I tu moje pytanie czy da się jeszcze wskrzesić ten tuner czy dać sobie spokój? Serwis w Kościanie, lub kupić nowy. Czy może jest możliwość wgrania oprogramowania przez kabel? Do martwego tunera?.
Kolego Novile, a czy ten kanał CH32 nie zwiększył mocy nadawania? Bo może "dławi" się ten dekoder za mocnym sygnałem? I go "zatyka". Dekoder nie równy dekoderowi, a też głowicą, jego czułością. Miałem przypadek że do tego samego kabla antenowego, a te same dekodery, tej samej firmy nie chciały odbierać jednakowo. Jeden odbierał, drugi nie. Nawet pisałem...
W czym może tkwić problem? czy może to być wina anteny? Mieszkam w Krakowie i wydaje mi się, że sygnał z Chorągwicy powinien być dość mocny. W tym, że nasza DVB-T jest w zasadzie przeznaczona do odbioru na antenach zewnętrznych, przynajmniej w chwili obecnej. Po automatycznym skanowaniu Szukaj na ręcznym wyszukiwaniu. Chorągwica - mux-y
Sprawdź tam: Generalnie T55 to T65 bez zegara. Może masz uszkodzony dekoder lub ktoś wcześniej przed tobą nieautoryzowanie wgrywał soft.
Zastosuj tylko symetryzator bez wzmaniacza. To wygląda na przesterowanie tunera. EDIT: Teraz sprawdziłem, co to za antena. Musisz zakupić tłumik sygnału, najlepiej regulowany. Wskazane też byłoby zasilanie anteny nie napięciem 6V a nawet 3,3V (stabilizator liniowy). To powinno rozwiązać problem. Przy takich odległościach antena może nawet leżeć w domu.
Dorzucę ci do kompletu bo może nie czytałeś: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic25...
W tej odległości od Ślęzy w żadnym wypadku nie wolno stosować wzmacniaczy. Dekoder jest najprawdopodobniej przesterowany analogowym sygnałem TVP2 - 1 MW z odległości około 30 km... W prawidłowej antenie w Środzie Śląskiej jest około 20 mV napięcia, dekoder toleruje tylko max 3 mV. Wzmacniacz przy tak silnych sygnałach to strzał w stopę...
cześć, czy jest możliwość przekonfigurowania / przerobienia/zaktualizowania Ferguson Ariva T65 aby odbierał dvb-c (kablówkę)? linki do stron anglojęzycznych także mile widziane serdecznie dziękuję za pomoc Nie .
Można dokupić gotowy dekoder DVB-T na USB i po krzyku.
No to poprzestawiałeś ustawienia rozdzielczości w tunerze. Naciskaj przycisk OPT na pilocie Arivy, aż obraz się pojawi.
Czy Arivę T65 można podłączyć do telewizora wyposażonego w wejście antenowe? Żaden dekoder nie posiada modulatora!
A jest jakiś inny sposób ? Kup Ariva T650i. Nie ma, to nie klocki Lego, po to się produkuje różne wersje sprzętu, byś to KUPIŁ, jeśli potrzebujesz.
Wrzucasz w google (OB2354AP ), i pierwszy link z pdf (datasheet) jest od razu z opisem ze schematem. Układ dostępny na allegro za...5 zł.
Możesz sobie zobaczyć pokrycie sygnałem na stronie -> http://obrazki.elektroda.pl/1970387100_1... MUX 1 podobnie z Rzeszów - Sucha Góra, ale lepszy sygnał jest z nadajnika Przemyśl Tatarska Góra. http://obrazki.elektroda.pl/2178430600_1... MUX 3 z Przemyśl Tatarska Góra ma mocniejszy sygnał. http://obrazki.elektroda.pl/9583844800_1...
Teoretycznie MUX-1,2,3 powinieneś złapać, jesteś w zasięgu nadajników. W takim układzie taka konfiguracja w podłączeniu jednego dekodera powinna zadziałać.
Moim zdaniem poszły luty w pendrive.
pisałem już, że przez zwykłe gniazdo antenowe zasilanie nie przejdzie. Wymieniasz gniazdo RTV na, przykładowo, takie RTV/SAT - końcowe i odbiornik podłączasz pod wyjście TV, a zasilacz antenowy od anteny pod wyjście SAT. I już. Przejściówki tylko musisz sobie jeszcze kupić aby to wszystko do kupy poskładać. Alternatywnie - wyciągasz ze ściany...
Podłączyć tv z tunerem po euro i sprawdzić jaka jest włączona rozdzielczość na tunerze dać niższą i sprawdzić odbiór po HDMI. Jak będzie ok to poczytać w instrukcji którym klawiszem zmienia się rozdzielczość i następnym razem zmienić za pomocą klawisza.
