Tak właśnie out 5 :) Piwa nie trzeba, mam :) podziękowania wystarczą. :D Dodano po 4 Aha jkm przeczytaj jeszcze raz instrukcję dokładnie ... Zasilacz minimum o wydajności 2A a prąd pobierany przez moduł to jakieś 180 mA ... (w czasie wysyłania) stan normalny to chyba 50mA jak dobrze pamiętam
Wejścia zostaw NO (domyślny stan wyjść w Integrze). Zamiast powierdzenia zał/wył ustaw wskaźnik czuwania. Ewentualnie jesteś w stanie wykorzystując wyjście przekaźnikowe modułu załączać i wyłączać zdalnie system otrzymując sms-em jego status (do ewentualnego sterowania lepszy byłby GPRS-T4, wykorzystujesz wtedy 2 różne komendy i potwierdzenie sms tylko...
Witam jak w temacie czy ma ktoś poratować schematem jak podpiąć moduł gprs t2 do centrali satel versa 5 tak aby móc zdalnie uzbrajać i rozbrajać alarm, oraz dostawać powiadomienie przy uzbrojeniu/ rozbrojeniu alarmu oraz gdy strefa zostanie naruszona i włączy się alarm?
Możesz podłączyć po któreś z wyjść wysokoprądowych skonfigurowane jako zasilające. np OUT1 itp
Obydwa przykłady są do kitu. AC przy T-2 to nie zasilanie, tylko czujnik sieci. Zrób, jak było poprzednio. W centrali masz wolne Z5. Rozdziel sabotaże urządzeń na dwa obwody, jeden włącz do Z1, drugi do Z5. Ewentualnie wszystkie pod jeden. W EOL-u. I wszystkie przewody staraj łączyć się w centrali.
Tak. T2 może być (w skrócie) wyzwalany tylko z wyjść, a, jak wiadomo, mają one bardzo małą wartość informacyjną. Dialer telefoniczny wyśle zdecydowanie więcej wiadomości: numer czujki, numer strefy, alarmy, alarmy techniczne; możesz ponazywać linie i mieć od razu informację która linia wywaliła alarm...
Witam! Kolega podlaczyl ~230 V i polecial bezpiecznik polymer, co do ukladow to barkuje ich bo ma nowsza wersje z innym telefonem. Najlepiej wyslac do Satela to wymienia za grosze! pozdr
W takim razie zamykam
Dla OUT5 ustaw 14:Wskaźnik czuwania. Swoją drogą te moduły potrafią zawieszać się czasami, wtedy trzeba zdjąć im zasilanie, odczekać i podłączyć ponownie.
http://obrazki.elektroda.pl/5568859900_1... Gdzie waszym zdaniem?
Witam. Używam kabla DB9FC, oraz przejściówki z portu RS232 na USB. Wszystko robię książkowo, jednak ani z centralą, ani z modułem, nie mogę się połączyć. Co może być nie tak?
Do centrali CA6/4V1 mam podłączony GPRS-T2. Firma która instalowała w 2011 roku nie istnieje. Musze zmienić nr.telefonu do sąsiada o włamaniu. Czy mogę to sam zrobić podłączając się samemu prze laptop do modułu. Proszę o radę.
Tak, choćbyś nawet zasięgu nie miał to przez chwilę po włączeniu powinny mrugać diody. Dokładnie co która oznacza masz w instrukcji.
Wyjście OUT3 jest typu OC, więc dla takiej konfiguracji wyjścia, wejście w GPRS-T2 musi być ustawione na NO - opisane w instrukcji GPRS-T2.
To jest Gprs T2
Witam. Mam w domu założony alarm Satel CA-6 do którego mam podłączony GPRS-T2. Tyle wstępu. Potrzebuje czujek dymu (przeciwpożarowe). Kupiłbym normalne gdyby nie to, ze chce podłączyć je pod GPRS-T2 aby dal mi znać sms'em w razie pożaru. Za późno na kable wiec jedyne wyjście to zakup bezprzewodowych czujek i centralka obsługująca je razem z wyjściem...
Tolerancja napięcia zasilania, pozwala na bezpośrednie podłączenie.
