głośnik creative t6060

Znaleziono około 164 wyników dla: głośnik creative t6060
  • Głośniki Creative t6060 brak dźwieku w centralnym głośniku

Pomomi upływu czasu nie znalazłem odpowiedzi/podpowiedzi na ten problem. Przytrafiło mi się to samo (tak sądzę)- nie działa głośnik centralny, a i niskotonowy jakoś niewyraźnie bąka. Próbowałem różnych kombinacji i wykluczam awarię karty dźwiękowej lub kabli. Zmieniałem podłączenie głośników i kable na wejściach. Wychodzi mi na to, że nie działa tor...

RTV Użytkowy   17 Kwi 2011 14:35 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 2452
  • Subwoofer Creative T6060 gra cicho na maksymalnej głośności - co zrobić?

Po pierwsze sprawdż czy masz poprawnie podłączony dociśnięty i nieuszkodzony kabel sygnałowy, potem sprawdź czy membrana głośnika popchnięta delikatnie palcem porusza się(jeśli nie głośnik jest uszkodzony/zatarty - do wymiany/regeneracji). Jeśli głośnik i kabel sygnałowy są sprawne problem jest po stronie wzmacniacza - do naprawy.

Audio Estradowe, Sceniczne, Studyjne   07 Mar 2009 00:15 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1503
  • REKLAMA
  • Nie znalazłeś odpowiedzi? Zadaj pytanie Sztucznej Inteligencji

Czekaj (2min)...
  • Creative Inspire T6060 5.1 - Grają, ale po wyłaczeniu nie włączają się

Przy okazji, jest jeszcze taka drobna rzecz, która była w sumie od początku, a dopiero teraz po zdjęciu maskownicy słychać to wyraźnej - gdy leci zdrowy bas to głośnik niskotonowy tak jakby trochę brzęczy/świszczy - czy ten typ po prostu tak ma czy jednak należy szukać przyczyny gdzieś w układzie? (...) A może głośnik już swoje się nagrał i po prostu...

Audio Początkujący   27 Kwi 2022 13:08 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 1131
  • Głośniki Creative T6060 problem z podgłaśnianiem.

Wlasnie mialem taki sam problem rozkrecilem pilocika probowalem polutowac zimne luty i teraz wogole nie startuje, nie pali sie zielona dioda, brak jest jakiegokolwiek napiecia. Czy ktos sie orientuje jakie napiecia powinny wchodzic do tego pilocika ma ktos jakis schemat ? ratujcie :(

Audio Początkujący   08 Gru 2009 20:11 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 4584
  • Creative Inspire t6060 - brak dźwięku po podłączeniu przez kabel aux do telefonu/laptopa

Witam, posiadam wyżej wymieniony zestaw i podłączając go pod telefon lub laptop za pomocą kabla aux, żaden głośnik nie wydaje z siebie dźwięku. Ma to prawo w ogóle działać? Bo wydaje mi się, że kiedyś tak to właśnie robiłem. Nie zależy mi, żeby działały wszystkie. Wystarczy konfiguracja 2.1

Audio Nagłośnienie Domowe   26 Wrz 2015 11:30 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1407
  • REKLAMA
  • Głośniki Creative T6060 trzeszczy przy dodawaniu basów

Witam.Posiadam głośniki 5.1 creative t6060 i mam od niedawna problem z subwoofer'em. Mianowicie przy zwiększaniu mocy basów trzeszczy i nie można tego słuchać. W pewnym momencie coś"pstyknie" w głośnikach i znowu wraca wszystko do normy. Ktoś pomoże bo nie znam się na sprzęcie audio

Audio Serwis   28 Paź 2009 16:40 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 2115
  • REKLAMA
  • Głośniki Creative Inspire T6060 grają tylko przez słuchawki?

Witam! Mam problem z T 6060 - w pewnym momencie po podłączeniu słuchawek do pilota głośniki zablokowały się w pozycji odtwarzania przez słuchawki - po odłączeniu słuchawek głucho - nic nie słychać z głośników. Moim zdaniem problem jest z pilotem. Jakiś czas temu pilot na chwilę sie odblokował ale po ponownym podłączeniu słuchawek do pilota znowu zestaw...

