podwójne buforowanie

Znaleziono około 132 wyników dla: podwójne buforowanie
Podstawowa forma zapytania: podwójny buforować
  • Podwójne buforowanie w CListCtrl

    Witam Kontrolka CListCtrl w MFC podczas przewijania dużej ilości danych nieprzyjemnie miga. Można przypisać jej styl LVS_EX_DOUBLEBUFFER, który powinien to wyeliminować. Problem w tym że to nie działa. W dokumentacji jest napisane że działać to będzie od Windows XP w górę, ale u mnie to nic nie daje....

    Programowanie MiL999   19 Lis 2010 15:12 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 943
  • Rejestry podwójnie buforowane AVR - Microchip (ang).

    Zmiana wartości w rejestrze sterującym np. pracą PWM może chwilowo zakłócić generowany sygnał wyjściowy, z materiału umieszczonego na kanale YT Microchip Technology można dowiedzieć się jak zapobiegać takiemu zjawisku. [youtube][/youtube] Źródło:

    Wideoporadniki TechEkspert   18 Mar 2017 16:18 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 3705
  • AD5722R - Podwójny 12-bitowy cyfrowo-analogowy konwerter DAC

    Układ DAC AD5722R to podwójny, szeregowy, 12-bitowy cyfrowo-analogowy konwerter (digital-to-analog converter) DAC z wyjściem napięciowym. Moduł ten może być zasilany napięciem z zakresu od + 4.5 V w górę, do + 16.5 V, a nawet napięciem symetrycznym z zakresu od ± 4.5 V w górę, do ± 16.5...

    Newsy emer2   07 Lut 2009 00:08 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 1205
  • Podwójny, 12-bitowy konwerter cyfrowo-analogowy z szeregowym

    Moduły AD5722 / AD5732 / AD5752 to są podwójne, 12- / 14- / 16-bitowe konwertery cyfrowo-analogowe z wyjściem napięciowym i wejściem szeregowym. Układy te pracują przy napięciu zasilania od + 4.5 V do + 16.5 V lub mogą być również zasilane napięciem symetrycznym z zakresu od ± 4.5 V do ±...

    Newsy awrak   11 Paź 2009 19:58 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1661
  • Co to jest??

    Z buffer, jak pisał Platon - określa położenie pikseli w trzecim wymiarze, czyli głębokości. Jest to jedna z technik stosowana przy rysowaniu scen 3D (są jeszcze inne, ale rzadziej stosowane). A 16/24 bity można interpretować dwojako: 1) albo określa maksymalny "zasięg wzroku" (czyli odpowiednio...

    Software serwis Eureka 170   20 Lis 2005 10:50 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1275
  • problem z sterownikiem ati radeon 9600/9700 w laptopie LG

    a wiec powodem było w crystal player wyłaczenie trubu podwójnego buforowania w trybie render jak wiadomo ten player jest rozbudowany w podobne opcje wiec w innych playerkach okrojonych jak bestplayer niema takiej możliwosci i dlatego bym pozostał przy tych starych sterach z strony LG a stery z roku 2004...

    Software serwis wolf1   02 Mar 2006 09:58 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 2583
  • Jaki mikrokontroler wybrać do...?

    Witam. Właśnie jestem na etapie wyboru rodziny procesorów ARM. Do tej pory miałem do czynienia z mikrokontrolerami AVR. Teraz jednak możliwości AVR-a z typowo harwardzką architekturą się wyczerpały. Potrzebuje uC który umożliwi wykonanie kodu z pamięci ram, będzie miał co najmniej 65 linii I/O...

    Mikrokontrolery Początkujący PiotrPitucha   11 Sty 2018 17:46 Odpowiedzi: 1272    Wyświetleń: 244549
  • Usługi hostingowe serwerów VPS. Część 1. VPS - pojęcia, porady i mity

    Z cyklu: Servizza odsłania kulisy branży Usługi hostingowe serwerów VPS Część 1. VPS - podstawowe pojęcia, porady i mity Zapewne dopiero zaczynasz przygodę w świecie hostingu / IT, ale lubisz wiedzieć co w trawie piszczy lub jesteś już na pewnym etapie poznawczym, ale szukasz wiedzy uzupełniającej....

    Tworzenie WWW Servizza   25 Sty 2018 15:49 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1554
  • CADICAM CNC 1.1 oraz CADICAM USB - Program CAD/CAM, sterownik CNC oraz interfejs

    Pierwsza sprawa: CADICAM-USB to nie przejściówka USB-LPT ale bufor szeregowo równoległy. I tylko dlatego mój CADICAM-USB posiada gniazdo DB25 na obudowie, ponieważ mam sterownik frezarki który przeznaczony był do sterowania przez port LPT-DB25 i do niego chciałem się dostosować. Szukałem zastanawiając...

    DIY Konstrukcje Arkadius2000   08 Lut 2018 18:31 Odpowiedzi: 31    Wyświetleń: 9969
  • Pamięć Ram ECC REG i płyta główna Gigabyte GA-7DXE.

    Pamięć ECC REG oprócz nadmiarowego 9 bitu kontroli jest jeszcze buforowana. Na płytach zwykle już jest bufor. Czasami takie pamięci jednak działają podwójnie buforowane. Na chipsecie AMD761 powinny działać. Kiedyś sprawdzałem z taką właśnie płytą i ruszyły.

    Komputery Hardware Adi4000   07 Paź 2006 21:45 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 1647
  • Microsoft Visual Basic 2012 - Korzystanie z pamięci GPU lub RAM.

    Witam Otóż po kilku dniach szukania na google i na elektrodzie nie znalazłem odpowiedzi na moje niecodzienne pytanie. Otóż staram się zrobić aby Visual Basic wcześniej przygotował obiekty jakie mogą być wyświetlane na obrazie w pamięci Karty graficznej albo RAM. Dowiedziałem się że chodzi o coś...

    Programowanie tdx110   10 Gru 2012 21:34 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 828
  • odświeżanie w LCD, pytanie

    Czy gdyby w bloku interfejsów były dwie pamięci, to można by wogóle wyeliminować czekanie na monitor ? Na logikę blok sterowania LCD zawsze miałby do wyboru aktualną pamięć... Czyli innymi słowy to by było to samo co potrójne buforowanie. W jednym buforze gra rysuje obraz, drugi czeka na wyświetlenie,...

    Początkujący Elektronicy mgkiler   09 Kwi 2013 12:44 Odpowiedzi: 37    Wyświetleń: 6471
  • [stm32][gcc] - DMA, jak zwiększyć bufor przesyłanych danych?

