bezpiecznik vw t5

Znaleziono około 222 wyników dla: bezpiecznik vw t5
  • VW T5 po liftingu - Bezpiecznik przednich wycieraczek i spryskiwaczy

Bezpiecznik spryskiwacza znajduje się w skrzynce bezpiecznikowej pod maską obok akumulatora vw t5

Samochody Elektryka i elektronika   11 Maj 2015 18:40 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 16488
  • VW T5 Transporter T5 2008 - brak świateł stopu bezpiecznik

Witam mam ten sam problem nie dzialają swiatła stopu po za dodatkowym w klapie. bezpiecznik sprawdzony ok ! czujnik na pedale wymieniony i sprawdzony zarówki ok miernikiem mierzone brak napięcia w obu wtyczkach . gdzie szukać dalej lub gdzie schodza sie wiazki ?

Samochody Elektryka i elektronika   03 Paź 2024 12:32 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 44634
  • REKLAMA
  • Nie znalazłeś odpowiedzi? Zadaj pytanie Sztucznej Inteligencji

Czekaj (2min)...
  • Oświetlenie w kabinie vw t5 nie dziala/który bezpiecznik

Bezpiecznik f7.

Samochody Początkujący   14 Gru 2018 23:11 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 14088
  • VW t5 2007r - Bezpiecznik pompki wody

Skrzynka bezpieczników w komorze silnika

Samochody Elektryka i elektronika   14 Mar 2018 11:19 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 31677
  • Pali bezpiecznik od dmuchawy - VW T5 Caravelle 1.9TDI 85km 2006r.

Witam, ostatnio przestała mi całkiem chodzić dmuchawa, dzisiaj zacząłem szukać przyczyny i znalazłem, bezpiecznik 5 był spalony, włożyłem drugi, również spaliło na najwyższych obrotach, włożyłem 10, na najwyższych obrotach dłużej pochodził i też go spaliło. Co może być przyczyną takiego czegoś? Proszę o odpowiedź, albo radę chociaż za co mógłbym się...

Samochody Elektryka i elektronika   14 Kwi 2022 13:07 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 951
  • REKLAMA
  • vw t5 - przy wymianie żarówki zrobiłem zwarcie i spalił się bezpiecznik

Przy wymianie żarówki w oświetleniu wewnątrz zrobiłem zwarcie i przepalił się bezpiecznik.Po wymianie bezpiecznika nie świeci oświetlenie w całym aucie.Czy możliwe że trzeba wykasować błąd komputerem?

Samochody Elektryka i elektronika   22 Maj 2017 20:36 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 1695
  • REKLAMA
  • VW T5 2,5 2008 - non stop pali sie kontrolka i tylne lewe światło przeciwmgieln

Próbowałeś wyjąć bezpiecznik F17/5A i sprawdzić czy zgaśnie (prościej niż zdejmować klemę) i sprawdziłeś wyłącznik? Tam nie ma elektroniki, dwa kabelki szary z zielonym i szary z białym do sprawdzenia. Jeżeli nie wiesz gdzie szukać sugestywnie proponuję oddać auto do elektryka :).

Samochody Początkujący   24 Lut 2021 18:21 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1662
  • VW T5 2004 - który bezpiecznik odpowiada za dmuchawę nawiewu?

Czy ktoś orientuje się, który bezpiecznik jest od dmuchawy VW T5 2004 rok? Bezpieczniki te pod zapalniczką w środkowej części konsoli przejrzałem, ale nie wiem, który to konkretnie, na różnych stronach różnie piszą, a w pracy jestem i nie mam czasu siedzieć i sprawdzać każdy bezpiecznik z osobna AI: Masz zwykły nawiew, manualną klimę czy Climatronic?...

Samochody Początkujący   10 Kwi 2026 06:30 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 162
  • Gdzie znajduje się bezpiecznik pompy spryskiwaczy w VW T5 2.0 D 2011?

Bezpiecznik jest w skrzynce obok akumulatora, Dostępna po zdjęciu osłony bocznej. Taka kwadratowa pokrywka z dwoma kołkami nr7 7,5A.

Samochody Szukam   19 Sty 2016 09:58 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 25689
  • VW T5 2006 - Przepalający się bezpiecznik climatronica i wentylator chłodnicy

A który to bezpiecznik , mam taki sam problem błąd czujnika jakości powietrza i wentylatory chodza cały czas .Który to bezpiecznik ?