Ustawić jedno z wyjść niskoprądowych centrali jako "Wskaźnik czuwania". To wyjście podłączyć pod wejście "Z" modułu GPRS-T2. To wszystko. Ustawiając powiadomienie będą przychodziły SMS'y o uzbrojeniu/rozbrojeniu alarmu. Jeśli powiadomienie nie zostanie ustawione, będzie można zadzwonić modułu i się rozłączyć. Moduł odeśle SMS, w którym będzie informacja...
Sprawdź czy drugi zacisk NO jest podłączony do COM.
Witam. Zakupiłem nadajnik GPRS T2 do centrali Satel ca4 i mam problem z podłączeniem. Czy ktoś mógł by mi pomóc? Potrzebuję schematu podłączenia oraz konfiguracji T2. Dziękuję za każdą pomoc.
Może lepiej GPRS-T2 - ma aż 5 wejść a cena podobna. Antenę bierz lepiej tą na kablu, zawsze możesz pokombinować więcej z zasięgiem.
Witam czy na tej centrali da się to podłączyć i uruchomić. Pozdrawiam
Witam, Dobry pomysł i tak zrobiłem... - wydłużasz czas działania wyjścia do np. 30 min (na mam 10min) pozdrawiam i dzięki
Witam Szukałem i nie mogę znaleźć informacji na temat którego nie mogę rozgryź:/ Mam CA10 podłączone do GPRS T2 na OUT 4 ustawione mam alarm włamaniowy w T2 mam Z1 jak analogowe i po przekroczeniu 12V wykrywa to jako alarm, na OUT5 mam ustawione 32 wskaźnik czuwania całości -> tylko co ma być w T2 ustawione na Z2?? jako analogowe zero reakcji NO , NC??...
Wg mnie można podłączyć ten sygnalizator. Możesz np. zrobić podobnie do tego co w instrukcji jest z Integrą 32 czyli: Wyjście wysokoprądowe OUT2 jest zaprogramowane jako zasilające. Wyjścia niskoprądowe OUT5 i OUT6 sterują sygnalizacja (OUT5 uruchamia sygnalizacje akustyczna, a OUT6 – optyczna). Wejście Z1 zaprogramowane jest jako sabotażowe typu...
Jeśli oba urządzenia będą miały wspólny potencjał masy (a będą miały jeśli T2 będzie zasilany z Versy) to jak najbardziej można je połączyć bez przekaźnika. Wystarczy wyjścia Out 3 i 4, które są wyjściami typu OC podłączyć bezpośrednio do wejść modułu. Wyjście Out modułu jest przekaźnikowe. Jeden styk NO również podłączamy do wybranego wejścia centrali,...
To poproś sprzedawcę, niech On poda Ci schemat. GPRS T1 NIE ZADZIAŁA z CA-4. Centrala nie wystawi żadnych sygnałów, które ten GPRS zdolny będzie odebrać. Nie mówiąc już o jakimkolwiek ich przetwarzaniu. T1 działa wyłącznie z centralami posiadającymi dialer telefoniczny. Z innymi współpracuje np. GPRS-T2.
korzystam z przejściówki RS-USB. Problem w tym, że już raz robiłem dokładnie to samo używając tego samego sprzętu. Teraz chcę tylko zmienić nr tel. jedyne, co się mogło zmienić to USB, do którego podłączyłem przejściówkę.
Schemat totalnie nieczytelny (albo mi tak się wyświetla). Lepiej było przesłać schemat z podłączoną jedną czujką, pozostałe wtedy łącze się analogicznie. Podłączenie czerwoną linią przerywaną (rozumiem, że chodzi o wyjście z GPRS-T2) - poprawne.
dołącz rezystor 2,2kOm z plusa zasilania do Z1 lub do Z2 i dopiero to wyjście nisko prądowe podłącz do modułu GPRS t2. Masz wyraźnie napisane ze musi być zmiana stanu 12V na 0V .
Zastosuj przekaźniki z cewką 12VDC. NP: 3 szt RELPOL R2M na podstawkach GZ2 Dodano po 4 Równolegle do cewki przekaźników dołącz diody 1N4007 spolaryzowane zaporowo.
Z centrali alarmowej do której zazwyczaj jest podłączony bądź zasilacza buforowego gdy ma pełnić funkcje powiadamiania nie związane z alarmami.
Witam, mam przyjemność składać po raz pierwszy zestaw alarmowy z centralą integra 64 ( 14 czujek, moduł na pilot, syrena alarmowa, 2x manipulator, moduł gsm, ekspander). Szło wszystko całkiem dobrze do momentu podłączenia modułu GPRS-T2. Jest on podłączony tak jak pokazuje to instrukcja: +12V, COM i AC. Wejście Z1 modułu GPRS wpiąłem na out16 centrali...
