Witam. Stare, ale dodam coś wartościowego. https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-... strona 8 punkt 7.4 Dławik ten, to około 33nH do 100 nH!!! ich wartości rezystancji czynnej są z reguły 0,3-1R ale dla sygnału 433Mhz to zupełnie co innego.Ten dolny jak i prawdopodobnie górny. Dolny podaje zasilanie na wyjście tranzystorka...
Czy ten czujnik z innego auta bez problemów działał po podłączniu w kostkę czy trzeba było go dodatkowo kodować ?
No przecież masz kod dostępu 12233, najpierw go użyj a dopiero potem zmień kodowanie tempomatu 11463
Rób porządnie żebyś się nie wstydził.
A więc przy manetce kierunkowskazów znajdziemy taką wtyczkę http://obrazki.elektroda.net/31_12910600... Tam wpinamy 6 kabli w piny 26-27-28-29-30-31.Następnie przewody z pinów 27-29-30-31 łaczymy z taką wtyczką http://obrazki.elektroda.net/59_12910606... Którą po podłączeniu wpinamy do bordnetza pod pozycją F http://obrazki.elektroda.net/58_12910608...
Na kanale 3 zmienia się z 0 na 1. Po powtórnym odczycie będzie 0, tak ma być.
Niby okno jest do możliwości zmiany. Ale nie przyjmuje kodowania.
Witam. Wiecej w temacie nie pomogę. Do tego, że tak ustawiłem światła dzienne, to tylko przypadek. Może moduł z moimi numerami właśnie tak się koduje.
Może na początek spróbuj poprostu z kodowaniem.
Witam kolego czy udało się Tobie uruchomić webasto top c z oryginalnego "sterownika wyświetlacza" vw t5? ja również podłączyłem zegar sczytało ustawienia są również, zero błędów i mimo to nie startuje... czy potrzebne jakieś kodowanie
Trzeba go jakoś kodować dopasowywać? Trzeba, immo nie widzi sterownika. Wymieniałem i nic nie kodowałem . Prawdopodobnie tdci. Albo wymieniona pompa, a sterownik pozostał stary...
wklej cały autoscan lepiej albo kodowanie złe, albo kodowanie i brak kabla SW/WS od tempomatu do ECU
Wszystkie parametry OK myśle że to problem w kodowaniu
Dioda zamówiona, niestety na znanym serwisie w zwykłych sklepach elektronicznych rzadko dostępna od ręki. A co do tego kodowania sterownika, czy jeżeli piecyk jest przełożony z t5 do t5 to trzeba coś zmieniać w kodowaniu a jeżeli tak to jak to zrobić Vagiem ? Niestety vcds nie mogę skonfigurować z moim kabelkiem made in china, a może ktoś z Was ma wersję...
Nie zrozumiałeś.Jaki błąd w sterowniku przy kodowaniu 2655.
Klucze dodane, ECU dopisane. Doceniamy, że podałeś rozwiązanie problemu, Twój temat może być pomocny innym. Nagradzamy "Pomógł".
wyłączyć w CAN GATEWAY poduchę, czyli wpisać kodowanie 00000. Tym sposobem kontrolka airbag zniknie na stałe. Tak, ale jeśli nie ma CANa to co innego mu poradzimy...
Jak w temacie. VW T5 2011 r.
witam . Czy posiada ktoś info na temat kodowania abs esp MK25E1 ,zamontowano inną pompę do T5 .znaczy taka sama ale z auta bez synchro . A może ma ktoś kod do tejże pompy obecny 0002655 potrzebuje kod z T5 synchro . Nr sterownika 7H0 907 379R. Pozdrawiam.
Witam, Muszę zakodować nowy sterownik ABS w VW T5 z 2007 roku (wersja z ESP, bez napędu na cztery koła, 1.9 105KM) o oznaczeniach 7H0 907 379 R. Niestety stary sterownik uległ uszkodzeniu i odczytanie z niego kodowania nie jest możliwe. Żadne ze znalezionych do tej pory kodowań nie pasuje - sterownik informuje o błędnym kodowaniu. Czy orientuje się...
