Cześć, mam też T5 A sam Jeszcze nie wiem gdzie jest ten automat podgrzewania wstępnego. W książce WKŁ VW T5 piszą że przekaźniki są pod fotelem, pod kokpitem u dołu, i pod bezpiecznikami w przedziale silnika. Powiem że pod kokpitem nie będzie, ponieważ montowałem tam MFL więc nie widziałem go. Pod fotelem też nie. Więc zostaje przedział silnika. To...
witam potrzebuje rozpis przekaźników do VW T5 jaki numer przekaźnika w które miejsce. skrzynka pod akumulatorem. Ktoś ukradł wszystkie ;/ foto mile widziane
Bezpieczniki są na środkowym tunelu tak mniej więcej,dojście przez zaślepkę po prawej stronie tunelu a jak rozbierzesz ten środek to jest tak moduł i przekaźniki
Włącznik pracował 6 lat więc mógł się uszkodzić. Żarówki standardowe nic nadzwyczajnego. Dziwne że nie wywaliło bezpieczników tylko przekaźniki zjarało. Są jakieś zamienniki tych przekaźników albo wymogi co do zamiennika przekaźnika ?
Cześć, znalazłeś przyczynę?
Witam, mam problem, z którym od paru dni nie mogę sobie poradzić. Proszę o podpowiedź, jak ktoś wie, o co chodzi, i z góry dziękuję. Po przekręceniu zapłonu startują mi oba wentylatory: od klimy i od chłodzenia, a silnik zimny. Czujnik temperatury wody nowy, komputer pokazuje uszkodzony sterownik. Sterownik też wymieniłem na nowy i nadal to samo - wentylatory...
No dokładnie nie mam takiej wiedzy dlatego pytam o rozwiązanie mądrzejszych czy janosiksik mógłby narysować mi jakis uproszczony schemat ogarnięcia tego mam silniki szyb elektryczne sterowane lusterka przełaczniki przekaźniki do szyb
Przekaźniki w komorze silnika
Bezpieczniki znajdują się za schowkiem na dużą butelkę 1,5 litra... 3.1.19. Zabronione jest publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych.
Witam Wszystkie te podpowiedzi już przetestowałem,powiem tylko że tydzień temu znalazłem mase silnika która już dawno trzymała się tylko na izolacji termo.i myślałem że to jest to!-niestety.Dodam że jest jeszcze problem z wskaźnikiem temp.silnika opada (już wymieniłem)i nic!-też co jakiś czas to się dzieje,ale jak pada deszcz to nie zauważyłem.Jest...
Po wymianie pompki spryskiwacza ( jednego ) na nowy problem zniknął !! W związku z powyższym zamykam temat.
witam mam problem z przednimi i tylnymi wycieraczkami otóż same się włączają,przy wstawianiu tempomatu wymieniłem manetki od wycieraczek i kierunków wiec stawiam na to że to przekaznik wycieraczek.moje pytanie jest takie gdzie on się może znajdować? i jakie ma oznaczenie. pozdrawiam
Witam mam pytanie do wszystkich gdzie znajduje się przekaźnik świateł awaryjnych w vw t5 z 2004r i jaki ma numer ???????
Problem rozwiązany Oczywiście wyciągnąłem pompę paliwa podłączam na krotko pompa hula aż miło przekaźnik R2 wymieniony na nowy ale podałem napięcie na przewód przy kostce pompy żeby sprawdzić może jakieś zwarcie jest Sprawdzam wszystkie przekaźniki i okazuje się ze przekaźnik R6 był walnięty Podmieniłem drugi akurat miałem taki uniwersalny samochód...
Posprawdzałem przekaźniki i dalej kradnie... Chciałbym zdiagnozować sterownik instalacji elektrycznej samochodu (moduł) ten który jest odpowiedzialny za usterkę, czy to jest możliwe, czy trzeba kupić drugi podłączyć i się okaże? Widzę że trzeba wcześniej zakodować nowy sterownik, da radę zrobić to VCDSem?