Tak, nalezy po podłączeniu i uruchomieniu programu przywrócić ustawienia producenta (Plik---> Ustawienia producenta)
Witam mam takie pytanie jak podłączyć moduł GPRS-T2 tak abym mógł załączać centralkę sms i po wysłaniu np.sms dostać zwrotne info o załączeniu ? Nie chciał bym natomiast dostawać sms jak załączę alarm z klawiatury. Czy jest w ogóle możliwość załączenia alarmu z klawiatury a wyłączenie sms I na odwrót . Zarazie am tak ze GPRS -T2 ma wyjście jako NC i...
skoro chcesz zasilić zasilacz upeesem, to jak proponujesz wyciągnąć sygnał zaniku napięcia 230V?
I tak dużo podwyższyłem, bo uznałem, że trzeba zainwestować w sprzęt lepszej jakości, niż cofać się do Ca 4. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie zapraszam do konwersacji. I dobrze zrobiłeś. Czujki Aqua widzę ze chodzą po 45 złociszy za tyle jak dobrze poszukasz kupisz czujki Bosch'a PIR BPR2-W12 Będziesz spał spokojniej :) Możesz też sprawdzić czy...
Trochę to zabrzmi ironicznie, ale.. coś w Twoim systemie jest nie tak jak być powinno. I tyle. A dlaczego? Bo jak to niektórzy piszą tutaj, nie jesteśmy wróżkami. Moduł wysyła takie SMS'y bo albo: - został dobrze skonfigurowany i faktycznie występuje problem, o którym moduł słusznie informuje - został błędnie skonfigurowany (instalator popełnił błąd...
Witam. Czy komuś udało się zaprogramować nadajnik GPRS T2 w sposób zdalny łącząc się z komputera podłączonego do internetu mobilnego PLAY lub AERO2? Jaki port ustawić w tych dwóch sieciach?
Prawdopodobnie używasz w Versie wejścia typu Zał/Wył czuwanie. Powinieneś użyć osobno linii Załącz czuwanie i Wyłącz czuwanie odpowiednio podłączonych pod wyjścia GPRS'a.
Wiele odpowiedzi znajdziesz zarówno https://www.elektroda.pl/rtvforum/forum4... jak i w instrukcjach gdzie wszystko przedstawione jest w formie obrazkowej niejednokrotnie. Sabotaż skrzynki alarmu podłączony jest do ekspandera int-e w tmp. No a jest zabezpieczony czy obudowa otwarta i podpięty kabel do programowania? Poczytaj co to jest T-2 i jak...
No właśnie zazwyczaj jak podpinam jakieś sterowanie przez przekaźnikowe wyjście np. w GPRS-T2 robię to wykorzystując masę, stąd pytanie. Dzięki.
Witam Mam taki problem otóż gdy wysyłam smsa posiadam integre64 to zazbraja mi alarm, ale gdy wysyłam żeby mi rozbroił to nie rozbraja. Wyjście przekaźnikowe z GPRS T2 jest podłączone następująco pierwsze NO wchodzi do com centrali ,a drugie NO wchodzi do z4 centrali. Wejście w centrali jest zaprogramowane jako typ 82 załącz/wyłącz czuwanie.
Możesz użyć moduł GPRS-T1 satela. Opis jak to ustawić na montersi.pl. Ewentualnie inny moduł podłączony do wyjść OC. Np GPRS-T2 lub Elmes GSM2 itp. W obu przypadkach sprawa nie łatwa dla amatora, a ponadto trzeba mieć możliwość programowania, czyli znać hasło serwisowe, by ustawić odpowiednie stany wyjść (moduły podłączane do wyjść OC) lub odpowiednie...
(at)bhtom - akumulator Europower EP17-12, był świeżo wymieniony przez poprzedniego właściciela przed sprzedażą. Ale również rozważam i taką opcję. Pytanie, laika, czy np. rozładowany akumulator (który trzyma gdy są np. przerwy w dostawie prądu spowodowane przeglądami modernizacją i trwają ostatnio 6h), może powodować fałszywe alarmy gdy tych zaników...
Czy podłączyłeś wszystko zgodnie z rys.4 z instrukcji?
