opis skrzynki bezpieczników Tak. tylko której? Bezpieczniki w tym aucie masz w sześciu miejscach :D
Bezpieczniki całe?
Tylny nawiew w Volkswagenie T4 Multivan 2001 nie działa. Sprawdź bezpieczniki, przekaźniki, silnik dmuchawy, rezystor i okablowanie. Dowiedz się, jak zdiagnozować i naprawić usterkę.
Witam wszystkich czy ma może ktoś właściwy schemat bądż zdjęcie z opisem skrzynki bezpieczników i przekażników w vw t4 1.9 z 94 roku , chodi mi o opis przekażnikó i bezp. za co który odpowiada. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
Witam. Pacjent to VW T4 2.5 ACV. Potrzebuję schemat/opis, jak są wpięte wtyczki w skrzynkę z bezpiecznikami. Poprzedni mechanik całą wypiął i teraz mam kłopot. Miałby ktoś może jakiś opis albo zdjęcia, jak to jest powpinane?
Witam, chcialem sie dolaczyc do rozmowy i zapytac o immo pompie w vw t4 96 rok 2,4 diesel. Otoz zmieniam instalacje el. w takim vw t4 i z tego co tu czytam wynika ze to czarne pudelko przy pompie to immo. Potrzebowalbym jakiegos schematu lub podpowiedzi jakiego koloru albo z ktorego miejsca przy bezpiecznikach powinny wychodzic te dwa przewody do tej...
Skrzynka numer 357 937 039 występuje w Golfach 3 i Transporterach od 1991 do 2004 roku (oraz mnóstwie jeszcze innych modeli VW) - powinny być więc współzamienne. Mając schemat rysowany przez Niemców, a więc z podanymi wtykami i pinami skrzynki bezpieczników dla poszczególnych przewodów - problemu być nie powinno.
Przekaźnik podwójny na szczycie skrzynka bezpieczników pod kierownicą chyba 20x numer to sterownik silnika dla tego modelu, powinna być linia K do diagnostyki. Czujnik temperatury dwa piny uruchamia przez masę pompę obiegową na pasie przednim, a podwójny do sterownik silnika i dwa na temperaturę licznik.
Cipun1, miałem tak z bezpiecznikiem, że zaciski bezpiecznika były jakieś luźne i nie łączyło na żarówkę H4, a to duży prąd, wcisnąłem kawałek blaszki z drugiego bezpiecznika (prowizorka w trasie) i chodziło dożywotnio :-) Najpierw sprawdziłem miernikiem, że napięcie było, ale żarówa i tak nie świeciła, ale zakumałem, jak stwierdziłem, że bezpiecznik...
Przecież masz pokazane z bezpiecznika S-17 zasilanie do włącznika awaryjnych skąd mostkowane z przewodem do styku 49 przekażnika.P
Witam. Koledzy zabezbiecznie przewaznie bezpiecznikiem 20. Wystarczy policzyc 20 *12=240W to w zapasoe do 200 wat . pozdrawiam
Witam Jestem nowym użytkownikiem VW T4 Multivan z 1995 roku. Pojawia mi sie problem przepalania bezpiecznika nr 15 "elektronika silnika". Problem jest o tyle dziwny, że po spaleniu się bezpiecznika - nie włącza się elektrozawór a co za tym idzie nie odpalam silnika. Biorę samochód na hol i po przyjeździe do domu okazuje się, że wszystko jest OK :( ....
