Skrzynia automatyczna w WV T5 wrzuca dwa razy bieg 3, tak jakby miała pół biegi, oraz przy zimnym oleju nie bardzo chce jechać na R. Przy redukcji biegów podczas hamowania agresywnie wrzuca bieg numer 2. Czy wymiana oleju coś pomoże? Czy to może być wina płytki?
Jak w silniku jest błąd skrzyni to mogę zrobić ,wystarczy wysłać jeden sterownik silnika.
No to się skontaktuj np z https://www.ecuproject.pl/oferta/automat... i dopytaj o szczegóły.
Najlepiej kupić w serwisie, numer katalogowy 7H0713243.
Witam Transporter 2,5TDI, 174km, 2008r Skrzynia odmowila posluszenstwa, sa tylko 3 biegi 2, 5, i wsteczny Pytanie naprawiac czy szukac uzywanej?? Jezeli naprawiac to moze ktos zna warsztat godny polecenia Wymiana?? gdzie szukac?? Dziekuje i pozdrawiam
Niestety ten samochód i ta skrzynia to karamba i to kosztowna nawet dla naprawiających. Nie jestem magik od VCDS, ale za to wiem coś tam o skrzyniach. Jak napisałem, problem mechaniczny wewnątrz skrzyni i nie zobaczysz go na wyświetlaczu komputera, a jedynie po rozebraniu skrzyni.
Skrzynia manualna czy automatyczna? manualna
Witam wszystkich Wymienilem skrzynie biegow z automatycznej na manualna w vw t5 2.5 tdi 2006r 174km .Problem polega na tym ze nie odpala. Podejrzewam ze musze cos z mostkowac ale nie mam pojecia gdzie I co . Moze ktos juz to robil lub orientuje sie jak to zrobic . Z gory dziekuje za podpowiedzi
Mam pewien problem z zakodowaniem sterownika automatycznej skrzyni biegów w vw t5 2,5tdi z 2005r. Nr. win- WV2ZZZ7HZ5H040393 Spaliła mi się instalacja elektryczna po wymianie na ,,nowa,, troszkę wszystko szwankuje. Skrzynia biegów działa ale szału nie ma. Wiec postanowiłem sprawdzić a raczej przeprowadzić adaptacje sterownika istniejący kod adaptacji...
Kolego T5 co Ty sobie punkty nabijasz czy robisz sobie jaja ?
VCDS- kiedyś mnie też w balona robił w VW T5. Pokazywał głupoty związane z jakimś zaworem w skrzyni automatycznej gdzie był manual.
zeimp Rozumiem że zakpiłeś sobie teraz.Kontrola poziomu oleju w automatycznej skrzyni w a3 wygląda trochę inaczej. Oczywiście.
Witam, Potrzebuje pomocy z moim Volvo S60 2.3t t5 2001r / Skrzynia Automatyczna AW55-50. Auto ma dziwny symptom zapalania kontrolki kontroli trakcji (DSTC). Sa przypadki gdzie odpalam auto i kontrolka juz jest a na wyswietlaczu komunikat „DSTC Wymagany Serwis”, ale zdaza sie rowniez tak, ze odpalam i jej nie ma - niekiedy pojawi sie podczas podróży...
Dziękuję kolego T5 za zainteresowanie tematem .Dostałem właśnie instrukcję krok po kroku od kumpla który zajmuje się częściami w serwisie .
Witam problem rozwiązałem samodzielnie gdyż na kilku forach których napisałem nikt nie dzielił pomocnej odpowiedzi. Zdemontowałem stacyjkę rozebrałem na części pierwsze w środku był uszkodzony mechanizm blokada kierownicy (drobne elementy z duraluminium proszę się o problemy) po usunięciu pękniętych elementów włącznie z językiem blokady kierownicy wszystko...
Witam. Problem jak w tytule. Brak wstecznych świateł w VW T5 Caravelle ze skrzynią automatyczną. Nie świeci się żadna z lamp i nie działają tylne czujniki parkowania. Same lampy jak i czujniki sprawne(po podaniu + w tylną część instalacji wszystko rusza). Na wyświetlaczu na liczniku pokazuje w jakiej pozycji znajduje się wybierak (P, R, N itd.). Bezpieczniki...
Witam Panowie ! Zwracam się z prośbą o pomoc w ustaleniu gdzie w komputer Ecu wpiąć czujnik położenia pedału sprzęgła ( które piny) w vw T5 multivan 2.5 tdi 174km rok prod. 2004. Problem w tym, że ktoś tu kiedyś zrobił zmianę ze skrzyni automatycznej na manualną i nie do końca świadomy ( jak się okazuje ) tego co robi pominął potrzebę dołożenia czujnika...
(at)T5 możesz jakoś łopatologicznie wyjaśnić w jaki sposób obecnie produkowane automatyczne skrzynie biegów posiadające dwa sprzęgła działają szybciej? Jak to jest zrobione? Gdzie te sprzęgła są fizycznie umieszczone? Tak w telegraficznym skrócie da radę to wyjaśnić?
