Coś takiego? 02F141143A
Masz sześciobiegową skrzynię Aisin Warner TF-62SN. Skrzynia wymaga adaptacji zwłaszcza po zregenerowaniu konwertera (sprzęgła hydrokinetycznego). Jaki masz przebieg ?
Bez demontażu skrzyni i tak się nie obejdzie, może dwumas (koło dwumasowe) się rozpadło.
po ok. 2000 km zepsuła mu się skrzynia biegów (zmieliła się "piątka") Tryby zmieliło, bo pewnie jeździł z ubytkiem oleju. Ew. skrajnie wytłuczonymi łożyskami. Nie wiązał bym tego ze sprzęgłem. Czy nie zastanawiać się i kupić to sztywne koło Masz dobrego dostawczaka, wartego jeszcze niezłe pieniądze i chcesz oszczędzać na sprzęgle? Nie żartuj.
Jak wyjąć skrzynię biegów do wymiany sprzęgła.
Były 3 błędy brak przekaźnika sprzęgła kompresora brak czujnika nasłonecznienia brak czujnika jakości powietrza. Tematy ogarnięte czujniki zamontowane przekaźnik również czynnik napełniony a sterownik nie steruje przekaźnikiem od sprzęgła.
sprzęgło uszkodzone. Dzieki
I mechanicznej także, z wymianą koła zamachowego włącznie. Nie będę wspominał również o zmianie pedałów, dołożenie pompki sprzęgła, przewodu itd.
Musisz udać się do mechanika na zbadania sprawy, na forum mozna podpowiedzieć możliwe przyczyny, które już wyżej wywnioskowałes. Półoska to najmniej prawdopodobna opcja gdyż wrzucenie biegu wymagałoby użycia sprzęgła. Najbardziej możliwe jest uszkodzenie skrzyni bądź sprzęgła
Witam Panowie ! Zwracam się z prośbą o pomoc w ustaleniu gdzie w komputer Ecu wpiąć czujnik położenia pedału sprzęgła ( które piny) w vw T5 multivan 2.5 tdi 174km rok prod. 2004. Problem w tym, że ktoś tu kiedyś zrobił zmianę ze skrzyni automatycznej na manualną i nie do końca świadomy ( jak się okazuje ) tego co robi pominął potrzebę dołożenia czujnika...
przyczyną braku prądu na sprężarce okazał się przerwany przewód na czujniku temperatury silnika a w sprężarce trzeba wymienić sprzęgło i elektromagnes. Problem rozwiązany zamykam temat Doceniamy, że podałeś rozwiązanie problemu, Twój temat może być pomocny innym. Nagradzamy "Pomógł".
czyli sprzęgło a nie drążek
Wyjaśniło się już czujnik przy dźwigniach sprzęgła i hamulca działały prawidłowo.
Witam Powinieneś wjechać na kanał, odpalić silnik, na bieg i zajrzeć od spodu co jest nie tak /umiejscowić hałas. Wyczepiona półośka? Skrzynia/ mało prawdopodobne/? Sprzęgło? Pozdrawiam
Ok. Możemy podyskutować.Przykład t4 lub t5 vw wymiana sprzęgła na kanale.Wygodnie?W t4 robie sam w 5 godzin.w t5 jakieś 3.5.Możliwe na kanale?:D:D:D
Pompkę słychać jak chodzi trzeba tylko pamiętać że pracuje tylko na odpalonym silniku. Zresztą można ją wyjąć dwie śruby plus spuszczenie oleju i sprawdzić na stole tylko jak będzie zasilona z 12v to żeby nie pracowała za długo bo sterownik nie podaje na nią pełnego 12 V tylko z ogranicznikiem prądowym. Jak masz vcds to zrób test haldexa pompy i załączenia...
Sprzęgło alternatora zatarte. Dlatego takie hece się dzieją. Podpisuję się pod tym postem, wygląda jak zwykła rolka napędowa, i niestety trochę kosztuje, Miałem takie objawy i to było to, po wymianie chodzi super.
czujnik sprzęgła i stop widzi prawidłowo ?????
Problem rozwiązany. W wysprzęgliku brakowało sprężyny. Wychodzi na to, że pompy są zamienne, przynajmniej w golfie :D Doceniamy, że podałeś rozwiązanie problemu, Twój temat może być pomocny innym. Nagradzamy "Pomógł".
