Witam Zamontowałem w T5 Centralny zamek, elektryczne szyby i lusterka. Mam tylko jeden problem otóż nie działa podgrzewanie lusterek. Wszystkie przewody z modułów drzwi i komfortu zostały podłączone prawidłowo jednak grzanie lusterek nie działa. po sprawdzeniu błędów moduł BORDNETZ zgłasza 2 błędy ' 00903 - bezpiecznik ogrzewania lusterek zewnętrznych...
Vw T5 2.5 AXD 19561 - Valve for Intake Manifold Flap (N239): Open or Short to Ground P3105 - 000 - - 16627 - Solenoid Valve for Boost Pressure Control (N75): Malfunction P0243 - 000 - - Nie reaguje turbina, brak mocy. 12v dochodzi Dowiedziałem się że zaworki sterowanie mają masą. Ma ktoś może opis tych przewodów do zaworów gdzie one przewodzą Dodam...
Witam ,czy ktoś posiada opis lub schemat bezpieczników do VW T5 lift Z 2010 r ?
Czy ma ktoś opis przekaźnikow i bezpieczników vwT5 2.5 131ps 2007 r.?
Witam moze ktos podesłać schemat bezpiecznikow do t5 z 2004 toku 2,5 tdi brak swiatel stop pozdr
Przy wymianie żarówki w oświetleniu wewnątrz zrobiłem zwarcie i przepalił się bezpiecznik.Po wymianie bezpiecznika nie świeci oświetlenie w całym aucie.Czy możliwe że trzeba wykasować błąd komputerem?
Gdzie znajduje się bezpiecznik przednich wycieraczek i przednich spryskiwaczy w VW T5 wersja po liftingu?
VW T5 2012 r. Gniazdko zapalniczki wydaje się, że zawsze miało prąd, nawet przy wyłączonym silniku. Nastąpiło zwarcie w samym gniazdku, wpadł kawałek metalu do gniazdka i spowodował zwarcie. Za Chiny nie mogę znaleźć sposobu, jak to naprawić. Znalazłem 2 miejsca z bezpiecznikami. Jeden pod dźwignią biegów między siedzeniami, a drugi przy akumulatorze...
Witam. Poszukuję schematu elektrycznego lub choćby schematu bezpieczników od VW T5 2012. Nie mogę znaleźć bezpiecznika od gniazda 12V? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
Witajcie, zabrałem się za busa teścia i oprócz tego, że dokładam różne rzeczy wyposażenia by mu się łatwiej jeździło (lata już nie te ;-) przygotowuję się do dołożenia klimy. Ktoś przerobił ten samochód z osobowej wersji na towarową i ostała się dmuchawa przy tylnym prawym kole, ale mimo panelu sterowania na desce dmuchawa tylna się nie załącza. Zanim...
witam szukam opis bezpieczników wewnątrz pod schowkiem od strony kierowcy do golfa 5 plus bo zwykła piątka ma z boku
Witam , w aucie przestały działać boczne drzwi elektrycznie zamykane, brak komunikacji z modułem prawych i lewych , stało się tak po wjechaniu w dziurę na drodze , gdzie w samochodzie znajduje się ten sterownik i bezpiecznik
Witam Potrzebuje schemat bezpiecznikow i przekaznikow do VW T5lift 15-18r. Z gory dziekuje za pomoc
Witam w którym miejscu znajduję się przekaźnik i bezpiecznik dodatkowej pompki wody tej przy webasto. W VW T5 2007R 2.5TDI
Prośba-ta szuja kradnie mi prąd (między 0.2 a 0.3A).Byłem już u dwóch elektryków ,a efekt wciąż ten sam.Rozpinając pojedynczo moduły kradnie tyle samo, dopiero jak odłaczy się ich kilka pobór spada.Dodam tylko, że wcześniej stał u elektryka zimą i na zewnątrz warsztatu pobór był większy niż w ciepełku.Teraz męczyli go 3 dni i się poddali.Moja znajomość...
Witam Czy wiecie gdzie w VW T5 2.0 D z 2011r. jest bezpiecznik pompy spryskiwaczy? W schemacie bezpieczników dostępnym na forum nie było tego bezpiecznika.
Ze stacyjki wychodzi zasilanie na czarnym ,a w komorze silnika brak Poratuje ktoś schematem co jest po drodze
Błąd jw.dodatkowo pali bezpiecznik od tego czujnika 5A. Jak walczył ktoś w tym aucie z tym błędem to prosze o podpowiedź.Czy podmieniać czujnik, czy instalacja ma jakiś newralgiczny punkt.Ewentualnie rozpiska pinów czujnik-licznik.Auto będę miał na warsztacie w poniedziałek.Z góry dzięks. Dodano po 1 W sumie jak odepnę i będzie palić bezp.to wiadomo...