Witam. Mam brak zasilania na na sterowniku silnika Bosch EDC16U31 w VW T5, rocznik 2009 z silnikiem BRS na pinach 3, 5, 6. Czy ma ktoś schemat do tego modelu? W samochodzie są inne przekaźniki niż w instrukcji naprawy którą posiadam. Samochód po odłączeniu akumulatora nie odpala, bezpieczniki są dobre . Pozdrawiam
Gdzie znajduje się bezpiecznik przednich wycieraczek i przednich spryskiwaczy w VW T5 wersja po liftingu?
Witam Posiadam kampera zrobionego na bazie T5 4Motion z 2005roku 2,5TDI 130KM. Auto w zasadzie z garażu wyjeżdża tylko na wakacje i weekendowe wypady, przebieg ma dość przyzwoity, więc sądzę że będzie u mnie jeszcze wiele lat. Jako że przód auta kwalifikuje się do malowania, zamarzyła mi się jego przeróbka na wersję poliftową. Z tego co wiem należy...
Witam, przepraszam za tak proste pytanie ale jestem poczatkujacy i nie bardzo wiem jak to sprawdzic, zauwazylem ostatnio fajne i tanie fegi do kupienia. Czy beda pasowac do mojego VW t5? Alufelgi 16': 7,5JX16H2 ET15 Rozstaw szpilek: 5X120 Otwór centrujący: 75 mm
Witam. Szukam pomocy w montażu czujników parkowania w Vw t5 Słyszałem, że ciężko je zamontować, gdyż w tylnym zderzaku znajduje się belka, która uniemożliwia montaż? I nie wiem czy to prawda? Czy jest może jednak miejsce na ich montaż? POMOCY.
Marka: Model: Chassis (płyta lub główne podzespoły): Matryca/Panel (jeśli występuje): Inne (uwagi):
Witam Mam cały zestaw na drzwi elektrycznych szyb lusterek i centralnego zamka. Potrzebuje schematu po polsku kabelków w kostkach czerwonej i czarnej, która wchodzi z drzwi do kabiny. Pozdrawiam
Witam mam pytanie po podłączeniu v scana do VW t5 wyskakują mi takie błędy : 5658 , 5660, 5659 ma ktoś może opis tych błędów za wszelka pomoc będę wdzięczny 3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. S.
Witam potrzebuje schemat podgrzewanych foteli vw t5 mam podgrzewany lewy a zamontowałem podwojny zamiast pojedynczego prawy z podgrzewaniem i by trzeba było to podłączyc dostałem włacznik potencjometr jakies przekazniki i cos jakby rezystory wszystko z poucinanymi przewodami nie mam zadnego schematu jesli by ktos miał prosze podesłac
Czy montował ktoś lusterka elektrycznie składane z wersji T5.1 (2010-2015) do T5 (2003-2006). U mnie za składanie odpowiadają moduły w drzwiach kierowcy i pasażera a sterowanie odbywa się przez CAN. Obecne lusterka są elektrycznie składane ale do składania są 4 kable (2 od modułu do silnika i 2 od modułu do przełącznika kierunku składania/otwierania...
Witam Mam t5-ke, fabrycznie bez centralnego, zamontowany w holandi uniwersalny wariuje, wię kupiłem 2 oryginalne zamki centralne Vw, mam tam kostke 8 pin, wychodzą na wierzch dwa kabelki czerwony i niebieski. Znajomy podpowiada że jeżeli pojawi się tam prąd z centralki to zamek się zamknie, jeżeli pojawi sie w odwrotnej polaryzacji, zamek sie otworzy......
Czy ma ktoś opis przekaźnikow i bezpieczników vwT5 2.5 131ps 2007 r.?
kolego T5 gdzie jest ten przekaźnik 109? to ten w skrzynce nad pedałami? ten załączany drugą pozycją stacyjki? to wymieniłem i jest to samo, są jeszcze tam takie 2 białe przekaźniki w tym jeden na kostce obok tablicy przekaźników, one się nie załączają, ale nawet jak się je rozbierze i ręcznie nadusi to zupełnie nic się nie dzieje... więc nie wiem od...
