Jedynie możesz ją uruchomić z głośniczkiem systemowym i dowiedzieć się czy BIOS poprawnie reaguje na brak procesora , wysyłając odpowiednie dla wersji Beep-Kody . Nie znaczy to jednak że płyta gł. jest sprawna na 100% .
Manufacturer-Micro-star-international CO LTD Model - MS-7042 Chipset VIA PT880 Southbridge Via vt8237 LPCIO Winbond W83697HF Czy to o to chodzi ?
To ja jasnowidz, podaj chociaż dokładną nazwę komputera , ewentualnie nazwę płyty głównej -pisze w instrukcji . Karta dźwiękowa to najprawdopodobniej Realtek ALC888 -VIA VT8237A High Definition Audio Controller , a płyta główna na chipsecie VIA VT8237 np Gigabyte . Sterowniki mogą być zintegrowane znp modemem lub raid , podasz więcej danych , zobaczymy?pozdrawiam
Standardowa usterka - pomoże wymiana mostu południowego VT8237. Porządny serwis zrobi to taniej niż kosztuje używana płyta główna.
Witam. Płyta główna kt6v, model ms-7021, mostek vt8237 Nie wykrywa w biosie dysku sata wd2500aaks. Zworka w dysku ustawiona poprawnie (przelaczenie na sata I) Kontrolery sata włączone w biosie. Dysk nie jest w żaden sposób wykrywalny. Co robić? Sterowniki Via 4in1 zainstalowane niepokoi mnie ten fakt: http://obrazki.elektroda.net/51_12688627...
mam taka płytę gł. Model KT400A-8237 chipset VIA KT600 Southbridge VIA VT8237 sensor Winbond W83697HF Dane z programiku CPU-z. Czy wie ktoś gdzie sie tam znajuduje na tej płycie port IRDy?? Jestem cienki w sprawach komputerowych i na pierwszy rzut oka nie widziałem, zeby coś było podpisane IRDa. Pomocy. Nakierujcie mnie gdzie to jest. Przy okazji gdzie...
Gigabyte K8NE to jedna z lepszych płyt głównych pod socket 754. Na aukcji nr 1042459921, w cenie 90zł - koniec licytacji jutro. Chipset VIA nie gwarantuje lepszej współpracy z kartą graficzną Radeon. Jest to informacja wyssana z palca. Wymieniona przeze mnie płyta główna, posiada chipset nForce 4, który pod różnymi względami jest lepszy od VIA czy Sis....
powiem tak ostatnio się bawiłem i odłączyłem takie 8 kabelków które mają takie nazwy jak: GND,GND,MIC IN,MIC Bias,Spkout L,Spkout L,Spkout R,SPKOUT R. jakoś w święta odłączyłem i do tej pory nie wiem jak je spowrotem podłączyć ściągałem różne instrukcje obsługi pod płytę główną która nosi nazwę: Nazwa płyty głównejAsus A7V600-X ID płyty głównej09/02/2004-VT8377/VT8237-A7V600-X...
...witam zastanawiam sie nad kupnem płyty głównej i wogule kompa. płyty "Asus K8N" lub "Asus K8V-X" pytanie brzmi który lepszy chipset "nVidia nForce 3 250" czy "VIA K8T800 / VIA VT8237". I która płyta bedzie obsługiwała technologię HT, by poźniej włożyć Ahlona 64. Które pamięci bedą najlepsze w stosunku do ceny? Patrzałem Geil'a 512MB CL2.5 za 197zł...
Bo kiedyś miałem tego samego lapka do naprawy, tzn wymianę klawiatury gdyż została zalana piwem, ale to było dobre pół roku temu.. Dodano po 6 Najprawdopodobniej skorodowane luty. A od kiedy to cyna ulega korozji (bez działania cieczy)? matush93 - podaj oznaczenie kodowe płyty głównej. Jeśli most południowy w Twoim modelu to VIA VT8237, to najprawdopodobniej...
Może i faktycznie opisałem to chaotycznie, bez szczegółów. Już prostuję, podłączyłem do swojego komputera dysk w celu wyeliminowania jego uszkodzenia, w biosie (inna płyta główna) dysk został wykryty. Natomiast pod windowsem już nie. Więc zainicjowałem dysk z menedżerze urządzeń, kolejno format i hdd tune przełożyłem do płyty gigabyte z kontrolerem...
Witam, napisze bo może się to komuś przyda co ma tą samą płytę główną co ja. Bo włożeniu do socketu775 Pentium D nie odpalił, włożyłem z powrotem Pentium4HT i zacząłem bawić się w aktualizację biosu - każda z 3 aktualizacji którą znalazłem sprawiła że PentiumD odpalił. Jednakże po aktualizacji biosu ze strony maxdata miałem problemy z moją kartą graficzną...
sprawa przedstawiala sie tak że gościu (informatyk) wymieniał mi płytę główną i przy okazji zrobilismy formata. Od tamtej pory nie mam dzwieku. Jak do niego dzwonilem to mowil ze potrzebne mi sa sterowniki Kazał wpisać w google via vt8237 gigabyte i sciagnac ze strony gigabyte. Mam zrobic zdjecie ustawien audio z BIOSu tak ? Juz sie robi:) aa i jak...
