Podaje vin ES081968 Obcięte kable masz przed tą wtyczką od strony BSI: https://obrazki.elektroda.pl/3373077100_... i po stronie pasażera: https://obrazki.elektroda.pl/5032066800_...
Witam Czy ktoś posiada schemat czujników parkowania w peugeot 308 t9 po lifcie z 2020? Chciał bym doposażyć auto w czujniki parkowania z przodu. Pozdrawiam forumowiczów
Ze skąpego opisu wynika, że przyczyną może być selektywne odmykanie samochodu. Poszukaj w ustawieniach samochodu na ekranie dotykowym czy nie ma gdzieś opcji "Odmykanie tylko drzwi kierowcy" lub "Odmykanie tylko bagażnika"
Osłona termiczna ....
Zauważyłem, że z tyłu jednostki SMEG nie ma kabli w wyjściach obu tylnych głośników, jak widać na zdjęciu. Czy ktoś miał podobny problem lub czy ktoś może mi pomóc rozwiązać ten problem, byłbym wdzięczny. Tak ma być, przy konfiguracji radio+wzmacniacz głośniki są wpięte we wzmacniacz, a do niego od radia idą tylko "przednie" kanały.
Tutaj zobacz, może będzie coś dla Ciebie. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2...
U mnie w C4 (trochę inny rezystor) zaniosłem to elektronika i mi wymienił w środku tranzystor i działa, różnica taka, że u mnie chodził cały czas na maksymalnej mocy. Była to zima, więc bez nawiewu nie dało się jeździć, więc połączyłem dwa najgrubsze kable od sterownika zwykłym włącznikiem i ręcznie go załączałem, co tym samym możesz sprawdzić czy działa...
Zaczynasz od czujnika stop i jego regulacji.
Spoko, cieszę się że tylko tak się skończyło.
Witam . Też mam problem z układem oczyszczania spalin , pompa na krótko działa . możesz napisać jaki element miałeś uszkodzony w zbiorniku ?
Panowie czy słaby akumulator ma wpływ na nie działający tempomat? Nie ma wpływu.
F1* w panelu w desce rozdzielczej
Czyli takie przerywanie może być objawem zabrudzenia DPF? Wzrost ciśnienia w układzie wydechowym ma wpływ na dynamikę, jak pisałem również w egr trzeba zajrzeć, ale na tą chwilę są to są wróżby bo niestety nic nie wiemy, brak kodów usterek, brak parametrów pracy itd. Z tego co pamiętam grupa psa stosuje mokry filtr więc auto ma zbiornik na eolys, ilość...
Witam, Zerknij w ten filmik: https://www.youtube.com/watch?v=Mt020Zu_... Pozdrawiam Krystian
Schematy do wykupienia na oficjalnej stronie servicebox. Po uprzednim zarejestrowaniu, i opłacie 8euro za godzinkę dostępu.
czy wymienić gruszkę turbiny wraz z czujnikiem czy może przejrzeć instalacje elektryczną. Na początek przejrzyj instalację ,zmierz masę i zasilanie. Potem ci zostanie wymienić gruszkę raczej.
Jakis konkretny kod błedu ? Była jakas kalibracja robiona Diagboxem ?
Hej. Załączam opis #radia #SMEG. Są tam opisane wszystkie wyjścia może pomoże.
Jak w tytule Często się zdarza że nowe modele Peugeot lub Citroen po kolizji zapisują błąd radaru. Jakie zdziwienie jest wielu użytkowników tych aut - w momencie jak stwierdzają że ich auto w ogóle w radar nie jest wyposażone. Dlaczego tak się dzieje ? Sprawa dotyczy najczęściej aut wyposażonych w przedni system parktroników oraz kamerę na szybie, która...
Witam, udało ci się zrobić te full led w 308 ,bo przerabiam dokładnie to samo i mam taki sam problem z mruganiem.
A problem rozwiązałem sam. Znalazłem diagnostę, który wyłączy mi w systemie domyślne ustawienie klap po wyłączeniu zapłonu. Klapy pozostaną w pozycji przed zgaszeniem silnika 👍
Dzień dobry. Mam podobny problem. Co było przyczyną?
Peugeot 308 t9 2014 ABS, ESP, ASR Problem Mam problem z moim Peugeotem od pewnego czasu. Po wymianie czujnika ABSu w tylnym lewym kole komputer nadal pokazuje ten sam blad. Mechanik mowi, ze to moze byc wiazka lub sama pompa Absu. Czy ma moze ktos z was schemat pinow od pompy absu? Myslalem zeby sprawdzic czy nie ma gdzies po drodze przerwy zanim kupie...
Witam Czy ktoś poratuje schematem przednich lamp do Peugeot 308 t9 lift w wersji ECO. Potrzebuje zerknąć skąd są zasilane światła mijania. Pozdrawiam i z góry dziękuje
Na zbiorniku wyrównawczym nie zauważyłem ciśnienia, ale jak miałem nadmiar płynu, to widać było ślady wyrzucenia nadmiaru płynu. Dodano po 1 Może ktoś ma schemat układu chłodzenia T9 2,0 HDI 2016 r.
Kostka jak od zwykłego testera diagnostycznego i jakąkolwiek kostkę podłącze to wszystko działa normalnie
To przewód do włączania najczęściej łączymy go z wyjściem sterowania anteny. Można również podłączyć go przez niewielki rezystor do plusa jednak wtedy wzmacniacz będzie stale włączony.
