Jak w silniku jest błąd skrzyni to mogę zrobić ,wystarczy wysłać jeden sterownik silnika.
Jeżeli transporter ma silnik z oznaczeniem BRR albo BRS to nr bloku są takie same jak BLS w touranie
Proszę. Połączenia sterownika silnika: Transporter T5 2004r. 1.9 TDI , 105 km, silnik AXB.
Kostki do czujników na silniku.
Coś pomiędzy vanem a kombi... Mitsubishi grandis, fiat croma, ford c-max.
Daj więcej danych o aucie, jak rok produkcji. Istnieją dwa schematy: od stycznia 2006 i drugi od listopada 2007. Napisz jeszcze, jakiego schematu konkretnie potrzebujesz.
W załączniku schematy dla pompowtrysków, przepływomierza i nr pinów sterownika silnika.
W sterowniku silnika
jaki silnik masz w tej t5 ile koni podeśle ci schemat. Zmieniarke ma?
Udało się uruchomić silnik na sterowniku EDC16U1 od wersji AXB 105 KM z kilkoma modyfikacjami tzw. IMMO OFF, ale to oczywiste... oraz zmiana pinu 43 na 42 w wiązce od silnika.
Witam Może ktoś pomoże. T5 2005r silnik 1,9 manual Jak włączyć w adaptacjach tempomat w sterowniku silnika T5 bo podczas kodowania wyrzuca błąd danych dziękuję
Jaki rocznik auta silnik?
Witam Bezpieczniki w VOLKSWAGEN Transporter T5 / Caravelle / Multivan 2003 do 2010 - (schematy i opis PL). 1. Skrzynka bezpiecznikowa nr 2 w komorze silnika. 2. Skrzynka bezpiecznikowa w przedziale dla pasażerów. 3. Skrzynka bezpiecznikowa nr 1 w komorze silnika.
Skrzynka bezpieczników w komorze silnika
Odma silnika, uszczelnienia węża, kondycja silnika, itd
I zacznij od komory silnika.
A od t5 silniki są nieosiągalne???
Witam.Niema polskich warunkow jest tylko norma VW do tych silników i tego się mósisz trzymać.
Błedy nie wskazują braku masy !! Wskazują brak komunikacji z ECU. W zegarach masz 01314, ABS 01314 i gateway 01314. Przy tak dużej ingerencji w auto albo nie pospinałeś kostek albo zapomniałeś o masie. Jak nie pali na plaka to szukaj usterki w silniku.
...Podejrzewałem uszczelkę teraz mam pewność . Tylko dlaczego żaden tester tego nie wykrywa ? Dobrze podejrzewasz. U mojego Brata w takim samym silniku podobnie było.
Webasto poprzez przekaźnik K3 zmienia zasilanie dmuchawy z stałego na po zapłonie. Masz zasilanie na silniku ??
A chodzi na wszystkie?Dawki wtrysków ok?
Stuki w silniku VW T5 2,5 TDI 130 nowy wałek , hydropopychacze,pompa oleju.
Czy prawdą jest, że do silnika Volvo 850 T5 pasuje każda pompa oleju pochodząca z 5.cylindrowego silnika Volvo? Dzięki, pozdrawiam, Wiesiek
To dość łatwo się liczy: 1 obrót silnika = przesunięcie paska o 10 zębów, bo tyle ma zębów zębatka. Dla paska T5 przesunięcie o 1 ząb = 5mm. Więc przesunięcie o 10 zębów = 50mm.
czy w silniku t5 trzeba coś dorobić czy tam jest mieisce żeby przełożyć ten rozrusznik od touarega 2,5 tdi
Udało Ci się rozwiązać problem? Mam to samo
montowłem dziś sterownik do dogrzewacza silnika do VW T5 , które to umożliwia wysterowanie dogrzewacza przy zgaszonym silniku . otrzymujemy więc typowye ogrzewanie postojowe. urządzenie posiada zegar z nożliwością zaprogramowania trzech czsów włączenia w ciągu doby. koszt urządzenia jest wysoki (ok 2000 z montazem) ,polecam Diler VW Zduńska Wola - AUTOWEBER,...
