Da się podłączyć standardowy zasilacz https://www.youtube.com/watch?v=-ZaXjJTf...
Kupiłem nowy zasilacz
Dzwoniłem do AMSO (mają od groma tych komputerów), x-kom i komputronik. W każdym z tych punktów powiedzieli mi, że tylko zasilacz seryjny podejdzie. Mowili coś o liczie pinów i zasilaniu płyty głównej, ale jakies 100% pewności w ich wypowiedziach nie było. Poniżej specyfikacja tego zasilacza. Dodatkowo znalazłem taką informacje T3500 (ZASILANIE CPU...
Przegrzany laminat... To już niestety zasilacz dyskwalifikuje z naprawy. Zostaje wymiana.
Myślisz ze zasilacz procek i płyta podejdzie pod 1050ti ? Płyta tak, choć nie ma sensu iść w mocniejszą grafikę, płyta ma 2 złącza PCIe 2 gen ten 1050 to już 3 gen, ale działać będzie, w teorii wolniej w praktyce nie odczujesz różnicy. Zasilacz, zakładając, że to standardowy DELLa lepiej wymienić.
Witam Wszystkich. Elektroniką zajmuję się hobbystycznie od 20 lat, natomiast naprawa zasilacza impulsowego to dla mnie zupełna nowość. Pierwszy raz naprawiam zasilacz ATX. Proszę nie pisać, że mam kupić nowy lub, że ten nie nadaje się do komputera. Przeczytałem bardzo dużo postów umieszczonych na Elektrodzie i wiem że ten sprzęt to byle co.. Chcę naprawić...
Cześć, słuchajcie posiadam zasilacz o modelu jak w temacie, spalił się, a nowy kosztuje ponad 1000 zł. Czy jesteście w stanie polecić jakiś zamiennik? W załączniku podsyłam etykiete z niego. Dziękuje z góry za pomoc. Pozdrawiam!
Witam, mam problem z zasilaczem ATX Vero L2, generalnie jestem w trakcie przerabiania go na zasilacz laboratoryjny i po wyjęciu go z obudowy, odlutowaniu wszystkich przewodów oraz połączeniu PS_ON z GND i podłączeniu obciążenia na linie 5 V zasilacz uruchomił się, napięcia też się pojawiły, ale praktycznie od razu padł. Przed rozebraniem normalnie działał,...
Jak w temacie posiadam zasilacz, który nie chce się załączyć. Podczas próby uruchamiania wentylator startuje na ułamek sekundy, po czym zatrzymuje się i to wszystko. Dodam, że jest napięcie +5VSTB. przejrzałem wszystkie elementy w środku nic nie wygląda na uszkodzone. Po stronie wtórnej wylutowałem diody Shotkiego - MBR4045PT sprawdziłem miernikiem...
Witam, mam oto taki sobie zestaw AMD X2 4000+ 0.65nm 1gb AENEON cl5 w 1 kości Płyta MSI k9n6gm-v SB LIVE 24bit (znany szerzej jako audigy LS) DVD nagrywarka LG Dysk WD CAVIAR SATA2 160GB Obecnie jade na zintegrowanej grafice, ale w drodze już jest palit GeForce 7300GT Sonic I troszkę boje sie o sprzęt, bo mam częste "zaniki' prądu (czasami podobnież...
Witam. Zasilacz Fortron FSP 350-MDM Komputer sam zaczął się wyłączać. Zmierzyłem napięcia ; +12V powoli wzrasta do +14V, a +5V do +6V i zasilacz się wyłącza (+3.3V dobre) Rozebrałem go i po kilku uruchomieniach w trakcie pomiarów wszystko wróciło do normy (dzień pochodził w komputerze i nadal zaczął się ten sam problem). Komputer z Celeronem 1.6 GHz...
Witajcie drodzy forumowicze. Od jakiegoś czasu borykam się z naprawą nietypowego zasilacza komputerowego, na temat, którego nic w sieci znaleźć nie mogę. Płyta główna wygląda dosyć typowo, aczkolwiek nie mogę znaleźć jej w sieci po PN. Jest to komputer dotykowy składany w Australii. Co do zasilacza, byłem w 80% jego naprawy, ale stał się najczarniejszy...
