A jak wygląda sprawa w skrzynce bezpieczników w komorze silnika?
Czynnik R134a sprężarka 7SEU16C firmy Denso 650+50 g SD7V16 firma Sanden 950+50 g, z 2. parownikiem
Mam problem z uszkodzonym kołem zębatym w panelu klimatyzacji VW T5. Czy lepiej wymienić samo koło, czy cały panel nawiewu? Jakie są koszty i dostępność części?
Witam, czy orientuje się ktoś czy jest możliwe wymienienie takiego kolka czy trzeba nowy panel nawiewu. https://obrazki.elektroda.pl/5295672000_... Tak... a gdzie można takie kółko kupic albo jak szukać tego w internecie?
Volkswagen Transporter T5 - Wiring Diagrams
Witam, ponawiam pytanie, ma ktoś schemat instalacji klimatyzacji T5 Multiwan?
Witam kolego jeśli masz silnik 1.9 tdi i klimę manualną i auto jest z rocznika do 2010r to niestety nie połączysz się z klimą. W ebox-skrzynka pod akumulatorem jest przekaźnik sterujący klimą.
Twoja sprężarka ma zapewne już nie elektromagnes tylko zawór w śrdoku. Na 99% zawór masz poprostu rypnięty. Musisz podjechać do kogoś kto servisuje klimy nie tylko nabija, bo trzeba będzie zdemontować zawór i prawdopodobnie wymienić.
Teoria elektryka jest taka że to panel sterowania ckimatronikiem, ale tam wszystko działa z wierzchu jak należy Ale dzisiaj odkryłem kolejny problem, mianowicie nie działa klimatyzacja.
Podpasuje od vw t5 z klimatyzacją manualną.
Witam,kolego wietpol2 proszę mi podać jakie masz kodowanie sterownika silnika, to Ci pomogę.I napisz w jakim sterowniku sprawdzałeś ciśnienie klimatyzacji.
Gdzie znajduje się moduł klimatyzacji w T5?
Powinien być obok parownika(chłodnica obok chłodnicy silnika). Ale nie rozbierzesz go bez opróżnienia układu klimatyzacji.
Zamykam temat. po kilkukrotnym adaptacja klimatronika i wyjechanie z hali na słońce spowodowała, że wartości wróciły do rzeczywistych i klimatyzacja wystartowała.
Witam.Poszukuję schemat całego układu klimatyzacji do VW T5 Multivan 2009r. Zależy mi na rozmieszczeniu wszystkich komponentów czyli parownik-przód i tył, osuszacz,czujniki, zawory rozprężne itd. Jeśli ktoś dysponuje takim to byłbym wdzięczny za pomoc.
Witam. Schemat Instalacji klimatyzacji Climatronic 2.1 Multivan T5 2.5
00249 - Funktionsrückmeldung Regler für Umluftgebläse 00249 - Funkcja kontroli zwrotnej wentylatora cyrkulacji powietrza
Czy oprócz tego, że pracują wentylatory, to nie zadziała klimatyzacja przez ten czujnik temperatury?
Witam Mam pytanie, czy klimatyzacja od VW T5 2.0 Tdi będzie pasowała dom VW T5 2.0 benzyna? Posiadam VW T5 Transporter 2.0 benzyna z 2004 roku bez klimy, do niego własnie chciałbym zamontować. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Witam! Potrzebuję schemat instalacji elektrycznej , miejsca przekaźników i sterownika wentylatorów do manualnej klimatyzacji, do VW T5 2,5 tdi 174KM rok 2003 grudzień.
Tu masz opis silnika. Jedyne gumowe elementy to sprzęgła gumowe od napędu alternatora i sprężarki klimatyzacji. Powinny być wymieniane co 150 tys km.
Powiem szczerze że się nie zagłębiałem dalej. Wymienione sprzęgiełko zębate gumowe a le o sprzęgle jednokierunkowym nie pomyslałem . Nawet powiem że pierwsze słyszę. Gdzie go szukać?
