Dwa przewody gorące to oznaka zasyfionej nagrzewnicy. Wymieniaj bez zastanowienia.
Poszukaj przekaźnika tail. https://www.google.pl/search?q=avensis+2...
Licznika są zbliżone ,ale mogą się różnić więc trzeba tylko dobry programator i przepisać część z oryginału .
wg ic katalogu bez klimy 5pk1110, z klimą 5pk1180 dotyczy pojazdów od roku 2000,07. Do roku 2000,07 5pk1120, i z klimą 5pk1219
Kolo zębate i tuleja przesuwna.
ten czujnik to pewnie czujnik położenia wału bez niego nie zapalisz samochodu
Na pewno to zacząć od sprawdzenia bezpieczników, jak nie wiadomo który to zabezpiecza, to sprawdzić wszystkie. Jedna skrzynka jest pod maską silnika, druga w kabinie koło kolumny kierownicy.
Sposób ustawienia podany w linku wyżej jest prawidłowy.Nie ma możliwości żeby ustawienie wałków względem siebie uległo zmianie w sposób samoistny. ustawienie wałków można łatwo sprawdzić zdejmując górną pokrywę i obracając wałem doprowadzić do najechania na siebie znaków na kołach zębatych i sprawdzić w tej pozycji znaki główne(według rysunku patrz...
chodzi strasznie głośno (jak traktor) . Pali sie kontrolka silnika i komputer pokazuje błąd p340. Co to może być ? Obwód czujnika położenia wałka rozrządu zaworów wlotowych 1/otwarty
Moze sie przyda: http://img44.imageshack.us/img44/4744/ro...
http://avensis.org.ru/Manual/ 4 plik od góry. Hasło do pliku: ydfsdjk
Jak wymienić bezpiecznik 60A Toyota T22. Nie wiem jak do tego się zabrać, bo żółta obudowa nie chce ruszyć. Czy ten przezroczysty plastyk od góry należy zdjąć? Może ktoś podpowie?
Problemem okazał się całkowicie zatkany IC po wymianie samochód wszystkie problemy zniknęły.
Witam. Od jakiegoś czasu ma zatrzaśnięty schowek pasażera. Uchwyt dzięki któremu się on otwiera bez problemu porusza się " od siebie do siebie", włożyłem klucz ( taki który mam normalnie do stacyjki, żeby uruchomić silnik) włożyłem go do zamka tego schowka i się kręci też bez żadnych oporów. Najwyżej ścianę tam śrubokręt płaski i może uda mi się ten...
Przekaźnik nr. 8281005020 - znajdziesz zdjęcia, to i namierzysz go w aucie..
Czyściłem MA Professional 20-A50 (jedyny preparat w okolicy). Wylałem około pół opakowania. W talerzu było trochę brudu. Lekka poprawa mocy też nastąpiła ale nadal jest kłopot ze stabilizacją.
Także dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Wymieniałem nie raz te łożyska i wiem że trzeba wymieniać kompletne. Kiedyś zdejmowałem przyrdzewiałą tarczę hamulcową i od uderzenia młotkiem w tarczę odpadła ta zębatka . https://japancars.ru/index.php?route=cat... Toyota w tym modelu przewiduje kompletną piastę.
Masz znaki na kole rozrządu górnym i dolnym , bardzo prosto się zmienia, masz jeszcze fotkę http://obrazki.elektroda.net/53_12490245...
Ale co tam jak latałem do frankrurtu to silnik 1,6 na pełnej mocy zrobił 100000km aż się rozleciał. ALe często non stop 190 szło a to prawie odcinka. Także lluzik. Castrol jednak jest coś wart.
Gdzie w bloku silnika jest śruba od spuszczania płynu chłodniczego? Dane samochodu wyżej.
Na abs-ie było: słaby prąd od akumulatora to został on podładowany klemy wyczyszczone łącznie z biegunami w akumulatorze, nowe gniazdo bezpiecznika przy akumulatorze. Coś może być w prawym tylnim kole ale nie wiem i żarówka od stopu się podobno nie paliła. Ale jeśli o ta pompę chodzi to nawet jakbym chciał wymontować sama elektronikę tej pompy to i...