Poszukaj w internecie instrukcji obsługi. Z niej dowiesz się jak ustawić te kody (a raczej częstotliwości). Jeżeli nie znajdziesz w naszym języku to szukaj "user manual". Potem Google Translator i problem rozwiązany. Poprzez MON słyszysz bo wciskając ten klawisz wyłączasz kodowanie CTCSS w swoim odbiorniku. Wyłączasz także blokadę szumów.
VW T5 2008r.2.5TDI 170KM.Po zakodowaniu esp zgasła kontrolka abs esp niestety nie.Sterowniki silnika i abs brak błędów. A na szafie świeci ESP.Czego się przyczepić?Ma ktoś kodowania sterownika esp?
bedzie działać...
zabezpieczenie czasowe przed ponownym kodowaniem gdzieś w którymś bloku to jest nie pamiętam w którym odłączenie sterownika nic nie da to nie T5 gdzie można cuda robić tu immo 5 generacji. Inna opcja dograć tp do innego auta później przełożyć sterownik ze właściwego gograć do reszty później poskładać samochody i dograć licznik z zaprogramowanymi kluczami...
A jeśli chodzi o kodowanie 000000 , jest ok?
Odłącz sterownik skrzyni i koduj 19 gatewaya.
Witam jak zmienić kodowanie w thermo top c oryginalne z T5 standheizung. Thermo test łączy się normalnie ale tam nie da się zmienić kodowania. Próbowałem przez can Gateway z golfa ale vcds nie łączy się z piecem. Piec jest podłączony w t5 i tam vcds em da się połączyć ale opcja kodowanie jest wyłączona. Dodano po 6 Czy oprócz magistrali can i wbus jest...
należało by zacząć od podania jakiś dokładniejszych danych tej T5-ki. Rok , kod silnika (ile kucyków) Wiązkę raczej samemu będziesz musiał sobie dorobić albo podjechać gdzie potrafią to zrobić. Sama wiązka i przełącznik to mały pikuś pozostaje jeszcze kodowanie.
Szukaj nad nogami kierowcy. Jeśli nie znajdziesz śladów wody to spróbuj odłączyć włącznik awaryjnych i obserwuj czy światła awaryjne ponownie się włączą samoistnie. W T5 już jest inny włącznik awaryjnych niż np w Golfie. U Ciebie już jest tylko mikrowłącznik który zawilgocony może sam zwierać. Wg mnie coś gnije, ale mogę się mylić. Przy takich usterkach...
Najpierw sprawdz czy jest w bialej kostce 72pinowej zaprawiony pin 17 musi być połączony on z pinem 3 w module w kierownicy oraz sprawdzić czy dochodzi zasilanie. Bornetz raczej nie trzeba zmieniać co najwyżej kodowanie vcds-em
nikt nie zna loginu 09centralnej el. w do t5 lift.a czym robicie kodowania adaptacje w tym module ?moze wina sprzetu ze potrzebuje login,
Wiec pozostaje tylko kodowanie jakimś innym urządzeniem. Czy ma ktoś jeszcze jakieś sugestie ?
To jest T4 czy T5?
Jeżeli ma być bez babrania z kodowaniem i konfiguracją, to szukaj takiego, jaki miałeś.
nie mogłem znaleźć podobnego oprócz montażu tempomatu w Skoda Fabia nie do końca Jestem przekonany czy to jest to samo. Numer wyłącznika zespolonego sugeruje platformę od VW T5, nie wiem na ile zgodne są oba auta, ale tam np. modułu kierownicy nie ma. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1... Potem jeszcze kwestia czy ECU łyknie kodowanie...
sprawdź kodowanie 0001012 oraz adaptację kanał 18
A w jakim celu zmiana kodowania?
