Od pewnego czasy w moim T4 1,9 Td dziwnie zachowuje się wskazówka temperatury . Więc tak jak jadę temperatura rośnie normalnie ale nie dojdzie do 90 st. Waha się tak w przedziale 60-80 stopni . Ale po chwili wskaźnik spada na zero tak jakby nie działał. Czasami jadąc wolno w korku temperatura na wskaźniku jest normalna 90 st. a po chwili jak jadę szybciej...
137 to właściwie sterownik silnika, może bardziej pompy wtryskowej. To on uruchamia 102 podając masę na 85 lub 86. W 102 sygnał t to temperatura płynu chłodzącego. Dla testu zagnij nóżkę t i przekaźnik świec żarowych powinien awaryjnie uruchamiać świece przez 30 sekund po każdym zapłonie.
a, zapytam jeszcze po co inny jak stary działa?
mam taki sam problem.naprawiłeś
Niezależnie czy się stoi czy jedzie nigdy wyżej nie weszła wsakzówka
Witam. Posiadam busika VW 2,5 TDI i mam z nim problem, bo gdy tylko spadnie trochę temperatura na zewnątrz to po odpaleniu robi mi zasłonę dymna taka ze z tyłu inni kierowcy nic nie widza, ale jak tylko zacznie się podnosić temperatura na wskaźniku problem znika i na wakacjach również nie mam takich problemow.. Pali mi około 8 litrów ON /100 km, nie...
Witam... Mam problem z ogrzewaniem.. Climatronic mój uległ stopieniu. Stopiła się kostka czerwona.. Teraz nie działa w ogóle. Zanim zabrałem się za to działało ale tylko na wysokich obrotach, temperatura też była na max gorąca... Złożyłem kostkę podobnie jak tamta stara.. Założyłem od Sharana climatronic i ten się świeci normalnie.. Lecz nie steruję...
ale będzie miało to jakiś wpływ przez temperaturę? Latem robiona była uszczelka pod głowicą i wszystko było ok, teraz temperatura powietrza decyduje jak odpala.
temperatura silnika pow 80 st.C temp paliwa pow 140 j.m.
Prawidłowa temperatura załączenia elektrycznej pompy to 93°C. Numery oryginalnych czujników: 251 919 501 D - 2-pinowy od grzania świec żarowych 701 919 369 C - 4-pinowy od wskaźnika i dodatkowej pompy
Skontaktuj się ze mną to ci wyślę.
sprzegło nie jest zapowietrzone to się stało jak zrobiła się dodatnia temperatura po mrozach
Niższa temperatura zewnętrzna, zapchany filtr powietrza, wtryski etc...
Witam ponownie. Wiedziałem, ze ktoś się tym tematem jeszcze zainteresuje! oba wskaźniki są jakby były zależne od siebie, gdy rośnie temperatura podnosi się paliwo. Na pewno ktoś wie w czym problem, a może się podzieli? Mechanicy mówią "zepsuło się trzeba WYMIENIĆ".
Temperatura zewnętrzna nie ma nic do rzeczy w tym przypadku. Przyjrzyj się temu małemu wiatraczkowi w klimatroniku.(czy nie jest zabrudzony).
Witam. Wskaźnik temperatury i paliwa raz działał raz nie więc poprawiłem luty w liczniku i poziom paliwa pokazuje normalnie a temperatury nie. Sprawdziłem czujnik temperatury 4-pin przy gorącym silniku (rezystancja 3 MOhm) - czujnik uszkodzony Pomiar napięcia w kostce do czujnika napięcie 9.95V czyli stabilizator ok Zwarłem przewody brązowo-biały i...
chodzi mi o znak na łapie pompy jest wgłąbienie a w który miejscu? czy patrząc z góry jak otworzę maskę zobacze ten znak czy jest z dołu jak się położe pod samochodem mówie cały czas o pompie(wycięcie na kole jest) a znaku wgłębienia nie widzę albo nie wiem gdzie mam patrzeć. Właśnie nie mam czujnika zegarowego!! Ustawiam metodą prób i błędów i tak...
Witam! Mam problem z temperaturą płynu chłodniczego, mianowicie jak uruchomię silnik (np z rana po nocy) ~30 sekund i moment się robi 90 stopni, gdy nim się przejadę temperatura wzrasta nawet do 130 stopni. Ale otwieram maskę moim zdaniem się powinno chłodziwo gotować a tutaj nic (normalne zachowanie jakby miał 90stopni) płyn ani nie bulgocze ani nie...