Witam po dłuższej przerwie. W tym czasie auto było u mechanika potem u lakiernika no i w końcu wróciło do nas. Okazało się, że oryginalne radyjko nie komunikowało się z autem po can-ie. Zamontowaliśmy to drugie, które było dawcą części, zaktualizowaliśmy soft i jest OK. Działa wszystko oprócz dźwięku. Kodowałem trzema interfejsami. Jeden miał nawet...
Wygląda na brak zasilania ECU, możliwe że uszkodzona kostka stacyjki lub przekaźnik główny, stawiam na przekaźnik.
Tak!!!
Rozcinasz przewód. Od strony zasilania dajesz przewody na styki 30 i 86. Druga część przeciętego przewodu dajesz na 87. Do 85 podajesz masę przez Proximę.
https://obrazki.elektroda.pl/3661216900_... https://obrazki.elektroda.pl/4151875500_... https://obrazki.elektroda.pl/2688144600_... https://obrazki.elektroda.pl/9506860300_... https://obrazki.elektroda.pl/9359770100_... https://obrazki.elektroda.pl/7733440500_...
a może jakiś przekaźnik
Na pinie 18(piszę z pamięci) plus po zapłonie. https://mhhauto.com/Thread-Edc16u1-no-co... Tu masz pinout. I działa to tak, sterownik otrzymuje plus po zapłonie na pin 18, wystawia masę na jedną nogę przekaźnika 109 a ten załączając się zasila sterownik.
Witam. Odgrzeję stary temat. Chciałbym się zapytać o ten schemat, co podałeś, mianowicie gdzie jest ta kostka, czy też ten układ ze schematu. Byłbym wdzięczny za pomoc, a może masz schemat przekaźników, bo auto mi nie odpala, wymieniłem rozrusznik i dalej nic. Nie mogę znaleźć schematu przekaźników do VW T5 2.5 TDI. Są różne i może Ty będziesz miał...
Połączenia mas i zasilania sprawdziłeś, przekaźnik z kierunkowskazów ?
Są jeszcze bezpieczniki pod siedzeniem kierowcy. Mogą tam być bezpieczniki od dodatkowych gniazd, w zależności od wersji wyposażenia. Trzy bezpieczniki w górnym rzędzie między przekaźnikami.
Który przekaźnik, bo schematu nigdzie nie mogę dostać?
A świece żarowe na 100% sprawne ? Lub przekaźnik je załączający?
Pompę zawsze możesz wysterować analogowym wyjściem z zegara.... oczywiście przez przekaźnik.
Witam Potrzebuje schemat bezpiecznikow i przekaznikow do VW T5lift 15-18r. Z gory dziekuje za pomoc
Były 3 błędy brak przekaźnika sprzęgła kompresora brak czujnika nasłonecznienia brak czujnika jakości powietrza. Tematy ogarnięte czujniki zamontowane przekaźnik również czynnik napełniony a sterownik nie steruje przekaźnikiem od sprzęgła.
A co tam naprawiać? Wystarczy przelutować czujnik halla, w najgorszym przypadku go wymienić, ewentualnie jeszcze jest przekaźnik.
Napisz konkretnie, co się dzieje lub zamieść filmik.
przekaźnik 109 można (...) zdeaktywowac? Możesz wyjaśnić "o co chodzi" w Twoim pytaniu ? Gdy wyjmiesz 109, to nie zapali. Oczywiste jest więc, że umiejętne "cięcie" przewodów dochodzących do podstawki przekaźnika 109 unieruchomi silnik...
Webasto poprzez przekaźnik K3 zmienia zasilanie dmuchawy z stałego na po zapłonie. Masz zasilanie na silniku ??
Przekaźnik od pompy jest na przodzie auta na środku na dole przed lewarkiem (są tam co najmniej dwa jeden z nich jest od pompy) Opisz dokładnie problem i oczekiwania bo nie mam pewności czy się rozumiemy.
Przewody ,bezpiecznik,przekaźnik w sterowaniu.