Witam. Od kilku dni coś zaczęło "śmierdzieć" w moim PC. Na początku zignorowałem to ale dzisiaj zapach się nasilił i stwierdziłem że jednak coś jest nie tak. Okazało się że zapach wydziela się z zasilacza. Komputer włącza się jeszcze ale nie chce ryzykować spaleniem jakiś podzespołów. Po rozebraniu zasilacza i obejrzeniu go widać przypalone dwie ścieżki......
Zasilacz ATX FORTRON model: FSP350-60MDM Rev.A ma problemy z zastartowaniem w takiej konfiguracji: Płyta Główna: ECS K7S5A Processor: AMD ATHLON 1.4GHz Pamięć: RAM: 2x 256MB PC133 HDD: Samsung 40GB NAGRYWARKA CD-RW: YAMAHA FLOPY Sprawa bardziej szczegółowo wygląda tak: Zasilacz kupiony na allegro jakiś czas temu z tego co wiem to jeden z tych składowanych....
Witam Ja to mam pecha chyba panowie, otóż kupiłem na allegro zasilacz 350 W model: DELTA DPS-350PB-2c rev.01 Który po podłączeniu do komputera ma na linii 12v aż 14.5V i podejrzewam żeby jeszcze wzrosło spokojnie, do 15 ale nie czekałem na to tylko szybciutko wyłączyłem, linia 5v jest w porządku, zasilacza na stole pod obciążeniem 2x HDD ma wszystkie...
mam zasilacz cadogena i chce go zmienic bo dziwne zeczy sie z nim dzieją chce wydac 100zł i miec tak ze 350w co polecaciwe
Witam, mam zasilacz megabajt 350wat. Co w nim wymienić, jaką częsć?, by pod obciązeniem miał powyzej 3v a nie 2,92 co powoduje częste zwisy komputera. Reszta napięć (5v i 12v) są dokładne. Mam na częsci 2 zasilacze 400wat i 450wat. da rade cos z tego zrobić?. Dziękuję..
Witam,przymierzam się do kupna zasilacza do mojego wysłużonego kompa.Obecnie mam niestety słabego I-BOX'a.Co mi polecacie do 50zł :D ? Dane PC: Procesor Pentium 4 530 (3000Mhz) Płyta główna AsRock 775S61 Pamięć RAM 512MB DDR Karta graficzna Nvidia GeForce FX 5500 (128MB) Karta dźwiękowa SiS 7012 Stacja Dyskietek (brak danych) Dysk Samsung SP1203N (120GB)...
Witam Zasilacz jest wyciągnięty z wzmacniacza i nie mam reszty cześci tylko sam zasilacz. Chcę wykorzystać tylko wysokoprądowe napięcie 50V Mam problem z zasilaczem impulsowym. Do wczoraj działał pięknie a na wyjściu miał 50V czyli tyle ile powinien, pod pełnym obciążeniem też. Pracował bez obciążenia kilka minut po czym zagotował kondensator C220 o...
Co powiecie o zasilaczu ATX 350W Feel LC-B350 ??
http://obrazki.elektroda.net/21_12238083... Cześć, Szukam pomocy w naprawie zasilacza jak w tytule. Wiem, że jest na czarnej liście - naprawiam go w celach edukacyjnych. Wersja na laminacie Y-B200ATX ver2.9. Pomiary: - przetwornica Standby działa - na wyjściu stabilne 5V przed i po włączeniu PWR-ON. Brak PG po włączeniu. - diody Schottkiego...
Witam:) Jak już napisałem ostatnio co chwile restartuje mi się komp... zaczęło sie od tego że przy uruchomieniu systemu bios źle zczytywał napiecie +5V tzn było za małe , więc komp nei chciał się uruchomić...więc w "hadware monitor" zignorowałem to napięcie ...po czym komputer normalnie uruchamiał się. Chodził tak może 5 dni i nic niepokojącego nie...
