Jeśli nadal aktualne pytanie to mogę Ci wysłać fotkę.
do tego pieca nie potrzebujesz sterownika z pilotem, wystarczy że podasz mu na 1 pin +12V i ma sie włączyć, jeśli nie rozpala to coś jest nie tak i najprościej to spraw sobie kabel Vag kkl ftdi + program webasto thermo test i porządnie go zdiagnozujesz, co i jak z kablem i programem to poszukaj w necie bo jest dużo informacji nawet na samej elektrodzie
Telestart jest uniwersalny. Ważne aby telestart był dedykowany do odpowiedniego pilota, chodzi mi o model np Telestart T70 obsługuje pilot T70, nieważne jest w jakiej jest obudowie bo i tak przy pierwszym uruchomieniu "uczysz" sterownik rozpoznawać pilota.
A ja akurat potrzebuję pilota do T70, bo zgubiłem. Instalację mam w VW, ale pilot był z logo Webasto. Czy masz może jeszcze te "nadmiary"?
1. Odepnij kostkę z wiązką przy odbiorniku na ponad 10s 2. Wepnij tę kostkę i w ciągu max. 3s naciśnij prawy przycisk pilota. Po naciśnięciu lewego przycisku powinno włączyć się urządzenie.... o ile oczywiście pilot, odbiornik, instalacja i urządzenie są sprawne. Witam, Podepnę się pod temat. Chciałbym dołożyć zdalne sterowanie do Thermo Top DW-50....
Mam coś, np to:
t70 to jeszcze ten wielki pilot srebrny co T60?? jak tak to bym to wywalił i wstawił zwykłą centralke uniwersalną i po problemach
edek100 zadziałał Ci pilot T70 z tym webasto ?
Chodzi Ci o sterowanie telestartem czy cale webasto chodzi mi o sterowanie piecem... natomiast w komplecie sterownik jest t70( niestety bez pilota) łącząc fakty: -Piszesz, że teletart T70 jest analogowy( na zdjęciach widać podpięte piny 1,3,5,6) -sprzedawca twierdzi ze wszystko razem działało w samochodzie.... Można wywnioskować, że piec jest analogowy...
Witam, mam od kilku lat Webasto ThermoTop E diesel ze zdalnym uruchamianiem Telestart T70. Po sezonie letnim zmniejszył się zasięg nadajnika do 1m!!! Stojąc przy samym samochodzie i klikając włączenie na pilocie czasami zaskoczy.Pomyslałem, że pewnie baterie padły, kupiłem komplet nowych (chociaż pilot ma kontrolę napięcia baterii i nic nie informował,...
Też mam centralkę t70 ale niamam do niej pilota i niewiem czy zadziała pilot t90 t91. tu ktoś pisze ze zadziała ale fajnie by było jak by ktoś potwierdził to na 100%.
Audi A6 1.9 2.5 TDI 2002 Webasto piloty T70 T80 montaż język niemiecki
TP661.
Powinien zadziałać każdy T90/91. Moduł poza wyjściem cyfrowym W-BUS ma wyjście załączające 2 stanowe +12V ("analogowe"). Możesz kupić oddzielnie moduł i pilota, zrobić antenę, wiązkę - wyjdzie mniej niż 200zł . Możesz też kupić gotowca za ok 500zł z anteną i wiązką. Starsze T70 lepiej nie kupować - nie mają potwierdzenia odebrania sygnału.
na pilocie
Trzymaj przycisk P/C i włacz Tv wyłacznikiem sieciowym . wybiez Volume i ustaw 63 i naciśni OK
Witam. poszukuję schematu pilota do sterownika webastem typ Telestart T70. lub pilota Telestart T70. Mam jeszcze pytanie czy piloty z modeli Telestart T80, T91 będą działały ze sterownikiem T70?
Witam kolegów poszukuję osoby z zachodniopomorskiego posiadającą zamontowane webasto Telestar z pilotem T70 Kolega ma zamontowane webasto w Renault Laguna i brakuję mu pilota , próbowałem pilotem T90 i nie chodzi .Chcę sprawdzić czy na pilocie t70 będzie śmigac bo on jest właściwy Na razie wstrzymuje się z kupnem pilota ponieważ nie wiadomo czy samo...
