Pracując na systemie na dysku ATA podłącz ten SSD i sprawdź czy go w ogóle wykrywa. Sprawdź w menadżerze urządzeń czy sam kontroler SATA jest zainstalowany. Teoretycznie działać to nie będzie - SATA 1 jest tylko częściowo kompatybilne z nowszymi generacjami SATA - pamięci nowszych generacji nie są obsługiwane, a SSD (obecne na rynku to chyba tylko SATA...
Witam. Dosatałem od kolegi płyte główna KT600-A VIA VT8237 na której podobno spalil sie procesor i chcialbym sprawdzic czy płyta dziala. Jesli tak,to wsadze spowtotem na nia Sprawnego athlona XP2200+. Niestaty nie mam obecnie procesora, ani pamięci ddram. Czy jest jakis sposób żeby sprawdzic czy płyta dziala?
To ja jasnowidz, podaj chociaż dokładną nazwę komputera , ewentualnie nazwę płyty głównej -pisze w instrukcji . Karta dźwiękowa to najprawdopodobniej Realtek ALC888 -VIA VT8237A High Definition Audio Controller , a płyta główna na chipsecie VIA VT8237 np Gigabyte . Sterowniki mogą być zintegrowane znp modemem lub raid , podasz więcej danych , zobaczymy?pozdrawiam
Do tego żeby podłączyć ten dysk i był on wykrywalny w biosie. Płyta główna jest na problematycznym mostku vt8237, żadne sterowniki ani aktualizacja biosu nie dają rady. Więc myślę, że zakup kontrolera rozwiązałby problem, toteż prosze o wasze sugestie na ten temat. Problem jest szeroko opisany w linku, który podałem.
Manufacturer-Micro-star-international CO LTD Model - MS-7042 Chipset VIA PT880 Southbridge Via vt8237 LPCIO Winbond W83697HF Czy to o to chodzi ?
Standardowa usterka w tym modelu laptopa - pomoże wymiana mostu południowego VT8237.
W tych płytach tego typu problemy spowodowane przez VT8237 to niestety dość częsta przypadłość.
Płyta obsługuje jedynie dyski SATA I (VIA VT8237) Dysk należy przestawić na SATA I (zapewne ustawia się to za pomocą zworki) -MP-
Standardowa usterka - pomoże wymiana mostu południowego VT8237. Porządny serwis zrobi to taniej niż kosztuje używana płyta główna.
Witam. Płyta główna kt6v, model ms-7021, mostek vt8237 Nie wykrywa w biosie dysku sata wd2500aaks. Zworka w dysku ustawiona poprawnie (przelaczenie na sata I) Kontrolery sata włączone w biosie. Dysk nie jest w żaden sposób wykrywalny. Co robić? Sterowniki Via 4in1 zainstalowane niepokoi mnie ten fakt: http://obrazki.elektroda.net/51_12688627...
a mógłbyś jeszcze powiedzieć które to jest VIA VT8237(R) SATA RAID Driver (For floppy driver) czy VIA 10/100 LAN Drivers czy Realtek ALC Series Audio Drivers czy VIA Chipset 4in1 Drivers??
Gigabyte K8NE to jedna z lepszych płyt głównych pod socket 754. Na aukcji nr 1042459921, w cenie 90zł - koniec licytacji jutro. Chipset VIA nie gwarantuje lepszej współpracy z kartą graficzną Radeon. Jest to informacja wyssana z palca. Wymieniona przeze mnie płyta główna, posiada chipset nForce 4, który pod różnymi względami jest lepszy od VIA czy Sis....
Mam problem. Po odłączeniu od wzmacniacza (TV)wyjść audio karty zintegrowanej po kilku dniach stwierdziłem brak dźwięku z wyjść głośników przednich(te właśnie były podłączone do TV). Z pozostałych wyjść dźwięk jest z przednich nie ma. Mam jeszcze jedną kartę na złączu PCI(Zoltrix C-Media 8738) i wtedy jak odłączałem TV, tę kartę również odłączałem od...
Witam kumpela poprosiła mnie o reinstalcję OS komp strasznie się wieszał nie wiem od jakiego czasu ponoć już długo. Miała dwie partycję sformatowałem tylko C: i zainstalowałem windows XP Professional Sp3 wszystkie sterowniki wgrane, antywirus jest Microsoft security esentials nie znalazł wirusów. A np. przy włączonym YouTube w Google chrome nie można...
Może i faktycznie opisałem to chaotycznie, bez szczegółów. Już prostuję, podłączyłem do swojego komputera dysk w celu wyeliminowania jego uszkodzenia, w biosie (inna płyta główna) dysk został wykryty. Natomiast pod windowsem już nie. Więc zainicjowałem dysk z menedżerze urządzeń, kolejno format i hdd tune przełożyłem do płyty gigabyte z kontrolerem...
