Właśnie wróciła żona, więc raz jeszcze sprawdziłem. Aktualnie w ogóle się nie włącza wentylator od klimy. Przewody od klimatyzacji ( rurki aluminiowe) zmieniają temperaturę? Słychać "zmianę" pracy silnika w momencie włączenia klimatyzacji?
A jak wygląda sprawa w skrzynce bezpieczników w komorze silnika?
Witam, ponawiam pytanie, ma ktoś schemat instalacji klimatyzacji T5 Multiwan?
Volkswagen Transporter T5 - Wiring Diagrams
Czynnik R134a sprężarka 7SEU16C firmy Denso 650+50 g SD7V16 firma Sanden 950+50 g, z 2. parownikiem
Podpasuje od vw t5 z klimatyzacją manualną.
Gdzie znajduje się moduł klimatyzacji w T5?
Witam, czy orientuje się ktoś czy jest możliwe wymienienie takiego kolka czy trzeba nowy panel nawiewu. https://obrazki.elektroda.pl/5295672000_... Tak... a gdzie można takie kółko kupic albo jak szukać tego w internecie?
Witam kolego jeśli masz silnik 1.9 tdi i klimę manualną i auto jest z rocznika do 2010r to niestety nie połączysz się z klimą. W ebox-skrzynka pod akumulatorem jest przekaźnik sterujący klimą.
Teoria elektryka jest taka że to panel sterowania ckimatronikiem, ale tam wszystko działa z wierzchu jak należy Ale dzisiaj odkryłem kolejny problem, mianowicie nie działa klimatyzacja.
Witam. Schemat Instalacji klimatyzacji Climatronic 2.1 Multivan T5 2.5
Twoja sprężarka ma zapewne już nie elektromagnes tylko zawór w śrdoku. Na 99% zawór masz poprostu rypnięty. Musisz podjechać do kogoś kto servisuje klimy nie tylko nabija, bo trzeba będzie zdemontować zawór i prawdopodobnie wymienić.
Witam,kolego wietpol2 proszę mi podać jakie masz kodowanie sterownika silnika, to Ci pomogę.I napisz w jakim sterowniku sprawdzałeś ciśnienie klimatyzacji.
Zamykam temat. po kilkukrotnym adaptacja klimatronika i wyjechanie z hali na słońce spowodowała, że wartości wróciły do rzeczywistych i klimatyzacja wystartowała.
Witam, mam pytanie dotyczace klimatyzacji t5 transporter,klima dziala jest wymieniona chlodnica ale jest dowymiany jeszcze rozpylacz ,co okazalo sie po nabiciu czynnoka,ale nie jestem pewny czy to on powoduje ze klima dziala z jednej strony? (z lewej) klima jest zwykla (nie tronik) wiadomo ze chce uniknac poniwntch napelnien gazem i chcial bym sie upewnic,wiec...
Powinien być obok parownika(chłodnica obok chłodnicy silnika). Ale nie rozbierzesz go bez opróżnienia układu klimatyzacji.
Czy oprócz tego, że pracują wentylatory, to nie zadziała klimatyzacja przez ten czujnik temperatury?
Witam ponawiam prośbę odnośnie schematu klimatyzacji manualnej w T5
Rezystor dmuchawy.
Witam.Poszukuję schemat całego układu klimatyzacji do VW T5 Multivan 2009r. Zależy mi na rozmieszczeniu wszystkich komponentów czyli parownik-przód i tył, osuszacz,czujniki, zawory rozprężne itd. Jeśli ktoś dysponuje takim to byłbym wdzięczny za pomoc.
Powiem szczerze że się nie zagłębiałem dalej. Wymienione sprzęgiełko zębate gumowe a le o sprzęgle jednokierunkowym nie pomyslałem . Nawet powiem że pierwsze słyszę. Gdzie go szukać?
Sprawdź skraplacz czyli chłodnicę klimy może masz już bardzo zabrudzoną, przy wysokich temperaturach zewnętrznych wychodzą wszelkie nieprawidłowości systemu klimatyzacji Kolega przeczytał pierwszy post? Ze zrozumieniem? 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji.