Audio Nagłośnienie Domowe   09 Mar 2013 09:56 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 2422
  • Głośniki t6060 -Brak dźwieku w głośnikach, nie słychać szumu

Mam głośniki creative t6060 dobrze mi służyły przez 2 lata przez rok nie działały mi 2 tylne głośniki ale nie miałem czasu się nimi zająć Ale teraz jak przekręcę "głośność" na pilocie http://www.proline.pl/imgart/t6060_5.jpg to nie słuchać ani głosu ani szumu [ przekręcone na maxa ] Co mam zrobić ?

Komputery Hardware   08 Lip 2009 18:20 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 1654
  • Creative T6060 - brak dźwięku w tylnych głośnikach na Abit NF7-S

Może gdzieś trzeba ustwwić 5.1. Menu start>ustawienia>panel sterowania>dźwięki i multimedia>Audio>zakładka odtwarzanie dźwięku> zaawansowane. I tam na dole powinno być okienko ustawienia głośników.

Komputery Hardware   07 Lis 2005 08:36 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 17927
  • Creative T6060 5.1 - stłumiony dźwięk i zakłócenia w tylnych głośnikach

Jaką masz płytę główną? Sprawdź w instrukcji płyty głównej czy czasem tam nie musisz wpiąć lub wypiąć dwóch zworek ustawiających sygnał wyjściowy 5.1 W panelu starowania powinieneś mieć opcje do sprawdzania ustawień głośników.

Komputery Hardware   19 Maj 2011 19:50 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 1203
  • Jak połączyć głośniki Creative T6060 z zestawem Samsung HT TZ 215?

Niestety nie podłączysz w żaden sposób tych dwóch urządzeń ze sobą. Głośnik z wzmacniaczem posiada "input" w postaci wejść jack. DVD natomiast nie posiada żadnego wyjścia audio prócz HDMI z którego dźwięk jest wysyłany razem z obrazem. Niestety nie możliwe jest w żaden sposób wydobycie z niego fonii. Więc wspólne połączenie odpada ze względu na brak...

Software serwis   10 Kwi 2011 12:13 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 2338
  • Jak zbudować mały subwoofer do głośnika Creative T6060 5.25 22W 4Ω?

Znalazłem sam głośnik bez wzmacniacza.

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   12 Mar 2010 20:29 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 1188
  • REKLAMA
  • Głosniki Creative T6060 - sprzęganie

Witam posiadam dość stare głośniki Creative T6060 zostałem zmuszony do wymiany potencjometrów, wszystko grało super, do momentu gdy zaczęły buczeć, a czasami sprzęgać i na to sprzęganie ma wpływ potencjometr od basu, gdy jest wyłączony bas, nic się nie dzieje, natomiast gdy chcę zwiększyć bas zaczyna sprzęganie, ( brak obecności telefonu i mikrofonu...

Audio Początkujący   07 Cze 2016 18:41 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 1569
  • Creative Inspire T6060 - brak dźwięku w głośnikach, działa tylko na słuchawkach

Z gniazdem słuchawkowym jest zintegrowany przełącznik i to on się zablokował, wystarczy zewrzeć dwa styki przełącznika a głośniki "ożyją".

Audio Początkujący   25 Sty 2012 19:34 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 6088
  • Creative T6060 - brak działania, lampka nie świeci, zasilacz się grzeje

Witam jestem tu nowy. Ostatnio przenosiłem komputer i po podłączeniu wszystkiego nie działają mi głośniki ( Creative T6060) wcześniej działały normalnie. Po podłączeniu do prądu nie świeci się lampka na pokrętłach do regulacji głośności, a zasilacz się grzeje jak podczas zwykłej pracy. Dociskałem kable i dalej nic. Czy problem może być w zasilaczu,...

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   30 Wrz 2011 14:38 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 3746
  • Creative Inspire T6060 nie słychać dwóch tylnych głośników po przedłużeniu kabli

Cześć, mam zestaw Creative Inspire T6060 w którym musiałem przedłużyć kable do dwóch tylnych głośników ze względu na umiejscowienie w pomieszczeniu. Po przedłużeniu kabla do 8m na każdym z nich prawie ich nie słychać, jak zwiększam głośność to dźwięk jest słyszalny ale jest to nieproporcjonalne do głośników przednich i praktycznie wyklucza ich z użytkowania....

