B7000 , w tym modelu nic CI nie będzie przebijać bo są grube ramki
Jeżeli możesz to reklamuj baterię i kup inną. Następną przyklej (najlepiej na klej termiczny b7000/t7000) do ramy telefonu. Jeżeli to nie podziała to dla zasady wymień całą płytkę ładowania, która kosztuje z 20zł. Jeżeli to nie poskutkuje to możesz spróbować wgrać nowy system. Jeżeli wszystko zawiedzie to usterka na płycie głównej, której raczej sam...
Który wybrać? B czy T ? To tylko oznaczenie "Black" czarny i "Transparent" przezroczysty, nic poza tym. Ja znalazłem coś takiego: https://www.zhanlidaadhesive.com/which-t... Wynika z tych opisów, że nie jest zasadą b=black t=transparent. Podejrzewam, że kilka firm produkuje ten klej i od tego zależą jego właściwości.
My używamy kafutera Jedyne co kojarze to klej UV od nich, ale to pewnie nie to. Masz jakis link? b7000 jeszcze przepuszcza światło z podświetlenia Jest T7000 ktory jest czarny i nie przepuszcza choc nie zaleca sie go uzywac przy jasnych (biale itp) ekranach. Poza tym, to czy widac swiatlo z podswietlenia czy nie zalezy w duzej mierze od samego wyswietlacza...
Tu taśma nie ma szans na kontakt z klejem chyba że opary. Też użyłem T7000 czarnego, z wyświetlaczem dostałem tzw gratis w postaci narzędzi i kleju B7000 który okazał się kisielem czy tam inną galaretą. Czy kolor kleju miałby znaczenie? Mam B7000, T7000 i E8000 i jak dla mnie zapach mają taki sam. Nie zostaje chyba nic innego jak próba reklamacji. Dzięki.
Osobiście unikam jak ognia zamienników wklejonych do ramy. Więcej roboty z przekładaniem wszystkiego, czasem w ramie są anteny których Pan Chińczyk już nie umieści, a poza tym klej trzyma tragicznie chyba, że w ostatnich czasach coś się zmieniło, bo unikam ich dość skutecznie od lat:) Dodatkowo można zerwać jakąś tasiemkę np od włącznika uszkodzić głośnik...
Zatem butapren zda egzamin? A co sądzisz o B7000 i T7000? Ponoć są na bazie butaprenu
Albo problem z klawiszami bocznymi - np zalaly sie klejem jak wklejales klapke jesli uzywalem B7000/T7000 itp, albo problem z bateria. Uszkodzona bateria w Huawei bardzo czesto powoduje automatyczny restart do erecovery. Co wiecej, baterie w Huawei bywaja przypisywane do plyty i czasem, nawet po zmianie na oryginal trzeba zaprogramowac jej nowy numer...
Klej b7000 lub t7000
Kleje B7000 T7000 E8000 T8000 i pochodne, w zależności od tego czy ma być przezroczysty lub nie oraz lepkości, po sklejeniu klamerkami zacisnąć dokładnie w każdym miejscu zostawić bez ruszania na 24-72 godziny do całkowitego zaschnięcia i utwardzenia, te kjeje są elastyczne, przy dokładnym naniesieniu oraz wypełnieniu stworzą uszczelnienie.
Ogólnie te taśmy z reguły szybko puszczają. i wyświetlacz się odkleja. Lepiej użyć b7000 lub t7000.
Co do suszarki - ciezko mi powiedziec bo zawsze mialem pod reka odpowiednie narzedzia. Jesli nie zalezy ci na starej klapce to podejrzewam, ze wystarczy. Przy temperaturze na poziomie 70-90 stopni na klapce klej powinien puscic. Dobrze jest sie wspomoc IPA jak juz uda ci sie wbic pod klapke, oczywiscie lej z umiarem ale wowczas klej latwo puszcza. Co...
Witam, Od jakiegoś czasu kleje wyświetlacze klejem B7000 lub T7000 i zawsze mam problem z "glutami", resztkami w szczelinie wyświetlacza. Teoretycznie radzę sobie wkładając blaszkę i dzięki przesuwaniu klej się usuwa, ale nie w 100% Powiedzcie mi kwestia wprawy w nakładaniu odpowiedniej ilości kleju czy jakiś patent na usuwanie resztek bezinwazyjnie...
Udało mi się uzyskać informację, że klej jest bardziej przeznaczony do sklejania na stałe. Nie jest on tak elastyczny jak B7000 czy t7000 oraz tak łatwo się go nie usuwa. Miałem nadzieję, że będzie to właśnie odpowiednik t7000, który schnie w kilka minut, ale nie można mieć wszystkiego.
W starszym telefonie używałem taśm, po odpowiednim montażu trzymało dobrze i nie było problemów. Rzecz w tym, że ten xiaomi ewidentnie jest zaprojektowany jako wodoszczelny i sam producent zastosował jakiś klej. Pytanie który ? Zawsze obawiałem się klejów ze względu na możliwość uszkodzenia lcd przez rozpuszczalnik, słyszałem wiele historii i widziałem...
ja osobiście wybieram często dedykowane uszczelki ale tylko i wyłącznie oryginalne, niestety nie do każdego modelu występują, więc alternatywnie używam B7000, T7000 lub E8000 - najczęściej używam jednak tego ostatniego z racji moim zdaniem najbardziej elastycznej konsystencji po zaschnięciu, nie powoduje skorupy i dość łatwo jest go zdjąć do ponownej...
Dzięki. T7000 jest czarny. B7000 przezroczysty. Czymś się różnią poza kolorem? Widzę, że są jeszcze 8000, 9000... który do czego się stosuje?
