° na 180° dawka na wolnych podskoczyła z 14-16 na 18-19mg. Silnik pracuje niby równo, ale tak trochę jak w VP37 przesadziło się z dawką o włos. Dynamiczne...

Samochody Mechanika   01 Sie 2011 20:20 Odpowiedzi: 29    Wyświetleń: 43463
  • Windows 8.1 x64 - Nie można poprawnie sparować myszki Logitech z klawiaturą.

Posiadam klawiaturę i myszkę Logitech. (Pomijam na razie modele bo to segment budżetowy tych urządzeń). Niestety po dołączeniu myszki można tylko kliknąć ale nie można ruszyć albo idzie to topornie po milimetrze, nadajnik jest blisko. Użyłem Logitech Unifying Software, niestety ludzie raportują pod Win8.1 64bit, że pełna wersja aplikacji [url=https://forums.logitech.com/t5/Mice...

Software serwis   23 Lut 2015 08:21 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 996
  • Jak uzyskać 220V 1000W z alternatora w samochodzie VW T5?

Witam. Odnośnie głównego tematu, jak do auta potrzeba dużej mocy (obciążenie stałe dużo watów), to prądnice bym odradzał. Agregat jest faktycznie optymalnym rozwiązaniem. Jeżeli ktoś jednak chcę się uprzeć i wycisnąć max moc z alternatora w samochodzie osobowym z napięcia 12V, to od niedawna są produkowane alternatory o dużej wytrzymałości na 12V, rzędu...

Samochody Elektryka i elektronika   16 Wrz 2011 11:18 Odpowiedzi: 20    Wyświetleń: 23860
  • Mercedes C220 w205: Kompresor klimy nie działa, wentylatory non-stop

Człowieku skąd Ty się urwałeś , ja tylko zapytałem a nie wymądrzam się .Ja rozumiem , że jesteś mechanikiem wysokich lotów z drutem i opaskami plastikowymi w dłoni w takcie wiejskiego tjuningu a widzę , że nie jest Ci obcy. Jak już mówiłem nie oceniaj innych swoją miarą, czytaj ze zrozumieniem bo widzę., że naprawdę sprawia Ci to problem. Fakt pominąłem...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   19 Cze 2023 20:55 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 3273
  • HP nc6400 - Wolne działanie Windows XP, długi czas instalacji i uruchamiania

Za nim jednak przystąpimy do jakiejś poważniejszej ingerencji w płytę spróbuj podstawić inny zasilacz (oryginalny oczywiście i o takich samych parametrach). Z wątku na tej stronie : [url=http://h30499.www3.hp.com/t5/Notebo... Wynika, że problemem...

Laptopy Hardware   17 Mar 2013 10:17 Odpowiedzi: 18    Wyświetleń: 3561
  • Pinologia złącza Iveco Daily 38 pin do odczytu DTC przez CDP

Paweł, jakoś mi to umknęło. Rocznik 2005. Poradziłem sobie jakoś wczoraj. OBD 7 do 2 wtyk Iveco. T5 dziękuję, to bardzo pomocne, o to mi chodziło. Problem z tym pojazdem jest taki, że nie odpala. "Podrutowali" stary sterownik i auto pojeździło ze dwa dni. Kupili używany ECU (zrobiłem im klona) i nie ma zmian, a co ciekawe, błędy na obydwu sterownikach...

Samochody Elektryka i elektronika   08 Sie 2014 22:05 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 15405
  • HP Mini 210-2000 - Czy da się zamienić win7 na win xp?

Witam Na początek proponuję zaktualizować bios [url=http://support.hp.com/pl-pl/drivers... Poza tym będziesz miał problem ze sterownikami, gdyż producent nie przewidział dla tego modelu XP-ka. Na początku przy instalacji pojawi się problem ze sterownikami SATA, tu masz poradnik jak to przeskoczyć...

