Nawet jeśli system ma wirusa to nie powinno być tak wysokich temperatur. Radzę oddać laptopa na gwarancji zanim padnie. Jeśli rzeczywiście na procesorze jest 100 stopni to może się on spalić lada chwila a właściwie już się powinien spalić... Obroty wentylatora CPU ponad 5tys tłumaczą głośność. Ewentualnie pozostaje sprawdzenie czy nie ma wirusów ponieważ...
Otóż mój laptop posiada procesor Intel Penium DualCore T4200 2.00GhZ a zakupiony dawca posiada procesor Intel Core 2 Duo T6500 2.1GhZ czy są one może zamienne? Powinien pasować. Mój laptop ma dwie kości pamięci RAM, jedna ma 2GB druga 1GB, dawca ma tak samo. Czy mogę założyć do mojego 2 kości po 2GB i zyskać 4GB RAM'u? Tak.
nowy procek 64 bity i zamiast małego ssd dysk 7200 lub zostawić ten. po zainstalowaniu 7 64 na ssd zaraz się miejsce skonczy i i tak odczyt będzie szedł z tego 5400 wiec troche kasa w błoto ale moim zdanie procek to dobry pomysł. wymian bez tragedii jak to w lenowo jest "ciasno" ale do zrobienia CPU + dobra pasta + nowe termopady i będzie śmigać
tylko czy będzie pasował? Będzie pasował.
Menadżer zadań / zakładka wydajność przy użycie procesora powinny być dwa okienka dla każdego rdzenia . O ile na viście takie coś jest. Jest, ale jest to mylące, ponieważ wtedy gdy procesor będzie korzystał z technologii wielowątkowości, a będzie jednordzeniowy - również ujrzymy 2 wykresy (chociaż w tym wypadku wyjątek ten nie obowiązuje, gdyż procesor...
Spróbuj zaktualizować BIOS. Rozumiem, że wszystkie sterowniki i power menedżery są zainstalowane?
Dziękuję. Chipset nForce 730i
Witam, przepraszam, że tak długo nie odpisywałem, dziś mogę śmiało powiedzieć, że T8300 działa prawidłowo na Samsungu r530, po prostu poprzedni T8300 był uszkodzony. http://obrazki.elektroda.pl/5239254900_1... http://obrazki.elektroda.pl/7530665800_1... Dziękuję wszystkim serdecznie za pomoc.
A chipset obsługuje procesory na szynie 1066 ? Właściwie jaki tam jest chipset ?
Jak w temacie - czy da się procesor T4200 zamienić na P8400?
Dla zainteresowanych wymianą procesora. Wcześniej zamontowany był procesor T4200. W załączeniu przesyłam zdjęcie z HWmonitora jak to wyglądało przed wymianą. Laptop zawsze stał na podstawce chłodzącej. W laptopie zamontowano procesor T9600 z taktowaniem 2.8 Ghz, zamontowano termopady 1mm i paste Gelid Extreme. Dodatkowo w dolnej obudowie wykonano 30%...
A więc tak Sprawdzałem ustawienia karty sieciowej w menadzerze urządzeń, i opcje oszczędzania energii dla tejże karty są wyłączone. Jest to Toshiba L300-256 procesor T4200, pamięć 2gb, hdd 320 Jest to moje pierwsze zetknięcie z systemem Vista także proszę podpowiedzcie gdzie znaleźć aktualizację systemu lub sterowników - atery szukac na stronie producenta...
Ja bym próbował z tym T4200,jeżeli działają procesory Core 2 Duo na szynie 800 to czemu ten ma nie pasować.Sam wymieniłem Celerona M530 na core 2 Duo T7100 i wszystko jest o.k.
witam posiadam acera aspire5315 z płytą icl50 czy pójdzie na nim dual core t4200
Witam. Mam problem bo mój laptop strasznie się grzeje.Gdy gram to az touchpad sięrobi ciepły. Temp GPU dochodzi do 90 stopni a procesory do 80stopni. Komputer wtedy zaczyna się mulić i wieszać.Czy to normalna temperatura czy mi tylko tak wydaje? Procesor T4200 2x2,0ghz,3gb ramu,dysk 250gb,karta graficzna NVIDIA geforce 9400mg turbo casche
Witam, Posiadam laptopa Dell Studio 1555 : 2gb ramu ddr2, procesor T4200. Standardowo jest w nim Vista z SP1. Mam teraz okazje wybrać sobie za darmo inny system operacyjny i myśle nad Win7 albo XP, co byście doradzili, na jakim systemie komputer będzie najszybciej działał. Jeszcze troche mi chodzi o gry, w laptopie mam karte Ati HD4570.