Witam wszystkich. Zakupiłem dysk samsung 160GB 161HJ, posiadam płytę Abit KV7 na via KT600. Płyta posiada zintegrowany kontroler SATA w VT8237. Bios płyty głównej został upgrade do najnowszej wersji jaka jest dostępna http://www.abit.com.tw/page/pl/download/...
Pisałem (już dwa razy) o VIA boot-romie, który pojawia się jako drugi ekran startowy i tam bym najpierw czytał/szukał symbolu napędu przykład: http://obrazki.elektroda.pl/1213970000_1... Tu ktoś pisze o 'wsparciu' VT8237 dla SATA CD/DVD http://www.computing.net/answers/hardwar... http://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-z-bo...
Witam! Posiadam w komputerze płytę główną GA-K8VT800 i teraz przymierzam się do wymiany w nim nagrywarki DVD. Mam jednak dylemat, bo nie wiem czy ta płyta obsłuży mi nagrywarkę SATA, bo właśnie taką wolałbym kupić (są tańsze, nowsze i jest ich więcej na rynku niż ATA). Płyta posiada gniazda SATA, ale podobno nie obsługuje ona napędów optycznych. Na...
Witam, zielony ludek w kwestii komputerów itp ze mnie, stąd prośbę kieruje do Was - Wyczytałem, że posiadam w kompie jednordzeniowy procesor, który uniemożliwia mi normalną pracę na komputerze (pc najzwyczajniej wyłącza się po 3-4 godzinach pracy i włącza po kolejnych 6-7!). Dopiero dziś trafiłem na program, dzięki któremu wiem jaką nazwę nosi moja...
Witam. Chciałbym kupić dysk Samsunga F1 640GB SATA2, ale nie wiem, czy ruszy na mojej płycie głównej. Mam starszą płytę pod Socket A (proc. Barton2500+), model ASUS A7V880 i naczytałem sie sporo o problemach związanych z działaniem dysków SATA2 na płytach z kontrolerem VIA VT8237, który to obsługuje tylko SATA1. Wgranie przy instalacji Windowsa sterów...
Zabootuj płytę ze sterownikami do płyt głównej z wsadzoną dyskietką ( tak jak bootujesz win XP) - powinien ci wyskoczyć kreator zrobienia dyskietki albo powinieneś mieć możliwość stworzenia dyskietki ze sterownikiem, Ją wykorzystaj przy starcie instalatora winXP.ewentualnie z poziomu windowsa na płycie z płyty głównej powinieneś mieć też kreatora to...
Do tego żeby podłączyć ten dysk i był on wykrywalny w biosie. Płyta główna jest na problematycznym mostku vt8237, żadne sterowniki ani aktualizacja biosu nie dają rady. Więc myślę, że zakup kontrolera rozwiązałby problem, toteż prosze o wasze sugestie na ten temat. Problem jest szeroko opisany w linku, który podałem.
Szukasz sterowników na stronie PRODUCENTA PŁYTY GŁÓWNEJ, sterowniki powinny być opisane jako sterowniki do kontrolera RAID lub Sterownik IDE, SCSI itp. Na stronie producenta płyty głównej powinien też być manual - instrukcja, w której czasem masz opisany sposób instalacji, a na pewno tam znajdziesz informacje na temat wbudowanego w płytę kontrolera...
No tak ale to nForce2, który ma obsługę dysków w BIOS`ie płyty głównej. MSI tego nie ma za wyjątkiem opcji włącz-wyłącz. Na starszym BIOS`ie (v.2.20 ) płyta nie widzi Semprona tylko Unknown processor no i zamiast 512 MB RAM`u widzi tylko połowę z tego. Coś mi się wydaje, że MSI strzeliło gafę z tą płytą pozbawiając ją BIOS`u do VT8237. Ten układ jest...
Jest to płyta MICRO STAR model MS-7211 PM8M3-V H Chipset Via 8237R Plus 0551CD 2IA0952401 (tak pisze z tej strony ściągniętej obudowy PC na chipset) Bo chcąc zobaczy jego drugą stronę to chyba muszę odkręcić płytę główną?) Dodano po 4 - to jest to płyta główna MSI PM8M3-V (MS-7211) na chipsecie VIA P4M800CE. Sterowniki pod Win.XP 32-bit (musisz tylko...
ASRock K8NF4G-SATA2 (nVidia GeForce 6100) [DDR, KG] cena: 217 zł Płyta główna mATX z gniazdem Socket 754. Chipset: nVidia GeForce 6100+410MCP, obsługiwana pamięć RAM: DDR266,333,400 MHz (2 gniazda, maks. 2 GB), złącza: 1 x PCI-Express x16, 1 x PCI-Express x1, 2 x PCI, 2 x ATA/133, 2 x SATA Raid (0, 1, JBOD), 4+4 x USB 2.0, zintegrowana 8-kanałowa karta...