Witam czy do vw t5 3 osobowy 1.9 diesel będzie pasował panel klimatyzacji z innym symbolem ? W moim samochodzie jest 7H0820045D9B9 aktualnie niedostępny a dostępne mają inne oznaczenia tj 7H0820045 się zgadza ale kilka symboli kolejnych jest innych
witam poszukuję schematu klimatyzacji manualnej vw t5 2003-4 axe , oraz 20007 axd , potrzebny do przełożenia klimatyzacji z 2007 do 2003 . Mile widziane podpowiedzi sugestie . bardzo proszę
Witam Wczoraj podczas powrotu powrotu z wyjazdu nagle przestała chłodzić klimatyzacja. Kompresor się nie włącza. W domu po podpięciu pod VCDS pojawił się błąd : Address 08: Auto HVAC Labels: Redir Fail! Control Module Part Number: 7H5 907 040 B Component and/or Version: CLIMAtronic T5 X 3717 Software Coding: 0000040 Work Shop Code: WSC 02757 785 00200...
Czy ktoś wie jakie mogą być skutki podłączenia panelu tylnego do sterowania klimatyzacją z wersji przedliftingowej VW T5 do auta poliftingowego T5.1 od 2010r. Z tego co gdzieś kiedyś przeczytałem to starsze mają sterowanie Can a nowsze linią K. Panel może ulec uszkodzeniu po takiej operacji?
Klimatyzacja ręczna :(
Musisz szukać czujników z nowszych modeli samochodów(np vw t5),ponieważ starsze są tylko przełącznikami-ciśnienie jest albo go nie ma.Czujnik o który ci chodzi jest zamocowany na przewodzie HP klimatyzacji i nazywa się po prostu czujnik ciśnienia układu klimatyzacji. Czujnik wykorzystuje efekt piezoelektryczny, pod wpływem ciśnienia płynu zmienia się...
Witam!! Potrzebuję schemat elektryczny klimatyzacji manualnej 1-strefowej do VW T5 2.5 TDI 2007r. Będę bardzo wdzięczny za pomoc :)
Przede wszystkim stawiam na to że samochód jest z klimatyzacją tak więc klimatyzacja musi być sprawna bo wszystko się zbiera na parowniku i dlatego Ci paruje . Totalna bzdura. Przy niesprawnej klimatyzacji szyby nie parują. Ostrzeżenie.
Szukam schematu do vw t5 caravelle z 2007 r. Chodzi mi głownie o układ klimatyzacji i dogrzewania silnika ale najlepiej w całosci
A co oznacza funkcja,,ekon,,Funkcji ekonomicznej powinieneś używać właśnie na trasie a nie w trybie miejskim Akurat przy VW i pochodnych opcja econ wyłącza sprężarkę i klimatyzacja działa jak zwykły nawiew. Spróbuj w sterowniku silnika zrobić test wentylatorów czy wentylator tam działa cały czas. Może poprostu drugi bieg nie działa. Sprawdzałeś bezpieczniki...
Sprawdź układ klimy(ciśnienia) na zegarach bo wymienisz 20 czujnikow a okarze się że za wysoko rośnie ci ciśnienie w ukladzie i wtedy rozpina klimę czunik ciśnienia. Częsta przyczyna to zabite chłodnice w tych autach. No i faktycznie może być przekaźnik o którym wspomniał kolega T5
Pod Vas-a podpinałem. Był jeden błąd w klimatyzacji. A to z połączeniem tych węży to bardzo dobry pomysł czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Dzięki.
W misce jest czujnik poziomu oleju. Czujnik ciśnienia jest jak dobrze pamiętam za sprężarką klimatyzacji. Do 2tyś obrotów nawet jak w silniku nie będzie oleju, lampka się nie zapali. Taki to wóz.