Witam. Posiadam laptopa Acer Aspire 7735ZG i mam w nim procesor Pentium T4200 2GHz 800MHZ FSB, ale już powoli zaczyna się krztusić przy codziennym użytkowaniu i chciałbym go zmienić na mocniejszy. Jaki najmocniejszy procesor mogę do niego wsadzić? Oczywiście procesor jest w sockecie
Planuję zmianę procesora w moim laptopie. Aktualnie mam T4200. Najmocniejszy procesor według specyfikacji ze strony ASUS'a z jakim sprzedawany był F50GX to P8600, ale zastanawiam się czy podeszłoby coś lepszego jak np. P9500. Oba są wykonane w tej samej technologii i pracują na szybie 1066 MHz, tyle, że P9500 i jego wyższe pochodne mają 2x więcej pamięci...
Mam taki problem z moim już bądź co bądź zabytkiem ale jeszcze daje radę :) Chipset SiS 671/FX/DX/MX, Southbridge SiS 968 czy jakoś tak ... Oryginalnie był tu T2370 1.73/1M/533 ale że jego wydajność pozostawiała wiele do życzenia zmieniłem go na T4200 2.00/1M/800 tu już było nieźle :) ostatnio kupiłem T6600 2.20/2M/800 jako już pełnoprawny C2D niestety...
T4200 nie ma wirtualizacji, a T9550 ma, ale czy to by powodowało nieuruchomienie komputera? Absolutnie nie. Są dwie opcje albo masz Bios nie obsługujący tego CPU albo kupiłeś uszkodzony procesor. Poza tym dziwi mnie że wybrałeś procesor na FSB 1066 skoro stary pracował z 800, lepiej byłoby spróbować włożyć T9500, może chipset "nie lubi" procesorów...
Niedawno mi padła matryca w moim samungu r519 i nie opłaca mi się tego naprawiać. Było tam 15.6' , procesor t4200 dual 2.0 , 4gb ramu, grafika intel gma 4500M. Sprawował się świetnie, ekstra czysty i przejrzysty obraz i w miare szybki. Szukam coś podobnego do tych parametrów a nawet lepszych do kwoty 700-800 zł. Miałem dwa Delle i dobrze je wspominam...
Witam. Bardzo proszę o instrukcję jak sprawdzić parametry swojego łącza Internetowego. Nie chodzi mi tutaj o zwykły speedtest, który wykazuje PING jak i prędkość w normie. Mój problem polega na bardzo powolnym otwieraniu się stron Internetowych. Laptop to wiekowy Sattelite C650 z procesorem T4200 i 6Gb pamięcią RAM. W własnym zakresie aby wykluczyć...
Jaki chipset?
Ale lipa z tym procesorem. Wydajność taka sama jak t4200. Poleci ktoś coś innego?
czy jest oplacalna wymiana procesora intel pentium T4200 na amd A10 4600M Tak się nie da.
W Extensa 5635ZG można Duo T7800 (socket P), ale tam http://obrazki.elektroda.pl/4130769800_1... GM45 FSB 1066MHz upgraduje - T9400 GL40 w tym modelu to procesor T4200 (2.0GHz (FSB:800 MHz ) * P series Penryn"s PGA478 [url=http://forum.notebookreview.com/thr... GL40 Chipset CPU compatibility?...
Acer 5737z z intelem t9600 nie będzie "chodził". Procesor T9600 ma szynę 1066Mhz, zaś chipset GL40 obsłuży tylko 800Mhz. Po włożeniu w podstawkę i odpaleniu laptopa nic się nie wyświetli a po kilku sekundach komp się wyłączy.
Witam. Mam dziwny przypadek w moim Acerze Extensa 5630EZ. Sprawa wygląda następująco. Oryginalnie był w nim procesor T4200 wykrywany prawidłowo. Został on wymieniony na T7250 wykrywany także prawidłowo. Wpadł mi w ręce ostatnio T8300 który został zainstalowany. System wykrywa go prawidłowo (xp sp3 32 bit) jako t8300 z dwoma rdzeniami. Zainstalowany...
Acer Etensa 5630 EZ - model MS2231 Obecnie w laptopie jest procesor Pentium Dual-Core T4200. Czy można wymienić go na szybszy ? Jeżeli tak to na jaki ?
Witam posiadam komputer(laptop) z 3GB ram w technologi ddr2 oraz procesor pentium T4200, posiadałem pre instalowaną viste(x86), ale jakiś czas temu dysk padł i teraz mam Windows 7 32 bit, dzisiaj się odwiedzałem że mój procek obsługuje 64 bit, no i się zastanawiam nad wymianą Windowsa na "szybszą" wersję, ale jak pisałem mam zainstalowane 3 GB ramu...
