sterownik dźwięk creative t6100

Znaleziono około 27 wyników dla: sterownik dźwięk creative t6100
  • Creative Inspire T6100 - Windows 7 - nie działają przednie głośniki

Witam Mój problem wygląda następująco. Parę lat temu zostałem posiadaczem karty dźwiękowej Creative SoundBlaster X-Fi Platinum oraz głośników Creative Inspire T6100. Po zainstalowaniu karty w komputerze i podłączeniu głośników wszytko działało pięknie (Windows XP). Niedawno zainstalowałem Windows 7 i tu zaczynają się problemy. Na samym początku podłączyłem...

Software serwis   27 Kwi 2013 18:10 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 3606
  • Nowa karta dźwiękowa, zamiast zintegrowanej do 200zł

Witam. Po wymianie karty graficznej, płyty głównej, oraz głośników przyszła kolej na następną modernizację mojego zestawu. Jako, że na chwilę obecną nie stać mnie na wymianę procesora, który już niestety nie daje sobie rady (Intel Pentium D 820 2,8GHz) zdecydowałem się na delikatne odciążenie go w grach poprzez zainwestowanie w kartę dźwiękową. Posiadam...

Komputery Co kupić?   31 Mar 2010 10:22 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1701
  • Problem z głośnikami creative t6100 5.1

1. podłącz głośnik centralny pod dowolne inne wyjście w subwooferze i zobacz czy wydobywa się z niego jakikolwiek dźwięk. Jeśli tak to głośnik i kabel łączacy go jest sprawny. 2. podłącz głośnik centralny w wyjście głośnika centralnego na subwooferze, natomiast minijacka od głośnika centralnego wepnij w gniazdo głośników przednich karty dźwiękowej....

Komputery Hardware   21 Sty 2010 22:10 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 2531
  • Creative T6100, Nie działa subwoofer

Witam kupiłem głośniki jak wyżej. Po podłączeniu ich do kompa przez około godzinę działał subwoofer, potem nagle przestał. W momencie jak włączam głośniki to słyszę, że subwoofer się włącza, więc zepsuty nie może być. Moja płyta główna to MSI MS-7255, a karta dźwiękowa to zintegrowana VIA VT3310(UAA). Walczę dalej z moim sprzętem i udało mi się znaleźć...

Komputery Hardware   20 Lut 2011 17:17 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 9565
  • Brak dźwięku 5.1 oraz błąd instalacji AC'97 ( Windows 7 )

Witam. Zainstalowałem Windows 7 Ultimate (wersja 32-bitowa) i mam problem z kartą dźwiękową oraz głośnikami Creative Inspire T6100 5.1. Problem wygląda tak : W teście Realtek HD Audio wszystko jest OK wszystkie głośniki grają z doskonałą jakością, jednak gdy uruchomię np. WMP,Winamp i muzyke MP3,3 głośniki + sub, działają w słabej jakości w porównaniu...

Software serwis   26 Lut 2011 11:28 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 3142
  • GA-B250-HD3P (rev. 1.0) - odtwarzanie dźwięku DTS

Witam. Posiadam płytę GA-B250-HD3P (rev. 1.0). Na płycie mam zainstalowaną kartę dźwiękową Asus Xonar DG. Jako zestaw głośnikowy mam podłączony Creative T6100. Mam pytanie odnośnie odtwarzania dźwięku DTS. Mam system Win 10 Pro 64 Bit. Przy próbie odtwarzania dźwięków DTS mam tylko syk w głośnikach. Szukam w Google jak rozwiązać problem ale nie znalazłem...

Komputery Początkujący   09 Paź 2018 20:01 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń: 408
  • SB0570 - WIN7 - działa tylko dźwięk 2.1

Witam. Mam (popularny już) problem z kartą SB AUDIGY SB0570. Głośniki Creative T6100. Odmienność mojego problemu wątków ogólnodostępnych w internecie jest następująca. Naświetlę sytuację. Reinstalowałem system (przed reinstalką wszystko działało OK, choć pamiętam, iż też podczas poprzedniej reinstalki miałem problem). A teraz jest tak: - dźwięk zarówno...

Komputery Hardware   03 Mar 2012 17:52 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 2928
  • Creative t6100 - włącza się, ale brak dźwięku.

Witam, zestaw nagle przestał działać. Po włączeniu dioda sygnalizuje napięcie, wiec o tyle zasilanie dochodzi.. ale nic poza tym. Głucho. Z kartą i sterownikami wszystko ok. Zestaw podłączałem pod inne źródła dźwięku, a do opisanego komputera podłączyłem słuchawki... wszystko działa, więc problem leży w zestawie. Na elektronice nie widać żadnych wadliwych...

