Na pewno to zacząć od sprawdzenia bezpieczników, jak nie wiadomo który to zabezpiecza, to sprawdzić wszystkie. Jedna skrzynka jest pod maską silnika, druga w kabinie koło kolumny kierownicy.
Kolo zębate i tuleja przesuwna.
http://avensis.org.ru/Manual/ 4 plik od góry. Hasło do pliku: ydfsdjk
Poszukaj przekaźnika tail. https://www.google.pl/search?q=avensis+2...
Przekaźnik nr. 8281005020 - znajdziesz zdjęcia, to i namierzysz go w aucie..
Dwa przewody gorące to oznaka zasyfionej nagrzewnicy. Wymieniaj bez zastanowienia.
Czyściłem MA Professional 20-A50 (jedyny preparat w okolicy). Wylałem około pół opakowania. W talerzu było trochę brudu. Lekka poprawa mocy też nastąpiła ale nadal jest kłopot ze stabilizacją.
Licznika są zbliżone ,ale mogą się różnić więc trzeba tylko dobry programator i przepisać część z oryginału .
Sposób ustawienia podany w linku wyżej jest prawidłowy.Nie ma możliwości żeby ustawienie wałków względem siebie uległo zmianie w sposób samoistny. ustawienie wałków można łatwo sprawdzić zdejmując górną pokrywę i obracając wałem doprowadzić do najechania na siebie znaków na kołach zębatych i sprawdzić w tej pozycji znaki główne(według rysunku patrz...
ten czujnik to pewnie czujnik położenia wału bez niego nie zapalisz samochodu
wg ic katalogu bez klimy 5pk1110, z klimą 5pk1180 dotyczy pojazdów od roku 2000,07. Do roku 2000,07 5pk1120, i z klimą 5pk1219
chodzi strasznie głośno (jak traktor) . Pali sie kontrolka silnika i komputer pokazuje błąd p340. Co to może być ? Obwód czujnika położenia wałka rozrządu zaworów wlotowych 1/otwarty
Moze sie przyda: http://img44.imageshack.us/img44/4744/ro...
Slabo szukasz :D http://obrazki.elektroda.pl/1983924200_1...
Na początek naładuj akumulator. jak stało się to po zatankowaniu to podejrzewałbym złe paliwo . Na początek wymień filtry paliwowe.
Problemem okazał się całkowicie zatkany IC po wymianie samochód wszystkie problemy zniknęły.
Jak wymienić bezpiecznik 60A Toyota T22. Nie wiem jak do tego się zabrać, bo żółta obudowa nie chce ruszyć. Czy ten przezroczysty plastyk od góry należy zdjąć? Może ktoś podpowie?
Witam. Od jakiegoś czasu ma zatrzaśnięty schowek pasażera. Uchwyt dzięki któremu się on otwiera bez problemu porusza się " od siebie do siebie", włożyłem klucz ( taki który mam normalnie do stacyjki, żeby uruchomić silnik) włożyłem go do zamka tego schowka i się kręci też bez żadnych oporów. Najwyżej ścianę tam śrubokręt płaski i może uda mi się ten...
Masz znaki na kole rozrządu górnym i dolnym , bardzo prosto się zmienia, masz jeszcze fotkę http://obrazki.elektroda.net/53_12490245...
Także dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Gdzie w bloku silnika jest śruba od spuszczania płynu chłodniczego? Dane samochodu wyżej.
Ale co tam jak latałem do frankrurtu to silnik 1,6 na pełnej mocy zrobił 100000km aż się rozleciał. ALe często non stop 190 szło a to prawie odcinka. Także lluzik. Castrol jednak jest coś wart.
Na początek bym podmienił zaworki SCV. Z tymi zaworkami jest tak że w jednym silniku nie chcą chodzić, podkładamy do drugiego i jest gitara. Pozdrawiam.
Na abs-ie było: słaby prąd od akumulatora to został on podładowany klemy wyczyszczone łącznie z biegunami w akumulatorze, nowe gniazdo bezpiecznika przy akumulatorze. Coś może być w prawym tylnim kole ale nie wiem i żarówka od stopu się podobno nie paliła. Ale jeśli o ta pompę chodzi to nawet jakbym chciał wymontować sama elektronikę tej pompy to i...