Samochody Początkujący   03 Lut 2015 14:24 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 4773
  • VW T5 2.0 BiTDI - przepalający się bezpiecznik 20A pompy paliwa, co sprawdzić?

W aucie nie działa tak samo jak podłączona do akumulatora tylko ma obciążenie wiec tu może być problem.

Samochody Początkujący   29 Gru 2024 15:46 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 453
  • REKLAMA
  • VW T5 2011r - brak lewych świateł pozycyjnych. bezpieczniki ok.

Z przełącznika wychodzi +12V szaro niebieski na pinie 16, idzie do modułu, a z modułu wychodzi osobno jeden przewód na lewą i jeden na prawą strone. Lewa postojówka szaro czarny, prawa postowjowka szaro czerwony. Za modułem NIE MA bezpieczników od światłem postojowych. Bezpiecznik jest przed włącznikiem ale on jest dobry u Ciebie ponieważ swieci Ci...

Samochody Elektryka i elektronika   11 Mar 2015 01:00 Odpowiedzi: 25    Wyświetleń: 29898
  • Schemat bezpiecznikow vw t5 2,5 tdi 4 motion 2004 rok

Witam moze ktos podesłać schemat bezpiecznikow do t5 z 2004 toku 2,5 tdi brak swiatel stop pozdr

Samochody Szukam   26 Sie 2021 22:15 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1164
  • Gdzie znajdę opis przekaźników i bezpieczników vwT5 2.5 131ps 2007?

Czy ma ktoś opis przekaźnikow i bezpieczników vwT5 2.5 131ps 2007 r.?

Samochody Początkujący   04 Kwi 2020 21:04 Odpowiedzi: 18    Wyświetleń: 591
  • Opis i schemat bezpieczników do VW T5 Transporter 2010 lift

Witam ,czy ktoś posiada opis lub schemat bezpieczników do VW T5 lift Z 2010 r ?

Samochody Szukam   06 Lis 2016 15:17 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 8412
  • Volkswagen Transporter T5 2005 - Bezpiecznik od tylnej dmuchawy

Witajcie, zabrałem się za busa teścia i oprócz tego, że dokładam różne rzeczy wyposażenia by mu się łatwiej jeździło (lata już nie te ;-) przygotowuję się do dołożenia klimy. Ktoś przerobił ten samochód z osobowej wersji na towarową i ostała się dmuchawa przy tylnym prawym kole, ale mimo panelu sterowania na desce dmuchawa tylna się nie załącza. Zanim...

Samochody Elektryka i elektronika   07 Mar 2019 18:08 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 4794
  • Zwarcie w gniazdku zapalniczki VW T5 2012 - lokalizacja bezpieczników

VW T5 2012 r. Gniazdko zapalniczki wydaje się, że zawsze miało prąd, nawet przy wyłączonym silniku. Nastąpiło zwarcie w samym gniazdku, wpadł kawałek metalu do gniazdka i spowodował zwarcie. Za Chiny nie mogę znaleźć sposobu, jak to naprawić. Znalazłem 2 miejsca z bezpiecznikami. Jeden pod dźwignią biegów między siedzeniami, a drugi przy akumulatorze...

Samochody Początkujący   26 Paź 2023 13:14 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1266
  • VW T5 FL - Schemat bezpieczników i przekaźników

Witam Potrzebuje schemat bezpiecznikow i przekaznikow do VW T5lift 15-18r. Z gory dziekuje za pomoc

Samochody Szukam   20 Cze 2020 07:32 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1350
  • Gdzie znajduje się sterownik i bezpiecznik bocznych drzwi elektrycznych w VW T5?

Witam , w aucie przestały działać boczne drzwi elektrycznie zamykane, brak komunikacji z modułem prawych i lewych , stało się tak po wjechaniu w dziurę na drodze , gdzie w samochodzie znajduje się ten sterownik i bezpiecznik

Samochody Elektryka i elektronika   06 Wrz 2017 14:49 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 909
  • VW T5 2007r. AXD - błąd czujnika poziomu oleju 00562

Błąd jw.dodatkowo pali bezpiecznik od tego czujnika 5A. Jak walczył ktoś w tym aucie z tym błędem to prosze o podpowiedź.Czy podmieniać czujnik, czy instalacja ma jakiś newralgiczny punkt.Ewentualnie rozpiska pinów czujnik-licznik.Auto będę miał na warsztacie w poniedziałek.Z góry dzięks. Dodano po 1 W sumie jak odepnę i będzie palić bezp.to wiadomo...