Audio Domowe Jakie Kupić?   16 Wrz 2022 11:21 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 564
  • Głośniki Creative Inspire T6060 5.1 zepsute wejście na centr

Witam, Widzę, że kolega ma taki sam problem jak ja. Posiadam głośniki z większą ilością kanałów czyli T7900. Widzę, że Creative zabezpieczył się przed tym, żeby ludziki za długo nie używały tych głośników i od czasu do czasu kupowały nowe. Już tłumaczę dlaczego tak myślę. Kupiłem głośniki już kilka lat temu. Po jakichś 1,5 roku pojawił mi się problem,...

Audio Początkujący   14 Lut 2010 12:59 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 4081
  • Parametry głośnika w subwooferze Creative Inspire T6060 5.1

nie znajdziesz nigdzie tego jaki jest tam zamontowany głośnik, musisz rozkręcić i sprawdzić oznaczenia głośnika z tyłu. Ale powiedz mi po co chcesz zmieniać obudowe? Ten głośnik ma tylko 22W więc to raczej nie ma sensu cokolwiek z tym kombinować...

Audio Nagłośnienie Domowe   19 Cze 2008 12:03 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 2492
  • Jak podłączyć PS3 Slim 320 GB do głośników Creative 5.1 T6060 bez optyka?

a z użyciem jakiś przejściówek też nie da rady? jak na razie udało mi się podłączyć tak że gra jeden głośnik

Połączenia urządzeń   18 Wrz 2012 16:22 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1248
  • Creative Inspire T6060 - jak sprawdzić i naprawić usterkę pilota?

Witam Parę dni temu podłączyłem do komputera zestaw głośników Creative Inspire T6060. Wszystko pięknie działało bez zarzutów. Lecz dzisiaj chcąc je załączyć nie uruchomiły się (dokładniej nie zapaliła się dioda na pilocie no i oczywiście głośniki nie działały). Tak więc czy da się zlokalizować usterkę? Trochę czytałem o podobnych problemach i często...

Audio Nagłośnienie Domowe   19 Sie 2014 21:00 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1935
  • Creative Inspire T6060 - Głośniki nie włączają się, pilot i zasilacz sprawne

Otwórz głośnik do którego dochodzi przewód z pilota. Poszukaj zasilania +5V na pilot o cofaj się po ścieżkach. Możliwe że w ogóle nie ma tego +5V na zasilaczu. Jeśli nie jesteś w stanie odnaleźć tego napięcia zapodaj zdjęcia płytki. Wspólnie coś poradzimy.

Początkujący Naprawy   04 Gru 2015 10:08 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 3876
  • Jaki subwoofer do zestawu Creative T6060 z wzmacniaczem 22W?

Witam! Jestem posiadaczem małego pierdzącego zestawu głośników komputerowych Creative t6060 i gdzieś kiedyś usłyszałem, że o wiele lepiej by to grało jeśli wymieni się subwoofer. Wzmacniacz zostaje ten sam tylko podpinamy Nowy subwoofer. No i teraz pytanie - jaki? Producent podaje że moc wzmacnacza napędzającego Suba Crative wynosi 22W, jśeli chciałbym...

Audio Nagłośnienie Domowe   08 Cze 2007 07:55 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 4530
  • creative inspire t6060 - Nowe kabelki do głośników - co i jak

ok, to pozostaje mi jeszcze zadać ostatnie pytanie... jak rozpoznać gdzie głośnik ma + jeśli nie ma na nim żadnych oznaczeń?:)

Połączenia urządzeń   21 Maj 2013 19:56 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 2652
  • Jak podłączyć głośniki 5.1 Creative T6060 do plazmy LG 50PJ350?

Witam, niestety ten TV ma tylko optyczne wyjście dźwięku więc musiałbyś zainwestować np w dekoder Creative DDTS-100 ale to wiąże się z wydatkiem rzędu 400 zł (Creative już nie produkuje tego dekodera - dostępny jest jedynie na rynku wtórnym). Chyba lepszym rozwiązaniem będzie zakup kina domowego lub np Logitech Z 5500

RTV Użytkowy   09 Mar 2011 20:33 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1800
  • Elektronika suba + zamiana potencjometra na rezystor - Creative T6060

Witam, na początek powinien się przywitać ponieważ to mój pierwszy post na tym forum ;-) . Mam pewien problem, pewnie dla niektórych banalny (bynajmniej nie dla mnie), chciałbym małym kosztem naprawić moje głośniki komputerowe Creative T6060, początkiem ich 'psucia się' było wytarcie się i poprzerywanie kabli sterujących w pilocie, nie łączył pilot...