14 przewód biały idzie do modułu klimy, 50 niebiesko zielony też, w wersji z klimatyzacją manualną. Czujnika temp zewnętrznej nie mam na schemacie sterownika silnika, jest przy module klimy.
klima jest czujnik znalazłem , problem rozwązany czujnik od temperatury silnika a tak dokładniej kostka z czujnika była załozona na kompresor klimatyzacji i na odwrót :::))) niezle co pozdro dla mechaniora co zmieniał w tym aucuie silnik za solidnosc niech lepiej zmieni zawód!
Jak znam T4 i T5 to zawsze był problem z wydajnością skraplacza mimo zastosowania dwu wentylatorów .Konieczna prawidłowa diagnostyka ,pomiar ciśnienia skraplania
VW T5 Rozbudowa dogrzewacza Webasto do ogrzewania postojowego po polsku. Co prawda można w prostszy sposób zamontować tylko pilota T91 bez zegara i też będzie chodziło. Witam wszystkich. W polskiej instrukcji rozbudowy dogrzewacza Thermotop C na pełne ogrzewanie postojowe nie ma nic na temat sterowania dmuchawą nagrzewnicy (Transporter T5).Pytania:...
W tym silniku nawet sprężarka klimatyzacji ma sprzęgło jednokierunkowe... prawdopodobnie tuleje rozwaliło bo wysiadło sprzęgiełko. Tyle roboty i nie wymieniłeś tego na nowe ?
Witam, Proszę chętnych, aby pomogli mi rozwiązać pewien problem. Posiadam VW T5 Multivan 2009r., z fabrycznym webasto Thermo Top C oraz ręczną klimatyzacją Climatic. Dodatkowo posiadam panel do webasto, znajdujący się koło lusterka (4 guziki, mały wyświetlacz, bez pokrętła) Problem polega na tym, że mimo działającego pieca (włączam go z ego panelu,...
Czy jest to możliwe, żeby zamontować w nim przynajmniej centralny zamek, elektryczne sterowanie lusterkami i szybami? Ile to pracy, materiałów i jakie są tego mniej więcej koszty? Dziękuję z góry za podpowiedzi. Moim zdaniem jeżeli w samochodzie niema klimatyzacji, to pierwszą potrzebą będzie zamontowanie "elektrycznych szyb", wszystko inne jest mało...
Jasne T5 , taki jest plan, ale na razie mają wakacje... Po rozmowie telefonicznej powiedzieli, że klimatyzacja to nie ich sprawa bo jej nie dotykali...
Witam, mam problem ze sterownikiem klimatyzacji VW T5 Multivan w części pasażerskiej. Numer części: 7E5 907 049 A Y20. Sterownik cały czas jest nieaktywny. Po rozebraniu sterownika widać brak elementu/ów w ich miejscu był niebieski proszek. https://obrazki.elektroda.pl/1000906600_... https://obrazki.elektroda.pl/3567192200_...
Witam, poszukuje schematu instalacji elektrycznej klimatyzacji przód i tył manualna do Vw t5 2,5tdi. Mam duży problem z podpięciem kabli. Z tyłu wszystko podpięte podpięty również panel środkowy, przedni panel wymieniony na taki z opcją tył a zostały mi 3 kostki do wpięcia gdzieś na środku deski i nie mam pojęcie gdzie. :)
mam taki problem w vw t5 co jakiś czas zrywa się łącznik sprężarki klimy ,ciśnienie jest w normiea i tak zrywa.nie wiem co to może być
Panowie macie taki sterownik klimatyzacji czy możecie odczytać wartości tych pośniedziałych rezystorów, szczególnie ten najbliższy złącza zaznaczony w czerwonym kółku pierwsze oznaczenia 23. brakuje mi jednego ostatniego znaku nie wiem czy ma być C czy 0? https://obrazki.elektroda.pl/3753830400_... Brak zasilania 12V w kostce przy tym...