Samochody Elektryka i elektronika   16 Gru 2013 20:35 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 5643
  • Brak oświetlenia wewnętrznego w VW T5 2004 po zwarciu przy podłączaniu LED

Witam. Jak już napisałem w temacie mam problem z oświetleniem w busie VW t5 z 2004r. Miałem na krypie podłączone światła ledy i zrobiłem zwarcie i od tej pory nie mam nigdzie światła wewnątrz auta. Dodam że sprawdzałem bezpieczniki bo to pierwsze co się sprawdza no i bezpieczniki wewnątrz auta są wszystkie ok, nie wiem co dalej z tym robić??Może jest...

Samochody Początkujący   05 Paź 2014 20:27 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 3072
  • Dlaczego w Volkswagenie T5 nie działa Parktronic?

Witam posiadam VW t5 i mam problem z czujnikami z tylu a mianowicie na VCDS brak błędów w parktronicu czujniki z tyłu ciągle nie widzą przeszkody w parametrach ciągle jest 255cm natomiast w parametrach zasilania jest coś ponad 4 mikro omy dodatkowo auto posiada oryginalny hak i tak się zastanawiam czy on gdzieś bałaganu nie robi. Natomiast przód działa...

Samochody Początkujący   13 Lut 2024 09:08 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 2697
  • T 5 2007r 1,9 - Brak zasilania na bezpiecznikach po zapłonie

Ze stacyjki wychodzi zasilanie na czarnym ,a w komorze silnika brak Poratuje ktoś schematem co jest po drodze

Samochody Elektryka i elektronika   19 Lip 2015 11:16 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 1140
  • Vw transporter t5 - Spalony włącznik automatyczny świateł

Witam ostatnio było czuć spaleniznę w samochodzie po czym przestał działać automatyczny włącznik świateł. Po wyjęciu włącznika ujrzałem stopioną obudowę i napuchnięte przekaźniki.Wie ktoś co to za układ i czy dostane identyczny by tylko przelutować do niego kable? Czy podczas palenia się przekaźników mogło dojść do nadtopienia cyny ? Luty nie wyglądają...

Samochody Początkujący   09 Lis 2014 16:09 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 4716
  • Vw t5 ukryty przycisk - Zabezpieczenie przed kradzieżą

Czy przekaźnik 109 można w łatwy sposób zdeaktywowac? Pozdrawiam tm2000 Reg. 3.1.15. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników.

Samochody Zabezpieczenia   07 Sie 2019 21:28 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 1377
  • vw transporter T5 - nie działa sterowanie bocznej szyby od kierowcy vw T5

witam wszystkich mam problem w busie transporterze t5 nie działa mi sterowanie bocznej szyby od strony kierowcy brak podświetlenia przycisków oraz nie działa sterowanie i podgrzewanie lusterek wszystko na jednym panelu sterującym. Natomiast od strony pasażera można tylko szybę opuścić ale niedarady już podnieść. Dodam że nie działa mi też radni niesprawność...

Samochody Początkujący   22 Paź 2013 10:57 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 13803
  • VW T5 Multivan 2004 - Pobór prądu na postoju, bezpiecznik nr 3, jednostka J519

Oczywiście, jeżeli zamek nie jest zaryglowany to nie chce przestać pobierać prądu po wyjęciu i włożeniu tego bezpiecznika

Samochody Elektryka i elektronika   30 Cze 2021 16:49 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 3096
  • Montaż gniazdek USB w VW T5 2007 - pytanie o przetwornicę 12V/5V 3A

1. Przetwornica 12V/5V 3A działa na zasadzie podpinam kabel usb do ładownia telefonu i telefon ciągnie 1.5A (wg jego specyfikacji) czy przetwornica "ciśnie" w niego 3A (uszkodzenie telefonu?!) Telefon pobiera ile potrzebuje, reszta zostaje w "zapasie". Ewentualnie analogicznie podpinam sprzęt co ciągnie 2A to czy w drugim gniazdku pozostaje wolne 1A?...