Jeśli otwory mają gwinty to np do sprzęgieł klimatyzacji takie ściągacze są, albo nawet do piast/bębnów hamulcowych jeśli to większe gabaryty potrzebne. Tu coś jest. Młotkiem. :)
Tu masz opis silnika. Jedyne gumowe elementy to sprzęgła gumowe od napędu alternatora i sprężarki klimatyzacji. Powinny być wymieniane co 150 tys km.
Uszkodzona kostka a dokładnie jeden pin . Naprawa kostki rozwiązała temat . Doceniamy, że podałeś rozwiązanie problemu, Twój temat może być pomocny innym. Nagradzamy "Pomógł".
Witam Mam pytanie, czy klimatyzacja od VW T5 2.0 Tdi będzie pasowała dom VW T5 2.0 benzyna? Posiadam VW T5 Transporter 2.0 benzyna z 2004 roku bez klimy, do niego własnie chciałbym zamontować. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Wentylator włącza się po uruchomieniu silnika a temperatura skacze do ponad 70*c po przejechaniu 200 m. Dodam że widać po otwarciu maski że płyn w zbiorniczku tak jak by się gotował Dodano po 1 Klimatyzacje masz włączoną czy wyłączoną? klimatyzacja jest wyłączona
Panowie ma problem w moim T5 z klimatyzacją.Po podpieciu komp i odczytaniu błędów wyskoczyło mi 00819- czujnik ciśnienia w klimatyzacji/ nie wymieniony jeszcze 01592- czujnik jakości powietrza/ wymieniłem go na nowy 18049_Błąd w układzie klimatyzacji Wentylatory cały czas działają non stop na pełnych obrotach i wymieniłem sterownik wentylatorów ale...
witam poszukuję schematu klimatyzacji manualnej vw t5 2003-4 axe , oraz 20007 axd , potrzebny do przełożenia klimatyzacji z 2007 do 2003 . Mile widziane podpowiedzi sugestie . bardzo proszę
A jakie tam wchodzą?? T5 i T4 czy T5 i T3?? Oraz po ile sztuk?? Mylę dać tam ledy może będą trwalsze...
Musisz szukać czujników z nowszych modeli samochodów(np vw t5),ponieważ starsze są tylko przełącznikami-ciśnienie jest albo go nie ma.Czujnik o który ci chodzi jest zamocowany na przewodzie HP klimatyzacji i nazywa się po prostu czujnik ciśnienia układu klimatyzacji. Czujnik wykorzystuje efekt piezoelektryczny, pod wpływem ciśnienia płynu zmienia się...
Witam czy do vw t5 3 osobowy 1.9 diesel będzie pasował panel klimatyzacji z innym symbolem ? W moim samochodzie jest 7H0820045D9B9 aktualnie niedostępny a dostępne mają inne oznaczenia tj 7H0820045 się zgadza ale kilka symboli kolejnych jest innych
Jaką temperaturę płynu chłodzącego widzi licznik w blokach pomiarowych? Na pinie 13-stym masz połaczenie z licznikiem jest to "odłączenie klimatyzacji" ale jaki sygnał ma tam być tego nie wiem.
przyczyną braku prądu na sprężarce okazał się przerwany przewód na czujniku temperatury silnika a w sprężarce trzeba wymienić sprzęgło i elektromagnes. Problem rozwiązany zamykam temat Doceniamy, że podałeś rozwiązanie problemu, Twój temat może być pomocny innym. Nagradzamy "Pomógł".
znalazłem rozwiązanie.Po przejrzeniu zdjęć na alle.... znalazłem interesujące mnie zdjęcie.Plus od strony zatrzasku(kabel żółto niebieski)Dziękuję za zainteresowanie tematem. Doceniamy, że podałeś rozwiązanie problemu, Twój temat może być pomocny innym. Nagradzamy "Pomógł".
Przede wszystkim stawiam na to że samochód jest z klimatyzacją tak więc klimatyzacja musi być sprawna bo wszystko się zbiera na parowniku i dlatego Ci paruje . Totalna bzdura. Przy niesprawnej klimatyzacji szyby nie parują. Ostrzeżenie.
