Mam prawie identyczny problem co kolega wyżej a mianowicie po wylaczeniu auta nie dziala nic i wszystko się resetuje :| Radio, licznik, zegarek nie dziala centralny i lampki wewnetrzne tez nie swieca. Jesli jest to wina masy bo slaba to jak to sprawdzić, gdzie i jak naprawic??
Kolego mam identyczny problem w moim volvo t4 czy po wymianie tych kabli świec i cewek problem ustąpił?
Miałem podobnie z v40 brata. W Octavii działało, a minute później w Volvo juz nie. Moduł za 40zl z portalu aukcyjnego. Po wykonaniu bliżej nie określonej sekwencji resetòw telefonu, Odłączeń modułu i zapłonu zaczęło działać, a przestało w octavii. To chyba jakiś problem z tymi modułami...
Testerem do cewek, inaczej czarno to widzę Dokładnie tak jak mówi poprzednik, żadne podpinania pod akumulator lub zasilacz. Omomierz też się na wiele nie zda.
Kontrolka emisji spalin. A to przekrzywione do litera λ
chciałem tylko sprostowac bo ktos napisał ze silnik z volvo turbo majac 150 tysiecy uwaza jak by miał dwa razy tyle, a czy wiesz ze bebechy silnika T4 ma kute? nadal obstawiasz na swoim ????
odgrzeje kotleta :) załozyłes gazior do T4?
No przecież pisze!
Rudi weź się za śpiewanie, bo z mechaniką chyba Ci nie wyjdzie, z czytaniem też kiepsko, za takie pytanie dostaniesz ostrzeżenie. chyba, że to elektroturbo. Ale dziś pierwszy kwietna i cuda się dzieją na Elce. 2 litry na setkę to całkowity brak uszczelniaczy (kamyki) Turbo sprawdzasz manometrem na ciśnienie, a jak odkręcisz przewód powietrzny to zobaczysz...
...Nie zależy mi na prędkościach... Samo podnoszenie mocy bez zmiany przełożeń prędkości o wiele nie podniesie. Zainteresuj się czy nie lepiej do obecnego silnika zaadaptować część osprzętu z silnika od Volvo.
Volvo V40 T4 2.0t 200km Volvo C70 2.0t 225km lub 2.4t 250km To takie niepozorne co potrafią łomot dać ;)
ale pytanie gdzie ta odma jest . jak ja rozkrecic i co dokladnie. co przeczyscic?
daj maila na priv to podeśle materiały
volvo V40 T4
Na filmie włączasz napisy, potem w ustawienia automatyczne tłumaczenie i język polski. Wszystkie silniki VW 2.5 TDI pięciocylindrowe, montowane w T4, LT i Volvo, ustawiane są identycznie. Tylko kąt wtrysku się zmienia w zależności od oznaczeń silnika. Pasek główny to pewnie Ci się uda wymienić, ale na pasku pompy wtryskowej polegniesz. Tego paska nie...
założyłem Landi Renzo Omegas. Jeszcze nie wiem czy to była dobra decyzja. temat zamykam
Silnik B5254 T4 220kW :?:
witam mam problem z ustawieniem volvo 1.9t 200km konfiguracia: reduktor magic3 (1.1 bar) wtryski magic jet (3mm) stag 300,faro fi6 wystepuje sporadyczne szarpanie lub spadek mocy,wysoki cut-off,podzespoly nowe,pb ok.ponizej oscyloskop
Może filtr paliwa zapchany?
Volvo z silnikiem T4 lub wersja R.
A tak dokladniej ? Moze zaproponujesz jakies wtryski ?
Będziesz potrzebował: https://www.automatsentyrz.pl/uszczelka-... oraz https://www.automatsentyrz.pl/filtr-olej... . Ta skrzynia (GM4T65E) nie ma korka spustowego oleju.
chodzi o to że chce auto jak najszybciej sprzedac.
Naprawdę nikt nie miał takiego problemu?
Jest to coś takiego na obudowie filtra. https://motoplatforma.com/p429,zaworek-z...
Czyli wychodzi ze to 0281010440 i szczerze mowiac wierzyc mi sie nie chce ze nie ma mozliwosci aktywacji tempomatu. Czy czasami nie musi byc dodatkowego modulu do niego? To jest T3 czy T4?
