Wymiana kompletu dwumas, sprzęgło wyrabiam się od9 do 16 na gotowo ;)
Witam, mam do wymiany wysprzęglik, mechanik powiedział mi że trzeba wyjąć skrzynie biegów razem z silnikiem żeby to wymienić, czy to prawda? czy jest na to jakiś inny sposób? Pozdrawiam.
Szukam instrukcji demontażu skrzyni biegów LT4. Jakie narzędzia są potrzebne i jakie kroki należy podjąć, aby bezpiecznie zdemontować skrzynię biegów w moim pojeździe?
2,4 jest dość prosty, ja mam 2,5 TDI to nie chcę doradzać w tym czego nie jestem pewny. Jak będziesz miał wyciągniętą skrzynię biegów wymień przeguby, dobrym kawałem jest to że komplet zewnętrzny, środkowy i półoś kosztuje tyle samo co sam zewnętrzny. Silnik 2,4 nie ma komputera ograniczającego moc (przyspieszenie) to jak jest kierowca lubiący buta...
Moja skrzynia odmawia posłuszeństwa. 3 bieg się ślizga. T4 jest z 1994 roku. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Ma ktoś może schemat takiej skrzyni? Jakaś instrukcja napraw. Coś co pomoże mi rozebrać i złożyć tą skrzynie. Czy wymiana oleju coś pomoże? (moim zdaniem nie, ale może ma ktoś z was doświadczenie). Co zrobić z tym fantem. Jestem z okolic Gorzowa...
witam. mam VW Caravelle, T4, rocznik 1997, 2.4 diesel, skrzynia automat. przestał działać prędkościomierz oraz licznik kilometrów, okazało się że do wymiany impulsator przy skrzyni biegów. po wymianie przejechałem 10 km i licznik przestał działać, więc znowu wymiana impulsatora ale następny także po przejechaniu kilku kilometrów przestał działać. czy...
Witam, posiadam T4 2.5 TDI 102 KM automat. Jakieś dwa lata temu robiona była kapitalka skrzyni biegów bo auto odmówiło posłuszeństwa i to tej pory jakoś jeździło. Niedawno zaczęły się znów problemy, podczas jazdy ze stałą prędkością sama sobie redukowała i zmieniała biegi. Później podczas przejazdów na trasie 70 km trzeba było stawać raz czy dwa bo...
Te wszystkie Movano, Trafic`i itp maja jedną wadę: nie wiadomo kto tam co wyprodukował. Ile z tego to renault, ile to opel (a może fiat), a ile zbieranina z resztek po Masterach i innych osobówkach. Silniki DCI Renaulta np w przyp. 1.9 są bardzo oszczędne ale bardzo awaryjne i drogie w obsłudze. U nas dużo Trafic`ów lata na busach to mają po równo zwolenników...
Może płukanka z wymianą oleju skrzyni pomoże ja u siebie mienić właśnie muszę bo czasem z opóźnieniem bieg włącza. Ale równiez najpierw proponuje podłączyć vaga powodzenia :)
wymiana skrzyni biegów wymiana skrzyni biegów mercedes wymiana skrzyni biegów renault
siemens gigaset zasilacz odinstalować spyhunter 10w40 bierze
pompa pralki gorenje moment dokręcania wałka rozrządu
Kuchenka gazowa: płomień gaśnie po zwolnieniu kurka Błąd P1176 w Skodzie Fabia 1.4 16V - przyczyny i rozwiązania