Pare dni temu kupiBem zestaw Creative Inspire T5900 i mam problem poniewa| gBosnik niskotonowy wydaje dziwne charczace dzwieki (dosyc glosne) co mnie bardzo iryruje czasami gdy przesune go o parenascie centymetrów cichnie lub przestaje wogule. POMOCY!!!
to znajdz jakis metalowy gadzet na subwooferze(moze byc srobka przykrecona do blachy - o ile sie nie myle to panel ze zlaczmi jest metalowy) podlacz do niego kawalek drutu i drugi koniec do kompa(obudowy) - nastepnie obudowe kompa do grzejnika i powinno ucichnac
Miałem standardowy problem z potencjometrem w tej linii głośników, jakiś czas czekał sobie na to aż się za niego zabiorę aż w końcu postanowił się zgubić. Szukałem wszędzie i niestety pilota nie odnalazłem :(. Poszukuję schematu, rozpiski gniazda, czegokolwiek co pomogłoby mi ożywić głośniki. Jeszcze raz model: Creative Inspire t5900. http://obrazki.elektroda.net/49_12606365...
Mam Głośniki Creative inspire T5900. Kupiłem je uzywanie (ok 2 lata). Sadzilem ze to najlepszy wybór w tej cenie. Wczesniej mialem P580 (ta sama budowa tylko duzo słabszej mocy). Okazuje się, ze moje poprzednie glosniki graly duzo lepiej niz obecne! W poprzednich głośnikach dzwiek byl dynamiczny, przenosil sie po pomieszczeniu. Teraz dźwięk jest stłumiony,...
Temat jest do zamknięcia. Winowajcą był ruter LTE z Plusa.
Witam Posiadam głośniki creative inspire T5900 . Pojawił mi się z nimi problem mianowicie nie ma żadnego dźwięku w żadnym głośniku , natomiast podpinając słuchawki pod gniazdo do nich dźwięk w słuchawkach jest normalnie słyszalny . Spotkał się ktoś z takim problemem , da się jakoś ożywić głośniki ??
Witam Mam problem z podłączeniem do komputera głośników Creative Inspire T5900. A mianowicie działają tylko 2 przednie głośniki reszta nie. Karta dźwiękowa to VIA High Definition Audio Płyta główna asus p8h61-mx r2.0
Witam. Posiadam płytę główną EP-8RDA3, z wbudowaną kartą muzyczną. Mam głośniki Creative inspire T5900. Mają 3 kabelki od głośników do komputera, a ja mam na płytce tylko jedno wejście do głośników (drugie jest od mikrofonu, a trzecie to niebieskie i nie wiem od czego). Słyszałem, że można zamienić jakoś to wejścia od mikro na głośnik i to niebieskie...
Mam problem z zestawem głośników CREATIVE Inspire T5900 5.1 podłączone do zestawu komputerowego. Głośniki czasami grają dobrze, a czasami zaczynają trzeszczeć i wyłączają sie (przygasa też diodka power na pilocie głośności. Po paru chwilach znów załapują i grają ok. I sytuacja co kilka minut się powtarza. Czy ktoś wie co mogło się zepsuć i jak to naprawić?...
Podejrzewam, ze to wina któregos z kondensatorów Na jakiej podstawie? Tak wyczytałeś czy tak Ci się przyśniło? Jeśli to nieregularne trzaski niezależne od poziomu sygnału ustawionego potencjometrem, to może to być albo uszkodzony rezystor, albo uszkodzony kondensator ceramiczny (po regulatorze głośności), albo sam układ scalonego wzmacniacza mocy....
To dokup głośniki z innego zestawu. Jak masz jakieś z tego to zmierz impedancję i będziesz wiedział za jakimi się rozglądać.
temat stary ale mam pytanie na które nie znalazłem odp. a jest odnosne tej karty dźwiękowej i głośników Creative P5800. Na tej karcie jest port DIN do podłaczenia głośników creative, czyli łaczy się suba z ta kartą kablem DIN-DIN i można za pomocą pilota od tej karty sterować głośnikami (włacznik, głośność, bass)? plz o odp.
Ja mam: Wieże "mini hi-fi" : Philips FW630 Aiwa NSX-SZ35 Sony LBT-XB80AV Wieże segmentowe: Technics SU-810, RS-TR474, SL - PG400A, SL-BD3, ST-G470 Kina domowe itp. : Panasonic SA-HT520 Logitech Z906 Radiomagnetofony: Sankei-eltra CDR-89EF Philips AW 7324 Philips AW7550 Panasonic RX-DS12 Grundig Freeze 10 Grundig RRCD 3720 DEC JVC RC-260X Kolumny / głośniki...
