Chciałem odświeżyć temat. Mam zapchaną nagrzewnicę (T4 1994). Chciałbym ją wymienić. Czy konieczny jest demontaż deski rozdzielczej? Czy jest metoda na wyjęcie wymiennika z nagrzewnicy od spodu deski rozdzielczej?
Jeden zawór np. Od VW T4
Pozostaje sprawdzić drożność nagrzewnicy.
Tak , ustawiasz turbine na rurze o podobnej średnicy żeby nie pękła i lekko wybijasz wirnik trzymając silnik od dołu tak żeby nie zerwać komutatora od uderzeń. Możesz też użyć prasy jak masz.
Musi odparować . Otwórz okna i daj grzanie do oporu to wywietrzy . To jednak potrwa .
Czyli muszę deskę odchylić do dołu tylko aby odsłonić belkę, czy wyjąć całkowicie? A kierownicę, żeby spuscić do dołu na przegubie to tam pod kierownicą na jedną śrube odkręcam o ile dobrze widziałem.
kolego nie koniecznie siada nagrzewnica być może jest nie szczelny wąż na opasce lub cieknie na zaworze pozdrawiam
Np w VW T4 wajchą ciepło zimno otwierało się przepływ płynu na nagrzewnicę, łopatki w pompie to naprawdę mało prawdopodobne ale i proste do sprawdzenia bo nawet pompy czasem nie trzeba rozbierać aby je zobaczyć, zależy od kątów króćców
jeśli jest to DW50
Stare t4 miały zawór zamykający do nagrzewnicy jeśli go masz to sprawdź . Po remoncie silnika było ok ? Bo może winna wcale nie leżała po stronie nagrzewnicy . Zachowanie jakby pompa wody nie robiła roboty.
Moja rada zacznij od termostatu musisz mieć odpowiednią temperaturę w obwodzie chłodzenia aby myśleć o ogrzaniu kabiny Dodano po 11 Sprawdź oba przewody które idą do nagrzewnicy czy są gorące?
linki które sterują klapami w nagrzewnicy są całe i działają prawidłowo ?
A ja bym obstawił co innego. Masz auto na gazie więc grzejesz nagrzewnicę równolegle z reduktorem. Przez reduktor płyn płynie o wiele swobodniej niż przez nagrzewnicę co powoduje słabe grzanie. Ja w moim aucie na gaz zastosowałem pompkę elektryczną wspomagającą obieg płynu w układzie silnik/ nagrzewnica/reduktor np. od t4 lub od dewasta wodnego i auto...
Potrzebuje schemat podlaczenia nagrzewnicy tylnej za siedzeniami przednimi. + elektryka . Z gory dzieki. :!:
Ani jedno, ani drugie. Jeśli nie ma emulsji, to masz lejące wtryski, a płyn wydostaje się na zew. Możliwe że przez nagrzewnicę wew. lub chłodnicę, sprawdź w okolicach lewego reflektora. Wtryski do sprawdzenia a wycieku trzeba poszukać. Faktycznie racja - autor pisał, że olej bez zarzutu. Tak to jest jak się pisze zaraz po obudzeniu. :D A T4 nie ma...
Dzis dokladnie obadalem sprawe i kompresor jednak chodzi caly czas, na dodatek teraz prawie wogole nie chlodzi. Nawet weze aluminiowe idace do nagrzewnicy sa cieple. Czyzby koniec kompresora?
Jeśli brak dziwnych modyfikacji to na bank przytkana nagrzewnica . Płukanki to strata czasu , wymiana na nową (jeśli brak elektrycznej pompki) i możesz jeździć w bieliźnie .
miałem samochodową dodatkową z VW T4 Po pierwsze jaka jest temp wody w instalacji?
Witam, mam podobny problem w T4 (2xklima przód i tył). Różnica polega na tym, że u mnie nastawy robi się na climatrionicu więc linka raczej nie wchodzi w grę. Mam pytanie - czy w T4 również jest ta klapka w nagrzewnicy, która może się nie domykać i jak ją znaleźć? A może jest to czujnik ale gdzie go szukać? Dzięki za odp.