Praktycznie powinny pasować wszystkie procesory na szynie 533Mhz. Ale tak jak kolega wyżej napisał. Lepiej sprawdzić co obsłuży ten laptop według producenta. Osobiście posiadam Acera 5630 i według producenta powinien pracować z procesorem T7500 lecz niestety laptop się włącza z tym procesorem i wyskakuje komunikat że nie jest obsługiwany. Po potwierdzeniu...
T4200 to procesor 64 bitowy, mając procesor 32 bitowy nie da się zainstalować systemu 64 bitowego.
Witam, Mam problem z internetem - pewnego dnia przestał działać, firma, która dostarcza internet zapewniała, że z ich strony jest wszystko w porządku. Internet czasem na chwilę się włącza, ale zaraz zrywa połączenie. Oczywiście router został przywrócony do ustawień fabrycznych i skonfigurowany na nowo. Poprzez kabel podłączony do laptopa również internet...
Witam poniżej przedstawiam zdjęcie screan z programu CPU-Z z porównaniem dwóch procesorów. Chciałbym swojego T4200 zamienić na ten obok T7500 pytanie mam czy będzie pasował i czy nie będzie problemów po wymianie? Laptop to ACER Extensa 5630EZ. http://obrazki.elektroda.pl/7234630200_1...
Witam Chciałbym wymienić procesor na wydajniejszy w laptopie hp dv5-1210ew , ale nigdzie w sieci nie mogę znaleźć, jaki posiada chipset. (Obecny procesor to Procesor dwurdzeniowy Intel Pentium T4200 2 GHz) Dlatego prosiłbym o pomoc jaki procesor zakupić aby był on kompatybilny z moją płytą główną. Z góry dziękuję za pomoc :D oraz proszę o wyrozumiałość-...
Witam Mam Asusa K50IN Wymieniłem niedawno procesor z T4200 na Procesor Intel Core 2 Duo T9800 Ram 4Gb Wymieniłem niedawno dysk twardy na SSD Crucial BX 500 (480Gb). Kupiony dwa tygodnie temu. Mam chipset MCP75L-B3 I teraz najlepsze. W starym dysku był Win7 Ultimate 32bit. Pozostawiłem na jednej partycji by pomógł diagnozować problemy podczas instalacji...
Jaki chipset jest w tym G530 ? Bo jeśli siedział T4200 to może ruszyć T9300.
To Pentium 3 czy dual core T4200? To dwa różne procesory IMHO. Pierwszy 1-rdzeniowy, drugi 2-rdzeniowy. Daj zrzut ekranu z CPU-Z.
Jednordzeniowy Celeron. Ale jest to zdaje się Socket P, jak czytam. Znalazłem też info, że na przykład występował z procesorami T4200, czyli dwurdzeniowymi. Ale ogólnie sprzęt zabytek. Jeśli jest możliwość oddania, to bym z niej skorzystał, bo ten sprzęt już na początku tej dekady był wolny, a teraz jest bezużyteczny. Na upartego, jeśli zostanie, można...
Chciałbym dokonać wymiany procesora Intel T3400 na Intel t4200 w laptopie Acer 5735z. Niestety nie mam wystarczającej wiedzy na ten temat. Fizycznie oba procesory nie różnią się typem pinów, natomiast przy porównaniu na stronie Intela znalazłem następujące informacje: 1. dla t4200 Szybkość FSB800 MHz Obsługiwane gniazdaPGA478 2. dla t3400 Szybkość FSB667...
Procesor podstawiony nominalnie był T4200 podstawiono T3000. Ram zmieniany. Bios wgrany A06. W necie znalazłem tylko board view tej płyty brak schematu . Dodano po 5 Układów nie ruszałem żadnego grzania ani wyginania płyty.
Hej:) mam problem z komputerem, i choć naczytałam się już tutaj wiele - odpowiedzi nie znalazłam... :( Mam laptopa ACER Aspire 3757Z. Nigdy nie było większych problemów do wczoraj. Przy włączaniu zaczęły się schody;/ Pojawia się logo acera, logo windowsa 7, ale zanim pojawi się strona z logowaniem - przez dobre 15min jest czarny ekran z kursorem. Po...
Wiem że to stary sprzęt ale zalega mi w domu i mam do niego sentyment gdybym zamontował tą płytę ? Sprzedający zapewnia, że pasuje na 100%, jego e-mail: Da się na 100% jedynie co musi Pan zrobić, to wyjąć zaślepkę tam gdzie wchodzi wejście HDMI, bo Pana płyta nie miała tego wejścia, a ta ma, reszta jest identyczna, procesor to Intel Pentium T4200. Co...