    Witam, W pewnym momencie zaszła potrzeba przesłania dużej ilości danych przez DMA do zewnętrznego SDRAM'u i w tym miejscu rozczarowałem się trochę co do moich początkowych założeń. Od razu będę bazował na przykładzie : [syntax=c] RCC->AHB1ENR |= RCC_AHB1ENR_DMA2EN; // DMA clock enable // DMA Stream7...

    Mikrokontrolery ARM nowydamian   10 Sty 2017 00:06 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 1422
  • jakie przetworniki c/a do c2051

    Proponuję równoległy przetwornik DAC0832, 1 szt w TME kosztuje 12zł, właśnie projektuję generator 3-fazowy i zamierzam ich użyć. Jest to przetwornik z podwójnym buforowaniem, jeśli masz np. 4 sztuki to możesz najpierw wpisać dane kolejno do pierwszego latcha w każdym przetworniku, a później jednocześnie...

    Mikrokontrolery pawelvod   20 Mar 2004 11:27 Odpowiedzi: 17    Wyświetleń: 1923
  • Image w BCB6 podmiana bitmapy i błędy.

    Czy ktoś wie jak rozwiązać problem z migotaniem obrazu podczas podmieniania dwóch bitmap? Podczas przesuwania kursora nad obszarem komponentu Image, muszę w pewnych warunkach podmienić jego bitmapę na inną. Program pisałem w BCB5 ent i po zastosowaniu podwójnego buforowania wszystko było OK, jednak...

    Programowanie kordan11   22 Lut 2006 21:06 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 1481
  • Tablica LED.Nietypowe i dość skomplikowane składanie danych.

    Jeżeli między znakami masz jedną kolumnę odstępu, to na pierwszej stronie będą dwie, a nie jedna kolumna z drugiego znaku, no ale to szczegół ;) Nie wiem, jak masz zapisaną "czcionkę". Jak na moje oko, to może być po bajcie na każdą linię i takich linii 7, jedna po drugiej, potem następny znak itd....

    Mikrokontrolery LordBlick   11 Kwi 2005 05:48 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 2319
  • Byte blaster i allegro

    No mozesz sobie sam zbudować, w oparciu o podwójne buforowanie - HC + HCT z oddzielnym zasilaniem od strony LPT, a pomiędzy nimi po 1k w liniach sygnałowych.

    Mikrokontrolery McRancor   26 Kwi 2005 18:58 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 741
  • Poczatki programowania pod Windoza

    Linki podane przez kolegów powyżej (tak się jakoś złożyło :) ) i hep z m$ do zassania np. tu (nie radzę tego stronach m$ szukać, transfer można porównać do picia miodu przez kapilarę ;) ): ftp://ftp.cs.virginia.edu/pub/lcc-wi... jest też niezłe, pisane pod konkretne IDE (Borland i...

    Programowanie theb   05 Cze 2005 17:45 Odpowiedzi: 36    Wyświetleń: 4036
  • reverse engineering

    o tu koledzy trafili w sedna sprawy, podwójne buforowanie - jak to się robi?

    Programowanie antyBrygadaW   23 Maj 2005 12:29 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 1749
  • Referat z mikro - potzrebne materiały- transmisja szeregowa

    Witam potzrebuje materiały na temat transmisji szeregowej a mianowicie : zasada transmisji szeregowej, transmisja synchroniczna i asynchroniczna, oraz format danych w tych transmisjach. Pojęcia : znak synchronizacji, ramka, zasada podwójnego buforowania. Jesli macie to prosze jakieś linki albo...

    Początkujący Elektronicy pywoo   26 Lut 2006 20:03 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 480
  • odświeżanie bitmap w winapi - visual studio

    Witam, mam następujący problem, pewnie dla większości okaże się on banalny, ale ja jakoś nie mogę go zwalczyc :/. Chodzi mi o to, że chcę zrobić swój interfejs w okienku, swoje guziki, swoje pola tekstowe itp, itd. No i problem pojawia sie w momęcie rozciągania okienka. Taki sam problem mam przy swojej...

    Programowanie MirekCz   03 Gru 2006 23:52 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1635
  • atmega8- o co chodzi z phase and frequency mode?OCR1A co to?

    Problem wyjaśniony jest na samym wstępie rozdziału o liczniku: 16-bit Timer/Counter1 -> Overview -> Registers Rejestr OCR1A jest podwójnie buforowany. Inaczej mówiąc w momencie rozpoczęcia inkrementacji TCNT1 (pozycja Bottom) przepisana jest wartość OCR1A jako TOP, po to by następnie sprawdzać w...

    Mikrokontrolery crazy_phisic   26 Lut 2007 09:06 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1158
  • Szybki procek - sterowanie monitorem

    Może i wsadził kwarc 48MHz. Jak to był taki zwykły, to znaczy że 48MHz to on ma na overtonie, pewnie na trzecim, czyli w oscylatorze uC kwarc wzbudził się na częstotliwości podstawowej - 48/3 = 16MHz Ja też czarno widzę ten projekt (a właściwie wykonanie), żeby najpierw próbować na szybkim procu,...

    Mikrokontrolery misiaty1985   17 Lip 2010 19:52 Odpowiedzi: 19    Wyświetleń: 3629
  • Zewnętrzny przetwornik ADC do ATmega

    Co do reszty pomysłów to ... jak z wielu procesorów połączyć znów dane w odpowiednim czasie, aby je przesłać jedną linią USB? Raczej a-wykonalne... Jak w ogóle przesłać to przez USB? Przypominam, że interface USB w trybie Full-speed osiąga 12Mb/s, co przy ośmiobitowych próbkach w praktyce pozwoli...

    Mikrokontrolery Ch.M.   04 Lip 2007 07:17 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 3125
  • Odtwarzacz multimedialny oparty na ARM

    Od momentu kiedy prezentowałem swój projekt uległ on znacznym modyfikacjom. Dodałem menu, w którym można włączyć funkcję playera (odtwarza mp3, wave i wyświetla bmp, jpeg - opisywałem to wcześniej) oraz taki mały efekcik 3D, tzn. sześcian z nałożoną teksturą birujący wokół każdej z osi XYZ (ze względu...

    DIY Konstrukcje krsytar   18 Gru 2008 21:54 Odpowiedzi: 62    Wyświetleń: 19659
  • Sprzedam Karty uniwersalne wejść/wyjść PCL-711B

    Karta uniwersalna wejść/wyjść cyfrowych i analogowych ISA serii PCL-711 PCL-711B karta Brak taśmy i terminala oprogramoowanie do sciągnięcia, cena do uzgodnienia. Do końca działał. Szczegóły na PW Karty uniwersalne tworzące zintegrowany pakiet najczęściej używanych funkcji wejścia/wyjścia...