Witam Mam gorącą prośbę o pomoc i odpowiedź czy mogę beż problemów zamontować do mojego Volvo 850 t5 silnik od Volvo 850 t5r Bardzo dziękuję Wiesiek
Sprawdzić ciśnienia. Sprawdzić pracę wentylatorów na chłodnicy. Jeśli się zna na działaniu klimatyzacji to powinien ogarnąć. ps. błędy były czytane w sterowniku silnika?
Witam. Jak sprawdzić temperaturę silnika w VW T5 rok 2010 140 KM?
Witam. Czy już ktoś rozwiązał temat z za niskim ciśnieniem na ciepłym silniku? Vw t5 lift 2011r 2,0 , 140 Km. Wszystko nowe, Została do wymiany turbina. Ale nie wyglądała na zużytą,(pompuje i bez luzów). Ktoś, coś? Albo jakiś mechanik w WLKP. Już mam dosyć.MASAKRA>
SPRAWDZIŁEM KOMPUTEREM CZUJNIK TEMPERATURY CIECZY I POKAZUJE PRAWIDŁOWE DANE NIE MA ŻADNYCH BŁĘDÓW I DALEJ TO SAMO
Możliwe, że ładowanie zanika. Podłącz woltomierz, odczytaj napięcie i włączaj kolejno odbiorniki, światła, dmuchawa itd i odczytaj napięcie, czy spada.
Jakiś rocznik, silnik?
Schemat ECU wraz z licznikiem. Dodaję dodatkowo schemat magistrali VAN.
Podczas pracy silnika. Jak chodzi po zapłonie to brakuje info że sterownika silnika.
masz schemat instalacji N240-N244 wtryskiwacze J623 sterownik silnika
Dokładnie jaki model z jakim silnikiem.
Na silniku mam koło KZ-T5/Z24-36 czyli na pełny obrót silnika karetka robi 116mm. Zgadzam się że arduino nie jest do tego najlepsze, ale już mam zamówiony pełny zestaw PLC, do tego w drodze są siłowniki pneumatyczne które zastąpią serwa modelarskie które też są zbyt wolne i długo nie popracują. Silnik do wózka być może będzie liniowy jeśli będzie taka...
Wjedź do pierwszego z brzegu warsztatu gdzie jest kanał - mechanik ci to otworzy od spodu samochodu.
Nie wiem jak w T5, ale w Sharanie dogrzewacz działa tylko podczas pracy silnika.
Sprawdź poduszki pod silnikiem
Mnie sie udało naprawić dwie sztuki.
Pompa oleju musi zwiększyć wydajność wraz ze wzrostem obrotów silnika.
T5; szacun. pomyliłem silniki
Witam czy jest możliwość wyjęcia głowicy w touareg 2,5 tdi bez wyjęcia silnika ??
Witam czy ktoś wie gdzie jest 2 skrzynka z bezpiecznikami w komorze silnika w Vw T5 ?
co masz na mysli przejscie na silnik?
Po pierwsze - przyrząd do blokady koła zębatego w trakcie przykręcania - podkładka diamentowa - NOWA - śruba dokręcona właściwym momentem Jak te warunki sa spełnione nie ma opcji żeby cokolwiek się przestawiało. A tam jest na klinie? Może niema? A najprościej wez inny wałek załatw:D Zasada jest prosta- nie wiem - nie udzielam sie Może klin na pompie...
Silnik 2.5 pompowtryski.
Witam potrzebuję schemat elektryczny sterownika silnika do volvo xc 60 t5 2.0 benzyna 180kW 2015 , najważniejsze schemat połączenia sterownika akumulatora bo jest problem z ładowaniem
Witam Proszę o podanie moment dokręcania pokryw wałka rozrządu WV Transporter t5 silnik 2,5 AXD ? Dziękuje
bezpieczniki sprawdzone wszystkie: komora silnika, pod trzymakiem na kubki i po siedzeniem kierowcy A pod akumulatorem obok sterownika silnika?
Usuń błędy z ECU silnika.
Sprawdź kostki w komorze sterownika silnika, lubi się tam zazielenić.