Czy przekaźnik 109 można w łatwy sposób zdeaktywowac? Pozdrawiam tm2000 Reg. 3.1.15. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników.
Witam wszystkich i mam pytanie w najbliższym czasie będę montował do tego autka alarm i chciałbym prosić o porady gdzie się włączać z przewodami jakie mogę spotkać utrudnienia . Mam pytanie jeszcze względem jaki alarmik do niego proponujecie za wszelką pomoc dzięki pozdrawiam.
Witam, szukam opisu bezpieczników najlepiej po polsku z góry dzięki:D jeszcze pytanie czy ten model posiada bezpiecznik świec żarowych w komorze silnika? Pozdrawiam.
Witam, Ładowałem akumulator i po ponownym jego podłączeniu pali się przez cały czas kontrolka od przeciwmgielnych i tylne lewe przeciwmgielne. Żeby zostawić auto na parkingu musiałem kleme zdjąć i jest to jakieś rozwiązanie ale nie na dłuższa mete :) Czy ktoś ma jakieś sugestie co to może być. Może jakiś przekażnik albo cóś :) No bezpieczniki raczej...
Witam Bezpieczniki w VOLKSWAGEN Transporter T5 / Caravelle / Multivan 2003 do 2010 - (schematy i opis PL). 1. Skrzynka bezpiecznikowa nr 2 w komorze silnika. 2. Skrzynka bezpiecznikowa w przedziale dla pasażerów. 3. Skrzynka bezpiecznikowa nr 1 w komorze silnika.
Witam Prawdopodobnie zrobiłem dziś zwarcie na górnej listwie (lampie) światła stopu w busie VW T5. Przestały mi działać światła stopu. Sprawdzałem żarówki są w porządku. Czy byłby ktoś tak uprzejmy i zasugerował mi, gdzie znajdę ten konkretny bezpiecznik od świateł stopu? Bus 2008r. Sprawdzałem bezpieczniki na środkowym tunelu w kabinie i wszystkie...
Z opisu autora wynika że musi być coś na przewodach, coś przywiera do masy, przetarty przewód, zwarcie we wtyczce itp.
Jakaś dokładniejsza lokalizacja? Wg opisu bezpieczników chciałem podpiąć się pod przekaźnik pompy paliwa,ale po wyciągnięciu bezpiecznika auto dalej pracowało.
Kl. 15a niebieska wtyczka pin 1 kolor czarny z bezpiecznika SB22 Kl. 30a niebieska wtyczka pin 23 kolor czerwono-biały z bezpiecznika SB18 56a niebieska pin 17 kolor bniały z bezp. SB28 86s niebieska pin pin 30 kolor brązowo-czerwony
Touareg opis bezpieczników i system elektroniczny po angielsku 6 lat minęło. 3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.
z opisu wynika że auto nie widzi otwarcia/zamknięcia drzwi pasażera - uszkodozny zamek lub kable. MOduł komfortu może się nie usypiać. Wymontuj ten bezpiecznik i pojeździj może jest do niego podpięty np. GPS?
Witam! Auto jak w opisie webasto się włączyło samo w nocy i działało aż padł akumulator. Po naładowaniu akumy cały czas wbasto pracuj na chwile obecna wyciągnąłem bezpiecznik i się nie włącza ale muszę to jakoś naprawić miał ktoś podobny problem i podzieli sie jaką wiedzą na ten temat.
A więc przy manetce kierunkowskazów znajdziemy taką wtyczkę http://obrazki.elektroda.net/31_12910600... Tam wpinamy 6 kabli w piny 26-27-28-29-30-31.Następnie przewody z pinów 27-29-30-31 łaczymy z taką wtyczką http://obrazki.elektroda.net/59_12910606... Którą po podłączeniu wpinamy do bordnetza pod pozycją F http://obrazki.elektroda.net/58_12910608...
Co do obowiazujacych przepisow ruchu drogowego - instalacja swiatel przeciwmgielnych przednich musi byc tak zrobiona,aby swiatla te,mogly sie wlaczac po wlaczeniu swiatel postojowych i swiatel mijania.Natomiast po przelaczeniu swiatel mijania na drogowe,powinny zgasnac(nie wolno uzywac swiatel przeciwmgielnych przednich ze swiatlami drogowymi.Co do...
bezpiecznik klasa bezpiecznik bezpiecznik iveco schemat bezpiecznik autobus bezpiecznik
volvo silnika włączają wentylatory polonez kolba ekspres zelmer
parkowanie silnika wycieraczki parkowanie silnika wycieraczki
Opticum Sloth DVBS2 – brak obrazu kanałów niemieckich Astra 19,2E, wskaźniki sygnału 0% Rejestrator samochodowy: nagrywanie w pętli, pliki 3 min, co po zapełnieniu pamięci?