Ja też uważam że zamarza parownik. Miałem kiedyś taki problem. Rozwiązałem problem podłączając pompkę elektryczną wspomagającą obieg płynu w ogrzewaniu parownika i nagrzewnicy auta np. taką od VW t4. Efekt był bardzo dobry. Auto grzało jak trzeba i parownik nie zamarzał nigdy. Pompka pracowała po uruchomieniu silnika i po problemie nawet na dużym mrozie.
Ma ktoś jakiś ciekawy pomysł na . rozbudowanie D3WZ do ogrzewania postojowego. D3wz zamontowane w T4 AAB Nad kolektorem Ssącym , pompka wody też, przez zawór nagrzewnicy trójdrożny (tak ,że obieg,jest na samą nagrzewnicę, lub nagrzewnicę lub silnik i nagrzewnicę) Mój pomysł na włączenie pompki wody (to włącznik termostatyczny 90 St. na wydech + przekaźnik....
Wlasnie sterownika nie mam. Mozesz to rozwinac. Reszta to wiem. Czy moge to odpalic na stole zanim zamontuje(nie wiem czy jest sprawne). Jak to zamontowac to wiem ale jak podlaczyc do instalacji to nie bardzo. i jeszcze sprawa zalanczania. A jeszcze sprawa do jakiego auta: Jest to VW T4 2.4D z 93rok z dodatkowa nagrzewnica na tyl auta Pozdrawiam
wszystko się da tylko kwestja kasy ,w twoim przypadku w zależności od konfiguracji jest niewiele przerobek tylko jest problem jaki czas to ma pracować w T4 jest stosunkowo mała bateria a same pompy i wentylatory nagrzewnicy trochę zjadają prądu
Mam taki przypadek w Pasacie 1,9 TDI Wywala wode przez odpowietrzenie w zbiorniczku podczas miejskiej jazdy plynu ubywa 0.5 litra na tydzien jesli jade w trase 200 ml na 700 km ? no i slychac bulgotatanie w nagrzewnicy ! Jak dodajesz delikatnie gazu ! Co robic ???
Kolego wpisz w wyszukiwarce przewód wodny i sprawdź gdzie to jest. To stalowa rurka średnicy ok 25 mm. U siebie dorabiałem do 2,5 TDI z miedzianych rurek do centralnego (kolanka) bo oryginału nie mogli znaleźć w częściach układu chłodniczego. Z jednej strony do bloku od strony rozrządu na dole- ta prosta część, druga z kolankiem do nagrzewnicy. https://motone.pl/pl/wazrura-wody/87404-...
W zaporozcach byly male nagrzewnice zasilane paliwem.Pobiera prad tylko wentylatorek i przed startem swieca zarowa.
Witam szanownych forumowiczów. Pytanie jak w tytule, a konkretnie chodzi mi o to jak się włączyć w układ chłodzenia w samochodzie. Na pewno trzeba wejść w układ nagrzewnicy samochodowej. Tylko czy lepiej będzie włączyć się w układ równolegle stosując trójniki czy szeregowo. Dodam że węże gumowe łączące z dodatkową nagrzewnicą mają długość 2,5m. Mechanik...
odpowietrznik jest na wężu do nagrzewnicy i tym trzeba dobrze odpowietrzyc bo jest to najwyższy punkt powyżej zbiorniczka wyrównawczego ,w chłodnicy nie ma żadnych korków.
Niewiem jaką pojemność ma układ chlodzenia w Twoim aucie ale niedawno zamontowałem D3WZ do T4 2.5TDI (pompka wody i piecyk zamontowany między blokiem silnika a nagrzewnicą wnętrza)i jest wystarczający do podgrzania silnika przed uruchomieniem ale do ogrzania wnętrza byłby za mały.Przy -15st. wł. na 20min. przed uruchomieniem silnika i wąż powrotny z...
Chodzi o zawór nagrzewnicy? Nowy z Hansa to kilkanaście zł. Masz na nim numer części ale i bez tego w w kaźdym sklepie powinni znaleźć.