T5-Jaki jest typ silnika ? Jest w tytule tematu nawet wytłuszczone.
kolego podpora i wał bo nawet jak została założona nowa to nie koniecznie musi być dobra miałem parę poduszek pod silnik że od nowości śmietnik
Po wymianie chłodnicy układu recyrkulacji spalin złom odżył.Do tego doszedł pęknięty kolektor wydechowy.Nie szarpie,moc wróciła.Tak przy okazji powinni rozstrzelać tego który zaprojektował to co jest pod maską.Kupa złomu i super dojście.Nie wiem jak Wy ale ja dostaje spazmy jak mam coś robić przy silniku.
Najwyrażniej auto było niekompletne bo współczesne auta także t5 maja osłonę góry silnika uniemożliwiającą praktycznie dostęp do osprzętu bez demontażu w przypadku t5 tak ona wygląda https://archiwum.allegro.pl/oferta/masko...
Witam Potrzebuje schemat instalacji silnika do vw t5 2010 silnik CAAA sterownik edc17cp20. Najbardziej zależy mi na pinout sterownika (widziałem kiedyś taka opcję w esitronic) ponieważ jest uszkodzona instalacja (urwane kable) i muszę to jakoś polutowac
Sprawdź zasilania i masy na sterownik silnika.
W T4 2,5 tdi klekotały wakupompy. O T5 nigdy nie słyszałem.
Pod króćcem dolnego węża w bloku silnika.
Skoro stara wiązka ok to ja stawiam na uszkodzone EDC.
Nieszczelny wydech i komora silnika.
Nowy silnik to znaczy jaki?
Witam potrzebuje Oryginalny wsad do silnika VW T5 Caravelle 2.5 TDI 130hp AXD ze skrzynią Manualną z góry dziekuję z pomoc Sterownik nr 070 906 016 AJ EDC16U1 Bosch 0 281 011 568
Niestety nie sprawdzałem
z prawej strony komory silnika masz miejsce do odpalania z kabli. I tam się lubi objawić problem.
Wydaje się najprościej poprzez odczytanie wsadu z ECU bądź samego licznika programatorem. Podaj oznaczenia licznika i ECU. Jaki tam jest silnik?
Jakie błędy są w sterowniku silnika :?:
A jak wygląda sprawa w skrzynce bezpieczników w komorze silnika?
Nie, i u tego mechanika i u tego były wypożyczane 'blokady'... Ten drugi mechanik przy wymontowaniu i zamontowaniu wtryskiwaczy nie musiał demontować wałka rozrządu więc po co blokady. Dopiero ten drugi mechanik znalazł przyczynę braku mocy... Szukał od podstaw. Pierwsze założenie było, ze źle złożony silnik.
Do ilu kręcić diesla aby osiągnąć najlepsze przyspieszenie jezeli max moment ma przy 1500-2500 250Nm i moc 102KM przy 3500 2,0 TDI CR VW Caravelle 2014 Dlaczego jest taka mała moc jeśli podobne silniki w Golfie mają nawet 140-200km z takiej pojemności?
Mam podobny problem w W216 CL podobno to samo co w221 raz są raz nie ma tylnych świateł :( jak już się zapalą to są do momentu wyłączenia silnika 3.1.19. Zabronione jest publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych.
Witam mam problem taki iz wymienil mechanik regurator przy pompie paliwa i czujnik paliwa na listwie wtryskowej i dalej problem jest ten sam wtryski sprawdzal i dobre turbina tez co moze byc przyczyna takiego zachowania silnika
Z kontrolką jest różnie zależy od kodu silnika i kodowania w zegarach. Jak na plaka pali to mechanicznie ok klapa też musi działać poprawnie. Zostaje brak paliwa albo problem z układem wtryskowym. Co to jest pomp-wtryski pompa rotacyjna? Jaki to kod silnika?
Opór na can ok60 om to chyba dobrze kod silnika AXC
Miejsce umiejscowienia filtra oleju w t5 2.5 tdi.
Stoi woda w komorze sterownika silnika pod akumulatorem.
