wtyczka głośnik creative t6100

Znaleziono około 32 wyników dla: wtyczka głośnik creative t6100
  • Jak podłączyć przewody do nowej zielonej wtyczki w głośnikach Creative T6100?

W kablu zakonczonym zielona wtyczką mam 3 kable, miedziowy to masa, i mam jeszcze biały i zielony. A co to za wtyczka ? Pewnie jack stereo. Potrzebne trzy przewody, masa, L-kanał i P-kanał.

Początkujący Naprawy   11 Lut 2018 19:12 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 267
  • Skonstruowanie pilota do głośników Creative T6100

Schemat pilota załączam w załączniku. Opisałem go też kolorami przewodów jakby się komuś oberwała wtyczka i nie wiedział jak ją podłączyć.

Audio Początkujący   05 Sty 2013 17:46 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 8373
  • Nie znalazłeś odpowiedzi? Zadaj pytanie Sztucznej Inteligencji

Czekaj (1min)...
  • Jak podłączyć głośniki Creative T6100 5.1 do telewizora LG42LS570S?

Nie ma zwykłych chinczów audio. :D http://obrazki.elektroda.pl/1479140800_1... http://obrazki.elektroda.pl/4438359300_1... Albo możesz po prostu połączyć do wejścia słuchawkowego przez jacka. :D Dodano po 55 Daj zdjęcia wejść z tylu telewizor, będziesz mógł podłączyć Aux do wyjścia słuchawkowego. :D Ile tych głośników...

Połączenia urządzeń   31 Gru 2012 11:04 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 6594
  • REKLAMA
  • Jak podłączyć głośniki Creative T6100 do TV LG 42PT353K? Adaptery i kable

Przewód z linku łączysz z TV wtyk żółty masz Video, wtyk biały i czerwony Audio łączysz z wtyczkami od głośników. http://www.prodin.pl/p,CI041,cinch-laczn...

Audio Nagłośnienie Domowe   13 Cze 2012 21:38 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 6550
  • Jaki typ wtyczki w głośnikach Creative Inspire T6100? Jak naprawić kabel?

Podejrzewam, że to crimp terminal, tylko są różne rastry.. trzeba by zmierzyć, ale obstawiam na 2,00mm. Dostępne np. w Maritexie (http://www.maritex.com.pl/pl/shop/produ...

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   24 Lip 2014 15:26 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 1683
  • REKLAMA
  • Creative T6100 - podłączenie zestawu głośnikowego 5.1

Witam kupiłem głośniki Creative Inspire T6100 i mają po 3 kable a ja posiadam laptopa który ma 2 wejścia jedno na mikrofon a drugie na słuchawki jak włożę jeden kabel gdzie jest wtyczka do słuchawek to gdzie ja mam dać 2 kable help

Połączenia urządzeń   10 Cze 2012 08:33 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 2548
  • Creative 5.1 Inspire T6100 - brak dźwięku w centralnym i jednym głośniku

Jeżeli działają wszystkie głośniki w teście to wszystko OK. Pewnie odsłuchujesz MP3, film czy YouTube a tam wszystko w stereo i mają działać dwa głośniki i sub. Aby działały wszystkie głośniki powinno się używać materiału nagranego w formacie DD 5.1. Można wykorzystać filtry/wtyczki aby grały wszystkie głośniki - ale wtedy to nie ma nic wspólnego ani...

Komputery Hardware   09 Maj 2012 15:06 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 1740
  • Jak podłączyć Creative Inspire T6100 do ASRock N68C-S UCC z VIA VT1705?

wndows 7 64 bit a sterowniki via hd audio deck wersja 7.7.00.33 na nowszych tak samo nie moglem zmienic:/ takie mialem na cd od płyty głównej i takie zainstalowalem :/ a już dostaje białej gorączki proszę o pomoc odwdzięcze sie :). Głośniki mam podłączone tak subufer do różowego (od mikrofonu) zielona wtyczka do zielonego i czarna do niebieskiego. ale...

Komputery Hardware   06 Sty 2011 14:59 Odpowiedzi: 18    Wyświetleń: 9834
  • Jak podpiąć creative t6100 do toshiby A500 1g2 ???

Jeżeli masz ustawione 7.1 no to skoro działają CI przednie i subwoofer musisz z czarnych wtyczek znaleźć gdzie masz tylne głośniki. Jeżeli przednie głośniki dobrze grają to znaczy że zieloną wtyczkę masz dobrze wpiętą, jeżeli sub i centralny dobrze grają to oznacza że pomarańczowa wtyczka jest ok, teraz tylko musisz zlokalizować gdzie wpiąć czarną.