Witam kolego jeśli masz silnik 1.9 tdi i klimę manualną i auto jest z rocznika do 2010r to niestety nie połączysz się z klimą. W ebox-skrzynka pod akumulatorem jest przekaźnik sterujący klimą.
hej, miałem ten sam problem z webastym w t5. chciałem sam dorobić taki myk aby ten dogrzewacz działał na postoju bez włączonego silnika. Kupiłem w Łomiankach taki niebieski sterownicek w kształcie jajka, i poszło musiałem dorbić tylko przekaźnik do włączania dmuchawy tej co dmucha do środka. mam tylko jeden problem - szybko pada bateria.
można przekręcić go tylko w momencie jak siedzi kluczyk we wkładce Dawno nie montowałem w T5, Robiłem tak, że zamek tylnej klapy stale był zamknięty kluczem a siłownik podpięty do cięgna między ryglem (zatrzaskiem) a klamką. osobny kanał sterownika podpięty przez przekaźnik do siłownika i można w ten sposób otworzyć sam bagażnik na osobnym przycisku...
Kolego Mirosław wiesz może czy ten kabel zasilający przepływke on wychodzi z f20 bezpośrednio do niej czy ma on jeszcze przekaźnik po drodze czy coś jeszcze, i który to przekaznik? Bardzo mi pomogłeś do tej pory
poszukuje schematu wiązki elektrycznej / przekaźników do t5 caravelle lift 2011r .Problem mam z brakiem prądu na przekaźniku 641(pod/za bezpiecznikami w środkowej części kokpitu) który przekazuje prąd na strefę tylna nawiewu bezpieczniki pod siedzeniem oraz pod akumulator i w środkowej części sprawdzone i są ok
Z góry ślicznie dziękuje za szybką odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie czy da się z tym coś zrobić? (tzn: regenerować), ewentualnie może być inna przyczyna wyświetlania tego błędu?? Może znaszt takiego przekaźnika jeszcze raz Dziękuje. Pozdrawiam t5.
Cześć, kupiłem ostatnio VW T5 Multivan 2006 rok i próbuje doprowadzić go trochę do porządku. Jest tam włożone chińskie radio 2-din, ale nie działa "po kluczyku" brak przewodu 12v po przekręceniu stacyjki. Są tylko 2 przewody CAN. Skąd najlepiej ukraść +12v po przekręceniu stacyjki? Myślałem żeby od razu założyć przekaźnik i zasilać nim radio+ zapalniczkę...
Oba wyjścia są masowe. Do przekaźnika podłącza się stałe +12V oraz wyjście z centralki jako minus.
Jakaś dokładniejsza lokalizacja? Wg opisu bezpieczników chciałem podpiąć się pod przekaźnik pompy paliwa,ale po wyciągnięciu bezpiecznika auto dalej pracowało.
Witam. Właśnie rozwiązałem problem w mojej Caravelce 2.5 TDI. Problem był tego rodzaju, przekręcam kluczyk i świecą kontrolki jak zawsze ALE !!!! to ważne, poza kontrolką świec żarowych. Przekręcam kluczyk, silnik kręci lecz nie odpala. Winowajca to przekażnik napięcia 109 , a właściwie zimny lut, po przelutowaniu autko hula aż miło. Niemcy piszą że...
Witam kolegów, mam pytanie odnośnie nie działającego radia w VW T5. Sprawa wygląda następująco...radio grało zasilanie było po odłączeniu wypięciu i ponownym wpięciu wywaliło bezpiecznik 15A w skrzynce pod kokpitem.Wymieniłem i nadal nie działa.Sprawdziłem napięcia po stacyjce w kostce ISO oraz w miejscu przepalonego bezpiecznika i napięcia są prawidłowe...
Witam! Potrzebuję schemat instalacji elektrycznej , miejsca przekaźników i sterownika wentylatorów do manualnej klimatyzacji, do VW T5 2,5 tdi 174KM rok 2003 grudzień.
hyundai przekaźniki przekaźniki stilo przekaźniki zetor
saeco minuta konto lokalny użytkownik subwoofer control circuit
laskomex cyfral projektor multimedialny
Troubleshooting ecoNET 300 Connection to Boiler Fiat Panda II 1.1 2004 – pod który bezpiecznik podłączyć kamerę samochodową zasilaną po zapłonie?