Parametry mojego kompa są takie: Płyta główna: ID płyty głównej---------------------------04/08/... Nazwa płyty głównej----------------------Asus A7V600-X Właściwości magistrali FSB Typ magistrali-----------------------------D... Alpha EV6 Szerokość magistrali----------------------64-bitow... Rzeczywista częstotliwość taktowania---166...
Witam ponownie. Chipset vt8237 potraktowałem HOT AIR. Ale bez jaiegokolwiek rezultatu.Na razie czekam za dyskiem aż mi przyślą. W każdym razie wiem ze cokolwiek by nie było zepsute to chodzi o temperature. gdy spadnie do 10 stopni C to komputer nie widzi poprawnie plików lub nie widzi ich wcale, ale gdy ma już 11 stopni C startuje poprawnie i za każdym...
Otóz jak pisze w temacie mam problem ze sterownikami dzwięku . Gdy niewazne jakie zainstaluje to i tak niedzila glos oto moje dane komputera: [syntax=text] PoleWartość Komputer Typ komputeraJednoprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnego[ TRIAL VERSION ] Internet...
PoleWartość Komputer Typ komputeraJednoprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnegoDodatek Service Pack 2 Internet Explorer6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2) DirectX4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Nazwa komputeraMAX Nazwa użytkownikaMaxi Domena logowaniaMAX Data / Czas2008-05-11...
Głośniki sprawne w ustawieniach wszystko okey problemu nie ma żadnego w menadżerze urządzeń. Tu specyfikacja kompa PoleWartość Komputer Typ komputeraWieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnegoDodatek Service Pack 3 Internet Explorer8.0.6001.18702 DirectX4.09.00.0904...
VT8237 to SATA 1. SATA 1 jest tylko częściowo kompatybilne z kolejnymi generacjami tego interface. Zgodnie z "twardą" specyfikacją: 1. Kontroler SATA 1 obsłuży tylko HDD SATA 1. Nie obsłuży dysków SATA 2 i 3 (chyba że mają możliwość przełączenia w tryb SATA 1 sofwareowo albo zworką), nie obsłuży też innych urządzeń ATAPI (np: napędy optyczne - blue...
Witam serdecznie mam problem z panelem frontowym tak jak w temacie ponieważ USB działa a audio oraz microfon nie :( podłączyłem wszystkie piny tak jak w instrykcji płyty głównej zdjęcie poniżej. PoleWartość Komputer Typ komputeraWieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu...
Witam, Wiec dziele sie z Wami tym co moj komp mi robi heh Podczas grania po minucie dwoch albo pietnastu nie ma reguly nagle albo przechodzi w stan uspienia albo sie resetuje albo ( duzo tych albo ) sie zawiesza Jedna gra (medal of honor) chodzila dobrze kilka dni a pozniej to samo... Ostatnio nawet w prostych gierach freeware Coraz czesciej robi to...
znalazlem pare dni temu to : http://aragornpl.cba.pl/r9800xl/ tylko ze nie bede rak wsadzac bo narobie biedy hehe Dodano po 4 jak mozesz powiedz mi co i jak z tym i jak mam znalesc ta opcje ze pokazoje temperature mam juz ten prog. AtiTrayTools Dodano po 11 jade na najnowszych sterach omegi i wykrywa mi karte jako PRO a nie XL hmm. Tak teraz to wyglada...
PŁYTA SERWEROWA MSI K8T MASTER-2 FAR Standard - ATX Chipset - VIA K8T800 + VT8237 Obsługiwane procesor - AMD OPteron DP (do 248), UP 148, Athlon 64 FX 51 FSB (taktowanie) - 800MHz Hyper Transport Slot CPU - 2xSocket 940 Sloty pamięci - 4xDDR RAM 200/266/333 (ECC) Slot AGP - AGPx8 Pro Slot PCI - 4 USB - 2xUSB2.0 z mozliwościa rozszerzenia do 6 (2 podwójne...
Standardowa usterka w tym modelu laptopa - pomoże wymiana mostu południowego VT8237.
Witam ja się zastanawiam czemu macie wszyscy problemy z tym NFS CARBONEM mi śmiga na najwyższych detalach códwonie moj sprzęt to: PoleWartość Komputer Typ komputeraWieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnegoDodatek Service Pack 2 Internet Explorer7.0.5730.11...
Witam ile wycisne z mojego procka i z grafy i czy jest sens opis poniżej: PoleWartość Komputer Typ komputeraWieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnegoDodatek Service Pack 2 Internet Explorer7.0.5730.11 (IE 7.0) DirectX4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Płyta główna...
plyta gigabayta - Chipset VIA PT800 HOST/AGP/Controller - VT8237 I/O Controller Hub plyta asrock - Northbridge: Intel 865G - Southbridge: Intel ICH5
W tych płytach tego typu problemy spowodowane przez VT8237 to niestety dość częsta przypadłość.