Laptopy Hardware   05 Lip 2010 18:55 Odpowiedzi: 27    Wyświetleń: 4479
  • REKLAMA
  • Creative T6100 wzmacniacz - ponowne podłączenie po wymontowaniu

Witam. Mam wymontowaną płytkę wzmacniacza z głośników Creative T6100 - chciałbym podłączyć pod nią głośniki które mam. Problem polega na tym, że nie mam oryginalnego kabla do podłączenia (czyli z jednej strony 3x jack, z drugiej 9cio pinowa wtyczka podpinana pod płytkę drukowaną). Wtyczka która mnie interesuje zaznaczona jest czerwonym. Czy może mi...

Audio Początkujący   06 Cze 2011 10:43 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 6280
  • Główna Satelitka Creative T6100 -złamana płytka

Najprawdopodobniej gniazdko słuchawkowe posiadało styki ( rozwierne) odłączające głośniki po włożeniu wtyczki słuchawek... Zrób foto dobrej płytki od strony druku i takie samo twojej... to zobaczymy jak odtworzyć brakujący kawałek....bez gniazdka...

Audio Początkujący   08 Paź 2009 08:12 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 2370
  • Jak podłączyć głośniki Creative 5.1 Inspire T6100 do telewizora Veltech?

Po przejrzeniu instrukcji obawiam się, że jedynym wyjściem dźwięku z tego telewizora jest złącze "Coaxial" (to na samym dole). Dźwięk na tym złączu jest podawany w postaci cyfrowej, więc do podłączenia głośników (lub też słuchawek) potrzebny jest konwerter. W tańszej opcji, poniżej 100 PLN będą konwertery stereo, np. https://erli.pl/produkt/konwerter-toslin...

Połączenia urządzeń   06 Sty 2025 18:13 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 195
  • Naprawa Creative Inspire T6100 - nie działają głośniki centralny/tylny

Na początek poszukaj zgrubień na kablu w okolicach wtyków. Nie jestem zwolennikiem reanimowania uszkodzonych przewodów :( wole nabyć przewód oraz 3 wtyki minijack 3,5mm i założyć nowe (a w subwooferze wykorzystam oryginalną wtyczkę)

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   12 Kwi 2020 16:39 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 624
  • Jak podłączyć głośniki Creative Inspire T6100 do TV Samsung EH5300?

Z tego co widzę to ten telewizor nie ma wyjścia dźwięku na RCA, te RCA co ma to są wejścia... Więc nic dziwnego że nie działa. Jedyna możliwość to albo gniazdo słuchawkowe, albo optyczne(które odpada), czy jak dotykasz palcem końca zielonej wtyczki słychać w głośnikach przydźwięk ?

Połączenia urządzeń   01 Wrz 2014 07:32 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 1029
  • Dlaczego głośniki Creative Inspire T6100 5.1 nie działają poprawnie?

A w sterowniku karty muzycznej ustawiłeś dźwięk 5+1, bo z tego opisu wynika że nie. Jaka jest to karta (a może model płyty głównej). Jak masz podłączone głośniki (nie zawsze kolory wtyczek zgadzają się z kolorami gniazdek). Zainwestuj w słownik ortograficzny.

Komputery Hardware   10 Lut 2009 22:03 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń: 6265
  • Creative inspire T6100 - Niedziajaca para glosnikow

Zapewne masz źle skonfigurowaną kartę dźwiękową. Prosty test. Zamień czarną wtyczkę z zieloną - jak głośniki sprawne to tył zamiast przodu powinien grać.

Komputery Hardware   09 Maj 2017 17:59 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 681
  • Asus X51RL i Creative T6100 nie działają wszystkie głośniki

Jeśli w laptopie masz tylko wyjście słuchawkowe i wejście mikrofonowe to nie podłączysz tych głośników na 5.1. Do głośników masz 3 kable a wyjscie audio w tym laptopie tylko jedno. Po prostu nie da się uzyskać 5.1. Ewentualnie możesz podłączyć do wyjścia audio trójnik i do niego podłaczyć 3 wtyczki z głośników, będą wtedy grały wszystkie głośniki ale...

Laptopy Hardware   11 Gru 2009 15:15 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 2946
  • Jak podłączyć Creative t6100 do laptopa przez rozgałęźnik minijack?

