schemat podgrzewania
Tu jest:http://www.elektroda.pl/rtvforum/vi...
Witam. Potrzebuję pomocy. Potrzebuję schemat instalacji elektrycznej vwt4 1 9 TD
Witam niemoge namierzyc schematu instalacjo t4 1.9td blaszak 98r z gory dzoekuje za pomoc
witam, i jak tam ma ktoś już ten schemat instalacji elektrycznej do VW T4? ja akurat mam Diesla 2.4, ale myślę że jest podobny do pozostałych modeli (1996)
Nikt nie posiada takiego schematu??
Poszukuję schematu instalacji imobilajzera do samochodu T4 2.4D
tak tylko trzeba mieć schemat instalacji
Witam potrzebny schemat instalacji rozrusznika VW T4 2.4 d który przekaźnik. Pacjent VW T4 2.4d 1992 rok
Witam potrzebuję schemat do transportera T4 skrzynki bezpieczników.Problem jaki mam to to że nie ma wogóle pociągniętej instalacji do silniczka wycieraczki.
jak chcesz to mam po niemiecku
Etkę to ja mam ele mnie iteresuje schemat instalacji elektrycznej, dotyczącej sterownika świec żarowych.
Witam. Mam takie małe pytanko a zarazem prośbę, jeśli schemat instalacji elektrycznej do vw t4 1.9 d prosił bym o udostępnienie. Sprawa jest następująca posiadam transportera który pierwotnie miał silnik 1,9 TD następnie 1,9 D który również został wykończony obecnie włożyłem 1,9 D lecz instalacja kompletnie jest rozwalona. nie wiadomo co do czego. Brak...
Witam potrzebuje do transportera t4 1995r. 2,5 benzyna schemat instalacji elektrycznej skrzyni biegów automatycznej interesuje mnie bardzo połączenie sterownik - skrzynia z góry dzięki.
Potrzebuję schemat instalacji elektrycznej do VW T4 92 r 2,4d nie działa mi stop i lew tylne światło światła pozycyjnego nie świeci
Mam od pół roku T4 i poprzedni właściciel nieźle nakombinował w instalacji. Potrzebuję kompletu schematów elektrycznych dotyczących wyposażenia. Instalacja zapłonowa i reszta związana z silnikiem jest Ok. Kiedy wszystko działało to nawet nie zaglądałem do niej. Ale teraz ciągle coś nawala. Nawiew raz działa raz nie, teraz wysiadł. Jak zewrzeć na krótko,...
Witam, wlasnie przegladalem schemat instalacji VW T4 '1991 i zastanawia mnie podlaczenie wtryskiwaczy paliwa, czy one sa rzeczywiscie podlaczone rownolegle i zasilane jednoczesnie, przeciez to bez sensu. Zglupialem, czy nie umiem tego schematu zinterpretowac???
Witam kolegów. Czy mógłby mi ktoś przesłać schemat instalacji elektrycznej do VW T4. Chodzi o odcięcie pompy paliwa. Który to przewód wewnątrz auta?
tam nic nie ma
Witam potrzebuje parę schematów instalacji i informacji na jej temat : mianowicie poszukuje schematu podłączenia instalacji elektrycznej w vw transporter t4 2,5 tdi 99r tj tyłu skrzynki z przekażnikami poszukuje miejsca w w/w skrzynce miejsca sygnału + od czujnika poziomu paliwa poszukuje kilku informacji ( prosty schemat) jak podłączyć przekaźnik który...
Koledzy, jak właściwie jest z tą tem. wody??? Mam podobny problem ,gdy zwirałem kabel z czujnika do masy nie było żadnej reakcji,podobnie było jak zmieniłem wskaźnik. Nie wiem również w krórym miejscu mi przerywa bo czasami wskaźnik paliwa też mi nie działa. Może ma ktoś schemat instalacji elektrycznej VW T4 rok 1991 ale w jezyku polskim???
Witam Jestem w trakcie przeróbki vw t4 na multivana i mam problem z dmuchawą zimnego powietrza w tylnym prawym słupku. Nie wiem jak połączyc przewody żeby to działało. Są tam jakieś rurki obcięte, gdzie je połaczyc. Może ktoś ma schemat instalacji elektrycznej ww dmuchawy?