Płyta główna PM8M3-V ,sterowniki dostępne są tutaj: http://global.msi.com.tw/index.php?func=... Pobierasz wszystkie (driver) oprócz "VIA VT8237(R) SATA RAID Driver (For floppy driver)". Instalację rozpoczynasz od paczki VIA Chipset 4in1 Drivers. Następnie go karty graficznej sterowniki są na www.nvidia.com
RTC zajmuje się 'część' mostka południowego - w tej płycie SB: VT8237R+ zasilana pośrednio z +5Vsb a jak tego napięcia brak to z Vbat (CR2032). Może uszkodzony jest jakiś element (upływność do GND) między baterią a SB... Jak już mierzysz napięcie to najlepiej na włożonej w płyte z odłączonym zasilaczem.
Witam! Poszukuję rozwiązania tematu. Płyta główna ASUS K8V-X z kontrolerem jak w temacie, nie widzi dysku SAMSUNG HD502HJ. Zmiana zworek na tryb 1.5Gb/s nic nie daje, wiem, że jest jakiś program do zmiany tego trybu w dysku, ale nie mogę znaleźć. Bios nie widzi dysku. Pomoże ktoś?
Witam, zielony ludek w kwestii komputerów itp ze mnie, stąd prośbę kieruje do Was - Wyczytałem, że posiadam w kompie jednordzeniowy procesor, który uniemożliwia mi normalną pracę na komputerze (pc najzwyczajniej wyłącza się po 3-4 godzinach pracy i włącza po kolejnych 6-7!). Dopiero dziś trafiłem na program, dzięki któremu wiem jaką nazwę nosi moja...
hmmmm... Czyli zestaw ATHLON 64 3000+ plus płyta ASROCK K8NF6G-VSTA BOX będzie najlepsze? Tylko że ja mam dysk na ATA a tam jest tylko jeden slot na podpięcie taśmy... jeszcze są napędy... Jest jakiś zamiennik? A może w ogóle coś innego? Może ktoś się jeszcze wypowie? chyba że lepiej wziąść [url=http://allegro.pl/item164816753_asu...
ASRock K8NF4G-SATA2 (nVidia GeForce 6100) [DDR, KG] cena: 217 zł Płyta główna mATX z gniazdem Socket 754. Chipset: nVidia GeForce 6100+410MCP, obsługiwana pamięć RAM: DDR266,333,400 MHz (2 gniazda, maks. 2 GB), złącza: 1 x PCI-Express x16, 1 x PCI-Express x1, 2 x PCI, 2 x ATA/133, 2 x SATA Raid (0, 1, JBOD), 4+4 x USB 2.0, zintegrowana 8-kanałowa karta...
Ruszyło Ci tyle pamięci na tej płycie? Barton działa bez problemu? Właśnie sąsiad ma takie coś do rozbudowania i szukam info co tam wsadzić aby działało. Aktualnie: Płyta Główna Model KT600-8237 (Socket A) Dostawca Chipsetu VIA Model Chipsetu KT600 Rewizja Chipsetu 80 Dostawca mostka południowego VIA Model mostka południowego VT8237 Rewizja mostka południowego...
podłączyłem dysk seagate 7200.10 ustawiając zworkę ograniczającą prędkość do SATA I Płyta główna w biosie widzi dysk Przekonałeś się wreszcie? Czy jednak nie istnieje możliwość podłączenia dysku SATA II ? Powtarzam po raz setny: Chipset na VT8237 nie zobaczy dysku innego niż SATA. Jeżeli masz SATA II lub wyżej to zmień tryb transferu.
Hej. Mam ogromną prośbę. Jestem nowym uzytkownikiem Linuxa a właściwie dopiero będę jeśli mi ktoś pomoże. Chcę zainstalować Mandrivę PowerPack 2006 ale nie mogę jej zainstalować ponieważ moja płyta główna to MSI K8T Neo2 a mój dysk to SATA Caviar. Przy instalacji Mandrivy wyskakuje mi błąd że nie może zainstalowac sterowmnika sata_via pomimo wykrycia...
Witam wszystkich. Zakupiłem dysk samsung 160GB 161HJ, posiadam płytę Abit KV7 na via KT600. Płyta posiada zintegrowany kontroler SATA w VT8237. Bios płyty głównej został upgrade do najnowszej wersji jaka jest dostępna http://www.abit.com.tw/page/pl/download/...
PoleWartość Komputer Typ komputeraJednoprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnegoDodatek Service Pack 2 Internet Explorer6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2) DirectX4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Nazwa komputeraMAX Nazwa użytkownikaMaxi Domena logowaniaMAX Data / Czas2008-05-11...
Otóz jak pisze w temacie mam problem ze sterownikami dzwięku . Gdy niewazne jakie zainstaluje to i tak niedzila glos oto moje dane komputera: [syntax=text] PoleWartość Komputer Typ komputeraJednoprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnego[ TRIAL VERSION ] Internet...