    Elementy elektroniczne Bazar CENTURION_ALARMY   07 Lut 2008 21:46 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 930
  • Odświeżanie ekranu

    Podwójne buforowanie zadziałało, to dla mnie wystarczy. Dzięki Mógłbym prosić jeszcze o wyjaśnienie drugiej metody? Lub o jakieś materiały?

    Programowanie ostrytomasz   06 Mar 2008 21:20 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 1725
  • Wskrześ starego peceta jako Hosta do eksperymentów :)

    Dziś uruchomiłem próbną matrycę 24 x 30 (V x H) która pierwotnie 12 lat temu miała posłużyć do studyjnego analizatora widma. Wavelab i inne pożyteczne programy edycyjne audio ostudziły zapał, ale teraz może coś ładnego narysuję na niej. Aby to urzeczywistnić muszę napisać sofcik do obsługi :) ...

    DIY Poczekalnia Jimi Hendrix   07 Sie 2008 15:49 Odpowiedzi: 51    Wyświetleń: 21601
  • [AVR][C] - komunikacja przez SPI

    No racja, przecież SPDR jest podwójnie buforowany przy odczycie danych, a przy odsyłaniu danych przez MCP nawet nieważne co występuje na SI, czyli może być cokolwiek, nietylko 0x00. Myślę że to powinno zadziałać :) Dodano po 2 Tak, sprawdziłem, wysyłam całą komendę oby odczytać dowolny rejestr,...

    Mikrokontrolery AVR PietrekDer   08 Sie 2008 18:40 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 2224
  • [c++] formsy... Gra kulki

    Kiedys napisalem wlasna biblioteke do obslugi grafiki pod Windows bo juz mialem dosc tego paskudnego migania podczas odswiezania okna. Właściwe zaprojektowanie + włączenie podwójnego buforowania w programach robionych Borlandem załatwia sprawę :) Względnie zawsze DirectX w obwodzie czeka :)

    Programowanie tzok   08 Wrz 2008 11:07 Odpowiedzi: 19    Wyświetleń: 6647
  • [AVR] [C] przy zmianie kanału PWM zostawia widmo ?

    Twoje rozwiązanie jeszcze wczoraj próbowałem użyć ale działa tak samo jak moje czyli nie działa. problem rozwiązałem sam jakieś 2h temu po wczytaniu się w data_sheet OCR2 jest podwójnie buforowany przy dowolnym PWM więc tak czy inaczej dopiero w następnej bramce czasowej TIMER2_COMP_vect co daje...

    Mikrokontrolery Dr.Vee   07 Gru 2008 22:32 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1265
  • [C++][avr] biblioteka graficzna do obsługi "oscyloskopu

    Ja wykorzystałem dokładnie do tego samego celu komponent TChart. W bardzo prosty sposób idzie go zaadoptować jako oscyloskop. PS Jak dobrze pamiętam ma podwójne buforowanie.

    Programowanie pidorek   01 Gru 2008 21:15 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1989
  • Czterokanałowy konwerter DAC z interfejsem szeregowym.

    Moduł MAX5500 / MAX5501 to zintegrowane cztery, 12-bitowe, nisko-napięciowe, konwertery cyfrowo-analogowe DAC (digital-to-analog converter) oraz cztery wysoce precyzyjne wzmacniacze wyjściowe, dostępne w małej 20-wyprowadzeniowej obudowie. Każde wejście odwracające czterech precyzyjnych wzmacniaczy...

    Newsy emer2   08 Mar 2009 23:14 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 942
  • Poczwórny, 14-bitowy konwerter cyfrowo-analogowy D/A.

    Moduł AD5744R to 14-bitowy, cyfrowo-analogowy konwerter DAC (digital-to-analog converter) z szeregowym wejściem. Układ pracuje przy napięciu zasilania od ± 11.4V do ± 16.5V. Nominalny zasięg napięcia wyjściowego wynosi ± 10 V. Układ AD5744R dostarcza zintegrowane wzmacniacze wyjściowe,...

    Newsy emer2   28 Kwi 2009 17:24 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 728
  • Pojemnosc rejestru przesuwnego w USART Atmega 16

    Data Recovery to raczej dotyczy pojedynczego bitu. W każdym razie, nawet jak z testów wychodziłoby inaczej, to w programie nigdy bym nie liczył na więcej, niż podwójne buforowanie (rejest przesuwajacy + UDR) gwarantowane w specyfikacji.

    Mikrokontrolery AVR gaskoin   30 Sie 2010 17:56 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 3336
  • [AT91SAM7S256][C/Rowley Crossworks] Trzeszczący dźwięk z MP3

    Gdy używasz jednego bufora DMA, nie masz podwójnego buforowania, a wtedy nie ma niestety płynności przesyłania danych do DACa. Na początku musisz załadować oba bufory nawet tymi samymi danymi dla uproszczenia, a dalej już w pętli gdy ENDTX=1 podawać wskaźnik i rozmiar nowego bufora, ale wpisując do TNPR...

    Mikrokontrolery ARM Tytus Kosiarski   29 Gru 2009 14:36 Odpowiedzi: 103    Wyświetleń: 13488
  • Gra w życie - implementacja w c++

    Po pierwsze wychodzisz poza zakres tablicy. Po drugie żeby to działało jak trzeba, to musisz podwójnie buforować stan gry - na podstawie poprzedniego stanu generujesz wszystkie komórki nowego stanu, a później nadpisujesz poprzedni stan i od nowa... Pozdrawiam, Dr.Vee

    Programowanie Dr. Ma   11 Sty 2010 15:36 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 5047
  • [AVR] - Fast PWM zagwostka dla trybu nr 7 w Atmega168

    Jest jeszcze coś takiego- o czym pisze R. Baranowski- że zamiast OCR można używać ICR w PWM. To dotyczy chyba liczników 16 bitowych no i ICR nie jest podwójnie buforowany w trybie PWM a OCR jest. Ciekawe jak PWM się wtedy zachowa. Ale nie sprawdzałem i aż strach o tym pisać- mirekk36 znów nie będziesz...

    Mikrokontrolery AVR mirekk36   23 Lis 2009 09:07 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń: 2550
  • [ATMega16][c] Fast PWM 16bitów, do sterowania servem.

    Kto ci powiedział że da się 16 bitów? ja myślę, że nota katalogowa powiedziała, że się da 16 bitów. Chociażby w tym zdaniu: The PWM resolution for fast PWM can be fixed to 8-, 9-, or 10-bit, or defined by either ICR1 or OCR1A. Tak zrozumiałem z noty katalogowej... Mogę się mylić ale,...