Pewnie urwało się sprzęgło pomiędzy silnikiem a pompą. Piotrek, ale dałeś po gaciach! :lol:
Tu masz opis silnika. Jedyne gumowe elementy to sprzęgła gumowe od napędu alternatora i sprężarki klimatyzacji. Powinny być wymieniane co 150 tys km.
Kolego T5, nie twierdzę, że ja mam 100% racji, ale jak zajrzysz pod adres który podałem wcześniej zobaczysz, że te kompresory posiadają takie sprzęgło. Gdzie? To są sprzęgła elektromagnetyczne. https://www.google.pl/search?q=sprz%C4%9...
Ciężko wciska się sprzęgło mercedes Atego 1823 2001 skrzynia 6 bez połówek jaka może być przyczyna Proszę uzupełnić post wg https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1...
Witam. Do sprawdzenia- pasek, napinacz ,koło pasowe alternatora(sprzęgło),przewody(uszkodzon... izolacja. Post był raportowany. 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.
A ja na schemacie widzę przekaźnik od sprzęgła sprężarki.Sprawdzał ktoś tego pana przekaźnika? Po ciśnieniach widać, że sprawny ;)
Wyciek z simeringu wałka sprzęgłowego i po wałku wyprowadza olej na tarczę sprzęgłową, jak najbardziej możliwe. Po prostu T5 nie masz racji.
Lewarek biegów ok?Luzów nie ma? T5, zostaw kolegę, On chce wymienić sprzęgło, a nie poszukać przyczyny że źle biegi wchodzą.
https://www.ebay.de/itm/313779938114 Takie coś? Nie. Moje inaczej wygląda
Brzmi typowo dla uszkodzonego sprzęgła alternatora + ew. łożyska w alternatorze. Zdemontuj pasek i zobacz wtedy.
Witam, kolego a kto robił diagnoze tego silnika że padło na uszczelke pod głowicą . to dyletanctwo przecież mozna wymienić np. sprzęgło coś zrobione a nie pomogło :D.
Wymienić uszczelnienia tłoczków. Nasmarować sanki do klocków i zacisków. Wymienić płyn hamulcowy (cały) i wyczyścić zbiorniczek. Przy odpowietrzaniu sprawdzić sprzęgło i nie zaszkodzi też wymienić płyn. Jak oryginalne tarcze przetoczyć zachowując wymiar min jak podróba wymienić na nowe.
(at)T5 smarujesz tuleję rpwadzącą łożyska wyciskowego? Tak. Smarem z kompletu. Ale bardzo delikatnie.
A jak popuszczę rurkę (ciśnieniową )przy pompie to powinno wywalić płyn pod ciśnieniem?Auto na wolnych obrotach.Jak tam jest realizowany napęd pompy ciśnieniowej od silnika elektrycznego?Jest jakieś sprzęgło czy na sztywno? Wydaje mi się, że sztywno. Pompa powinna momentalnie przyspieszać przy ruchach kierownicą, i wtedy ciśnienie się zwiększa dość...
Padła sprężarka klimatyzacji (zatarte sprzęgło). To padła sprężarka czy sprzęgło? Przecież pisze wyraźnie, że zatarte sprzęgło sprężarki klimatyzacji, więc nie ma się nad czym zastanawiać. Wielu kolegów na innych forach opisywało ten sam problem, zwłaszcza kiedy na dworze było ciepło (problem dopiero ustawał na zimę), ale nikt tego nie skojarzył ze...
Jumper jeździ. Powodem była niedokręcona skrzynia. To jakim cudem to wysprzęglało? Powinno sprzęgło ginąć w trakcie jazdy.
W tym silniku nawet sprężarka klimatyzacji ma sprzęgło jednokierunkowe... prawdopodobnie tuleje rozwaliło bo wysiadło sprzęgiełko. Tyle roboty i nie wymieniłeś tego na nowe ?
Z kostki stacyjki wychodzi jeden lub 2 czarne kable, w okolicach - nad pedałem sprzęgła sprawdzić czy jest tam +12V po zapłonie i czy kabelek nie przecięty do montażu odcięcia.
Witam Jestem na etapie składania sprzęgła (silnik S01). Z tego co zauważyłem w katalogu części brak jest pierścienia oporowego sprzęgła ... http://wfm125.republika.pl/katalog_czesc... Nie przypominam sobie aby w moim silniku występował. Jednak w ferworze prac mógł się gdzieś zawieruszyć ... http://wsk.maeko.freehost.pl/schematy/sp... Na...