Kolega chyba zapomniał o firmie Lenovo. Teraz w promocji wyszedł Y550 i od razu stał się hitem! Cena w zależności od sklepu (od 2550zł - 3000zł). Dlaczego warto na niego zwrócić uwagę? - procesor Dual-Core T4200 (2GHz) wydajnościowo bardzo zbliżony do C2D T6400, - grafika GF 130MGT (512MB ddr3)!! - 4GB DDR3 !! - HDD 500GB - matryca LED - nagrywarka...
Mam w ręku Toshibę L300 z chipsetem GL960. Oryginalnie z procesorem T2370. Podmieniłem procesory - bo takie miałem pod ręką - na T3200 oraz T4200, oba działają bez zastrzeżeń. Znaczy to tyle, że mocniejsze T3400 oraz T4500 również będą działać.
Ciężka sprawa bo bym musiał zetrzeć pastę żeby odczytać BGA.Ale już się nie grzeje tak jak wcześniej, tzn obudowa się nie nagrzewa. Jaki byście polecali procesor? Bo na chwilę obecna mam Intela dual core T4200 2.0GHz 800MHZ FSB 1MB L2 cache. Jakiś procesor taki, żeby nie było problemu z chłodzeniem.
To termopad zostawić w spokoju a wymienić paste od chłodzenia procesora ?
Witam Sprawa wygląda następująco obecnie w Asusie X61SL mam procesor Intel T4200 (socket PGA478), 4 GB ram. Komputer nie jest już mobilny (bateria trzyma może z 10-20 minut, uszkodzona matryca) i chciałbym go zmodernizować tak aby wspierał wirtualizację i wykrzesać z niego co się da Cele jakie sobie postawiłem to 1. Procesor wspierający wirtualizację...
Witam. Proszę o wycenę tego laptopa. Fujitsu Siemens Esprimo Mobile v6545 Dysk twardy 320 GB HDD 2.99 GB ram-u DDR2 Procesor Pentium dual core T4200 2.00 ghz, 1.20 ghz Karta graficzna Ati Radeon hd 3400 series Wbudowane głośniki, kamerka, bluetooth, wifi, modem 56k. Stan b. dobry (leży na szafie nieużywany). Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Procesor Intel Pentium Dual Core T4200 2x2.0GHz Ram: 3GB DDR2 Dysk 320GB Samsung Grafika: Sis mirade 3D 256MB Dodatkowo: Bluetooth, WIFI a/b/g/n, bateria trzyma ok 40min. Stan wizualny jak i techniczny uważam za BDB. Laptop ma 1,5 roku. Odpowiada Ci? jak coś to pisz na gg :)
AC82GL40 SLGGM E931A334 Dodano po 2 Trudno... stwierdziłem, że to dalej nie warto ciągnąć i wdam się tylko w koszta... i kto wie ile to podziała. Pomoże mi go ktoś wycenić na części ? Dysk twardy WD 320 gb Sata WD3200BEKT Procesor Dual core T4200 2.0 ghz 2x2gb ramu Samsung 6400 Sprawna płyta główna z resztą podzespołów (karta wifi, chłodzenie itp) Cała...
Witam od dobrego miesiąca mam problem z laptopem Lenovo G530 coś się dzieje że jak włączam to się nie zacina bo wgrałem 64bit Windows 7 home basic i przedtem instalowałem juz z 6 lub 7 Windows 64 bitowych i 32 bitowych nie wiem o co chodzi ale od 2 dni chodzi mi dobrze jak zainstalowałem ten Windows 7 64bit home basic ale i tak się boje, że jak coś...
Witam, zamierzam kupić nowego notebooka. Priorytetem jest dla mnie to żeby laptop się nie psuł przez kolejne 3-4 lata. Od 4 lat używam asusa K50in z grafiką nvidia cuda, 3Gb ram i procesorem T4200 - komputer jest dla mnie wystarczający ale chce coś nowszego. Laptopa używam tylko w domu, 90% internet, 5%filmy, pozostałe 5% to gry typu stare wormsy, gta...
Celeron - można zaryzykować wymianę procesora, koszt kilkanaście złotych. Chociaż bardziej dla zabawy, bo spektakularnych wyników nie ma się co spodziewać. 4 GB RAM jest. Można pomyśleć o procesorze np: Intel Core 2 Duo T4500, powinien pójść. Ceny zaczynają się od 19pln na Allegro. Nie znalazłem niestety listy wpieranych procesorów na stronie Asusa....
Bios najnowszy, ubogi, nic tam nie można ustawić w tej kwestii. Z jednej strony piszesz T4200 zadziała, a z drugiej, że z tym zegarem 1066 nie ruszy. Lista kompatybilnych procesorów jest długa wg. Lenovo. Na czacie Lenovo mi technik polecił ten procesor.