Skoro na telewizorze z wbudowanym tunerem działa śmiem twierdzić że problemem jest dekoder. Pewnie tak. Co mogło się z nim stać, Się zepsuł czy to jest naprawialne w łatwy sposób Zależy dla kogo i jakie posiada umiejętności. Bo jak za naprawę mam zapłacić połowę wartości dekodera to gra nie warta świeczki. To własna decyzja.
pewnie tak powinieneś zrobić. Ale, skoro łapie Ci Skrzyczne możesz jeszcze popróbować tak, bez jakichś specjalnych kosztów: • szukać mux-ów na strojeniu ręcznym: mux-2 Kosztowy - k49 jeden :D ) taki punkt mocowania, w którym antena może odbierać poprawnie... Masz T65 więc najpierw staraj się uzyskać jakiekolwiek wskazanie poziomu sygnału, a...
Takie same problemy z nagrywaniem programów z dekodera Ferguson Ariva T65 miał znajomy. Zastosowaliśmy SanDisk 64GB Ultra Flair /system plików NTFS/. Nagrywa i odtwarza bez zacięć. https://www.x-kom.pl/p/272655-pendrive-p...
Klawisz F3 zmienia cyklicznie rozdzielczości.
A co się dzieje jak wciśniesz klawisz F2 - górny po prawej na pilocie?
A ktoś wie dlaczego Ferguson wypuścił T65_V1.036, a teraz go schowali i są tylko starsze? Ma jakieś błędy?
Robilem i recznie i auto ale nie znajduje mi zadnych kanałow . lista znalezionych jest pusta po szukaniu. Poza tym na dekoderze ciagle jest napis Menu i ni jak nie mozna z tego wyjsc
Widziałem to już ale wygląda mi to na schemat samej głowicy.Mi chodzi o całą płytkę.
Witajcie!!! Mam do naprawy uwalony po burzy dekoder Ferguson Ariva T65. W dekoderze uszkodzony jest napewno rezystor R601 (którego nie znam wartości). Zasilacz pracuje na układzie OB2354AP, ale niestety jego notka katalogowa nic mi nie pomogła... Czy dysponuje może ktoś schematem lub wie jaka powinna być wartość tego R601? Z góry śliczne dzięki!!!
Dałem tutaj, ponieważ nie bardzo wiedziałem, do którego działu można dać takie pytanie. Za niecałe pół roku wyłączą w mojej okolicy telewizję w standardzie DVB-T, więc tuner będzie bezużyteczny. W jaki sposób można go wykorzystać? Jest sprawny. Czy da radę użyć go jako odbiornika SDR? Macie jakieś inne pomysły na wykorzystanie sprzętu, który w sporych...
Witam, muszę zakupić dwa dekodery, jeden dla rodziców, a drugi babci i zależy mi na tym żeby byli zadowoleni. Wymagam od dekodera żeby przełączał szybko kanały, dobrze reagował na pilota i oczywiście miał dobrą jakość obrazu. Czy te dekodery możecie mi polecić, który z nich jest lepszy? Mam jeszcze jedno pytanie, czy na tym wyświetlaczu na przednim...
Warto sprawdzić RP1 i RP2.
Czy te inne odbiorniki odbierają kanały cyfrowe?
Mam identyczny tuner i borykałem się z tym samym problemem, musisz wejsc w menu -> zakladka edytuj kanały -> usuń wszystkie -> zakładka instalacja -> przeszukaj automatycznie TV naziemną
Mimo że switche wydają się być sprawne wymień je.
A ile napięcia na tym największym?
To są dekodery sprzętowe czy programowe ?
FERGUSON ARIVA T65 tuner DVB-T, instrukcja obsługi (PL)
Witam. Trafił w moje ręce uszkodzony dekoder ferguson Ariva T65. Martwy. Objawy uszkodzenia: - spalony bezpiecznik - uszkodzony kondensator ceramiczny o symbolu 473 - kilka wybrzuszonych kondensatorów Powyższe uszkodzone elementy zostały wymienione. Jednak dekoder dalej martwy, a przy próbie włączenia wywala bezpiecznik. Zwarcie lub przepięcie występuje...
Ten w obudowie SOT23 obok z napisem 1A to wg.opisu npn tranzystor MBT3904 Pierwszy z lewej w czerw.obwódce to ma opis WM? *nie widać dalej WM9 = PMV65XP ( singel.P-ch MOSFET 20V/ 3,5А, case.SOT23-3) lub W2 w ob. SOT353 to 2xNPN 50V/100mA, h21>120 pins1-5: E1/B1 B2/ E2/C2/C1 Zrób lepsze foto tych dwóch elementów i tej części ukł. gdzie jest ten...
