Voyager odpada gdyż potrzebuje 3 miejsca w 2 rzędzie foteli, inne vany także odpadają nie podobają mi się. volvo ma swój urok, a mi w szczególności chodzi o szerokość auta. myślę,że może odstąpię od t5 i zainteresuje się faktycznie 2.4 170KM chyba że są jakieś inne benzyn-ki mniej kłopotliwe i "bardziej oszczędne" od 2.3 t5 i 2.4
Jak w silniku jest błąd skrzyni to mogę zrobić ,wystarczy wysłać jeden sterownik silnika.
Proszę. Połączenia sterownika silnika: Transporter T5 2004r. 1.9 TDI , 105 km, silnik AXB.
Jeżeli transporter ma silnik z oznaczeniem BRR albo BRS to nr bloku są takie same jak BLS w touranie
Daj więcej danych o aucie, jak rok produkcji. Istnieją dwa schematy: od stycznia 2006 i drugi od listopada 2007. Napisz jeszcze, jakiego schematu konkretnie potrzebujesz.
Kostki do czujników na silniku.
W załączniku schematy dla pompowtrysków, przepływomierza i nr pinów sterownika silnika.
jaki silnik masz w tej t5 ile koni podeśle ci schemat. Zmieniarke ma?
Witam Bezpieczniki w VOLKSWAGEN Transporter T5 / Caravelle / Multivan 2003 do 2010 - (schematy i opis PL). 1. Skrzynka bezpiecznikowa nr 2 w komorze silnika. 2. Skrzynka bezpiecznikowa w przedziale dla pasażerów. 3. Skrzynka bezpiecznikowa nr 1 w komorze silnika.
Odma silnika, uszczelnienia węża, kondycja silnika, itd
Panel powinien mieć 3 gniazda: T5- wentylator nawiewu, T18- silniki klap i czujniki i T16- zasilania i komunikacja. Na pewno nie masz wtyczki T16? Jeżeli auto bez klimy to tylko wtyczki T5 i T16.
To dość łatwo się liczy: 1 obrót silnika = przesunięcie paska o 10 zębów, bo tyle ma zębów zębatka. Dla paska T5 przesunięcie o 1 ząb = 5mm. Więc przesunięcie o 10 zębów = 50mm.
...Podejrzewałem uszczelkę teraz mam pewność . Tylko dlaczego żaden tester tego nie wykrywa ? Dobrze podejrzewasz. U mojego Brata w takim samym silniku podobnie było.
masz schemat instalacji N240-N244 wtryskiwacze J623 sterownik silnika
W sterowniku silnika
Sprawdź kostki w komorze sterownika silnika, lubi się tam zazielenić.
To teraz trzeba przeanalizować sterowanie mosfetm, (T5, T6, T7). Na bramce mosfeta powinny być impulsy PWM. Na próbę można zewrzeć kolektor i emiter tranzystora T5, jeżeli tranzystor mosfet jest sprawny silnik powinien ruszyć na 100% prędkości.
Witam Może ktoś pomoże. T5 2005r silnik 1,9 manual Jak włączyć w adaptacjach tempomat w sterowniku silnika T5 bo podczas kodowania wyrzuca błąd danych dziękuję
Schemat ECU wraz z licznikiem. Dodaję dodatkowo schemat magistrali VAN.
Skrzynka bezpieczników w komorze silnika
Udało się uruchomić silnik na sterowniku EDC16U1 od wersji AXB 105 KM z kilkoma modyfikacjami tzw. IMMO OFF, ale to oczywiste... oraz zmiana pinu 43 na 42 w wiązce od silnika.
A jak wygląda sprawa w skrzynce bezpieczników w komorze silnika?
Jaki rocznik auta silnik?
Mnie sie udało naprawić dwie sztuki.
Skoro stara wiązka ok to ja stawiam na uszkodzone EDC.
T5-Jaki jest typ silnika ? Jest w tytule tematu nawet wytłuszczone.