Witam, czy można bezpiecznie podłączyć 3 wtyczki z w/w zestawu(Creative t6100) pod laptopa poprzez zwykły rozgałęźnik na minijack? Tzn. wiem, że nie będzie dźwięku przestrzennego, ale chodzi mi jedynie o moc. Wiadomo głośniki z lapka są średnie, a creative ma wzmacniacz. Chodzi mi jedynie o muzykę.

Komputery Hardware   30 Lip 2013 11:26 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 2151
  • Creative T6100 - gdzie kupić wtyczkę mini DIN 9 pin do przedłużenia kabli?

Witam! Chcę zrobić przedłużki do satelitek w danych głośnikach, ale prawa przednia satelitka ma w sobie wejście słuchawkowe i regulacje głośności dlatego nie ma wtyczki cinch tylko nietypową mini DIN 9 pin. Skąd mogę wziąć taką wtyczkę i dodatkowo gniazdo do niej. Najlepsza byłaby hurtownia internetowa z tanią przesyłką, chyba, że ktoś ma pomysł jak...

Audio Nagłośnienie Domowe   08 Sie 2008 23:20 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 2484
  • Jak podłączyć Creative T6100 5.1 pod ASUS M2N nForce 430

Przecież że idzie. Masz trzy gniazda jack stereo w płycie głównej i trzy wtyczki jack stereo w głośnikach. Całość spinasz razem według kolorów i w sterownikach od karty dźwiękowej przestawiasz na 5.1. Powinno ruszyć od razu. Podstawa to sterowniki. Użyj Google.

RTV Użytkowy   20 Sty 2011 16:07 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 3308
  • Jak podłączyć głośniki Creative Inspire T6100 5.1 do komputera?

Jaka karta dźwiękowa? Jeśli 5.1, to podłączasz wszystkie kable i w panelu sterowania karty ustawiasz, żeby gniazda obsługiwały dźwięk 5.1 a nie stereo + liniowe + mikrofon. Włączasz test poszczególnych kanałów i ewentualnie korygujesz położenie wtyczek. Jeśli zaś karta jest stereofoniczna, to powinieneś się rozejrzeć choćby za prostym SB Live 5.1 (ok....

Komputery Hardware   20 Lip 2007 19:58 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 10341
  • Sony Creative - Podłączenie głośników Creative do TV Sony

T6060 czy T6100? Tak jak napisał sosarek, podłącz inne źródło, ale do ZIELONEJ wtyczki, ona obsługuje głośniki FRONT. Czarna (teoretycznie, nie wiadomo co myśli wzmacniacz o braku sygnału Front) też powinna zagrać, obsługuje głośniki tylne, pomarańczowa to Center/Sub.

Połączenia urządzeń   17 Lis 2019 18:47 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1521
  • Jak podłączyć głośniki 5.1 Creative T6100 do zintegrowanej karty dźwiękowej?

Mam taki mały problem - kupiłem sobie głośniki 5.1 creative t6100 i mam taki problem - nie wiem jak je podlaczyc tak zeby wszystkie graly :( mam karte zintegrowana i tam sa normalnie na mikrofon wejscie, na glosniki i na cos jeszcze :P tutaj od subwoofera tez sa 3 ale dzialaja tylko przednie.tylnie albo centralny w zalerznosci od tego ktora wtyczke...

Audio Nagłośnienie Domowe   22 Wrz 2007 14:49 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1158
  • Creative T6100 - subwoofer przepala bezpieczniki po przerwie w dostawie prądu

Witam wszystkich. Posiadam głośniki Creative T6100 5.1. Jak większość z was wie, na śląsku niedawno nie było prądu przez długi okres. Podczas wznowienia dostawy prądu na krótki czas, uszkodził mi się subwoofer. Zasilacz działa prawidłowo. Po rozebraniu głośnika okazało się, że spalony jest bezpiecznik więc się ucieszyłem, bo myślałem, że go wymienię...

Audio Początkujący   26 Kwi 2011 12:32 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 4100
  • Jak bezpiecznie odpiąć zatrzaski w monitorze Acer P221w podczas demontażu?

Tak mam wolne na stanie Creative T6100. I tutaj kolejne pytanie, czy przewody wyjściowe, które ten zestaw głośników posiada Tak a'propo tych głośników, nie wiem do czego chcesz to podłączyć, ale ja do komputera (chociaż mam inną wersję głośników, ale wtyczki takie same to może i działanie identyczne) mam podłączone w ten sposób: https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto...