Głośniki sprawne w ustawieniach wszystko okey problemu nie ma żadnego w menadżerze urządzeń. Tu specyfikacja kompa PoleWartość Komputer Typ komputeraWieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnegoDodatek Service Pack 3 Internet Explorer8.0.6001.18702 DirectX4.09.00.0904...
Jest to płyta MICRO STAR model MS-7211 PM8M3-V H Chipset Via 8237R Plus 0551CD 2IA0952401 (tak pisze z tej strony ściągniętej obudowy PC na chipset) Bo chcąc zobaczy jego drugą stronę to chyba muszę odkręcić płytę główną?) Dodano po 4 - to jest to płyta główna MSI PM8M3-V (MS-7211) na chipsecie VIA P4M800CE. Sterowniki pod Win.XP 32-bit (musisz tylko...
Płyta główna - ASUS P5VD2-VM SE (overlocking prawdopodobnie zablokowany) Ta płyta oficjalnie nie obsługuje takich procesorów - http://www.asus.com/Motherboards/P5VD2VM... jak to naprawić? Pozostaje wymienić płytę, CPU na obsługiwany lub na własną odpowiedzialność spróbować dograć mikrokody. Nie ma gwarancji, że poprawnie zadziała gdyż...
Witam, widziałem kilka podobnych tematów na forum, ale nie pomogło mi zastosowanie się do nich. Mam problem z tym nieszczęsnym sterownikiem dźwięku. Nazwa płyty głównej : nieznane Mikroukład płyty głównej : VIA Apollo PT880 Pro / PT880 Ultra / PT894 Karta dźwiękowaVIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller Komputer oddawałem do serwisu, by wymienili...
znalazlem pare dni temu to : http://aragornpl.cba.pl/r9800xl/ tylko ze nie bede rak wsadzac bo narobie biedy hehe Dodano po 4 jak mozesz powiedz mi co i jak z tym i jak mam znalesc ta opcje ze pokazoje temperature mam juz ten prog. AtiTrayTools Dodano po 11 jade na najnowszych sterach omegi i wykrywa mi karte jako PRO a nie XL hmm. Tak teraz to wyglada...
Układ Super IO to duży czarny scalak w pobliżu kości BIOS tej w koszyczku, z zielonym prostokątem na zdjęciu. Zazwyczaj to układy marki ITE, np. IT8712 albo Winbond np. W83627. Dokumentację takiego scalaka i rozkład jego pinów znajdziesz w PDF np. na stronach takich jak www.alldatasheet.com. Trzeba przede wszystkim sprawdzić czy dociera do niego zasilanie...
Witam serdecznie mam problem z panelem frontowym tak jak w temacie ponieważ USB działa a audio oraz microfon nie :( podłączyłem wszystkie piny tak jak w instrykcji płyty głównej zdjęcie poniżej. PoleWartość Komputer Typ komputeraWieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu...
Witam ja się zastanawiam czemu macie wszyscy problemy z tym NFS CARBONEM mi śmiga na najwyższych detalach códwonie moj sprzęt to: PoleWartość Komputer Typ komputeraWieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnegoDodatek Service Pack 2 Internet Explorer7.0.5730.11...
Witam ile wycisne z mojego procka i z grafy i czy jest sens opis poniżej: PoleWartość Komputer Typ komputeraWieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnegoDodatek Service Pack 2 Internet Explorer7.0.5730.11 (IE 7.0) DirectX4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Płyta główna...
Witam, nie dawno robiłem formata, no i nie mam dźwięku. Karta dźwiękowa to: VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller Płyta główna: ASUS P5VD2-MX P4M890 Ogółem już szukałem sterów i zawsze wyskakiwał mi błąd: We can't find HD Audio Device Proszę pomóżcie :)
Chciałbym rozszerzyć ram w PC z takimi parametrami: CPU Intel Pentium 4 517 - 2,93 GHz Technologia Prescott 90nm RAM 512 MB 1-Kanałowy DDR (at) 199MHz (3-3-3-8) Nanya 400MHz Płyta Główna Producent MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD Model MS-7211 (Socket 775) Wersja 1.00 Dostawca Chipsetu VIA Model Chipsetu P4M800 Pro/P4M800 CE/VN800/CN700 Rewizja Chipsetu...
Nie to. To procesor a mnie interesuje płyta główna. Pobierz program CPU-Z, zakładka mainboard. Ewentualnie odczytaj bezpośrednio z płyty głównej.
Witam, wczoraj przegrzebałęm kilka stron google oraz chyba cała elektrodę i nie znalazłem pomocy. Posiadam kartę dźwiękową VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller i poszukuje do nich sterowników płyta główna to p4m900t-m2. Instalowałem kilka różnych sterowników podanych na elektrodzie i żadne nie działały. z góry dziękuje za pomoc
Witam dziś podłączyłem telewizor do komputera najpierw głośniki chodziły bardzo cicho a następie przestały działać, teraz nie działają mi słuchawki i głośniki proszę o pomoc. Podaję kartę dźwiękową i płytę Płyta główna 775Dual-VSTA Karta dźwiękowa VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller
Witam kupiłem komputer z systemem operacyjnym Linux dziś po przeinstalowaniu systemu na Windows XP brak dźwięku. Ściągnąłem sterowniki dla Windowsa ale to i tak nic nie pomogło. Moja płyta główna to GA-VM900M (rev. 1.0) karta dźwiękowa VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller. Proszę o pomoc bo nie wiem co można jeszcze z tym zrobić
płyta główna to MSI VIA Vt8237A 0728CD Podałeś głównie symbole z SB a lepiej symbol płyty t.j. MS-.... (np. MS-7255 Ver. 2.1.) Możesz też wrzucić raport z tego Everesta.
