Mam pytanko czy w T4 2.4 jest pompka zasilająca w zbiorniku Nie ma.
Pompki ręcznej nie ma, spróbuję odpalić na plaku, pompka która podaje paliwo do filtra jest w zbiorniku paliwa dostanie się tam to koszmar.
pompa nie podaje paliwa do wtrysków i teraz mam kłop czy to wina pompy, przekaźnika, czy czegoś jeszcze innego. Do tego to jest wersja bez pompy w zbiorniku paliwa
Czy można by było jakiś krótki instruktaż jak go odpowietrzyć?[/quote] Kręcenia rozrusznikiem ci jednak odradzam :idea: :D , bo prędzej go przegrzejesz i na koniec będzie do wymiany :cry: ,a aku do ładowania :idea: , prosty sposób to dmuchasz w zbiornik lekko powietrzem ,i po puszczasz przewód zasilający przy pompie ,gdy będzie lecieć paliwko już bez...
Kolega wyjmie i dokładnie obejrzy smok w zbiorniku. Trzeba zobaczyć czy w chwili kiedy auto gaśnie jest paliwo w baku. Jeśli nie ma to trzeba zainteresować się czujnikiem paliwa.
Witam. Jeśli podłączysz vaga grupa 18 warunek musi być włączone ogrzewanie. Odczytaj błędy jeśli to dogrzewanie to załączy się poniżej 5st. Jeśli startuje to albo paliwo (brak poniżej 1/4 zbiornika) lub kołek żarowy . Pozdrawiam .
Troszkę się nie zrozumieliśmy a więc przerabiam autko i mam czujmik paliwa ze zbiornika T4 i wskażnik paliwa 3 nóżki wymontowany z zegarów i jak to podłączyć aby wskażnik pokazywał mi poziom paliwa . wogóle na jakiej zasadzie działają wskażniki paliwa .może ma ktoś jakieś schematy
Mam problem z t4 2,4D,konkretnie z silnikiem.Zapala pięknie,da się nawet w miarę dynamicznie ruszyć ale nie mogę go rozbujać.Tak do 50/60 na czwórce i zaczyna szarpać,przerywa jak by brakowało mu paliwa.Wymieniłem filtr,wypłukałem zbiornik,smok i zmieniłem paliwo z nadzieją że się polepszy jednak jest to samo.Nie mam więcej koncepcji.Doradżcie,pomużcie.Pozdrawiam....
Przez 2 tygodnie samochód był bez akumulatora, teraz nie mogę go odpalić, podejrzewam że paliwo spłynęło z układu do baku, w miedzy czasie odwodniłem też filtr paliwa. Moje pytanie brzmi więc jak długo kręcić rozrusznikiem żeby pompa zassała paliwo ze zbiornika , lub jakie inne pomysły na ten problem. Dodam że wszystkie lampki gasną, żadnych awarii...
Sprawdź dawkę paliwa skoro pompa była regenerowana i ustaw kąt według vcdsa po co bawić się jeszcze z czujnikiem zegarowym. Paliwo masz świeże, filtr nowy układ paliwowy czysty (sitko w zbiorniku) bo jakiś powód był że przestał palić. A co do tej regeneracji to teraz mało kto ma części do naprawy takich pomp.
Witam, VW Multivan 2003 2,5 tdi, czasami dlugo trzeba krecic zeby odpalil. Sprawdzilem waz od filtra paliwa, mnostwo babelkow powietrza przy 1/4 zbiornika. Zatankowalem do pelna, babelki zniknely, auto dobrze odpala. Bede zagladal do zbiornika. W zbiorniku razem z plywakiem do pomiaru ilosci paliwa znajduje sie plastikowa rurka zasysajaca paliwo. Była...
Zastanawiam się co znaczy określenie : "wtedy sprawdziliśmy bagnet od oleju- zupa, masło":?: ciekawe co twoj mechanik chciał osiągnąć podgrzewając elementy silnika :?::?: : podgrzaliśmy miskę olejową, zrobiliśmy "kopcia" żeby dostał ciepłe powietrze. i podgrzaliśmy filtr paliwa. Pomyśl tylko przez chwile sam ,skoro masz wode w paliwie czyli w zbiorniku...
ja obstawiam na zasysanie powietrza do pompy paliwowej trzeba by było sprawdzić po kolei węże od pompy aż po zbiornik i filtr paliwa oczywiście
znalazlem przyczyne dlaczego pompa zasysa powietrze z paliwem okazalo sie ze w zbiorniku purka ktora zasysa paliwo byla peknieta powietrza nie ma juz w paliwie ale auto nadal rano zle odpala jest dluzo lepiej sprawdze jeszcze ustawienie zaplonu na komputerze bo po zmianie rozrzadu nie sprawdzalem
Napiszę ci to jeszcze raz, mimo że jakiś....moderator wywalił mój post jako durny. Sprawdź pompę paliwa którą masz w zbiorniku i która podaje paliwo pod niskim ciśnieniem do pompy wtryskowej. Na dowód że istnieje załączam link do strony Allegro ze zdjęciami twojej pompy. http://allegro.pl/listing/listing.php?or...