Czy to Inspire T5900? Jak tak to mieliśmy identyczny problem :) . U mnie pomogło przeczyszczenie styków w potencjometrze. Potencjometr dziala(bo wlacza i wylacza sie) . To raczej włącznik działa, a nie potencjometr
Witam. Sprzedam w 100% sprawny subwoofer Creative Inspire T5900. Cena 50 zł + wysyłka (paczka ekonomiczna 13 zł, paczka priorytetowa 14,50, E-przesyłka 9,50) STAN IDEALNY Subwoofer współpracuje z pilotami od następujących modeli głośników Creative: P5800 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T3000 T7900 T7700 Real foto http://obrazki.elektroda.pl/4113591100_1...
Nie, potencjometry napewno mają inną charakterystykę. Wszystko jasne, temat zamykam.
Dzień dobry ostatnio zakupiłem głośniki creative inspire T6100 a mianowicie działa tylko jedno wejście gdy podpinam do reszty działa tylko ten głośnik którego jest wpienty do tego co działa reszta nie działa https://obrazki.elektroda.pl/2680028600_... https://obrazki.elektroda.pl/1231523600_...
Witam, posiadam wyżej wymieniony zestaw i podłączając go pod telefon lub laptop za pomocą kabla aux, żaden głośnik nie wydaje z siebie dźwięku. Ma to prawo w ogóle działać? Bo wydaje mi się, że kiedyś tak to właśnie robiłem. Nie zależy mi, żeby działały wszystkie. Wystarczy konfiguracja 2.1
Witam. Jestem zainteresowany kupnem subwoofera z zestawu Inspire T5900 za rozsądną cenę, na chodzie w dobrym stanie (potrzebny do uruchomienia zestawu, a nie na złom). Kontakt PW. Pozdrawiam. edit 27.03.2017. Ogłoszenie nieaktualne.
Cześć, od dziś do modernizacji został sprzęt audio. Głośnik basowy w wyżej wymienianym sprzęcie jest 22w 4ohm chciałbym ciut więcej zastanawiam się nad przeniesieniem środka + wzmacniacz dla basu do większej skrzyni. chce zachować system 5.1 oraz frajdę z budowy. Czy ma to sens czy nie to nie istotne dla mnie, chce coś zrobić wiec jak już piszcie jaki...
Czy ktoś wie może jak uruchomić głośniki T5900 bez pilota ? Chodzi mi o jakieś modyfikacje wzmacniacza na subwooferze... Oczywiście pilot padł (oczywista wada creativa, czyli potencjometrów) i nie wiem jak uruchomić zestaw bez niego... Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to proszę o odpowiedzi...
Głośniki Creative Inspire T6060 5.1 mam taki sprzęt i następujący problem dzisiaj przestał mi działać centralny głośnik jak go podłącze zamiast jednego z tylnych albo przednich to dział on normalnie wydaje mi się ze jest uszkodzone to wejście na głośnik centralny ktoś może wie jak to naprawić albo gdzie to oddać do naprawy bo gwarancji już dawno nie...
mam dwa pytanka: 1.chce kupic glosniki creative inspire t 5800.czy maja dobra jakosc dzwieku czy jakas inna czy w gule sa super czy nie? 2.czy ktos ma schemat jak rozmiescic glosniki 5.1 tak zeby dzwiek z glosnikow byl przestrzenny czy jakis bardzo dobry?
Cześć Chciałbym się o coś zapytać.Posiadam zestaw do dźwięku przestrzennego Creative Inspire T6060 Od jakiegoś czasu mam taki problem :Nie ma dźwięku w żadnym z głośników,ale jak podłącze słuchawki do pilota to w słuchawkach jest dźwięk,jak wyjmę-w głosnikach nie ma.Robiłem reinstalację windowsa,wszystko jest skonfigurowane poprawnie.Nie mam już gwarancji.Czy...
Witam! Posiadam problem gdyż posiadam głośniki creative inspire T5900 i chce głośniki z lepszymi parametrami to znaczy głośniejsze oraz z lepszym dźwiękiem (chodzi konkretnie o basy) i teraz zaczynają się schody wypatrzyłem takie głośniki jak: Modecom MC-5050 oraz Logitech x-540 i teraz moje pytanie które są lepsze od tych co mam? Bardzo bym prosił...
Witam Niedawno kupiłem wzmacniacz Pioneer vsx-c301. Chciałbym do niego podłączyć moje głośniki z zestawu Creative Inspire T5900. Głośniki podłączyłem, jednak problem tkwi w subwooferze. Wywaliłem całą "chińską technologie" i zobaczyłem, że włożono tam głośnik 4Ω. Bezpośrednio głośnika podłączać nie zamierzam (chyba by się wzmacniacz/ głośnik spalił)....
