wymiana skrzyni biegów vw t4

Znaleziono około 8 wyników dla: wymiana skrzyni biegów vw t4
  • VW T4 2.5 TDI 98r. - demontaż skrzyni biegów

Wymiana kompletu dwumas, sprzęgło wyrabiam się od9 do 16 na gotowo ;)

Samochody Mechanika   09 Lis 2017 21:29 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 23067
  • REKLAMA
  • Czy wymiana wysprzęglika VW T4 2.5 TDI 102KM wymaga demontażu silnika?

Witam, mam do wymiany wysprzęglik, mechanik powiedział mi że trzeba wyjąć skrzynie biegów razem z silnikiem żeby to wymienić, czy to prawda? czy jest na to jakiś inny sposób? Pozdrawiam.

Samochody Początkujący   03 Lis 2014 07:50 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 23919
  • Nie znalazłeś odpowiedzi? Zadaj pytanie Sztucznej Inteligencji

Czekaj (1min)...
  • Jak zdemontować skrzynię biegów LT4 - instrukcje

Szukam instrukcji demontażu skrzyni biegów LT4. Jakie narzędzia są potrzebne i jakie kroki należy podjąć, aby bezpiecznie zdemontować skrzynię biegów w moim pojeździe?

Odpowiedź Sztucznej Inteligencji   17 Lis 2024 09:44 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1
  • VW t4 2.4D aab 93r wymiana silnika wraz ze skrzynią biegow

2,4 jest dość prosty, ja mam 2,5 TDI to nie chcę doradzać w tym czego nie jestem pewny. Jak będziesz miał wyciągniętą skrzynię biegów wymień przeguby, dobrym kawałem jest to że komplet zewnętrzny, środkowy i półoś kosztuje tyle samo co sam zewnętrzny. Silnik 2,4 nie ma komputera ograniczającego moc (przyspieszenie) to jak jest kierowca lubiący buta...

Samochody Początkujący   07 Mar 2025 12:03 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1923
  • VW / T4 / 2,5 LPG - 3 Bieg problem - automat, zawór elektrohydrauliczny

Moja skrzynia odmawia posłuszeństwa. 3 bieg się ślizga. T4 jest z 1994 roku. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Ma ktoś może schemat takiej skrzyni? Jakaś instrukcja napraw. Coś co pomoże mi rozebrać i złożyć tą skrzynie. Czy wymiana oleju coś pomoże? (moim zdaniem nie, ale może ma ktoś z was doświadczenie). Co zrobić z tym fantem. Jestem z okolic Gorzowa...

Samochody Mechanika   17 Kwi 2018 14:24 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 5034
  • REKLAMA
  • Caravelle T4 1997 2.4 Diesel - awaria prędkościomierza po wymianie impulsatora

witam. mam VW Caravelle, T4, rocznik 1997, 2.4 diesel, skrzynia automat. przestał działać prędkościomierz oraz licznik kilometrów, okazało się że do wymiany impulsator przy skrzyni biegów. po wymianie przejechałem 10 km i licznik przestał działać, więc znowu wymiana impulsatora ale następny także po przejechaniu kilku kilometrów przestał działać. czy...

Samochody Elektryka i elektronika   06 Kwi 2018 23:28 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 3696
  • REKLAMA
  • VW T4 2.5 TDI Automat - problemy ze skrzynią biegów i błędy VAG-COM

Witam, posiadam T4 2.5 TDI 102 KM automat. Jakieś dwa lata temu robiona była kapitalka skrzyni biegów bo auto odmówiło posłuszeństwa i to tej pory jakoś jeździło. Niedawno zaczęły się znów problemy, podczas jazdy ze stałą prędkością sama sobie redukowała i zmieniała biegi. Później podczas przejazdów na trasie 70 km trzeba było stawać raz czy dwa bo...

Samochody Mechanika   17 Lis 2013 19:47 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 7278
  • VW Transporter: benzyna z LPG czy diesel? Wybór silnika 2.0+ na trasy i ładunki

Te wszystkie Movano, Trafic`i itp maja jedną wadę: nie wiadomo kto tam co wyprodukował. Ile z tego to renault, ile to opel (a może fiat), a ile zbieranina z resztek po Masterach i innych osobówkach. Silniki DCI Renaulta np w przyp. 1.9 są bardzo oszczędne ale bardzo awaryjne i drogie w obsłudze. U nas dużo Trafic`ów lata na busach to mają po równo zwolenników...

Samochody Eksploatacja   04 Kwi 2013 12:04 Odpowiedzi: 60    Wyświetleń: 79306
  • VW Multivan T4 2.4D '94 A/T - automatyczna skrzynia nie zmienia biegów

Może płukanka z wymianą oleju skrzyni pomoże ja u siebie mienić właśnie muszę bo czasem z opóźnieniem bieg włącza. Ale równiez najpierw proponuje podłączyć vaga powodzenia :)

Samochody Elektryka i elektronika   17 Sie 2011 22:13 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 4722