Witam. Szukam schematu elektrycznego od Golfa III 1.9 TDI a dokładniej schemat potrzebny jest mi do silnika. Adoptuje silnik z Golfa do T4 i kostki się zgadzają, które wchodzą do skrzynki bezpieczników, ale pozostało parę wolnych i chciałbym je po prostu usunąć. Uprzejmie proszę o jakieś wskazówki, linki. Dziękuję oraz pozdrawiam
bezpieczniki sprawdzałem miałem kilka spalonych i już wymieniłem. Dodano po 4 a ma ktoś schemat instalacji ele. do vw t4 1999r 1.9td ? Dodano po 4 albo spis przekaźników ? proszę o pomoc jutro potrzebny mi samochud
chyba się naprawiło samo;] wcisnąłem ten guzik i zapaliła się w nim dioda słychać było zapadnięcie klapy i po niedługim czasie w aucie dobrze się nagrzało a bezpiecznika nie wywaliło. Nie sprawdzałem na maksymalnych nadmuchach tzn na ful a teraz mi przyszło to do głowy-wtedy jak porozkręcam na maksa i bezpiecznik się spali to będzie chyba znaczyło że...
Witam. Małe sprostowanie to jest transporter T5 nie T4 , rocznik 2008 , silnik pisałem 2.5 TDI BPC, bezpiecznik to na samym początku sprawdziłem to normalne przecież ale mam właśnie problem z ustaleniem który to jest przekaznik bo widziałem na necie kilka schematów które nie bardzo pasują do mojego dlatego dołączyłem zdjęcie przekaznikow . Jak masz...
Witam Panowie mam problem z szyberdachem otóż gdy kupiłem ten samochód ( VW T4 Multivan 94r. 2.5E) szyberdach raz działał raz nie. Był zastany i widać było trud z jakim pracuje. Rozebrałem i wyczyściłem wszystkie mechaniczne dzwonki niestety przestał działać całkowicie sprawdziłem przekaźnik podmieniając od kolegi (sprawny 100%) i nic bezpieczniki też...
Witam. Mam problem z moim klaksonem, ponieważ na wtyczce do klaksonu jest 5V a powinno być 12V. Sprawdziłem kierownicę i ku mojemu zaskoczeniu, dotykając przewodów wychodzących z kierownicy, jest 6.8 - 7V. Podając bezpośrednio minus z akumulatora na zworkę w skrzynce z bezpiecznikami, to elegancko trąbi, ale jak już dotknę kierownicy, to zero odzewu. Mam...
Witam znajomy zrobił mi kapitalny remont silnika po włożeniu go nie mogę go odpalić na Plaku chodzi . Dodam iż paliwo nie podaje na wtryski lecz dochodzi do pompy i wraca Nie mam tez schematu gdzie i jaki ma być przekaznik może ma ktoś jakiś schemat z bezpiecznikami i przekaźnikami do t4 2,5 diesel 2002r (ponieważ po zakupie nie było żadnego przekaznika...
(at)aleksander01 ; cieszę się, że "w końcu" zgadłem. Nie zajmuję się zawodowo samochodami ale od czasu do czasu poproszony przez kogoś znajomego na zasadzie: -No jak to, przecież znasz się na "prądzie"?! Muszę sprostać podobnym zagadkom. Swoją drogą odzwyczaiłem się od wszelkiej maści włączników w samochodzie, które sterują wysokimi prądami. Sam mam...
Schemat jest na google. Zweryfikuj połączenia. Odłącz przełącznik od wiązki i na krótko przez bezpiecznik podawaj plusa na niebieski przewód. Jak elektrozawory się otworzą szukaj błędu w podłączeniu reszty przewodów zgodnie ze schematem. Jak spali bezpiecznik otwieraj zawory pojedynczo w celu ustalenia, który jest uszkodzony. Można wymieniać same cewki...
Witam w busie VW T4 1.9 TD 1999r. (silnik z pompą wtryskową na linkę) pali mi bezpiecznik 10A nr 15. Wg schematu bezpiecznik ten zasila "po stacyjce" następujące obwody : - Czujnik prędkości (3pinowy w skrzyni biegów) , - Elektrozawór sterujący EGR-em oraz - Moduł sterowania o oznaczeniu na obudowie 137 i nr 701 906 123, ( nie wiem dokładnie i tu proszę...