Z objawów ,które opisałeś wygląda na to , że koło zamachowe dwumasowe powiedziąło adieu A ty z księżyca?Widziałeś kiedy silnik w t5 axd?
te silniki to porażka blokady kosztują 1500 zł Czyli zwracają się po naprawie jednego silnika.
Ale rozmawiamy o silniku benzynowym. http://pl.wikipedia.org/wiki/Capacitor_D...
odczytac błedy silnika, sprawdzic sonde(y), zrobic analize spalin
przekaźnik 109 można (...) zdeaktywowac? Możesz wyjaśnić "o co chodzi" w Twoim pytaniu ? Gdy wyjmiesz 109, to nie zapali. Oczywiste jest więc, że umiejętne "cięcie" przewodów dochodzących do podstawki przekaźnika 109 unieruchomi silnik...
Spaliła mi sie pompka ogrzewania.mam pytanie czy można bez niej jeździć autem jak podłączyłem te węże i zrobilem obieg?czy bedzie się coś działo z chlodzeniem silnika?
Ok, to podłączenie na krańcówkę w drzwiach lub zamek maski silnika powinno być dobrym rozwiązaniem, ale co z zasileniem czujek po uzbrojeniu alarmu? Ten alarm ma jeszcze dwa wolne kabelki, na których po uzbrojeniu nic nie pojawia się (szukałem +), może jeden z nich jest właśnie wejściem alarmowym wyzwalanym masą np: do maski silnika. T5 pod maską ma...
Ile silnik przepracował lub ilość przejechanych kilometrów?
Kod silnika, sprawdzić w książce serwisowej.
Mam octavie i w instrukcji pisze " Lampka kontrolna oleju świeci przez kilka sekund po włączeniu zapłonu.Jeśli lampka nie zgaśnie po uruchomieniu silnika lub zacznie migać podczas jazdy należy zatrzymać samochód i wyłączyć silnik "
Witam Mam takie pytanie jaki powinien być luz na pompowtryskiwaczach ??? VW T5 1.9 TDI 102km 2004r tys silnika AXB Pozdrawiam
Volvo XC60 II T5 Inscription 2.0T 187KW 2019 rok silnik B4204T26
Hej, Gorąca prośba o podanie danych z serwisówki odnośnie momentów dokręcania śrub części w bloku silnika dla VW Transporter T5 7H 2.0 BiTDI CFCA.
Nr 643 .
Czy ktoś dysponuje rynunkiem układu smarowania silnika i pompy oleju do Volvo 850 t5, gdzie jest zawór regulacyjny (cisnienia) pompy. Dziękuje Wiesiek
No i jaki to silnik wogóle? Odgrzebał kolega starego kotleta 3.1.19. Publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych. Przez dyskusje archiwalne rozumie się dyskusje oznaczone odpowiednio przez Usługodawcę jako: Temat archiwalny lub Wątek archiwalny.
witam, to jest rocznik 1999 model z 2000-2004, kody błędów 261A,928C EODB P1171, był wymieniony filtr powietrza ale niestety pomogło tylko na jeden dzień i znów się zapaliła (błedy były wykasowane 2 razy), zauważyłem jedno w momencie jak kontrolka się świeci to komputer pokazuje większe zurzycie paliwa, natomiast nie zauważyłem aby silnik pracował nierównomiernie...
mam t5 z padnietym silnikiem AXD moze ktos wie czy duzo przerobek aby zamontowac silnik BNZ i czy to bedzie chodzic
To teraz trzeba przeanalizować sterowanie mosfetm, (T5, T6, T7). Na bramce mosfeta powinny być impulsy PWM. Na próbę można zewrzeć kolektor i emiter tranzystora T5, jeżeli tranzystor mosfet jest sprawny silnik powinien ruszyć na 100% prędkości.
trabant najlepszy silnik najlepszy silnik benzynowy najlepszy silnik smarta
serwer uwierzytelniania instalacja drukarki canon pixma wyświetlacz diora
kuchenka indukcyjna kotły komin poziomy
Zwiększenie pojemności kondensatora w silniku hydroforu: korzyści i zagrożenia Klapka na kasetę magnetofonu nie otwiera się - co robić?