    Mikrokontrolery AVR _StinG_   29 Lis 2009 16:38 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 3446
  • [Atmega8]Pytania o sprzętowy PWM

    Dzieje się tak dlatego że uruchomiłeś licznik w trybie PWM poprawnej fazy. Zobacz w nocie katalogowej jak ustawić bity WGM aby uruchomić licznik w trybie w jakim ma pracować. ps, rejestr OCR1AL jest rejestrem podwójnie buforowanym, co oznacza że musisz jednocześnie załadować wartości do OCR1AL i OCR1AH. ...

    Mikrokontrolery AVR Cataclysm   16 Maj 2010 16:12 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 2437
  • [Builder C++] PaintBox zapis do pliku bmp

    Dobra można zamknąć temat. Nikt nie ma pomysłu jak to rozwiązać to wykorzystałem Image i włączyłem podwójne buforowanie żeby nie mrugał. Pozdrawiam

    Programowanie Tomu$L   27 Maj 2010 09:04 Odpowiedzi: 19    Wyświetleń: 2919
  • Atmega RS485 błędy/przekłamania

    Oczywiście DE i RE są połączone razem (zworka). Inaczej nie miałbym transmisji zwrotnej Mógłbyś podsłuchiwać własną transmisję... Zwłoki po przełączeniu się z nadawania na odbiór (20ms) i odwrotnie wydają się być i tak przydługie - jakby były przeznaczone dla starej elektroniki analogowej......

    Mikrokontrolery percol   15 Lip 2010 16:09 Odpowiedzi: 31    Wyświetleń: 5697
  • [C#] Niewidoczny Graphics

    A skąd bierzesz obiekt Graphics - jakaś kontrka? Mam tu na myśli że jeżeli rysujesz po jakiejś kontrolce to najlepiej jest z niej dziedziczyć własną klasę, włączyć podwójne buforowanie dla tej kontrolki i całe rysowanie wykonywać w nadpisanej metodzie OnPaint - czy coś w tym stylu. Ona jest wywoływana...

    Programowanie skierniak   16 Lis 2010 09:06 Odpowiedzi: 17    Wyświetleń: 1971
  • [uc+tft]Tworzenie/rysowanie grafiki - szukam materiałów

    Witam, Czy ktoś może polecić jakieś materiały o teorii programowania grafiki na mikrokontrolerach? Na PC sprawa jest prosta, pracuje się na buforze, następnie bufor kopiuje się do pamięci i tyle. Z mikrokontrolerami sprawa wydaje mi się bardziej skomplikowana. Mam do dyspozycji ekran TFT 320x240,...

    Mikrokontrolery arrevalk   21 Lis 2010 10:56 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 1579
  • LCD TFT ILI9325 - odświeżanie matrycy

    >atom1477 - twoj przykład to hardcore :] Chyba łatwiej uzyc wyświetlacza z kontrolerem, ktory przy okazji ma wieksza niz konieczna pamiec? Jesli ktos chce nawet 640x480x16bit, to nie ma zmiłuj, wtedy prawie kazdy kontroler na matrycach nie bedzie mial 2x[wymagana pamiec], i trzeba stosować SDRAM Do...

    Mikrokontrolery sepako   17 Lut 2015 10:23 Odpowiedzi: 36    Wyświetleń: 5878
  • Fonty w OpenGL pod Delphi

    Na wstępie zaznaczam że jestem zieloniutki z OpenGL, Muszę zrobić kawałek animacji w Delphi, Prosta wizualizacja procesu, zupełnie nic szczególnego, Rysując na canvie wszystko mruga, podwójne buforowanie też nic nie daje, Korzystając z pretekstu postanowiłem się dokształcić z OpenGL, Wszystko mi...

    Programowanie DJ.TRoX   19 Sty 2011 23:55 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 727
  • Minimalna częstotliwość PWM

    O podwójnym buforowaniu wiem, datasheet oryginalny i polski mam ale niewiele mi on tłumaczy w tej sprawie. Chodzi mi konkretnie o to, że mam niby ustawiony tryb 14 czyli zgodnie z tabelą w datasheet'cie wartość TOP ustawiam rejestrem ICR1 natomiast w kodzie programu wygląda to tak, że rejestrem ICR1...

    Mikrokontrolery AVR nsmarcin   21 Lip 2011 17:22 Odpowiedzi: 27    Wyświetleń: 3410
  • Xmega [C] - Niestabilna praca ADC

    Witam. Buduję kolejny oscyloskop, z pewnych względów kodu pokazać nie mogę więc postaram się opisać problem jak najlepiej. Otóż, przy pomiarach bardzo małych sygnałów (o amplitudzie ok 150 mV) zauważam zakłócenia. Sygnał pochodzi z generatora funkcji zaimplementowanego również w tym urządzeniu. No...

    Mikrokontrolery AVR drzasiek   08 Wrz 2011 15:19 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń: 4107
  • TFT 4,3" - ATmega32, karta SD, ramka foto, dynamiczne fonty

    No jak na AVR to rezultaty świetne, szczególnie przy podwójnym buforowaniu:) Szkoda tylko że nie wszystkie wyświetlacze z wbudowanym sterownikiem mają aż tyle wbudowanej pamięci aby skorzystać z podwójnego buforowania. Nie wiem Mirku co chcesz w przyszłości budować na takich i podobnych wyświetlaczach...

    DIY Konstrukcje piti___   02 Lis 2011 12:07 Odpowiedzi: 42    Wyświetleń: 30961
  • Moduł generatora VGA - Verilog

    Dzięki za rady. Wpadłem na inny pomysł, żeby zrobić oddzielne moduły tj. oddzielny sam generator i pamięć. Ma to swoje zalety, ponieważ później z łatwością będę mógł zastosować podwójne buforowanie pamięci, zmieniając tylko jeden moduł. Obydwa moduły przedstawiają się tak : Moduł generatora Wyprowadzone...

    Programowalne układy logiczne ^Rachel   07 Lut 2012 11:48 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 4116
  • [SPI] - przeplatanie kilku transmisji na jednym porcie SPI

    Niektóre układy posiadają pin o oznaczeniu HOLD, który właśnie do tego służy np. SST25WF080 Dobrze wiedzieć, korzystam z bardziej "popularnych" układów to też tego wynalazku nie widziałem ;]. Procesor to PIC32MX440F512H No fakt, bieda z tymi UARTami. Ale na szczęście procek szybki. Na Twoim...