Witam W VW T4 93 r 2.0 benzyna szwankuje mi temperatura i wskaźnik paliwa.Raz mi nie pokazuje paliwa a raz temperatury. Będę to pierwszy raz robił więc nie wiem i nie śmiejcie sie...... Czy jest tam Sensor?? I czy to od tego zależy?? I gdzie sie znajduje?? A jeśli jest zepsuty to gdzie taki dostane?? pozdrawiam
Sprawdzajac zwyklym miernikiem wyszlo na to ze tak jutro bede mial dokladniejszy przyzad pomiarowy :) Ale wydaje mi sie ze gdyby nei bylo masy to wskaznik nie poszedl by na maksa na zimnym silniku m, A dodam ze nagrzewajac sie temperatura idzie w dol co pokazuje ze czojnik dziala tylko w odwrotnym kierunku . Z odlaczona kostka czojnika paliwo zachowuje...
Witam, postaram się jasno przedstawić problem, mianowicie posiadam VW T4 1.9D z 92r oraz golfa z tego samego roku 1.9TD, w T4 nie działa pomiar temperatury cieczy, gdy robię spinkę na wtyczce od czujnika zegar idzie do końca czyli instalacja plus zegar sprawne(próbowałem zamiast czujnika wpiąć rezystor 30 Ohmów i temperatura na wskaźniku jakieś 70 stopni)...
Witam, mam problem z rozruchem na zimno 2.5 tdi w wersji 109km w LT 35 dokładnie jak się nie mylę silnik ANJ. Objawy - obecnie przy postoju po nocy temperatura około 0 st.C zapala za 2-3 razem, ciepły na raz, nawet gdy jest ok.+5 juz zaczynają być problemy. Akumulator sprawdzał mi gość ze sklepu testerem i podobno jest w dość niezłym stanie, ale jeszcze...
" jak się zatrzymałem na parkinku na 10 min to wtedy wskaźnik zaczął spadac. Koledzy czy to będzie termostat." mam dwa Diesle Vectre 2.0DTi i VW t4 i według mnie jest to normalny objaw w każdym Dieslu, żaden się nie nagrzeje na postoju, chyba że ma dogrzewacz postojowy jak w mojej firmowej T5 1.9tdi, przy termostacie byłby całkiem odwrotny objaw, na...
chłodziarki o których wspominasz to chłodzą ale poniżej otoczenia 18*C a nie -18 W praktyce nie ma to większego znaczenia. Podczas jazdy w upałach pewnie i tak działa klimatyzacja, więc temperatura w samochodzie zwykle nie przekracza 22-25 stopni. A podczas postojów chłodziarkę wystarczy umieścić na dnie i dobrze okryć kocem. Na bardzo długie postoje...
Nie chcę się mądrzyć a jedynie przedstawić swoje doświadczenia i coś, co kiedyś wyczytałem. A gdyby spojrzeć na ten problem z innej strony? Czytałem kiedyś artykuł w gazecie motoryzacyjnej o nowoczesnych silnikach TDI itp. Autor artykułu pisał, że w takich silnikach „występuję problem niedoboru ciepła”, a producenci myślą nawet nad elektrycznym...
D3WZ potrzebuje do uruchomienia podania na trzy przewody plusa. Jeden zasilanie nr 1 we wtyczce numer 7 uruchomienie i nr 6 + jeżeli temperatura spadnie poniżej +15. Miernik i posprawdzaj, ztego co wiem to jeżeli padła pompka to też nie zastartuje.
Jeszcze nic, szukałem cały czas u siebie tego czujnika, bo podobno to przez niego, ale sprawa wygląda dość dziwnie bo na Allegro ten czujnik kosztuje w granicach 35 złotych a u mnie w sklepach ok. 220zł !! różnica 200zł to trochę nie do przyjęcia. Jeszcze jedno pytanie: co może być nie tak z tymi przekaźnikami skoro one normalnie "sptrykają"? Dodano...
Problem dotyczy silnika 1,9 TD, samochód z roku 1997, nie jest to uszczelka pod głowicą. Została wymieniona i nic nie pomogło. Jest tak samo. Znajduje co prawda kolejne miejsca wycieku i je elminuje. Ale pojawiają się ciągle nowe. Tak jakby cisnienie w układzie było za duże, albo układ chłodzenia był niewydolny. Temperatura na wskażniku jest na ogół...