Nie wiem, co dokładnie jest dla Ciebie problem przy wklejaniu. Zasadniczo problemem są ramki. Nim rozkleisz telefon przyłóż np linijkę do ekranu, sprawdź czy ramka jest prosta. Dla przykładu, moim "faworytem", który ma ramkę z gownolitu, jest P Smart 2019. Dla mnie wygina się od parzenia. Drugim istotnym czynnikiem jest staranne wyczyszczenie ramki...
Jeden sprzedawca z Allegro napisał mi że Debonder służy tylko do rozklejania klejów cyjanoakrylowych. Na inne nie działa a klej T-7000 jest klejem kontaktowym polecił delikatnie użyć Rozpuszczalników Chlorokauczukowych. Zaś drugi sprzedawca z Allegro który prowadzi serwis napisał mi żeby kupić zwykły Izopropanol, on zmiękcza klej t7000/b7000 i robi...
Jeśli chodzi o podświetlanie wylewające się po bokach ja stosuje na boczne krawędzie t7000 (czarny) a na pozostałe według uznania T7000 lub B7000. W niektórych modelach z plastikową ramką trzeba się pilnować, bo t7000 potrafi odbarwić korpus. Łapię takimi klipsami na min 1h, jeśli chodzi o podświetlanie nie mam większych problemów, jednak wszystko musi...
Koledzy, są to - nie ukrywam - informacje cenne, zarówno dla mnie (na przyszłość) jak i "dla potomnych". Mając dość "ograniczony" warsztat, nie robiąc np: zbyt wielu telefonów, nie jestem w stanie podjąć wszelkich możliwych ścieżek naprawy. W wielu sytuacjach moje możliwości po prostu się kończą - brak narzędzi i/lub wiedzy... Gdy trafia do mnie telefon...
Kazdy telefon jest inny, kazdy klej jest inny, tak samo jak kazdy separator i jego kalibracja jest inna. Generalnie ok 90 stopni ekranom nie szkodzi, czy to LCD czy OLED. Wyjecie takiego ekranu z P Smart 2019, Mate 20 Lite itp w calosci z fabrycznie sklejononego Huawei to wyzwanie, strasznie te wyswietlacze sa kruche i bardzo latwo pekaja. Wyjecie go...
Witam Szanowne Grono. Mam do Was prośbę , otóż w moim telefonie po włączeniu uruchamia się ekran startowy , wszytko ok ,ale nie działa dotyk ( szybka jest cała). Po demontażu i podmianie ( mam dwa takie telefony ) wymieniłem wyświetlacz i wszystko jest ok ( myślałem ,że digitizer jest zepsuty ,ale widzę na wyświetlaczu od tyłu są ślady po cieczy...)...
Również bym takiej starej xperi nie wykładał do wody nawet nigdy nie otwieranej. Jak już chcesz kleić to uważam że lepsze właściwości ma T7000
Klej w pozostałych miejscach może trzymać mocno, a przy okazji odklejania możesz obdrapać lakier z szybki, lub uszkodzić wyświetlacz. Kolejny problem to spasowanie wyświetlacza z nową ramką, które jak już wspomniałem ciężko żeby wyszło idealnie. PS: t7000 ma opinię mocniejszego nieco od b7000 Myślę właśnie o tym aby spróbować podkleić tylko ten kawałem...
Jak kleję B7000, jak wyschnie to po prostu masuje opuszkiem kciuka ramkę, robią się kulki i odpadają. Chyba że T7000 czarny to tak jak koledzy wyżej piszą, bo on trochę twardszy jest.
Jeśli robisz ludziom telefony i bierzesz za to pieniądze, to nie polecam tej metody, gdyż uważam, że jeśli ktoś płaci, to ma mieć wykonaną usługę na możliwie najwyższym poziomie. Ja w przypadku kleju B7000 wykonałem taki numer, że zapuściłem trochę izopropanolu do tubki pozbawionej metalowego dozownika, zamknąłem szczelnie i położyłem na te ciepłe dna...
Najlepiej zamówić od MajFriendów - ja zamawiam te z oceną minimum 4.8 i faktycznie nie odbiegają od oryginału jasnością i kolorami. To samo tyczy się P20 Lite'ów: nie do odróżnienia. Blahfff co robisz jak masz prześwity ekranu z ramki po wklejeniu LCD klejem B7000/E8000? U mnie zawsze coś przebija przez ramkę przy białych telefonach, a nie kleję T7000...
To i ja się trochę podłączę pod temat. Potrzebuje wkleić wyświetlacz do S7 i takie pytanko jak rozprowadzić klej? W tym przypadku (i innych modeli z cienkimi OLEDami) nigdzie. Zdecydowanie polecalbym kupic oryginalna, docieta tasme dwustronna ktora bedzie miala wlasciwa grubosc. Mozna wowczas ewentualnie dodac delikatnie B badz T7000 na krawedzie u...
A w tym dotyku co kupiłeś to taśmy klejącej nie ma? Zasadniczo jak dasz wąska i cieniutką warstwę kleju na ramkę i na digitizer nic nie powinno się dostać na ekran. Tylko z wyczuciem. B7000 nim skleisz dwie części, musi chwilę odparować tak 2min by zaczął wiązać. Ale i tak przyjrzyj się szybce, czy tam kleju nie ma. No i dokładnie oczyść ramkę, byś...
t7000 b7000 b7000 samsung zamiast kleju b7000
ustawienie anteny warszawa insignia automat internet zawiesza
Bosch SGS3002/13 – czy zmywarka ma czujnik przeciwzalewowy, float switch, AquaStop Kontrolka „drzwi otwarte” w pralkach Whirlpool, Indesit, Amica, LG – diagnostyka i naprawa