Dziekuje za zainteresowanie, (at)zibiii Procesor to Intel Pentium Dual-Core Mobile T4200 FSB 800MHz http://www.cpu-world.com/sspec/SL/SLGJN.... Podłączałem zasilacz uniwersalny rezultaty te same co na oryginalnym.
Od pewnego czasu nie mogę normalnie oglądać filmów *.AVI na komputerze (laptop Toshiba z dwurdzeniowym procesorem Pentium T4200, zegar 2GHz, nigdy nic nie było w nim grzebane). Objawy są takie: - W Windows Media Player (wersja 11.0.6002.18311) film odtwarza się około trzy razy wolniej niż powinien, niezależnie od tego, czy był nagrywany z szybkością...
Sprawdzone już wszelkie możliwości w software. Witam, mam asusa i ostatnio mam problem. Mianowicie po kilkunastu minutach korzystania z komputera się zawiesza. Zawiesza się na jakieś 5sec (wszystko) po czym odwiesza i tak na zmianę co jakieś 30sec. Ratunkiem jest wyłączenie go "z palucha" i uruchomienie ponownie. nie wiem co podać do pomocy, więc podam...
Posiadam laptopa Compaq presario cq61-210 ew z procesorem IntelPentium(R) Dual-Core CPU T4200 (at) 2.00GHz, 1995 MHz Nazwa płyty głównej Hewlett-Packard Compaq Presario CQ61 Notebook PC Typ magistraliIntel AGTL+ Szerokość magistrali64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania200 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania800 MHz Przepustowość6400...
Witam, mam asusa i ostatnio mam problem. Mianowicie po kilkunastu minutach korzystania z komputera się zawiesza. Zawiesza się na jakieś 5sec (wszystko) po czym odwiesza i tak na zmianę co jakieś 30sec. Ratunkiem jest wyłączenie go "z palucha" i uruchomienie ponownie. nie wiem co podać do pomocy, więc podam podstawowe dane. System operacyjny Microsoft...
Dobrze zoptymalizowana Vista nie jest taka strasznie ociężała :D Drugi system chcesz kupić? Może lepiej doinwestować sprzęt, kupić ram i procesor.
Też mam K50ij i chciałbym wymienić procesor na wydajniejszy. Mam wobec tego pytanie, czy rzeczywiście linia procesorów dla tego modelu kończy się na T6500 ? W tej chwili mam T4200. Proszę o rzetelne odpowiedzi.
Ok. dzieki . Poczytałem teraz odnośnie procesora i zdania sa podzielone...uważają że do użytku domowego T4500 wystarcza spokojnie a T6400 niczym się od niego nie różni : cytat "Testowana przez nas wersja K50IN miała na wyposażeniu podstawowy w tym laptopie procesor Pentium Dual-Core T4200. Niniejsza recenzja jest kolejną okazją do stwierdzenia, że nie...
T7100 też ma 800Mhz i ogólnie działa. Siostra też ma Extanse 5220 i T4200 i działa wyśmienicie. A ma ten sam chipset co Dell.
Witam, Mam taki oto problem. Grzeje mi się grafika. Wymieniłem wszystkie termopady na AAB, niby 7W/mK. Pasta na procek tez nowa ale akurat procek jest chłodny. Wszystko odkurzone i czyściutkie ale jednak grafika w teście 3Dmarkiem potrafi wyłączyć laptopa, przekracza 90stopni. Co ciekawe grafika gorąca a radiator ledwie ciepły, termopad przylega dobrze...
Sprzedam laptopa Fujitsu Siemens Esprimo Mobile v6545. Dane techniczne: dysk twardy HDD 320 GB procesor Pentium dual core T4200 (at) 2.00 ghz & 1.20 ghz 3 GB ram-u DDR2 karta graficzna Ati Radeon HD 3400 karta sieciowa Atheros AR5007EG karta dzwiękowa Realtek RTL8168C Dane praktyczne: rozdzielczość 1280x800 (15,4 cali) wbudowane głośniki, wifi, modem,...
Witam, chciałbym lekko odświeżyć temat. Chcę wymienić procesor w moim 5737z. Posiada on zamontowany T4200 i zamierzam go podmienić na T9400. Przewertowałem internet i wydaje się, że będzie pasował. Proszę kolegów o dodatkowe sprawdzenie, poniżej link do porównywarki procków: http://ark.intel.com/pl/compare/35562,37... Chipset w mojej płycie to nForce730i...
https://obrazki.elektroda.pl/8594349700_... Wklejam zrzut ekranu z tego programu co wyżej podałeś. Jeżeli dobrze się orientuje to mPGA478/mBGA479? Oraz Proszę kolegę kindlar o odpowiedź na moje poprzednie pytanie odnośnie tej Ramki z linku Dodano po 49 Wsadziłem procesor Intel Pentium Dual Core T4200 z popsutego acera działa jest odrobinę...