Software serwis   18 Lis 2015 12:20 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 1296
  • Kamerka IP Dlink nie łączy się z Repeaterem TP-LINK TL-WA850RE - brak podglądu

Co do konfiguracji kamery na razie zakładam, że nie leży po jej stronie problem. Szukam bardziej problemów pomiędzy repeateram a samy FunBoxem mam nawet podstawy: [url=http://www.orange.pl/fid,4002278347... z podobnym zagadnieniem Ogólnie działać...

Sieci Początkujący   02 Cze 2017 09:38 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 1542
  • Vito, T4 czy Transit za 18000 zł - który lepszy dla 5 osób?

tranzit odpada według mnie, duże spalanie, słaba blacha i w ogóle jakoś nie pasuje. T4 co innego:)1.9tdi spalanie 7-8litórw części dużo i w miarę tanio, mało awaryjny Vito za to ładne też według mnie dobra produkcja mało awaryjna ale jak sie zepsuje to koszty troszkę droższe, chociaż części zamienne już są bez problemu w większym stopniu, spalanie...

Samochody Eksploatacja   28 Kwi 2010 16:11 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 13640
  • Toshiba Satellite C650D-11H czy ma miejsce na drugi dysk >

Tam masz South chipset 218-0697014 czyli SB820 https://obrazki.elektroda.pl/4354792400_... :idea: drivery potrzebne od AMD ( SATA 6GB/s dla AMD SB950 ma realnie read 313,9 MB/s, zaś zapis — 248 MB/s Ile ma SB820 ? Przykłądowy diagram https://obrazki.elektroda.pl/3427647200_...

Laptopy Hardware   30 Gru 2019 21:54 Odpowiedzi: 52    Wyświetleń: 1695
  • Passat 2001 1.9 TDI - Biały dym na zimnym silniku i trudności z odpalaniem

domex32 napisał: Ciśnienie paliwa tandempompy. Eee wtedy by szarpał ale palić będzie normalnie. Mylisz się, brak ciśnienia paliwa, które nie jest mierzone, nie jest w żaden sposób korygowane, najwyżej wydłużeniem czasu wtrysku co powoduje w końcu start silnika. Mechanik sprawdzał wtryski i dawka z wtrysków była w porządku, najwyższy pomiar był około...

Samochody Mechanika   28 Sie 2014 21:07 Odpowiedzi: 50    Wyświetleń: 6876
  • Nokia n95-1 ASR i Kamera. Problem po update software.

Witam serdecznie, Zacznę od tego, że znalazłem podobny post, lecz nic z niego nie wynika. Mam kilka pytań dodatkowych więc zakładam nowy temat. Chcę tylko pokazać ten post Więc tak... Sensor ruchu jest wyłączony. Po włączeniu telefon pada i resetuje się w nieskończoność. Do momentu formatu telefonu. Kamera nie działa. Po włączeniu kamery obraz przeskakuje...

Smartfony Początkujący   28 Kwi 2010 19:19 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1034
  • vw passat AWM, 2003 - klucz się zgubił, nie ma kodu immo, jak go odpalić?

Kabelek Vag Commander 3.6 i zczytasz kod immo w kilka sekund . Jakby to miało pomóc to moge sobie taki kupić na allegro.... Tak na marginesie..... ceny są od klikudziesięciu do kilkuset złotych.... różnią się one jakością czy to jedna i ta sama chińszczyzna? Ale to zadziała z tym vag commanderem? To się wydaje jakieś zbyt proste:). Wyłamuję zamek w...

Samochody Elektryka i elektronika   18 Sie 2012 10:01 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 9546
  • Inpa - Brak połączenia z interfejsem na Windows 7 64-bit, HP Pavilion dv6

Witam. Więc tak: kupiłem interfejs na al..gro za 60 PLN, w komplecie dali mi płytę z oprogramowaniem, na niej znajdują się m.in sterowniki automatyczne do interfejsu, standard tools 2.12, NCS, instrukcja instalacji, ale chaotycznie napisana, i jeszcze pełno innych plików. Z tego co wiem to trzeba najpierw bez podłączonego interfejsu zainstalować sterowniki...