A w biosie identyfikuje zasilacz? W biosie nie znalazlem informacji o zasilaczu to komputer stacjonarny wiec chyba info takiego nie ma bo wiem ze w laptopach jest Dodano po 1 To stacja robocza dell precision t3500 Zasilacz ma moc 500W
Dzięki za odp. Niestety jutro mogę spr. dokładnie model zasilacza. Ale chyba to standardowe zasilacze do tego modelu dell, znalazłem na aledrogo: http://allegro.pl/zasilacz-dell-525w-pre... Chyba zamówię w ciemno, najwyżej będzie w zapasie, a i tak nie ja płacę :). Dopóki zasilacz nie dotrze to i tak musi komputer...
Instrukcja wspomina o dell diagnostic software http://downloads.dell.com/manuals/all-pr... Próbowałeś? To dziwaczne UEFI jest mi obce więc nie pomogę. Więcej pomysłow nie mam. Manual nic o tym EFI nie mówi. Zasilacz dla testów inny podstaw albo tego chociaż...
Model płyty podaj bo to na DDR3 pracuje. Zasilacz? na płycie pisze tylko Dell Precision T3500 jest to chipset Intel X58, a zasilacz to Dell H525AF-00 525W Dodano po 1 Z jednej strony niskie IPC i dość niski zegar, z drugiej sporo rdzeni i niska cena. 5680 jest niewiele lepszy, z tej platformy wiele nie wyciągniesz. Czy będzie jakiś skok w fps od mojego...
Jeżeli chodzi o reset biosu, to próbowałem już wyciągać baterię na około 30 min i niestety nie dało to żadnego efektu. Dodano po 3 A jeżeli chodzi o zasilacz to jest w 100% sprawny, gdyż próbowałem odpalić komputer na innym sprawnym zasilaczu
Cześć, Na wstępie nadmienię,że jestem laikiem w kwestiach podzespołów ich wymiany czy konfiguracji. Kupiłem kilka dni temu komputer za 700 zł co wydaje mi się nie lada okazją. Chciałbym podkręcić komputer tak aby odpalał aktualne gry na ultra oraz był gotowy na CyberPunka Myślę ,że OC jest możliwe. Mój sprzęt: Operating System: Windows 10 Pro 64-bit...
Mocniejszy ale nie modecom który ma 17 i 19A .... Pożycz od kogoś markowy zasilacz np Be quiet!, XFX, Chieftec, SuperFlover, Fractal Design, Aerocool, FSP i wiele innych. Prąd grafiki biorę stąd bardzo fajna i przydatna lista [url=http://www.elektroda.pl/rtvforum/to... zasilacze dla grafik.
Dziś wymieniłem w swoim Dellu T3500 pamięć RAM z 12 GB (6 kości po 2 GB) na maksymalne 24 GB (6x 4 GB). Komputer normalnie się uruchamia, BIOS wykrywa całą pamięć, ale Windows 10 zawiesza się po kilku sekundach ładowania systemu podczas wyświetlania planszy z logiem W10. Kuleczki kręcą się i w pewnym momencie zastygają bez ruchu. Diody komputera nie...
Cześć Mój problem polega na tym, że wentylatory karty graficznej przy rozruchu normalnie startują, natomiast przy panelu logowania do Windowsa przestają się kręcić. Na dodatek mam takie wyniki: https://obrazki.elektroda.pl/4772158900_... https://obrazki.elektroda.pl/4079309500_... Zużycie GPU skacze przy samym pulpicie...