Spróbój tak: Z pilota VOL+ VOL- P- P+ i OK po kolei szybko.
Podpięta uniwersalna centralka i śmiga .
Posiadam zdemontowane webasto jak na zdjęciu wraz z pilotem telestart T70 czy ktoś z kolegów mógłby opisać mi rozkład przewodów i do czego który służy . Zaznaczam że szukałem już na wielu forach i na elektrodzie również , jedyne co znalazłem podobnego to temat http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtop... dziękuję
Niestety, ten pilot nie zagada z tym odbiornikiem, musisz mieć taki pilot (T91) ale z przyciskami ON OFF bez tego "wiatraczka" bądź pilot T90 taki z wystającą antenką, ale nie T80, czy T70.
Aparat jest w "hotel mode". Wejdz w tryb serwisowy aby to zmienic. Wcisnij I na pilocie i wystartuj telewizor wyl. sieciowym. Janusz
Mam ten sam problem, nie mogę dokupic pilota do t70, przynajmniej nigdzie nie mogłem znaleź , moze ktoś juz zna odpowiedź na to pytanie. Piloty do t80 i t90 są dostępne na rynku. Druga sprawą jest możliwośc podłączenia zegara do Thermo top e (benzyna)? Czy jest taka możłiwośc?
Bardzo często w tym Chassis mruganie diody,bez wyraźnego dwucyfrowego kodu spowodowane jest sposobem wyłączenia telewizora w czuwanie( funkcja timer z pilota).Odbiornik w takim wypadku można włączyć jedynie pilotem,oczywiście sprawnym.Tak wiec zacznij od pilota.Pozdrawiam.
Też chciałbym rozbudować webasto ale w nieco inny sposób. Tzn posiadam odbiornik T70 z zegarem sterującym w kabinie, ale brakuje mi pilota (antena jest zamontowana). Piloty do T70 są drogie i rzadko dostępne. Zastanawiam się czy zamiast dawać 250zł za pilota do T70 (lub więcej), który nie ma zwrotnej informacji czy odbiornik odebrał sygnał - nie lepiej...
Witam! Oryginał to TP621 Pozdrawiam.
mam tv grundig t70-640 oirt dzieci bawiły się pilotem i obecnie w menu mam tylko głosność, kontrast i kolor. nie mogę nic ustawiać ani programować. wszystkie funkcje są niedostepne. proszę o poradę Co zrobić.
Witam, nabyłem TV Grundig T70-440 - CUC4410 bez pilota, ale nie wiem jak go dostroić (praktycznie wszystkie parametry) z klawiatury lokalnej na przedniej obudowie TV. Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów wie jak tego dokonać?
Zakupiłem auto z webasto Thermo Top E i nie wiem czy działa ponieważ nie mam zegaru ani pilota. Sterownik telestart T70. Można jakoś połączyć na krótko żeby sprawdzić czy wgl działa?
Spróbuj podstawić inną fonię
Nagle zaczęło działać normalnie, dziwne :) ale czasami nie mogę wyłączyć z pilota i nie zawsze chce się włączyć. To pewnie wina pilota albo antety?
Podepnę się pod temat. Kupiłem auto z Webasto BW 50 i centralka Telestart T70, ale poprzedni właściciel nie dał mi od niego pilota. Wiem że do centralki T70 już nie dostanę pilota, a znajomy ma do sprzedania centralkę T91r z pilotem za 200zł. Jak myślicie piec BW 50 będzie współpracował z centralą t91r??. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Telewizor był długo nie używany.Wyczyściłem płytę spirytem,sprawdziłem luty , ale nie reaguje na pilota i nie da się włączyć.Wysokie działa ,kontrolka stend-by świeci
Sprawdz RESET mikroprocesora. Napiecia zasilania Zapakowac wsad Kwarc Sprawdzic szyne
witam poszukuje pilota od sterowania modułem telestart t70 czy ma może ktoś na sprzedaż lub jakieś namiary na zakup proszę na gg 12864642 pozdrawiam
Jak wyłączyć tryb hotelowy (włączył się przez przypadek lub nastapiła jakaś usterka). Dodano po 24 Nie zdążyłem dopisać, że z poziomu pilota nic nie mogę zrobić. Prawdopodobnie uszkodziła się pamięć. Czy można kupić już zaprogramowaną pamięć 24C04
Pilotem Curtisa przełączyć na AV.