Temat dla potomnych rozwiązany. Wadą okazał się panel - po wymianie na używany problem zniknął. Doceniamy, że podałeś rozwiązanie problemu, Twój temat może być pomocny innym. Nagradzamy "Pomógł".
Klimatyzacja ręczna :(
Czy ktoś wie jakie mogą być skutki podłączenia panelu tylnego do sterowania klimatyzacją z wersji przedliftingowej VW T5 do auta poliftingowego T5.1 od 2010r. Z tego co gdzieś kiedyś przeczytałem to starsze mają sterowanie Can a nowsze linią K. Panel może ulec uszkodzeniu po takiej operacji?
Dzięki wszystkim za pomoc. Winny okazał się moduł przy schowku pasażera. Wypalony był jeden z pinów. Pin przelutowałem. Klima nabita i wszystko działa! http://obrazki.elektroda.pl/4494275700_1... Pozdrawiam! Doceniamy, że podałeś rozwiązanie problemu, Twój temat może być pomocny innym. Nagradzamy "Pomógł".
VW T5 Rozbudowa dogrzewacza Webasto do ogrzewania postojowego po polsku. Co prawda można w prostszy sposób zamontować tylko pilota T91 bez zegara i też będzie chodziło. Witam wszystkich. W polskiej instrukcji rozbudowy dogrzewacza Thermotop C na pełne ogrzewanie postojowe nie ma nic na temat sterowania dmuchawą nagrzewnicy (Transporter T5).Pytania:...
Witam!! Potrzebuję schemat elektryczny klimatyzacji manualnej 1-strefowej do VW T5 2.5 TDI 2007r. Będę bardzo wdzięczny za pomoc :)
Temat ciągle pozostaje "Zestaw do samodzielnego napełniania klimatyzacji, gaz propan, gaz zapalniczek?" więc dyskusja o ryzyku dobijania czynnika bez monitorowania jego ilości jest jak najbardziej na miejscu. A odpowiedz na swoje pytanie masz pod koniec 11 strony w poście T5. Poza tym nawet nie jesteś autorem tematu więc nie traktuj go jakbyś tylko...
Lamelki chłodnicy czyste? Pomiędzy chłodnicą klimatyzacji a płynu potrafi nieźle się zabrudzić. Temperatura by szła do góry. Moim zdaniem korek ne trzyma ciśnienia.
Ja też znam co mocni sa w gembie,albo prawdziwi zdziercy!Jeździłem,szukałem,wszyscy zrobią tylko niewiadomo kiedy,i niewiadomo za ile! Zreszta nie wazne. Pozatym Posta z zapytaniem czy wiecie kto moze mi pomóc zadałem 2010r. 17 Lipca. Jakoś nikt mi nikogo nie wskazał z podkarpacia czy tez okolic! a teraz po fakcie,o Prosze! To tu to tam,i po co mi wogóle...
Sprawdź układ klimy(ciśnienia) na zegarach bo wymienisz 20 czujnikow a okarze się że za wysoko rośnie ci ciśnienie w ukladzie i wtedy rozpina klimę czunik ciśnienia. Częsta przyczyna to zabite chłodnice w tych autach. No i faktycznie może być przekaźnik o którym wspomniał kolega T5
Padła sprężarka klimatyzacji (zatarte sprzęgło). To padła sprężarka czy sprzęgło? Przecież pisze wyraźnie, że zatarte sprzęgło sprężarki klimatyzacji, więc nie ma się nad czym zastanawiać. Wielu kolegów na innych forach opisywało ten sam problem, zwłaszcza kiedy na dworze było ciepło (problem dopiero ustawał na zimę), ale nikt tego nie skojarzył ze...
Szukam schematu do vw t5 caravelle z 2007 r. Chodzi mi głownie o układ klimatyzacji i dogrzewania silnika ale najlepiej w całosci
Pod Vas-a podpinałem. Był jeden błąd w klimatyzacji. A to z połączeniem tych węży to bardzo dobry pomysł czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Dzięki.
Zapchany wężyk odpływowy skroplin klimatyzacji. Wężyk prowadzi od parownika do przedziału silnika https://obrazki.elektroda.pl/9584993400_...