Witam, Wiec dziele sie z Wami tym co moj komp mi robi heh Podczas grania po minucie dwoch albo pietnastu nie ma reguly nagle albo przechodzi w stan uspienia albo sie resetuje albo ( duzo tych albo ) sie zawiesza Jedna gra (medal of honor) chodzila dobrze kilka dni a pozniej to samo... Ostatnio nawet w prostych gierach freeware Coraz czesciej robi to...
Parametry mojego kompa są takie: Płyta główna: ID płyty głównej---------------------------04/08/... Nazwa płyty głównej----------------------Asus A7V600-X Właściwości magistrali FSB Typ magistrali-----------------------------D... Alpha EV6 Szerokość magistrali----------------------64-bitow... Rzeczywista częstotliwość taktowania---166...
Witam, Robiłam formata a teraz są mi potrzebne sterowniki, ale nie umiem znaleźć ;( Pomocy ! Komputer: System operacyjny Microsoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack. 1 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Nazwa komputera DANIELA Nazwa użytkownika Danio Płyta główna: Typ procesora Unknown, 2000 MHz...
Po pierwsze bardzo dziękuję za pomoc. Nie na dużo to się zdało, ale to z mojej winy. Po pierwsze nie znalazłam w Biosie w ogóle zakładki integrated.... ani nic podobnego. Kolejną złą wiadomością jest to, że everest nic nie wie o mikroukładzie na mojej płycie płycie głównej, wyświetla się szare tło bez jakiejkolwiek informacji. Swoją drogą to już od...
Mam zainstalowany windows xp na dysku C i chciał bym zainstalować drugi system windows 7 na dysku D. Podczas wyboru partycji D uruchamia się instalator za chwilę pokazuję się informacja o błędzie. Dołączam screen http://obrazki.elektroda.pl/8815415100_1... Komputer: Typ komputera Jednoprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System...
Witajcie , Mam 2 komputery z których 1 chcę zostawiać dla siebie jednak nie wiem na który lepiej sie zdecydować. Obie marki być może nie są najwyższą półką w swojej klasie sprzed kilku lat jednak dla swoich celów takie parametry mi wystarczają.Kompa potrzebuje do : -net (youtube, stronki etc), oglądniecie filmu DVD czy DIVX, czasami edycja muzycznych...
Dane z everesta: Właściwości płyty głównej ID płyty głównej11/11/2005-P4M800Pro-823-6A7L6M4A... Nazwa płyty głównejNieznane Właściwości magistrali FSB Typ magistraliIntel NetBurst Szerokość magistrali64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania133 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania533 MHz Przepustowość4267 MB/sek Właściwości magistrali...
Płytka MSI MS-7222 oparta jest o układy VIA (P4M800 + VT8237R), które mają dużo mniejszą moc strat niż układy INTELA w płycie Gigabyte (I945 + ICH7). Tak jak napisał kolega tronic1 jedynym sposobem na obniżenie temperatury układów jest wymuszenie odpowiedniej cyrkulacji powietrza wewnątrz obudowy.
plyta gigabayta - Chipset VIA PT800 HOST/AGP/Controller - VT8237 I/O Controller Hub plyta asrock - Northbridge: Intel 865G - Southbridge: Intel ICH5
Specyfikacja: MSI PM8PM-V MS-7222 CPU • Supports Socket 775 for Intel® P4 5XX, 6XX, 8XX, 9XX , P4EE and Celeron D processors. • Supports FSB 1066/800/533MHz. • Supports Intel® Hyper-Threading technology. Please refer to CPU Support for compatible CPU; the above description is for reference only. Chipset • VIA®...
Płyta główna MSI K8T Neo2-F - K8T800 Pro, SATA, AGP, S-939 Gniazdo: Socket 939 Chipset: VIA K8T800 Pro + VIA VT8237R Plus FSB: 2000 / 1600 MHz Pamięć: 2 x DDR do 400 MHz Złącze graficzne: 1 x AGP x8 Porty kart rozszerzeń: 4 x PCI Pamięć masowa: 2 x SATA, 2 x UDMA Sposób chłodzenia: radiator Wersja: BOX parametrwartość NazwaK8T Neo2-F GniazdoSocket...