Toyota Avensis T22 to... Avensis 1.
Więc masz tam 2 numery części: 15767-02030, 15767-16150 - zapytaj o nie w sklepach.
Kolego wróć do zwarcia i zobacz dokąd je masz.
Nie ma klap
Dziękuję za pomoc.
Postępujesz niezgodnie z procedurą. Gdzie otwierasz pilotem?
A jeśli chodzi o demontaz to trzeba nacos szczególnie uważać? Wiem, że są tam do odkręcenia: 3 nakrętki przy poduszcze od góry, 2 przy kole, 1 bo stabilizator i 1 od chwili na abs-u i wypiąć jeszcze jakiś tam przewód i wszystko w dół i w głąb w stronę dołu samochodu i wyjąć. Czy coś pominąłem?
Należy sprawdzić łączniki stabilizatora bujając autem za dach na boki.
Slabo szukasz :D http://obrazki.elektroda.pl/1983924200_1...
chodzi ci o nagrzewnicę od ogrzewania ?? to tylko spuszczasz płyn z układu chłodzenia i możesz przystąpić do demontażu
Na początek bym podmienił zaworki SCV. Z tymi zaworkami jest tak że w jednym silniku nie chcą chodzić, podkładamy do drugiego i jest gitara. Pozdrawiam.
Wygląda że kręcąc w prawo pasek się zluzuje.
Niestety pod nogami kierowcy nie ma przekaźników
Z jednej strony wystarczy wyłączyć zapłon, z drugiej strony jak rozepniesz akumulator, to będziesz miał pewność. Najczęściej to jest tak, wyłączasz zapłon, demontujesz jakiś element układu poduszek, trzeba przestawić auto, skręcić kierownicą itp. Włączasz zapłon i cieszysz się świecącą kontrolką poduszek, czasem słychać radosne o kur...
Trudno "wróżyć" z opisu, trzeba by dokładnie sprawdzić układ kierowniczy. Może wybrać się do diagnosty? Chyba nie warto ryzykować życia.
Tez mi się wydawało, że to sporo roboty. Ok dzięki za odpowiedź.
Niebieski trzeba przez chleb lać by barwnik został w chlebie bo dysze się zapchają w spryskiwaczach.
Tester pilotów i sprawdź, czy pilot w trakcie "nadawania" - emituje fale radiowe ?
Wymieniłem olej we wspomaganiu ale i tak przy max skręcie trochę piszczy, co prawda słabiej ale i tak drażni ucho.
Witam. Pytanie jest następujące: Jak rozłączyć dźwignie wycieraczek od silnika i od elementów na których zamocowane są wycieraki. Proszę o odpowiedź.
Witam. Jeśli bym chciał zdemontować instalację gazową w samochodzie to mogę zlecić to mechanikowi który np. wymieniał filtry w takich instalacjach czy lepiej jest dać ten samochód do gazownika? Toyota Avensis t22 '97r. Silnik benzyna 1.8, nr silnika 7A-FE, 110KM. Pozdrawiam.
Mam pytanie, czy w modelu silnika 7a-Fe przy wymianie paska rozrządu, trzeba też wymienić pompę, czy jest to zbędnę. Jakie paski polecacie do tego modelu?
Krzyżaki nie występują tylko w napędzie ale również w kolumnie kierowniczej.latwo to wyguglowac
A co mają zegary,do temperatury jaką widzi ecu?Pewnie termostat,bądz czujnik temperatury. W d4d nie ma jak Ty to napisałeś ssania.Zapewne chodzi Tobie o podwyższone obroty jakie są na zimnym silniku,a jest to spowodowane tym że masz włączony "klimatronik" i silnik próbuje jak najszybciej nagrzać płyn biegnący do nagrzewnicy.Wyłącz przed porannym uruchomieniem...