Posiadam laptopa Acer Aspire 5738z procesor intel pentium dual-core T4200(2.0GHz,800MHz FSB,1MB L2 cache) kartę grafiki Up to 1791 MB NVIDIA GeForce G105M Turbo Cache i mam problem z niektórymi grami. Np. NFS MW i Code of honor2. Po około 15-20 min. wyłącza całkiem komputer, bo się strasznie grzeje. przy innych grach tez się grzeje, ale nie wyłącza....
nie nie czyściłem jeszcze :D Windows Operacyjny: Windows Vista Home Premium (6.0, komplikacja 6001) Producent Systemu: Acer Model Systemu: Aspire 5735 BIOS: Ver 1.00PARTTBL Procesor: Pentium(R) Dual-Core CPU T4200 (at) 2.00 GHz (2 CPUs), ~2.0GHz Pamięć: 3000MB RAM Plik stronicowania: 1157MB użytych, 5070MB dostępnych Wersja programu DirectX: DirectX...
Witam posiadam laptopa Aspire 3680 z procesorem celeron m 420 ,płyta głowna to prespa1, chciałem w nim wymienić procesor wcześniej kupiłem core duo t4200 ale przy probie włączenia laptop startuje ale jest czarny ekran dopiero pozniej doczytałem ze moja płyta posiada chipset 940gml a nie 945 wiec go nie obsłuzy na stronie producenta i na informacji z...
Witam! Przymierzam się do zakupu laptopa, do max. 2700 zł. Niestety w sklepach sprzedawcy chcą mnie chyba zastrzelić nazwami i parametrami, a mam wrażenie, że przy okazji wciskają kit. Interesuje mnie laptop do typowego użytku. Word, Excel, Power Point, Skype, Wyszukiwarki internetowe, filmy, muzyka i ewentualne ściąganie większych plików. Na samym...
Najlepszą opcją będzie zakup procesora C2D T9600, ewentualnie T9400 lub T9550. Różnica w wydajności będzie spora. T4200 ma tylko 1MB pamięci cache L2, T9400, T9550 i T9600 mają 6MB. Chipset GM45 obsłuży do 8GB pamięci RAM DDR2 800MHz, wszystko zależy od tego czy BIOS w tym laptopie pozwoli na taką ilość.
Witam Procesor i kartę graficzną masz napewno mocniejsze w swoim PC niż w tym laptopie nawet po wymianie na t4200.
Witam Dzisiaj zwrócił się do mnie kumpel z prośbą abym pomógł mu wycenić jego stary komputer. Lapek to HP Compaq 6730s Procesor: Intel Pentium dual-core T4200(at)2.0Ghz x2 Ram: 2x2Gb 667Mhz DDR2 Dysk: 250Gb 5400obr/min Obudowa stan bardzo dobry - kilka drobnych rysek nic nie popękane wszystko takie jakie być powinno bateria trzyma 1.5h matryca stan...
Witam, jestem posiadaczem laptopa HP G70-250CA z uszkodzoną płytą główną (nr płyty to: 485218-001). Ponieważ poszukuję części zamiennej w formie płyty głównej mam pytanie, czy mogę spokojnie kupić płytę od HP G70-212EM (nr płyty to: 485219-001) i ta płyta będzie w 100% kompatybilna z procesorem Intel T4200? Z tego co widzę one się niczym chyba nie różnią,...
Witam mam taki problem wszystkie sterowniki zostaly pomyslnie zainstalowane poza jednym sterownik do kontroleru sieci. Skad moge dostac cos takiego: Dane komputera: Emachines e720 Windows Vista Home Premium 32-bit. Procesor: Pentium Dual-Core CPU T4200 (at) 2.00GHz Karta Sieciowa: Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS...
Intel GL40 chipset specyfikacja CPU socket typu:Socket P Socket P CPU na szynie max 800Mhz FSB powinny chodzić CPU: Core2Duo T7250 T9500 T9300 T7800 T7700 T7500 T7300 T7100 T6500 T6400 T5800 T5750 T5550 T4200 Oczywiście po zabiegu trzeba zauktualizować BIOS
I jak tam progres w modernizacji i wymianie procesora na T9300? Również posiadam od nowości już wysłużonego E725 i ostatnio podczas czyszczenia i wymiany pasty przełożyłem mu procka z T4200 na T4400 (leżał w szufladzie) niby 200 Mhz więcej a różnica zauważalna. Czy rzeczywiście jest taka duża różnica między T4400 a T9300 lub T9500? Teraz można kupić...
troche sie pozmienialo Intel Dual Core T4200 2x2.00Ghz taki jest procesor laptop EMachines model E725 socket https://obrazki.elektroda.pl/2391507100_... wejdzie coś z tego : http://allegro.pl/intel-core-2-duo-t7300... http://allegro.pl/intel-core2duo-p8600-2... http://allegro.pl/intel-core-2-duo-p8700...
