Podejrzewam, ze to wina któregos z kondensatorów Na jakiej podstawie? Tak wyczytałeś czy tak Ci się przyśniło? Jeśli to nieregularne trzaski niezależne od poziomu sygnału ustawionego potencjometrem, to może to być albo uszkodzony rezystor, albo uszkodzony kondensator ceramiczny (po regulatorze głośności), albo sam układ scalonego wzmacniacza mocy....
Więc jak poszukać odpowiednich pinów od pilota łączące go z wzmakem ? Dodano po 30 Subwoofer współpracuje z pilotami od następujących modeli głośników Creative: P5800 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T3000 T7900 T7700 I wyszukałem na zagranicznej stronie od pilota T3030 schemat podłączenia może mi pomożecie bo t3030 nie posiada...
Miałem standardowy problem z potencjometrem w tej linii głośników, jakiś czas czekał sobie na to aż się za niego zabiorę aż w końcu postanowił się zgubić. Szukałem wszędzie i niestety pilota nie odnalazłem :(. Poszukuję schematu, rozpiski gniazda, czegokolwiek co pomogłoby mi ożywić głośniki. Jeszcze raz model: Creative Inspire t5900. http://obrazki.elektroda.net/49_12606365...
A czy kolega w panelu karty dźwiękowej ustawił by pozostałe wyjścia karty służyły za center/sub i rear? bo jak pozostałe wyjścia działają jako line-in i mic to raczej wiele kolega się surroundu nie nasłucha
Nie, potencjometry napewno mają inną charakterystykę. Wszystko jasne, temat zamykam.
to znajdz jakis metalowy gadzet na subwooferze(moze byc srobka przykrecona do blachy - o ile sie nie myle to panel ze zlaczmi jest metalowy) podlacz do niego kawalek drutu i drugi koniec do kompa(obudowy) - nastepnie obudowe kompa do grzejnika i powinno ucichnac
A mógłbyś to bardziej sprecyzować ? szukam i szukam i znależć nie mogę. Na swoim przykładzie jakbyś mógł będę wdzięczny
Fakt, bas refleks, jest prawdopodobnie kijowy. I to nie tylko w tego tupy modelach, w nizszych tez (ale chyba konstrukcja suba jest taka sam w kazdym modelu "tej serii"). Tak czy owak, panowie od creatice'u chyba zrobili tak specjalnie zeby kupowac drozsze modele :PP. U siebie tego nie prubowalem ale sprobuj wyjac ten BR. Moze bedzie oki (chociaz watpie,...
Mam Głośniki Creative inspire T5900. Kupiłem je uzywanie (ok 2 lata). Sadzilem ze to najlepszy wybór w tej cenie. Wczesniej mialem P580 (ta sama budowa tylko duzo słabszej mocy). Okazuje się, ze moje poprzednie glosniki graly duzo lepiej niz obecne! W poprzednich głośnikach dzwiek byl dynamiczny, przenosil sie po pomieszczeniu. Teraz dźwięk jest stłumiony,...
To dokup głośniki z innego zestawu. Jak masz jakieś z tego to zmierz impedancję i będziesz wiedział za jakimi się rozglądać.
Temat jest do zamknięcia. Winowajcą był ruter LTE z Plusa.
Witam serdecznie Proszę o pomoc w podłączeniu zestawu wymienionego w temacie tak aby działały wszystkie głośniki z zestawu Creative, a jest ich 5 + subwoofer. Na tą chwile zestaw audio jest podłączony do tv po przez gniazdo słuchawkowe i niestety działa tylko subwoofer i dwa głośniki (sprawdzałem wszystkie głośniki i są sprawne w 100%).
To może być spięcie na wtyku słuchawkowym. Po prostu układ dostaje sygnał, że słuchawki są podłączone do gniazda, dlatego jest odcięty sygnał do głośników. Jeżeli masz sterowanie przy pilocie na kabel, to rozbierz pilota i przyjrzyj się wtykowi słuchawek. Jeżeli jest to konstrukcja otwarta, zobacz czy nie ma w niej żadnego brudu, albo czy blaszki się...
C(małpa)MELIO nie wiem, ale postaram się dowiedzieć :D byłoby git głośniki mam na przewodowym pilocie co mnie bardzo denerwuje jakby dało się tą kartą chociażby włączać i wyłączać i reg. głośność to byłoby giiit a jak jeszcze bass to już w ogóle mega:) bo jest też coś takiego jak Creative I200 - pilot bezprzewodowy do Inspire ale kosztuje ~120zł a...