Początkujący Naprawy   05 Mar 2019 17:51 Odpowiedzi: 22    Wyświetleń: 894
  • Creative T6100, subwoofer nie działa po godzinie - co sprawdzić?

Tak, powinien wydawać głosy, o ile dany dźwiek ma chociaz troche bassu, najlepiej włacz jakis bass tester, to "puffnięcie" oznacza, ze wznacniacz subwoofera działa, wydaje mi sie, ze kabel prowadzący do wzmacniacza jest naderwany, badz wtyczka jest popsuta i nie przewodzi, jesli mozesz odłączac te kable z Jackami prowadzace do komputera to podmien jakis...

Komputery Hardware   20 Lut 2011 17:17 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 9754
  • Czy przewód 2x0,20mm nadaje się do przedłużenia głośników Creative T6100?

- A dioda cały czas świeci normalnie? - Masę na obudowie wtyczki i gniazda podłaczyłeś ze sobą? - Sprawdź na słuchawkach czy też ledwo grają - Spróbuj odłączyć wszystkie satelitki (oprócz tego prawego przedniego głośnika), a subwoofer wyciszyć by zobaczyć jak sam głośnik prawy przedni gra i czy ma coś zwiążane z innymi satelitkami czy nie.

Audio Serwis   04 Maj 2009 22:33 Odpowiedzi: 19    Wyświetleń: 9027
  • Dlaczego Creative Inspire T6100 5.1 nie działa poprawnie po ponownym uruchomieniu?

W tym momencie np w ogóle żaden głośnik mi nie działa.A jak wyjmę i włożę wtyczki ponownie to dźwięk będzie...Tak sterowniki sprawdzałem już wszystkie.Dodam też , że po restarcie kompa także zanika dźwięk...Jakby coś się resetowało. Dodano po 6 A gdzie znajduję się ta opcja Nie wykrywaj podłączanych urządzeń" ?

Komputery Hardware   11 Kwi 2008 09:20 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 975
  • Creative T6100 - trzaski i zakłócenia dźwięku w głośnikach 5.1

a czy głośniki są podpięte w systemie 5.1 ? /tzn. czy karta muzyczna obsługuje ten system i czy podpięte są w prawidłowe gniazda wszystkie 3 jack'i: zielony, czarny i pomarańczowy/? to jest zintegrowana czy PCI?? jak podłączałeś pod telefon to pozostałe wtyczki były gdzieś wpięte?? Spróbuj podpiąć pod telefon lub komputer tylko zielony jack, a pozostałe...

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   20 Lut 2012 16:30 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 3746
  • Creative T6100 - głośniki grają ciszej, napięcie 15V zamiast 13.5V, co robić?

Ja mam problem, zauważyłem że głośniki grają dużo ciszej niż dawniej. Wcześniej miałem ustawione 1/3 głośności (na potencjometrze w głośniczku) a teraz muszę mieć ustawione 2/3 głośności. Zestaw sprawdzałem na innych urządzeniach i efekt ten sam. Rozebrałem ten głośniczek co jest w nim potencjometr od głośności i ta płytka nie wygląda na jakąś okopconą...

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   03 Sie 2010 21:27 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1273
  • Telewizor 32 cale do 1200 zł z HDMI i wyjściem audio jack do Creative T6100 5.1

Witam. Planuję zakup telewizora 32 cale. Nie potrzeba mi żadnych cudów na kiju. Przede wszystkim chciałbym dobry obraz oraz żeby można było podłączyć do niego laptopa i głośniki 5,1. Zestaw głośników ma 3 wtyczki typu jack. Cena ok. 1200 zł. 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 2x5 2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ~2m...

Jaki TV, projektor, kamerę kupić?   12 Wrz 2013 22:30 Odpowiedzi: 27    Wyświetleń: 3951
  • Creative Inspire T6100 - Ściszanie się dźwięku głośników

Mam problem ze ściszającymi się głośnikami. Z początku myślałem, że to wina laptopa i jego ustawień ale w końcu doszedłem do tego, że to wina samych głośników. Samo ściszanie nie jest jakoś usystematyzowane. Dźwięk może normalnie się wydobywać przez kilka godzin/dni, aż tu nagle przez jakąś dłuższą chwilę nie da się kompletnie słuchać niczego bo co...

Audio Nagłośnienie Domowe   19 Kwi 2013 11:44 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 1482