Ogólnie schemat wygląda prawidłowo, pokaż zdjęcie lampy ze środka Może są umieszczone w nich postojówki i do tego jest ten niebieski przewód? Bezpiecznik 30A będzie wg mnie dobry. W razie czego, jeżeli światła mają homologację i umieszczone są w prawidłowy sposób mogą zaświecać się razem z długimi. Mam tak w swojej t4 i na przeglądzie czy kontroli problemów...
bezpieczniki sprawdzałem miałem kilka spalonych i już wymieniłem. Dodano po 4 a ma ktoś schemat instalacji ele. do vw t4 1999r 1.9td ? Dodano po 4 albo spis przekaźników ? proszę o pomoc jutro potrzebny mi samochud
Witam, chcialem sie dolaczyc do rozmowy i zapytac o immo pompie w vw t4 96 rok 2,4 diesel. Otoz zmieniam instalacje el. w takim vw t4 i z tego co tu czytam wynika ze to czarne pudelko przy pompie to immo. Potrzebowalbym jakiegos schematu lub podpowiedzi jakiego koloru albo z ktorego miejsca przy bezpiecznikach powinny wychodzic te dwa przewody do tej...
Skoro więc kontynuujecie wątek o GPRS-T2 i czuwaniu, to niestety, ale głupotą jest kupowanie GPRS-T2 do tej funkcji. Jeżeli już.. to lepiej to zrobić na GPRS-T4.
Jak to czego? Całej instalacji elektrycznej wyżej wymienionego pojazdu.
proszę o wysłanie na radek3331(at)op.pl lub na gg8013293
szukam schematu dewasta do vw T4 r.94 pilne klamot.olo(at)op.pl pozdrawiam
Jeżeli tam jest 4,5V to albo to nie ten czujnik albo coś w instalacji
Witam. Poszukuję schematu instalacji elektrycznej do MULTIWANA 2002rok ale z silnikiem 150koni. Chodzi mi o instalację od czujnika prędkości do licznika.Dzięki DAREK. Problem jest w tym, że prędkościomierz faluje działa na luzie jak auto stoi wystarczy dodać gazu.
Panel podmieniony nic nie uległo zmianie. Proszę o schemat instalacji elektrycznej do auta jak wyżej climatronic 2 strefowy. EDIT: Już naprawiłem. Dla potomnych schemat: http://www.t4-wiki.de/wiki/V2 Problemem był przekaźnik 140 - zimne luty.
hyba tak nie mialem czasu dzis dokladnie sprawdzic gdzie dokladnie jest podlaczony jutro sprawdze poszukam jeszcze schematu instalacji i moze dojde do tegoelektrycznej
Nie znam się na T4, ale wydaje mi się że te nowe liczniki są takie jak w golfie IV, a stare jak w III. Sprawdź czy instalacja nie pokrywa się z pinoutem golfa.
Coś w rozdzielni(skrzynce bezpieczników)skopciłeś-jeżeli wszystkie bezpieczniki masz sprawne.Zrób tak -znajdz przewód przy radiu w którym powinien być stały plus jeżeli go nie ma podaj mu swój.Dorzucam schemat.
Witam, Poszukuje pilnie schematu klimatyzacji automatycznej w Caravelle T4 z 2002 roku. Kompresor wylacza sie na pozor bez przyczyny. Cisnienie gazu OK, presostat dziala, wentylatory tez, silnik nie przegrzewa sie, w sterowniku bladow nie ma. Potrzebuje schemat do sprawdzenia instalacji. Z gory dziekuje. Pozdrawiam, Georges
witam serdecznie ! poszukuje schematów instalacji elektrycznej jak i wszelkich mozliwycz schematów dotyczących vw t4 2,5 tdi 102 KMrok 96 z długim nosem ( po liftingu ).