    Mikrokontrolery Jado_one   12 Mar 2012 18:15 Odpowiedzi: 25    Wyświetleń: 2835
  • Sprawna komunikacja pomiędzy dwoma uC

    No właśnie, dobrzy by było gdyby autor sprecyzował założenia projektu. Bo może się okazać, że da się to zrobić na jednym procku, bez spowolnienia. Taki więc, jakie to pomiary i jak często? Na czym polega wizualizacja? Jeśli koniecznie chcesz na dwóch to dobrym rozwiązaniem jest synchroniczny USART -...

    Mikrokontrolery AVR tmf   27 Cze 2012 07:43 Odpowiedzi: 17    Wyświetleń: 1794
  • [ATmega32] Odtwarzacz wav działał na "pająka", na płytce już nie.

    Słaba jakość dźwięku jak i smutne granie nie jest spowodowane 'jakością' końcówek mocy których używasz, tylko zupełnie innymi czynnikami: a) piszesz w bascomie b) pisząc w bascomie nadal nie wiesz co robisz c) filtry nie gryzą... w szczególności że masz gotowe kalkulatorki d) wysoce zaawansowana...

    Mikrokontrolery Początkujący Electix   28 Sie 2012 15:16 Odpowiedzi: 108    Wyświetleń: 10365
  • Atmega644+TFT LCD - Jakich szybkości wyświetlania mogę się spodziewać?

    Interfejs równoległy to tylko konieczność skorzystania ze scalonego drivera, np. czegoś z serii xxx245. SPI z konwersją na tranzystorach i tak ci na 20 MHz nie pójdzie, zresztą ATMega taktowana z 20 MHz ma max SPI 10 MHz. I tak to karkołomne zadanie na tranzystorach. Swoją droga transfer danych to nie...

    Mikrokontrolery AVR ASMnauka   29 Paź 2013 16:59 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń: 3189
  • [RTOS] - - kilka ogólnych pytań (na początek)

    Problem jest też taki, że na który poziom abstrakcji by się nie wznosił, to np. brak dostępu do zasobu jest brakiem dostępu do zasobu - i tak muszę czekać. Ale tego chyba nikt nie przeskoczy - chyba, że np. zastosujemy więcej kanałów SPI, I2C, itd.... Przykładowo mam bufor w RAM'ie na dane wysyłane...

    Mikrokontrolery Freddie Chopin   09 Lut 2013 17:50 Odpowiedzi: 23    Wyświetleń: 3519
  • BASCOM - LED CUBE, czytnik SD, multiplexing

    BlueDraco - można ale jemu to się nie opłaca. Chce zrobić kostkę, w zasadzie to już ją ma i nie będzie siedział 6 lat nad poznaniem nowego procesora. elektronic - Twój program można uprościć (wywalenie CASE i małych tablic) ale skoro ci działa co masz to zostań przy tym. Więc weź 2 procesory, to...

    Mikrokontrolery AVR elektronic93   05 Mar 2013 19:25 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 2151
  • PIC32mx150f128b - program U_Tube z książki Exploring Pic32

    Brak pierwszego słowa transmisji dma rozwiązałem następująco: Wiersz: DCH0SSA = KVA_TO_PA((void*) VPtr ); Zmiana: DCH0SSA = KVA_TO_PA((void*) ( VPtr - 1 )); Wiersz: DmaChnSetTxfer(0, (void*) VPtr, (void *) & SPI1BUF, HRES/8, 4, 4); Zmiana: DmaChnSetTxfer(0, (void*) VPtr, (void *)...

    Mikrokontrolery PIC PeterBernard314   24 Maj 2013 13:54 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 3192
  • Sharp LM089HB1T04 - sterowanie / wykres przebiegów sterujących

    Mam na stanie kilka sztuk S1D13513 które radzą sobie z FSTN równie dobrze jak z TFT i należytą uruchomieniówkę do niego ;] To tak na marginesie... Oczywiście nie zamierzam się brać za kontroler do matrycy, nie dysponując ARMem z DMA. W sumie w sam raz wykorzystać ficzery STM32F1 w postaci memory mapped...

    Mikrokontrolery RitterX   11 Lip 2013 20:10 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 2757
  • AVR-GCC - KS0108 lib by Radzio wolne działanie

    Po prostu tworzysz kopię pamięci VRAM w pamięci SRAM i wszelkie operacje wykonujesz na niej, po czym część lub całość przesyłasz do VRAM. Masz coś w stylu podwójnego buforowania, a ponieważ SRAM jest szybsze niż VRAM, operacje typu read-modify-write wymagane do zmiany stanu piksela są wielokrotnie szybsze.

    Mikrokontrolery AVR rafikAVR   14 Sie 2013 05:53 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 1170
  • ATmega8A-PU - Co kupić na początek

    Zależy co znaczy z lekka je przekodowujemy. Tak, mam propozycję - XMEGA8E5 za jakieś 4-5zł w detalu. Odbiór danych z USART przez DMA, przekodowywania, nadawanie po SPI za pomocą DMA. DMA w trybie podwójnego buforowania co zapewnia stałą przepływność. Całkiem zaawansowane przekodowanie (np. FSK) można...

    Mikrokontrolery Początkujący BlueDraco   22 Paź 2013 22:26 Odpowiedzi: 30    Wyświetleń: 3891
  • Google zakupił firmę FlexyCore od optymalizacji Androida

    (at)cefaloid - póki co nic ci nie zarzucałęm więc spokojnie. Pytałem jedynie grzecznie o konkrety :) a ty piszesz, że chodzi o techniczną stronę i odsyłasz mnie do sklepu :) Dziwne ale OK. Tak czy inaczej z częścią twojej wypowiedzi się nie zgadzam i najpierw odniosę się do tej technicznej części,...

    Newsy n6210   31 Paź 2013 20:08 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 4326
  • stm32f4 + TFT - Kolorowe paski na wyświetlaczu

    Witam tak się trochę wcisnę w temat. Jak jest z tym sterownikiem do TFT w STMach opłaca się kupić wyświetlacz bez sterownika i wykorzystać ten z STMa ? Właśnie byłem na seminarium ST w tym temacie. Sterownik z 4x9 działa maksymalnie do 800x600. Osiąga szybkości rzędu 3,5mln pikseli na sekundę -...

    Mikrokontrolery ARM Giani91   16 Gru 2013 01:08 Odpowiedzi: 33    Wyświetleń: 6033
  • Atmega 8 - Tablica LED, efekty

    Tak jak koledzy powyżej piszą, większość sensownych efektów polega na modyfikacji pamięci przechowującej dane o obrazie. Stąd też dobrze jest jeśli procesor ma tej pamięci przynajmniej tyle, żeby wystarczyło na podwójne buforowanie, dzięki czemu znacznie upraszcza się sterowanie - odpada konieczność...