Wita. Ktoś nasypał mi cukru do mojego VW .Zmieniłem filtr paliwa ,wymontowałem zbiornik paliwa , wymyłem go przepłukałem przewody paliwowe od zbiornika do filtra , od filtra do pompy.Zbiornik zalany nowym paliwem. Mimo to auto za nic nie chce odpalić. Próbowałem odpowietrzyć pompę , po przez poluzowanie przewodów na wtryskiwaczach .Zauważyłem że nie...
Zobacz jaką ma masę przy zbiorniku , tam może być problem!
Ok poradzilem sobie z obrotami , predkoscia i kontrolkami. Zatrzymala mnie temp i paliwo. Mam jeszcze jedno pytanie: Jaka rezystancje ma plywak w oktawi jak jest pelny i jak pusty zbiornik. Oraz opor czyjnila temp silnika( jak sie zmienia od do). Podobno wskazniki nie dzialaja dopiero po zatwierdzeniu immo. Czy to prawda, bo obroty dzialaja bez. Prosze...
Witam wszystkich Kolegów Forumowiczy jestem tu nowy wiec jak cos zle robie dajcie znac :) Wiec przejdę do tematu mam t4 1993 rok 2.0 b/g na pelnym wtrysku AAC silnik i mam problem niedawno spalila mi sie instalacja i po wymianie nie odpala sprawdzilem Pompe paliwowa w zbiorniku i podaje wszystko ok mam problem tego typu ze paliwo dochodzi do listwy...
Witam mam problem z silnikiem i podejrzewam że to wtryski auto mam po wymianie rozrządu i ustawieniu kąta wtrysku. Po tych czynnościach wszystko było ok ale po zatankowaniu tzw, paliwa na stacji w Bornem Sulinowie okazało się ze nie mogę prawidłowo odpalic auta. Po przemyśleniu sprawy postanowiłem zajżec do zbiornika paliwa było trochę mało bo około...
Witam Na wstepie chcialbym powiedziec ze jest to chyba najlepsze forum odnosnie jazdy na rzepaku:). Chcialbym sie zapytac o cos. Mam VW T4 1998 r 2.5 TDI Jakis miesiac temu zainstalowalem sobie instalacje na OR. Posiadam instalacje dwuzbiornikowa skladajaca sie z nastepujacych elementow. 1.Zbiornik paliwa 2.Filtr paliwa z grzalka. 3.Separator wody 4.2...
Witam mam pytanie do znawców tematu Posiadam VW T4 2,4d Założyłem elektrozawór na przewodzie paliwowym zaraz za wyjściem ze zbiornika i... auto jedzie i jedzie... pomimo wyłączonego zasilania Doczytałem sie na forum że trzeba założyć zaworek zwrotny na przelewbo może zasysać paliwo z tego przelewu. Mam więc pytanie czy ten elektrozawór jest w dobrym...
Witam. Problem jak w temacie. Rano nie odpala, rozrusznik kręci, Aku sprawdzone idealne, Świece żarowe wymienione, zawór zwrotny za pompom paliwa założony żeby paliwo nie cofało się do zbiornika. Wcześniej pomagało wyciągnięcie bezpiecznika nr. 21 i ponowne jego włożenie, teraz nawet to już nie pomaga. Dzisiaj odkryłem że odpalił rano po wyjęciu bezpiecznika...
filtr jest pod podłagą przy zbiorniku na przewodzie zasilającym
Witam. Posiadam VW T4 z '91r. i potrzebuje zrobić w nim diode która by sygnalizowała ze juz jest mało paliwa w zbiorniku (potocznie mówiąc potrzebuje zrobić kontrolke rezerwy bo orginalnie nie ma jej na desce rozdzielczej). Z góry dzieki za wszelkie info.
Nieszczelność na drodze zbiornik->filtr->pompa, brak paliwa, uszkodzony grzybek elektrozaworu.