Oczywiście.Da się Ale czy się opłaca i czy ma to większy sens?!
Luz krawędziowy-tak jest nazwany w katalogu Luka to luz calego docisku na boki mierzony na skraju całego sprzęgła (Luk podaje max.2,9mm w tym aucie) a w większości to 1,6mm.
Dziękuję, problem rozwiązany 3.2. Autor tematu, po uzyskaniu odpowiedzi będącej rozwiązaniem problemu, jest zobowiązany zamieścić podsumowanie ze wskazaniem rozwiązania oraz zablokować wątek poprzez kliknięcie w przycisk rozwiązano.
Wyjmiesz skrzynię to pewnie zobaczysz coś takiego: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic31... Jaki wysprzęglik? Tam zamiast siłownika hydraulicznego jest dźwigienka na linkę.
Kolego Barubar patrze żarty się trzymają mimo późnej godziny.Twoja wypowiedz nie jest zgodna z tematem proszę wypowiedz przenieść do innego działu , czytaj uważnie. T5 nie mam zaworu EGR został zaślepiony a w wężyku podciśnienia siedzi śruba chacha .Jeżeli zaciągnę ręczny i puszczę sprzęgło to silnik powinien zgasnąć co oznacza że sprzęgło jest ok....
Dowiedziałem się, że za bardzo nie mam wyboru, mogę wstawić skrzynię DQ500, co jest bardzo drogie, albo szukać manualnej skrzyni biegów oraz cały osprzęt w postaci pedału sprzęgła oraz wajhy. Tylko teraz się zastanawiam jaka skrzynia by tam manualna weszła, jaki kod...muszę jutro zadzwonić do nich i może mi powiedzą. Mimo wszystko dzięki za pomoc,...
Może i tak wiedza zerowa ale Ty nie byłeś pomocny aby cokolwiek więcej temat do przodu posunąć. Pozdrawiam 3.1.9. Nie obrażaj drugiej strony dyskusji. Uszanuj odmienne zdanie oraz inne opinie na forum. Ostrzeżenie.
Witaj Ja sprzęgła wożę do regeneracji do firmy w Mielcu nazywa się xxxxxxx . xxxxxxxxxxxxx firma już jest trochę lat na rynku możesz zadzwonić dopytać Ja ją mogę polecić innych nie znam nie daleko od niej mieści się również firma, która regeneruje turbiny xxxxxxxxxxxxxxxxx korzystałem z usług jednej jak również drugiej i z cała pewnością mogę śmiało...
a nie masz czasem obok pedału sprzęgła włącznika bezpieczenstwa?? odcina zasilanie pompy i wysterowanie cewki. może wystarczy tylko wcisnąć spowrotem guzik:) Tydzień urlopu za notoryczną fatalną pisownię. Jak zaczynamy zdanie?? 3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
Te autko zrobiło mnie w h.... troszke bo po podpięciu kablologi jade i nic. A tu zong switch sprzęgła był uwalony i sprzęło było wciąż nacisnięte i wtedy nawet kontrolka na liczniku się nie pojawi po włączeniu tempomatu. Swoją droga można po VIN w serwisie sprawdzić czy tempomat można aktywować.
Jadąc po piasczystej drodze 5-10km/h raczej nie powinno być takich szkód tymbardziej, że w naszej okolicy praktycznie mrozów nie było. Ziemia miękka a jak zawisnął w terenie to i może sprzęgło nadwyrężył. Wszystko tu jest gdybaniem. Jedynie na warsztacie będzie pewność... Przy zawisnięciu było walnięcie czy tylko tarcie? Jakie są przyczyny wibracji...
Ja tych naszych mechaników zaczynam uwielbiać. Jak jeden z drugim nie ma pojęcia to zawsze musi być odpowiedni program. Tylko te ori programy często nie dają rady jak te uniwersalne. Trzeba tylko wiedzieć co się robi. Nie wiem czy wysprzęglik czasem nie szwankuje tak jak pisałem żadnych błędów nie ma
Bezpiecznik od modułu komfortu masz powiedzmy nad pedałem sprzęgła z lewej strony za przekażnikami.Musisz odkręcic lewy plastik (od włacznika świateł w dół) tzn bezpieczniki są miedzy drzwiami a kokpitem za taka klapka. za nimi w głębi są przekaźniki. Ponizej za listwą obok miejsca gdzie trzyma sie lewą stopę jest pulpit z kostkami. ten bezpiecznik...
Witam . Mam problem z moim T5 zaczęło się jakieś 2 miesiące temu kiedy auto po długim postoju(około miesiąc) nie chciało zapalić. Dopiero po kilkunastu próbach i ostatniej dłuższej auto zapaliło. Od tamtego czasu jest problem. Czasem rano auto potrafi odpalić po czym zgasnąć po sekundzie i później trzeba kręcić rozrusznikiem około 15 sekund i odpala....
Dobra a jak już się skończą czary to do warsztatu na wymianę płynu hamulcowego i o wymianie w hydraulice sprzęgła nie zapomnieć Jasne. Nie zapomniałeś dopisać o wymianie silnika? WSZYSTKIE albo zdecydowana większość Masterów i Mascottów ma problemy z akceptacją biegów na zimnie. Niektóre Mascotty muszą popracować nawet dwa kwadranse, żeby dało się...
A jak skalibrowac inaczej niż komputerem? Z pamięci piszę mogę się pomylić, wcisnąć pedał sprzęgła na 3 sekundy, puścić na 3 sekundy, powtórzyć kilka razy, wyłączyć zapłon, wyjąć kluczyk ze stacyjki na 5 sekund. Pracuje w MAN-ie ponad dwadzieścia lat i jeśli chodzi o kalibrację zawsze robiona była komputerem . W Mercedesie taką operację można zrobić...
T5 - nie wiesz - nie wypowiadaj się; sama regeneracja z wymianą okładzin jest bardzo tania (porównując do kosztów nowego sprzęgła) - wystarczy wiedzieć gdzie to zrobić i nie musi być to "w stodole" (nie wiem skąd to durne przekonanie, że jak taniej to musi być zrobione niefachowo i w szarej strefie) ; poza tym pisałem wyłącznie o samym sprzęgle a nie...
Zawadzdiłeś o cos spodem? O nic raczej nie zawadziłem, tym bardziej że osłony są całe pod silnikiem. Zlokalizować wyciek-usunąć i po sprawie. Co do wycieku to mam nawet podejrzenie gdzie jest. Niedawno miałem robioną skrzynię i sprzęgło i mechanik podejrzewał simmering na łączeniu ze skrzynią czy jakoś tak. Jednak po myciu silnika i testach nie ciekło...
Z którego kierunku mniej więcej wydobywa się dźwięk? Wskaż ręką podczas nagrywania, nie rzucaj tak kamerą na wszystkie strony. Prawdopodobnie jest uszkodzone sprzęgło kłowe (klin) (6 - rys. poniżej) napędzające pompę wysokiego ciśnienia (pwc). W tym silniku (2,0 TDCI DW10BTED) pwc jest po drugiej stronie niż zwykle, czyli na wysokości koła zamachowego....
Właśnie tydzień temu doszła mi linka nowa i klamka opisana przez użytkownika g107r zamontowalem. Dalej to samo . I wczoraj Odkrrcilem świece i była kompresja a tak nie powinno być bo wcześniej jak odkrecalem (at) mSC. Temu to było takie tutkoranie tłoka jak prowadzilem. Dodano po 9 Implanty lub ktoś inny dajcie Facebooka lub swtorzcie konto jakieś nowe...
T5 ma racje a nie panam bo tętnienie momentu jest od zapłonu ON, a nie od obciążenia odbiornikami. Na tej samej podstawie sa wyliczane dawki korekcyje. Dwumasy też łagodzą te same tętnienia tylko w stronę układu przeniesienia napędu i tam też tak trzepie bez dwumasu.
W aucie był wymieniany sterownik hydrauliczny na nowy oraz regenerowane sprzęgło hydro kinetyczne + po wymianie nowy olej , przez 20 tyś od naprawy było wszystko o ok czasami potrafi mnie zaskoczyć niemiłą niespodzianką, Mam kabel VCDS do diagnozy Proszę o podanie Bloków i adresów pomiarowych dzięki którym uda mi się zbliżyć do samego problemu.
Witam, Witam. Nie mam pojęcia co to może być za symbol? I ewentualnie jaką pełni rolę w tym układzie. Z góry dzięki. http://obrazki.elektroda.net/82_12595016... zacznijmy od najprostszego układu służącego do tego celu, czyli ustalania wartości prądu spoczynkowego tranzystorów stopnia końcowego. Na poniższym - wręcz poglądowym - schemacie: http://www.elektroda.pl/rtvforum/files-r...