Mam obraz na jeden cd z lat 1992 2003 tylko niewiem czy działa i jakis pdf 16 mega schemat instalacji elektrycznej. I mam rosyjską instrukcje napraw 90 mega jak masz wielkiego maila to moge wysłać.
mam mala prozbe moglbys wyslac mi schemat instalacji elektrycznej tego webasto Dodano po 1 moze jak bys m ogl to wyslal bys mi to na adres email- natalia.lupa(at)gmail.com
Czy ma ktos moze schemat instalacji elektrycznej do tego modelu 95r,konkretnie chodzi o przednie wycieraczki,po wylaczeniu nie dochodza do pozycji spoczynkowej i nie dziala czasowka?
Skoro scalak wzmacniacza jest dobry, to po co podałeś te napięcia? Szukaj przyczyny w instalacji (zwarcie) lub na wejściu centrali. Są tam tranzystory T1 i T4 (dane ze schematu centrali, ale nie w wersji smd).
Kupiłem polskiego vag-a, ver2,5 +i interfejs diagnostyczny ale tu kolejny dramat brak komunikacji, inne położenia w PIN-ach gniazda i wtyczki? W instalacji samochodu nikt nie grzebał, muszę ja pogrzebać i znaleźć schemat gniazda. Pozdrawiam
Cześć, po pierwsze - Webasto. Po drugie - nie wiem jakie było instalowane, ale jak spojrzysz na instalację to pewnie znajdziesz symnbol - u mnie jest na podgrzewaczu. A wtedy może znajdę schemat. Marek
Witam, tylko czy dostaniesz orginała bez przeróbek :D , a serwisowa instalacja to pewnie drożyzna, mozna wypiąć starą wymienić co trzeba i połączyć zgodnie ze schematem ,tylko troszke z tym pracy ale ,powodzenia.
Witam ponownie.Wczoraj wieczorem sprawdziłem czy jest napięcie na listwie z wtryskiwaczami. Listwa jest podwójna.Ma dwie wtyczki.Na jednej podłaczyłem żaroweczke i po przrekręceniu stacyjki i próbie uruchomienia silnika okazało się że żarówka zaczeła swiecić tzn mrógć.Kable do tej ftyczki mają kolory:czerwony z żółtym oraz brązowy z żółtym. Dróga ftyczka...
Witam wszystkich forumowiczów serdecznie. Kupiłem ogrzewanie do T4 Ebera prawdopodobnie 2002r. Oznaczenie D4WS nr 25212305. Mam chyba wszystko piec, zegar do kabiny, węze itp. Nie wiem czy to musi mieć jakis osobny sterownik(tak sądze bo części instalacji nie mam). Prosiłbym o porady jak to zamontować, schemat czy jakiekolwiek rady. Dziękuje bardzo...
Mam starego poczciwego laptopa jako drugiego lenovo t410 https://obrazki.elektroda.pl/9285935800_... https://obrazki.elektroda.pl/3474804700_...
Pewnie problem rozwiazales juz wiec jestem sam ciekaw jak. Mam caly energo blok zbudowany na systemie C-Systemu w tym ten sam separator. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to Twój aku hotelowy. Czym ty ładujesz tego żelaka? To sa aku które laduje sie elektronicznymi ładowarkami o niskim natężeniu, wiec ani solar ani alternator mu nie sluzy. Ja mam fabrycznie...
Ogólnie jest też panel zewnętrzny, ale chcę w pierwszej kolejności uruchomić interkom. Tak jak wspominałem buzzer/dzwonek jest podpięty pod żyły instalacji, czyli gdzie powinien być podłączony aby dzwonił? A co z zaciskami GT,T1,T2,T3,T4,T5,T8,T7,T6 ? Jak centrala jest typowo interkomowa? Znalazłem taki schemat http://obrazki.elektroda.pl/2962963300_1...
USTERKA USUNIĘTA! Przyczyną byl przetarty o rozrusznik przewód zielony(póżniej po kostce niebieski).badyl666 choć się mylil co do zwarcia tego przewodu do masy to jest jego zaslugą że przepatrzylem w wiązkę lecącą do kabiny i znalazlem usterkę.Ciekawi mnie do czego leci ten drugi cienki zólty z czerwonym paskiem?Tak że nie zamykam tematu,choć dobrze...
Miało być 0,5 h roboty a tu lipa.Panowie mam takiego trupa jest to Transporter T4 silnik AAC który ma trudności z utrzymaniem się na wolnych obrotach. Ze schematu wynika ,że układ powinien posiadać sondę ale takowej nie ma , jak i instalacji po niej. Czas wtrysku na wolnych obrotach to 6ms , a po zdjęciu wężyka z mapa (sterownik) spada do ok. 2 ms i...
Witam Auto to vw t4 1994 r (silnik był pb ) Obecnie ktoś wstawił on 1.9 td, problem tkwi w instalacji elektrycznej swieci kontorolka od oleju i wody ,wskazówka nie pokazuje temp. ogólnie jeden wielki haos panował w instalacji ale już jest ok ,tylko został problem z tymi kontrolkami ,czy może ktoś posiada jakiś schemat instalacji elektrycznej ? ( pompa...
Wpinam wtrysk do kostki z instalacji są w niej dwa kable widoczne szary i niebieski.Jak rozciąlem koszulkę 2 cm to pojawił się kabel czarny.wszystkie 3 wchodzą do sterownika. Elektryk mi sprawdzał schemat i twierdzi że mają być dwa kable ale dwu kolorowe. Auto jest z 2003r. Niewiem czy silnik nie był wymieniany i może być z starszego modelu.
Witam, posiadam w domu alarm Satel Versa, do tego odbiornik Satel RX (433Mhz) z pilotem T-4 (dwa wolne przyciski, nie używane) Jaka jest najprostsza metoda umożliwiająca sterowanie pilotem od alarmu, napędem bramy garażowej? Czy da się zaprogramować pilot Satela podczas instalacji bramy? Częstotliwość pilotów bramy: 433,42 Mhz Jestem na etapie wyboru...
niestety stara glowica jest wprost na chassis, a nie jako oddzielny modul, wiec musisz poodcinac zasilania glowicy,warikapow,wyjscie i wejscie oraz arcz,masy nie musisz:D zasilanie nowej glowicy po najmniejszej linii oporu i zakladajac ze niewiele pobiera-a z pewnoscia tak jest- daj przez stabilizator 7508-bedzie rowne stabilizowane 8v nie mam schematu,...
Witam Ma problem z T4 ajt. Samochód rzucił palenie. Po wykręceniu wtryskiwacza widać że rozpyla przy kręceniu. Błędów brak. Po dłuższym kręceniu lub gdy pochodzi na plaku pojawia się błąd że sterownik zablokowany przez immobiliser. Wcześniej błędy od zasilania zaworów EGR , turbo, n 108, przeplywki . Ale udało się to naprawić .Ogólnie w instalacji namieszane...
-parę lat temu Toyota w modelu Hiace montowała dwa akumulatory fabrycznie VW T4 Caravel posiadał na wyposażeniu prosty układ ze sterowanym załączniem ładowania dodatkowego akumulatora pod siedzeniem kierowcy . W ELSA znajdziesz schemat , a w ETCE odpowiednie części , sprawdzone i prawidłowo dopasowane
Może chociaż jakiś schemat instalacji (zapłon i wtryski paliwa) do tego silnika ponieważ muszę sprawdzić całą instalacje.Ponawiam pytanie czy słaba masa może uszkodzić sterownik czy tylko jakieś zwarcie? Proszę Pomóżcie jestem za granicą i chcę zjechać tym szrotem święta? Stoi już pól roku!!!! Pozdrawiam.
Samochód pali. Ale tylko wtedy gdy podam impuls na niebieski przewód idący do elektromagnesu w pompie wtryskowej. Ogólnie sprawa wygląda tak: przekręcam stacyjkę, świece grzeją ale nie ma napięcia na przewodzie zasilającym elektromagnes, dotykam go innym przewodem (który też był ucięty i znajdował się w komorze silnika, na nim pojawia się napięcie po...
Schemat jest na google. Zweryfikuj połączenia. Odłącz przełącznik od wiązki i na krótko przez bezpiecznik podawaj plusa na niebieski przewód. Jak elektrozawory się otworzą szukaj błędu w podłączeniu reszty przewodów zgodnie ze schematem. Jak spali bezpiecznik otwieraj zawory pojedynczo w celu ustalenia, który jest uszkodzony. Można wymieniać same cewki...
:D Witam wszystkich w Nowym Roku. Mamkilkamalych pytań odnosnie licznikow (desek) w autach vw grup. 1 czy wskaznik paliwa i temperatury dziala na tej samej zasadzie jak w starszych autach (czyli zmiana rezystancji) czy wskaznik jest bezposrednio polaczony z plywakiem czy czyjnikiem temp.? 2 czy obrotomoerz dostaje sygnal z komp.sterujacego silnikiemc...
Sorry, że nie odpisałem wcześniej do późna pracuję. Wiem tylko, że do ostatniej chwili był na chodzie ale kupię nowy moduł i to całe z aluminium z żeberkami od t4 skutera Zippa, bo jest taki sam silnik a części do PGO nigdzie niema. Chodzi mi zrobić samemu całą instalację i dam sobie radę z kablami, ale z podłączeniem modułu i to z aluminium według...
Jak podłączasz szeregowo dwie czujki z rezystorami parametrycznymi to ich rezystancja zastępcza może być inna niż powinna być. Czujka typu 2EOL jest widziana przez centralę jako np. rezystor ok. 2,2k Ohma. Jak podłączysz 2 czujki - rezystancja jest inna. Czy można to rozdzielić, czy taka instalacja wyszła z powodu wykończenia ilości wejść? Nawiasem...
scemacik kabelków do vw t4 2001 pilnie potrzebny, alarmik chce zalożyć. kontakt na 880309589 z góry dziekuję
A w czym dokładnie problem? Tzn. jak to zostało podłączone, że nie działa? Nie ma czegoś takiego jak jedno poprawne podłączenie. Każda instalacja jest inna i różnie się podłącza. Kwestia tego, czy ma być tylko powiadomienie, czy tylko sterowanie, czy jedno i drugie itd. Ogólna zasada jest taka: - Moduł trzeba poprawnie zasilić (zgodnie z instrukcją...
Sterowanie uzbrojeniem jest o tyle uzasadnione w niskobudżetowych instalacjach, tym że osoba zakładająca taki alarm nie zastanawia się czy w pomieszczeniu zachodzą nagłe zmiany temperatur i montuje najzwyklejsze czujniki PIR. Następstwem są fałszywe alarmy a co z tym idzie zirytowani sąsiedzi. W takich przypadkach osoba, która obsługuje taki alarm ma...
Witam !! Zakupiony samochód marka i rocznik jak w temacie, pochodzi z parkingu policyjnego, posiada niekompletną instalacje elektryczną. Brakuje: -komputer silnika, -przekażniki, -cewka zaplonowa, Pozostało tylko okablowanie i kilka czujników typu temperatura itp. Prosze o jakis "parts catalog" ewentualnie schemat z symbolami poszczególnych elementów,...
Witam podepne sie pod temat mam problem z taka pomka w Audi 80 B3 1.6TD autko kupilem z dwa tygodnie temu i okazalo sie ze ta wlasnie pompka nie dziala kupilem druga i tez nie reaguje na krotko pod akumulator podlaczam nowa i chodzi sprawdzac instalacjie czy cos innego ma ktos moze schemat instalacji jaki to moze byc przekaznik potrzebuje w miare jak...
Witam mialem kiedys multivana wlasnie z dwoma aku - do webasta i glowny, wszystko dzialalo bez zarzutow. Sprzedajac go po wypadku wymontowalem webasto i instalacje dodatkowego aku. Teraz chcialem to wszystko podlacyc w VW Crafterze i wszystko dziala jesli chodzi o webasto, pojawil sie natomiast problem z dodatkowym akumulatorem. Podlaczylem to wg schamatu...
[quote="Dudi2007"]poszukuje schematu elektrycznego oraz wszelkich Nie zgodze sie z ostatnia wypowiedzia .To samo mozna powiedziec o starych modelach webast suchych lub DDR-owskich Sirokkach Wogrzewaniu Zaporozca komora spalania jest zamknieta .Jerzeli sptawny jest i prawidlowo wyregulowany termostat oraz oryginalna /wg.schematu wykonana instalacja agregatu/...
Chodzi o sterowanie pompą, która przepompowuje ciepłą wodę z wymiennika do zasobnika. Ponieważ rury są dość długie pompa powinna włączać się po czasie T3 (ok. 20 sek.) od zadziałania kotła i wyłączać się po czasie T4 (ok. 30 sek.) od wyłączenia kotła. Pierwszy czas ograniczy ilość jeszcze nie nagrzanej wody wpompowanej do zasobnika, a drugi czas spowoduje...
Witam wszystkich Mam znów problem z T4 2.0 aac i problem polega na tym ,że w aucie palila sie komora silnika. Dalem z silnikiem nową instalacje el. i podłączyłem na gaz bezposrednio i teczka odpala i chodzi na pelnych obrotach jak puszcze jej gaz to strzela i gaśnie i moja prośba czy moze ktos podeslac schemat rozrządu schemat kabli zaplonowych czyli...
Odgrzebię temat sterownika. Przeczytałem całość tego tematu (kilku podobnych też). Chciałbym u siebie założyć kilka paneli na dachu. W chwili obecnej jeszcze nie wiem jakie i ile. Zdecyduje gdy doczytam cały temat "Panele 4,5 kW (3 + 1,5) + grzanie CWU + ładowanie aku = cała instalacja pracuje". Chciałem zacząć od prostszych rzeczy czyli od sterowania...
Kradzieże samochodów są bardzo częste a autoalarmy sklepowe są bardzo dobrze znane złodziejom samochodów. Opisane tu urządzenie jest zamontowane w moim samochodzie i pracuje bezawaryjnie od kilku lat. Opisany układ przerywa obwód cewki zapłonowej i rozrusznika. Ma tą zaletę że nie trzeba pamiętać o jego włączeniu, włącza się automatycznie po wyłączeniu...
Cześć mam w swoim Transporterze zamontowaną centralkę, jednak jest tam spory bałagan w kablach i muszę zrobić tam porządek. Chciałbym zrozumieć jak działa układ centralnego zamka z taką dokładaną centralką. Generalnie w samochodzie są siłowniki MASTER (4 piny) i SLAVE (3piny) Obecnie jest tam zamontowana ta centralka: http://bowi.com.pl/instrukcje/BX40.pdf.....
W hotelach, pensjonatach a nawet w kwaterach prywatnych powinno istnieć oświetlenie awaryjne korytarzy oraz wyjść awakuacyjnych. Oświetlenie awaryjne żarówkowe pobiera dużo energii i wymaga doprowadzenia zasilania awaryjnego z potężnego akumulatora, najczęściej trzeba tworzyć osobną instalację oświetlenia awaryjnego. Na rynku są przecież bardzo mocne...
Podsyłam wam schemaciki wzmacholka 100W. Wzmacniacz skonstruowany według niżej opisanego układu może być wykorzystany jako wzmacniacz estradowy, gitarowy oraz wzmacniacz do instalacji nagłaśniających. Względna prostota układu wzmacniacza wynika głównie z zastosowania tranzystorów mocy o układzie Darlingtona. Układ wzmacniacza jest konwencjonalny. Stopniem...
Witam wszystkich ,może ktoś dysponuje schematami instalacji el.pompy wtryskowej w vw 2,5 tdi vw t4 vw LT silnik ACV wtyczka 8 PIN starego typu do rocznika 98 a pompe mam aktualnie z wtyczka nowszego typu 10 PIN ,chce uniknąć przekładania pompy, problem polega na tym że w wtyczce 10PIN wszystkie przewody są czarne.
https://obrazki.elektroda.pl/6164936800_... Wyłącznik czasowy ogrzewania tylnej szyby z przyciskiem monostabilnym. Jest to rozwinięcie, modernizacja układu z tego tematu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto... Układ został zaprojektowany specjalnie do współpracy z bistabilnym wyłącznikiem ogrzewania szyby...
Witam, Nie znalazłem podobnego problemu, więc tworze swój pierwszy temat. Mam nadzieje ze przyda się nie tylko mi. Jestem w trakcie modernizacji starej kotłowni. Aktualnie wymieniliśmy poprzednie kotły (3x70 kW w kaskadzie) – najzwyklejsze atmosferyki, przysłowiowe „czajniki na wodę”. Zamiast nich, zamontowaliśmy nowy kocioł kondensacyjny...
tu masz schematy http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtop...