Witam, prosze o sprawdzenie logów, komputer zaczął nagle sam sie wyłączać. Wydajność jest słaba, sciągam dużo rzeczy. z góry dziękuję informacja o laptopie: te które umiem sprawdzić ściągnąłem ten program everest ale niestety jest po angielsku i nie wiele z niego rozumiem system operacyjny 32 bit program antywirusowy- Eset nod32 6.0.316.1 marka zasilacza...
Procesor: Pentium (R) Dual-Core T4200 2.00GHz RAM: 3,00GB Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD4330 Nie wiem co jeszcze podać? Laptop to Samsung R522 Ogólnie mam teraz problem z tym laptopem. Na Operze wideo w player.pl mi sie nie włącza. Jak kliknę w ikonę play to wyświetla się czarny ekran. Na Chromie pisze, że nie ma zainstalowanego silverlighta....
Witam wszystkich. Dostałem niedawno uszkodonego 6830s. Podobno uszkodzony po burzy. Laptop wogóle nie daje oznak życia. Płyta: 6050A21611401-MB-A03 SPS: 491976-001 Rev 5.30 Płyta pracowała na procesorze Intel T3400 Udało mi się kupić płytę o identycznych symbolach (wszystkie podane symbole są identyczne) tyle, że pracowała na Intel T4200 i była z HP...
Wydaje mi się, że pytanie powinno brzmieć: " Czy procesor T9600 będzie wydajniejszy od tego który posiadam T4200". Tak będzie dużo wydajniejszy. Twój obecnie to Core 2 Duo Penryn 2x 2000 Mhz 1 Mb cache L2. T9600 Core 2 Duo Penryn 2x2800 Mhz 6Mb cache L2 i na FSB 1066 Mhz, obecny FSB 800 Mhz. Dodano po 53 Za 150zł można kupić na znanym portalu aukcyjnym.
wiec tak procesor to dual-core T4200,2ghz,a plyta glówna to: Nazwa plyty głównej:lenovo ideapad y530 Id plyty głównej:63-0100-000001-00101111-chipset$... date: 07/17/08
Procesor: Intel Pentium Dual Core T4200 2.0GHz Pamięć: 3GB DDR2 RAM, 2 sloty, maksymalnie 16GB Dysk twardy: 250GB SATA HDD Karta graficzna: SIS MIRAGE 3 256MB DDR3 Ekran: 15.4-calowy LCD o rozdzielczości 1200×800 pikseli Pozostałe: Wi-Fi 802.11 b/g, Bluetooth, kamera internetowa 0,3MPix, czytnik kart pamięci 4-w-1, 3 porty USB, wejście HDMI, VGA, 6-komorowa...
Przed wymianą procesora radzę zrobić update Biosu do najnowszej wersji 1.35.Działają procesory na szynie 800,sam w 5220 wymieniłem Celerona M530 szyna 533 na T4200,temperatura 35 stopni przy przeglądaniu internetu i pracy biurowej.Pod ramką matrycy jest kabelek do którego można podłączyć Kamerkę internetową.RAM 3GB niektórzy twierdza że nawet 4 pociągnie,u...
Zaraz się pobawimy w rozkręcanie. Najgorsze, że trzeba wszystkie klapy odkrecać :D ----------------------------------------... No to klapa, 940. Da się coś z tym zrobić? ----------------------------------------... Poszło by to? [url=http://allegro.pl/intel-pentium-t42...
Witam, mam taki problem, kiedy włączam Tibie i Elf-bota i jak zminimalizuje Tibie to zużycie procesora wynosi ok. 70% a jeszcze tydzień temu kiedy tak robiłem to zużycie wynosiło jakieś 5%. Gram na laptopie Acer procesor Pentium 2.0GHz dual core T4200, karta zintegrowana GMA 4500M, 3 G RAM, wiecie moze co jest nie tak? ;d z góry dzięki ;p
Witam serdecznie. Płyta w laptopie ma Socket P, działają na niej (wg. forumowiczów) T7x00, T4200, T8100, T9300 ale nikt nie pisze o T6x00. Bios 1.35 Czy komuś udało się z powodzeniem zamontować do Acera Extensa 5220 procesor T6600, T6500 czy też T6400? Szukałem już sporo czasu i nic nie znalazłem na temat tej serii procesorów w tym laptopie. Jest jakiś...
Witam. Jest to mój pierwszy post więc za ewentualne błędy różnego rodzaju przepraszam. Niedawno (jakieś 5 miesięcy temu) kupiłem sobie używanego Laptopa toshiba satellite l300-256. Z początku wszystko było fajnie no może poza tym że system się bardzo wolno odpalał ale to już jest zrobione. A jakiś czas temu (ok. 2 tygodnie) zaczęły się z niej wydobywać...