A teraz spróbuj sprecyzować od czego jest zależne. Od prędkości, czy od obrotów. Drgania na podłodze/karoserii są zdecydowanie zależne od obrotów. Na postoju jak doda się gazu na 4k obr/min to czuć drgania na pedałąch i podłodze. W czasie jazdy drgania podłogi i pedałów ustają kiedy wcisnę sprzęgło i obroty spadną do wartości na biegu jałowym. Masło...
Użyj samostartu w okolice dolotu 3.1.2-3.1.3. Nie używaj wielu kont na forum. Takie działanie powoduje zdezorientowanie użytkowników oraz niewłaściwe prezentowanie statystyk. . http://www.elektroda.pl/rtvforum/uzytkow... Ban.
Diagnoza jaka postawil T5 to ★Rozgrzany od pracy silnika plyn hamulcowy zwiekszajac swoja objetosc nie ma ujscia do zbiorniczka z powodu pompki . Bo nie czytasz co koledzy piszą . Aby płyn mógł powracać do zbiorniczka tłok pompki musi bezwzglednie się cofnąć do pozycji wyjściowej . Dla tego musi być pewien luz na popychaczu pompki czyli jałowy...
Dzisiaj miałem takie wydarzenie ,przy redukcji 6 na 5 bieg/oczywiście automat/odczułem 2-3 szarpnięcia samochodu i po jakimś czasie zatrzymałem się na STOP-ie.Gdy puściłem hamulec i chcąc dodać gaz samochód stracił moc i nie jechał,zmieniłem na biegi manualne-zaświecił mi się 1 bieg -ruszam i od razu przeskok na 5 bieg.Wsteczny bieg działa.Czy to skrzynia...
Witam! Mam taki problem; Multivan T5 z 2005r. w automatycznej skrzyni biegów(typ skrzyni chyba HGE). W w/w aucie po przejechaniu kilkunastu kilometrów, wyłączeniu silnika i odpoczynku(np 30minutowym) oraz ponownym uruchomieniu znikają biegi do przodu. Wsteczny działa zawsze a do przodu nie rusza(mimo, że wyświetla jedynkę). Bywa, że kilka razy pod rząd...
Dzień dobry. Potrzebuję schematów elektrycznych do transportera T5 2,5 TDI BPC z automatyczną skrzynią. Jestem po przekładce z automatu na manual i chcę podłączyć kilka elementów instalacji elektrycznej. Czujnik sprzęgła, światła wsteczne z parktronikiem, tempomat, ale z braku pewnych instalacji teraz nie działa. Lub podpowiedzcie, gdzie szukać takich...
Witam mam problem z moim t5 a mianowicie kiedy jechałem z lawetą nagle silnik zaczął głośno chodzić, najgorzej podczas puszczania nogi z gazu stukotał a lewarek zmiany biegów delikatnie drgać. Gdy odpaliłem go w garażu odkręciłem korek wlewu oleju a tam wychodziły spaliny. Zaobserwowałem ze wałek jest już powoli do wymiany. Na luzie wciśnięte sprzęgło...
Jakie błędy pokazał tester? Nie pamiętam kodu. Według kodu był to brak komunikacji między skrzynią biegów, a silnikiem. Mechanik odesłał mnie do do innego warsztatu i tam stwierdził że do wymiany jest sprzęgło. Koszt około 4 tys. Nic na to nie wskazuje żeby to było to autko płynnie jeździ jak na automat wręcz idealnie. Z komentarzy wyczytałem, że ten...
Spróbuj założyć do 2,0 TDI.Fajne efekty póżniej. Jeszcze nie próbowałem i po tym co napisałeś domyślam się czemu nigdzie nie widzę zestawów do 2.0 TDI. Na przyszłość będę pamiętał. Ale co każdego 1.9 TDI podtrzymuję zdanie. Swoją drogą jestem ciekaw czemu akurat w 2 litrówkach to się nie sprawdza.
mowa tu o silnikach 2,3 T5 250 km znalezienie takiego w dobrym stanie to nie lada sztuka a zadbane egzemplarze są drogie. Silnik znany, ceniony i poszukiwany w półświatku miłośników Volvo A przy przebiegach które zakładasz robić rocznie robię teraz ok. 25-30 tyś, zje cie z kopytami. To ma średnie spalanie na poziomie 12-14 litrów benzyny !! A i 17-20...