Płyta obsługuje jedynie dyski SATA I (VIA VT8237) Dysk należy przestawić na SATA I (zapewne ustawia się to za pomocą zworki) -MP-
Witajcie , Mam 2 komputery z których 1 chcę zostawiać dla siebie jednak nie wiem na który lepiej sie zdecydować. Obie marki być może nie są najwyższą półką w swojej klasie sprzed kilku lat jednak dla swoich celów takie parametry mi wystarczają.Kompa potrzebuje do : -net (youtube, stronki etc), oglądniecie filmu DVD czy DIVX, czasami edycja muzycznych...
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product... Setki razy podawane, że VIA VT8237 nie potrafi wynegocjować prędkości SATA_I - zadziała z dyskami skonfigurowanymi zworką czy programowo na SATA_I
Mam zainstalowany windows xp na dysku C i chciał bym zainstalować drugi system windows 7 na dysku D. Podczas wyboru partycji D uruchamia się instalator za chwilę pokazuję się informacja o błędzie. Dołączam screen http://obrazki.elektroda.pl/8815415100_1... Komputer: Typ komputera Jednoprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System...
Dzień dobry! Miałem ostatnio problem z moim bardzo starym komputerem, chciałem go trochę podrasować, jednak w pewnym momencie po uruchomieniu nic się nie działo. Pomogła wymiana obudowy, płyty głównej i procesora. Teraz już wszystko działa z pewnymi wyjątkami - brak dźwięku i problem z BIOS-em który tu opiszę. Specyfikacja komputera: Płyta Główna: Na...
Witam. Dysk twardy to Seagate ST3250318AS, zworka ograniczająca transfer do 1,5Gb/s jest włożona, dysk widoczny w BIOS. Muszę zainstalować na nowo system, ponieważ zmieniłem płytę główną, bo poprzednia padła i teraz system nie chce się uruchomić... ładuje się do pewnego momentu i restart, przy próbie uruchomienia w awaryjnym to samo. Przy próbie instalacji...
Witam. Potrzebuje pomocy z procesorem AMD Mobile Athlon 64 3700+ 2400Mhz. Otóż po zamontowaniu go na płycie głównej i uruchomieniu systemu wyświetlało mi 800 Mhz. Zwiększyłem mnożnik i po uruchomieniu komputer nie ruszy. Proszę o pomoc, jak postępować w tej sprawie. Oto specyfikacja gdyby była pomocna [syntax=text]--------[ EVEREST Ultimate Edition...
Witam, mam problem z dźwiękiem w systemie Windows 7(32 bit). Po instalacji systemu komputer nie wykrywa karty dźwiękowej VIA VT8237, która jest zintegrowana z płytą główną ASUS P5V-VM DH. W menedżerze urządzeń pokazany jest tylko "kontroler zgodny ze standardem High Definition Audio", przy którym widnieje żółty trójkąt z wykrzyknikiem, a w opisie tego...
Dane z everesta: Właściwości płyty głównej ID płyty głównej11/11/2005-P4M800Pro-823-6A7L6M4A... Nazwa płyty głównejNieznane Właściwości magistrali FSB Typ magistraliIntel NetBurst Szerokość magistrali64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania133 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania533 MHz Przepustowość4267 MB/sek Właściwości magistrali...
Witam, widziałem kilka podobnych tematów na forum, ale nie pomogło mi zastosowanie się do nich. Mam problem z tym nieszczęsnym sterownikiem dźwięku. Nazwa płyty głównej : nieznane Mikroukład płyty głównej : VIA Apollo PT880 Pro / PT880 Ultra / PT894 Karta dźwiękowaVIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller Komputer oddawałem do serwisu, by wymienili...
Witam. Poszukuję BIOSU . Oto moja konfiguracja sprzętowa: Typ procesora Intel Celeron D 351, 3200 MHz (24 x 133) Nazwa kodowa Prescott-256 Seria G1 Zbiór instrukcji x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3 Oryginalna częstotliwość taktowania 3200 MHz Min. / Maks. mnożnik procesora 14x / 24x Engineering Sample Nie Pamięć podręczna L1 śledzenia 12K Instructions...
Mam problem. Po odłączeniu od wzmacniacza (TV)wyjść audio karty zintegrowanej po kilku dniach stwierdziłem brak dźwięku z wyjść głośników przednich(te właśnie były podłączone do TV). Z pozostałych wyjść dźwięk jest z przednich nie ma. Mam jeszcze jedną kartę na złączu PCI(Zoltrix C-Media 8738) i wtedy jak odłączałem TV, tę kartę również odłączałem od...
Witam. By nie zakładać nowego tematu postanowiłem, że się podepnę tutaj :) A więc do rzeczy :) Mam kartę ATI Radeon HD 2400 PRO po AGP i chciałbym kupić kartę inną niż ATI bo w tej strasznie rzęzi wiatrak, a to już powolutku zaczyna mnie wkurzać. Cena karty około 200 zł no ewentualnie 220 zł. Parametry kompa: Typ procesora Intel Celeron D 351, 3200...