Niestety pod nogami kierowcy nie ma przekaźników
Kolego wróć do zwarcia i zobacz dokąd je masz.
Nie ma różnic w samym siniku.Może być tylko w układzie wtryskowym,a przez to inna jest pompa wody i sprzęgło.W RAV 4 będą wtryski czteropinowe i pompa z zaworami SCV więc tak jak w avensis T22 i starszej corolli E12. Pomimo wszystko głowica wałki i reszta silnika podejdzie.
Z jednej strony wystarczy wyłączyć zapłon, z drugiej strony jak rozepniesz akumulator, to będziesz miał pewność. Najczęściej to jest tak, wyłączasz zapłon, demontujesz jakiś element układu poduszek, trzeba przestawić auto, skręcić kierownicą itp. Włączasz zapłon i cieszysz się świecącą kontrolką poduszek, czasem słychać radosne o kur...
Więc masz tam 2 numery części: 15767-02030, 15767-16150 - zapytaj o nie w sklepach.
Witaj, nie wiem jak w innych modelach, ale fabryczne radia w T22 i T25 nie posiadają kodu. Nie wiem jaki masz problem, ale np. po odłączeniu akumulatora, musisz na nowo ustawić zegarek oraz stacje radiowe. Pozdrawiam.
Toyota Avensis T22 - instrukcja obsługi w języku polskim (PDF) wydanie: 2001
Zabrałem się za to wczoraj. Dziś robie, a raczej kontynuuję lewą stronę. Mam najprostsze ściągacze i pneumata oraz grzechotki u klucze płasko-oczkowe. Więc jest w pożądku. Dodano po 2 Dzięki, że potwierdziłem, że tam jest tyle śrób i czy jest coś na co trzeba szczególnie uważać. Ale to tak jak marginesie. Mój tata mnie namówił żeby zrobić to garażu...
Postępujesz niezgodnie z procedurą. Gdzie otwierasz pilotem?
Nie ma klap
Niebieski trzeba przez chleb lać by barwnik został w chlebie bo dysze się zapchają w spryskiwaczach.
Witam.Chciałem się zapytać czy warto zakupić taki oto model samochodu toyota avensis rok 2004 1.8 vvti (129km) kombi.Na co ewentualnie zwrócić uwagę przy zakupie czy te silniki nadają się do gazu pozdrawiam.
Należy sprawdzić łączniki stabilizatora bujając autem za dach na boki.
Witam, nie wiem czy mogę zamieścić ten post tu ale spróbuję :) Zamierzam kupić Toyotę Avensis II 2005 r. https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-ave... zastanawiam się na co zwrócić uwagę przy zakupię i czy warto ten egzemplarz nabyć akurat za tą cenę. Może ktoś coś podpowie,...
Witam. Prawdopodobnie za może połroku może trochę dłużej będę pewnie zmieniał samochód. Dlatego, że jeżdżę obecności e toyota Avensis T22 ( I generacja ) i podoba mi się ten samochód to bym taka kupił. Poczytałem trochę i najlepszą by była z silnikiem benzynowym 1.8 . Chciałem w 2.0 ale wyczytałem, że jest on paliwożerny a 1.8 jest taki w sam raz do...
Dziękuję za pomoc.
Witam. Wymieniłem rozrząd w toyocie Avensis t22 2.0 d4d. Ustawiłem wszystko na znaki jednakże po założeniu nowego paska wychodzi mi przestawienie na wale o 1/2 ząbka. Sprawdziłem wielkości wymienionych rolek są identyczne, pasek ma tą samą ilość zębów. Ściągnąłem Koła zębate i kliny wszystko jest w porządku. Macie jakieś pomysły czy może być to spowodowane?
Trudno "wróżyć" z opisu, trzeba by dokładnie sprawdzić układ kierowniczy. Może wybrać się do diagnosty? Chyba nie warto ryzykować życia.
Witam wszystkich, Moje pytanie odnosi się Toyota Avensis 2,2 D-4D 2005 rok 177 KM, czy warto taki samochód kupić??? Jak to jest z ich awaryjnością?? przebieg około 215tys km. Części w dzisiejszych czasach to nie problem. A może orientujecie się jak jest z ich spalaniem? Bardzo proszę o pomoc i porady. Pozdrawiam
Tester pilotów i sprawdź, czy pilot w trakcie "nadawania" - emituje fale radiowe ?