Witam . Konieczność zmusiła mnie do podjęcia gruntownej przeróbki mojego łosia z 95 roku. Miałem silnik 2.3 T5 z automatyczną skrzynią biegów który brał olej jak głupi. Na silnik 2.5 170 KM z manualną skrzynią biegów . Teraz mam problem silnik który zamontowałem do auta nierówno pracuje w zakresie około 1700- 2000 zarówno na gazie jak i na benzynie...
Przekoduj sterownik silnika na skrzynie automatyczną. Robi się to w taki sposób : wchodzisz w 01 Engine, potem w 07 Recode i klikasz na Soft Coding i zmieniasz z 00002 na 00001 i wyłączasz Vaga a potem zapłon i już. Ale to nie problem z utrudnionym paleniem na zimnym tylko na ciepłym silniku. Jak nie grzeją świece to jest inna przyczyna. nico 851 ,...
Dzień dobry. Potrzebuję schematów elektrycznych do transportera T5 2,5 TDI BPC z automatyczną skrzynią. Jestem po przekładce z automatu na manual i chcę podłączyć kilka elementów instalacji elektrycznej. Czujnik sprzęgła, światła wsteczne z parktronikiem, tempomat, ale z braku pewnych instalacji teraz nie działa. Lub podpowiedzcie, gdzie szukać takich...
Witam! Mam taki problem; Multivan T5 z 2005r. w automatycznej skrzyni biegów(typ skrzyni chyba HGE). W w/w aucie po przejechaniu kilkunastu kilometrów, wyłączeniu silnika i odpoczynku(np 30minutowym) oraz ponownym uruchomieniu znikają biegi do przodu. Wsteczny działa zawsze a do przodu nie rusza(mimo, że wyświetla jedynkę). Bywa, że kilka razy pod rząd...
Mam pytanie do znawców czy skrzynia od wersji 200KM T3 i 250KM T5 mają takie same czy różne przełożenia. Bo jak mają inne to skrzynie są niezamienne.
Sprawdź regulację biegu wstecznego pod samochodem przy manetce może są jakieś luzy na cięgle dochodzącym do skrzyni . 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika. Ostrzeżenie.
T5 zachowaj głupie komentarze dla siebie.. to co mozliwe przeczysciłem ale zrzuce jeszcze miske i tam zerkne, moze sie okaze jeszcze ze ktos po prostu wrzucil tam skrzynie 4
Witam fachowcow. czytalem kolegow wpisy na forum i przypuszczam, ze znacie sie dobrze na automatach. Ja to laik, noga i zero w tej dziedzinie, taki typowy konsument. Mam w naprawie vw transporter t5, 2.5 tdi 174 km z 2007 roku ( 202000 km za soba) z walnieta automatyczna skrzynia biegow. Dalem auto do reperacji, skrzynia zregenerowana, sterownik zregenerowany,...
Witam, Nabyłem ostatnio Volvo S60 2.3 T5 250KM o oznaczeniu silnika B5234T3 oraz skrzynią automatyczną. W samochodzie od kupna były problemy z elektroniką, o których wiedziałem przy zakupie, i które chciałbym mniej więcej ogarnąć. Co aktualnie nie działa: - Brak informacji z komputera pokładowego o średnim spalaniu, dystansie itp. Błędy pokazuje np....
Trochę dużo. Jeżeli silnik od vw T5 waży ok 130 kg (są to połączone dwa takie silniki w układzie V) to wydaje mi się że waga silnika to jest około 250kg. Ale to tylko moje domysły.
Myślę, że że 75W-80, ponieważ wymagana jest wysoka lepkość. 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika. Tym razem bez ostrzeżenia. Proszę czytać posty ze zrozumieniem.
Sterownik silnika wyrównuje wolne obroty korektą wtryskiwaczy na wolnych obrotach. W momencie luzu na kole zamachowym które działa jak młot nie jest w stanie wyrównać tego. Korektą wyrównuje także słabszy cylinder, ponieważ w momencie zapłonu w cylindrze w silniku diesla wał korbowy mocno przyspiesza, żeby pasek PK nie piszczał stosuje się na alternatorze...
Witam. W wv T5 2,5 2005r sześcio biegowy automat. Skrzynia zanim osiągnie temperaturę ok.85-90 st.C działa fantastycznie miękko i płynnie. Powyżej 90 st. C szarpie przy redukowaniu na niższy bieg. Temperatura odczytana z auto-com z opcji: dane czasu rzeczywistego. Temperatura mierzona termometrem IR jest o 10 stopni niższa mierzyłem tem. miski olejowej,...
Ile to ma przebiegu? Kilka razy wymieniałem pompę po przebiegach ok 60, 70 tyś km. Sypały opiłkami. Pytanie do starych wyjadaczy: Uszkodzony silnik (2,0 TDI CR CBAB, passat B6 2010) stoi i czeka na naprawę lub wymianę z powodu awarii korbowodu. W międzyczasie sprawdziłem filtr paliwa i stwierdziłem opiłki metalu. Czy to oznacza automatyczny wyrok na...