Witam, miałby ktoś schemat instalacji oświetlenia VW T5 2.5tdi, mianowicie chodzi mi o instalacje do tylnych świateł biegu wstecznego i światła przeciwmgłowego. Wcześniej ten samochód był u mechanika który wrzucał klimatyzacje do tego auta wraz z nowa instalacja ale nie tą co trzeba tylko z multivana,kilka gniazd wtyczek nie podłączył... zostały mi...
witam, miałby ktoś schemat instalacji oświetlenia vw t5 2.5tdi, mianowicie chodzi mi o instalacje do tylnich świateł biegu wstecznego i światła przeciwmgłowego. wczesniej ten samochod byl u mechanika ktory wrzucał klimatyzacje do tego auta wraz z nowa instalacja z multivana,kilka gniazd wtyczek nie podlaczyl... zostaly mi tylko te swiatla do naprawy...
Lamelki chłodnicy czyste? Pomiędzy chłodnicą klimatyzacji a płynu potrafi nieźle się zabrudzić. Temperatura by szła do góry. Moim zdaniem korek ne trzyma ciśnienia.
zamontowałem klime manualna do t5 1.9tdi 2004r. i nie włącza sie kompresor klima szczelna sprawdzałem azotem na 20b czynnika 900g cisninie 4bary na zegarach i 4b na sterowniku silnika wentylator załacza sie na elemenach nastawczych kompresor nie kodowanie sterow. silnika było 0000031 zmieniłem na 0101031 nr.sterow. 038 906 016,nie jestem pewny czy kod.jest...
Padła sprężarka klimatyzacji (zatarte sprzęgło). To padła sprężarka czy sprzęgło? Przecież pisze wyraźnie, że zatarte sprzęgło sprężarki klimatyzacji, więc nie ma się nad czym zastanawiać. Wielu kolegów na innych forach opisywało ten sam problem, zwłaszcza kiedy na dworze było ciepło (problem dopiero ustawał na zimę), ale nikt tego nie skojarzył ze...
A mam pytanie jaki sens jest robić ten SWAP? Przecież to nie auto do upalania ani wożenia się . A koszt wyjdzie spory takiego swapa. DOlot wydech, napęd, bak, elektryka, wspomaganie klimatyzacja. No i przełożenia skrzyni tak żeby tym dało się jeździć. RObie swapy aktualnie 2.0 tfsi na r32 i to jest koszmar, nawet jak masz anglika bo inaczej tego nie...
Sprawdź skrzynkę z bezpiecznikami na akumulatorze. Czy nie są wytopione gniazda bezpieczników. Wszystko ok. A może tak diagnostyka i podgląd parametrów na żywo? Podgląd parametrów na żywo? to znaczy jakich parametrów?
T5, skoro mówi o czujniku 4 pinowym to raczej przed liftem. Jeden styk jest od informacji że jest odpowiednie ciśnienia a drugi że jest zbyt duże, po mostkowaniu tego drugiego powinny zacząć kręcić się wentylatory.
Mam zagadkę z przednim nawiewem. Otóż, nie wiem czy każdy T5 tak ma, ale u mnie zawsze podczas jazdy czuć jakiś ruch powietrza z przodu. Nawet jak wyłączę dmuchawę na 0 i mam zamknięte kratki na środku i po bokach, w każdym ustawieniu pokrętła jest odczuwalny minimalny ruch powietrza, tak jakby z nawiewu na szybę a może w ogóle gdzieś ze środka deski?...
A jak zaczną parować szyby podczas deszczu, włacz tryb auto. Jak parują szyby włączasz nawiew na przednią szybę, klima załączy się samoczynnie. Po ponownym wciśnięciu przycisku nawiewu układ wraca do poprzednich ustawień.
No przecież to sprężarka jest! Musi stawiać opór. Teraz, że sobie pozwolę: Sprawdziłem ciśnienie w klimie i jest ok, ile jest? sprężarka się załącza ale po włączeniu klimy... tego to już wogóle nie rozumie :) nie włącza się wentylator klimy który powinien się załączyć a skąd wiesz, że powinien? Wcale nie musi się załączć - muszą go do tego pewne parametry...