Pilnie poszukuję do nich schematu , najlepiej serwisówki, jak by ktoś miał to byłbym bardzo wdzięczny, Pozdrawiam:)
Był problem z robieniem głośniej. Kupiłem płyn KONTAKT PR do potencjometrów. Działa teraz o wiele lepiej. Jednak gdy robię w pewnym miejscu ciszej, to głośniki grają przez pewien odcinek głośniej. Dopiero szybkie ściszenie rozwiązuje problem. Czy ten potencjometr można jeszcze jakoś "uratować". Czy może on już się nadaje do wymiany? (tu z kolei wiem...
Jedno co wiem to że creative to creative bardzo dobra firma i ją bym polecał :D
mam parę pytań związanych z działem "Akustyka" i pare związanych z tym działem. Mam zamiar kupić sobie zestaw 5.1 do PC i zastanawiam się nad paroma zestawami: ET-273 impression 5.1 http://www.allegro.pl/show_item.php?item... Głośniki LOGITECH X-530 - 5.1 http://www.arest.pl/index.php?inc=produk... Głośniki CREATIVE INSPIRE T5900...
Więc jak poszukać odpowiednich pinów od pilota łączące go z wzmakem ? Dodano po 30 Subwoofer współpracuje z pilotami od następujących modeli głośników Creative: P5800 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T3000 T7900 T7700 I wyszukałem na zagranicznej stronie od pilota T3030 schemat podłączenia może mi pomożecie bo t3030 nie posiada...
Moje tak mają ( Creative Inspire T5900) czuje taki lekki przeskok
tak aby działały wszystkie głośniki z zestawu To nie zadziałają.
Witam. Mam pytanie odnośnie głośników 5+1. Otóz ostatnio zakupiłem zestaw Creative Inspire T5900 i w związki z tym mam pare pytań. Sprzęt kupiłem do Dvd i po podłączeniu do DVD jest OK, ale mam też konsolę Playstation 2 i chciałbym również mieć dźwięk 5.1 ale nie wiem czy jest możliwość jakiegoś przejścia z wyjścia cyfrowego (w konsoli) na analogowe...
Bez problemu podłączysz BELLWOODA do Twoich głośników. Za parę złociszy wystarczy kupić odpowiednie przejściówki. Ja mam Bela podpiętego pod Creative Inspire T5900 i gra więcej niż przyzwoicie. Twoje wymiatacze z THXem będą jeszcze lepiej brzmiały
Znalazłem jednego Pana co ma na sprzedaż pilot ale od modelu T5900 niby głosniki te same co moje. Ale czy będą działać u mnie ten pilot ?
Może obok monitora stoją głośniki lub idą np.kable wysokiego napięcia?? Przy postawieniu monitora obol TV drży strona obok której znajduje się TV,a np.przy obstawieniu monitora głośnikami drżą obydwie strony.....przetestowałem na dwóch monitorach. Oczywiście nie każdy drży :) W tym momencie używam Gateway VX720 i drży mi lekko lewy dolny bok delikatnie...
Mój sprzęt to: Creative soundblaster Audigy 2 ZS (wersja OEM) i Zestaw głośników Inspire T5900. Jak zlikwidować szumy które wystepują przy powiedzmy 1/4 głośności? Chodzi o to, że nie chce mi się za każdym razem wyłączać pilotem tych głośników, a kiedy nic nie gra, to te szumy się właśnie uwidaczniają. Czy to wina tego sprzętu? K. muzyczna wydaje się...
Witam, Posiadam głośniki 5.1 i laptopa. Chciałbym wykorzystać dźwięk 5.1 w tym laptopie. Do tego potrzebuję zew. karty dźwiękowej. Otóż którą kartę polecielibyście? Sprzęt: Laptop Dell Inspiron 16 5635 Windows 11 Głośniki 5.1 Creative Inspire T5900 Zew. karty muzyczne: Audiotrak MAYA U5 USB (premiera sprzętu 2011 rok) Creative Sound Blaster X4 (70SB181500000)...
Jezeli masz ograniczone fundusze to zastanow sie nad glosnikami CREATIVE INSPIRE T5900 (cena ok 300zl) jak na glosniki komputerowe to graja calkiem przyzwoicie... pozdr... ArtuR
U mnie pogorszenie sobie jakości dźwięku nic nie daje. Dalej nie widzi tyłu czy są jakieś sterowniki do creative inspire t5900 ? do zestawu głośników czy tylko są sterowniki do kart dźwiękowych? Dodano po 2 U mnie obojętnie co to jest i tak nie grają w 5.1 nawet jak w programie ustawię na 5.1 ale głośniki w teście się odzywają prawidłowo dlatego mnie...