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product... Setki razy podawane, że VIA VT8237 nie potrafi wynegocjować prędkości SATA_I - zadziała z dyskami skonfigurowanymi zworką czy programowo na SATA_I
Dzień dobry! Miałem ostatnio problem z moim bardzo starym komputerem, chciałem go trochę podrasować, jednak w pewnym momencie po uruchomieniu nic się nie działo. Pomogła wymiana obudowy, płyty głównej i procesora. Teraz już wszystko działa z pewnymi wyjątkami - brak dźwięku i problem z BIOS-em który tu opiszę. Specyfikacja komputera: Płyta Główna: Na...
Witam, mam problem z dźwiękiem w systemie Windows 7(32 bit). Po instalacji systemu komputer nie wykrywa karty dźwiękowej VIA VT8237, która jest zintegrowana z płytą główną ASUS P5V-VM DH. W menedżerze urządzeń pokazany jest tylko "kontroler zgodny ze standardem High Definition Audio", przy którym widnieje żółty trójkąt z wykrzyknikiem, a w opisie tego...
Zasilacz PROCOMP MODEL:ATX LPK9-400W Karta graficzna GIGABYTE GA-K8VM800M-zintergrowana płyta główna VT8237R Plus
Budżet do 200 zł Zasilacz PROCOMP MODEL:ATX LPK9-400W Karta graficzna GIGABYTE GA-K8VM800M-zintergrowana płyta główna VT8237R Plus 1,61 GHz 1,43 RAM Głównie chodzi o granie.
mam taka płytę gł. Model KT400A-8237 chipset VIA KT600 Southbridge VIA VT8237 sensor Winbond W83697HF Dane z programiku CPU-z. Czy wie ktoś gdzie sie tam znajuduje na tej płycie port IRDy?? Jestem cienki w sprawach komputerowych i na pierwszy rzut oka nie widziałem, zeby coś było podpisane IRDa. Pomocy. Nakierujcie mnie gdzie to jest. Przy okazji gdzie...
Jako,że jest to mój pierwszy post chciałbym się przywitać serdecznie. Proszę o pomoc w wyłączeniu uszkodzonego dysku w biosie, jest to stary dysk ATA Maxtor. Drugi dysk na którym jest system-Samsung SATA II działa poprawnie. Płyta główna to MSI PM8M3VH/MS7211 VIA P4M800CE/VT8237R +LGA . Pozdrawiam TCFly
Witam. Otrzymałem bez nazwowego laptopa. Jest w nim płyta główna TF041-TH-PCB;PWA-8615P/M BD. Znalazłem na forach że taka sama płyta jest w laptopie Aristo Smart 350v. Laptop jest martwy. Po podłączeniu zasilacza pobiera prąd 190mA,bardzo grzeje się stabilizator U9(g921a). Na wejściu tego stabilizatora jest 19V, natomiast na wyjściu tylko 1,9V. Na przycisku...
Witam Posiadam głośniki Logitech z506 5.1, i w opcjach dźwięku mam tylko stereo, tak jak by mi nie wykrywało całego zestawu wie może ktoś jak to rozwiązać?? Z tyłu mam tylko 3 wejścia jack zielone, niebieskie i różowe Specyfikacje mojego sprzętu: System operacyjny: Windows 7 Home Premium (x64) Bulid 7600 Procesor: Intel Pentium Dual Core E2180 (2000MHz)...
Płyta główna Gigabyte GA - VM900M Karta dźwiękowa VIA VT8237A No i niestety słuchawki działają a głosniki ni z h*ja biore się za sprawdzanie podłączenie głośników po raz 3.. mam tydzien na zgłoszenie niesprawnego sprzętu mam nadzieje ze sprawdze to do tego czasu a co myślicie nad zakupem innej karty dżwiękowej?takiej na 5,1
Niestety nie mogę nic zainstalować, bo dochodzi do pewnego momentu i znowu to samo, nie mogę sprawdzić napięć ani innych informacji gdyż nie wyświetla mi normalnych znaków tylko jakieś pourywane literki może to jest kolejny objaw?? Wyjąłem kartę tv nic nie pomogło Dodano po 15 parametry komputera procesor intel core duo 2160 1,8ghz płyta główna asus...
Komputer Typ komputeraJednoprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnegoDodatek Service Pack 3 Internet Explorer7.0.5730.13 (IE 7.0) DirectX4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Nazwa komputeraSPEED2LITE Nazwa użytkownikaPatryk Domena logowaniaSPEED2LITE Data / Czas2010-06-25...
Witam, Dane techniczne: Płyta główna: ASUS P5VD2-VM/S ; Karta grafiki zintegrowana: VIA P4M900/ VT8237A BIOS: 013(26-01-2007) Procesor: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU 1.80GHz(200x9.0), 2 CPU(s) Pamięć RAM: DDR2-667 2048MB( 1983MB System RAM + 64B VGA shared) Win Pro XP SP2 Zasilacz: FOXCONN for ATX 12V 2.2, rated: 300W, peak: 350W. Po zmniejszeniu partycji...