Tak jak w temacie.Oczywiście mógłbym sprzedać go za cenę jaką ja uważam ale nie byłbym pewien czy to nie byłoby za dużo..Dlatego wolę zapytać jakąś szanowną osobę która się na tym zna za ile mógłbym sprzedać laptopa. Procesor: Intel Pentium Dual-Core T4200, 2000 MHz (10 x 200) Chipset: Intel GL40 Pamięć: 4096 MB, Samsung DDR2-800 MHz, 2x 2048 MB Grafika:...
Witam! Mam ogromny problem z komputerem. Uruchamiam go, wyskakuje uruchamianie systemu Windows, następnie pokazuje się czarny ekran z kursorem i nic się nie dzieje. Zostawiłem włączony komputer na kilka godzin i nic, dalej to samo. Problemu by nie było gdybym jeszcze mógł sobie sformatować dysk ,a podczas gdy chce włączyć instalatora to robi się to...
Acer Aspire 5735z Nazwa produktu Aspire 5735 System operacyjny Microsoft® Windows Vista™ Home Premium , Service Pack 2 Procesor Pentium(R) Dual-Core CPU T4200 (at) 2.00GHz Pamięć systemowa 3072 MB Dysk twardy Hitachi HTS543232L9A300 ATA Device, 298,09 GB Napęd CD/DVD Slimtype DVD A DS8A2S ATA Device Wideo Mobile Intel(R) 4 Series Express...
01-Model: Acer Asprie 5737Z 02- Typ i częstotliwość procesora: Pentium T4200 2x2GHz 03- Zainstalowana pamięć: 3GB 04- Typ karty graficznej: nVidia? GeForce 9400M GS 09- Rodzaj zainstalowanego systemu operacyjnego: Windows 10 Pro 64 11- Dokładny komunikat błędu (jeśli występuje): Witam. Jak napisałem laptop potrafi uruchomić się tylko z starego dysku....
Witam.Ogólnie bardzo muli.Odpalanie przeglądarek (FF,Chrome,Explorer) trwa wieczność,odpalanie menu Start i programów również długo.Czasami potrafi się zawiesić na jakimś programie z komunikatem brak odpowiedzi.Oryginalnie była Vista ale po około 3 latach przez Blue Screena została zmieniona na 7 Profesional.Laptopa posiadam od nowości.Około roku temu...
Witam. Jeżeli nie ten dział to przepraszam, ale nie jestem tu stałym bywalcem. Chodzi mi mianowicie o to że mam na laptopie TOSHIBA SATELLITE L300 Windowsa Viste (Home Premium). Ze względu na to że nie jest on do końca wydajny w grach i ogólnie w fps'ach podczas nagrywania filmów, we viscie wg dużo różnych błedów wyskakuje, cały biały ekran i musze...
Procesor pentium dual core 2ghz T4200, grafika mobile intel zintegrowana, dzwiekowa zintegrowana, laptop Lenovo 4-5 lat ma, 15 cali, Windows 7 64 bity SP1, 3gb RAM, dysk 320gb. Zainstalowalem crystaldiskinfo, pokazal mi jakies dane o dysku, ktory jest w laptopie, ok, podlaczam dysk zewnetrzny, program lapie zawias, sam pokazuje, ze brak odpowiedzi,...
Myślę, że niedługo to tutaj zacznie Cię procesor ograniczać mocniej. Sprawdź podczas tej gry zużycie procesora za pomocą kombinacji klawiszy alt+ctrl+del, menadżer zadań-wydajność -użycie CPU. Wymagania sprzętowe tej gry to: Minimalne wymagania sprzętowe: System operacyjny: Windows XP SP3 / Vista SP2/ Windows 7 z najnowszymi aktualizacjami Procesor:...
Ja myślałem, że jak włożę procesor o FSB 800 MHz to mi obniży do FSB 533 MHz, a jednak źle myślałem. Z tego co czytałem na innych zagranicznych forach, to ten chipset obsługuje procesory do 800 MHz. Tylko kwestia posiadania chociaż jednej pamięci RAM, która ma taktowanie maks. 533 MHz (ponoć inaczej się system wysypuje). Tylko, że jednego nie rozumiem....
intel t4200 t4200 pentium wyczyscic procesor procesor
skanowanie dwustronne klapka megane zasilacz samodzielnego montażu
adapter bluetooth mackie thump
Identyfikacja układu ATMLH 014 02B 1 9J5873A Atmel EEPROM ATMLH 014 02B 1 9J5873A - Identyfikacja i zastosowanie