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   17 Gru 2011 23:38 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 2792
  • Podłączenie Creative Inspire T6060 5.1 do DVD z wyjściem 6x RCA - jak to zrobić?

Potrzebujesz trzy takie przejściówki, na jednej masz dwa kanały przednie, na drugiej dwa tylne a na trzeciej głośnik centralny i subwoofer, co daje 6 kanałów.

RTV Użytkowy   20 Kwi 2010 12:40 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 3379
  • Zestaw audio do pokoju. Także niecodzienny odtwarzacz CD

Witam!, W pokoju mam xboxa oraz telewizor samsunga 26". poszukuję do tego sprzętu audio. Przede wszystkim Amplituner... Myślałem o yamaha, pioneer lub denon. Tylko jaki model ? Na początek chciałbym kupić kolumny stereo (o tym niżej). W przyszłości także dokupić satelity, oraz głośnik niskotonowy i zrobić namiastkę kina domowego. Do amplitunera będzie...

Estrada Co Kupić   25 Gru 2008 21:39 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 1552
  • [Kupię] Pilot do głośników Creative T6060 lub inny pasujący

Witam, chętnie kupię lub rozpatrzę możliwość zakupu pilota do głośników Creative T6060 lub inny, względnie kompatybilny z w/w zestawem. Oferty PW lub tutaj. Pozdrawiam.

Komputery Bazar   21 Mar 2013 16:07 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 1035
  • Creative T6060 - Harczenie i odwrócona faza w lewym, przednim głośniku

Dobry wieczór, lewy, przedni głośnik w moim zestawie Creative T6060 zaczął grać bardzo cicho + do tego harczy. Zacząłem od sprawdzenia czy jak do omawianego gniazda podłącze prawy głośnik (do tej pory pięknie grający), to czy będzie to samo - jest to samo. Tak wykluczyłem głośnik. Po rozebraniu subwoofera, pomierzyłem wyjścia na "piszczadle" do sprawdzania...

Audio Początkujący   25 Lis 2014 22:10 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 621
  • Głośniki Creative T6060 - jak naprawić ciche gniazdo w subwooferze?

Przede wszystkim witam gdyż jestem tu nowy. :) Zauważyłem dzisiaj że w moim zestawie Creative T6060 (5.1) nie działa przednia lewa satelitka, zamieniłem ją gniazdem z przednią prawą i wtedy ta druga nie działała, doszedłem do wniosku, że coś jest nie tak z gniazdem w subwooferze. Kiedy włączam np: muzykę to z tego gniazda leci dźwięk o głośności jak...

Audio Początkujący   26 Lut 2010 17:41 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 1241
  • Creative T6060 - sygnal przez pilota a dzwiek z 4 satelit.

Witam serdecznie wszystkich - to moj debiut na forum ;) Nie jestem zbyt biegly w technicznych sprawach, wiec z gory przepraszam za bledy w "slownictwie branzowym". Przejde od razu do rzeczy... Posiadam od paru lat glosniki komputerowe Creative T6060 http://www.arest.pl/index.php?inc=produk... Czesto korzystam z nich poza swoim meijscem...

Audio Nagłośnienie Domowe   25 Cze 2009 20:20 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 5389
  • Głośniki 5.1 nie działają poprawnie po aktualizacji sterowników - co robić?

Witaj ponownie. Posiadam kolejny problem, tym razem chodzi o głośniki. Od pewnego razu gdy włączyłem komputer nie chodzą mi głośniki w 5.1(bawiłem się też wcześniej przed wystąpieniem problemów w aktualizacje sterowników, ale już powróciłem do starych, nie pomogło). Chodzi 1 albo 2, najwięcej udało mi się 3.1 zrobić, ale oba tylne nie działały wtedy....

Komputery Hardware   18 Maj 2015 17:14 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 1236
  • Sprzedam podstawki do głośników creative t6060

Mam 4 podstawki pod 2 glosniki front i 2 glosniki rear Sa w stanie idealnym. Wiecej info na gg 2014544 lub paw55755(at)vp.pl Proszę w swoich wypowiedziach używać polskich znaków diakrytycznych - ą, ę, ś, ł itd.