Otóż odkryłem problem związany z podświetleniem matrycy w tym laptopie, winna była nieprawidłowa płyta główna (nie obsługiwała matryc LED), nowa płyta z obsługą LED już jest w drodze, ale już przechodzę do rzeczy, chcę na tym mininotku zainstalować Windows XP Home, który był w nim preinstalowany (nie posiadam płyt Recovery) aktywując go kluczem spod...
Witam. Mam taki problem polegający na tym że: mam sobie kompa z płytą główna firmy ECS model PT880pro-A ver.1.0.Ogólnie płyta ta przeznaczona jest dla pentium4 prescot.fsb maxymalne plyty to 800mhz.Kupujac kiedys tego kompa w plycie siedział i nadal dziala pentium d805(2,66Ghz,fsb 533,1mb cache na jądro,technologia 95nm).załatwiłem sobie teraz procesor...
Witam siedzę przed kompem już z pol dnia i dalej nic po formacie instaluje stery z płyty dołączonej do komputera i dalej nie ma dźwięku szukałem w internecie i dalej nic instalowałem już ze 100 sterów znalezionych w sieci moja karta to VIA VT8237A/8251 High Definition Audio ControllerPCI Płyta Główna ASUSTEK Computer inc P5V-X SE a i przed formatem...
witam serdecznie! Dokonałem reinstalacji systemu Win Xp. Nie posiadam żadnych sterowników (komputer otrzymany od rodziny). Przedwczoraj udało mi się zainstalować prawie całość (płyta główna, graficzna oraz sieciowa) dzięki czemu podłączyłem internet. Jednak rozpocząłem również poszukiwania sterowników do karty dźwiękowej, co rozpoczęło moje problemy......
Witam. Jest to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość. Mam dwie kości pamięci-Kingston KVR400X64C3AK2/2G i chciałbym je założyć do komputera. Moja specyfikacja: Płyta główna MSI PM8M3V/MS7211 VIA P4M800CE/VT8237R+LGA775 Procesor Intel Celeron D 346 3,06Ghz/256k/FSB533 LGA775 BOX Moduł pamięci DDRAM 512MB 400MHz SuperElixir Windows XP...
witam , reinstalka z visty na xp , dzwiek nie dziala , czytajac rozne wypowiedzi sciganalem z kilku zrodel sterowniki i przy instalacji wyskakuje blad WE CAN`T FIND HD AUDIO DEVICE pomyslalem ze trzeba wlaczyc w biosie karte ale nie widze w ogole tam takiej opcji , wydaje mi sie ten bios jakis taki okrojony,zalaczam screen z menedzera urzadzen moze...
Witam, jestem posiadaczem starego komputera PC, w którym jest obecnie zamontowany dysk typu PATA (IDE), na którym jest zainstalowany system oraz wszystkie programy. Moja płyta główna posiada niewykorzystane dwa złącza SATA (model płyty: MSI PM8M3VH/MS7211 4.1 VIA P4M800CE/VT8237R+ ). Jako, że mam zbędny dysk typu SATA o pojemności 160GB, chciałbym podłączyć...
Witam Zakupiłem ostatnio komputer z zainstalowanym linuxem. Postanowiłem zainstalować windowsa 7 instalacja przebiegła bez problemowo. Po instalacji reset kompa ładuje się system i pojawia się czarny ekran monitor traci sygnał. Instalowałem rożne wersje nic nie pomogło. Więc zainstalowałem windowsa xp system sie łąduję wszystko ok ale jak wgram sterowniki...
Witam. Potrzebuje pomocy z procesorem AMD Mobile Athlon 64 3700+ 2400Mhz. Otóż po zamontowaniu go na płycie głównej i uruchomieniu systemu wyświetlało mi 800 Mhz. Zwiększyłem mnożnik i po uruchomieniu komputer nie ruszy. Proszę o pomoc, jak postępować w tej sprawie. Oto specyfikacja gdyby była pomocna [syntax=text]--------[ EVEREST Ultimate Edition...
PCI-E Sapphire Radeon HD 3650 256MB 128bit DDR3 BOX ----------------------------------------... Chce tą karte wsadzić do tego kompa tylko nie wiem czy bedzie ok : Zasilacz FELL 300ATX ATX12V 300W PFC płyta główna MSI PM8M3VH/MS7211 VIA P4M800CE/VT8237R+ LGA procesor Intel Celeron D 346 3,06 GHz/256K/FSB533 LGA775...
Witam. Mam następujący problem: Od wczoraj nie ma dźwięku, mam zintegrowaną kartę dźwiękową Realtek ALC655 (at) VIA VT8237R plus (6-kanałowa), sterowniki zainstalowane, w Menadżerze Urządzeń wydaję sie być wszystko ok (To urz. działa poprawnie), W BIOS'ie karta jest włączona ( Enabled), dźwięku nie ma na obu Windowsach jakie mam zainstalowane, czyli...
