Jeżeli chcemy zaprogramować numery wewnętrzne na klawiszach z kontrolkami to trzeba przełączyć z tyłu aparatu przełącznik PROGRAM-SET na PROGRAM nacisnąć przycisk który chcemy zaprogramować następnie 1 (z klawiatury telefonu) pokaże się napis EXT potem wpisujemy numer wewnętrzny np.101 i zatwierdzamy klawiszem AUTO DIAL i dalej następne klawisze. Na...
Tutaj jest opis analogowych aparatów systemowych tej serii w języku polskim. Dodano po 2 http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtop...
Nie wiem jak obslugiwac telefon,a przekazano mi tylko tyle jak przelaczac:( Nie używaj dużych liter w tytule - REGULAMIN.
Sukam instrukcji obsługi do aparatu systemowego PANASONOC KXT7730
Czy ktoś dysponuje pełną polską instrukcją obsługi do telefonu Panasonic KX-T7730? Niestety w internecie nie udało mi się znaleźć nic lepszego niż 16-stronnicowy Quick Reference Quide po angielsku.
to jest centrala KX-TES824
Dzieki pomoglo pozdrawiam
Fabrycznie te porty mają uruchomione XDP więc analogowy telefon systemowy, a takim jest KX-T7730 działać nie będzie. Musisz podłączyć telefon cyfrowy lub przy pomocy programu komputerowego wyłączyć XDP. RP
Witam mam problem z telefonem panasonic kxt7730, w biurze mamy takie urządzenie, jest on "centralą" i z niego przekierowywane są rozmowy telefoniczne do 3 gabinetów. Ostatnio ktoś bawiąc się telefonem i "usunął" dzięki sygnałów w 2 z 3 liniach telefonicznych. W jaki sposób mam na nowo zaprogramować telefon aby przywrócić dźwięk przychodzących połączeń...
Witam Proszę o podpowiedź czy da się z tego telefonu zaprogramować zapowiedź głosową w centrali? A jeśli tak to jak ;)
Witam, mój problem polega na tym że aparat systemowy kx-t7730 zupełnie nie działa, po podłączeniu go do centrali Panasonic KX-TA308 zupełnie nic się nie dzieje. może należy użyć jakiegoś specyficznego kabla w tym momencie używałem 2 żyłowych w obu konfiguracjach oraz czterożyłowych jeden był zarobiony 1:1 natomiast w drugim były przeplecione kable 1...
Witam! Chciałabym zapytać jak zmienić nagranie które mówi jaki numer wewnętrzny wybrać i dodać jeden numer wewnętrzny. Centrala współpracuje z telefonem systemowym Panasonic KX-T7730. Z góry dziękuję za pomoc
Musisz zamienić linie miejscami. Tak będzie najprościej. Centrala zajmuje linie od najwyższej aktywnej. Chyba, że uruchomisz ARS ale w tym przypadku nie ma to sensu. RP
Polecam Panasonic KX-TEA308. Ale dodatkowo oprócz Callera ID potrzeba jakiś telefon systemowy np. KX-T7730 lub starszy, aby mieć możliwość dowolnego nagrywania komunikatów.
Zamiennikiem telefonu KX-T7030 może być KX-T7730.
Witam! Jak zmienić nagranie powitalne do poczty głosowej w centrali Panasonic KX-TA308 (jest telefon systemowy KX-T7730)? Jeżeli chodzi o Panasonic'i to jestem raczej zielony a przejżenie KX-TA308 Installation Manual niestety nie naprowadziło mnie na właściwy tor... Z góry dziękuję za pomoc!
Witam, Prosiłbym o pomoc w wyborze telefonu systemowego pod centralę Slican NCT-1248. Przejąłem stanowisko pracy po poprzednim pracowniku i przyznam się szczerze, że nie wiem jeszcze jak to wszystko działa - nie miałem większej styczności z centralami nigdy. Do tej pory pod centralę podpięty był Panasonic KX-T7730, jednak nie wyświetlał on dzwoniącego...
Centrala to KX-TD1232. Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale czy do TD1232 zamiast KX-T7030 nie powinien być użyty KX-T7730?
Jeśli masz wszystkie instrukcje to znajdziesz procedurę resetu do ustawień fabrycznych. Dobrze by było mieć telefon systemowy KX-T7030 ( stary model ale nie do zabicia i tanio można go kupić ) lub KX-T7730. Z niego nagrasz ewentualne komunikaty i dokładnie sprawdzisz system. Reszta z programu. Oczywiście odpowiedniego do wersji posiadanej przez Ciebie...
Chodzi mi o centralę analogową KX-TEM Panasonic i aby dwa aparaty KX-T7730 dzwoniły w czasie dzwonienia z "miasta" innymi dzwonkami.
Czy oba telefony to KX-T7735?? Czy jeden jest KX-T7730? O ile pamietam nie ma opcji włączania i wyłączania podswietlania, poprostu jest i już. Albo masz dwa różne aparaty, albo jeden jest niesprawny. Zamień je miejscami i bedziesz wszystko wiedział.
Witam, muszę założyć centralę telefoniczną w firmie i szukam najlepszego rozwiązania. Obecnie są cyfrowe 3 linie telefoniczne i 3 linie faksowe (wszystkie w Aster). Z tego co się orientuje nie ma to różnicy dla centralki? Ważne że wszystkie są isdn? (Czy jest możliwość aby jedno urządzenie odbierało faksy z 3 różnych numerów? wtedy to kwestia ustawienia...
1. zwykłe 1 parowe. kabel modularny lub skrętką. 2. To zależy czy chcesz wykorzystywać dodatkowy numer miejski - jeżeli tak to jak najbardziej podłączyć. 3. Jest bardzo stabilny. Ogólnie to Panasonic obecnie jest jednym z najbardziej stabilnych systemów na rynku. 4. Wystarczą dowolne telefony dowolnego producenta - jeszcze nie spotkałem się z tym, żeby...
Wiem, że to głupia odpowiedź ale... pożyczyć. :D Od zaprzyjaźnionej firmy albo najbliższego serwisu Panasonic'a, nie uwierzę, że nie będą mieli używanego. Model KX-T7030 lub KX-T7730.
Są słuchawki nagłowne typu KX-TCA ..... Panasonic do telefonów KX-TS2305, KX-TS2308, KX-TCD705, KX-TCD735, KX-TG8100, KX-TG8120, KX-TCD820, KX-TCD280, KX-T7730, KX-T7735, KX-TCA155, KX-TCA255, KX-T76xx, , KX-NT136. Nie zapewnia się obsługi widełek tylko zgłasza się przyciskiem SP-PHONE Aparaty te maja regulacje głośności.
Witam! Centrala przy pierwszym podejściu martwa: pęknięta płyta zasilacza, brak części napięć. Zasilacz poskładany, pomierzony - centrala wstaje, działa, PROBLEM: EXT11 niezależnie od położenia przełącznika (SET/Program) cały czas działa w trybie programowania. Do EXT11 podłączony KX-T7730. Przełącznik sprawdzony, pęknięć na płycie nie widać - Koledzy...
No dobrze, to jak już mam się nie krępować, to mam kolejny problem. Znalazłem kody, jakich "niby" mam użyć na telefonie systemowym aby dojść do nagrywania wiadomości. Są to (wg instrukcji [PL]): *1.5.5 - Nagrywanie, odtwarzanie i kasowanie osobistych zapowiedzi wychodzących: Podnieś słuchawkę > 723 > 1 > # > Nagraj zapowiedź > Odłóż słuchawkę ORAZ *2.1.6...
Witam Bardzo prosze o pomoc. Szukałem podobnych postów ale nie znalazłem rozwiązania. Dzwonimy na centralę linia analogowa, zgłasza się DISA, jeżeli wybiorę główny numer Operatora to aparat dzwoni poprawnie Sygnał dzwonka oraz Dioda na klawiszu aparatu systemowego. Jeżeli klient słyszy całą DISA to słyszy sygnał wołania ale Aparat operatora widac tylko...
Osobiście nie używam W8 ale kilku naszych klientów instalowało oprogramowanie do TES/M na tym systemie i nic mi nie wiadomo o jakichkolwiek problemach. Nie sądzę aby oprogramowanie do TEA jakoś specjalnie się różniło od programu do TES/M. Opisu programowania dla telefonu do KX-T7030 nie znajdziesz bo gdy centrala wchodziła do sprzedaży ten telefon nie...
Telefon KX-T7730, oprogramowanie Y911AN111116(CE)3.1.1. Wyczerpując wszystkie możliwe ustawienia dla Caller ID, przy ustawieniu przycisku LM na Caller ID Selection-Common, centrala nie zapisuje rekordów połączeń przychodzących (odebrane, nieodebrane). Przy ustawieniu LM na Caller ID Indication-Common, zapisywane są tylko połączenia nieodebrane. Aby...
Dlaczego szanowny kolega Keplak takie bzdury pisze? Telefon KX-T7730 jest również obsługiwany przez cyfrowe centrale Panasonic, kwestia zainstalowania (lub posiadania już na wyposażeniu centrali) odpowiedniej karty, posiadania odpowiedniej instalacji teletechnicznej oraz odpowiedniego skonfigurowania systemu. Proszę mi powiedzieć skoro mam linie analogową...
Jeśli jest klawisz Interkom to najprawdopodobniej jest to telefon systemowy KX-T7030 lub KX-T7730. W przypadku tych modeli tak jak zasugerował Tracer2 do przełączania należy używać klawisza Transfer lub zdefiniowanych wcześniej jako wewnętrzne klawiszy DSS. Wtedy wystarczy nacisnąć sam klawisz bez transferu - centrala zrealizuje go sama. RP
Tę centralę programujemy przez zwykły telefon. Potrzebna tabela kodów funkcji. Jest w instrukcji obsługi. Do sprawdzenia ustawień przydaje się systemówka z wyświetlaczem KX-T7030, 7031 lub KX-T7730. KX-T7020 nie ma wyświetlacza więc nie bardzo jest pomocny. Do samego dzwonienia pomiędzy wewnętrznymi nic programować nie trzeba. Po prostu wybieramy wewnętrzny...