Witam, posiadam silnik z Volvo S40 T4 B4194T jest to rok 1997r. 200ps. W związku z tym mam pytanie: Czy ten silnik od T4 to będzie pasował w każdą komore silnikową od innego volvo s40/40 pierwszej generacji?
miałem H7 orginał volvo v40 T4. wsadziłem tam jakis KIT, jedna strona działa znakomicie a druga nie, jak przetwornica jest zimna to spoko a jak sie nagrzeje troche to od razu przestaje działac, sprawdzałem na krotko do aku, i tak samo, wiec na pewno przetwornica, ale niby nowa, lecz z hong kongu :) wymieniac raczej nie bede bo tu u nas tyle jedna co...
Witam. Czy bedzie pasował silnik z osprzętem z volvo v70 2.5 tdi do t4, ewentualnie jakie przeróbki trzeba wykonac.
Nie no... bądźmy poważni. Albo prowadzimy merytoryczną dyskusję popartą konkretnymi przykładami albo przytaczamy giełdowe opowieści. Merytoryczne argumenty to kilkadziesiąt Volvo z D5 jakie przewinęły mi się przez ręce, niejednokrotnie z przebiegami znacznie wyższymi niż te 560 tysięcy. Oraz pewnie ponad setka aut z 2.5 TDI pod maską - Audi, LT-ki,...
Witam Mam problem z Volvo V40 2.0t T4 200KM. Mam zapisany błąd P0336 od czujnika położenia wału. Zapala się CHECK i kontrola trakcji. Po rozgrzaniu i włączeniu obciążenia(klima, ogrzewanie tylnej szyby) auto zaczyna nierówno pracować. Czujnik położenia wału i wałka podmieniony, rozrząd ustawiony. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ? Pozdrawiam
No niestety przyznam sie, ze ta turbina do silnika 2,0i to niewypal, za duzo kombinacji itd a przy tym zadej gwarancji, ze to wogole zadziala. Obdzwonilem kilka warsztatow i kilku ludzi, ktorzy maja troche wiecej wiedzy na en temat niz ja i niestety wyszlo jednoznacznie, ze lepiej sprzedac laguna i kupic Passata albo kupic silnik z fabryczna turbina...
Na pewno tańszy koszt niż w b5 bo już wymieniałem całe,koszt zamienników ok 600-700zł,a volvo chwalą 1,8 ponoć silnik t4(chyba że się mylę) dobrze się gazują a na diesle też aż tak nie narzekają
WRX to chyba najgłupszy możliwy pomysł (bez urazy). Nie spełnia punktów 2, 4, 5 i to w dodatku BARDZO nie spełnia. Dla autora mam następujące propozycje: 1. Zejść na ziemię z oczekiwaniami. W aucie ostro jeżdżonym ani nie będziesz mieć bezawaryjności, ani niskiego spalania, w dodatku będziesz musiał często odstawiać go do serwisu (olej, tarcze, klocki...
Jest to rzędowa 5 cylindrówka, pasuje na LT'kową skrzynię, ma wszelkie wyjścia wody w tych samych miejscach co 6'tka z LT'ka. Bo silniki volvo to te same co w audi, t4 i LT 1J.
Witam Volvo S80 2.0 z roku 1998 kod silnika.B 5204 T4 turbo.Zapala się kontrolka silnika .Po diagnozie kts-em wyświetla błąd 260A dłuższa w czasie regulacja mieszanki.Innym urządzeniem wyświetla błąd P1174.Proszę o jaką podpowiedź w tym temacie. Pozdrawiam.
A o jakich autach myślisz ? To że A4 jest przecenione w naszym kraju to jestem świadom.. Gdyż podobne auta z tego rocznika można niekiedy kupić za połowe średnich cen audi.. Jednakże w przypadku audi najwazniejszą rolę dla mnie odgrywa ochrona antykorozyjna.. Konkurencja tego nie oferuje.. A przynajmiej nic o tym nie wiem.. Ja tam polecam koledze model...
Spalanie to tylko jedna z cech które mnie interesują w tych samochodach aktualnie jeżdżę VW T4 a chce mieć autko osobowe które trochę pojeździ.