Witam. Szukałem tematów podobnych do mojego ale niestety nie znalazłem żadnego który może mi pomóc. A więc tak: mam system windows 7 32bit (wcześniej miałem windows xp home edition). Gdy zainstalowałem 7 system przez jakiś czas chodził jak marzenie, ale niestety po pewnym czasie zaczęło wszystko się ciąć, od youtube po gry. Komputer nie jest jakiś zły...
Witam, poszukuję cichej karty graficznej do mojego wręcz Retro PC. - Zasilacz ModeCOM Feel III-400ATX - Płyta główna MSI PM8M3VH/MS7211 4.1 VIA P4M800CE/VT8237R+ - Procesor Intel Celeron D 346 3.06GHz/256K/FSB533 LGA775 - Pamięć RAM DDR 2x512MB 400Mhz (w niedalekiej przyszłości mam zamiar zamontować 2x1024MB) - System operacyjny Windows XP Service Pack...
Witam, Ostatnio trafił w moje ręce komputer z płyta główna ASrock P4VM800. Trafił, ponieważ najpierw się wyłączał podczas ładowania systemu (Windows XP), później po włączeniu paliła się tylko dioda (jedyna oznaka życia) a w momencie gdy go dostałem nie reaguje na nic. Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem to sprawdziłem zasilacz (Chieftec 280W). Po podłączeniu...
Witam niedawno zakupiłem na allegro kość 1GB ramu ale zamiast niej przyszła kostka 2GB nie wiem czemu, ale jest w pełni sprawna sprawdzona Memtestem. Ma ona te same oznaczenia i jest tej samej firmy co zamontowane w lapku 1GB Samsunga. Problem w tym że po założeniu obydwu kości jest ekran kontrolny Biosa, wykrywa obydwie kości ale nie rusza się dalej......
Witam wszystkich.Mam takie pytanie odnosnie tego noteboka co sądzicie o nim.Kupowałem go w media expert,gwaracja jest na dwa lata,za 1900zl.Tylko niewiem jaką on ma pamieć karty graficznej czy 64mb czy 128 i co sądzicie o tej karcie i noteboku.bo na aidzie pokazuje,dwa razy po 64mb.Mam jeszcze pytanie odnośnie bateri w nim,jeśli bateri nieużywam to...
Witam, napisze bo może się to komuś przyda co ma tą samą płytę główną co ja. Bo włożeniu do socketu775 Pentium D nie odpalił, włożyłem z powrotem Pentium4HT i zacząłem bawić się w aktualizację biosu - każda z 3 aktualizacji którą znalazłem sprawiła że PentiumD odpalił. Jednakże po aktualizacji biosu ze strony maxdata miałem problemy z moją kartą graficzną...
W jakimś starym komputerze miałem dwa wyjścia na monitor. Jedno analogowe, drugie DVI. Specjalnie kupiłem jakiś monitor w komisie pod to wejście DVI, żeby zobaczyć jak to będzie i co to daje. Tam we właściwościach ekranu, jeszcze zanim podłączyłem drugi monitor to były 'nieaktywne' opcje związane z wyborem drugiego monitora (nie pamiętam czy rzeczywiście...
Witam kupiłem głośniki jak wyżej. Po podłączeniu ich do kompa przez około godzinę działał subwoofer, potem nagle przestał. W momencie jak włączam głośniki to słyszę, że subwoofer się włącza, więc zepsuty nie może być. Moja płyta główna to MSI MS-7255, a karta dźwiękowa to zintegrowana VIA VT3310(UAA). Walczę dalej z moim sprzętem i udało mi się znaleźć...
Moja płyta główna to Asrock 775dual-vsta Moje głośniki Creative T6060 (5.1) Moja karta dźwiękowa VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller System: Windows XP SP3 Moje ustawienia głośników [url=http://i.imgur.com/jnu3g.jpg]SCREEN Problem: Na początku miałem sterowniki od producenta na CD wersja R1.41 Jak podłączyłem głośniki wszystko normalnie...
Witam. Poszukuję BIOSU . Oto moja konfiguracja sprzętowa: Typ procesora Intel Celeron D 351, 3200 MHz (24 x 133) Nazwa kodowa Prescott-256 Seria G1 Zbiór instrukcji x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3 Oryginalna częstotliwość taktowania 3200 MHz Min. / Maks. mnożnik procesora 14x / 24x Engineering Sample Nie Pamięć podręczna L1 śledzenia 12K Instructions...
DANE MEGO KOMPUTERA Name AMD Athlon 64 3000+ Specification AMD Athlon™ 64 Processor 3000+ Package Socket 754 CPUID F.C.2 Extended CPUID F.2C Brand ID 4 Core Stepping DH-E6 Technology 90 nm Core Speed 2043.2 MHz Multiplier x FSB 10.0 x 204.3 MHz HT Link speed 1021.6 MHz Stock frequency 2000 MHz Instructions sets MMX (+), 3DNow! (+), SSE, SSE2,...