Początkujący Elektronicy   22 Lut 2018 20:44 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 2829
  • VW T5 Multivan 2012 2.0 BiTDI - brak zasilania pompki paliwa, gdzie szukać?

https://obrazki.elektroda.pl/5837100500_... T5 2012 Multivan 2.0 bitni brak prądu na pompce paliwa, czy czujnik zderzeniowy może tak rozłączyć prąd i gdzie może się znajdować bezpiecznik i przekaźniki od pompki? dobre

Samochody Elektryka i elektronika   06 Kwi 2026 09:57 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 132
  • VW T5 Caravelle 2.5 TDI AXD 2005 – wentylatory uruchamiają się na zimnym silniku

Jak dobrze pamiętam to przy wlocie nawiewu jest czujnik jakości powietrza - ulega on uszkodzeniu i pali bezpiecznik 5/10A w skrzynce we wnętrzu pojazdu. Ten bezpiecznik odpowiada właśnie także za sterownik wentylatorów.

Samochody Początkujący   26 Lut 2026 16:12 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 180
  • VW T5 2012 - lokalizacja bezpiecznika gniazda 12V, schemat elektryczny

Bezpiecznik od zapalniczki jest pod siedzeniem kierowcy na listwie w t5 po liftowym

Samochody Szukam   30 Gru 2014 09:22 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 22953
  • VW Caravelle T5 2012 - poszukuję schematu nawiewów tylnych

Teraz już tego auta nie mam więc nie umiem wskazać który bezpiecznik był problemowy, przepraszam.

Samochody Szukam   10 Gru 2024 17:07 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 5253
  • Webasto VW T5 rozbudowa schemat

Hej Powiedzcie mi proszę. Czy da się wyłączyć w prosty sposób dogrzewasz w Multivanie T5 2006 Climatronic. Tak aby nie włączał się .. Bezpiecznik ??? Bardzo proszę o poradę Mam zainstalowane rozbudowę o zegar 1533 - i co zrobić aby zmusić go albo po ręcznym ustawieniu albo oraz zegar nie włączał mi kierowania nadmuchu AUTO ino na szybę przędną > Dodam...

Samochody Elektryka i elektronika   06 Wrz 2024 20:12 Odpowiedzi: 40    Wyświetleń: 56430
  • VW T5 - Transporter centralna elektryka Bordnetz rozładowuje akumulator.

jedynie bezpiecznik od modułu wtedy pobór spada do 0. Jakiego modułu? Który bezpiecznik? Radio masz oryginał?

Samochody Elektryka i elektronika   05 Sty 2024 23:52 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1407
  • Vw T5 multivan - Potrzebuję schemat elektryczny klimatyzacji

muszę znaleźć bezpiecznik od czujnika ciśnienia klimatyzacji W mojej Caravelli jest to bezpiecznik nr 58 pod popielniczką.

Samochody Szukam   18 Mar 2018 15:28 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 13375
  • Vw T5 Caravelle - Czujnik temperatury zewnetrznej, wentylatory pracuja po zapło

Zwarcie robi czujnik jakości powietrza ns podszybiu przy wlocie do dmuchawy i masz spalony bezpiecznik przez co nie działa moduł wentylatora i czujnik temperatury zewnętrznej. Tak czujnik jest spalony juz go odłączyłem i widac nadpalony pin 1, lecz bezpiecznik jest ok, dokładniej bezpiecznik 22 5A

Samochody Początkujący   15 Kwi 2024 08:07 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 6441
  • Lokalizacja bezpiecznika gniazda zapalniczki w VW T5 2.0 Diesel 2013

Witam czy może ktoś wie, gdzie znajduje się bezpiecznik gniazda zapalniczki w VW T5 2.0 Diesel rok 2013. Czy może to być w skrzynce bezpieczników obok lewarka czy jest jeszcze inna skrzynka ?

Samochody Elektryka i elektronika   07 Kwi 2017 20:40 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 52905
  • Jednoczesna awaria dmuchawy, zasilania reflektorów i klimatyzacji VW T5 Multivan 1.9 tdi 2003 r

Witam. Problem dotyczy VW Multivana T5 1.9 TDI z 2003 r. W jednym momencie przestał mi działać nawiew dmuchawy, załączenie klimatyzacji oraz zasilanie świateł mijania i drogowych. Na schemacie znalazłem odpowiedni bezpiecznik (u mnie to bezpiecznik nr 14) na górnej sekcji panelu bezpieczników po środku kabiny (załączony rysunek). https://obrazki.elektroda.pl/7094883800_...

Samochody Szukam   13 Lut 2025 07:53 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 492
  • VW T5 2004 1.9 TDI - Klimatyzacja nie działa, napięcie na cewce 6,7V, wentylator off

czy był bity tego nie wiem .... do Makalon: a gdzie się znajduje ten bezpiecznik termiczny ?