Witam chciałbym zaprezentować układ pomiaru temperatury z wielu czujników Ds18b20 ,na razie czterech z jednego modułu ESP8266. Projekt nawiązuje do tego rozwiązania : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3... Tamten projekt już nie będzie rozwijany w tym natomiast wprowadziłem wiele zmian przygotowując sobie grunt pod przyszłą rozbudowę i...
Przedstawiam kolejną już (4) modernizację układu "Przycisk start-stop w samochodzie", polepszającą walory użytkowe urządzenia. Dodane zostały dwa układy czasowe wykonane na tranzystorach T4 i T5, oraz transoptor US3 zamontowany w wiązce połączeniowej jako dodatkowy, automatyczny "ukryty przycisk" do modułu sterowanego przyciskiem "start-stop", powiązany...
witam mam problem z instalacją, muszę odtworzyć instalacje wentylatora chłodnic, jakiś mechanik przeciął przewody i pociągnął nowe do kabiny i podłączył bezpośrednio do aku, jak się zagrzeje to kazał skręcać przewody a jak ostudzi to rozłączyć skrętkę, facet był pomysłowy nie chciał żeby przewody się wyrwały więc owinął je dla pewności wokół kratki...
Dokładnie. Stacyjka cała. Licznik najprawdopodobniej też. Zacznij od znalezienia wszystkich punktów styku masy. Jest ich mnogo. Najlepiej jak byś znalazł w internecie książkę SAM NAPRAWIAM VW T4 w formacie pdf. Tam są schematy instalacji. Możesz też bez niej lecz musisz przekopać pół auta. Pod samą deską rozdzielczą będzie kilka punktów masy. Przeczyść...
Witam. Posiadam zestaw solarny z sterownikiem SolarComp 911. Mógłby ktoś napisać kiedy następuje załączenie pompy CWU (P2 według schematu)? Schemat mojej instalacji solarnej w załączniku. Ustawienie na sterowniku: Delta T3 - T4 załączenia pompy P2 - 10.0 K Delta T3 - T4 wyłączenia pompy P2 - 2.0K
http://obrazki.elektroda.pl/5947633900_1... Witam Tym razem przedstawiam mój prosty sterownik do pieca. Prezentowany układ jest prostym sterownikiem centralnego ogrzewania, większość opcji została na stałe zaszyta w programie aby maksymalnie ułatwić obsługę nawet przez osoby starsze lub oporne na nowoczesne rozwiązania. Układ jest odpowiedzią...
Odświeżam temat. VW T4 2.4 D skrzynia automat 1993 r. Problem podobny jak wyżej opisany, 1,2,3 jedzie na D nie jedzie, wsteczny jest. Skrzynia po remoncie oczywiscie ale bez efektu. podkladalem 3 kompy i na kazdym inna reakcja. na jednym na D ruszal jak by z 2 biegu, na innym kompie tylko wsteczny i 1 bieg. instalacja skrzyni biegow sprawdzona kabelek...
Witam Zachęcony Waszymi opisami, postanowiłem samodzielnie przerobić mój agregat. Ordynarna chińszczyzna za 350 zł kupiona w markecie. Znalazłem nawet później w innym markecie taki sam za 300 zł. http://obrazki.elektroda.pl/4348741200_1... Wygląda prawie identycznie jak ten z początku tego wątku. Na Allegro jest dostępnych kilka wykonań...
Urządzenie pozwala na zaprogramowanie 4 stacji w każdym tunerze przestrajanym napięciem. Wartości napięć służących do przestrajania nie są istotne, gdyż ten programator włączamy zamiast potencjometru wieloobrotowego służącego do przestrajania. Do wybierania stacji służą przyciski SJ1 – SJ4. Wyświetlacz D1 informuje który numer stacji został wybrany...
schemat instalacja nissan iveco schemat instalacja atlas schemat instalacja
corsa kontrolka ładować sterownik odszraniania laguna tarcza hamulcowy
światła zapalane kluczykiem samsung t27b551
Szyba w klapie bagażnika Fiata Stilo nie otwiera się - przyczyny i rozwiązania Problemy z podawaniem papieru w HP LaserJet