Kupiłem okazyjnie uszkodzonego Vw T5 z firmy w której pracuję, rocznik 2006, silnik 1,9 75kW, wersja 9-osobowa Long, przebieg 420 000 km. Z autem już wcześniej były różne problemy, w tej chwili zepsuła się skrzynia biegów podczas podróży z Ukrainy. Nie ma biegów 1,3 i 5, da się jechać na 2 i 4. Czy ktoś miał taki przypadek? Podobno już kiedyś było to...
Kolega T5 sugeruje Ci, że masz problem z tym: http://obrazki.elektroda.pl/8952665900_1... Jeśli umiesz, to diagnozuj co tam jest nie w porządku... Czy ciśnienie oleju, czy zawór ciśnienia, czy filtr oleju, czy inny z zaworów pomocniczych, czy może w końcu samo sprzęgło wielotarczowe... Wszystko masz już opisane, tylko pozostaje kwestia...
witam serdecznie po kupnie auta pojawiły się problemy 1 pod nogami kierowcy i pasażera czuć zgrzyty 2 silnik delikatnie szarpie i przerywa odczuwalne drgania w środku 3 nawiew przerywa raz szybko i wolno 4 przy szybszej jezdzie drgania za pedale sprzęgła jest chyba przedmuch na kolektorze wydechowym nie wiem czy to może być spowodowane silnikiem ze...
Witam, wymieniłem kpl. Sprzęgło w moim transporterku, po tygodniu podczas podjeżdżania pod stromy podjazd z przyczepą auto zgasło. Po odpaleniu silnik działał kilka sekund po czym gasł. Były błędy P0653 i brak sygnału z czujnika położenia wału. Po wymianie wszystko wróciło do normy. Po około 8 dniach znów to samo. Lecz tylko błąd P0653 „wysoki...
Był już podobny temat ale został zamknięty. Klimatyzacja manualna 2 strefowa. Panel sterowania sprawny, sprzęgło sprężarki działa po podaniu napięcia i chłodzi, czujnik temperatury zewnętrznej sprawny, czujnik ciśnienia sprawny. Mam następujące pytanie - gdzie jest umieszczony moduł sterowania klimatyzacji. Korzystam z Autodaty ale do tego modelu nie...
Z tych dwóch raczej Beninca. Wybieraj z dużym zapasem mocy (momentu obrotowego) więc jeżeli Tousek to T8... Można wziąć pod uwagę FAAC 746 (sprzęgło dwutarczowe w oleju) , oraz GiBiDi seria SL800 lub najlepiej PASS ( - nie do zajechania..., w PEŁNEJ kąpieli olejowej- w mniej więcej połowie lat 90-ych były często montowane siłowniki PaSS i elektronika...
Panowie ręce mi już opadają Carawella z przebiegiem 160 tys. sprzęgło zregerenowane , skrzynia po remoncie sterownik skrzyni regerenowany i sprawdzony w długołęce (wszystko sprawdzane 3 razy) . Samochód jeździ dobrze nawet 350km i zaczyna szarpać podczas przyspieszania ale tylko na górnych 3 biegach.Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu raz szarpie a raz...
A jak ma się to do jak go odpalam coś piszczy, nie równo pracuje Dlaczego silnik od razu od strzału gaśnie? Dlaczego silnik nierówno pracuje Piszczało ponieważ zerwany silnik z poduszki jest przesunięty do przodu tak że koło pompy haczy o uchwyt silnika chłodnicy, w tym miejscu też strasznie się iskrzyło co skutkowało nierówną pracą silnika prawdopodobnie...
Mechanik twierdzi, że wymienił łożysko. Możliwe że nowe by huczało? Dodam że gość zna się na robocie, dwóch znajomych ni go poleciło i raczej fuszerki nie odwala. Wszystko się okaże po nowym roku. Dzięki panowie za pomoc i wszystkiego dobrego w 2016:) Dodano po 7 A mogę spytać dlaczego? To nie jego samochód więc dlaczego ma płacić? Jeżeli to z jego...
romoo: Ja wiem, Tyś fachowiec, ale nie przesadzajmy... Są samochody seryjne które mają ponad 200KM FWD i jakoś jeżdżą, nie rozsypują się, bez paniki :) Z takich na czasie to, powiedzmy Focus RS (305KM), Mazda 3 MPS (260KM), Astra OPC (240KM). Ze starszych z którymi miałem styczność, ot, chociażby taki model [url=http://www.youtube.com/watch?v=Ew6Y...