Samochody Elektryka i elektronika   25 Cze 2012 07:42 Odpowiedzi: 30    Wyświetleń: 40517
  • VW T5 Lift (2014/15) - Przeróbka kierownicy multifunkcyjnej: obszycie, pogrubienie i ogrzewanie

Jedno jest pewne, musi to być zasilanie po stacyjce, oraz musisz dołożyć dodatkowy bezpiecznik oraz dodatkowy wyłącznik.

Samochody Elektryka i elektronika   01 Lut 2023 14:16 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 828
  • VW T5 1.9 TDI 2012 – światła cofania i czujniki stale włączone po wrzuceniu wstecznego

Nieustannie świecące światła wsteczne, w VW t5 1.9 2012 r. produkcji. Po dotknięciu kabli przy czujniku, problem znika ale tylko do momentu wrzucenia wstecznego biegu. Wtedy cały system wraz czujnika... Bezpośrednia odpowiedź na pytanie Najczęściej winny jest czujnik biegu wstecznego F4 (dwa piny na obudowie skrzyni) lub przetarta/ściśnięta wiązka...

Samochody Elektryka i elektronika   04 Cze 2025 13:37 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 549
  • Niedziałający rozrusznik, który to przekaznik od rozrusznika VW t5 2.5tdi

Witam. Małe sprostowanie to jest transporter T5 nie T4 , rocznik 2008 , silnik pisałem 2.5 TDI BPC, bezpiecznik to na samym początku sprawdziłem to normalne przecież ale mam właśnie problem z ustaleniem który to jest przekaznik bo widziałem na necie kilka schematów które nie bardzo pasują do mojego dlatego dołączyłem zdjęcie przekaznikow . Jak masz...

Samochody Początkujący   14 Wrz 2024 09:50 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 8502
  • VW T5 silnik ADX - kontrolka ładowania włącza się na jałowym po rozgrzaniu

Trzeba zacząć od sprawdzenia głównych bezpieczników. Jest tam bezpiecznik alternatora nr 1 najczęściej 175A . Nie sprawdzamy czy przepalone, tylko sprawdzić czy nie zaśniedziały połączenia ze śrubkami, złącze się nagrzewa , traci styk i spada napięcie - to częsty problem VW. https://obrazki.elektroda.pl/3548234300_...

Samochody Początkujący   07 Sie 2024 08:33 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 699
  • VW T5 Uszkodzony klimatronic tylni nawiew nie działa

Cześć, tak poradziłem sobie z tym problemem. U mnie pomogła wymiana bezpieczników które są pod siedzeniem kierowcy. Tak naprawdę były zrobione dwie rzeczy. Wymieniony bezpieczniki ( u mnie taki niebieski 60A) i wymieniony przekaźnik 100A ( taka mała czarna kostka na kilka nóżek ) - Ten układ jest odpowiedzialny za odłączanie ładowania dla akumulatora...

Samochody Elektryka i elektronika   02 Wrz 2024 20:05 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 9960
  • Brak kostki do lusterka pasażera w VW T5 - jak podłączyć?

B i C- pod popielniczką. Bezpiecznik nr 20 w skrzynce c daje zasilanie do bordnetza na grzanie lusterek.

Samochody Elektryka i elektronika   09 Gru 2023 00:13 Odpowiedzi: 48    Wyświetleń: 20585
  • VW T5 2.5 TDI BNZ - brak ogrzewania na biegu jałowym, olej w płynie chłodniczym

A wiec tak niedawalo mi spac te ogrzewanie i dzisiaj w pracy niewytrzymalem i ominalem ta pomke tzn waz zasilajacy dalem bezposrednio na nagrzewnice omijajac ta pomke iiii ogrzewanie dziala bez zarzutu cisnienie duzo mniejsze sprawdze jeszcze rano na zimnym czy jest cisnienie jak wczesniej czy tylko psyknie delikatnie jak powinno... No i jeszcze musze...

Samochody Początkujący   10 Lut 2017 17:17 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 5040
  • VW Transporter T5 - Brak napięcia na gnieździe przyczepy

Sprawdziłem bezpiecznik nr 23 (gniazdo zlacza przyczepy 30A) w kabinie pasazerskiej który jest dobry. Najwyżej sprawdze napięcie na wiązce kabli od przyczepy po podłączeniu jej do gniazda.