Witam, mam problem ze sterownikiem klimatyzacji VW T5 Multivan w części pasażerskiej. Numer części: 7E5 907 049 A Y20. Sterownik cały czas jest nieaktywny. Po rozebraniu sterownika widać brak elementu/ów w ich miejscu był niebieski proszek. https://obrazki.elektroda.pl/1000906600_... https://obrazki.elektroda.pl/3567192200_...
Jak znam T4 i T5 to zawsze był problem z wydajnością skraplacza mimo zastosowania dwu wentylatorów .Konieczna prawidłowa diagnostyka ,pomiar ciśnienia skraplania
Jasne T5 , taki jest plan, ale na razie mają wakacje... Po rozmowie telefonicznej powiedzieli, że klimatyzacja to nie ich sprawa bo jej nie dotykali...
W misce jest czujnik poziomu oleju. Czujnik ciśnienia jest jak dobrze pamiętam za sprężarką klimatyzacji. Do 2tyś obrotów nawet jak w silniku nie będzie oleju, lampka się nie zapali. Taki to wóz.
14 przewód biały idzie do modułu klimy, 50 niebiesko zielony też, w wersji z klimatyzacją manualną. Czujnika temp zewnętrznej nie mam na schemacie sterownika silnika, jest przy module klimy.
klima jest czujnik znalazłem , problem rozwązany czujnik od temperatury silnika a tak dokładniej kostka z czujnika była załozona na kompresor klimatyzacji i na odwrót :::))) niezle co pozdro dla mechaniora co zmieniał w tym aucuie silnik za solidnosc niech lepiej zmieni zawód!
stara gwardia powoli się kończy a młodzi nie mają ani zapału ani zamiłowania.A szkoda.Wiedzą mogę się podzielić do grobu nie muszę zabierać tam nie będzie mi potrzebna. Ja mam 24 lata i mam zamiłowanie :-) Nie mam zamiaru rzucić tej roboty, bo nic ciekawszego nie da się robić :) Czasem nerwy puszczają, ale człowiek uczy się cierpliwości :) A kombinezony...
W tym silniku nawet sprężarka klimatyzacji ma sprzęgło jednokierunkowe... prawdopodobnie tuleje rozwaliło bo wysiadło sprzęgiełko. Tyle roboty i nie wymieniłeś tego na nowe ?
Witam, Proszę chętnych, aby pomogli mi rozwiązać pewien problem. Posiadam VW T5 Multivan 2009r., z fabrycznym webasto Thermo Top C oraz ręczną klimatyzacją Climatic. Dodatkowo posiadam panel do webasto, znajdujący się koło lusterka (4 guziki, mały wyświetlacz, bez pokrętła) Problem polega na tym, że mimo działającego pieca (włączam go z ego panelu,...
poziom podpowiedzi żenada... auto ma FAP? 110KM? 110km bez FAP Dodano po 4 A gdy klimatyzacją jest załączono w trybie auto nie powoduje to załączanie tego wentylatora ? Powoduje.Kolego- włącz zapłon wyłącz nadmuch w środku i odpal auto.Wentylator chłodnicy powinien stać. Włącz klimę - wentylator ruszy. Sprawdziłem gdy klimatyzacja jest wyłączona po...
Dziękuję, problem rozwiązany 3.2. Autor tematu, po uzyskaniu odpowiedzi będącej rozwiązaniem problemu, jest zobowiązany zamieścić podsumowanie ze wskazaniem rozwiązania oraz zablokować wątek poprzez kliknięcie w przycisk rozwiązano.
Czy jest to możliwe, żeby zamontować w nim przynajmniej centralny zamek, elektryczne sterowanie lusterkami i szybami? Ile to pracy, materiałów i jakie są tego mniej więcej koszty? Dziękuję z góry za podpowiedzi. Moim zdaniem jeżeli w samochodzie niema klimatyzacji, to pierwszą potrzebą będzie zamontowanie "elektrycznych szyb", wszystko inne jest mało...