Witam Czy ktoś wie może, gdzie znajduje się czujnik temperatury zewnętrznej w Peugeot 308 SW T9 2015 r.? Proszę o pomoc.
To już wiesz sam że któryś moduł , BSI czy np radio się nie usypia i ciągnie akumulator. Auto do elektryka niech szuka.
U mnie jak się SERVICE świeci to nie ma różnicy w pracy silnika ani żadnych ograniczeń obrotów - więc raczej to nie to samo. Jak coś więcej się dowiem to napiszę.
Z lewej strony nad pedałem gazu. Jak w każdym Peugeocie bez ściągania całego kokpitu marnie widzę wyjęcie dmuchawy, przynajmniej spróbuj zacząć od wyjęcia kolumny kierowniczej.
Problem rozwiązany - początkowo nie widziałem tego bezpiecznika (bo skrzynkę BSI przeglądałem), jednak jak zrobiłem "second look" to znalazł się winowajca - bezpiecznik 7,5A, który był spalony. Zlokalizowany nieco ponad złączem zasilającym moduł. Zdjęcie dla orientacji. Niestety dostęp do niego jest trudny. https://obrazki.elektroda.pl/1942302000_...
Witam. Moje pytanie, prośba brzmi następująco. Gdzie znajdę w Peugeot 308 T9, 1.6 BlueHDi, 2014 r. sterownik/moduł klimatyzacji. Z góry dziękuję za pomoc.
Dzięki za podpowiedź. Idę sprawdzić Dodano po 4 Sprawdzałem. Wentylator załączał się kilka razy na chwilę ale na pierwszym biegu. Rezystor zmieniałem tylko że był kupiony najtańszy za 50 zł. Może być wadliwy??
Oddam ci moje, tylko mnie wkurza (Cytryna) Naprawdę musisz to mieć ?
To nie ma nic wspólnego z wentylatorem chłodnicy, podpowiedź kolegi wyżej jest prawidłowa
Usterka dotyczy Peugeota 308 T9 1,6 HDi z 2015 roku. Pojawił się problem po przejechaniu 500 km, ponieważ przestała działać klimatyzacja na kilka minut. W drodze powrotnej usterka pojawiła się po podobnym przebiegu, ale już na stałe. Obecnie klimatyzacja załącza się losowo na kilka minut i wyłącza. Układ szczelny wentylator pracuje. Czy może macie spostrzeżenia?
daj vin
978 ostatnie trzy cyfry, 160 tys. km. Stukanie słychać z góry silnika plus to dziwne piszczenie, jakby
Podaj model radia.
Dzięki. Gwarancja tylko na 2 lata. W momencie kiedy chciałem przedłużyć w następnym dniu po zakończeniu okazało się że za późno. Tak grają w ch... ja. Skoro gwarancja była do 7go marca to logiczne że 8go marca powinienem bez problemu podpisać nową a tu zonk i gówno im zrobisz. Stwierdziłem że pier.... lę to ASO i nie dam więcej zarobić złodziejom.
zamykam temat To czemu tylko obiecujesz, a nie zamkniesz? Masz przecież "klawisz" "zamknij".
Naprawił kolega ten problem? Co było przyczyną?
Witam, Temat nierównej pracy 2.0 bluehdi 150/180KM niestety opisywany jest i na zagranicznych forach. Mój 308 2.0 bluehdi również po ok 110tyś. Km dopadł ten problem, trzęsie autem. Zauważyliśmy również z mechanikiem, że przy filtrze paliwa gromadzi się trochę opiłków, najbardziej prawdopodobne z pompy paliwa. Oddałem auto do warsztatu zajmującego się...
Układ SCR. Komputer go nie widzi i nie wczytuje błędów związanych z jego awarią.
Odpowietrzenie zaworu turbo
Czy mogę prosić o rozkodowanie numeru VIN Peugeot 308 SW T9 Będę bardzo wdzięczny za pomoc VF3LCBHZHGS122986
Znasz historię auta? Czasami nie było walone? To że pasy działają normalnie niepowiedziane że napinacz jest sprawny. Można łatwo sprawdzić czy napinacz był odpalony, a jak nie był to może kostka zaśniedziała.
Wygląda to na zimne luty, być może BGA ...
MOduł ma wszystkie zasilania i jest podpięty do can samochodu. Skąd masz ten moduł wogóle?
Witam czy mógł by ktoś rozkodowac VIN. VF3LC9HCGES147365
Miałem już kilka aut z grupy PSA z silnikami ADBLUE i jak do tej pory to głównie usterki mechaniczne uszkodzenia wtryskiwacza adblue lub kolanka - rurki ( auta po uderzeniu z przodu ) Przeważnie wymiana wtryskiwacza - koszt ok 400zł ( nowy ) rurka nie pamiętam ile. Podstawa to posiadać swojego DIAGBOXA nie ma najmniejszego problemu z diagnostyką dla...
peugeot sygnał peugeot peugeot wzmacniacz peugeot peugeot obwód elektryczny peugeot
lista wybierana excel ładowarka indukcyjny szczoteczka ekspres krups konserwacja
Pralka wyłącza się po kilku minutach pracy - przyczyny Ford Galaxy Mk1 - Umiejscowienie ECU