Jakiego odtwarzacza muzyki używasz? Miałem identyczny problem z głośnikami inspire t5900, na REALTEK HD i grały tylko przednie głośniki, wina leżała po stronie odtwarzacza, zmieniłem go na winampa 5.7x i problem ustąpił. Sprawdź na innym odtwarzaczu :D
Zainstalowałem te creativy w VolksWagen t4 caravelle tam oryginalne były kompletnie sprute. Najpierw kupiliśmy wygodne zajebiste fotele z KIA CARNIVAL z poczwórnym kapholderem. W skrzynki od KIA CATNIVAL wchodzą na przód 2 subwoofery. Kupiłem na OLX 2 komplety głośników w okolicach 80zł/kpl 2x5.1. Ponieważ piloty w creative są dość wadliwe zdecydowałem...
Witam A jesteś pewien, że dobrze podłączyłeś kartę? Może podłączyłeś tylko do wejścia liniwego głośników i dlatego nie grają Ci wszystkie. Moja rada jest taka. Zainstaluj oryginalne sterowniki, podłącz kable zgodnie z kolorami. Zassaj sobie JetAudio http://www.underpl.org/program-1199-jeta... To świetny kombajn multimedialny i odtwarza...
Witam obecnie mam PC podłączony do głośników creative inspire 5.1 t5900 za pomocą Sound Blaster Audigy SE ( 3 x mini jack) mam dźwięk 5.1 cały czas (tz grają wszystkie głośniki) mam zamiar kupić amplituner Denon AVR-X1000 + TAGA Harmony TAV-606 SE i tutaj moje obawy jak ja go podłącze do PC do tej karty dźwiękowej tak aby PC przesyłał dźwięk 5.1 do...
Witam, mam zamiar zbudować kolumny, ale kompletnie nie wiem jakie głośniki dobrać :| . Kolumna ma mieć 70W w sinusie 8Ω i przenosić od 40hz-18-20khz. Zamierzam zbudować kolumnę na trzech głośnikach, tweeter, średniotonowieć i nisko. Chciałbym żeby miały dobre sobrany i spory bas, głęboki i miękki, lecz kiedy trzeba dynamiczny, taki jak w subie...
Głosniki to creative t5900 5.1 a zasilacz wygląda tak - http://obrazki.elektroda.pl/8279103900_1... jest jakiś tańszy zamiennik, czy pozostaje kupno tego samego?
Witam. Planuję kupić ESI Maya44 PCI do produkcji muzyki. Mam pytanie czy będzie dobry wybór i dlaczego? Czy będę mógł podłączyć do niej moje aktualne głośniki? http://pl.creative.com/products/producta... (dodam, że korzystam tylko z 2 przednich i subwoofera) W niedalekiej przyszłości planuje zakup monitorów...
Głośniki creativa t6060 wyglądają co najmniej dziwnie, ale zależy co kto lubi :D. Ja z całą pewnością mogę polecić Creative Inspire T5900 5.1 retail. Osobiście posiadam T5400 i z tego co widzę model 5900 jest po prostu ich ewolucją. Mają identyczne moce wyjściowe, kolumny frontowe sa dwudrożne, taki sam niskotonowy tylko center jest leżący. w życiu...
hej mam problem. otoz mam z 400zl i chce kupic jakies dobre glosniki i karte dzwiekowa. patrzylem na allegro i po sklapach i natrafilem na te glosniki: Creative I-Trigue 2.1 3400 http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=2693 Creative Inspire T6060 5.1 http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=7231 Creative Inspire 5.1 T5900 http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=2718...
Witam. Od ponad dwóch lat posiadam zestaw głośników komputerowych 5.1 Creative T5900. Od około miesiąca ma problem, potencjometr głośności w pilocie zaczął wariować, i przy pewnych ustawieniach głośności dźwięk sam się przycisza lub znacznie podgłaśnia. Mam trochę pecha po około 3 miesięcy temu skończyła się gwarancja na te głośniki. Czy można to jakoś...
Na allegro znalazłem 2 subwoofery od zestawu Creative i nie wiem który lepiej kupić :| Subwoofer pierwszy , Subwoofer drugi W obu przypadkach nie ma kabli do podłączenia, zasilacza tylko sam subwoofer, czy takim kablem podłączy ten subwoofer pod kompa? [url=http://allegro.pl/item683749617_kab... Proszę...
Witam, Posiadam zewnętrzną kartę dźwiękową Creative X-Fi SB1090 pod którą mam podłączone głośniki również Creative Inspire T5900 5.1. Dotychczas podłączałem je za pomocą tej karty tylko do komputera przez USB z którego jest również zasilana. Problem polega na tym, że chciałbym również najlepiej za pomocą jednego kabla sprzężyc je z telewizorem a najlepiej...
creative inspire t5900 inspire t5900 głośnik creative inspire
ursus przedni napęd elektryczne foteli volvo prąd pobierać spawarka
canon servicetool canon servicetool
Jak wymienić pokrowiec na wałku prasownicy Predom Błąd "Windows socket error 11001" w WinProLadder przy połączeniu z PLC przez TCP/IP