Przekaźnik podwójny na szczycie skrzynka bezpieczników pod kierownicą chyba 20x numer to sterownik silnika dla tego modelu, powinna być linia K do diagnostyki. Czujnik temperatury dwa piny uruchamia przez masę pompę obiegową na pasie przednim, a podwójny do sterownik silnika i dwa na temperaturę licznik.
temperatura na ciepłym sam mu juz symulowałem 90 , a powietrza 20, tps podstawiałem różne od sprawnych aut i nic,a powiem że jak sprawdzam vcds to pokazuje poprawnie czyli zamknięty 0,a pełne otwarcie to 94 ale nie przeszkadza mi to, podciśnienia nie sprawdzałem ile wynosi ale jak mam założony manometr na listwie paliwową to widzę że jest raczej poprawne...
Witam.Zacznę od tego że znajomy kupił audi 80 tdi.Po kilku tygodniach padła mu uszczelka pod głowicą. Po zrobieniu uszczelki zrobił płukankę silnika i po ok 2 tygodniach podczas jazdy zapaliła mu się kontrolka oleju. Czujnik miał nowy więc nawet nie bawiliśmy się w jego podmianę tylko od razu podpięliśmy zegar. Na wolnych obrotach ciśnienie lekko ponad...
Nareszcie mi się udało. Miałeś recje grzestv cała procedura jest podobna, tylko w UNI-CHECK'u nie jest dokładnie opisana. Dynamiczny początek wtrysku musi wynosić ok. 50. Dla zainteresowanych zamieszczam opis Kiedy regulować: Po naprawie lub zamontowaniu pompy oraz regulacji faz rozrządu. Warunki regulacji: Silnik na biegu jałowym, termostat musi zacząć...
Witam. Mam wielki problem z moim nowym nabytkiem.Autko VWt4 2.5tdi 102km syncro. Problem polega na tym, że po wymianie oleju oraz filtra na nowy powyżej 3000rpm zaczęła świecić się kontrolka oleju z sygnałem akustycznym. Po podłączeniu pod VAG (błąd czujnika ciśnienia oleju). Wymieniony na nowy oraz mechanik zalecił przejść z półsyntetyka na mineralny....
Witam. Bardzo prosze was o porade w związku z heblem, którego niedawno zakupiłem Samochód VW T4 2,5 benzyna+lpg sekwencja rok 2000. Auto świeżo zakupione z teoretycznie drobną usterką- mianowicie silnik przerywa na zimnym (choć niezawsze ) -jakby chodził na 4 z 5 cylindrów. Przy zakupie poruszałem przewodami WN i jakoś pomogło. Całą drogę (500km) ciągle...
Jak podłączyć świecę żarowe, kontrolkę oleju i temperatury VW T4 1.9 diesel do samochodu VW T4 1.9 turbo diesel do instalacji TD
Uszkodzony czujnik temperatury
Masz na warszawskiej 8.
Tak, zimne luty często występują w tych zegarach, na stabilizatorze napięcia(dla wskaźników paliwa i temperatury) i na złączu.
Przy obecnych temperaturach świece są nie włączane.Zrób test vagiem.
Suche sterownik na desce rozdzielczej z wyswietlaczem i pokretlem regulacji temperatury
klika słychać, czy to nie bedzie czujnik temperatury?
Piny na czujniku zwierałem ale nie ma reakcji a we wtyczce na liczniku nie wiem który z krórym.
dokladnie , kontrolka i wskaznik temperatury
gdyby padł stabilizator to i wskaźnik paliwa by nie działał
Między 1-2 zmienna rezystancja wraz ze wzrostem temperatury. Między 1-3 ,1-4 brak rezystancji. Między 3-4 przejście po osiągnięciu 95stopni C.
2 pinowy czujnik - Czujnik Temperatury Silnika 4 Pinowy - Czujnik temperatury Płynu chłodzącego 701 919 369 C
Witam czy przedstawiony na zdjęciu zegar od temp silnika to oryginał w t4 czy ktoś sobie przerobił i czy wskazania temp są we właściwym miejscu , może ktoś ma taki zegar ?
A wiec. Z tego co mi wiadomo nie jest to ogrzewanie postojowe tylko dogrzewacz , ktory ma za zadanie dogrzanie silnika podczas temperatur ujemnych. Dlatego brak sterownika. Jest to urzadzenie seryjnie montowane w T4
To pewnie AJT . Zobacz czy po wypięciu czujnika temperatury łatwiej odpali.
Jak wskazuje temperaturę silnika?
czujnik temperatura temperatura objaw temperatura xsara picasso temperatura hyundai temperatura
spawarka schema przekładniki prądu mitsubishi pajero paliwa
ukośnica evolution ukośnica evolution
Tranzystor Q101 w zasilaczu LG 32LN536B - identyfikacja Jak ustawić stację radiową 107.5 MHz w radiu?