Witam 1. Jak zaprogramować mumery skrócone w centralce panasonic - połączenie usb, chodzi o numery wybierane z listy za pomocą wyświetlacza w telefonie. 2. jak skrócić czas po wybraniu numeru do momentu zaczęcia łączenia, jest to opnad 30 sek. 3. Jak skonfigurować aby na tel kx-t7730 przy odłożonej słuchawce wybrać numer tel a po podniesienu słuchawki...
Mam pytanie czy na aparatach o modelu Kx-T7730 czyli hybrydowe da sie to wykonać tzn info o połaczeniach co do *7800 nie działaja feutersy chyba musze parametrach Cos poszukać właczenie ponieważ po * odrazu sygnał błedu.
Podczas połączeń pomiędzy wewnętrznymi widać nazwy, przypisane w PBXUMC do poszczególnych słuchawek, oraz ich numery wewnętrzne. Centrala zawiera: KX-TDE 100 KX-TDA 0108 KX-TDA 0180 . KX-TDE 0110 KX-TDA 0171 KX-TDA 0155 KXNCP 0158 KX-TCA 275 x 5 KX-T7730 + oczywiscie kilka zwykłych aparatów analogowych Czyli bez wspomnianej "nakładki" nie ma tego w...
Witam postowiczow. Opisze problem: Centralka Panasonic KX-TA308PD rozszezona do pojemnosci 6/16 po resecie do ustawien fabrycznych (999 -> All Para) nie pozwala laczyc sie z abonentami zewnetrzymi z telefonow jednoparowych tonowo. To znaczy ze po wybraniu 9 uzyskuje dostep do linii miejskiej, a po wybraniu numeru centrala zgalasza mi ze "nie ma takiego...
Żadna firma poza Panasoniciem tak naprawę nie oferowała nigdy na rynku podobnego rozwiązania, chyba że weźmiemy pod uwagę ZASy lub system Alcatela ( nie pamiętam symbolu ale działały podobnie jak 3250 ) z początku lat 90-tych. Niestety na dzień dzisiejszy pozostaje dowolny telefon DECT jeśli linia jest jedna lub mała centrala. Biorąc pod uwagę fakt,...
W pracy mam centralkę telefoniczną Platan Alfa Plus. Współpracuje z aparatem systemowym Panasonic KX-T7730. Wszystko od ładnych kilku lat śmiga bez najmniejszych problemów. Musze jednak zmienić jedną rzecz w jej konfiguracji. Mam kabelek K319 i laptopa ze złączem RS232. Zainstalowałem na nim DoCent'a w wersji 3.28.02 Niestety nie mogę się połączyć....
W firmie jest centralka Panasonic KXT-TES824 i fax. Skonfigurowałem pięć numerów, ale mam problem z poprawnym ustawieniem faxu, którym jest HP CM1415fnw. W firmie jest jedna linia telefoniczna. Główny telefon to Panasonic KX-T7730CE. Żeby wyjść na "zewnątrz" trzeba użyć prefiksu - 9. Spiąłem urządzenie HP z centralką i gdy tylko włożę przewód do faxu...
Jak się ma ten problem ma przy aparacie kx-t7730x w którym nie ma z tyłu przełącznika program.
Zlecę przeprogramowanie centralki telefonicznej Slican NCT-1248 (wersja 1 - ta mniejsza). Konfiguracja centralki: 2 linie miejskie analogowe (nieużywane) 1 ISDN (2B+D) 8 linii wewnętrznych Jako aparat systemowy Panasonic KX-T7730 Lokalizacja Kraków-Rybitwy. Centralka była instalowana jakieś 12lat temu. Niestety instalator nie zostawił kodu, więc konieczny...
CENTRALA TELEFONICZNA PLATAN SIGMA 4 LINIE MIEJSKIE ANALOGOWE Z CLIP 2 LINIE ISDN 28 LINII WEWNĘTRZNYCH ANALOGOWYCH KARTA LAN+ CENTRALA Z 2004 ROKU ZMODERNIZOWANA W PLATANIE WYMIENIONA KARTA DSP NA NAJNOWSZĄ , URUCHOMIONA POCZTA GŁOSOWA 4 GODZINY CENTRALA DO DNIA DEMONTAŻU PRACOWAŁA BEZ PROBLEMU , WYMIENIONA NA LIBRE O WIĘKSZEJ POJEMNOŚCI CENTRALA POSIADA...
panasonic t7730 panasonic uszkodzić panasonic panasonic uszkodzony panasonic
kamery samochodzie adaptacja modułu mercedes domykanie
Mercedes W126 300SE – odpala za trzecim razem, KE-Jetronic, przekaźnik KPR, ciśnienie paliwa Wózek Linde L14 zatrzymuje się i wyłącza podczas jazdy - przyczyny i diagnostyka