A ja na schemacie widzę przekaźnik od sprzęgła sprężarki.Sprawdzał ktoś tego pana przekaźnika? Po ciśnieniach widać, że sprawny ;)
Zwarcie robi sam dogrzewacz umieszczony pod autem. 3- pinowy czujnik klimatyzacji też daje nieźle w kość :) U mnie wina leżała w tym samym miejscu
Witam, Mój ojciec posiada Multivana T5 z 2011 r. Opis problemu: Klimatyzacja (Climatronic) pracuję prawidłowo powyżej prędkości 30km/h. Jak jeździ się powoli jej wydajność drastycznie spada. Układ został sprawdzony pod kątem szczelności-układ szczelny. Brak błędów od klimatyzacji po podłączeniu komputera. Zasugerowano wymianę sprężarki co zostało wykonane...
Na odpiętym czujniku, nie pali bezpiecznika, ale niestety klimatyzacja się nie uruchamia, czy ten czujnik musi byś aby się klima uruchamiała. Zasilanie na czarnym przewodzie do presto statu jest.
Dokladnie. Chłodnica jest też już na wykończeniu dwa dolne żebra są już w priszku. Wada na etapie projektowania bo jak się przyjrzeć to wiatrak jest zamocowany tylko odg góry i podczas jazdy na wstrząsach obudowa wiatraka dolna częścią tłucze o chłodnice. Patent zrobiłem taki że złapałem trytką obudowę wiatraka za żebra chłodnicy. Don Kichot walczył...
Kolego stralis 420 jeśli chcesz wiedzieć to kolega T5 ma rację. Pasek jest jedno razowego użytku i zakładany jest przez siłę. Po zdjęciu takiego paska można go wyrzucić.
mam taki problem w vw t5 co jakiś czas zrywa się łącznik sprężarki klimy ,ciśnienie jest w normiea i tak zrywa.nie wiem co to może być
Kolego T5, Czy schemat podłączenia webasto w KIA Sorento jest gdzieś do zdobycia? Jaki motor i rok dyliżansu podaj. :D Chodzi o Sorento Diesel CRDI 2,5 , 170 KM, 2007 rok, z klimatyzacją duo.
No ale tam się trzeba logować aby można było coś pobrać. W sumie już wolę pomyśleć sam. Po kolei; od strony prawej: -zdemontować schowek -zdjąć z wieszaków moduł GEM i całkowicie go odłączyć, będzie więcej miejsca -wykręcić trzy wkręty mocujące chwytnię rozdziału powietrza z wnętrza/zewnątrz samochodu. Dwa wkręty są mocno schowane; posłużyć się lusterkiem....
Witam, poszukuje schematu instalacji elektrycznej klimatyzacji przód i tył manualna do Vw t5 2,5tdi. Mam duży problem z podpięciem kabli. Z tyłu wszystko podpięte podpięty również panel środkowy, przedni panel wymieniony na taki z opcją tył a zostały mi 3 kostki do wpięcia gdzieś na środku deski i nie mam pojęcie gdzie. :)
Zawór serwisowy na chłodnicy czy na podszybiu? Tym się różnią. Do 96 roku był zawór na chłodnicy po 96 zawór serwisowy przeniesiono na podszybie.
wszystko zimne i tylko na zapłon wezme wlacza sie wiatrak Klimatyzacja jest? Wypadało by podłączyć jakiś tester i sprawdzić jaką temperaturę widzi sterownik silnika. Druga sprawa to porządnie odpowietrzyć układ chłodzenia(odpowietrznikami) auto jest bez klimy, normalny nadmuch
Witam wszystkich forumowiczów ;) Otóż mam pewien problem z klimatyzacją w swoim samochodzie. Niedawno padło mi podświetlenie panelu klimatronika, które to wymieniłem na nowe (żarówki t5) przy czym musiałem rozkręcić konsolę i odpiąć sterownik klimy od 4 kostek połączeniowych. Nie mam pojęcia co się mogło stać, bo klimatyzacja działała bez najmniejszego...