Ogłoszenia Elektronika   16 Gru 2007 12:37 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 1019
  • Creative t6100 - włącza się, ale brak dźwięku.

Witam, zestaw nagle przestał działać. Po włączeniu dioda sygnalizuje napięcie, wiec o tyle zasilanie dochodzi.. ale nic poza tym. Głucho. Z kartą i sterownikami wszystko ok. Zestaw podłączałem pod inne źródła dźwięku, a do opisanego komputera podłączyłem słuchawki... wszystko działa, więc problem leży w zestawie. Na elektronice nie widać żadnych wadliwych...

Początkujący Naprawy   04 Sie 2013 15:41 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 4053
  • Dziwny dźwięk z głośnika niskotonowego Creative

Posiadam zestaw głośników Creative Inspire T6060. Nie są najnowsze, ale ogólnie nie jest źle. Ogólnie, bo jak podkręcę bas w głośniku niskotonowym, zaczyna on wydawać dźwięk, jakby "wyrzucał" za dużo powietrza na raz. Dość mocno zagłusza to bas. Wszystko z tyłu obudowy jest dokręcone. Co to może być i gdzie mogę go oddać do naprawy, bo czytałem, że...

Audio Nagłośnienie Domowe   17 Maj 2012 19:10 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 2019
  • Brak dźwięku w 2 przednich głośnikach Creative T6060

Działa, podłączyłem do kabelki w komputerze do innych gniazd. Metoda prób i błędów. Ale mam następny problem. Po podpięciu słuchawek do pilota [url=http://www.proline.pl/imgart/t6060_... i mam dźwięk w słuchawkach i dwóch przednich głośnikach.

Komputery Hardware   20 Lut 2011 19:58 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1608
  • Opis pinów wtyczki pilota do głośników Creative T6060, 9 pinów

Witam, mam głośniki Creative T6060, ale bez pilota, ma ktoś może opis pinów wtyczki schemat tego pilota, gniazdo ma 9 pinów. Chciałbym zrobi własnego pilota :) Sam sobie poradziłem http://obrazki.elektroda.net/91_12158671... LUB http://www.frazpc.pl/b/115984 Regulamin p.11 Proszę uzupełnić. (dj-MatyAS)

Audio Początkujący   10 Lis 2008 20:13 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 12946
  • Podłączenie głośników Creative T6060 bez pilota - jak to zrobić?

Witam. Posiadam zestaw głośników t6060. Mam takie cuś tylko 2-gi koniec kabla obcięty:d i jak mam te kabelki podlaczyc aby gralo? http://obrazki.elektroda.net/59_12299554... http://obrazki.elektroda.net/78_12299555...

Audio Początkujący   31 Mar 2009 12:04 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 3791
  • Jaką kartę dźwiękową wybrać do TV UE32F6400 i głośników Creative T6060?

Powiem w ten sposób przed chwilą w ustawieniach dźwięku w zakładce nagrywanie, wszedłem na wejście Cyfrowe i wchodząc w jego właściwości biorę na nasłuchiwanie i dźwięk chodzi lecz tylko w momencie gdy nacisnę Nasłuchuj tego urządzenia. Pierwotnie myślałem, że coś da zmiana opcji odtwarzaj przez to urządzenie ale jednak nic to nie daje. http://obrazki.elektroda.pl/3151339300_1...

Komputery Co kupić?   19 Mar 2014 19:07 Odpowiedzi: 40    Wyświetleń: 6363
  • Najlepszy odtwarzacz mp3 do głośników Creative T6060 i karty SB Audigy?

Jaki polecacie dobry odtwarzacz mp3 ? Korzystam cały czas z WMP11, ale słyszałem, że jest kiepski... A skoro można coś lepszego mieć to pytam :) Posiadam głośniki Creative T6060 + karta dźwiękowa SB Audigy.

Software serwis   17 Maj 2010 10:16 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 1386
  • Brak dźwięku i mikrofonu na WIN10 64bit, głośniki Creative T6060 5.1, płyta Gigabyte Z590 UD AC

Witam. Uruchomiłem nowy komputer z systemem WIN10 64 bit, głośniki Creative T6060 5.1. Po zainstalowaniu wszystkiego grały tylko dwa przednie boczne głośniki. Po zainstalowaniu ponownie sterowników do płyty głównej Gigabyte Z590 UD AC nie ma w ogóle dźwięku i mikrofonu. Wszystkie możliwe kombinacje ustawień w komputerze przerobiłem.