Witam, potrzebuję podpowiedzi, czy silnik BKC 1.9 TDI będzie pasował do transportera T5. Posiadam w nim silnik o oznaczeniu AXB 1.9 TDI. Różnią się czujnikami położenia wału. AXB ma w bloku, a BKC czyta z pierścienia na uszczelniaczu. Czy ktoś przerabiał może ten temat?
montowłem dziś sterownik do dogrzewacza silnika do VW T5 , które to umożliwia wysterowanie dogrzewacza przy zgaszonym silniku . otrzymujemy więc typowye ogrzewanie postojowe. urządzenie posiada zegar z nożliwością zaprogramowania trzech czsów włączenia w ciągu doby. koszt urządzenia jest wysoki (ok 2000 z montazem) ,polecam Diler VW Zduńska Wola - AUTOWEBER,...
A od t5 silniki są nieosiągalne???
Sygnał sterujący do wtryskiwaczy jest masą z sterownika silnika. Tam jeden pin to plus po zapłonie a reszta to impulsy masy. Na jaki kolor kopci przy odpalaniu?
Miejsce umiejscowienia filtra oleju w t5 2.5 tdi.
Możesz podać nr VIN? Albo ile masz KW 187 czy 235 są 2 rodzaje schematów do silnika
kolego podpora i wał bo nawet jak została założona nowa to nie koniecznie musi być dobra miałem parę poduszek pod silnik że od nowości śmietnik
Silnik , zakodować tempomat,
z prawej strony komory silnika masz miejsce do odpalania z kabli. I tam się lubi objawić problem.
A od kiedy T5 2.5 ma klapki ?
I zacznij od komory silnika.
Stuki w silniku VW T5 2,5 TDI 130 nowy wałek , hydropopychacze,pompa oleju.
Wjedź do pierwszego z brzegu warsztatu gdzie jest kanał - mechanik ci to otworzy od spodu samochodu.
Właśnie wróciła żona, więc raz jeszcze sprawdziłem. Aktualnie w ogóle się nie włącza wentylator od klimy. Przewody od klimatyzacji ( rurki aluminiowe) zmieniają temperaturę? Słychać "zmianę" pracy silnika w momencie włączenia klimatyzacji?
Witam, Pytanie zbyt malo precyzyjne. Nie ma jednej 307. Bezpiecznik jest na BM34 (PSF) kolo silnika, rozny, w zaleznosci od modelu: F14 w T5 VAN-CAN F3 w T5 full CAN i T6 Pozdrawiam, Georges
odczytac błedy silnika, sprawdzic sonde(y), zrobic analize spalin
Witam mam volvo s90 t5 2017r 2.0 250 koni Na zimnym silniku gdy obroty wskakują na 1200 aby nagrzać silnik wystepuje metaliczny dźwięk mniej więcej przez 30 sekund gdy obroty opadną problem zanika całkowicie i tak mam za każdym razem gdy rano odpalam samochód. Proszę o pomoc dzięki
Czy prawdą jest, że do silnika Volvo 850 T5 pasuje każda pompa oleju pochodząca z 5.cylindrowego silnika Volvo? Dzięki, pozdrawiam, Wiesiek
Upss to było w T4 ale o to samo chodzi przynajmniej ideologicznie.
Witam. Czy już ktoś rozwiązał temat z za niskim ciśnieniem na ciepłym silniku? Vw t5 lift 2011r 2,0 , 140 Km. Wszystko nowe, Została do wymiany turbina. Ale nie wyglądała na zużytą,(pompuje i bez luzów). Ktoś, coś? Albo jakiś mechanik w WLKP. Już mam dosyć.MASAKRA>
Webasto poprzez przekaźnik K3 zmienia zasilanie dmuchawy z stałego na po zapłonie. Masz zasilanie na silniku ??
Ale rozmawiamy o silniku benzynowym. http://pl.wikipedia.org/wiki/Capacitor_D...
190-200 stopni w zależności od stanu popychaczy i "piesków "
Witam Mam gorącą prośbę o pomoc i odpowiedź czy mogę beż problemów zamontować do mojego Volvo 850 t5 silnik od Volvo 850 t5r Bardzo dziękuję Wiesiek
trabant najlepszy silnik najlepszy silnik briggs najlepszy silnik benzynowy
adapter sterowania kierownicy sterownik lenovo zablokowany proszek tonerów
Wymiana lewej zapinki pasa w drugim rzędzie siedzeń Czujnik Halla w Samsung A32 - jak działa?