Witam .ja miałem tak ostatnio w VW t4. robiłem rowne rzeczy i nic nie pomagało a wine stanowił imobilizer. na Twoim miejscu poszedłbym tym tropem.pozdrawiam
proponuje sprawdzic droznosc przewodu odpowietrzajacego chlodnice ,taki sam objaw byl w volvo 740 ,powstajaca poduszka parowa w chodnicy wypychala wode ze zbiornika ,proponuje zdjac przewod ze zbiorniczka i sprawdzic czy przeplywa czynnik chlodzacy
W autach przed liftingiem ( <99 ) schemat jest chyba troszkę inny: http://img245.imageshack.us/img245/6581/... żeby świeciły zawsze światła mijania najprościej jest zewrzeć w przełączniku 89 styki 5 i 6. Fabrycznie sterowanie dodatkowymi żarówkami (np w modelach T4) odbywało się przy pomocy przekaźnika 88, w skrzynce przekaźników...
Na seryjnych gratach za dużo się nie da wycisnąć z 2,5 TDI. Ma stare 8-bitowe ECU, tam trzeba kości z ECU wyjmować i programatorem na stole przepychać program, więc nie daje się łatwo stroić. Za to były kiedyś na forum klubu Audi A6 C4 sprzedawane tzw. kości gotowce. Silnik AAT 2,5 miał większą turbinę KKK16, ale wtryski miał 195. Co dawało 115 koni....
Części są troche droższe niż do innych aut. Ale z używkami nie ma problemu bo sporo anglików rozbierają. Ja mam s80 2,5 tdi. Jak na razie nie jest źle. Aha :D. Benzyniaka bez turbo nie znajdziesz a ten silnik co ja mam to stary sprawdzony i nie do zdarcia z VW T4 i audi A6. Nie wiem ile przejechane, wg licznika 240000 i prawie dymka nie puści, olej...
Tam gdzie szlifują wały powinni bez problemu zrobić osiowanie bloku. Z rozbitka może być.Kupuj tylko po możliwości odpalenia posłuchania,pogazowania,pomacania itd. Jeżeli to ma być z t4 to będziesz musiał zrobić otwór na miarkę oleju w bloku.Jeżeli z audi c4-będzie ok. Przed montażem zwrócić uwagę na otwór w bloku pod mocowaniem podstawy filtra oleju(jedne...
Schematy rysowane FreeCAD-em i wstawiam zrzuty ekranu, najtrudniej narysować pierwszy schemat, może poszukaj sobie czegoś co ma gotową bazę elementów. T2 i T4 nie musi być akurat BD136, może być dowolny bipolarny tranzystor pnp w obudowie TO-126 np 2SB772 czy BD438 a jeszcze lepiej zastosować w obudowie TO-220 np BD912 czy BD282. Na podstawie tego co...
U mnie ten sam błąd tylko Renault T440 / '15 rok / silnik 13 l. Czy znalazł ktoś rozwiązanie na ten problem?
czy tacho pro zmienię stan licznika w volvo v70, prosze o podpowiedz Lista obsługiwanych modeli: AUDI - AUDI A3/A4/A6 new VDO (modele 1998-2000) - AUDI A4 old VDO without FIS (modele 1995-1997) - AUDI A4 old VDO with FIS (modele 1995-1997) - AUDI A6 old VDO (modele 1995-1998) - AUDI A8 VDO modele do 10.1996 - AUDI A8 VDO modele po11.1996 - AUDI TT...
Dziękuję wszystkim uczestnikom dyskusji za pomoc i zamykam Dodano po 16 Miałem wątpliwości, czy instalacja elektryczna i różne odbiorniki oraz alternator wytrzymają to napięcie ładowania 15,2V do 15,3V stale w czasie jazdy. Koledzy uspokoili mnie w dużym stopniu, chociaż nadal brakuje mi wyczerpującej analizy i opisu tego problemu. Czy to jest jednostkowy...
Wymieniłem w swoim autku pompę vacum z używaną z Volvo 2,5Tdi w dobrym wizualnie stanie. Po miesiącu (przebieg ok. 1000km) mam ten sam problem - głośna praca , stukanie. Mam zamiar kupić nową ale oryginalny Pierburg to koszt ok. 600zł więc chciałbym założyć tańszy zamiennik. Czy macie jakieś doświadczenie z "podróbkami". Co możecie polecić.