Popatrz sobie np na allegro. Tam tego typu kart jest dosyć dużo
Dziękuje za odpowiedź :)
Proszę sprawdzić przewody od pilota czy przypadkiem nie mają przerwy ,poprawić luty na płytce pilota i wzmacniacza mocy.
Witam. Planuję kupić ESI Maya44 PCI do produkcji muzyki. Mam pytanie czy będzie dobry wybór i dlaczego? Czy będę mógł podłączyć do niej moje aktualne głośniki? http://pl.creative.com/products/producta... (dodam, że korzystam tylko z 2 przednich i subwoofera) W niedalekiej przyszłości planuje zakup monitorów...
Jedno co wiem to że creative to creative bardzo dobra firma i ją bym polecał :D
Moje tak mają ( Creative Inspire T5900) czuje taki lekki przeskok
Jezeli masz ograniczone fundusze to zastanow sie nad glosnikami CREATIVE INSPIRE T5900 (cena ok 300zl) jak na glosniki komputerowe to graja calkiem przyzwoicie... pozdr... ArtuR
Bez problemu podłączysz BELLWOODA do Twoich głośników. Za parę złociszy wystarczy kupić odpowiednie przejściówki. Ja mam Bela podpiętego pod Creative Inspire T5900 i gra więcej niż przyzwoicie. Twoje wymiatacze z THXem będą jeszcze lepiej brzmiały
Witam. Jestem zainteresowany kupnem subwoofera z zestawu Inspire T5900 za rozsądną cenę, na chodzie w dobrym stanie (potrzebny do uruchomienia zestawu, a nie na złom). Kontakt PW. Pozdrawiam. edit 27.03.2017. Ogłoszenie nieaktualne.
Witam Niedawno kupiłem wzmacniacz Pioneer vsx-c301. Chciałbym do niego podłączyć moje głośniki z zestawu Creative Inspire T5900. Głośniki podłączyłem, jednak problem tkwi w subwooferze. Wywaliłem całą "chińską technologie" i zobaczyłem, że włożono tam głośnik 4Ω. Bezpośrednio głośnika podłączać nie zamierzam (chyba by się wzmacniacz/ głośnik spalił)....
U mnie obojętnie co to jest i tak nie grają w 5.1 nawet jak w programie ustawię na 5.1 ale głośniki w teście się odzywają prawidłowo dlatego mnie to dziwi. Dlaczego nie chce widzieć tego tyłu skoro w teście go widzi i grają. no tak kolego, wszystko ok ale pod samym windowsem nie załączy Ci się 5.1 na stałe, dlatego pytałem czy masz ten problem także...
Witam. Sprzedam w 100% sprawny subwoofer Creative Inspire T5900. Cena 50 zł + wysyłka (paczka ekonomiczna 13 zł, paczka priorytetowa 14,50, E-przesyłka 9,50) STAN IDEALNY Subwoofer współpracuje z pilotami od następujących modeli głośników Creative: P5800 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T3000 T7900 T7700 Real foto http://obrazki.elektroda.pl/4113591100_1...
Witam A jesteś pewien, że dobrze podłączyłeś kartę? Może podłączyłeś tylko do wejścia liniwego głośników i dlatego nie grają Ci wszystkie. Moja rada jest taka. Zainstaluj oryginalne sterowniki, podłącz kable zgodnie z kolorami. Zassaj sobie JetAudio http://www.underpl.org/program-1199-jeta... To świetny kombajn multimedialny i odtwarza...
Był problem z robieniem głośniej. Kupiłem płyn KONTAKT PR do potencjometrów. Działa teraz o wiele lepiej. Jednak gdy robię w pewnym miejscu ciszej, to głośniki grają przez pewien odcinek głośniej. Dopiero szybkie ściszenie rozwiązuje problem. Czy ten potencjometr można jeszcze jakoś "uratować". Czy może on już się nadaje do wymiany? (tu z kolei wiem...
Witam wszystkich. Jeśli ktoś ma schemat tego oto wzmacniacza z zestawu prosiłbym bardzo o odpowiedź na ten temat.Czyli jeszcze raz Creative inspire T5900. no myśle ze temat mozna uznać za zamknięty bo nikt nie odpowiada Pisanie postu pod postem. Należy używać przycisku ZMIEŃ. Scaliłem dwa posty.
Pilnie poszukuję do nich schematu , najlepiej serwisówki, jak by ktoś miał to byłbym bardzo wdzięczny, Pozdrawiam:)
Głośniki creativa t6060 wyglądają co najmniej dziwnie, ale zależy co kto lubi :D. Ja z całą pewnością mogę polecić Creative Inspire T5900 5.1 retail. Osobiście posiadam T5400 i z tego co widzę model 5900 jest po prostu ich ewolucją. Mają identyczne moce wyjściowe, kolumny frontowe sa dwudrożne, taki sam niskotonowy tylko center jest leżący. w życiu...