Nic Ci nie ma do powiedzenia bo układ klimatyzacji manualnej nie jest diagnozowalny. Zobacz czy masz na 4 pinowej wtyczce plusa na pinie 1 i 3. Zobacz czy jest plus na 14 pinowej wtyczce na pinie 4 i plus po zapłonie na pinie 9. Masa to 6 pin. Zasilanie i masę sprawdź żarówką min 21W. Dziwi mnie Twoje stwierdzenie - zamiennik o takim samym numerze...
VW T5 MULTIWAN panel sterowania klimatyzacji tył. Problem polega na tym że co jakiś czas uruchamiane są silniczki 3 szt , wymieniłem kondesatory elektrolityczne i diodę schottky Z007 była uszkodzona . Układ zasilam do testów z akumulatorków napięcia są w normie 12v i 5 v ( 4299G stabilizator 5v ) diody sprawdzone https://obrazki.elektroda.pl/6363490400_...
Witam. Czy wiecie cokolwiek o sposobie sterowania silnikiem dmuchawy samochodowej przez taki elektroniczny rezystor. http://obrazki.elektroda.pl/3145839800_1... Sygnał podawany jest na czteropinowe złącze przez centralkę klimatyzacji. Nie wiem nic o napięciu jakie tam jest podawane. Widzę tam 1) VBat 2) Diag 3) Vin 4) n.c. Nie wiem czy...
Witam ostatnio w touaregu skonczył mi sie freon pojechal na nabicie zapłaciłem 170 zł za nabicie freonu, wszystko ładnie pieknie dopunie nie odpaliłem klimy a tu d**a niedziala.Pojechałem do znajomego na komputer i okazało sie ze jest bład w kompie mianowicie " jak zabrakło freonu to komputer wyłaczył spreżarke aby ta nie chodzila na sucho" bład usuniety...
Potrzebuję schemat jak rozebrać i złożyć "wnętrzności" panelu sterowania klimatyzacją w w/w samochodzie. Dodam że panel ten znajduje się nad drugim rzędem foteli w podsufitce. http://obrazki.elektroda.net/50_12616599...
Procedura awaryjnego czyszczczenia DPF: Wymagania wstępne (ogólne): Włączamy zapłon Włączamy silnik Temperatora płynu chłodzącego powyżej 50 ° C (patrz MVB 002,4) Włączyć wszystkie możliwe odbiorniki energii (Światła, Ogrzewanie siedzeń, ogrzewanie szyb, klimatyzacja i inne) Warunki jakie należy spełnić: Prędkość pojazdu pomiędzy 30-60 kilometrów na...
Witam, Proszę o pomoc w rozgryzieniu problemów z system start&stop oraz szyną CAN. Pierwszy problem to błąd silnika -sterownik sieci pokładowej oraz skrzyni biegów. Drugi problem to szyna CAN oraz alternator. Wiem, że w samochodzie wyłączono start&stop oraz jest po chiptuningu. W chwili obecnej w samochodzie świecą się kontrolki -DPF -czasem akumulator...
Diagnostyka Common Rail, silniki Diesla Grupy zmierzonych bloków wartości. Oto dane grup w silniku CBAB: Grupa 1: 1) Prędkość obrotowa silnika, 760-940 obr / min; 2) Ilość wtryskiwanego paliwa, 3-9 mg \ stroke; 3) Wysokie ciśnienie paliwa, wartość rzeczywista, 170-350 barów; 4) Temperatura chłodziwa,> 80 ° С Grupa 2: 1) Prędkość obrotowa silnika,...
klimatyzacja klimatyzacja split klimatyzacja elm327 klimatyzacja klimatyzacja stuka
antena radia detektorowego schemat ideowy zasilania wewnętrzny telefon
laguna przekaźnik rozrusznika pralka miele instrukcja obsługi
Laptop się nie włącza, dioda świeci - możliwe przyczyny Laptop Lenovo włącza się, ale nie startuje - diagnostyka i rozwiązania