Czy nikt nie ma pojęcia co to jest
Witam. Wymieniłem rozrząd w toyocie Avensis t22 2.0 d4d. Ustawiłem wszystko na znaki jednakże po założeniu nowego paska wychodzi mi przestawienie na wale o 1/2 ząbka. Sprawdziłem wielkości wymienionych rolek są identyczne, pasek ma tą samą ilość zębów. Ściągnąłem Koła zębate i kliny wszystko jest w porządku. Macie jakieś pomysły czy może być to spowodowane?
do około 300 zł
1. Czy ktoś ma doświadczenie lub wymieniał przewody hamulcowe i paliwowe w Toyota Avensis T22 ( chodzi tu o przewody elastyczne ) i jakiej firmy najlepsze? 2. I tak samo jak wyżej ale tym razem chodzi o przewody miedziane do tego samego samochodu. Bo pieniądze łatwo wydać a jak coś nie będzie pasowało to będzie problem. Tu podaje linki do tych aukcji...
Witam. Mam do przykręcenia 3 śruby od poduszki przedniej. Ile tam jest Nm? Szukam, szukam i nie mogę znaleźć. Toyota Avensis t22, rocznik: 1997, silnik benzyna 110 KM, ozn. silnika 7A-FE, hatchback. Moze znacie jakiś katalog z wartościami do różnych śrub? Pozdrawiam.
W takim razie zadzwoń do nich aby się upewnić czy jest to to co Ciebie interesuje
Na początek naładuj akumulator. jak stało się to po zatankowaniu to podejrzewałbym złe paliwo . Na początek wymień filtry paliwowe.
Moja Toyota Avensis T22 D4D 2002 przestała któregoś dnia odpalać, zero błędów, czek nie świecił. Przy próbie odpalenia z plaka ciężko zapaliła i chodziła równo, dopóki nie zgasiłem. Wyskoczył czek sprawdzenie komputerem, uszkodzony układ paliwowy. Pan mechanik diagnoza: zezłomować albo wtryski, koszt przewyższył wartość. Wymieniłem zaworki SCV, samochód...
Temat nieaktualny. Wlutowałem się bezpośrednio w procesor AUDIO, z zastosowaniem rezystorów 2.2kOhm i kondensatorów foliowych 100uF. Działa poprawnie lecz podczas korzystania z zapalniczki (Ładowarka) słychać cykanie w głośnikach. Jeszcze nie wiem jak ten problem obejść.
Sprawdź czy gazownicy nie przydławili zbytnio dolotu powietrza do silnika?
Toyota Avensis T22, rocznik: 1997, silnik: benzyna; 7A-FE, typ nadwozia: hatchback, pojemność silnika: 1,8 litra, do pracy jeżdżę w 2 strony 50 parę kilometrów, obecny stan licznika to: prawie 513 tysięcy,
Witam, Czy ktoś próbował "domowymi sposobami" dorobić wejście aux w fabrycznym radiu W53804. Czy pozostaje mi kupić jakiś nietani adapter Aux? Pozdrwiam
Witam. Za jakiś czas będę musiał wymienić uszczelkę pokrywy zaworów. Wiem, że są tam podajże 4 śruby od góry i trzeba je odkręcić, wyjąć przewody zapłonowe, odkręcić cewki zapłonowe i odkręcić świece. Ale czy coś jeszcze trzeba zrobić żeby tą pokrywę wyjąć? Bo nigdy tego nie robiłem przynajmniej nie w tym samochodzie, a nie chcę niczego uszkodzić. A...
Witam. Mam autko Toyota Avensis T22 z 1998 roku, 1.6 16V 110KM. Jeździło do tej pory dość dobrze (drobne problemy z zapłonem ale wymieniłem kable i świece i jest ok). Przyjechałem nim wczoraj z niedługiej trasy, normalnie zgasiłem silnik i było wszystko ok. Dziś chciałem jechać rano i niestety auto nie odpala. Nie ma mi kto pomóc sprawdzić czy jest...
Witam, w mojej Toyocie Avensis t22, rozwarstwił się kolektor ssący. Nowy kosztuje ok. 2 tys., używany może mieć podobną usterkę, lub za parę tysięcy może ona wystąpić, ( jest to bolączka kolektorów Toyot z tego okresu ). Z tego co się orientuję, to jest możliwość naprawy poprzez wkręcenie, w odpowiednie miejsce wkrętów. Z powyższym mam pytanko: czy...