Witam, Mam do sprzedania w pełni sprawny komputer z monitorem IBM 17" Parametry komputera: Mam do zaoferowania używany komputer w pełni sprawny, służy mi do dzisiaj bezawaryjnie. Posiada system Windows XP Professional z dodatkiem service pack 2. Komputer pracował na fabrycznych ustawieniach, nigdy nie był podkręcany. Ja nigdy nie stosuję tego typu praktyk,...
Witam kumpela poprosiła mnie o reinstalcję OS komp strasznie się wieszał nie wiem od jakiego czasu ponoć już długo. Miała dwie partycję sformatowałem tylko C: i zainstalowałem windows XP Professional Sp3 wszystkie sterowniki wgrane, antywirus jest Microsoft security esentials nie znalazł wirusów. A np. przy włączonym YouTube w Google chrome nie można...
Dobra dzieki zaaktualizowanie windowsa jest, jeszcze tylko potrzebuje pomocy przy skype, ics'anapzykład.Zaraz dodam logi które miałem dodać.: Everest: [syntax=text]--------[ EVEREST Ultimate Edition ]---------------------------------------... Wersja EVEREST v5.50.2100/pl Benchmark Module 2.5.292.0 Strona domowa...
Witam Wszystkich.:D Mam do zaoferowania używany komputer w pełni sprawny, który sam składałem i służy mi do dzisiaj bezawaryjnie. Posiada system Windows XP Professional z dodatkiem service pack 2. Poszczególne podzespoły sam odpowiednio dobierałem, aby złożyć jak najlepszy sprzęt. Komputer pracował na fabrycznych ustawieniach, nigdy nie był podkręcany....
a mógłbyś jeszcze powiedzieć które to jest VIA VT8237(R) SATA RAID Driver (For floppy driver) czy VIA 10/100 LAN Drivers czy Realtek ALC Series Audio Drivers czy VIA Chipset 4in1 Drivers??
Witam, posiadam komputer z płytą główną MSI MS7021 o takich parametrach: Standard ATX Chipset VIA KT600 + VT8237 Obsługiwane procesor AMD Athlon/Athlon XP, AMD Duron. Do modelu 3200+ i wyższe. Fsb (taktowanie) 100/133/166/200MHz efektywnie 200/266/333/400MHz Slot cpu Socket A Sloty pamięci 2xDDR200/266/333/400MHz Slot AGP 1xAGP 8x/4x Slot pci 5 Usb...
Pierwszą rzeczą, do której bym się przyczepił to modem. O ile to modem bezprzewodowego dostępu do internetu. Bardzo możliwe iż oprogramowanie, z którego korzystasz po prostu blokuje komputer do przejścia w stan wstrzymania/hibernacji. Co do braku stabilności systemu i jego długiego uruchamiania - ewidentnie wina sterowników. Miałem klienta z takim komputerem...
Nie to. To procesor a mnie interesuje płyta główna. Pobierz program CPU-Z, zakładka mainboard. Ewentualnie odczytaj bezpośrednio z płyty głównej.
Pracując na systemie na dysku ATA podłącz ten SSD i sprawdź czy go w ogóle wykrywa. Sprawdź w menadżerze urządzeń czy sam kontroler SATA jest zainstalowany. Teoretycznie działać to nie będzie - SATA 1 jest tylko częściowo kompatybilne z nowszymi generacjami SATA - pamięci nowszych generacji nie są obsługiwane, a SSD (obecne na rynku to chyba tylko SATA...
Płyta główna PM8M3-V ,sterowniki dostępne są tutaj: http://global.msi.com.tw/index.php?func=... Pobierasz wszystkie (driver) oprócz "VIA VT8237(R) SATA RAID Driver (For floppy driver)". Instalację rozpoczynasz od paczki VIA Chipset 4in1 Drivers. Następnie go karty graficznej sterowniki są na www.nvidia.com
Ruszyło Ci tyle pamięci na tej płycie? Barton działa bez problemu? Właśnie sąsiad ma takie coś do rozbudowania i szukam info co tam wsadzić aby działało. Aktualnie: Płyta Główna Model KT600-8237 (Socket A) Dostawca Chipsetu VIA Model Chipsetu KT600 Rewizja Chipsetu 80 Dostawca mostka południowego VIA Model mostka południowego VT8237 Rewizja mostka południowego...
Posiadam płytę asus P5VDC-X Zintegrowana karta dźwiękowa: :Analog Devices AD1986A (at) VIA VT8237A High Definition Audio ControllerPCI Mikro układ płyty głównej: VIA Apollo PT880 Ultra Poszukuję sterowników dźwięku nigdzie nie mogę znaleźć. Proszę o pomoc
Witam, Robiłam formata a teraz są mi potrzebne sterowniki, ale nie umiem znaleźć ;( Pomocy ! Komputer: System operacyjny Microsoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack. 1 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Nazwa komputera DANIELA Nazwa użytkownika Danio Płyta główna: Typ procesora Unknown, 2000 MHz...
Witam, Ostatnio trafił w moje ręce komputer z płyta główna ASrock P4VM800. Trafił, ponieważ najpierw się wyłączał podczas ładowania systemu (Windows XP), później po włączeniu paliła się tylko dioda (jedyna oznaka życia) a w momencie gdy go dostałem nie reaguje na nic. Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem to sprawdziłem zasilacz (Chieftec 280W). Po podłączeniu...