Ja na Twoim miejscu użyłbym ciepła generowanego przez silnik. Przed nagrzewnicą powietrza dołączyłbym płytowy wymiennik ciepła. Wymiennik mógłby być podłączony do bojlera przez pompkę cyrkulacyjną lub bezpośrednio do baterii. Do nagrzania wody w bojlerze byłby wymagany uruchomiony silnik.
Nie miałem na myśli vebasta takiego jak mają busy między innymi t4-t5 ,ale taki mały dogrzewacz jaki jest montowany między innymi w VW Golf Plus diesel znajduje on się w pobliżu nagrzewnicy być może coś podobnego zamontowali w twoim aucie (działa samoistnie możesz nawet nie wiedzieć że masz coś takiego zamontowane)
Witam panowie, całkiem nie dawno kupiłem , VW T4 z silnikiem VR6 ten sam co w Sharanie (ma inny wałek rozrządu) , problem jest taki że auto po osiągnięciu temp. 30*C przestaje palić na jeden cylinder (chodzi kulawo) podłączony pod VAG-a nie pokazuje żadnych błędów w aucie przez poprzedniego właściciela było robione: wymiana rozrządu, uszczelki pod głowicą,...
w szaranie i pochodnych to jest rozwiązanie godne pogardy jakieś 10 m przewodów wodnych odkrytych tak że z tych paru kilowatów ciepła niewiele zostaje ,są dwie wersje 3kw i 5 kw jeśli 5 to jeszcze coś zostanie a 3 to jest za mało i nawet jeśli się dołoży pompe obiegową to magrzewa się od -10 do 70 prawie 30 min a ja mam założone w T4 5 kw i od -15 do...
Witam. Problem z ogrzewaniem. A raczej z jego brakiem. Nagrzewnica sprawdzona drożna. Termostat był nowy pompa wody sprawdzona jest ok pompa pomocnicza płyn podaje a problem tego typu że po zdjęciu węża od nagrzewnicy płyn wogule nie przepływa. Dodam że transporter jeszcze ze sterowaniem ciepło zimno na linkę.
To co robię to nagrzewnica indukcyjna z NE nr 1/2007..... Tylko odpowiedz sam sobie na pytanie czy wiesz co chcesz zrobić . Ja sądzę że nie wiesz . Gdzie w artykule masz wzmiankę o dwóch generatorach i do tego o przebiegu sinus ? Obawiam sie że takich generatorów jak podałeś to nie jesteś w stanie wykonać . Jeżeli zaczniesz sterować te MOSFETY sinusem...
Witam Odświeżę trochę temat. Mam podobny problem z climatronikiem zielinym od dłuższego czasu. Działa prawie dobrze. Jeżeli chodzi o chłodzenie to działa dobrze. Gorzej z grzaniem i nawiewem, działa jakby o połowę słabiej. Wszystko to stało się gdy wymieniłem cieknącą nagrzewnicę na nową. Miała ona o połowę mniej radiatorów. Myślałem że to jest ta przyczyna,...
Witam Kolegów. Ja miałem Uno 1.0 i przed zimą wymieniłem nagrzewnicę, bo się skończyła i termostat przy okazji bo parę groszy kosztował. I powiem Wam, że przy mrozach w trakcie jazdy szału z ogrzewaniem kabiny nie było, pomimo zasłoniętej chłodnicy, a na necie jest dużo modyfikacji ogrzewania do uno z innych modeli fiata. Do czego zmierzam. A no do...
Po wymianie głowicy,pompy wspomagania ,nagrzewnicy kabiny pasażerskiej,oraz wielu innych pomniejszych elementów,okazało się że brak jest wskazań poziomu paliwa,temperatury chłodziwa,nie świeci kontrolka oleju,oraz nie działają świece żarowe. Może ktoś miał podobny problem,lub bardziej się na tym zna bo ja już obsiadłem.Wygląda na to że coś ze skrzynki...
Samochód z 1994 roku, silnik 1,9TD ABL. Urządzenie do grzania wodne montowane fabrycznie, Na zegarze w desce oznaczania: vw/audi 701 963 343 12V/30 min oraz od tyłu zegara: 12V 25 1714 70 00 00. Sam kociołek wodny zamontowany za głęboko pod maską aby dał się odczytać. Dodatkowy akumulator pod siedzeniem kierowcy oraz bezpieczniki przy nim sprawne. Po...