Samochody Elektryka i elektronika   18 Sie 2013 21:44 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 14913
  • VW T5 Caravelle: Brak świateł cofania mimo sprawnych bezpieczników

Albo bezpiecznik robi cię w konia, albo gdzieś instalacja przerwę ma. Bezpieczniki sprawdzone kontrolką ? Czy wyciągałeś i organoleptycznie sprawdzane?

Samochody Elektryka i elektronika   28 Lut 2020 13:49 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 7491
  • VW T5 - Schemat przeróbki szyb i lusterek na elektryczne bez modułów

Trzeba być pipąłosia, żeby nie zrozumieć prostego pytania. Autor chce zainstalować oryginalne włączniki i podzespoły podłączając bez ingerencji w instalację komfortu. Będzie potrzebował bezpiecznik i po dwa przekaźniki na szybę plus jeden zabezpieczający przed uruchomieniem szyby prawej, jednocześnie przez kierowcę i pasażera , schematów jest dużo w...

Samochody Początkujący   22 Kwi 2024 06:09 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 1707
  • VW T5 1.9 TDI 63 kW - Za duży pobór prądu na psotoju.

z opisu wynika że auto nie widzi otwarcia/zamknięcia drzwi pasażera - uszkodozny zamek lub kable. MOduł komfortu może się nie usypiać. Wymontuj ten bezpiecznik i pojeździj może jest do niego podpięty np. GPS?

Samochody Elektryka i elektronika   30 Cze 2019 21:23 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1842
  • VW T5 - Brak zasilania na sterowniku silnika

Tak jak kolega wyżej napisał. Po tym przekaźniku jest jeszcze bezpiecznik i dopiero EDC. Bezpieczniki sprawdzone? Pokaż jaką skrzynkę przekaźnikową posiadasz.

Samochody Początkujący   17 Wrz 2017 11:11 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 15138
  • Brak świateł postojowych z lewej strony VW Transporter T5

Witam mam taki problem Nie działają mi światła postojowe z lewej strony przód i tył włącznik sprawdzany działający bezpiecznik też działa na włączeniu świateł bezpiecznik reaguje włącza się ale brak postojówek Co może być przyczyną

Samochody Początkujący   23 Paź 2022 09:28 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 3636
  • VW T5 - brak zasilania ogrzewania postojowego Webasto, instalacja fabryczna

Witajcie Walczę z T5 z fabrycznie zamontowanym ogrzewaniem postojowym Webasto ze sterowaniem przy lusterku. Zasilanie odbywa się poprzez dwupinową wtyczkę przy piecu. Przewód czerwono żółty +12 V. Bezpiecznik znajduje się pod siedzeniem kierowcy 40 A. Brak zasilania na tymże bezpieczniku. Podając na krótko zasilanie na niego Webasto działa bezproblemowo....

Samochody Elektryka i elektronika   13 Mar 2022 23:43 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 8403
  • VW T5 - Prawy kierunkowskaz nie działa mimo sprawnych żarówek i przełącznika

Bezpiecznik się spalił bo pewno są dwa od lewej i prawej lub przełącznik awaryjnych jest uszkodzony.

Samochody Początkujący   14 Mar 2016 18:01 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 3081
  • VW T5 2013 - Jak podłączyć zasilanie po zapłonie do alarmu DOG?

Witam kolegów, mam pytanie odnośnie nie działającego radia w VW T5. Sprawa wygląda następująco...radio grało zasilanie było po odłączeniu wypięciu i ponownym wpięciu wywaliło bezpiecznik 15A w skrzynce pod kokpitem.Wymieniłem i nadal nie działa.Sprawdziłem napięcia po stacyjce w kostce ISO oraz w miejscu przepalonego bezpiecznika i napięcia są prawidłowe...

Samochody Elektryka i elektronika   20 Lut 2015 20:15 Odpowiedzi: 24    Wyświetleń: 7719
  • Gdzie znajduje się moduł sterowania klimatyzacji w VW T5?

Ja pracuje testerem gutman. W T5 czasami odczyta pierwsze 3 czy 4 pozycje i na klimie się zatrzyma, wtedy jest przepalony bezpiecznik ale nie pamiętam jaki.