Miałam kiedyś płytę główną marki VIA i też miałam problemy z dźwiękiem. Niestety, raz pomagało zainstalowanie sterownika karty dźwiękowej z płytki zaraz po instalacji Windows (przed jakimkolwiek service packiem) a innym razem dobre skutki dawało nie instalowanie żadnego sterownika z płytki tylko pozwolenie żeby windows sobie ściągnął z update najlepszy...
Przeczytałeś post wyżej? Pierwszy link doprowadza mnie do wszystkich plików pod płytę główną. Więc klikam na Chipset i ściągam VIA VT8237S Chipset Driver V6.0.5728.160 for Windows 2000/XP/2003/XP 64bit/2003 64bit. Następnie wgrałem wszystkie sterowniki z tego folderu do XP przez program nLite i przy rozruchu z płyty wyskakuje bład w połowie że plik...
Witam Zakupiłem ostatnio komputer z zainstalowanym linuxem. Postanowiłem zainstalować windowsa 7 instalacja przebiegła bez problemowo. Po instalacji reset kompa ładuje się system i pojawia się czarny ekran monitor traci sygnał. Instalowałem rożne wersje nic nie pomogło. Więc zainstalowałem windowsa xp system sie łąduję wszystko ok ale jak wgram sterowniki...
Po pierwsze bardzo dziękuję za pomoc. Nie na dużo to się zdało, ale to z mojej winy. Po pierwsze nie znalazłam w Biosie w ogóle zakładki integrated.... ani nic podobnego. Kolejną złą wiadomością jest to, że everest nic nie wie o mikroukładzie na mojej płycie płycie głównej, wyświetla się szare tło bez jakiejkolwiek informacji. Swoją drogą to już od...
Komputer Typ komputeraJednoprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnegoDodatek Service Pack 3 Internet Explorer7.0.5730.13 (IE 7.0) DirectX4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Nazwa komputeraSPEED2LITE Nazwa użytkownikaPatryk Domena logowaniaSPEED2LITE Data / Czas2010-06-25...
W jakimś starym komputerze miałem dwa wyjścia na monitor. Jedno analogowe, drugie DVI. Specjalnie kupiłem jakiś monitor w komisie pod to wejście DVI, żeby zobaczyć jak to będzie i co to daje. Tam we właściwościach ekranu, jeszcze zanim podłączyłem drugi monitor to były 'nieaktywne' opcje związane z wyborem drugiego monitora (nie pamiętam czy rzeczywiście...
Witam, posiadam płytę MSI VIA P4M800CE+VT8237R Plus Chipset Based PM8M3-V są w niej dwa gniazda na RAM. Pamięć to GOODRAM DDR 256MB PC3200 CL3 (znajduje się on w pierwszym gnieździe) natomiast w drugim GOODRAM DDR 512MB PC3200 CL2,5. W tej konfiguracji wszystko działa jak należy. Postanowiłem sprzedać 256MB żeby za jakiś czas kupić sobie drugą kość...
Niestety miernik najwcześniej będę miał w niedzielę/poniedziałek. Zauważyłem, że komputer resetuje się lub wyłącza i włącza tylko podczas 2/3 pierwszych uruchomień (tzn. jeżeli wcześniej był wyłączony przez dłuższy czas), później już wszystko jest normalnie, tak jakby zasilacz czy coś innego musiało się zagrzać. Jak w końcu będę miał ten woltomierz,...
Witam.Posiadam kartę graficzną NVidia GeForce 7300 GT.Karta graficzna którą posiadam nie jest już pierwszej młodości i pojawiają się artefakty także zastanawiam się nad zmianą karty.Dodam, iż interesuje mnie też podłączenie tej karty poprzez przejściówkę HDMI-DVI dalej kablem(10 metrów) do telewizora LG LH 4000. Komputer posiada Windows XP.Parametry:...
witam serdecznie! Dokonałem reinstalacji systemu Win Xp. Nie posiadam żadnych sterowników (komputer otrzymany od rodziny). Przedwczoraj udało mi się zainstalować prawie całość (płyta główna, graficzna oraz sieciowa) dzięki czemu podłączyłem internet. Jednak rozpocząłem również poszukiwania sterowników do karty dźwiękowej, co rozpoczęło moje problemy......
Witam! Zakupiłem ostatnio laptopa w media, nie dostałem jednak do niego żadnych sterowników... Do karty dźwiękowej już coś w sieci znalazłem i dźwięk jest, jednak po zainstalowaniu tych sterów w menadżerze urządzeń pojawił się nowy 'znak zapytania': Modem Device on High Definition Audio Bus ?? Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiednich sterowników do tego.....