Benzyna bez gazu. A jakie dokładniej autko i pojemność silnika? To mówisz że w trasie nie ma znaczenie jaka temperatura na dworze? Suzuki Baleno 1.6 16V 98KM. Latem 4-ry osoby właczona klima na trasie przy 125km/h spalił 6.2(tankowane pod korek) Zimą klima nie działa i też pali koło 6.Do tego skrzynia automatyczna;) Ja tam nie widzę różnicy w trasie.W...
Audi A6 C6 nie występowało nigdy z silnikiem 2.5 TDI. Z diesli były tam 2.0 tdi, 2.7 tdi i 3.0 tdi w różnych wariantach mocy. Każdy z tych silników ma swoje za uszami, to już nie jest prosty 1.9 tdi. Tak poza tym myślę że za 35 tysięcy dobrego audi a6 c6 nie kupisz. Co do automatycznej skrzyni - tu pies pogrzebany. W tym modelu występują dwa rodzaje...
Witam wszystkich. Panowie pozwolą że wtrącę. Kolega T5 ma rację silikon w automacie to nieporozumienie. Wymiana uszczelki na nową i w tedy weryfikacja ewentualnych wycieków jeśli takie wystąpią. Nie jest to wiedza wyczytana na forum naprawiam takie skrzynki i silikon to droga do szybkiego uszkodzenia szkrzynki a wtedy OJjoJOJ. Wymień uszczelkę to groszę...
No nie, ciekawe gdzie się magicznie podzieje wtedy ruch obrotowy przekazywany przez silnik, skoro silnik pracuje na biegu jałowym, skrzynia ma zapięty bieg a samochód stoi. W normalnym przypadku jest wtedy tracony w konwerterze. A co, jeśli ten jest zablokowany (lock-up)? Jeśli silnik pracuje na biegu jałowym i mamy załączony bieg na D, a samochód...
Albo wystrugaj coś takiego, najlepiej na 4 śruby. http://forums.vwvortex.com/showthread.ph... Podobny przyzad wykonalem na dwie sruby osemki,ktore wkrecalem na kolo walu lecz sruby pekaja.Zdejmowac miski i blokowac wal raczej nie mam zamiaru(jeszcze cos pierdzielnie),a pneumatycznym kluczem rowniez...
A6 4F C6 Kodowanie 2008- Dostęp / Start Authorization (J518) Coding +001 - Standard (Coding Check) +002 - Automatyczna skrzynia biegów +004 - Klucz zaawansowane +008 - North American Region (USA / Kanada) +016 - Prawo Sterujący rąk (RHD) +032 - Zmniejszenie wydajności (Japonia / Korea Południowa) +064 - Pojazdy specjalne +128 - Avant Climate Control...
Na początek to napraw modulator To kluczowa czynność, drugi już czeka na wymianę, z tym, że nie mam kiedy się tym zająć. Aktualnie korzystam z pozostałych samochodów, więc nie ryzykuję jazdą bez ABS. Kontrolka zapalała się również w przypadku ubytku płynu hamulcowego (awaria wyeliminowana) i efekty były identyczne. Brzydko wygląda płyta po lutowaniu...
Też mam takiego Multivana Highline:) i również mam problem z dogrzewaczem silnika (drugie, postojowe webasto jest OK). Objaw jest taki że zapisuje się usterka "brak płomienia". Cztery razy próbuje startować, pali z przerwami (słychać przerywane huczenie), a za około piątym razem (po skasowaniu usterek i odblokowaniu) "łapie cug" i grzeje pięknie. Zamówiłem...
Witam ponownie,to wibrowanie samochodu nie było od sprzęgła hydrokinetycznego,tylko przegub wewnętrzny półośki od skrzyni był rozwalony. Dzisiaj miałem takie wydarzenie ,przy redukcji 6 na 5 bieg/oczywiście automat/odczułem 2-3 szarpnięcia samochodu i po jakimś czasie zatrzymałem się na STOP-ie.Gdy puściłem hamulec i chcąc dodać gaz samochód stracił...
Diagnostyka Common Rail, silniki Diesla Grupy zmierzonych bloków wartości. Oto dane grup w silniku CBAB: Grupa 1: 1) Prędkość obrotowa silnika, 760-940 obr / min; 2) Ilość wtryskiwanego paliwa, 3-9 mg \ stroke; 3) Wysokie ciśnienie paliwa, wartość rzeczywista, 170-350 barów; 4) Temperatura chłodziwa,> 80 ° С Grupa 2: 1) Prędkość obrotowa silnika,...
automatyczna skrzynia opinie voyager skrzynia automatyczna automatyczna skrzynia szarpie
akordeon miech bydgoszcz trzeciewiec zmywarka bosch stabilizator
claas hydrostat białystok częstotliwości
Lokalizacja bezpiecznika deski rozdzielczej w samochodzie Brak obrazu z GoPro HERO 9, HERO 11, HERO 4 Silver