Panowie macie taki sterownik klimatyzacji czy możecie odczytać wartości tych pośniedziałych rezystorów, szczególnie ten najbliższy złącza zaznaczony w czerwonym kółku pierwsze oznaczenia 23. brakuje mi jednego ostatniego znaku nie wiem czy ma być C czy 0? https://obrazki.elektroda.pl/3753830400_... Brak zasilania 12V w kostce przy tym...
co jest przyczyną Brak czynnika 3.1.2-3.1.3. Nie używaj wielu kont na forum. Takie działanie powoduje zdezorientowanie użytkowników oraz niewłaściwe prezentowanie statystyk. http://www.elektroda.pl/rtvforum/uzytkow...
winne byly zegary/wyswietlacz IPC ... mechanik wstawil takie same ale nie wylogowane i z kodowaniem C60 czyli klima manualna ... kupilem nastepne na ebayu zalozylem i klima ozyla ... teraz musze podkrecic licznik z 146 tkm na 250 tkm jakies pomysly ?
zamontowałem klime manualna do t5 1.9tdi 2004r. i nie włącza sie kompresor klima szczelna sprawdzałem azotem na 20b czynnika 900g cisninie 4bary na zegarach i 4b na sterowniku silnika wentylator załacza sie na elemenach nastawczych kompresor nie kodowanie sterow. silnika było 0000031 zmieniłem na 0101031 nr.sterow. 038 906 016,nie jestem pewny czy kod.jest...
Witam, miałby ktoś schemat instalacji oświetlenia VW T5 2.5tdi, mianowicie chodzi mi o instalacje do tylnych świateł biegu wstecznego i światła przeciwmgłowego. Wcześniej ten samochód był u mechanika który wrzucał klimatyzacje do tego auta wraz z nowa instalacja ale nie tą co trzeba tylko z multivana,kilka gniazd wtyczek nie podłączył... zostały mi...
witam, miałby ktoś schemat instalacji oświetlenia vw t5 2.5tdi, mianowicie chodzi mi o instalacje do tylnich świateł biegu wstecznego i światła przeciwmgłowego. wczesniej ten samochod byl u mechanika ktory wrzucał klimatyzacje do tego auta wraz z nowa instalacja z multivana,kilka gniazd wtyczek nie podlaczyl... zostaly mi tylko te swiatla do naprawy...
Kolego T5, nie twierdzę, że ja mam 100% racji, ale jak zajrzysz pod adres który podałem wcześniej zobaczysz, że te kompresory posiadają takie sprzęgło. Gdzie? To są sprzęgła elektromagnetyczne. https://www.google.pl/search?q=sprz%C4%9...
Witam . Mam problem z klimatyzacją tzn. Działała rewelacyjnie aż do czasu zepsucia sprężarki . Odpuściłem naprawę na dwa lata . W tym roku tzn 2016 postanowiłem ja wskrzesić więc odstawiłem do mechanika który tylko klimatyzacją się zajmuje .Sprawdził szczelność, zrobił czyszczenie całej instalacji dwu krotnie , wymienił osuszacz , zawór rozprężny oraz...
Mam zagadkę z przednim nawiewem. Otóż, nie wiem czy każdy T5 tak ma, ale u mnie zawsze podczas jazdy czuć jakiś ruch powietrza z przodu. Nawet jak wyłączę dmuchawę na 0 i mam zamknięte kratki na środku i po bokach, w każdym ustawieniu pokrętła jest odczuwalny minimalny ruch powietrza, tak jakby z nawiewu na szybę a może w ogóle gdzieś ze środka deski?...
Sygnał wyprostowany :D (włacznik) Czujnik 3 przewody, zasilanie 5V, na sygnałowym mam dokładnie 1V (1,000), coś za bardzo równe jak na czujnik liniowy. Miga też kontrolka w przycisku "Dual"
Teraz napełnij na 25 barów i sprawdź. Porada szkodliwa. 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika. Ostrzeżenie.
Dzisiaj cały dzień spędziłem z miernikiem w ręku i nic nie wymyśliłem :/ Dodano po 13 Dzięki kolego T5 za schematy własnie porównuje je. Ja mam schematy z workshop data ale te z a4 2000r sa troche zamotane.
Witam mam pytanie a jak wymieniałeś ten czujnik to spuszczałes czynnik?? czy układ był pusty? 3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.
Sprawdź skrzynkę z bezpiecznikami na akumulatorze. Czy nie są wytopione gniazda bezpieczników. Wszystko ok. A może tak diagnostyka i podgląd parametrów na żywo? Podgląd parametrów na żywo? to znaczy jakich parametrów?