    Mikrokontrolery AVR piotrva   04 Sty 2014 21:11 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 3333
  • BASCOM - LED Matrix - niepoprawne wyświetlanie, jak wysterować?

    Przy przewijaniu wypada zrobić podwójne buforowanie, bo inaczej te migania mogą być spowodowane zmianą zawartości tablicy w czasie zmiany zawartości (generowania kolejnej klatki)

    Mikrokontrolery Początkujący 373522   24 Sty 2017 22:16 Odpowiedzi: 26    Wyświetleń: 3381
  • [STM32] - DMA mem to mem ponowne uruchomienie.

    Ja bym to zrobił na ping-pongu, i rysowanie również przez DMA (jesli wyswietlacz jest pędzony po SPI lub FSMC). Aby chodziło płynnie, jest potrzebna 'trójpolówka': - jeden bufor jest zapychany przez ADC DMA - drugi bufor jest w pogotowiu na zapchanie przez ADC DMA - trzeci bufor jest wysyłany do wyświetlacza...

    Mikrokontrolery ARM dziechu   29 Kwi 2014 08:49 Odpowiedzi: 24    Wyświetleń: 2094
  • ILI9341 - dostęp do pamięci GRAM

    Teoretycznie się da tak zrobić. W praktyce jednak ten kontoler ma za mało pamięci dla wprowadzenia podwójnego buforowania. Dla rozdzielczości QVGA jest to więc niemożliwe, natomiast jeśli jest podłączony do mniejszych LCD to wtedy da sie to zrobić. W tym celu trzeba zmienić rejestr adresu pierwszej wyświetlanej...

    Mikrokontrolery AVR tmf   13 Kwi 2014 11:03 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1095
  • STMF4, I2S - UDA1334BT - brak dźwięku z DAC'a

    Mam podwójne buforowanie. No to powiedz mi jak możesz mieć podwójne buforowanie, skoro operacja trwająca 31us jest zbyt długa? 4\/3!!

    Mikrokontrolery Jado_one   20 Maj 2014 15:20 Odpowiedzi: 41    Wyświetleń: 4101
  • Wyświetlacz matrycowy LED 8x80

    Wystarczy zrobić podwójne buforowanie (przełączanie buforów zsynchronizowane z przemiataniem wierszy) i takiego efektu nie będzie.

    DIY Konstrukcje daroslav15   14 Lip 2014 23:59 Odpowiedzi: 39    Wyświetleń: 18810
  • [STM32F1][C] - Lista jedokierunkowa - wyciek pamięci

    BlueDraco Nie mogę się z tym zgodzić. Jakoś w każdym szanującym się RTOS'ie jest dostępna dynamiczna alokacja pamięci. Oczywiście jest to często źródło problemów ale takie ale są sytuacje gdzie bez dynamicznej alokacji nie da się zbyt wiele zdziałać. W rzeczywistości w duzych projektach dzięki...

    Mikrokontrolery ARM Co_pat   01 Lip 2014 12:02 Odpowiedzi: 30    Wyświetleń: 2814
  • OV7670+FPGA+VGA Kamera i obraz na monitorze z użyciem Spartan 3E

    Rozumiem że chodzi o swojego rodzaju konwerter formatu, oraz dane napływają wolniej niż powinny być wysyłane ? Może zgodnie z sugestią podwójnego buforowania wykorzystać dwa banki pamięci A i B. Utworzyć sygnał "valid" który 0: oznacza że dane w A są prawidłowe, 1: że dane B są prawidłowe. Struktura...

    DSP i Transmisja karol_abr   05 Wrz 2014 11:07 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 2757
  • 74LS07 - Maksymalna częstotliwość SPI

    Stosuję podwójne buforowanie, dwa bufory po 512 bajtów (czyli długość sektora karty), przy okazji odczyt jest bardzo szybki, bo transfer z karty to, dla XMEGA taktowanej 32 MHz, 2MB/s. DREQ wyzwala transefer DMA (jeśli jest aktywny to mamy gwarancję, że VS może odebrać co najmniej 32 bajty) poprzez event...

    Mikrokontrolery AVR tmf   07 Paź 2014 15:28 Odpowiedzi: 18    Wyświetleń: 2052
  • STM32F4 Discovery - Konfiguracja DMA2

    Nie możesz zmieniać adresu źródłowego dla DMA podczas transferu. Jeżeli nie używasz podwójnego buforowania, a chcesz zmienić bufor/obszar, z którego DMA ma pobierać dane, to należy zatrzymać DMA, zaczekać na potwierdzenie (bit DMA_EN == 0), zmienić adresy, ilość bajtów do transmisji i na nowo wystartować...

    Mikrokontrolery ARM mKostek92   26 Paź 2014 12:15 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 1083
  • Karta SD i VS1011 na jednym SPI (xmega) + odtwarzanie wav

    daro2012 - VS ma bufor na zdekodowane dane, w zależności od bitrate zapewnia on pewne podtrzymanie, niemniej niezbyt długie przy samplowaniu 48 kHz (bufor jest na 512 sampli stereo, w VS1003b na 2048 sampli stereo). Aktywny DREQ świadczy tylko o tym, że bez sprawdzenia możesz przesłać co najmniej 32...

    Mikrokontrolery AVR tmf   13 Lis 2014 23:35 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 1236
  • [stm32][eclipse][gcc] - Konfiguracja i pobieranie danych z DCMI?

    Moim zdaniem konfiguracja DMA jest trochę niepełna, a ponadto brakuje obsługi przerwania od DMA. Przynajmniej w jednym miejscu wpisz jawnie wartość do rejestru sterującego (CR = ...). Na razie wszędzie masz |= lub &=. Zakładając, że pierwszy transfer poleci i przerzucisz 19200 słów, to później DMA się...

    Mikrokontrolery ARM nowydamian   17 Lis 2014 23:24 Odpowiedzi: 24    Wyświetleń: 2055
  • ściemniacz 230v projekt z książki Mirosława Kardasia

    Schemat włącznika: A tutaj cały kod na podstawie lekcji pana Mirka: Dodano po 6 Z tego co czytałem, to wiem, że muszę użyć przerwania, żeby obsługiwać przycisk w takim sterowaniu jasnością żarówki czy też włącz wyłącz, w tym programie są już jakieś przerwania, można wykorzystać to przerwanie...

    Początkujący Elektronicy poczatkujacy_el   22 Lis 2014 15:23 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1164
  • Xmega DMA - Wysyłanie danych z Tablicy z konkretnym punktem staru i końca

    Oczywiście w żaden sposób nie zrobisz tak, aby jeden kanał DMA transmitował dane do trzech różnych, niepowiązanych ze sobą adresów. Ja rozumiałem twój opis tak, że przy jednym wyzwoleniu chcesz przesłać dane do 2-4 rejestrów CCxBUF, ale z kolejnych adresów tablicy. Jeśli to wszystko ma być chaotycznie...

