I tu moje pytanie czy da się jeszcze wskrzesić ten tuner czy dać sobie spokój? Serwis w Kościanie, lub kupić nowy. Czy może jest możliwość wgrania oprogramowania przez kabel? Do martwego tunera?.
Jakas przejsciowka? http://www.satnet.pl/-produkty/kid,65/Pr...
Kolego Novile, a czy ten kanał CH32 nie zwiększył mocy nadawania? Bo może "dławi" się ten dekoder za mocnym sygnałem? I go "zatyka". Dekoder nie równy dekoderowi, a też głowicą, jego czułością. Miałem przypadek że do tego samego kabla antenowego, a te same dekodery, tej samej firmy nie chciały odbierać jednakowo. Jeden odbierał, drugi nie. Nawet pisałem...
Dorzucę ci do kompletu bo może nie czytałeś: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic25...
W tej odległości od Ślęzy w żadnym wypadku nie wolno stosować wzmacniaczy. Dekoder jest najprawdopodobniej przesterowany analogowym sygnałem TVP2 - 1 MW z odległości około 30 km... W prawidłowej antenie w Środzie Śląskiej jest około 20 mV napięcia, dekoder toleruje tylko max 3 mV. Wzmacniacz przy tak silnych sygnałach to strzał w stopę...
Czy Arivę T65 można podłączyć do telewizora wyposażonego w wejście antenowe? Żaden dekoder nie posiada modulatora!
cześć, czy jest możliwość przekonfigurowania / przerobienia/zaktualizowania Ferguson Ariva T65 aby odbierał dvb-c (kablówkę)? linki do stron anglojęzycznych także mile widziane serdecznie dziękuję za pomoc Nie .
Sprawdź tam: Generalnie T55 to T65 bez zegara. Może masz uszkodzony dekoder lub ktoś wcześniej przed tobą nieautoryzowanie wgrywał soft.
Czekamy!
No to poprzestawiałeś ustawienia rozdzielczości w tunerze. Naciskaj przycisk OPT na pilocie Arivy, aż obraz się pojawi.
Zastosuj tylko symetryzator bez wzmaniacza. To wygląda na przesterowanie tunera. EDIT: Teraz sprawdziłem, co to za antena. Musisz zakupić tłumik sygnału, najlepiej regulowany. Wskazane też byłoby zasilanie anteny nie napięciem 6V a nawet 3,3V (stabilizator liniowy). To powinno rozwiązać problem. Przy takich odległościach antena może nawet leżeć w domu.
Teoretycznie MUX-1,2,3 powinieneś złapać, jesteś w zasięgu nadajników. W takim układzie taka konfiguracja w podłączeniu jednego dekodera powinna zadziałać.
A jest jakiś inny sposób ? Kup Ariva T650i. Nie ma, to nie klocki Lego, po to się produkuje różne wersje sprzętu, byś to KUPIŁ, jeśli potrzebujesz.
Można dokupić gotowy dekoder DVB-T na USB i po krzyku.
pewnie tak powinieneś zrobić. Ale, skoro łapie Ci Skrzyczne możesz jeszcze popróbować tak, bez jakichś specjalnych kosztów: • szukać mux-ów na strojeniu ręcznym: mux-2 Kosztowy - k49 jeden :D ) taki punkt mocowania, w którym antena może odbierać poprawnie... Masz T65 więc najpierw staraj się uzyskać jakiekolwiek wskazanie poziomu sygnału, a...
Możesz sobie zobaczyć pokrycie sygnałem na stronie -> http://obrazki.elektroda.pl/1970387100_1... MUX 1 podobnie z Rzeszów - Sucha Góra, ale lepszy sygnał jest z nadajnika Przemyśl Tatarska Góra. http://obrazki.elektroda.pl/2178430600_1... MUX 3 z Przemyśl Tatarska Góra ma mocniejszy sygnał. http://obrazki.elektroda.pl/9583844800_1...