Posiadam della t3500 i chciałbym dokupić do niego grafikę pod PCI-Express pod gry, co polecicie? Mam w nim Xeon w3530 12GB RAM 250GB DVDRW Zasilacz Dell 525W Na wydanie mam ~500-600zł i myślę o używanej najlepiej od jakiejś firmy z gwarancją. Up Wstępnie myślę o 750Ti 4gb ew radeona 7870 2gb
Przy kwocie 1500-1700 kupowanie karty graficznej nie ma sensu. Złożyłem coś takiego, pytanie czy będzie to lepsze od tego della? i5-4440 Gigabyte GA-H81M-HD3 Team Group Vulcan Gold - DDR3-1600 CL9 - 8 GB (2x4GB) Obudowa SilentiumPC Brutus M23 Asus Napęd DVD Zasilacz Corsair VS 450W = 1500zł
Weź coś z della ale bez karty graficznej i dokup jakąś używkę jeśli chcesz po taniości. Widzę że piszesz 800 zł a pokazujesz marnego składaka za 1000zł gdzie zasilacz zapewne za 50zł dysk po taniości i wogóle. http://www.morele.net/inventory/info/rDE... cena podobna możesz zmienić tylko procek na coś lepszego. A tak BTW określ budżet i do czego ten...
W BIOSie praktycznie nic nie można zmienić. Przy wymianie płyty trzeba by też wymienić i zasilacz jako że jest to gotowiec od Della. Wstrzymam się na jakiś czas z wymianą. Dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia.
Poszukaj jakieś poleasingowego Della - będzie to miało obudowę z solidnej blachy, w miarę przemyślaną wentylację i zasilacz a nie wyrób zasilaczopodobny. Sam mam odkupiony za śmieszne pieniądze Dell T3500 z i7 pierwszej generacji i to jest porządny kawał metalu. W normalnym użytkowaniu praktycznie niesłyszalny.
Można i tak. Osobiście bym spróbował odsprzedać tego Della i złożyć coś nowego. Osobiście nie jestem zwolennikiem doinwestowywania kilkuletnich platform z uwagi na fakt, że z wiekiem diametralnie tracą na wartości i tak tylko się umacza kasę. Dlatego moim zdaniem najrozsądniejszą opcją jest nadzorować rynek i na bieżąco części wymieniać na nowsze, o...
Witam. Potrzebuję schematu ideowego płyty głównej przedstawionej w temacie stacji roboczej lub jakiejś porady w rozwiązaniu tej usterki. Problem polega na tym, że po włączeniu komputera dioda zasilania świeci światłem ciągłym pomarańczowym, a diody 1 i 2 migają i po chwili komputer się wyłącza. Zasilacz na 100% sprawny. Odłączyłem od płyty wszystkie...
Witam, mam problem z komputerem wyżej wymienionym z problemem który powstał z mojej winy poprzez niepodłączenie wtyczki ośmiopinowej wtyczki 12V do procesora (wymieniałem pastę termo na procesorze a kabelek przeszkadzał podczas tejże czynności więc go odpiąłem) i włączyłem. Po paru minutach dotarło do mnie że nie podłączyłem owego zasilania 8pin do...
Skoro o tym mówisz to nie stoi nic na przeszkodzie aby w przyszłości zakupić większy zasilacz. Jeszcze takie coś: "DELL 790 i5 4 x 3400 6MB DDR3 500GB WIN 7 - MOCNY MARKOWY KOMPUTER ZBUDOWANY Z NAJLEPSZYCH PODZESPOŁÓW PŁYTA GŁÓWNA FOXCONN (producent podzespołów dla Apple) NA CHIPSECIE Q65 Intel Z CZTERORDZENIOWYM PROCESOREM INTEL Core i5 2400 4 x 3100...
Witam Mam PC-ta jak w temacie T3500. Ma on 12GB RAM, procesor Xeon X5670 zasilacz Corsair 650W (zamiast oryginalnego) dysk SSD PNY 240GB karta graficzna - jest, jakaś starsza. Problem jest taki że komputer resetuje się na samym początku instalacji W10 - pierwszy ekran. Co do tej pory zrobiłem: Wrzuciłem najnowszy bios ze strony Dell-a A17. Przetestowałem...
Witam, Posiadam komputer stacjonarny Dell, który ma problemy z uruchomieniem sie, dlatego chcę się upewnić czy powodem usterki jest zasilacz. Zatem teraz pytanie, czy mogę zamienić psu Dell H525AF-00 (525W) na Modecom FEEL lll-400ATX (400W) bez obawy, że mi ostatecznie uśmierci komputer? Dane techniczne komputera Dell Precision T3500: - płyta główna...
Witam,mam problem z płytą główną dell 09KPNV{jest to płyta od komputera del precision t3500}posiada ona socket 1366.Mianowicie nie wiem czy jest uszkodzona ponieważ nie mogę jej włączyć bo nie wiem gdzie się znajduje włącznik a raczej jego wyprowadzenia do jego podłączenia .Dlatego proszę o pomoc bo na płycie świeci pomarańczowa kontrolka że jest zasilanie...
Witam. Znajomy zakupił stacje roboczą do zastosowań profesjonalnych niestety komputer po podłączeniu startuje ale nie wyświetla się nic na monitorze. Podzespoły ( cpu CPU, ram RAM, karta grafiki ,zasilacz) zostały sprawdzone w drugim komputerze i działają bezproblemowo. Z tego co zauważyłem po paru godzinach walki z tym Dell T3500 to że ktoś prawdopodobnie...
Witam serdecznie. Nabyłem ostatnio stację Dell T3500 w dobrej cenie z myślą o modernizacji. Zmiana będzie dotyczyła póki co procesora i pamięci. Obecnie siedzi w nim Xeon W3503 2.4GHz i 4GB (2x2GB) pamięci ram 1066MHz ECC. Wszystko zasilane standardowym zasilaczem Dell 525W. Pytanie 1 - Kwestia procesora. Obecnie z racji, że mam procesor W3503 w którym...
Nie podałeś jaki masz zasilacz, ale z tego co wyczytałem to 525 W, z czego na kartę przypada max 150 Watt. Myslę, że zasilaczem przejmować się ie będziemy bo to bardzo dobry wynik. Generalnie masz konfigurację z założenia nie stworzoną do gier, aczkolwiek ten xeon to całkiem dobry procesor. Za 300 zł ciężko kupić nową kartę do gier. Zależy na czym Ci...
Witam. NVS 300 http://www.nvidia.pl/object/product-nvs-... ten model karty oczywiście jest zasłaby wydajnościowo (link specyfikacji) na granie np.Wiedźmina 3 i na nowsze tytuły ale to nie znaczy,że karty z rodziny nVidia (Quadro typowo karta do rozwiązań projektowych ,graficznych ) nie poradzą sobie z najnowszymi tytułami. Polecam zainteresować...
Mam problem z dźwiękiem w moim PC. Podczas słuchania muzyki z dowolnego źródła sygnału (MP3, Youtube, itd.) pojawiają się trzaski, dźwięk lekko zwalnia, przycina się. Nie da się praktycznie słuchać takiej muzyki (kalectwo słuchu gwarantowane). Nie jest to uzależnione od obciążenia procesora. Problem ten występuję nawet podczas słuchania muzyki z zewnętrznego...
Witam. (at)W1CHM4NN taki masz sprzęt stać na biurku jako komputer domowy :D :D , a tak na poważnie to spróbuję przybliżyć parametry tej płyty głównej i możliwości. https://obrazki.elektroda.pl/3826337900_... https://obrazki.elektroda.pl/8184070900_... Przeważnie, wentylatory serwerów są tak głośnie, że użycie serwera...
Witam Po opisaniu problemu z administracją tego forum, uzgodniono że mogę wpisać w jednym poście wszystkie części co mam na sprzedaż. Żeby było łatwiej wypiszę to modelami a jak coś nie będzie klasyfikować co kompletu to będzie poniżej. Jestem zobowiązany do aktualizacji ogłoszenia raz dziennie;) ceny są w negocjacjach będą umieszczone widełki, ceny...
t3500 pamięć celeron t3500 precision t3500
flashowanie samsung ręczny odblokować zmiana parametrów matrycy
pioneer winda bateria milwaukee
Digitech RP50 – instrukcja obsługi po polsku, tłumaczenie PDF, szybki start Trafo 2 Value Identification: Typical 230V to 9VAC 1.5–2.3VA Transformer for Appliance Logic Rails