    Mikrokontrolery AVR Wiking18   18 Gru 2014 08:32 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 1131
  • [atmega] SPWM - falownik - prośba o wyjaśnienie

    Bardzo dziękuję miałem zamiar właśnie Ciebie prosić o schemat bądź projekt PCB niestety brakuje mi czasu na zaprojektowanie swojej a chciałbym testować program na żywo zanim zbuduje finalna wersję. program zajmuje około 500 bajtów :) i tu przewaga asemblera wiem że dzisiaj nie ma to praktycznie znaczenia...

    Mikrokontrolery AVR Wiking18   21 Sty 2015 18:16 Odpowiedzi: 65    Wyświetleń: 11061
  • xc3s200 - Double Buffered

    Nie ma działu FPGA jeżeli jest To proszę przekierować. Moja przygoda z FPGA to miesiąc czasu co 2-3 Wieczór. Robię coś w rodzaju podwójnego buforowania w FPGA Ma to działać tak: z ARM (lub czegokolwiek innego)wpisuję do FPGA dane i traktuję FPGA jak zwykłą pamięć RAM i następnie robię "swap"...

    Programowalne układy logiczne karol75   06 Mar 2015 16:36 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 1344
  • Przenośna konsola z kolorowym TFT - DMA -wydzielone

    Ale żeby zdecydować co wysłać na ekran to jednak rdzeń musi coś policzyć. I niech liczy, tyle, że rdzen może sobie niezależnie liczyć w trakcie wysyłki do wyświetlacza, która dzieje się w tle. Już samo to daje ci fundamentalny dwukrotny wzrost FPSów, jesli wygenerowanie ramki do bufora trwa mniej...

    Mikrokontrolery AVR jacynka84   21 Lip 2015 16:25 Odpowiedzi: 124    Wyświetleń: 6810
  • Jak dogadać ze sobą dwie Xmegi?

    Właśnie doczytałem w Twojej książce. Okazuje się, że taki wariant już ćwiczyłem, ale uzyskanie dużej rozdzielczości zmian częstotliwości dla małych PER jest dość trudne. Tak więc na częstotliwość odtwarzanego dźwięku mają wpływ głownie: - długość bufora odczytu (tablica wave[]) -wartość PER rejestru...

    Mikrokontrolery AVR mas24   13 Sie 2015 20:15 Odpowiedzi: 33    Wyświetleń: 1692
  • Mało FPS w CS:GO - maksimum to 60

    Wyłącz synchronizacje pionową i podwójne buforowanie.

    Strefa gracza Adrianoooo0   12 Sie 2015 21:18 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 648
  • atxmega256A3BU - Komunikacja z ST7565R

    (at)WaldekMarek Owszem, da się zliczać bajty wysyłane przez SPI - jeśli masz moje książki, to powinieneś wiedzieć jak :) Ale tak jak pisze (at)GrzegorzKostka wykorzystanie DMA nie za bardzo ma sens. Ten LCD jest wolny i nie ma potrzeby jakoś szczególnie szybo przesyłać dane. Prościej jeśli musisz...

    Mikrokontrolery WaldekMarek   29 Paź 2015 18:30 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 552
  • Sterownik wyświetlaczy tekstowych z transmisją szeregową

    Jak zwykle urządzenia mają plusy ujemne i plusy dodatnie ;) Użycie sterownika sprawia że nie trzeba zajmować się wyświetlaczem, ani jego inicjalizacją, ani parametrami czasowymi impulsów. Trzeba tylko pamiętać że sterownik blokuje się na czas: - ok 40-50 us * ilosc znaków - 1.5 ms na czas czyszczenia Można...

    DIY Konstrukcje trol.six   04 Lis 2015 10:39 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 3993
  • [STM32F411] SSd1289 bez FSCM

    (at)grko Jak zwykle czytasz tylko te części, które mają się przeciwstawic mojej tezie. A ja odpowwieziałem na stwierdzenie, że jak kontroler ma wbudowaną pamięć to się nie da zrobić podwójnego buforowania. Jeżeli nie ma możliwości mieć całego ekranu w buforze należy kombinować inaczej. Jest wiele...

    Mikrokontrolery ARM .Wiśnia   04 Sty 2018 19:10 Odpowiedzi: 22    Wyświetleń: 567
  • W pełni sprzętowa realizacja protokołu WS2812B dla XMEGA

    (at)Piotrus_999 W wygodny sposób można sterować czterema - podłączasz 4 kanały DMA, które transmitują wcześniej przygotowane dane. Ponieważ to rozwiązanie używa 2 timerów na kanał, więc cztery niezależne taśmy są też granicą z tego powodu. Łącznie daje to przy odświeżaniu 50 Hz możliwość sterowania...

    DIY Konstrukcje karol75   04 Sty 2018 18:14 Odpowiedzi: 51    Wyświetleń: 6435
  • Adapter microSD - podwójne zasilanie +5V/+3,3V do WAV playera

    Witam, W związku z tym, że w chwilach wolnych wciąż pracuję nad Playerkiem WAV z użyciem procesora AVR, jak w tym temacie Sama płytka PCB posiada bardzo małe wymiary 29x35mm, umożliwia z przodu montaż na dystansach 3mm. Z tyłu można sobie goldpiny skierować w dół albo w bok. (tutaj w prototypie...

    DIY Konstrukcje tadewoosh   22 Gru 2012 14:29 Odpowiedzi: 30    Wyświetleń: 10639
  • Podwójny, 16 bitowy szeregowy DAC z wyjściem napięciowym.

    AD5762R jest podwójnym, 16 bitowym przetwornikiem cyfrowo analogowym z szeregowym wejściem danych i wyjściem napięciowym. Zasilany jest symetrycznym napięciem od 11.4 do 16.5V, co pozwala osiągać napięcie wyjściowe w zakresie od -10V do +10V. Układ integruje w swojej strukturze wzmacniacz wyjściowy,...