Software serwis   01 Wrz 2019 20:51 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 5121
  • Zamienniki tranzystorów MJ15022/MJ15023 do Dynacord S-900

No właśnie kiedyś jak odpaliłem do klipu 8x pwh i 8x top w magazynku na 4x h5000 i mi krew z nosa poleciała a wcześniej mi rozmazywał się obraz przed oczami na biało przy uderzeniach basu. Cewkę do drivera właśnie odebrałem z paczkomatu i będę zakładał. Ale ludzie robią gorsze rzeczy które są niebezpieczne i szkodzą. Np upijają się w trupa albo zażywają...

Audio Początkujący   22 Lut 2024 14:33 Odpowiedzi: 19    Wyświetleń: 570
  • Tester LED i podświetlenia ledowego.

https://obrazki.elektroda.pl/5472165000_... Tester LED i podświetlenia ledowego. Zainspirowany tym tematem na forum rosyjskich kolegów: http://monitor.net.ru/forum/topic544255-... postanowiłem zbudować podobne urządzenie. Temat interesujący przez całe 6 stron, chociaż opisuje cały czas jedno rozwiązanie w różnych wariantach wykonawczych....

DIY Konkurs   03 Lis 2017 18:27 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 24054
  • Citroen Xsara Picasso 2.0 HDI 90km - Klimatyzacja nie załącza się po wymianie panelu

Mam problem z Xsarą Picasso. Kiedyś w aucie została przełożony panel klimatyzacji na klimatronik Wszystkie klapy działają regulacja temperatury też, po wciśnięciu AC wyświetla się kontrola załączenia ale, Nie załącza się klimatyzacja. Po podłączeniu na krótko 12V na sprężarkę elektromagnes zaskakuje. Klima chłodzi. Pomyślałem ze może sygnał Do BSI nie...

Samochody Klimatyzacje Ogrzewanie   09 Lip 2017 14:57 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 1269
  • skoda octavia 1.9 tdi 98r kłopot ze swiecami zarowymi

Witam wszystkich. Nie będę zakładał nowego tematu dołączę sie, każdy pisze że ma brak prądu na świecach a ja mam go prawie cały czas. Podczas jazdy słyszę jak pod kierownicą cały czas "klika" mi przekaźnik nr. 103. Gdy teraz latek przkręcę kluczyk nie mam podawanego prądu na świece i tak ma być gdy jest ciepło, lecz w momencie odpalenia silnika pojawia...

Samochody Początkujący   17 Sie 2017 12:18 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 468
  • [MAX31855] [MAX31855][SD] Konflikt SPI przy jednoczesnym użyciu przetwornika i karty SD

Witajcie! Stworzyłem shield dla arduino, który ma działać jako 6-kanałowe urządzenie do pomiaru temperatury na maszynie do odlewania odśrodkowego. Płytka oparta jest o przetworniki MAX31855, które komunikują się z mikrokontrolerem poprzez software SPI. Wszystko zostało przetestowane w serial monitorze i hula aż miło. Jednak projekt został docelowo przygotowany,...

Początkujący Elektronicy   17 Wrz 2015 16:56 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 981
  • [Sprzedam] Kopiarka kluczy z immobilizerem

współgra z kluczykami 11, 13, 33, 53, 73, 93 i 4C współpracuje z kluczykami do samochodów grupy CAN, takich jak M6, Ford i SRX może przeprowadzić operacje na kluczyku z transponderem T5 uniemożliwiającą skopiowanie go Urządzenie sprawne używane klika razy jest jak nowe, komplet oprogramowaniem cena jak mnie interesuje to 400 zł powód sprzedaży to likwidacja...

Ogłoszenia Elektronika   14 Sie 2012 12:13 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 1917