Witam! Posiadam problem gdyż posiadam głośniki creative inspire T5900 i chce głośniki z lepszymi parametrami to znaczy głośniejsze oraz z lepszym dźwiękiem (chodzi konkretnie o basy) i teraz zaczynają się schody wypatrzyłem takie głośniki jak: Modecom MC-5050 oraz Logitech x-540 i teraz moje pytanie które są lepsze od tych co mam? Bardzo bym prosił...
Może obok monitora stoją głośniki lub idą np.kable wysokiego napięcia?? Przy postawieniu monitora obol TV drży strona obok której znajduje się TV,a np.przy obstawieniu monitora głośnikami drżą obydwie strony.....przetestowałem na dwóch monitorach. Oczywiście nie każdy drży :) W tym momencie używam Gateway VX720 i drży mi lekko lewy dolny bok delikatnie...
Witam, Posiadam głośniki 5.1 i laptopa. Chciałbym wykorzystać dźwięk 5.1 w tym laptopie. Do tego potrzebuję zew. karty dźwiękowej. Otóż którą kartę polecielibyście? Sprzęt: Laptop Dell Inspiron 16 5635 Windows 11 Głośniki 5.1 Creative Inspire T5900 Zew. karty muzyczne: Audiotrak MAYA U5 USB (premiera sprzętu 2011 rok) Creative Sound Blaster X4 (70SB181500000)...
A tak wogule do tak małego pokoju to Space 86 wystarczą, do tego Tosca - to taki klasyczny zestaw (powiedziałbym nawet, że i te Space-y to za dużo do takiej klitki - nie obraź się - sam mam taki pokój :D i dobrze wiem co mówię). To pomyśl sobie co ja mam w pokoju :D . Pokój 8m2 (dodatkowo ze skosami :D), a w nim WS 354 + Space-y i Creative Inspire...
mam parę pytań związanych z działem "Akustyka" i pare związanych z tym działem. Mam zamiar kupić sobie zestaw 5.1 do PC i zastanawiam się nad paroma zestawami: ET-273 impression 5.1 http://www.allegro.pl/show_item.php?item... Głośniki LOGITECH X-530 - 5.1 http://www.arest.pl/index.php?inc=produk... Głośniki CREATIVE INSPIRE T5900...
Witam, mam zamiar zbudować kolumny, ale kompletnie nie wiem jakie głośniki dobrać :| . Kolumna ma mieć 70W w sinusie 8Ω i przenosić od 40hz-18-20khz. Zamierzam zbudować kolumnę na trzech głośnikach, tweeter, średniotonowieć i nisko. Chciałbym żeby miały dobre sobrany i spory bas, głęboki i miękki, lecz kiedy trzeba dynamiczny, taki jak w subie...
Ja mam: Wieże "mini hi-fi" : Philips FW630 Aiwa NSX-SZ35 Sony LBT-XB80AV Wieże segmentowe: Technics SU-810, RS-TR474, SL - PG400A, SL-BD3, ST-G470 Kina domowe itp. : Panasonic SA-HT520 Logitech Z906 Radiomagnetofony: Sankei-eltra CDR-89EF Philips AW 7324 Philips AW7550 Panasonic RX-DS12 Grundig Freeze 10 Grundig RRCD 3720 DEC JVC RC-260X Kolumny / głośniki...
hej mam problem. otoz mam z 400zl i chce kupic jakies dobre glosniki i karte dzwiekowa. patrzylem na allegro i po sklapach i natrafilem na te glosniki: Creative I-Trigue 2.1 3400 http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=2693 Creative Inspire T6060 5.1 http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=7231 Creative Inspire 5.1 T5900 http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=2718...
Witam obecnie mam PC podłączony do głośników creative inspire 5.1 t5900 za pomocą Sound Blaster Audigy SE ( 3 x mini jack) mam dźwięk 5.1 cały czas (tz grają wszystkie głośniki) mam zamiar kupić amplituner Denon AVR-X1000 + TAGA Harmony TAV-606 SE i tutaj moje obawy jak ja go podłącze do PC do tej karty dźwiękowej tak aby PC przesyłał dźwięk 5.1 do...
Znalazłem jednego Pana co ma na sprzedaż pilot ale od modelu T5900 niby głosniki te same co moje. Ale czy będą działać u mnie ten pilot ?