    Newsy ghost666   07 Lut 2009 17:24 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 1071
  • Buforowanie pojedynczego pinu mikrokontrolera

    Witam Jeśli zależy Ci na miejscu to zerknij np na bufory SN74LVC1G125DBV pojedynczy SOT23-5 SN74LVC2G125DCU podwójny SSOP8 (0.65) lub, jako bufor SN74LVC1T45 pojedynczy SOT23-6 W ich przypadku potrzebujesz sterowanie kierunkiem Pozdrawiam

    Mikrokontrolery luki_luk89   26 Lis 2011 11:32 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 746
  • Wzmacniacz buforujący o jak największej rezystancji wejściowej

    :arrow: trymer01 : Dzięki za sprostowanie - teraz już będę wiedział o co pytać. Zamiast LMC660 znalazłem LMC662 - podwójny zamiast poczwórnego i powinien się nadać. Wygląda, że ma jeszcze lepsze parametry (niższy prąd wejściowy), niż CA3140. :arrow: jarek_lnx : Tak, nadal chcę mierzyć napięcie na...

    Projektowanie Układów jarek_lnx   07 Kwi 2015 06:15 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 819
  • Podwójny odtwarzacz CD - dyskotekowy

    Waszym zdaniem - jest sens kupowania tego panelu? A ktos moze jakas propozycje odnosnie racjonalnego podlaczenia tego sterownika Denona??Jaki moze byc koszt takiego potencjometru logarytma?? Dodano po 2 myslalem nad tym w jaki sposob sterownik uczestniczy w odtwarzaniu muzyki w tym Denonie...

    Audio Serwis dj_mati   17 Wrz 2008 19:36 Odpowiedzi: 31    Wyświetleń: 4536
  • Ochrona układu przed zakłóceniami - podwójna optoizolacja?

    Bo nie miałes zasilcza 5V czy ten komputer do czegoś służy w twoim rozwiązaniu? Będzie zasilacz osobny, po prostu teraz jest to podłączone do komputera, bo jeszcze piszę program i ciągle coś zmieniam. A jak to połączenie zrobisz to problem się nie rozwiązuje? Masy można połączyć...

    Początkujący Elektronicy lupin22   13 Maj 2017 19:18 Odpowiedzi: 19    Wyświetleń: 612
  • Pełny sprzętowy port RS232 do laptopa

    Sprzętowy RS, to taki który będzie pod PCMCIA, a nie na zasadzie, karta PCMCIA a w niej rs podłączony do koncentratora USB, bo tak taniej. Wcale nie musisz wydawać tyle kasy, wystarcz znaleźć odpowiednią kartę. No właśnie, szukam odpowiedniej karty i nic, dlatego też piszę :) Jedna karta to PCMCIA,...

    Komputery Co kupić? Klima   06 Maj 2011 12:45 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 8523
  • Segate st9500420as - Dysk bardzo wolno chodzi. System zamula i dlugo wczytuje

    Ale jak się tak mocno upierasz to daj screeny (pełne) wszystkich zakładek z HDS Raczej to nic nie zmieni, ale zobaczymy co i jak. -- Informacje ogólne -- Informacje o aplikacji ------------------------ Zainstalowana Wersja . . . . . . . . . . . . . . : Hard Disk Sentinel...

    Komputery Hardware misiek18186   08 Sty 2015 03:19 Odpowiedzi: 21    Wyświetleń: 2805
  • Jaki wybrać tv box do tv sony?

    Witam. Kamerkę akurat podpinałem do dwurdzeniowego sprzętu o nazwie MX, nie jest to taki drogi i górnolotny sprzęt o którym piszesz ale wszystko chodziło na SKYPE płynnie i bez zacięć a obraz był super. Fakt że podpięta kamera przez USB nie była byle jaka bo to MT4028 też nie jakiejś górnolotnej firmy...

    RTV Co kupić? giginski   03 Mar 2016 07:58 Odpowiedzi: 24    Wyświetleń: 9747
  • Projektowanie szerokopasmowych, szybkich torów analogowych - od DC do RF

    Jeśli chodzi o rozwój przetworników analogowo-cyfrowych (ADC), najciekawsze technologicznie obecnie układy to te, które pracują w zakresie gigapróbek na sekundę (GSPS) nazywane często RF-ADC. Przy tak ogromnej częstotliwości próbkowania strefa Nyquista jest dzisiaj dziesięć razy większa niż pięć lat...

    Artykuły ghost666   15 Lis 2016 23:18 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 1479
  • Kryteria doboru kart CF do budowy SSD

    Kryteria doboru kart CF do budowy SSD Spis treści 1.Cel instalacji karty CF w roli SSD 2.Podstawowe parametry kart CF 3.Zestawienie wydajności współczesnych kart CF 4.Wymagania odnośnie adaptera CF Słowo wstępne Nie jestem ekspertem, jestem jedynie amatorem, który postanowił zainstalować...

    Komputery Co kupić? Dydzio   10 Lip 2017 22:52 Odpowiedzi: 73    Wyświetleń: 67858
  • Komputer - zawiesza się podczas pracy

    HD Sentinel pokazał takie rzeczy: Informacje systemowe ---------------------- Wersja Windows . . . . . . . . . . . . . . . . . : Windows 7 Home Premium Personal Typ CPU & Szybkość #1 . . . . . . . . . . . . . : AMD Athlon(tm) II X2 255 Processor, 3113 MHz Typ CPU & Szybkość...

    Komputery Hardware kassans   18 Lis 2014 02:23 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 1059
  • Prośba o diagnozę Barracuda 7200.9 160811

    Witam Was , proszę o pomoc w ustaleniu czy dysk o takich parametrach SMART : -- Informacje ogólne -- Informacje o aplikacji ------------------------ Zainstalowana Wersja . . . . . . . . . . . . . . : Hard Disk Sentinel 4.71 PRO Zarejestrowany Dla . . . . . . . . . . . . . ....

    Naprawa HDD i odzysk danych lolek2417   13 Lut 2016 11:03 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 480
  • uTorrent - błąd 'za mało miejsca'

    -> marjanko i sebass04 - system plików mam NTFS bo już kiedyś raz podobny problem miałem i musiałem wtedy przekonwertować -> Szymciosek - powywalane mam wszystkie inne torrenty które wisiały w tle, stąd mi się wzięło 17GB wolnego, ale nic to nie zmieniło wcześniej miałem jakieś 6GB wolnego...

    Software serwis jannaszek   25 Maj 2008 22:27 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 3419
  • "read disk error" - Hitachi HTS545032B9A300

    HALELUJAAAH PANOWIE! :D groźba zamknięcia tematu na forum sprawiła, że w wróciłem do "tematu", ale jak :D hue, hue -_- OK, mam SMART'a z MHDD... udało się ;-) (fotki poniżej) ---- ---- a teraz najważniejsze, nie wiedzieć jakim cudem przy odpalaniu XP, wywaliło błąd ładowanie systemu hmmm,...

    Naprawa HDD i odzysk danych swwift   02 Sie 2014 17:06 Odpowiedzi: 22    Wyświetleń: 2679
 Szukaj w ofercie
Zamknij
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME