Wybacz, pomyłka. Teraz spojrzałem na tylni panel tego zestawu. Rozgałęźnik na z jednego jack'a 3,5mm na cztery 3,5mm.
Witam. Jest taka opcja jednak wymaga to trochę zdolności i sprytu. Samo urządzenie nie posiada wyjścia na dodatkowy subwoofer, należałoby troszkę go rozebrać i sprawdzić gdzie idą poszczególne kanały, pod ten gdzie idzie subwoofer dolutować gniazdo kompatybilne z tym aktywnym. Aby mieć komfort regulacji głośności spójnej należy poszukać miejsce przedwzmacniacza...
ten sub creativa ma w sobie wbudowany wzmacniacz! po co drugi? Starczy zasilacz i satelitki. A no i jeszcze pilot. Jednak pilot to gorsza sprawa. Ale mysle ze naprawde warto sie w to pobawić. To co byś zdziałałnaprawde nie bedzie gorsze od orginalnego kompletu, możliwe, że lepsze, jak dasz ARZty to masz pewność, że bedzie sporo głośniej. A co do zasilacza...
u mnie tez tak jest wiec chyba tak być powinno
witam tez mialem podobny problem podlanczalem amplituner 5.1 pod starszej generacji karte dzwiekowa i chodzily mi tylko dwa przednie.Kupilem nowa karte kreativa live 5.1 i tobie tez bym radzil pozdrawiam
Witam. Pomysł ciekawy, ale czy ma sens? Nigdy nie ustawiałem głośników na podłodze i nie wieszałem przy suficie, jednak jeśli uważasz, że jest z tego lepszy dźwięk niż z głośników ustawionych ~ wysokości głowy - czemu nie? W końcu o Twoje odczucia chodzi :) Zastosuj jedną kartę dźwiękową i użyj rozdzielaczy typu Y na każdy kanał. Głośniki nie będą dostawać...
wejścia na głośnikach wygladają tak (czarny, szary, zielony, pomarańczowy) Ja rozumiem że do pokazanej skrzynki podłączyłeś odpowiedni zasilacz i regulator głośności? Próbowałem to połączyć zwykłym kablem 2XRCA>>minijack. Kabel zrobiłeś sam czy użyłeś gotowego? teraz znalazłem, że radio ma ustawienie AMP Gain (high/low), może tam jest coś wyłączone....
Wiem widziałem nikt mu tyle nie da warto polować na okazję bo jak sprawdzisz w archiwum nawet za mniej jak 100zł można kupić.
Zamiennikami są piloty z tych modeli: P5900 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T3000 T7900 T7700
Na początku jak mi się zaczęło tak dziać to poprostu nie wyłączałem zestawu ( myślałem, że chodzi o nagrzewanie któregoś elementu ) tylko włączałem słuchawki do pilota i był spokój ale to było doraźne i nie pomogło na zbyt długo. Edit: U mnie regulacja jest na tej kostce: M51132L schemat pilota http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic10...
To jaki bym musiał kupić subwoofer żeby podłączyć do wzmacniacza? Chodzi mi o sam subwoofer bo do wzmacniacza mam już podłączone głośniki x2 clatronic lb526?
pod muzykom znalazł przejściówkę oryginalna, co dostałem głośniki małe głośniki grajom Proszę... nie kalecz ojczystego języka. To aż boli gdy się czyta.
Głośniki satelitarne to są te małe. A nie że jest łączność satelitarna. Łączy się je kablem. Pozatym nie kupuj tego...
Witam Mam już dość wiekowy zestaw Creative 7.1 T7900 Nie będę pisał historii użytkowania bo już miałem w innym modelu takie objawy do wymiany poszły końcówki mocy, tamten zestaw był zanoszony do serwisu RTV było to dość dawno i troszkę to kosztowało. W tej chwili mam dostęp do sprzętu i posiadam umiejętność żeby coś takiego wykonać więc tylko poproszę...
Być może zbyt się przegrzewa co prowadzi do złej pracy starych elementów, miałem tego typu problem, ale w amplitunerze..
Przy karcie mam 3 wyjścia. Ona niejest raczej 5.1
prosty test działania wzmacniacza to podanie sygnału z ''palca'' na wejście układu, powinno być słychać silny brzęk w głośniku co oznacza że wzmacniacz jest sprawny. Dodano po 1 oczywiście sprawdziłeś występowianie poprawnuch napięć zasilania w danej koncówce. Dodano po 3 zaznaczone układy na zdjęciu to wzmacniacze/przedwzmacniacze operacyjne uszkadzają...