Początkujący Naprawy   04 Sie 2013 15:41 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 3591
  • Nie działa zestaw CREATIVE t6100

Witam, zestaw nagle przestał działać. Ustawienia dźwięku były sprawdzane, karta dźwiękowa oraz sterowniki także. Zestaw podłączony był w celu sprawdzenia do innego zestawu, lecz efekt podobny. Po włączeniu świeci się tylko dioda zasilania. Czy ktoś miał podobny temat??? (tak to jest pytanie) Sprawdzałeś końcówki mocy? Sprawdź czy zasilanie dochodzi...

Audio Początkujący   28 Lip 2010 20:54 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 864
  • Creative inspire T6100 potencjometr B50K

Miałem opisany problem, tzn. zestaw głośników 5.1 Creative T6100 + karta dźwiękowa Creative X-Fi sam pogłaśniał i ściszał dźwięki, i to z różną częstotliwością. Sądziłem, że to wina oprogramowania (np. sterowników) lub karty, ale po poczytaniu informacji w sieci, doszedłem do wniosku, że to potencjometr. Potwierdzam, że jego wymiana rozwiązała problem...

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   06 Cze 2014 21:29 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 12294
  • Brak dźwięku 5.1 w Windows 7

Mam problem z kratą dźwiękową Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio i głośnikami Creative Inspire T6100 (5.1) pod Windows 7. Chodzi o to że zainstalowałem sterowniki i w teście dźwięku wszystkie głośniki działają prawidłowo, ale gdy włączę na przykład muzykę to działa tylko na 2 przednich. Dodam że na Win XP PRO SP3 wszystko śmiga aż miło. Proszę...

Software serwis   07 Maj 2009 17:09 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 2537
  • Asus X51RL i Creative T6100 nie działają wszystkie głośniki

Problemem mogą być sterowniki, lub co bardziej prawdopodobne, po prostu plik, który odtwarzasz (film) nie ma ścieżki dźwiękowej 5,1. Spróbuj z oryginalną płyta DVD, film ze ścieżka dźwiękowa 5.1.

Laptopy Hardware   11 Gru 2009 15:15 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 2904
  • Samoczynne ściszanie i zgłośnianie dźwięku

Jak w temacie od jakiegoś miesiąca mam dziwny problem z komputerem. Z niewiadomych mi przyczyn dźwięk w pewnym momencie samoczynnie ścisza się lub odtwarzany jest głośniej. Dzieje się to niezależnie od tego co robię, czy oglądam film, czy słucham muzyki, czy też odtwarzam coś z internetu. Przeinstalowałem sterowniki, nawet przeinstalowałem system i...

Komputery Hardware   28 Sie 2016 08:47 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 2622
  • Creative T6100 5.1 działa tylko subofer i dwa przednie

Ale jak to zrobić ??? W panelu sterowania w dźwięku to przestawiłem na 5.1 ale może jakieś sterowniki albo gdzieś indziej??

Audio Serwis   04 Kwi 2008 21:10 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1218
  • Głośniki Creative T6100 (5.1)

One grają dobrze... bo stereo to nie 5.1. Jeżeli już chcesz by grały wszystkie (co jest nieporozumieniem!) to do filmów AC3 Codecs, do muzyki WINAMP 5.1 Edition (bez problemu do pobrania) albo na wszystko inne sterowniki do dźwięku w których można włączyć emu 5.1 . Tyle. I ja teżą mam viste, kartę realteka i kiedy trzeba 5.1 jest.

Komputery Hardware   12 Sie 2009 08:33 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1343
  • Creative Inspire T6100 pytania przed zakupem

Witam! Zamierzam kupić głośniki Creative t6100 ale nie jestem pewien czy mój komputer je pociągnie. W ustawieniach mam opcje 5.1 i trzy wejścia niebieskie, różowe i zielone a przy głośnikach jest pomarańczowe, zielone i czarne gdzie je podłączyć. A czy przy odtwarzaniu muzyki w formacie mp3 na Winampie będą działać wszystkie bo słyszałem, że grają tylko...

Software serwis   29 Kwi 2010 13:30 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 1322
  • Jak podłączyć Creative T6100 5.1 pod ASUS M2N nForce 430

Przecież że idzie. Masz trzy gniazda jack stereo w płycie głównej i trzy wtyczki jack stereo w głośnikach. Całość spinasz razem według kolorów i w sterownikach od karty dźwiękowej przestawiasz na 5.1. Powinno ruszyć od razu. Podstawa to sterowniki. Użyj Google.

RTV Użytkowy   20 Sty 2011 16:07 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 3209
  • C-Media CMI8738/C3DX Audio Device+ Creative T6100

Witam Mam taki problem, a mianowicie mam kartę dźwiękową C-Media CMI8738/C3DX Audio Device, wszystkie głośniki działają, oprócz tego że głośnik centralny jest zamieniony z subwooferem i nie za bardzo wiem jak to zmienić, bo w sterownikach nie mam żadnej takiej opcji. Proszę o pomoc i z góry dziękuję Poprawione:D

Komputery Hardware   10 Mar 2011 06:54 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 3562
  • Creative t6100 2 głośniki działąją w dziwny sposób!