Czy udało Wam się dostać schemat podłączenia gniazda SCART?
u mnie też uszkodzone zostało gniazdo antenowe, zostało dosłownie urwane. Co z tym teraz zrobic ?
No trochę drogie to urządzenie podane przez kolegę :D Prawie pół drukarki . Spytam się może inaczej. Jakie urządzenie (najlepiej w miarę tanie) nadawałoby się do wyświetlanie na monitorze. To co chciałbym wyświetlać na monitorze byłoby z pendrive lub jakiejś karty pamięci.
Uważasz, że u Ciebie jest to wada tunera ?? Odległości podajesz te same.
Lamex, Lech-Pol, Prolech to jedno podwórko i jedno licho. Import-export Strong i Thomson to jedna grupa kapitałowa. Wiwę odradzam. Jakość jak LTC. Ariva jak widać jest solidniej robiona. Wszystkie te tunery są robione w "jednym" miejscu, ale do Arivy producent bardziej się przykłada. Ważne też jest wsparcie techniczne. Zakładałem ostatnio Thomsona i...
Witam! Zastanawiam się nad kupnem dekodera DVB-T Ferguson Ariva T65. Czy będzie to dobry wybór?? Słyszałam, że Fergusony lubią się wieszać i mają niestabilne oprogramowanie, choć nie wiem czy to prawda. Czy ktoś ma ten model i może się wypowiedzieć jak się ten dekoder sprawuje. W tej chwili testuje WIWA HD50 i nie jestem zadowolona. Powolny, czasami...
Witam mam problem z tunerem Ferguson Ariva T65. Podczas naciskania np. przycisku zmiany programu dekoder zmienia głośność lub włącza inne opcje. Kilkukrotne naciśnięcie tego samego przycisku powoduje, że odczyt przez dekoder chwilowo jest prawidłowy, lecz problem powraca za każdym razem, gdy na nowo wybierze się jakąś inną funkcję. Czy ktoś może podpowiedzieć,...
Wczoraj znowu się przestawiło, tym razem MUX3 i zmieniło częstotliwość z 690 MHz na 514, czy tam 506 MHz. Ariva T 650 ma jeszcze coś takiego jak automatyczna aktualizacja listy- menu>inne> automatyczna aktualizacja kanałów. To dziadostwo też wyłącz jeżeli T65 to ma.
Witam! Jestem posiadaczem dekodera ariva t65. Od kilku dni mam problem ze wspomnianym dekoderem. Pewnego dnia poprzestawiały mi się kanały - ich kolejność. Poustawiałem na nowo i było ok, dopóki tuner pozostawał włączony. Po wyłączeniu (czy to na kilka sekund czy godzin, czy na czuwaniu czy całkowitym braku napięcia) kanały zmieniają kolejność. Próbowałem...
Po kilku miesiącach ponownie podłączyłem dekoder dvb t do telewizora, ostatnio używałem go jeszcze przed całkowitym wyłączeniem analoga. W czerwcu na identycznym ustawieniu anteny odbierały wszystkie kanały, niezależnie od kierunku w który skierowana była antena (siedlce/łosice czy warszawa). Teraz co prawda musiałem doprowadzić nowy kabel koncentryczny...
Kupiłem tuner do odbioru tv naziemnej cyfrowej t.Ferguson Ariva T65. Niestety nie działa w systemie D/K. Sygnału AV telewizor nie ma. Co zrobić, żeby zadziałał tuner?
Mam tv sony z funkcja 3D. Czy gdy podłącze tego fergusona do tv przez hdmi będę mógł odtwarzać filmy 3d w formacie mp4 z napisami?
Witam, mam tuner Ferguson Ariva T65 . Podczas oglądania nagle stracił sygnał, kanały nie były dostępne, następnego dnia wyszukałem na nowo kanały i nic nie znajduje, ręcznie gdy chce wskazać kanały to siła sygnału jest na poziomie zerowym, na początku pomyślałem że coś z zewnętrzną anteną, pożyczyłem dosyć dobrą antenę pokojową jednak na niej też nic...
ariva ferguson ferguson ariva ferguson ariva oprogramowanie
transformator bocznik volvo silnika atmel studio programator
LED 4202 CV9202H-A39 – wsad, pobieranie i wgrywanie przy ciemnym ekranie CNC 3018 GRBL 1.1 – schemat połączeń, podłączenie sterownika, opis złącz