Komputery Początkujący   15 Sty 2022 17:13 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 534
  • Przedłużanie kabli do głośników Creative T6060 - jakie kable i złącza wybrać?

Witam Mam problem poniewarz chcialbym przedłuzyc sobie kable do glosnikow creative t6060 przednie okolo 2 metrow na glosnik tylnie okolo 4 metrow na glosnik bylaby jakas strata w dzwieku ?? Kable myslalem przedluzac chinczami poniewaz tylko takie jest podlaczenie jeden chincz na jeden glosnik wiec kupilbym 4 wejscia 4 wyjscia chincz i polutowal. Tylko...

Audio Estradowe, Sceniczne, Studyjne   28 Sty 2006 09:59 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1203
  • Toshiba satellite A200-1Z2 + Creative T6060= brak dzięku z tylnych głośników

Nie obsługuje. Co do tej karty na USB - też nie obsługuje tylko SYMULUJE (inaczej udaje, przy tych głośnikach co masz i tak to nic nie da). Lepiej poszukaj prawdziwej karty 5.1 (będzie ona miała na pewno więcej gniazdek niż tylko na mikrofon i wyjście liniowe). Dla głośników podłączanych do mini jack będzie to karta mająca minimum 3 minijacki - wyjście...

Software serwis   21 Sie 2018 23:01 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 2465
  • Jak podłączyć głośniki Creative T6060 do odtwarzacza Manta Emperor 3 016?

Witam wszystkich. Po przeczytaniu kilku wątków w internecie i zachwaleń głośników t6060 w zestawie z mantą kupiłem Emperora 3 016 i głośniki T6060. Kurcze, jakże się zdiwiłem jak wszystko podłaczyłem (głośniki do subufora) i chciałem podłaczyc subbufer do odtwarzacza. Trzy przewody wychodzące z głośników creativa nie ma gdzie włożyć w odtwarczaczu....

Początkujący Serwisanci   14 Kwi 2006 02:16 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 717
  • Jaki zamiennik pilota do głośników Creative Inspire P5800

Zamiennikami są piloty z tych modeli: P5900 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T3000 T7900 T7700

Audio Początkujący   27 Maj 2011 06:28 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 6187
  • Głośniki Creative Inspire T6060 dziwnie przerywają

Sprawdź kable połączeniowe od karty do wzmacniacza i kabel zasilający, czy nie są gdzieś urwane albo złamane.

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   23 Paź 2011 09:54 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń: 6090
  • Canton GLE 426 i Creative T6060-jak minąć zwrotnicę we wzmacniaczu

czy jest możliwość ominięcia wewnętrznej zwrotnicy we wzmacniaczy Tam jest zwrotnica aktywna - czyli rozdziela sygnał na poziomie sygnału audio o poziomie podobnym do wejściowego. Bez schematu nikt Ci raczej nie powie co zrobić by ominąć filtrowanie basu na głośniki boczne.

Audio Nagłośnienie Domowe   28 Sie 2020 14:39 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 702
  • Jak podłączyć głośniki do TV Sony Bravia KDL-40EX720

Witam nie wiem czy to jest dobry dział. Chciałbym podłączyć głośniki Creative T6060 do telewizora. Chcę podłączyć same głośniki bez Subwoofera z tyłu telewiozora mam 5 gniazd idealne na same głośniki aczkolwiek gdy podłacze głośniki to one nie grają, w czym problem ?

Połączenia urządzeń   30 Sie 2015 12:05 Odpowiedzi: 22    Wyświetleń: 3021
  • Jak podłączyć głośniki Creative Inspire t6060 do laptopa Toshiba Satellite A300?

Jaką masz kartę dźwiękową w laptopie? Jeżeli 6-kanałową, to podłączysz bez problemu. Jeżeli stereo (2-kanałową), to nie podłączysz wszystkich głośników - tylko dwa. EDIT: Dopatrzyłem się i widzę, że A300 ma stereo - nie podłączysz całego zestawu. Tylko dwa głośniki + subwoofer.

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   01 Lip 2013 09:00 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 2994
  • Creative T6060 - uszkodzony panel sterowania, czy możliwa jest naprawa?