Cześć! Posiadam Satel Integra 64 i do tego chciałbym podłączyć informacje o alarmie oraz uzbrojeniu/rozbrojeniu na module GPRS-T2 Wstępna konfiguracje modułu mam zrobioną lecz błądzę w ustawieniach wyjść w satelu. Jak ustawić wyjście OUT5 - informacje o uzbrojeniu i rozbrojeniu alarmu Jak ustawić OUT6 - informacja a naruszeniu budynku? W module wejścia...
Czyli powinieneś mieć ekspander wejść. Odbiornik 4-kanałowy, np.Elmes U4HS - co zamierzasz robić za jej pomocą? Moduł Satela, chociażby GPRS-T1 lub GPRS-T2, Elmes GSM2 itp.
Witam Wczoraj założyłem system VERSA 10. Wszystko działa poprawnie oprócz wyjścia 3 które sygnalizuje awarię a dokładnie sabotaż. Wyjście jest ustawione jako Niewykorzystane, czas działania 0 - nic nie mam pod nie podłączone i nadal sygnalizuje awarię sabotażu wyjścia 3. Następnie pod wyjście 3 podłączyłem styk z1 z GPRS T2, zaprogramowałem jako alarm...
Żarty sobie robisz? Nie wiadomo co jest do niego podłączone, nie wiadomo jak to jest podłączone, nie wiadomo co ten moduł ma robić. A ty chcesz żeby zdalnie ktoś pomógł go zaprogramować?
Witam ponownie. Proszę raz jeszcze o sprawdzenie poprawności instalacji oraz zaprogramowanej centrali. Moduł GPRS-T2 zaprogramowałem. Po podłączeniu w taki sposób wywala mi awarię w postaci : braku zegara , podpowiedzcie proszę jak ustawić zegar dla manipulatora CA-6 KLED-S ?
Ustaw wyjście jako wskaźnik czuwania typ 21 do tego przypisz do odpowiedniej strefy i po problemie. Co do podłączenia Versy i T2 to jest jak najbadziej możliwe
Witam, nie miałem do czynienia jeszcze z alarmami, a planuję w przeciągu miesiąca - dwóch zainstalować swój pierwszy do zabezpieczenia mieszkania. Ze względu na małe potrzeby myślałem o wspomnianym CA-5. Planuję zamknąć go w obudowie Pulsar AWO-000 wraz z akumulatorem żelowym (12V 7Ah albo 12V 12Ah - podobne wymiary), transformatorem TRP AC/AC 230V...
Widzisz - trzeba było najpierw zapytać, a później kupować :-|. Ten moduł kontroluje obecność naziemnej linii telefonicznej, a w razie jej braku symuluje ją za pomocą sieci komórkowej. Potrzebujesz więc albo centrali oferującej możliwość powiadamiania SMS-ami za pomocą wbudowanego dialera (przykładowo: Versa), albo zastosować moduł wyzwalany napięciem/podaniem...
Centrala dostaje drugi sygnał do uzbrojenie Po co ten drugi sygnał uzbrojenia? Tak jak pisałem układ jest "przekobinowany". Opisz dokładnie po co podłączyłeś te dwa wyjścia typu 21 z CA do wejść w GPRS? Rozumiem, że w przypadku załączenia czuwania z klawiatury strefowej i wywołania alarmu w strefie, klawiatura sygnalizuje alarm w tej strefie a w przypadku...
Out4 tylko wolne Są dwa sygnalizatory podłączone Zewn i Wewn chociaż mogł bym je podłączyć pod jedno wyjście wtedy były by 2 wyjścia wolne
Witam, Myślę, że najprościej to zastosować moduł GSM, a pod jego wejście podłączyć czujnik zamka. Tanie rozwiązania to jednak nie są. Można zastosować GPRS-T2 lub jeśli ma być z buforowym zasilaniem to GPRS-T6. Pozdrawiam.
Dzięki za podpowiedź. Istotne było by aby sygnalizator pulsował optyką w stanie uzbrojenia systemu. Czy da się skonfigurować system lub zmienić podłączenia aby sygnalizator mógł tak funkcjonować?
Inna kwestia to taka, że gdybym mógł zyskać sterowanie centralą przy zaniku sieci (t2 tylko pozwala na wysłanie komendy załączenia alarmu) to byłby dodatkowy plus W GPRS-t2 wyjście jest swobodnie programowalne. Czyli możesz podłączyć przekaźnik i sterować zasilaniem.