Zacznij od sprawdzenia rozrusznika wymontuj go i sprawdz .bo nie moze śmierziec z niego czy sie dymic podlacz bezposrednio do akumulatora. http://volkswagen.msk.ru/ tu pomoc sa schematy a na forum golf3 znajdziesz cale instrukcje ale musisz troche poszperać . Sprawdzileś bezpieczniki oraz bezpiecznik od swiec w komorze silnika prawdopodobnie na podszybiu,...
Podepnę się pod temat z moim problemem. Auto VW T4 caravelle 1999r silnik 2.5TDi ACV. Climatronic dwustrefowy. Nie działa nawiew (przedni silnik). Komp zgłasza błąd silnika V2, wyświetlacz od climatronica mruga. Sprawdzałem instalację do silnika, na kablach do silnika badając multimetrem jest napięcie na plusowym kablu natomiast badając probówką i jednocześnie...
Pewnie już po ptokach i sam doszedłeś jak podłączyć zasilanie, zważywszy że jeszcze temat z Listopada a mamy Nowy pier. kolejny rok. Praktycznie 95% wiązki jest podłączone Jedynie musisz sobie odszukać według zamieszczonych wcześniej schematów zasilanie ECU i kabel wychodzący z wiązki od masy .Brązowy z konektorkiem na śrubkę bodajże 5.oczko.Będzie...
Witam Mam problem z samochodem mianowicie z jego odpaleniem. Początkowo usterka niecodzienna płyn przez uszkodzony czujnik temperatury poszedł po wiązce do złącz ECU. Zanim zdążyłem to zdiagnozować w międzyczasie przestał działać prędkościomierz. Samochód stał czekając na mój czas około 2 tygodnie. Wyczyszczone wtyczki ecu i kilka innych, wszystko złożone...
Witam, Podlaczylem centralny jak na schemacie z opisem tj. Do kostki za skrzynka bezpieczników 4 pinowej niebieskiej o kablaCh Biały - ster. bialy Żółty - ster. Bialo czrny Brązowy - ster. Czarny Czerwony - sterownik czerwony+ zolty+ żółto czarny Efekt jaki jest to na chwile zamyka i zaraz otwiera Wcześniej miałem c. Zamek z kluczyka. Teraz jak zamykam...
Witam Zakupiłem TERMO TOP C z wiązką (3 bezpieczniki + przekaznik) do tego zegar 1533 w komplecie pompa paliwa i pompa obiegu cieczy wszystko zdemontowane od jakiegoś VW podobno T4 Poczytałem na forum i podłączyłem wg wskazówek czyli -przekaznik sterowany z wyjścia zegara kabelek czarny wyj 15 (przekaznik włącza pompkę obiegu cieczy) - wyjście zegara...
Rozrusznik ma swoje zasilanie bezpośrednie z akumulatora. Zasilanie do stacyjki idzie do tzw. startera w rozruszniku. Do stacyjki dochodzi jeden przewód +12 z akumulatora i dopiero po przekręceniu stacyjki w tryb START (gdy odpalasz) podaje prąd na rozrusznik. W jednym masz +12 cały czas a w drugim dopiero i tylko w chwili odpalania. Tak samo jest z...
Może to banalne ale proponuje sprawdzić bezpieczniki. Często śniedzieją. Centralka ABS zasilana jest zazwyczaj z 2 niezaleznych obwodów.Schematu radze szukać w dziale "schematy".
Najprościej będzie kupić wiązkę od licznika (wtyczki Niebieska i zielona) do skrzynki bezpieczników i po problemie ... Można też przerabiać stare przewody pod nowy licznik, ale muszą być wtyczki do licznika i schematy połączeń. Schematy można znaleźć w programie ELSAWIN... Repa
mercedes schemat bezpieczników schemat bezpieczników seicento citroen schemat bezpieczników
parametry sprężarki lodówki canon pixma mg5750 zasilanie zestaw głośników
samsung wf70f5e0w2w bateria milwaukee
Beretta Sylber Style Basic 20 SR – otwarta komora spalania, typ B11, brak zamkniętej komory Brother DCP-115C Unable to Clean – reset licznika PURGE, absorber, czyszczenie stacji serwisowej