Nie będzie to działać tuner dvbt przecież znajduje tylko stacje nadawane cyfrowo a z magnetowidu po modulatorze będziesz miał sygnał analogowy - tuner w ogóle go nie znajdzie.To co chcesz zrobić to albo za pośrednictwem karty tv w komputerze albo stacjonarną nagrywarką dvd.
Można wykorzystać gniazdo SAT tylko w wersji "dwukablowej', czyli "niemultiswichowej". Chodzi o to, że typowe gniazdo "na jeden kabel' z gniazdem sat działa w ten sposób, ze na kabel antenowy przechodzi zasilanie i sterowanie z gniazda satelitarnego (do zasilania i sterowania konwertera satelitarnego lub sterowania multiswicha), natomiast sygnał pasma...
Moim zdaniem poszły luty w pendrive.
Wpisz w wyszukiwarkę OB2354AP Może to się przyda : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic20...
Podłączyć tv z tunerem po euro i sprawdzić jaka jest włączona rozdzielczość na tunerze dać niższą i sprawdzić odbiór po HDMI. Jak będzie ok to poczytać w instrukcji którym klawiszem zmienia się rozdzielczość i następnym razem zmienić za pomocą klawisza.
jest naprawialne w łatwy sposób, czy nie warte zachodu? Bo jak za naprawę mam zapłacić połowę wartości dekodera to gra nie warta świeczki. Zapewne będzie to druga część tej wypowiedzi... "stówkę" w rękę i do sklepu po nowy dekoder.
Taka może być : Antena Telkom Telmor Digit max HD bierna. Nie jest to antena kierunkowa. Z tunerów dvb-t polecam Fergusona Ariva T65 choć są też droższe i bardzo dobre firmy.
Takie same problemy z nagrywaniem programów z dekodera Ferguson Ariva T65 miał znajomy. Zastosowaliśmy SanDisk 64GB Ultra Flair /system plików NTFS/. Nagrywa i odtwarza bez zacięć. https://www.x-kom.pl/p/272655-pendrive-p...
A co się dzieje jak wciśniesz klawisz F2 - górny po prawej na pilocie?
Robilem i recznie i auto ale nie znajduje mi zadnych kanałow . lista znalezionych jest pusta po szukaniu. Poza tym na dekoderze ciagle jest napis Menu i ni jak nie mozna z tego wyjsc
Klawisz F3 zmienia cyklicznie rozdzielczości.
Witajcie!!! Mam do naprawy uwalony po burzy dekoder Ferguson Ariva T65. W dekoderze uszkodzony jest napewno rezystor R601 (którego nie znam wartości). Zasilacz pracuje na układzie OB2354AP, ale niestety jego notka katalogowa nic mi nie pomogła... Czy dysponuje może ktoś schematem lub wie jaka powinna być wartość tego R601? Z góry śliczne dzięki!!!
Widziałem to już ale wygląda mi to na schemat samej głowicy.Mi chodzi o całą płytkę.
Dałem tutaj, ponieważ nie bardzo wiedziałem, do którego działu można dać takie pytanie. Za niecałe pół roku wyłączą w mojej okolicy telewizję w standardzie DVB-T, więc tuner będzie bezużyteczny. W jaki sposób można go wykorzystać? Jest sprawny. Czy da radę użyć go jako odbiornika SDR? Macie jakieś inne pomysły na wykorzystanie sprzętu, który w sporych...
Mimo że switche wydają się być sprawne wymień je.
Najnowsze aktualizacje to: V.1026, V.1032, V.1036. Najlepsza jest chyba V.1026, bo przy wybranej funkcji "pokaż zegar przy Standby" nie pobiera dużej mocy. Przy kopiowaniu na pendriva pamiętaj, żeby był sformatowany FAT32 albo NTFS . Wszystkie pozostałe funkcje które były przed aktualizacją pozostają - dochodzą nowe (np. wyświetlanie czasu).