Chyba razem z oświetleniem kabiny ale ja mogę mieć inaczej w T22.
Nie ma różnic w samym siniku.Może być tylko w układzie wtryskowym,a przez to inna jest pompa wody i sprzęgło.W RAV 4 będą wtryski czteropinowe i pompa z zaworami SCV więc tak jak w avensis T22 i starszej corolli E12. Pomimo wszystko głowica wałki i reszta silnika podejdzie.
Logi Dynamiczne (Delphi) https://vaglogs.com/log/002-025-Not-Runn... Już wstępnie się umówiłem ze znajomym mechanikiem. Będziemy rozbierać wydech i zmieniać sondę lambda i zobaczymy co to powie. A ja sam w wolnym czasie dalej będę szukał nieszczelności. Jak coś ustalę podzielę się informacjami niebawem. Przy okazji...
Witam. Mam pytanie. Jakie żarówki są użyte do podświetlenia zegarów i konsoli centralnej? Pozdrawiam.
Avensis T22, 1.6 16V benzyna 110KM, 4A-FE, sterownik instalacji STAG 200 GoFast.
Gdzie dokładnie znajduje sie przekaźnik pompy paliwa w Avensis T22. Pod deską są tylko bezpieczniki.
Witam. Mam do wymiany gumową rurę układu chłodzenia, która znajduje się między silnikiem a ścianą grodziową przy pompie wody i alternatorze. Zdjęcia dodam do postu. Trzeba tą rurę wymienić tylko nie wiem jak ona się fachowo nazywa, czy ma dwie średnicę i czy trzeba demontować tam pompę wody i inne rzeczy żeby się tam dostać? Poszukałem ale znalazłem...
Ciśnienie benzyny sprawdzić. Na gazie jest OK jak mniemam ?
Mam problem z silniczkiem nawiewu przestał działac ale nie jest spalony bo udało mi sie go uruchomić na chwilke.Chciałem prosic o poradę jak się do niego dostać.zZ góry dziękuję.
U nas nic nie otwierają bez oględzin.
Witam. Prawdopodobnie za może połroku może trochę dłużej będę pewnie zmieniał samochód. Dlatego, że jeżdżę obecności e toyota Avensis T22 ( I generacja ) i podoba mi się ten samochód to bym taka kupił. Poczytałem trochę i najlepszą by była z silnikiem benzynowym 1.8 . Chciałem w 2.0 ale wyczytałem, że jest on paliwożerny a 1.8 jest taki w sam raz do...
Witam wszystkich. Posiadam Toyotę Avensis T22 z firmowym radiem Toyota W53804. Chciałbym do niego dorobić wejście AUX (gniazdo jack 3,5) Radyjko rozebrałem i na płytce drukowej znajduje się układ scalony (procesor dźwięku) M62490FP. W dokumentacji są opisane dwa wejścia prawdopodobnie w które mógłbym podłączyć przewody. Pin 2 , 3 i pin 34, 35 (Differential...
WItam. Mam problem z toyota avensis t22 z 2000r. Mianowicie po podlaczeniu gniazda przyczepki w instalacji ktorej zrobilo sie zwarcie znikly w aucie kierunkowskazy oraz swiatla postojowe tyl i przod oraz podswietlanie licznika. Kierunkowskazy juz zostaly naprawione, byla to kwestia bezpiecznika, natomiast swiatla sa dla mnie zagadka. Sprawdzilem wszystkie...
toyota avensis verso t22 2002rok 2.0 vvt-i nalatane już 854tyś km z czego 720 na gazie wtryski jeszcze oryginalne ale już zaczyna szarpać więc pora wymienić w silniku wymieniałem jedynie 100tyś temu cewki bo jedna siadła tak to tylko tankować i lać olej co 10-15tyś km nowy nawet rozrządu nietykałem kompresja w okolicach 10 instalacja normalna sekwencyjna...
Jak w tytule.