Więc wykonaj podstawowe pomiary - to nie jest forum wróżbiarskie.
Witam mam problem bo nagle przestaly mi dzialac glosniki creative t7900. zasilacz dziala, ale gdy wszystko podlacze i przekrece ten potencjometr to dioda się nie zaswieca. Z glosnikow nic nie slychac. :cry:
Witam, mam zestaw 7.1 Creative T7900. Problem jest w tym ze strasznie mi charczy subwoofer przy niskich tonach, myślałem, że to głośnik się popsuł, wymieniłem go i dalej, tak samo charczy przy głośności 30% mocy zestawu, w komputerze głośność ustawioną mam na 40%. Poniżej tych głośności chodzi dobrze, mój kolega ma taki sam zestaw i chodzi mu dużo głośniej....
Jak to sprawdzić? :/
WITAM. Jak podłączyć CREATIVE T7900 do TV, problem jest w tym że z subufera wychodzi trzy wtyczki jack i nie wiem jak mam to podłączyć do TV gdzie jest dwa wyjścia czincz(stereo). Czy jest może jakaś przejściówka z stereo na te terzy wtyczki jack. Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam
Oczywiście Geniusy. Zastanawiałeś się może nad modelem 5005 ? jest tańszy i wtedy mógłbyś kupić lepszą dźwiękówke, np Audigy 2.
Mam podobny zestaw do kolegi i mnie też interesuje informacja o możliwości technicznej podłączenia do TV (Sony Bravia). Pozdr.
Na kino same głośniki trzeba mieć 2000zł żeby myśleć o czymś przyzwoitym.
Witam. Posiadam stary zestaw głośników Creative Inspire T7900 z 3 kabelkami wyjściowymi 3.5mm (czarny, zielony, pomarańczowy). Chciałbym je podłączyć do Xbox'a One S bądź pod TV. Problem w tym, że i konsola i TV nie mają owych wejść. Jest tylko HDMI i Optical. Naszukałem się już w necie, ale znalazłem linki tylko do adapterów pod czincze. Proszę o pomoc....
Nie wiem czy w jakiś sposób pomogę ponieważ raczej nie używam subów aktywnych ale coś tam wspomniałeś o pilocie i o większej ilości podłączeń niż jedno, więc jeśli wchodzi to u Ciebie w grę to jeśli kabel cinch masz podłączony pod przykładowo *Tape 1* to na pilocie wybierz to samo ustawienie. Na moim amplitunerze popełnienie tego błędu daje identyczny...
Witam, zastanawiam się nad kupnem Creative Inspire T7900 co o tym zestawie sądzicie? czy może coś iinnego? ineresują mnie głównie Creative i Logitech.
Głośnik centralny to możesz i do telefonu podłączyć. W czym problem skoro to jack? Będziesz wiedział czy głośnik uszkodzony czy jednak sygnał źle podany. Sprawdziłem na playerku mp3 - faktycznie, głośnik centralny gra ciszej i mniej wyraźnie niż pozostałe kanały. Sprawdziłem drugi komplet - to samo. Jakieś jaja - trzy różne źródła dźwięku, dwa zestawy...
pokombinowałem i teraz na filmach i grach z obsługą 7.1 działa bezproblemowo a czy da się zrobić aby przy odtwarzaniu muzyki grały wszystkie głośniki lub chociaż 5 ?
kolumny nie wchodzą w grę bo za mało miejsca tam mam. A jakieś inne zestawy 7.1 polecacie ?
CT1975 wymieniony na zamiennik TDA7360. Niestety zestaw dalej milczy. Jakieś pomysły??
A gdzie to można kupić, i w jakich cenach? Możesz coś polecić? Ewentualnie czy jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie?
Ostatnio widziałem takiego pilota na znanym portalu aukcyjnym. Wprawdzie jest od Creative I-Trigue 3200 ale to ten sam pilot (sprawdzone na 100%). Link do aukcji przesyłam na maila.
Witam serdecznie, posiadam głośniki 7.1 Creative t7900 i chciałbym jakaś sensowną kartę do nich dźwiękową. Teraz posiadam sb0790, która się sypie i czas ją zmienić. Z góry dziękuję za odpowiedź ;)
Witam! Czy mogby mi ktos pomoc w wykonaniu kabla 7.1 ? Takiego jak przedstawia obrazek. Temat byl wielokrotnie poruszany ale nie rozumiem nic z tego... Potrzebuja kabla do glosnikow. Mam niestety tylko kabel od 5.1 ale glosniki nie graja tak jak powinny. jak wykonac samemu taki kabel? szukam juz bardzo dlugo i nie moge go nigdzie znalezc http://obrazki.elektroda.net/57_12643666...