Witam. By nie zakładać nowego tematu postanowiłem, że się podepnę tutaj :) A więc do rzeczy :) Mam kartę ATI Radeon HD 2400 PRO po AGP i chciałbym kupić kartę inną niż ATI bo w tej strasznie rzęzi wiatrak, a to już powolutku zaczyna mnie wkurzać. Cena karty około 200 zł no ewentualnie 220 zł. Parametry kompa: Typ procesora Intel Celeron D 351, 3200...
Witam, Mam problem z kartą Asus EN8800GT pod PCI-E 2.0. Na płycie mam wejście PCI-E 1.0 karta powinna z tego co czytałem działać, podpinam dodatkowe zasilanie ale niestety nie działa. Mój osprzęt to: -monitor LG 22 cale, -procesor Pentium D 3,0Ghz "925" -ram ddr2 2g w dwóch kościach, -zasilacz Feel II 500 Wat, -płyta główna P5VDC-TVM/SE -dysk twardy...
Witam! Zakupiłem ostatnio laptopa w media, nie dostałem jednak do niego żadnych sterowników... Do karty dźwiękowej już coś w sieci znalazłem i dźwięk jest, jednak po zainstalowaniu tych sterów w menadżerze urządzeń pojawił się nowy 'znak zapytania': Modem Device on High Definition Audio Bus ?? Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiednich sterowników do tego.....
Witam.Posiadam kartę graficzną NVidia GeForce 7300 GT.Karta graficzna którą posiadam nie jest już pierwszej młodości i pojawiają się artefakty także zastanawiam się nad zmianą karty.Dodam, iż interesuje mnie też podłączenie tej karty poprzez przejściówkę HDMI-DVI dalej kablem(10 metrów) do telewizora LG LH 4000. Komputer posiada Windows XP.Parametry:...
Ok może zacznę tylko od tego co mi dzisiaj wyskoczyło: http://obrazki.elektroda.net/22_12780722... Pełna specyfikacja wg Everestu :P 1. Nazwa płyty głównej Nieznane Mikroukład płyty głównej Nieznane A to akurat dziwne, że mi nie wykrywa, natomiast płyta to: ASUS P5VD2-MX 2. Typ procesora Intel Pentium 4, 3057 MHz (23 x 133) 3. Pamięć fizyczna...
S_ATA0/S_ATA1 (złącze szeregowe ATA) Do tego złącza można podłączyć urządzenie Serial ATA, które zapewnia wysoką prędkość transferu (150 MB/s). Jeśli chcesz używać SATA0 i SATA1, włącz element „OnChip Serial ATA”. Następnie zainstaluj odpowiedni sterownik, aby zapewnić prawidłowe działanie. Aby uzyskać szczegółowe informacje, zapoznaj się...
Jest soba płyta główna MSI K9VGM-V, zintegrowana sieciówka REALTEKA RTL8201CL, w systemie widziane to jest jako VIA RHINE II(bardzo dziwne ale po przeczytaniu o chipsecie RTL820X to jest to układ który dzieli zasoby z chipsetem płyty głównej). RTL8201 jest tylko PHYceiver is a device that operates at physical layer of OSI network model. An Ethernet...
Dobra dzieki zaaktualizowanie windowsa jest, jeszcze tylko potrzebuje pomocy przy skype, ics'anapzykład.Zaraz dodam logi które miałem dodać.: Everest: [syntax=text]--------[ EVEREST Ultimate Edition ]---------------------------------------... Wersja EVEREST v5.50.2100/pl Benchmark Module 2.5.292.0 Strona domowa...
Witam Ostatnio robiłem formata i próbowałem różne instalować sterowniki do karty dźwiękowej i nic to nie pomogło dalej dźwięk nie działa a przy grach jak włączam wyskakują błędy przez to ;/ PoleWartość Komputer Typ komputeraWieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu...
Witam Myślałem, że nie będę musiał prosić o pomoc, bo prawie od dwóch tygodni dzień w dzień czytam na różnych forach o problemach z instalacją mikrofonów w komputerach/ laptopach, ale jednak mam już coraz mniej czasu i coraz więcej sprawdzonych opcji, które jednak nie dały żądanego rezultatu. Problem tradycyjny. Na laptopie nie jestem w stanie odpalić...
Witam, jestem nowy na forum i chciałbym się was poradzić. Mam problem z działaniem mojego komputera, a mianowicie strasznie się tnie. Uruchomienie się komputera zajmuje około 5min. Gdy gram w gry też się mulą, gdy używam przeglądarki internetowej na stronach takich jak: youtube, allegro czy google też się tnie komputer i muszę trochę poczekać, abym...
płyta główny vt8237 vt8237 driver płyta główna junkers
pomiar prądu pomiar pradu łączyć kabel ziemia układ scalić zegarowy
zmywarka różnicówka zmywarka różnicówka
Migający przycisk Start/Pauza w pralce Bosch - przyczyny i rozwiązania Problem z wyszukiwaniem kanałów w Sharp 32