Mam identyczny tuner i borykałem się z tym samym problemem, musisz wejsc w menu -> zakladka edytuj kanały -> usuń wszystkie -> zakładka instalacja -> przeszukaj automatycznie TV naziemną
To są dekodery sprzętowe czy programowe ?
Witam, muszę zakupić dwa dekodery, jeden dla rodziców, a drugi babci i zależy mi na tym żeby byli zadowoleni. Wymagam od dekodera żeby przełączał szybko kanały, dobrze reagował na pilota i oczywiście miał dobrą jakość obrazu. Czy te dekodery możecie mi polecić, który z nich jest lepszy? Mam jeszcze jedno pytanie, czy na tym wyświetlaczu na przednim...
Witam. Trafił w moje ręce uszkodzony dekoder ferguson Ariva T65. Martwy. Objawy uszkodzenia: - spalony bezpiecznik - uszkodzony kondensator ceramiczny o symbolu 473 - kilka wybrzuszonych kondensatorów Powyższe uszkodzone elementy zostały wymienione. Jednak dekoder dalej martwy, a przy próbie włączenia wywala bezpiecznik. Zwarcie lub przepięcie występuje...
Jest to z tego co pamiętam Ariva T65 https://dvbsklep.pl/pl/p/Ferguson-Ariva-... Mówisz, że chociaż teściów mi uratujesz? :)
Warto sprawdzić RP1 i RP2.
A ile napięcia na tym największym?
Czy te inne odbiorniki odbierają kanały cyfrowe?
Witam! Jestem posiadaczem dekodera ariva t65. Od kilku dni mam problem ze wspomnianym dekoderem. Pewnego dnia poprzestawiały mi się kanały - ich kolejność. Poustawiałem na nowo i było ok, dopóki tuner pozostawał włączony. Po wyłączeniu (czy to na kilka sekund czy godzin, czy na czuwaniu czy całkowitym braku napięcia) kanały zmieniają kolejność. Próbowałem...
Wczoraj znowu się przestawiło, tym razem MUX3 i zmieniło częstotliwość z 690 MHz na 514, czy tam 506 MHz. Ariva T 650 ma jeszcze coś takiego jak automatyczna aktualizacja listy- menu>inne> automatyczna aktualizacja kanałów. To dziadostwo też wyłącz jeżeli T65 to ma.
Nie z Fergusona , nie z PRC , może podobne http://obrazki.elektroda.pl/5458844700_1...
To po jakie g... jest kanał Sprawdzam TV... ?
Witam mam problem z tunerem Ferguson Ariva T65. Podczas naciskania np. przycisku zmiany programu dekoder zmienia głośność lub włącza inne opcje. Kilkukrotne naciśnięcie tego samego przycisku powoduje, że odczyt przez dekoder chwilowo jest prawidłowy, lecz problem powraca za każdym razem, gdy na nowo wybierze się jakąś inną funkcję. Czy ktoś może podpowiedzieć,...
u mnie też uszkodzone zostało gniazdo antenowe, zostało dosłownie urwane. Co z tym teraz zrobic ?
No trochę drogie to urządzenie podane przez kolegę :D Prawie pół drukarki . Spytam się może inaczej. Jakie urządzenie (najlepiej w miarę tanie) nadawałoby się do wyświetlanie na monitorze. To co chciałbym wyświetlać na monitorze byłoby z pendrive lub jakiejś karty pamięci.
Uważasz, że u Ciebie jest to wada tunera ?? Odległości podajesz te same.
Po kilku miesiącach ponownie podłączyłem dekoder dvb t do telewizora, ostatnio używałem go jeszcze przed całkowitym wyłączeniem analoga. W czerwcu na identycznym ustawieniu anteny odbierały wszystkie kanały, niezależnie od kierunku w który skierowana była antena (siedlce/łosice czy warszawa). Teraz co prawda musiałem doprowadzić nowy kabel koncentryczny...
Czy udało Wam się dostać schemat podłączenia gniazda SCART?