Jak się wlącza i pokazuje obroty to elektrozawór raczej sprawny.Problemem jest raczej slizgające się sprzęgło.Jak wyłączysz wom to wałek stoi(jest zahamowany)?
Może poduszka pod silnikiem lub skrzynią do wymiany. Wyglądają ok, nie są popękane. Podaj dane tej astry. Astra G caravan (kombi) DI 16V (X20DTL) '98. Szarpnięcie przy ruszaniu może świadczyć o uszkodzeniu docisku sprzęgła (pęknięcie sprężyny docisku). Sprzęgło było nie dawno wymieniane, poprzednie było prawdopodobnie źle zamontowane i rozpadło się...
No cóż to będę próbował zobaczymy czy dojadę:) dam znać potem co i jak .marseluss_2009 co masz na myśli "notorycznie rozkręca się mechanizm zmiany biegów na skrzyni" ? jakie są tego objawy aha i czy w manualu bo ja mam manual,i nie mogę zdiagnozować jednego problemu z którym jeżdżę od początku,mianowicie: luzu gdzieś na przodzie jakby na skrzyni półosiach...
Witam kolegów, po kilkudniowych przeszukiwaniach całego Internetu zdecydowałem się jednak utworzyć nowy temat na forum z trudnym problemem i zapytaniem dotyczącym silnika Volkswagena Transportera T5 Multivan 2,5 TDI 128 kW z 2003 roku o przebiegu 145 t. km. Problem tkwi na stukaniu silnika o dość dużej częstotliwości, w/g mnie hałasy dochodzące z rozrządu....
Robiłem to wczoraj było +15.Sprawdzałem tylko klime na vag i silnik ale tam czysto,tam jest ta sama sprężarka co w T5. Dodano po 3 Tam było kopane coś przy radiu była chyba nawigacja teraz jest radio na cd,pod radiem jest ten panel od klimatronika może tam coś jest widziałem że nie ma wszystkich wtyczek dwa gniazda wolne ale wszystko na panelu działa....
Silnik podobno nowy( tak napisano na allegro) http://xxxxxxxxxxxxxxxxxx tylko że 50 ccm. Sprawdzałem na kilku instalacjach od Colibra, na wszystkich to samo.Dziś wsadziłem inną świecę, i jakby trochę szybciej się rozpędzał.Odpaliłem skuter podniosłem na nóżce, zdjąłem pokrywę i pasek wchodzi na maksymalne położenie na wariatorze, a sprzęgło się rozsuwa.Sprzęgło...
Generalnie panowie (i panie?) dziekuje za zainteresowanie. Nie wiedziałem, ze temat wzbudzi az takie emocje. Ale po kolei. (at)barubar - jedank chyba cos posprawdzałem, nawet o tym napisałem wczesniej. Jedyna rzecz do sprawdzenia bez wywalenia skrzyni, moim skromnym zdaniem jest własnie pompka pod pedałem i ewentualne odpowietrzenie wysprzeglika, co...
Na początek to napraw modulator To kluczowa czynność, drugi już czeka na wymianę, z tym, że nie mam kiedy się tym zająć. Aktualnie korzystam z pozostałych samochodów, więc nie ryzykuję jazdą bez ABS. Kontrolka zapalała się również w przypadku ubytku płynu hamulcowego (awaria wyeliminowana) i efekty były identyczne. Brzydko wygląda płyta po lutowaniu...
Czy taka żarówka ma homologację? Czy taka żarówka powinna być sprzedawana w sklepie motoryzacyjnym? Nie rozmieszaj mnie bo schodzisz coraz nizej........ A czy dopalacze mają homologację? A czy powinny być sprzedawane w sklepie? Jest klient, jest popyt, jest towar. Proste. Poza tym żarówka może być założona bez homologacji w sporcie, czy off-road. Na...
Nie bede czekac az sie calkiem zatrze, wiec chcialem sie upewnic ze to to... jesli ktos jescze ma cos do napisania to prosze. I jeszcze jedno czy ten klucz przy tym alternatorze to bedzie M10 czy T50, bo sa dwa rodzaje.