Dzięki robek i Andrzej za normalność. PROSTAKOM NIE DZIĘKUJE ! Kolega ochłonie. Urlop. 3.1.9. Nie ironizuj i nie bądź złośliwy w stosunku do drugiej strony dyskusji. Uszanuj odmienne zdanie oraz inne opinie na forum.
T5, skoro mówi o czujniku 4 pinowym to raczej przed liftem. Jeden styk jest od informacji że jest odpowiednie ciśnienia a drugi że jest zbyt duże, po mostkowaniu tego drugiego powinny zacząć kręcić się wentylatory.
Po włączeniu rurki przed jak i za zaworem rozprężnym są zimne a sam zawór pokrywa się rosą. Obydwie? Jedna przed powinna być gorąca. Bo ma gdzieś po drodze przeszkodę na rurce.
Ale wystarczającą ilość do załączenia sprężarki można sprawdzić miernikiem na presostacie.Zaczynając od początku Toż to opisałem już :D : Prawidłowe ciśnienia NIE OZNACZAJĄ wcale, że czynnika chłodzącego w układzie jest wystarczająco... Układ będzie w ów czas działał, ale jego wydajność będzie pozostawiała wiele do życzenia..! I wtedy dalsze poszukiwania...
To wywal to jedno żeberko-zaspawaj i po sprawie.Resztę zakonserwuj. A test na 45 bar-ów? Tam tyle może powstać... Skoro pisze, że skraplacz jest w bardzo kiepskim stanie, to raczej wie, że nic z tego nie będzie.
A mam pytanie jaki sens jest robić ten SWAP? Przecież to nie auto do upalania ani wożenia się . A koszt wyjdzie spory takiego swapa. DOlot wydech, napęd, bak, elektryka, wspomaganie klimatyzacja. No i przełożenia skrzyni tak żeby tym dało się jeździć. RObie swapy aktualnie 2.0 tfsi na r32 i to jest koszmar, nawet jak masz anglika bo inaczej tego nie...
Jak ma wymienić cwaniaku skoro ja nie chcę nic na razie wyjmować? Skoro jesteś taki bystry to podaj mi numer seryjny tego elektromagnesu ,który na 100% będzie pasował akurat do mojego modelu wtedy sobie jakoś poradzę takie proste komentarze są tu nie potrzebne bo za wszystko trzeba płacić a czasami można uniknąć zbędnych kosztów-moim zdaniem 3.1.9....
Witam, mam problem związany z tym że mój samochód raz na jakiś dłuższy czas sam odpali z pierwszego jak to się mówi. A takto można nic kręcić z 5min i nic. Rozrusznik dobry. To tak jakby była wina z jakoms elektryka. Dodam że z popychu normalnie odpala i faluja mi obroty na benzynie jak i na gazie. Im więcej włączę elektryki tym lepiej trzymają mi obroty....
Zawór da się wymienić bez demontażu sprezarki? Wygodniej i szybciej będzie ją odkręcić do wymiany zaworu. Udało mi się dojść do zaworu telefonem i faktycznie jest to zawór w sprężarce, którego wg Pani z ASO nie ma ;). Zawór jest mocowany za zawleczke seger więc teoretycznie bez wyciągania szybko można go wymienic.
czujnik temp sprawny . Który? Ten który ma rozłączyć gdy temp. płynu przekroczy 100 stopni? Czy ten który nie pozwala włączyć klimy poniżej 5 stopni? Oba sprawne
A jak zaczną parować szyby podczas deszczu, włacz tryb auto. Jak parują szyby włączasz nawiew na przednią szybę, klima załączy się samoczynnie. Po ponownym wciśnięciu przycisku nawiewu układ wraca do poprzednich ustawień.
klimatyzacja klimatyzacja split klimatyzacja elm327 klimatyzacja klimatyzacja stuka
syrena kondensator liczyć godzina minuta prędkość przepływu
Kalibracja systemu Valvematic w Toyocie - jak to zrobić? Bezpiecznik F01 w Lancia Delta 3 - co oznacza?