Witam! Zastanawiam się nad kupnem dekodera DVB-T Ferguson Ariva T65. Czy będzie to dobry wybór?? Słyszałam, że Fergusony lubią się wieszać i mają niestabilne oprogramowanie, choć nie wiem czy to prawda. Czy ktoś ma ten model i może się wypowiedzieć jak się ten dekoder sprawuje. W tej chwili testuje WIWA HD50 i nie jestem zadowolona. Powolny, czasami...
Mam tv sony z funkcja 3D. Czy gdy podłącze tego fergusona do tv przez hdmi będę mógł odtwarzać filmy 3d w formacie mp4 z napisami?
Lamex, Lech-Pol, Prolech to jedno podwórko i jedno licho. Import-export Strong i Thomson to jedna grupa kapitałowa. Wiwę odradzam. Jakość jak LTC. Ariva jak widać jest solidniej robiona. Wszystkie te tunery są robione w "jednym" miejscu, ale do Arivy producent bardziej się przykłada. Ważne też jest wsparcie techniczne. Zakładałem ostatnio Thomsona i...
sprawdzilem ten dekoder u sąsiada i jest to samo. Czy ktos mial podobny problem i czy zmiana softu na dekoderze pomoze, i czy traci sie wtedy gwarancje?
Mam dekoder DVBT Ferguson Ariva T65 wersja softu V.1.056 wszystko jest oki tylko gdy na pilocie dekodera nacisnę czerwony przycisk TEXT to nie wyświetla telegazety na żadnym programie dlaczego? Dodam że dekoder jest podłaczony do TV przez kabel Euro-AV
Polecam Ferguson Ariva T65. Lepiej dopracowany soft.
nie wiem o co z tym szmelcem chodzi ale problem z anteną chyba raczej bym wykluczył Niekoniecznie, może antena posiada wzmacniacz antenowy, to go zastąp symetryzatorem antenowym, zdemontuj zasilacz i załóż zwykłą wtyczkę antenową, upewnij się, że tuner (ferdek) nie podaje sam zasilania do anteny z własnego gniazda antenowego, wgraj mu też najnowsze...
Kupiłem Ferguson Ariva T65. Niestety nie działa w systemie D/K. Sygnału AV telewizor nie ma. Co zrobić, żeby zadziałał tuner? Co masz na myśli z tym systemem DK?
Witam. Kupiłem niedawno tuner ferguson ariva t65 który posiada wyjście coax'owe. Gdy próbuje podłączyć do mojego amplitunera ( Pioneer VSX-D712) dźwięk nie działa. Dodam, że zmieniam w ustawieniach amplitunera sygnał na digital ale dzwięku nie słychać. Czyli na to wygląda, że nie działają u mnie w amplitunerze te wejscia coaxowe? Jest możliwe aby były...
Witam mam pytanie czy można połączyć tuner dvb-t ferguson ariva T65 monitorem przemysłowym Neovo RX-W42 poprzez kabel - euro -vga .Próbowałem poprzez inny: hdmi-vga ale sygnał nie poszedł
Tak jak mi doradziłeś zamówiłem i działa do tej pory. :)
telewizor odbiera programy analogowe czy cyfrowe? Jeśli analogowe to azart nie jest przystosowany jeszcze do odbioru cyfrowego.
Witam, mam tuner Ferguson Ariva T65 . Podczas oglądania nagle stracił sygnał, kanały nie były dostępne, następnego dnia wyszukałem na nowo kanały i nic nie znajduje, ręcznie gdy chce wskazać kanały to siła sygnału jest na poziomie zerowym, na początku pomyślałem że coś z zewnętrzną anteną, pożyczyłem dosyć dobrą antenę pokojową jednak na niej też nic...
Witam. Mam problem z gniazdem antenowym. Podczas lutowania uszkodziłam parę elementów. Na zdjęciu zaznaczyłem uszkodzone elementy c1,c2 oraz R. Prosiłbym o podanie ich wartości. Poniżej jest link ze zdjęciem na którym są zaznaczone elementy. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/peln...