Czy wirtualna strefa C będzie zatem miała fizyczne wejście typu 82 zał/wył czuwanie podłączone do wyjścia modułu? tak to rozumie
Dziękuje kolego MaR za szybka pomoc. Mam jeden problem bo nie bardzo rozumiem punkt 3. Pod wyjście 4 podłącz przekaźnik 12v i podłącz pod wejście w T2 Czy to znaczy ze mam w integrze ustawić dodatkowe wyjście typu przekaźnik (mam wyj. typu przekaźnik telefoniczny)? Czy to już mam ustawiać w GPRS ? Pozdrawiam
Czy można pod te zaciski 2,7 podłączyć sterowanie od SATELa otwieraniem/zamykaniem i równocześnie podłączyć zewnętrzne radio (producenta bramy garażowej)? Chciałby używać jednego pilota (od bramy garażowej Normstahl) do obsługi bramy garażowej i napędu CAME BX. Do tego dokupię zewnętrzne radio Normstahl E-17 i podłączę do zacisków 2,7 centralki CAME....
Witam, Ostatnio nabyłem centralę CA10 oraz moduł do powiadamiania GPRS-T2. Mam problem jak to ze sobą połączyć aby otrzymywać informacje o alarmach. Podłączenie zasilania wykonane zgodnie ze schematem, parametry w GPRS Soft ustawione wg instrukcji. Natomiast co do przekazywania to ustawiłem: w CA10 wyjscie OUT5 (alarm włamaniowy) połączone z GPRS wejście...
Tak! Wyjście typu O.C, które podłączone jest w układzie wspólnego emitera (a tak bywa najczęściej), wystawia masę lub zabiera masę (przełącza się do stanu wysokiej impedancji). Wejścia modułu GPRS-T2/T4/T6 reagują na podanie (NO) lub zabranie (NC) masy. Pomijam tutaj pracę wejścia jako analogowe z pomiarem napięcia. Odpowiedź czy to ma być NC czy NO...
Tak - zaprogramować poprawnie OUT4 - podejrzewam że nie zaznaczyłeś wejść wyzwalających. Rzeczywiście przegapiłem zaznaczenie wszystkich wejść wyzwalających zaznaczyłem tylko pierwsze. Ostatnie moje pytanie w związku z tym tematem. Obecnie mam OUT3 przeznaczone na sygnalizator a out4 na powiadomienie o alarmie. Brak jeszcze informacji o stanie uzbrojenia/rozbrojenia....
nie sa obciazone, najchetniej wpial bym w nie modul gprs/gsm, tylko nie wiem czy mozna ustawic zeby one wspolpracowaly z nim
Niestety ale jestem już w posiadaniu "NV33T" tańszej opcji od gprs t1/t2. Wszystkie wyjścia w CA6 mam po zajmowane i zastanawiam się teraz jak to podłączyć ?
Wejście gdzie masz podłączony moduł GSM programujesz 47 bez akcji alarmowej, bierzesz dowolne wyjście ,programujesz jako wskaźnik gotowy, zaznaczasz tylko to wejście zaprogramowane jako 47, odwracasz jego polaryzacje. Teraz do każdej strefy którą chcesz zazbrajać dokładasz po jednym, wirtualnym wejściu, 82 czy 80 jakie tylko chcesz, w których "typ linii"...
Witam Technik podłączył ostatnio do alarmu Satel CA5 moduł GPRS-T2, ale nie poinformował, że moduł będzie wysyłał SMS-y każdorazowo jak będę ręcznie z klawiaturki uzbrajał/rozbrajał centralkę...tu pojawił się problem wychodzi na to iż miesięcznie moduł wyśle ok 200 wiadomości SMS. Czy da się zrobić aby CA5 z GPRS-T2 nie wysyłała każdorozowo SMS jak...
Witam, Nie dziw się, że moduł tak reaguje. Po pierwsze nie jest przeznaczony do motocykla, a po drugie nie jest przystosowany do częstych zaników zasilania. Gdy pracuje w systemie SSWiN zanik zasilania nie zdarza się nigdy (przynajmniej nie powinien wystąpić). Nie wiem jakie czujniki masz podłączone pod wejścia 1 i 2 oraz jak masz zrealizowaną blokadę...