No ale to się mija z celem w ogóle te 2 głośniki mógł bym odpiąc i by same 3 dawały rade To chyba tak nie powinno być Dodano po 3 Dodam jeszcze że moja karta dźwiękowa jest na sterownikach Ac97 może to wina kart dźwiękowej ?

Software serwis   08 Lis 2011 00:24 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 2088
  • Subwoofer (Modecom mc-s1) + 3 głośniki (Creative Inspire T6100) + SB Audigy II

Czy karta muzyczna się nie zepsuje? Czy to w ogóle ma sens? Czy ten głośnik będzie normalnie grał jak włączę jakąś muzykę? Nie nie ma sensu, karta raczej się nie zepsuje. Nie będzie normalnie ten głośnik grał bez dodatkowego wzmacniacza i odpowiedniego skonfigurowania sterowników karty dźwiękowej (cmss). I tak nie ma co się bawić w głośnik centralny...

Początkujący Elektronicy   14 Wrz 2015 12:01 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 687
  • Karta dźwiękowa zintegrowana

w itam m am karte dzwiękową zintegrowaną ... k upiłem głośniki creative inspire T6100 5.1. n ie wiem dlaczego wszystkie głośniki nie działeją . Działają tulko dwa wrzednie i subwofer. p rzeciez mam trzy wtyki do głośników z tyłu kompa i wszystko napewno mam dobrze podłączone .. morze to wina tej karty albo nie mam wystarczających sterowników ... Bardzo...

Komputery Hardware   10 Lut 2009 22:03 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń: 6157
  • Asus P5KPL - Windows 7: brak dźwięku 5.1

Witam, mam problem, mianowicie, podłączyłęm głośniki 5.1. Creative t6100, zainstalowałem najnowsze sterowniki od realteka, i nie mogę ustawić w windowsie 7 aby głośniki były w trybie 5.1. Widzi mi tylko 2 głośniki, grają tylko 2 i soobwoofer. Kiedy wchodze w ustawienia dźwięku, widzi mi inne wejscia jako mikrofon i line in. Programu realteka nie ma...

Software serwis   14 Mar 2013 23:16 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 1563
  • Sound Blaster Audigy nie działa pod Asus A7V8X

Tak jak w temacie. Mam komputer, który poskładałem sobie 5 lat temu: - AMD Duron 1,6 GHz - Asus A7V8X - 80 GB WD - RAM: początkowo jedna kość 256 MB, a teraz 3 kości 256 MB - nagrywarka CD LiteOn, później dokupiłem sobie nagrywarkę DVD LG Ostatnio postanowiłem sobie "ulepszyć dźwięk" kupując głośniki Creative Inspire T6100 5.1 retail ([url=]Link) oraz...

Komputery Hardware   29 Lis 2008 00:55 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 905
  • Sound blaster live windows 7

Witam posiadam kartę dźwiękowa sound blaster live sb0100 emu10k1 . i głosniki creative t6100 5.1 , System operacyjny windows 7 64 bit . Nię mogę znaleść sterowników do tej dźwiękówki :/. Bardzo proszę o pomoc

Software serwis   08 Sty 2011 13:29 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 3404
  • Windows 7 Home Premium x32 - nie w pełni działające 5.1

Witam, mam problem z głośnikami Creative Inspire T6100. Sterownik dźwięku Realtek HD audio. Podczas próby głośników w Menadżerze Realtek wszystkie głośniki działają, tzn głos jest w każdym głośniku pokazanym w teście w odpowiedniej sekwencji. Lecz gdy oglądam jakiś film lub słucham muzyki. Działają tylko 2 przednie głosniki i lekko subwoofer. W centralnym...

Software serwis   26 Paź 2012 09:20 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 1563
  • sound blaster 5.1 live! 0220 nierozwiązywalny problem

witam, chciałbym poruszyć temat, który był wałkowany ( na przeróżnych forach) już wiele razy, jednak nigdy nie doczekał końca, gdyż albo urywał się wątek, albo zbaczał w innym kierunku zależy mi na prostym i dokładnym opisie jak podłączyć, zainstalować i skonfigurować wszystko, aby usatysfakcjonować się eleganckim dźwiękiem 5.1 a więc tak, posiadam...

Komputery Hardware   16 Lis 2012 12:41 Odpowiedzi: 41    Wyświetleń: 8888
  • Falowanie dzwięku podczas odtwarzania muzyki

Witam od dwóch dni mam problem iż podczas słuchania muzyki czy oglądania filmu występuje efekt tzw. falowania dźwięku raz ciszej raz głośniej. podczas jednego utworu głośność dźwięku zmienia się samoczynnie nawet kilkakrotnie. Problem nie występuje na słuchawkach a tylko na głośnikach (mam CREATIVE 5.1 Inspire T6100) posiadam kartę dźwiękową Realtek...

Audio Nagłośnienie Domowe   20 Cze 2012 10:54 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 3607