Na allegro znalazłem 2 subwoofery od zestawu Creative i nie wiem który lepiej kupić :| Subwoofer pierwszy , Subwoofer drugi W obu przypadkach nie ma kabli do podłączenia, zasilacza tylko sam subwoofer, czy takim kablem podłączy ten subwoofer pod kompa? [url=http://allegro.pl/item683749617_kab... Proszę...
Mój sprzęt to: Creative soundblaster Audigy 2 ZS (wersja OEM) i Zestaw głośników Inspire T5900. Jak zlikwidować szumy które wystepują przy powiedzmy 1/4 głośności? Chodzi o to, że nie chce mi się za każdym razem wyłączać pilotem tych głośników, a kiedy nic nie gra, to te szumy się właśnie uwidaczniają. Czy to wina tego sprzętu? K. muzyczna wydaje się...
Jakiego odtwarzacza muzyki używasz? Miałem identyczny problem z głośnikami inspire t5900, na REALTEK HD i grały tylko przednie głośniki, wina leżała po stronie odtwarzacza, zmieniłem go na winampa 5.7x i problem ustąpił. Sprawdź na innym odtwarzaczu :D
Zainstalowałem te creativy w VolksWagen t4 caravelle tam oryginalne były kompletnie sprute. Najpierw kupiliśmy wygodne zajebiste fotele z KIA CARNIVAL z poczwórnym kapholderem. W skrzynki od KIA CATNIVAL wchodzą na przód 2 subwoofery. Kupiłem na OLX 2 komplety głośników w okolicach 80zł/kpl 2x5.1. Ponieważ piloty w creative są dość wadliwe zdecydowałem...
Sa podobne w sklepach miałem ten sam problem w creative inspire 7+1. W pilocie jest potencjometr 50kohm a w sklepach max kupisz 30kohm ( nawet z włącznikiem ) . Ja zamontowałem taki i wszystko pieknie gra tylko skok jest wiekszy i zaczyna tak pożadnie podgłaśniac od polowy przekreconego przekretła pozdrawiam
Głosniki to creative t5900 5.1 a zasilacz wygląda tak - http://obrazki.elektroda.pl/8279103900_1... jest jakiś tańszy zamiennik, czy pozostaje kupno tego samego?
Czy to Inspire T5900? Jak tak to mieliśmy identyczny problem :) . U mnie pomogło przeczyszczenie styków w potencjometrze. Potencjometr dziala(bo wlacza i wylacza sie) . To raczej włącznik działa, a nie potencjometr
Witam, posiadam zestaw 6700, ostatnio w łapki trafiło mi poniższe urządzenie: http://uk.creative.com/products/producta... Niestety zgodnie z opisem jest problem z kompatybilnością: Compatible with I-Trigue 3600, 3400, 3330, 3220 & 3200. Also with Inspire T7900, T7700, T6060, T5900, P5800,...
Witam. Od ponad dwóch lat posiadam zestaw głośników komputerowych 5.1 Creative T5900. Od około miesiąca ma problem, potencjometr głośności w pilocie zaczął wariować, i przy pewnych ustawieniach głośności dźwięk sam się przycisza lub znacznie podgłaśnia. Mam trochę pecha po około 3 miesięcy temu skończyła się gwarancja na te głośniki. Czy można to jakoś...
Witam zamierzam przesiąść się z komputerowych głośniczków Creative'a Inspire T5900 na jakiś lepszy sprzęt, więc po kolei: 1. pokój o wymiarach 4x3,5 czyli 14m^2, kolumny miałyby stać w narożach krótszej ściany, jest możliwość odsunięcia o 0,5m w każdym kierunku, pomiędzy nimi biurko 2. upodobania muzyczne to ska, rockabilly poprzez punk, klasyczny rock...
heh..mam zamiar sobie kupic pozniej jakis zestaw..5.1 moze creativa inspire t5900...chyba ok 300 zł kosztuje
Witam, Posiadam zewnętrzną kartę dźwiękową Creative X-Fi SB1090 pod którą mam podłączone głośniki również Creative Inspire T5900 5.1. Dotychczas podłączałem je za pomocą tej karty tylko do komputera przez USB z którego jest również zasilana. Problem polega na tym, że chciałbym również najlepiej za pomocą jednego kabla sprzężyc je z telewizorem a najlepiej...
inspire t5900 creative t5900 creative inspire
kasowanie renault laguna opticum oprogramowanie fujitsu siemens reset baterii
mikrokomputer cobra1 traktorek kosiarka stiga
Dalmierze laserowe z Aliexpress - opinie i jakość Wyświetlacz "I" na Beninca BULL8 - co oznacza?