Do tego Grundiga znajdziesz bez problemu pilota, który będzie pasował dokładnie, w cenie 10- 20zł. Skorzystaj z Google.
(at)Gurth_ Na pilocie klawisz F3 do czego służy wg.instrukcji?
Bez pilota nic nie zrobisz.TV w trybie hotelowym no i troche namieszalo się w pamięci.Jak będziesz miał pilota - trzymając "I" włączasz telewizor włącznikiem sieciowym pokaze się menu serv.Tam można przesunąc grafikę i wyłączyć hotel mode
Wpisz z pilota następującą sekwencje: +(Vol),-(Vol),-P,+P ANDY
Jeżeli nie działa nowy to znaczy że odbiornik uszkodzony. A ten pilot nie jest od t90 tylko t70. Ten nowy powinien się zakodować z naciskiem na powinien, gwarancji nie ma. Bezpiecznik wyciągasz na wszelki wypadek na 60s, a pózniej go wkładasz i naciskasz OFF na pilocie w ciągu 5s od włożenia.
Witam !!!! Kupilem audi A4 z 98 r posiada zamontowane ogrzewanie postojowe WEBASTO THERMO TOP T jest zalaczane pilotem niestety nie mam pilota , ,czy jest mozliwosc przerobienia go na rozruch manualny bez pilota , lub czy jest mozliwosc dokupienia pilota do TELESTART T70 taki jest tu zamontowany w aucie . Prosze o jakas podpowiedz co z tym mozna zrobic...
(at)adi2023, ja mam napęd bramy wjazdowej Nice Wingo, dwie bramy garażowe z napędami Hato, wcześniej były to napędy Einhell T70 i Moto Lift 500, obsługuję to wszystko z pilotów 4 kanałowych Nice Flo4R. Swego czasu dokupiłem piloty dla rodzinki i zaprogramowałem je jak poniżej, wszystko działa już parę dobrych lat bez zająknięcia ;). https://obrazki.elektroda.pl/2105865100_...
Jeśli chodzi o Piec jest to. Thermo Top E, 12V/36W 4KW Diesel 2,5 bar Centralka Telestart t70 z zegarkiem 1530 i pilotem.
Inne regulacje działają ? czerwony - menu fonii, zielony - menu wizji. Jeśli nie, proszę wymienić pamięć, albo spróbować przepisać w trybie serwisowym. To jest chassis ICC19. Powodzenia
Dobry wieczór wszystkim. Od dłuższego czasu próbuję połączyć się Thermotestem z Webasto ( w jednym miejscu napisane TT C w innym Z/C-D; na etykiecie podane trzy roczniki 2003 do 2005) z Mazdy 6 ale bezskutecznie. Próbowałem już wszystkiego: zmiana linii K z Pin 7 na Pin 8 i na 15; WTT v. 1.19 i v. 2.16.1 i 2.16.1 Dongle; prędkości portu COM... Podłączam...
Jeśli tj. ten model co mysle to do pamieci wpisujemy w sposób. Wyszukujemy kanał, a żeby potwierdzić wpis przechodzimy do "pola" gdzie jest nr. programu i wpisujemy z pilota numer na którym ma byc zapamietany.[/b]
Wyłącz pilotem potem głównym sieciowym.Trzymając niebieski (TXT) na pilocie włącz sieciowy.Jak pokaże sie obraz naciśnij jeszcze raz. Patrz chassis ICC9
pilot hyundai pilot pilot creative pilot kodować pilot pilot
cewka heterodyny śnieżka gparted rozszerzyć partycja termostat zewrzeć
schemat wózek widłowy schemat toyota wózek widłowy
DM3663 LUA 816 Universal TV Board: MStar MSD3663 Specs, Firmware, Panel Compatibility, Faults Jak włączyć telefon bez działającego przycisku?