Też jeszcze nie zdarzył mi się odklejony panel po klejeniu B7000... Zdarza sie, szczegolnie latem i w telefonach uzywanych w samochodach jako nawigacja itp. B7000 czy T7000 puszcza przy wyzszej temperaturze. Nie pomaga fakt, ze ramki w telefonach sa teraz bardzo waskie wiec zbyt wiele miejsca na...
To i ja się trochę podłączę pod temat. Potrzebuje wkleić wyświetlacz do S7 i takie pytanko jak rozprowadzić klej? W tym przypadku (i innych modeli z cienkimi OLEDami) nigdzie. Zdecydowanie polecalbym kupic oryginalna, docieta tasme dwustronna ktora bedzie miala wlasciwa grubosc. Mozna wowczas ewentualnie...
Jak w temacie - telefon jest biały. Obawiam się, że czarny klej T7000 po prostu pobrudzi białą ramkę. Dwa - obawiam się, że przeźroczysty B7000 sprawi, że wyświetlacz będzie się przebijał na krawędziach. Co proponujecie? Dziękuję z góry
W starszym telefonie używałem taśm, po odpowiednim montażu trzymało dobrze i nie było problemów. Rzecz w tym, że ten xiaomi ewidentnie jest zaprojektowany jako wodoszczelny i sam producent zastosował jakiś klej. Pytanie który ? Zawsze obawiałem się klejów ze względu na możliwość uszkodzenia lcd...
ja osobiście wybieram często dedykowane uszczelki ale tylko i wyłącznie oryginalne, niestety nie do każdego modelu występują, więc alternatywnie używam B7000, T7000 lub E8000 - najczęściej używam jednak tego ostatniego z racji moim zdaniem najbardziej elastycznej konsystencji po zaschnięciu, nie powoduje...
Kleje B7000 T7000 E8000 T8000 i pochodne, w zależności od tego czy ma być przezroczysty lub nie oraz lepkości, po sklejeniu klamerkami zacisnąć dokładnie w każdym miejscu zostawić bez ruszania na 24-72 godziny do całkowitego zaschnięcia i utwardzenia, te kjeje są elastyczne, przy dokładnym naniesieniu...
Jeśli chodzi o podświetlanie wylewające się po bokach ja stosuje na boczne krawędzie t7000 (czarny) a na pozostałe według uznania T7000 lub B7000. W niektórych modelach z plastikową ramką trzeba się pilnować, bo t7000 potrafi odbarwić korpus. Łapię takimi klipsami na min 1h, jeśli chodzi o podświetlanie...
b7000 w iPhone-ach powyżej piątki raczej słabo. Jak dobrze skleisz może da radę, ale powierzchnia styku jest dosyć mała. Od dawna stosuję szybki z ramką bo na b7000 nigdy nie wyglądało to jak powinno. Nie wiem czy nie lepiej podkleić w miejscu gdzie się rozkleja. Klej w pozostałych miejscach może trzymać...
Witam Szanowne Grono. Mam do Was prośbę , otóż w moim telefonie po włączeniu uruchamia się ekran startowy , wszytko ok ,ale nie działa dotyk ( szybka jest cała). Po demontażu i podmianie ( mam dwa takie telefony ) wymieniłem wyświetlacz i wszystko jest ok ( myślałem ,że digitizer jest zepsuty ,ale widzę...
OK a czy ma znaczenie czy klej jest czarny czy przeźroczysty? Z dwojga złego chyla lepiej przeźroczysty jak ma gdzieś dodatkowo 'kapnąć'. Chwilowo poratowałem się (uwaga).... taśmą montażową ;) jeśli będę miał problemy z demontażem (a jest to wysoce prawdopodobne) to oczywiście dam znać.... Chwilowo...
Ogólnie te taśmy z reguły szybko puszczają. i wyświetlacz się odkleja. Lepiej użyć b7000 lub t7000.
Kazdy telefon jest inny, kazdy klej jest inny, tak samo jak kazdy separator i jego kalibracja jest inna. Generalnie ok 90 stopni ekranom nie szkodzi, czy to LCD czy OLED. Wyjecie takiego ekranu z P Smart 2019, Mate 20 Lite itp w calosci z fabrycznie sklejononego Huawei to wyzwanie, strasznie te wyswietlacze...
Zamiennik oryginalnych plecków NIE MA elementu połączonego z folią (zaznaczone na czerwono); czy jego brak oznacza jakieś problemy czy trzeba to zaślepić albo dodatkowo coś podłożyć na całą powierzchnię pod nowa klapką? Co do kleju. Te dodawane do zamienikow generalnie nie...