Witam poszukuję konkretnego działającego na 100% interfejsu,skanera,testera do Toyoty Avensis t22 rok 2001 po LF 2litry 150 KM benzyna .W cenie bardzo przystępnej .Szukałem na forach ale niestety nic pewnego nie znalazłem Pozdrawiam
Witaj zbigniew9, nie lepiej o problemach ze swoim autkiem, popytać na Forum Toyoty Avensis? Posiadam T22 i wiele razy na owym forum, udzielono odpowiedzi na moje problemy. Pozdrawiam.
Toyota Avensis T22 przed liftingiem - Instrukcja użytkownika (pl)
toyota Avensis 2.0 Bo to jeden rocznik i jedna wersja silnikowa była...? Widać po zdjęciu że to T22 w dieslu.
Witaj, nie wiem jak w innych modelach, ale fabryczne radia w T22 i T25 nie posiadają kodu. Nie wiem jaki masz problem, ale np. po odłączeniu akumulatora, musisz na nowo ustawić zegarek oraz stacje radiowe. Pozdrawiam.
Witam. Zastanawiam się nad wymianą lub regeneracja maglownicy, co byłoby lepsze? Czy ktoś demontował ją sam? Jak to wygląda? Samochód to toyota Avensis T22, rocznik 1997, liftback (hatchback), silnik benzyna 1.8, ozn. silnika: 7A-FE. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
Witam Mam pytanie odnośnie, oświetlenia wewnątrz samochodu, chodzi mi o Toyotę Avensis T22 z 2000r przed FL. Jeśli samochód był zamknięty z pilota i w momencie otworzenia go pilotem, czy światełko wewnątrz samochodu powinno się zaświecić czy tylko zapali się w tedy gdy dopiero otworzę drzwi klamką?. Pozycja jest ustawiona na DOOR. Jeśli chodzi o ścisłość...
A może kolega poda która Avensis: T22, T25, T27. Silnik D4D, benzyna. Jak ktoś napisze że turbina w silniku 90 kM to zostanie wyśmiany.
Witam mam problem ze swoją Toyotą Avensis t22 d4d a mianowicie ostatnio postanowiłem przypalić trochę stare opony (wiem ze to głupota) i zaciągnąłem hamulec ręczny przy paleniu. Efekt był niezły lecz zauważyłem ze zapaliła mi się kontrolka ABS'u no i nie chce zgasnąć :( w zasadzie da się z tym żyć tylko ze jak przyjdzie zima to warto by było go mieć...
Gratuluję najgorszego silnika Toyoty T22/T25. Najgorszych mechaników. Proponuję sprzedać lub zamienić na pancerny 110 kM. Przy zakupie było podejrzanie tanie jak na ten rocznik?
Jak napisał RsNeo, prawdopodobnie owa kontrolka jest od alarmu. W mojej avensis t22 jest również umiejscowiona w tym miejscu.
Witam. Mam taki problem. Toyota Avensis t22 1.6 benzyna gaz 1999r produkcji. Po odpaleniu na zimnym silniku oczywiście na benzynie szarpie, czasami nie da się ruszyć bo się dławi. Jak złapie temperatury na benzynie można jechać ale brak jej trochę mocy. Po przełączeniu na gaz zachowuje się normalnie. Praktycznie cały czas jeździ na gazie. Sprawa jest...
Witaj, posiadam ową Tojkę T22 ( z tyłu tarczo - bębny ) i również w tym roku robiłem hamulec ręczny, okazało się że poodklejały się okładziny od szczęk hamulca, które to ocierały o wnętrze bębna. Za nowe linki + szczęki hamulcowe ( bębny w porządku ) wraz z robocizną, zapłaciłem 440 zł. Uważam iż jest to dobra inwestycja, mając na uwadze że przez następnych...
TOYOTA AVENSIS 2001 T22 instrukcja obsługi POLSKI Producent: TOYOTA Model: AVENSIS 2001 T22 Jezyk: POLSKI
Witaj, za tą kwotę polecam Toyotę Avensis T22, wygodne, bezawaryjne autko, które można kupić od pierwszego właściciela w bardzo dobrym stanie. Części mimo że to Japończyk, wcale nie są drogie, zamienników do bólu. Wersje przed FL bardzo dobrze znoszą gaz, niestety po, zwłaszcza w silnikach VVTi w gazie trzeba sprawdzać luzy zaworowe, a one posiadają...