Witam Mam problem z silnikiem 2.5TDI AEL (ten sam co w audi A6 C4, VW T4) tzn. objawia się tym że turbosprężarka nie pompuje równo tzn. przy wciśnięciu do dechy na wyższym biegu gdzie obroty narastają stosunkowo wolno słychać jak turbo pompuje i za chwile przestaje, wydaje mi się że powinno być słychać ciągły świst turbosprężarki. Drugą sprawą są silne...
Witam. Samochód Volvo S40 T4 1.9T 200KM . Podłączyłem wejście paliwa od spodu, manometr oraz wyjście paliwa z boku. Regulacja powinna być nakrętką od króćca podciśnienia, ale jest brak płynnej regulacji. Albo jest prawie 5 bar albo całkowicie zamyka wyjście benzyny. Czy ktoś umie coś pomóc? Pozdrawiam https://obrazki.elektroda.pl/2502967800_...
witam niech ktoś podpowie jakiś sposób na wyciągnięcie map ze sterownika vectry 2,0 DTI z tego co zauważyłem to wgrać można przez OBD ale jak odczytac?? czy tylo wylut? ten sterownik ma immo?? mozna wgrywać gotowca? DTI sterownik mozna odczytac tylko na stole,ale mozna wgrac :) chyba ze ma program w pompie to lipa Dodano po 2 Witam, - czy połączyliście...
Nr nadwoziaYV1MK84F1C2273516Rok modelowy2012 modelC30km/h lub mphK Fabryka (kod)22Numer produkcyjny przekładni kierowniczej31317350 Tydzień strukturyzowany201138RodzajC30 Podwozie273516Grupa partnerówEurope Pokrowce na siedzenia / wyposażenie (kod)5DSM00Pokrowce na siedzenia / wyposażenieLEATHER2 OFF BLACK/PEPPER kolor zewnetrzny45200kolor zewnetrznyBLACK...
Witam szanowne grono mam problem z autem jak w opisie. Mianowicie problem polega na szarpaniu powyżej 4 tys obrotów. Auto kolegi było kupione w takim stanie po drodze miał zmieniany silnik tydz. po zakupie obróciło panewkę. Silnik został zmieniony ale już nie ma regulatora faz rozrządów. oba silniki t4 ale była jakaś zmiana. ale problem jest cały czas....
czyli sprzedający poleciał w kulki? BO w opisie produktu było ze pasuje LISTA OBSŁUGIWANYCH SAMOCHODÓW: Europejskie osobowe, terenowe i dostawcze od 1996 roku: Alfa Romeo:147, 156, 159, 166, GT, GTV, Brera, Crosswagon, Spider, Sportwagon Audi: A2, A3, S3, A4, S4, A6, S6, A8, S8, allroad, Cabriolet, Coupe, Q7, Quattro, RS2, RS4, RS6, TT, V8 BMW: seria...
Witam forumowiczów. Jestem tu nowy i nie wiem czy post umieszczam w dobrym miejscu. Mam pytanie odnośnie samego pilota centralnego zamka volvo v40 2000r. Jakie to są elementy zaznaczone na zdjęciu i ich parametry. załączam zdjęcie https://obrazki.elektroda.pl/3010044700_... Zaznaczony element SAW to wiem,że to jest kwarc ale nie znam...
Witam. Potrzebuję zmodyfikować mapy w sofcie pacjent moje v70 1997 z silnikiem 2,5 tdi po znacznych modyfikacjach mech bardzo dymi (ja się już przyzwyczaiłem ale za mną czasami włączają światła długie w dzień). Mechanicznie jest to audi AEL, ale sterownik jest msa 15.7 czyli nowszy. 16 bitowy podobno. podobny sterownik ma T4 ahy 150km i volvo s80 z...
volvo hamulce volvo volvo wycieraczka volvo lusterko volvo volvo
detektor iskrzenia schemat ideowy falownik mechaniczna pompa wtryskowa bosch
Kod błędu n.319 na piecyku gazowym Saunier Duval RESET w mikrokontrolerach STM32, AVR, PIC – jak działa, źródła, inicjalizacja, supervisor