Numer wtyku Kolor przewodu Podzespół Numer wtyku Kolor przewodu A 1 Brązowy A3 Solenoid regulujący ciśnienie paliwa 2 Brązowy A 1 Brązowy E8 Jednostka sterująca świecami żarowymi 7 Brązowy A 1 Brązowy M8 Pompa cieczy chłodzącej 1 Brązowy A 1 Brązowy O8 Punkt uziemienia 640 Brązowy A 1 Brązowy S1 Przełącznik pedału hamulca 2 Brązowy A 13 Zielony/Fioletowy...
Od 1,5 roku jeżdżę tą B4 i w sumie jest to bardzo fajny, w miarę komfortowy samochód. W zasadzie Audi to jedyna sensowna propozycja wśród starszych aut. Moje ma 25 lat i obecnie już nic mu poważniejszego nie dolega. Co najwyżej sprzęgło będzie do zrobienia, bo już tarcza szczęka przy puszczaniu pedału. W planach remont głowicy- przy okazji wymiany pasków....
Przedstawiam kolejną już (4) modernizację układu "Przycisk start-stop w samochodzie", polepszającą walory użytkowe urządzenia. Dodane zostały dwa układy czasowe wykonane na tranzystorach T4 i T5, oraz transoptor US3 zamontowany w wiązce połączeniowej jako dodatkowy, automatyczny "ukryty przycisk" do modułu sterowanego przyciskiem "start-stop", powiązany...
Kolega janek11389 najchętniej by zamienił wszystkie tranzystory małej mocy na średniej, ale tranzystory średniej mocy choć bardziej odporne na niewłaściwe traktowanie wiele parametrów mają gorszych. W T2 i T3 wydziela się po 40mW, jeśli komuś przeszkadza mały zapas napięcia lepiej dać BC556 te są na wyższe napięcie, a mają lepsze parametry od BD. T1...
https://obrazki.elektroda.pl/1342623300_... Dzisiaj postanowiłem przetestować pewien, coraz bardziej popularny miniwkrętak elektryczny: Wowstick. W zestawie, oprócz oczywiście naszego urządzenia otrzymujemy pokrowiec oraz zestaw bitów. Brak baterii. https://obrazki.elektroda.pl/2578543200_... https://obrazki.elektroda.pl/7138351900_...
Witam ponownie,to wibrowanie samochodu nie było od sprzęgła hydrokinetycznego,tylko przegub wewnętrzny półośki od skrzyni był rozwalony. Dzisiaj miałem takie wydarzenie ,przy redukcji 6 na 5 bieg/oczywiście automat/odczułem 2-3 szarpnięcia samochodu i po jakimś czasie zatrzymałem się na STOP-ie.Gdy puściłem hamulec i chcąc dodać gaz samochód stracił...
Witam Mam takie pytanie czy można rozkręcić to sprzęgło bez tego specjalistycznego klucza mam jedynie ten co jest wewnątrz to jest gwiazdka sześciokątna T50 pasuje bardzo dobrze czy ten specjalistyczny klucz ( 33 zębowy ) jest potrzebny tylko do przytrzymania żeby szajba się nie kręciła? Jeżeli tak to mam taki specjalny ścisk opaskowy który może przetrzymać...
Hmm... To pojedynczy stopień wzmacniający wystarczy aby podbić napięcie sygnału do odpowiedniego poziomu oraz zapewnić odpowiednią wydajność prądową dla końcówki mocy ? Tak, jest jeszcze spory zapas wzmocnienia, aby pętla sprzężenia dobrze spełniała swoją funkcję. Ciekawy jestem jak działa ta końcówka bez stabilizacji temperaturowej na diodach ( bo...
:arrow: zyraf -to półfalówka typu "J" ,ale nie spodziewaj się dużo lepszych efektów o ile nie będzie na dachu. Gorsza sprawa jest z zasięgiem Twojego nadajnika -zobacz na gorącą żyłę koncentryka -może jest w emalii i nie zdrapałeś jej dobrze w miejscu łączenia ? Jakaś przerwa ,zwarcie ? Jeżeli połączenia są dobre ,to sprawdź ,czy przypadkiem nie nadajesz...
jakie sprzęgło sprzęgło golfie sprzęgło chrysler voyager sprzęgło parkside sprzęgło
kondensator silnika krokowego edifier r2600 słuchawki regulacja głośności
Szary ekran w tablecie Lenovo M11 - co robić? Rezonator kwarcowy 25MHz: Jak uzyskać 80MHz?