Witam, kilka dni temu kupiłem T4, jednak był w nim uszkodzony licznik. Nie działały zegary, przebieg się nie wyświetlał, jedynie kontrolki led chidziły. Sprzedający mówił że odpala po "nagrzaniu się" wnętrza i tak się stało po 20km powrotu do domu odpalił i pokazywał wszystko. Próbowałem sprawdzić zimne luty, połączenia jednak nic. Dopiero po grzaniu...
dzięki wszystkim za odpowiedż.dzięki robo za wyrozumiałość.nie rozumiem poprawić pisownię.nie wiem co i jak.proszę o podpowiedż.jeżeli chodzi o mój problem to;wysiadł tzn. zaczął lecieć trójdrożny zawór ogrzewania.wymontowałem,wstawiłem miedzianą rurkę,zaślepiłem nagrzewnicę na pakę,wyciek,może cofa drugą stroną,nagrzewnica na pakę lekko mokra,ale dużo...
Posiadam T4 98' 2,5 benzyna z LPG, kupiłem 3 lata temu z przebiegiem 150 tys sprowadzone, jeździło tylko po płycie lotniska, pierwsza rejestracja w ogóle była na mnie, auto zarejestrowane jako 8-osobowa ciężarówka o ładowności 1080 kg, przejechałem nim 100 tysięcy kilometrów, do silnika nie zaglądałem, przez te 3 lata remontowałem rozrusznik, zawieszenie,...
witam , mam taki problem że silnik mi się przegrzewa , wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na uszkodzoną uszczelkę pod głowicą , ale .... poprzedni właściciel wymienił rozrząd , szklanki i uszczelkę pod głowicą (stare części dostałem z samochodem) , ja wymieniłem pompę wody , i była wyciągnięta i czyszczona chłodnica , dana nowa nagrzewnica (stara...
ŚWIĘTE SŁOWA!! OK, opowiem całą prawdę. :( W VW T4 Multivan są 2 akumulatory po min. 80Ah każdy, u mnie ten od silnika był BOSCH samoobsługowy a tylny (pod siedzeniem kierowcy dla potrzeb części pasażerskiej) jakiś niemarkowy tradycyjnej konstrukcji. Po przekręceniu stacyjki specjalny przekaźnik zwiera plusy obu akumulatorów, na czas ładowania podczas...
Przy roverze oglądnij dobrze klamki, zamek w klapie wlew paliwa nadkola bo tam lubi lecieć. Zobacz czy ma nie połamany grill, Zobacz czy otwiera się z pilota i z kluczyka, Jeżeli odpalisz samochód bez odblokowania immo pilotem to ma wycięty immo. Jeżeli jednak odpalanie tylko po operacji z pilotem to ważne żeby działał zamek w drzwiach bo tym zamkiem...
Bazą jest projekt instalacji Wrzucam opis obwodów z instalacji w wersji tradycyjnej z mojego projektu - wg tego potrzebuje w rozdzeilnicy 77 miejsc. Oczywiście pewnie tutaj dorzuciłbym jakieś osobne gniazdo na centralę alarmową czy osobne obwody dla karniszy elektrycznych/rolet. 1.WLZ 2.Legrand Rozłącznik izolacyjny FR303 3P 63A 406467 3.Ogranicznik...
Nie rozumiem tylko jednego. Czegoś, co pojawia się we wszystkich Twoich projektach (SSTC, nagrzewnica, czy tutaj) i co kosztowało Cię spalenie już niejednego tranzystora: Dlaczego do diabła sterujesz układ rezonansowy sygnałem pozyskiwanym ze sztywnego generatora, zamiast użyć sprzężenia zwrotnego? :D To rozwiązanie jest straszne, nie dość że musisz...
nagrzewnica master nagrzewnica berlingo brother nagrzewnica
radio vordon 869v2 najgłośniejszy telefon bezpiecznik przepięcia
chassis 17mb95m radio honda accord
Samsung CLX-2160 błąd pasa transferowego - przyczyny i rozwiązania Kody błędów w wózku widłowym Manitou ME315