Kontroler sata na Twojej płycie głównej to: VIA VT8237R, wejdź na stronę VIA http://www.via.com.tw/en/support/drivers... i ściągnij sterowniki. W BIOSIE ustaw: via sata ide raid: enabled (niektóre kontrolery wymagają włączenia RAID - jeśli nie ma podłączonych dwóch dysków to kontroler traktuje automatycznie ustawienie jako "non raid"). Domyślam się,...
witam , reinstalka z visty na xp , dzwiek nie dziala , czytajac rozne wypowiedzi sciganalem z kilku zrodel sterowniki i przy instalacji wyskakuje blad WE CAN`T FIND HD AUDIO DEVICE pomyslalem ze trzeba wlaczyc w biosie karte ale nie widze w ogole tam takiej opcji , wydaje mi sie ten bios jakis taki okrojony,zalaczam screen z menedzera urzadzen moze...
Witam. Szukałem tematów podobnych do mojego ale niestety nie znalazłem żadnego który może mi pomóc. A więc tak: mam system windows 7 32bit (wcześniej miałem windows xp home edition). Gdy zainstalowałem 7 system przez jakiś czas chodził jak marzenie, ale niestety po pewnym czasie zaczęło wszystko się ciąć, od youtube po gry. Komputer nie jest jakiś zły...
Witam wszystkich.Mam takie pytanie odnosnie tego noteboka co sądzicie o nim.Kupowałem go w media expert,gwaracja jest na dwa lata,za 1900zl.Tylko niewiem jaką on ma pamieć karty graficznej czy 64mb czy 128 i co sądzicie o tej karcie i noteboku.bo na aidzie pokazuje,dwa razy po 64mb.Mam jeszcze pytanie odnośnie bateri w nim,jeśli bateri nieużywam to...
Ok może zacznę tylko od tego co mi dzisiaj wyskoczyło: http://obrazki.elektroda.net/22_12780722... Pełna specyfikacja wg Everestu :P 1. Nazwa płyty głównej Nieznane Mikroukład płyty głównej Nieznane A to akurat dziwne, że mi nie wykrywa, natomiast płyta to: ASUS P5VD2-MX 2. Typ procesora Intel Pentium 4, 3057 MHz (23 x 133) 3. Pamięć fizyczna...
Witam, Mam problem z kartą Asus EN8800GT pod PCI-E 2.0. Na płycie mam wejście PCI-E 1.0 karta powinna z tego co czytałem działać, podpinam dodatkowe zasilanie ale niestety nie działa. Mój osprzęt to: -monitor LG 22 cale, -procesor Pentium D 3,0Ghz "925" -ram ddr2 2g w dwóch kościach, -zasilacz Feel II 500 Wat, -płyta główna P5VDC-TVM/SE -dysk twardy...
Witam Ostatnio robiłem formata i próbowałem różne instalować sterowniki do karty dźwiękowej i nic to nie pomogło dalej dźwięk nie działa a przy grach jak włączam wyskakują błędy przez to ;/ PoleWartość Komputer Typ komputeraWieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu...
Jest soba płyta główna MSI K9VGM-V, zintegrowana sieciówka REALTEKA RTL8201CL, w systemie widziane to jest jako VIA RHINE II(bardzo dziwne ale po przeczytaniu o chipsecie RTL820X to jest to układ który dzieli zasoby z chipsetem płyty głównej). RTL8201 jest tylko PHYceiver is a device that operates at physical layer of OSI network model. An Ethernet...
Witam,otóż mam mały problem z moim PC'tem.Otóż nie wiem jaki procesor bedzie pasował do mojej płyty głównej?HELP!!! PŁYTA GŁÓWNA MSI PM8M3VH/MS7211 VIA P4M800CE/VT8237R+LGA PROCESOR INTEL CELERON D346 3,06GHz/256K/FSB533 LGA775 BOX PAMIĘĆ FIZYCZNA 2048 MB DDRAM KARTA GRAFIKI GeForce FX 5500, 256 MB TV/DVI DYSK TWARDY SAMSUNG 160 GB SATA2
Witam wszystkich.Otóż mam problem z dźwiękiem, a mianowicie było wszystko dobrze, głośniki grały itd. A na drugi dzień gdy włączyłem kompa to cisze ;/ ... Ale przejde do konkretów. W menadżerze urządzeń pokazały mi się 3 żółte wykrzykniki. Przy Audio Device on High Definition Audio Bus, C-Media PCI Audio Device i przy sterownik zgodnoci audio Microsoft...
Witam Myślałem, że nie będę musiał prosić o pomoc, bo prawie od dwóch tygodni dzień w dzień czytam na różnych forach o problemach z instalacją mikrofonów w komputerach/ laptopach, ale jednak mam już coraz mniej czasu i coraz więcej sprawdzonych opcji, które jednak nie dały żądanego rezultatu. Problem tradycyjny. Na laptopie nie jestem w stanie odpalić...
Witam posiadam taki sprzęt : Procesor : (specyfikacja) Właściwości procesora Typ procesoraDualCore Intel Pentium E2160, 1800 MHz (9 x 200) Nazwa kodowaConroe-1M SeriaG0 Zbiór instrukcjix86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3 Oryginalna częstotliwość taktowania1800 MHz Min. / Maks. mnożnik procesora6x / 9x Engineering SampleNie Pamięć podręczna L1 kodu32...