Samochody Elektryka i elektronika   07 Lip 2012 18:33 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 9701
  • VW T5 2006 - Centralny zamek nie działa w drzwiach kierowcy, światło kabiny nie świeci

Witam, mam podobny problem z multivanem T5 z 2004r. Też przy zamykaniu z pilota dioda na drzwiach kierowcy się nie świeci (a zamek raz zaskoczy i zamknie wszystkie drzwi a czasami wszystkie oprócz kierowcy oczywiście zawsze bez diody ) Zauważyłem że przy otwieraniu drzwi kierowcy (z przekręconym kluczykiem) nie pokazuje wgl pozycji drzwi kierowcy na...

Samochody Elektryka i elektronika   10 Kwi 2019 23:04 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 8898
  • VW Transporter T5 - Brak komunikacji ze sterownikiem centralnego zamka

witam wszystkich zainteresowanych. Dostałem do naprawy samochód VW Transporter T5. Nagle w nim przestał działać centralny zamek i fabryczny alarm. Po próbie zamknięcia samochodu z fabrycznego pilota zapalały sie na stałe kierunkowskazy i nie można było tego zgasić . Po podłączenia pod VAG-a brak jest komunikacji ze sterownikiem centralnego zamka. Wszystkie...

Samochody Elektryka i elektronika   09 Kwi 2007 16:57 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 4209
  • VW T5 2.5 TDI 2005 - Kontrolka Check Silnika Nie Zapala, Brak Błędów w Silniku

Jak w temacie nie zapala się kontrolka check silnika auto kręci nie zapala.Możecie podpowiedzieć jaki bezpiecznik lub przekaźnik za to odpowiada.Autom to T5 2.5 tdi błędów brak w silniku.Myślę że tylko to będzie wina tego nie odpalania.

Samochody Elektryka i elektronika   28 Mar 2021 14:27 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 2904
  • jakie powinno być napięcie na elektrozaworze n75 vw golf 6 2.0 cr

Bezpiecznik lub wiązka. Zasilanie ma być pełne z akumulatora poprzez przekaźnik i bezpiecznik. Stetowniki wystawiają masę sterowania. Tak jak pisałem wczoraj , bezpiecznik ja spaliłem. Błędy i objawy znów są te same. Z tym, że czasami krótko po odpaleniu silnik gaśnie, ale później pracuje. Czy ma to jakieś znaczenie, że jak odepnę wiązkę od pompy paliwa...

Samochody Początkujący   08 Lis 2022 22:53 Odpowiedzi: 22    Wyświetleń: 11244
  • VW T5 4motion 2.0TDI - brak oświetlenia specjalnego led tył i halogeny dachowe

Temat można zamknąć był to bezpiecznik 10A w skrzynce pod fotelem kierowcy.

Samochody Początkujący   02 Paź 2015 10:29 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 2331
  • Jak sprawdzić działanie Webasto Thermo Top C w VW T5 2003?

Mam świetny sposób wyłączania dewasta. Jak niechcesz aby tobie działało to poprostu wyjmij bezpiecznik z pod siedzenia. I działa. żadnych błędów nie wywala. Wszystko śmiga elegancko.

Samochody Elektryka i elektronika   15 Gru 2013 19:12 Odpowiedzi: 52    Wyświetleń: 101202
  • Fiat Ducato 2012-2015 Maxi 130kM - Opinie użytkowników

Poruszony był tutaj temat DPF - sam mam VW polo 1.4 z tym filtrem, nie ma żadnego problemu (co jakiś czas zmienia się nieco werk silnika - myślę że wtedy odbywa się wypalanie), ale wracając do tematu - w pracy mamy Ducato około 3 letnie, codzienny przebieg maksymalnie do 150 km, zwykle około 70, odpalany nieraz kilkadziesiąt razy dziennie. Między odpaleniami...

Samochody Eksploatacja   26 Paź 2016 22:10 Odpowiedzi: 25    Wyświetleń: 25806
  • Jak podłączyć drugi akumulator do VW T5 z separator VICTRON CYRIX-CT 12V 24V 120A?

Witam. Chcę podłączyć drugi aku. do VW T5. Kupiłem separator VICTRON CYRIX-CT 12V 24V 120A. Słaby ze mnie elektryk stąd pytania: 1. Jakie mam kupić kable do łączenia wszystego? Min. 120A? Gdzie takie kupić, można kupić od razu zarobione? 2. Bezpiecznik ma być max 120A? 3. Czym jest i jakiego kabla użyć do połączenia Start Assist? Do czego to jest? Do...

Po godzinach samochody   18 Maj 2021 22:35 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 3759