Kabel mam nowy kupowany zeszłego lata, na innym też nic nie dało. Hmm będę musiał tą kierunkową sprawdzić tego AX1000 ;)
Witam. Według mnie jest to dobra antena. Jaka jest jakość sygnału i poziom ? Mogą one być na granicy, regulowałbym nieco kierunek anteny. Ewentualnie kabel antenowy, może trochę tłumi separator.
Jaki polecacie tuner do kwoty 150zł. Myślałem nad fergusonem ARIVA T65, WIWA HD95, CABLETECH URZ0195 lub podobnym.
To co oferuje producent.
Witam. Panowie zamierzam sobie sprawić taki zestaw tuner Ferguson Ariva T65 + Antena DIPOL Tri-Digit 44/21-69l do tego wzmacniacz LNA-177. Mam zamiar podpiąć to pod monitor Samsunga BX2231. Mieszkam w Gostyninie więc antenę ustawie w kierunku Sierpca. Jak oceniacie ten zestaw ? Może zaproponujecie coś lepszego w cenie 300zł za wszystko. Z góry dziękuję...
a ja mam problem w tym tuner DVB-T FERGUSON ARIVA T65 - ze złączem euro. Tam gdzie wkłada się kabel euro - złącze jest trochę ruchome, jak podłącze kabel do tv to obraz miga - szczególnie jak ruszam tą wtyczką euro podłączoną do tunera - normalne to jest? może mam za ciężki ten kabel euro - strasznie gruby kabel -jak palec. Jak źle ustawie tuner na...
WIWA HD90 - ma lepiej zrobione wyświetlanie napisów niż ferdki i HD100.
Czyli należy wypiąc zasilacz z http://www.anprel-electronics.pl/images/... i podlaczyc go przy telewizorze?
Czy włączone, czy nie, burza zawsze może uszkodzić wzmacniacz antenowy. Bierze się miernik w ręce, wykonuje pomiary i wiadomo czy wzmacniacz uszkodzony.
Witam. Posiadam dwa telewizory (nowy SAMSUNG, stary SONY z tunerem DVB-T FERGUSON ARIVA T65) podłączone do anteny siatkowej z wzmacniaczem DAVBOL SWA 955-5. Podłącz w takiej kolejności a problem zniknie : Antena ze wzmacniaczem < separator z zasilaczem < RA-3F < do TV Wystarczy że wpięty jest kabel antenowy do TV. Bardzo duża część odbiorników...
Witam Dzięki za informacje. Pozdrawiam T.N.
Zdecydowałem się na to: http://www.allegromat.pl/aukcja128142 dobry wybór?
Ferguson T65 obsługuje EPG obecnie go używam i polecam miałem cabletecha (słaby pilot).
Właśnie odbiór analogowy jest taki sobie, ale w tej chwili nie dam sobie ręki uciąć czy jest dobrze ustawiona antena. Po prostu nie ja się tym zajmowałem. Odległość do nadajnika wynosi 36 km. Dzięki serdeczne za odpowiedzi
Przeskanuj ponownie kanały, uruchomili MUX1 z Kisielic i mogło się coś pozmieniać....
Witam, potrzebuje kupić drugi tuner dvb-t i prosiłbym was o pomoc w wyborze z tych trzech: Ferguson Ariva T65 Wiwa HD-95 Cabletech URZ0195
Ferguson Ariva T65 Ferguson Ariva T55 Ferguson Ariva T60 http://www.ferguson-digital.eu/pl/produk...
dobry a tani tuner DVB-T to na przykład Ferguson Ariva T65 i Wiwa HD-95
nie kupuj tego bo to chłam kup coś np Ferguson Ariva T65 coś takiego bo Ferguson to polska markai dobra sam mam ją do telewizora i nie narzekam tylko lukaj czy wejścia/wyjścia się zgadzają :)
Witam! Jeżeli chodzi o dekoder, to na pewno ARIVA T65. Antena pokojowa może być za słaba, nie uzyskasz odpowiedniej jakości sygnału. Sprawę na pewno załatwi antena zewnętrzna ze wzmacniaczem SWA-1.