WItam. Mam problem z toyota avensis t22 z 2000r. Mianowicie po podlaczeniu gniazda przyczepki w instalacji ktorej zrobilo sie zwarcie znikly w aucie kierunkowskazy oraz swiatla postojowe tyl i przod oraz podswietlanie licznika. Kierunkowskazy juz zostaly naprawione, byla to kwestia bezpiecznika, natomiast swiatla sa dla mnie zagadka. Sprawdzilem wszystkie...
Witam. W żaden sposób nie mogę sprawdzić jaka mam wersję wyposażenia w swojej toyocie, sszczególnie interesują mnie poszczególne systemy jakie są w niej zamieszczone gdyż chciałbym wystawic ja na sprzedaż. Benzyna 2004, 1.8. Oto numer VIN SB1ER56L80E057953. Czy mógłby ktoś pomóc.
Witam. W żaden sposób nie mogę sprawdzić jaka mam wersję wyposażenia w swojej toyocie, sszczególnie interesują mnie poszczególne systemy jakie są w niej zamieszczone gdyż chciałbym wystawic ja na sprzedaż. Benzyna 2004, 1.8. Oto numer VIN SB1ER56L80E057953. Czy mógłby ktoś pomóc.
Witam Mój problem polega na wysokich obrotach w Avensis t22 2.0 16V 128 km 3s-fe 2000 rok. Od pewnego czasu po przejechaniu dość dłuższych odcinków ok 100 i więcej km, obroty wzrastały do ok 1600 na jałowym biegu, parę razy przegazowka i obroty wracały do normy. Po odpaleniu na zimnym po nocy na ssaniu obroty sięgały 2 tys. teraz problem się z potęgował,...
Wymieniłem olej we wspomaganiu ale i tak przy max skręcie trochę piszczy, co prawda słabiej ale i tak drażni ucho.
Chodzi o nagrzewnicę która znajduje się w kabinie samochodu w kokpicie.
Wygląda że kręcąc w prawo pasek się zluzuje.
Witam poszukuję konkretnego działającego na 100% interfejsu,skanera,testera do Toyoty Avensis t22 rok 2001 po LF 2litry 150 KM benzyna .W cenie bardzo przystępnej .Szukałem na forach ale niestety nic pewnego nie znalazłem Pozdrawiam
Mam pytanie, czy w modelu silnika 7a-Fe przy wymianie paska rozrządu, trzeba też wymienić pompę, czy jest to zbędnę. Jakie paski polecacie do tego modelu?
Witaj, posiadam ową Tojkę T22 ( z tyłu tarczo - bębny ) i również w tym roku robiłem hamulec ręczny, okazało się że poodklejały się okładziny od szczęk hamulca, które to ocierały o wnętrze bębna. Za nowe linki + szczęki hamulcowe ( bębny w porządku ) wraz z robocizną, zapłaciłem 440 zł. Uważam iż jest to dobra inwestycja, mając na uwadze że przez następnych...
Witam Mam pytanie czy Ci to się udało? Bo jak jest to możliwe to i ja bym spróbował. Pozdrawiam
A co mają zegary,do temperatury jaką widzi ecu?Pewnie termostat,bądz czujnik temperatury. W d4d nie ma jak Ty to napisałeś ssania.Zapewne chodzi Tobie o podwyższone obroty jakie są na zimnym silniku,a jest to spowodowane tym że masz włączony "klimatronik" i silnik próbuje jak najszybciej nagrzać płyn biegnący do nagrzewnicy.Wyłącz przed porannym uruchomieniem...
Witam. Pytanie jest następujące: Jak rozłączyć dźwignie wycieraczek od silnika i od elementów na których zamocowane są wycieraki. Proszę o odpowiedź.
To postaraj się dobrać po wymiarach, jak w sklepie im się będzie chciało to sprawdzą
Najpierw zadaj sobie pytanie "do jakiej kwoty chcesz" i dopiero po tym, można przebierać.
Czy nikt nie ma pojęcia co to jest
avensis toyota toyota avensis obroty katalizator toyota avensis
własny papier błędy accord kontrolka ładowania megane
klimatyzator przenosny klimatyzator przenosny
Sygnał dźwiękowy podczas jazdy w Renault Trafic III - co oznacza? Silnik DC z oznaczeniem 230V 50Hz - wyjaśnienie