Witaj, niedawno byłem z takim problemem jak ty, pierwsze autko, najlepiej hatchback do 10 tys. zł. warunek: klimatyzacja + benzyna. Kupiłem ( O IRONIO ), Toyotę Avensis t22 1.6 vvt-i. Pojechałem nią od razu na przegląd i okazało się że do zrobienia mam jedynie hamulec ręczny ( łapie u góry ), oraz zabezpieczenie antykorozyjne podwozia, ma 13 lat więc,...
Witam Posiadam Toyotę Avensis T22 z 2000r z silnikiem 3s-fe 128 KM, Reduktor Alaska AT-09, wtryski Valtec. Moje pytanie tyczy się mapy LPG. Chciałem się zapytać, czy jest w miarę dobrze ustawiony mnożnik. Mapę na benzynie zrobiłem jadąc na każdym biegu do 3000 RPM, tą samą czynność powtórzyłem na LPG na tym samym odcinku. Mam jeszcze pytanie odnośnie...
Jak to jest z tymi BOX-ami , pasującymi niby do każdego auta a wymagające tylko zmiany wtyczek ? Przecież każdy silnik ma inne parametry i nie może to być ujednolicone !! Może z T22 do T25 można by założyć , ale gdzie podpiąć brakujące 3 przewody v-techa ? T22 ma kostki 3 pinowe a T25 - 6 pin.Inne auta mają 4 ; 6 ; 8 pinów . Czy ktoś już adaptował do...
Cóż wracam do tematu gdyż "wyprostowałem swoje auto.... ;) Natomiast wpadł mi w ręce napęd od T22 ale HB, pasuje, lecz ma jeden mankament... mniejszy zakres pracy no i finisz w pozycji prawie pionowej... :( Jako, że elementem ograniczającym ruch wycieraczki jest przekładnia, spróbuję ją przełożyć.
Witam wszystkich. Mam pytanie, od jakiej Toyoty, będą pasować fotele do Corolli E11 Wagon z 1997 roku, bez ingerencji mechanicznej? Z góry dziękuję za pomoc. wlasnie sam rozkminiam ten temat od lat i ciezka sprawa. Mam liftbacka e11 z 2000r 5 drzwi ale niedawno moj kolega kupil avensis I t22 ktora ma wygodniejsze fotele i na oko podobny rozstaw śrub....
Witaj, moim zdaniem odwiedź Forum Toyoty Avensis, ten rocznik to model T25, znajdziesz tam odpowiedzi na wiele nurtujących pytań. Wiem to z własnego doświadczenia, tylko że ja posiadam T22. Pozdrawiam.
Witaj, poczytaj forum Toyoty Avensis, generalnie silniki 1.6 i 1.8 vvti, były zalewane Castrolem który to olej powodował zapiekanie pierścieni na tłokach. Toyota nawet w ramach gwaracji wymieniała cały dół silnika tzw.short block. Ta wada była usunięta dopiero w Avensis t25 FL, w 2006r. ( tylko nie wiadomo z jakiego okresu pochodzi silnik ). Moim zdaniem,...
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200104_... Tu masz za pół ceny,tej co powiedzieli w serwisie.
Witam, problem poruszany wielokrotnie zarówno na elektrodzie jak również i na innych forach. Niestety wszystkie wątki kończą się na niczym. Mam Avensis T22 i ciągły problem z centralnym zamkiem. Mam instrukcję programowania centralki i w kilka sekund sobie koduję zagubionego pilota i jest ok. W którymś momencie - po mniej więcej roku użytkowania samochodu...
avensis toyota toyota avensis toyota avensis obroty
poziom sygnału telewizji naziemnej płyta główna radio pioneer numer karty sieciowej
samsung ue55d8000 toshiba 32l4353d
Jak wyłączyć zmieniarkę CD w Citroën C3 Picasso? VW T6 - Błędy P0641, P0651, P0697, P06A3 po zgaszeniu silnika