Posiadam dekoder Fergusona ariva T65 i jestem bardzo zadowolony.
A na przykład wspomniany już Ferguson Ariva T65 ...
A Ferguson Ariva t65 ma telegazetę bo nie mogę wyczytać takiej informacji w internecie
Dziękuję za informację a co myślisz o tym tunerze FERGUSON Ariva T65?
Witam! Przejrzyj opcje dekodera firmy CABLETECH, lub FERGUSON ARIVA T65 :D
do dekodera ferguson ariva T65 (ma wejście HDMI) Tu kolega jest w błędzie to nie jest wejście sygnału tylko wyjście.
Polecam ATX91 z tym że jest problem z ustawieniem ze względu na jej kierunkowość. Mam ją ze wzmacniaczem od nadajnika ok 40km i obraz żyleta, nawet przy nadajniku 2,5kw z Katowic/Kosztowy. Odbiornik polecam fergusona Ariva T65, właściwie to wybór tunerów jest duży, warto poczytać fora.
A ten niższy model bez WiFi ? http://www.ferguson-digital.eu/pl/telewi... Ważnym parametrem jest też cena ;)
znacie coś do 150 co odtworzy rmvb bo z tego co patrze to nic nie ma takiej opcji, wyjściowa opcja to Wiwa HD-90 vs Ferguson Ariva T65 w pierwszym podoba mi sie pilot a drugiego wszędzie pełno i to byłoby na tyle
Kolega pomylił pojęcia, tuner DVB-T zawiera dekoder MPEG4 i EAC3, polecam fergusona Ariva T65, choć cena jest wyższa do 100 zł będzie ciężko.
Kupiłam Fergusona Ariva t65 i antene cyfrową. Ze zwykłej siatkowej sciąga 8 kanałów (a powinno ok 15) a z cyfrowej nic nie łapie. Co to może być?
Podłączyłem dekoder ferguson ariva t65 pod antenę siatkową. Coś tu kręcisz sądząc po tym: Antena kierunkowa ze wzmacniaczem. Zdecyduj się cy jest to antena kierunkowa czy szeroko pasmowa.:)
Witam Np. Ferguson Ariva T65 (T60 lub T55) - dobra jakość i cena. Nie wybredny nagrywa na wszystkim - pendrive'a, karty pamięci, dyski. Bez problemu możliwość odtworzenia w PC, a co do formatu obrazu i głosu, to zobacz rys. bo można by nie uwierzyć - (próbka zrobiona przed chwilą). http://obrazki.elektroda.pl/7978759000_1...
Ja będę kupował ten dla dzieciaków do pokoju bo stary LCD też nie ma tunera : http://www.ferguson-digital.eu/pl/telewi...
Witam, mam problem z tunerem dvb-t Ferguson Ariva T65. Znajduje mux1 i mux2, ale kanaly takie jak TVN czy Polsat pokazuje jako "kanaly kodowane" i nie mozna ich ogladac. Soft jest aktualny. Sygnal anteny, wydaje mi sie, ze wystarczajacy, skoro odnajduje te kanaly. Co moze byc przyczyna? Miasto to Kraków. Pozdrawiam.
Na kilku Tv próbowałem Universum,Samsung , Chuang Ho a temat tyczy sie Dekodera Ferguson Ariva.Tv nie jest ważny bo dekoder na każdym podłączonym przez eurozłącze nie działa a wszystkie tv działają przez euro z innymi urządzeniami
ferguson ariva ariva ferguson ferguson ariva problemy
elektroniczne sterowanie piekarnika alarm prestige cordoba pompa paliwa
pompa pralki gorenje moment dokręcania wałka rozrządu
STIHL HSE 71 – nie pracuje element tnący, diagnoza i naprawa nożyc elektrycznych Schemat pinów licznika BMW E39 26+18 pin – kontrolka poduszki SRS, lokalizacja sterownika MRS