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic21... Ustaw sobie temperaturę na TD-1 i wyprowadź ją na któryś z przekaźników, podepnij go do centrali, wejście oprogramuj jako któraś z linii 24-godzinnych (np. "zbyt niska temperatura") lub "bez akcji alarmowej", przyporządkuj temu wejściu wyjście "naruszenie wejścia", które to podłączysz do GPRS-a.
Witam Kolegów ! Mam mały problem z GPRS-T2 Mianowicie , mam go podłączonego tak żebym zarówno mógł sterować integrą (zał/wył czuwanie ) jak i odbieram info o alarmie. Z1 - alarm Z2 , Z3 - Info o czuwaniu i oczywiście z wyjścia na integrę do zał/wył czuwania . Wszystko działa jak powinno tzn mogę uzbroić ,rozbroić z telefonu , dostaję powiadomienie o...
Witam, posiadam centralkę CA6 oraz moduł GPRS T2, wszystko działa poprawnie, otrzymuję informację o alarmie włamaniowym - zgodnie z oczekiwaniami. Muszę skonfigurować system, abym mógł zdalnie (poprzez smsa) załączyć lub wyłączyć czuwanie. Próbowałem podłączyć wyjście T2 do wejścia CTL w CA6, jednak to rozwiązanie nie działa. Dodam jedynie , że T2 po...
Witam Serdecznie. To mój pierwszy post. Jestem amatorem i hobbystycznie instaluję system alarmowy samodzielnie. Tak na prawdę to niesamodzielnie, bo gdyby nie zasoby w sieci pewnie nie dotarłbym do etapu na którym jestem. Do tej pory wystarczyła analiza tego co jest w poradnikach i w archiwum. Ale mam problem, do którego siadam po raz n-ty i czuję,...
ok, a jesteś w stanie mi powiedzieć jak to wygląda w przypadku modemu GSM/3g podłączonego bezpośrednio do komputera? też trzeba przekierowywać porty czy coś w tym rodzaju ?
Witam Dziwny problem z powiadamianiem o załączeniu/ wyłączeniu czuwania. W GPRS T2 Z2 ustawione jako NO.(foto). w CA10 OUT 6 ustawione jako, próba: 1. 33 sygnalizacja włączenia czuwania/wyłączenia oraz kasowania alarmu (brak powiadamiania) myślałem że problem jest "wyjście sygnalizuje odpowiednio jednym, dwoma lub czterema impulsami po 0,16 s". 2. 32...
Oczywiście nie jest problemem kilka złotych. Ale kilka złotych razy wiele czujek daje wymierną oszczędność. Tak naprawdę to nawet myślę o zbudowaniu prostego dzielnika napięcia na rezystorach + dioda i podłączeniu do tego małego przekaźnika. Takie maleństwa na 12V ciągną pojedyncze mA więc może rezystory wytrzymają?
Wystarczy wybrać port, na którym jest podłączony kabel do kompa i ta kropka obok nr portu na zielono. Powinien się odezwać moduł ewentualnie będzie chciał przywrócić konfigurację domyślną.
na 4 różnych wejściach (od 3 do 6 kontaktronów na każde) ...to wiele... problemu i straconego czasu jeśli którykolwiek z nich padnie lub połączenie pomiędzy nimi. To jak szukanie spalonej lampki na choince. Z tego powodu, wygody serwisowej oraz możliwości wykorzystania każdego z osobna w późniejszym programowaniu centralki, najlepiej jest podłączyć...
Witam, Jaki akumulatorek można by zmieścić w obudowie OPU-2 A do gprs-T2? Nie chcialbym dużego zewnętrznego, tylko coś co zmieściłoby się w obudowie. Możecie coś polecić? Chciałbym takiego moduł użyć do powiadamiania o braku zasilania oraz podłaczyć pod przycisk dzwonkowy i w przypadku braku zasilania ma działać z akumulatora. Moduł nie będzie podłączony...
Podpowiem - bo przez prawie dwa tygodnie nie zrobiłeś absolutnie nic: podłączanie Twojej CA10 do tego EBS-a nie różni się zasadniczo od podłączeń innych central posiadających wyjścia nisko- i wysokoprądowe do modułów np. Satela GPRS-T2 i GPRS-T4. A to już było omawiane na forum więcej niż wiele razy. Twój ruch.