Panowie, nie da rady. Ta możliwość pojawiała się w t5 po lifcie. Trzeba dołożyć osobny moduł.
Sprawdziłem i ori w aucie mam o nr 7H0 937 049J więc chyba będzie ok? Trzeba będzie go kodować? Czy po podłączeniu wiązki szyby powinny chodzić?
Powinno bez zadnego loginu przyjac kodowanie w ecu , potem w 09
Zmień kodowanie w liczniku na silnik 4ro cylindrowy W tym liczniku nie jest możliwa zmiana kodowania bo niema lini k ,jest to licznik taki jak w golfie 3 jedynie jak coś sie da zrobić to tylko w pamięci zegarów:|
Nie rozumiem. Nie ma poduch bo wywalone i nie włożone? czy nie było od nowości? Np.w t5 można zmienić kodowanie can i nie zapala się kontrolka na liczniku.
Kodowanie które spisałeś mówi że to diesel. 0- 4 -Audi A4 (8D) / VW Passat (3B) 2- FN3 (Teves/ATE) Takie było oryginalne a możesz mi rozkodowac do mojego auta login i hasło. Bardzo bym był wdzięczny. Czyli mam rozumieć, że miałem źle ustawione w orginalnym sterowniku?? Samochód kupiony z Holandi 4 lata temu więc tam może coś kombinowane było. Poniżej...
Witam. Odgrzeje temat, ktoś rozwiązał problem błędu : Adres 08: Klimatyzacja Plik etykiet: 7Hx-907-040.clb Oznaczenie elementu: 7H5 907 040 B Komponent i/lub wersja: CLIMAtronic T5 X 3717 Kodowanie: 0000040 Kod serwisu: WSC 21354 231 45312 Dodatkowe informacje: 7H5907049D Display_2_ClimaT5 X 0307 Dodatkowe informacje: Geraet 45312 VCID: 2A066B9970E458BA516-513C...
Jest wiele sprzętów co ogarniają karty . Ja dla własnych potrzeb zakupiłem z ryżowego kraju . Mi wystarcza . Nazwy specjalnie nie podaję aby nikt nie miał pretensji że kupił cenzura .... sprzęt . Mój akurat działa choć większość ludzi twierdzi że lipa . Pozdrawiam. Post edytowałem.
Witam serdecznie. Mam uszkodzona blokadę w passacie B6. Kupiłem inna no i oczywiście zablokowana. Brak zapłonu. Czy jak przelutuje Motorolę ze starej blokady do nowej to powinno ruszyć bez kodowania? Literówkę poprawiłem
Kodowanie wtryskiwaczy.. W TDDI? 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.
"gotowanie wtryskiwaczy" Są tacy, co gotują celem oczyszczenia. W ropie, w nafcie, pod ciśnieniem ale to nie takie wtryski. Raczej gazowe i benzyny. Dla mnie bez sensu. Drugie znaczenie, jakie mi przychodzi na myśl, zbyt uboga mieszanka i zbyt gorący sam wtrysk, to zaś kłopot aut i motocykli sportowych, wyczynowych.
Światłami też steruje BCM dlatego napisałem że z nim może być problem , opisywana usterka nie jest standardowa więc trzeba szukać . Dodano po 2 Sprawdzaj w kodowaniu. Ktoś to musiał tak sobie zakodować. kodowanie BCM w insigni tylko przez SPS online , tam nie ma wyboru tylko idzie z automatu po VINie .
Jeszcze jedno pytanie jakie kodowanie aby webasto było widziane?
diagbox kodować kodować bixenon kodować lexia
ubuntu sterowniki renault laguna kontrolka airbag czujnik otwarcie drzwi lodówka
interfejs delphi mercedes regulacja biegów
MED 213 Nanoplex – czy obsłuży dwie cewki zapłonowe? Fiat, Magneti Marelli, konfiguracja zapłonu Czujnik GPP z dwoma modułami zapłonowymi MED 213 – czy możliwa obsługa równoległa?