Moi drodzy, witam Was serdecznie. Ostatnio po wymianie licznika w moim T4 2.5 TDI na licznik niebieski z Passata 1.9 TDI napotkałem problem - wszystkie wskazówki funkcjonują w porządku, jednak ta odpowiadająca za paliwo symuluje zły jego stan faktyczny. O ile mnie pamięć nie myli, to powodem takiego zdarzenia może być różnica w pojemności zbiorników...
Mam nietypowy przypadek a dokładnie Vw T4 2.0 benzyna oznaczenie silnika AAC Wymieniono: Pompa paliwa przekaznik pompy paliwa Cewka + moduł zapłonowy Kable swiece palec kopułka czujnik halla w aparacie zapłonowym Akumulator na nowy Paliwo w zbiorniku na nowe Komputer 2 krotnie wysyłany do specjalistów elektroniki podobno OK Sprawdzone ustawienie rozrzadu...
Dogrzewacze nie maja dodatkowego akumulatora, korzystają z tego co jest w komorze silnika. A o ile sie nie mylę to dodatkowy akumulator nie byl pod siedzeniem tylko za zbiornikiem paliwa (nie jestem pewnie) mowa oczywiscie o sharanie,pod siedzeniem sa ale w T4 na pewno.
Gaźnik do czyszczenia,zobacz jak i czy leci paliwo ze zbiornika.
Witam.Bardzo ciekawa teoria mariana11(at),że prąd nie przekroczy 14, 4V.Pewnie pojemność zbiornika paliwa w spalino-godzinach ?
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Właśnie skończyłem wszystko sprawdzać :) i niestety urządzenia nie uruchomiłem. Z tego wszystkiego wynika, że chyba urządzenie się zablokowało, bo chyba nie ma rzeczy, której nie sprawdziłem. I tak : wykręciłem znowu świecę i sprawdziłem " na sucho " - działa ; sprawdziłem na krótko dmuchawę - działa ; wewnątrz są jeszcze...
Silnik z zasady ma problem i notorycznie się nie dogrzewa w trakcie jazdy. To tu jest problem z termostatem. Pompa paliwa jest od spodu z przodu zbiornika paliwa z lewej strony-sprawdz kabelki przy pompce(lubią skorodować)
Piszę bo mam kapryśne VW T4 z takimi objawami. Zatankowane powyżej 1/4 zbiornika chodzi dobrze. Musi być przytkane sitko na smoku w zbiorniku paliwa.
paliwa w zbiorniku jest bardzo mało właśnie kupiłem dziś do bańki aby dolać i jutro zobaczymy, model silnika to 1896 cm3 50 kw
Jakie? D3LC? Witam ! A miałbyś może schemat do takiego ogrzewania w PL ? http://img522.imageshack.us/img522/6691/... Kupiłem auto T4 (2002r.) z takim właśnie ogrzewaniem i nie wiem jak do tego się zabrać. Ustawiłem zegar,paliwa pół zbiornika a webasto "ani drgnie",zero reakcji. Pierwszy raz się stykam z tym ogrzewaniem więc moja wiedza i doświadczenie...
Passat B4 kombi .u nas na wschodzie dmuchają zbiorniki do 120 l za jakieś 200 stówki .Potem masz VW t4 po przeróbce jakieś 100l a potem FORD ECONOLINE podstawa 150l i drugi zbiornik100l ale w tych pieniądzach to passat
Tak ja własnie zdemontowałem takie urządzenie z T4 do swojej T4 i przewody paliwowe były wpiete n apowrocie do zbiornika , czyli te urządzenie nie będzi epracowału dłuzej niż 0,5 godziny ??? pompe wody ma wbudowana w udządzenie nie przykręcana z boku jest to model DW 50 http://obrazki.elektroda.net/22_12279893...
Jeśli był by przestawiony zapłon to o paleniu od "strzała" można zapomnieć a skoro problem z paleniem przychodzi po kilku godzinach to raczej szukał bym nieszczelności w układzie paliwowym, gdzieś ucieka/cofa się do zbiornika. Do sprawdzenia przewody, króćce, uszczelki/podkładki. Pytanie ; jeśli odpali to kopci czy nic takiego nie ma?
zbiornik paliwo paliwo toyota scania paliwo zbiornik zbiornik paliwo mercedes
vectra czujnik poziomu oleju spawanie blach urwany wirnik pompy
zmywarka siemens tabletka zmywarka siemens tabletka
Kody do telewizora Sony - programowanie pilota uniwersalnego Legalność montażu świateł przeciwmgielnych na okrągłym uchwycie