Poszukuję jakiś niedrogich, ale w miarę dobrych głośników do komputera + w cenie max. do 100 zł. Nowe , używane ? Dodano po 4 Ze "starej szkoły" Creative: Creative Inspire T7900 7.1 https://allegrolokalnie.pl/oferta/glosni... Można z nich zrobić porządny zestaw 2.1 wykorzystując 4 "satelitki" i dwa rozgałęźniki....
Jeśli płyn się nie sprawdzi to do tych głośników pasuje pilot od wielu modeli Creative np: P5800 P5900 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T7900 T7700 Mam na stanie piloty od T6060 i P5800
Szukam schematu tego zestawu głośników.
Posiadam kartę dzwiękową Creative Sound Blaster X-Fi mX Xtreme Gamer wraz z głośnikami Creative T7900 i w związku z problemem z pilotem do regulowania głośności (rozregulowany potencjometr) zastanawiam się czy jest możliwość takiej konfiguracji sprzętowej aby cały zestaw obsługiwać pilotem (np.Creative RM-900B lub inny). Jeśli ktoś posiada takową konfigurację...
To aż takie badziewie? Ale głośniki czy wzmacniacz? Mam Xonara DX i na moich Creative T7900 różnica po zmianie karty było porażająca. Teraz tego nie słyszę, ale kiedyś sprawdzałem kary SB LIVE i SB AUDIGY i powiem jedno - grają cienko.
Do niedawna używałem głośników Creative 5.1 Inspire T6100 (plus Creative Audigy 2) i bardzo mi się podobały (grają naprawdę bardzo dobrze), także z czystym sumieniem mogę je polecić. Dźwiękówka do 400 złotych -> poszukaj jakiejś fajnej X-Fi Creativa (np. http://allegro.pl/item184136321_sound_bl... )-> teraz...
polecam Creative inspire T7900 , kosztuje mniej więcej 400zł. Basik mają dobry i nawet nisko schodzący.
Kino domowe to takie marketingowe określenie. Sam mam zestaw 7.1 Creative T7900 od kilku lat i jestem zadowolony choć to nie jakiś high endowy sprzęt. Za 2500 kupisz porządny zestaw który posłuży Ci długo (mam na myśli 7.1 (5.1)). PS. Nikt za Ciebie nie zdecyduje. Może napisz co masz na oku.
A co sadziecie o tym: Creative Inspire 7.1 T7900 i Creative Sound Blaster Audigy2 ZS Platinium.
kolego ja kupiłem głośniki firmy creative inspire T7900 i jestem bardzo zadowolony, koszt 390zł polecam oczywiście 7.1
Witam serdecznie potrzebuje z kabla 5.1 audio jack3na jack 3 zrobic kabel jack 3 na jack 4 zestaw audygi 4 i creative inspire T7900 brak oryginalnego audio kabla 7.1 mam tylko 5.1 oryginał i chce przerobic go by wyglądało tak wyjście 1jack czarny RL,RR,SR 2jack pomarańczowy FC,SW,SL 3jack zielony FL,FR To standart wyjścia z karty muzycznej tu jest oki...
Więc jak poszukać odpowiednich pinów od pilota łączące go z wzmakem ? Dodano po 30 Subwoofer współpracuje z pilotami od następujących modeli głośników Creative: P5800 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T3000 T7900 T7700 I wyszukałem na zagranicznej stronie od pilota T3030 schemat podłączenia może mi pomożecie bo t3030 nie posiada...
Ja obstawiam że transformator jest za słaby, przynajmniej jest tak w 90% przypadków. Końcówka mocy na tranzystorach? Niee w sprzęcie takiej klasy w zyciu nikt nie zamontuje wzmacniacza na tranzystorach... ja mam Creative T7900 i tam mam końówkę to subwoofera 24W na tranzystorach... a tutaj? 7 scalaków dam sobie rękę uciąć że TDA2003 przy czym 2 ostatnie...
Witam mam podobny problem mam zestaw T7900 i podobnie szukam albo gotowego pilota sterujacego albo schematu do tego pilota. Prosze o pomoc
głośniki creative t7900 pilot creative t7900 creative inspire t7900
ekspres nivona przepływomierz immergas wyświetlane błędy passat tylna szyba
Saeco SM6582 - zamiast kawy leci woda, przyczyny Przegrzewanie CPU, ROM i RAM w ZX Spectrum - pionowe pasy i artefakty