Z wyjścia centrali które jest zaprogramowane jako "21.Wskaźnik Czuwania" wychodzą 2 przewody. Podłączone są do modułu GPRS-T2. Jeden na wejście Z4 a drugi na Z5. Z4 ustawione jest jako NC i wyjście na włącz a Z5 jako NO i wyjście wyłącz i gdy wyśle sms'a z komendą włącz, przekaźnik się załącza(włącza czuwanie) i od razu wyłącza( co powoduje wyłączenie...
Czyli do Stacji Monitorowania proponujesz zostawić tylko to radio, a GSM prywatnie dołożyć dla własnej wygody? Czasem SMS-y z Sylwestra dochodzą pod koniec Nowego Roku. Skoro kupiłbym GPRS-T2, to najchętniej wykorzystałbym go jako Backup dla radia. Tylko czy da się w Solidzie taki backup zrobić?
Cześć Mam problem z połączeniem Komputer >> GSM T2 Kolejność podłączenia wykonuję podręcznikowo Na module GPS nie ma błędów, karta zalogowana do sieci Kabel TTL z układem elektronicznym łącze się nim z centralą (DloadX) bez problemu. Do RS232 używam laptop + vista i przejściówki Po podłączeniu kabla i uruchomieniu programu nic się nie dzieje, nic nie...
Witam, Mam problem ze zdalnym programowaniem GPRS-T2, próbowałem już na wiele sposobów i bez pozytywnego rezultatu. Mam ustawione: Programowanie zdalne: TAK SMS inicjujący: polacz Następnie GPRS: Karta włożona do czytnika: Orange GPRS APN: internet Użytkownik i hasło: internet Serwer dns: 194.204.159.1<- chociaż to nie ma znaczenia jak wysyłam IP...
Witam. Ja mam podpięty moduł powiadomienia gsm do wyjścia syreny. Centrala integra 24 a moduł jak się nie mylę gprs T2. Po co komplikować system ? Dodano po 11 Coś mi się jeszcze przypomniało. Jedno z wyjść chyba out dwa mam zaprogramowane że sygnalizuje włączeniu lub wyłączenie systemu. Wtedy moduł gsm dostaje informację w postaci napięcia stałego...
Czy podczas alarmu moduł T-2 bezwzględnie na każdy z numerów będzie dzwonił i wysyłał sms? Powinien. Gdzieś kiedyś czytałem w internecie (aczkolwiek niepotwierdzone info), że jeśli pierwszy numer na który dzwoni moduł odrzuci połączenie (dla modułu odrzucenie połączenia to potwierdzenie) to podobno na następne numery (T2, T3 i T4 nie dzwoni i nie wysyła...
Tak jak koledzy powyżej spróbuj wyciągnąć kartę sim i włożyć do telefonu sprawdzić czy jet możliwość wykonania połączeń jeżeli tak to 2 opcja odłączyć zasilanie modułu na 5 sek i podłączyć z powrotem bo zdarza się że moduł się zawiesi, następnie wywołaj alarm i sprawdź czy moduł reaguje powinny zacząć migać odpowiednie diody
GPRS T-2 nie wysyła komunikatów z dokładną informacją o zdarzeniu tylko np "uwaga alarm" prawda? Prawda. Integra 128 WRL 1186zł jest już z obudową i ma wbudowany moduł GSM-4 racja ? Nie prawda. To nie jest GSM-4 ani jego odpowiednik. Funkcjonalność GSM wbudowanego w WRL jest większa niż osobno modułu GSM-4. Choćby ze względu na to, że GSM-4 ma 3 wyjścia...
Witam, oto rozwiązanie mojego problemu, może komuś się przyda. Po pierwsze i najważniejsze internet do którego podłączony jest komputer musi mieć publiczne IP zewnętrzne ( IP może być dynamiczny lub statyczny). Jeżeli ma się internet poprzez modem wtedy nr. portu czterocyfrowy jaki wpiszemy jest obojętny byleby był taki sam w gprs-t2 i w programie GPRS....
Oni potrzebują chyba sygnał testowy z centrali więc moduł T2 też odpadnie? Powieszą sobie swój nadajnik i on sam testuje. GPRS-T2 możesz zastosować ale będziesz musiał z jednego sygnału zrezygnować. Z OUT1 poprzez przekaźnik możesz wziąć sygnał typu ALARM (ten sam co syrenka). Wyjścia OUT2 i OUT3 programujesz jako "przymus"/"wskaźnik czuwania"/"awaria...