Mam problem, który często przewija się na forum, niemniej jednak z tego co wyczytałem jego rozwiązanie zależy od indywidualnych skonfigurowań komputera. Chodzi o to, że w zakładce sprzęt mam wykrzyknik żółty i jest napisane KONTROLER WIDEO ZGODNY Z VGA. Po prostu brakuje sterownika do wbudowanej w płycie głównej karty graficznej. Identyfikator urządzenia:...
--------[ EVEREST Home Edition (c) 2003-2005 Lavalys, Inc. ]---------------------------------------... Wersja EVEREST v2.20.405/pl Strona domowa http://www.lavalys.com/ Typ raportu Szybki raport Komputer 74A8D239FB58413 (mm) Generator raportu Kamil System operacyjny Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail) Data 2013-09-17...
PoleWartość Komputer System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnegoDodatek Service Pack 2 DirectX4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Nazwa komputeraKOMPUTER-E5658C Nazwa użytkownikaŁukasz Płyta główna Typ procesoraUnknown, 1766 MHz Nazwa płyty głównejNieznane Mikroukład płyty głównejNieznane Pamięć fizyczna1280...
Witam ponownie. Dzięki za rady,ale z tymi sterami to już kombinowałem.Podam może po części parametry mego kompa,może ktoś zwas doradzi jakie dokładniej stery zainstalować pod ten zestaw. MemTest pokazuje 0 problemów,ale spod windowsa sprawdzałem.Niewiem jak to inaczej sprawdzić. Komputer: Typ komputera Wieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI...
Komputer System operacyjnyMicrosoft Windows XP Home Edition Dodatek service pack systemu operacyjnegoDodatek Service Pack 3 DirectX4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Nazwa komputeraDOM-7D5344A9412 Nazwa użytkownikaTomasz Płyta główna Typ procesoraUnknown, 1800 MHz (7 x 257) Nazwa płyty głównejNieznane Mikroukład płyty głównejVIA Apollo PT880 Pro / PT880 Ultra...
Już poprawiłem,przepraszam nie widziałem,czerwonego dopisku pod pierwszym postem,myślę że już ok To źle myślisz. Czy tak trudno jest PRZECZYTAĆ i zrobić to, co jest tam napisane? Kurde widzę że kolega ma zły dzień Dobra usunięte,siedzisz tu zapewne godzinami i kupę czasu,więc masz to oklepane. Dodano po 43 NVIDIA GeForce 7300GT PCI\VEN_10DE&DEV_0393&SUBSYS_00000000&RE...
Mam pytanie - czy ktoś z Was zetknął się z systemem Tatoo w kompie? Dla niewtajemniczonych - w biosie zapisane informacje o składnikach kompa, które są sprawdzane przez windę podczas startu systemu. Jak sobie z tym poradzić? I drugie pytanie - gdzie mogę znaleźć BIOS do sflashowaniapłyty, której modelu nie ma ani na stronie producenta płyty (Foxxconn)...
Witam was. Bardzo uwielbiam grać w Call of Duty2 multiplayer. Zazdroszcze graczom że mają 333 fps i świetnie skaczą po różnych tzw. bugach. Często mi się zacina obraz a fpsy strasznie mi "szaleją" (30 > 210). W co powinienem zainwestować żeby poprawić działanie tej gry? To moja padlina: Komputer System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek...
Bios: Właściwości BIOS'u Typ BIOS'uAward Typ BIOS'u AwardPhoenix - AwardBIOS v6.00PG Informacja z BIOS'u AwardASUS P5VD2-VM/SI, VIA P4M900/VT8237A, BIOS:0103(26-01-2007) Data BIOS'u systemowego05/11/07 Data BIOS'u wideo07/11/07 Producent BIOS'u Nazwa firmyPhoenix Technologies Ltd. Informacje o produkciehttp://www.phoenix.com/en/produ...
Witajcie ;) Jak to bywa przy modernizacji starego komputera, często pojawiają się problemy po zamontowaniu innych podzespołów. Mianowicie: Postanowiłem zmienić procesor w swoim leciwym już komputerze na inny. Przed zmianą CPU na pł. głównej pisk dobiegał tylko z głośniczka komputera informując, że TestPost został ukończony pomyślnie. Po zmianie z 1-...
Witam podam opis mojego sprzętu PoleWartość Komputer System operacyjnyMicrosoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnegoDodatek Service Pack 3 DirectX4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Nazwa komputeraBORMAN Nazwa użytkownikaBORMANEK Płyta główna Typ procesoraUnknown, 1800 MHz (7 x 257) Nazwa płyty głównejNieznane Mikroukład płyty głównejNieznane...
płyta główna vt8237 vt8237 driver viessmann płyta główny
szczotka bosch oryginalny biało szary zdjąc simloka
stacja lutownicza zelmer 01z013
Lokalizacja dźwigni hamulca ręcznego w Mercedesie Vito 109CDI Lokalizacja sterownika asystenta w Mercedes W213 200d