Witam mam głośniki Creative T6060. Rozwalił mi się panel (pilot) i dałem koledze do naprawy, czy można go jeszcze naprawić?? http://obrazki.elektroda.pl/6818574700_1... http://obrazki.elektroda.pl/6226144800_1... http://obrazki.elektroda.pl/4461221600_1... http://obrazki.elektroda.pl/1086581700_1...

Początkujący Elektronicy   12 Mar 2025 20:25 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 3573
  • Jak podłączyć Samsung UE32F6400 do Creative T6060 z zachowaniem dźwięku 5.1?

Może na płycie głównej masz wejście spdif. Wtedy dokupujesz śledzia z wejściem spdif i połączysz z wyjściem optycznym w TV. Jaki masz model płyty głównej? Wtedy normalnie korzystałbyś z głośników jak teraz a dodatkowo dźwięk z TV leciał by przez głośniki podłączone do komputera.

Połączenia urządzeń   18 Mar 2014 18:57 Odpowiedzi: 25    Wyświetleń: 6462
  • Jak nazywa się dolaczona część gniazda słuchawkowego w pilocie Creative Inspire T6060?

Jak nazywa się część (zaznaczona na czerwono)? Jest dopięta do wejścia słuchawkowego w pilocie głośników Creative Inspire T6060 https://obrazki.elektroda.pl/6891972300_... https://obrazki.elektroda.pl/7894024200_...

Elementy Elektroniczne - zamienniki i identyfikacja   27 Sie 2024 19:00 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 297
  • Wybór głośników 5.1: Creative Inspire T6060 vs P5800 vs e5 - który lepszy?

Chciałbym kupić sobie głośniki ale niezbyt się na ty znam czy mógł by mi ktoś pomóc? Znalazłem fajne glośniczki ale nie wiem czy sa tak fajne jak wyglądają oto ich modele: Głośniki Creative Inspire T6060 5.1 [GL CRT6060___], Głośniki Creative Inspire P5800 5.1 [GL CRP5800___], e5 - Głośniki 5.1 - 125 W RMS czy opłaca sie je kupić i który model jest...

Audio Estradowe, Sceniczne, Studyjne   19 Wrz 2006 12:09 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1047
  • Skwierczenie w głośnikach Creative 5.1 T6060 przy pracy dysku Samsung SATA

zaczynacie mnie przekonywac, chyba tak zrobie i dodam karte ... dzwiekowa, nie graficzna ;-) dziekuje.

Komputery Hardware   27 Lip 2006 13:15 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 1707
  • Jak podłączyć LG 42LH4000 do głośników 5.1 Creative T6060?

Witam. Proszę o pomoc. Jak mogę połączyć telewizor LG 42LH4000 z zestawem głośników 5.1 Creative Inspire T6060??? Chciałbym dźwięk z TV przenieść na głośniki i nie wiem jak to zrobić. W telewizorze wyjście audio to dwa chinche (nie wiem czy tak się to pisze), a w głośnikach wyjście to trzy mini jack. Proszę o pomoc.

Audio Początkujący   06 Lut 2010 15:21 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 2102
  • Podłączenie głośników 5.1 Creative T6060 do PC i TV LG M2394D jednocześnie

Witam . Moje pytanie jest następujące, mam głośniki 5.1 Creative creative inspire t6060 podłączone do kompa . Oraz używam monitora z tunerem w którym też oglądam telewizje 23" LG Flatron M2394D . Moje pytanie czy jest jakaś możiwość żeby głosniki były podłączone do PC oraz do telewizora i działały 5.1 przy oglądaniu telewizji ? Albo chociaż zeby przy...

Połączenia urządzeń   27 Sie 2013 22:32 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 2337
  • Jak poprawić jakość basu w subwooferze Creative Inspire T6060?

ARN 150-05/4 Oporność: 4 Ohm Moc: 60W/100W Średnica: 15,0cm Zakr. częst.: 45-5000 Hz Skuteczność: 84dB Cena hurtowa na www.prolech.pl 28,93zł Detalicznie niewiele większa będzie na www.empire.com.pl Sprawdź, czy głośnik nie będzie za duży, TVM ma też kilka 130 w razie czego :)

Audio Nagłośnienie Domowe   28 Mar 2007 17:47 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 4052