Coś mi nie pasi z tymi wyjsciami centrali podłączonymi do wejść modułu. Pisałeś, że obydwa wyjścia są podłączone do GPRS'a, i tak wynika ze zrzutów ekranu. I tu widać, że konfiguracja jest nie tak. Odepnij wejścia GPRS'a od centrali i przetestuj moduł bez centrali.
O ile się nie mylę (akurat mam doświadczenia z GPRS-T2 i GSMLT-1S), to GPRS-T1 nie ma możliwości uruchomienia typowego powiadamiania clip-dzwonienia, z wyjątkiem transmisji testowych. Powiadamianie indywidualne można realizować tylko za pomocą sms.
Witam. Ja bym zaproponował moduł Satel GPRS T2 (ok 350zł, ale czasami można trafić używany za ok 100zł w dziale bazar zabezpieczenia) Moduł ma 5 wejść, czyli możesz podłączyć 5 obwodów, masz wtedy możliwość zorientowania się z której strony ktoś przerwał obwód. Możesz też zdalnie, za pomocą sms'a zapalić np. światło, lub te światło może się zapalić...
Montowałem LT1 jako powiadomienie głosowe z SM-2 już kilkanaście lat temu programując zwykłym aparatem telefonicznym. To jest chyba najstarszy moduł GSM Satela. Co do uproszczeń, to najzwyczajniej mogą wprowadzać w błąd. Z treści pochwał GPRS-T4 i z treści artykułu dotyczącego wsparcia konfiguracji GPRS-T2 można wywnioskować, że T2 nie ma możliwości...
Witam Posiadam zestaw w skład, którego wchodzi: - płyta SATEL CA-6 - obudowa z transformatorem, - akumulator 7,aAh BOSCH - manipulator SATEL CA-6 KLED-S, - sygnalizator zewnętrzny SATEL SP-4003 z silną optyką - moduł powiadomień GSM SATEL typ GPRS-T2 - 2 czujki wewnętrzne BOSCH BPR2-W12. Na schemacie rozrysowałem podłączenie wszystkiego w całość. I...
Przykładowo GPRS-T2 Satela posiada zacisk AC i informuje o zaniku 230V bez udziału centrali. Wskazany PX również karo3003 napisał: czy mogę podłączyć się pod ten sam akumulator z którego korzysta centrala alarmowa Nie. Jakież to techniczne przesłanki nie pozwalają na podpięcie równolegle dwóch odbiorników do jednego źródła zasilania? Osobiście nie...
Witam kolegów mam następujący problem z komunikacją programu gprs soft z powiadomieniem GPRS T2. ustawienia portu com1 w programie i komputerze liczba bitów: 9600 bity danych: 8 parzystość: brak bity stopu : 1 sterowanie przepływem : brak Odpalam program ustawiam port com1 świeci zielona kontrolka i nic się nie dzieje po lewej stronie widnieje komunikat...
Kolego autorze. Zadajesz podstawowe pytania dotyczące produktów Satel, a przecież wystarczy wpisać w przeglądarce "www.satel.pl" i wejść na tą stronę. Modułów GSM w Satelu jest dosłownie kilka, więc nie zaszkodzi poczytać. Jeżeli chodzi o pogodzenie sterowania i szczegółowego powiadomienia, to tak jak napisał kolega wyżej, może to być GSM-4 lub GSM-5....
Witam. Mam dylemat jak poprawnie skonfigurować czujkę ADR-20r wraz z centralą integra 64. Po pierwsze którą opcje wybrać w podłączeniu - tryb napięciowy czy beznapięciowy ? Chciałem to podpiąć w trybie napięciowym. Linie skonfigurować jako 2EOL NO oraz czujka pożarowa. A wyjście ustawić jak alarm pożarowy i podpiąć pod GPRS T2. Zastanawia mnie fakt...
podłączyć podłączyć lampke podłączyć betoniarka podłączyć colorofon
bateria wkrętarka naprawa czujnik dolot powietrza skoda obudowa zatrzaski
generator funkcyjny prostownik tyrystor
Napis "LOCH" na wyświetlaczu pralki Haier - co oznacza? Electrolux pralka błąd C11 – nie pobiera wody, diagnostyka, modele EWF, EW6F