Bezpieczniki są na środkowym tunelu tak mniej więcej,dojście przez zaślepkę po prawej stronie tunelu a jak rozbierzesz ten środek to jest tak moduł i przekaźniki
Cześć, znalazłeś przyczynę?
Wygląda na brak zasilania ECU, możliwe że uszkodzona kostka stacyjki lub przekaźnik główny, stawiam na przekaźnik.
Tak!!!
Rozcinasz przewód. Od strony zasilania dajesz przewody na styki 30 i 86. Druga część przeciętego przewodu dajesz na 87. Do 85 podajesz masę przez Proximę.
a może jakiś przekaźnik
witam potrzebuje rozpis przekaźników do VW T5 jaki numer przekaźnika w które miejsce. skrzynka pod akumulatorem. Ktoś ukradł wszystkie ;/ foto mile widziane
Bo musi widzieć obroty żeby ją załączył. Bezpieczniki F4, F30, przekaźnik R2. VCDS-em załączysz ją.
Nie ma przekaźnika, chyba że automat.
Witam. Odgrzeję stary temat. Chciałbym się zapytać o ten schemat, co podałeś, mianowicie gdzie jest ta kostka, czy też ten układ ze schematu. Byłbym wdzięczny za pomoc, a może masz schemat przekaźników, bo auto mi nie odpala, wymieniłem rozrusznik i dalej nic. Nie mogę znaleźć schematu przekaźników do VW T5 2.5 TDI. Są różne i może Ty będziesz miał...
Przekaźniki w komorze silnika
Weź ze sobą do sklepu elektronicznego i dostaniesz drugi. Standardowy przekaźnik.
No dokładnie nie mam takiej wiedzy dlatego pytam o rozwiązanie mądrzejszych czy janosiksik mógłby narysować mi jakis uproszczony schemat ogarnięcia tego mam silniki szyb elektryczne sterowane lusterka przełaczniki przekaźniki do szyb
Przekaźnik 109 sprawny?
Połączenia mas i zasilania sprawdziłeś, przekaźnik z kierunkowskazów ?
Na pinie 18(piszę z pamięci) plus po zapłonie. https://mhhauto.com/Thread-Edc16u1-no-co... Tu masz pinout. I działa to tak, sterownik otrzymuje plus po zapłonie na pin 18, wystawia masę na jedną nogę przekaźnika 109 a ten załączając się zasila sterownik.
A świece żarowe na 100% sprawne ? Lub przekaźnik je załączający?
Który przekaźnik, bo schematu nigdzie nie mogę dostać?
Cześć, mam też T5 A sam Jeszcze nie wiem gdzie jest ten automat podgrzewania wstępnego. W książce WKŁ VW T5 piszą że przekaźniki są pod fotelem, pod kokpitem u dołu, i pod bezpiecznikami w przedziale silnika. Powiem że pod kokpitem nie będzie, ponieważ montowałem tam MFL więc nie widziałem go. Pod fotelem też nie. Więc zostaje przedział silnika. To...
Bezpieczniki znajdują się za schowkiem na dużą butelkę 1,5 litra... 3.1.19. Zabronione jest publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych.
Są jeszcze bezpieczniki pod siedzeniem kierowcy. Mogą tam być bezpieczniki od dodatkowych gniazd, w zależności od wersji wyposażenia. Trzy bezpieczniki w górnym rzędzie między przekaźnikami.
Po wymianie pompki spryskiwacza ( jednego ) na nowy problem zniknął !! W związku z powyższym zamykam temat.
Pompę zawsze możesz wysterować analogowym wyjściem z zegara.... oczywiście przez przekaźnik.
Były 3 błędy brak przekaźnika sprzęgła kompresora brak czujnika nasłonecznienia brak czujnika jakości powietrza. Tematy ogarnięte czujniki zamontowane przekaźnik również czynnik napełniony a sterownik nie steruje przekaźnikiem od sprzęgła.
A co tam naprawiać? Wystarczy przelutować czujnik halla, w najgorszym przypadku go wymienić, ewentualnie jeszcze jest przekaźnik.
Witam Potrzebuje schemat bezpiecznikow i przekaznikow do VW T5lift 15-18r. Z gory dziekuje za pomoc
Napisz konkretnie, co się dzieje lub zamieść filmik.
witam mam problem z przednimi i tylnymi wycieraczkami otóż same się włączają,przy wstawianiu tempomatu wymieniłem manetki od wycieraczek i kierunków wiec stawiam na to że to przekaznik wycieraczek.moje pytanie jest takie gdzie on się może znajdować? i jakie ma oznaczenie. pozdrawiam
przekaźnik 109 można (...) zdeaktywowac? Możesz wyjaśnić "o co chodzi" w Twoim pytaniu ? Gdy wyjmiesz 109, to nie zapali. Oczywiste jest więc, że umiejętne "cięcie" przewodów dochodzących do podstawki przekaźnika 109 unieruchomi silnik...
Przewody ,bezpiecznik,przekaźnik w sterowaniu.
Webasto poprzez przekaźnik K3 zmienia zasilanie dmuchawy z stałego na po zapłonie. Masz zasilanie na silniku ??
Witam kolego jeśli masz silnik 1.9 tdi i klimę manualną i auto jest z rocznika do 2010r to niestety nie połączysz się z klimą. W ebox-skrzynka pod akumulatorem jest przekaźnik sterujący klimą.
Witam mam pytanie do wszystkich gdzie znajduje się przekaźnik świateł awaryjnych w vw t5 z 2004r i jaki ma numer ???????
Z góry ślicznie dziękuje za szybką odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie czy da się z tym coś zrobić? (tzn: regenerować), ewentualnie może być inna przyczyna wyświetlania tego błędu?? Może znaszt takiego przekaźnika jeszcze raz Dziękuje. Pozdrawiam t5.
Cześć, kupiłem ostatnio VW T5 Multivan 2006 rok i próbuje doprowadzić go trochę do porządku. Jest tam włożone chińskie radio 2-din, ale nie działa "po kluczyku" brak przewodu 12v po przekręceniu stacyjki. Są tylko 2 przewody CAN. Skąd najlepiej ukraść +12v po przekręceniu stacyjki? Myślałem żeby od razu założyć przekaźnik i zasilać nim radio+ zapalniczkę...
Dzieki kolego za zainteresowanie :) sprawdzę ten element. Wiesz może co wywołuje napięcie sterujące tym przekaźnikiem od pompki?
Kolego Mirosław wiesz może czy ten kabel zasilający przepływke on wychodzi z f20 bezpośrednio do niej czy ma on jeszcze przekaźnik po drodze czy coś jeszcze, i który to przekaznik? Bardzo mi pomogłeś do tej pory
Spryskiwacze już są podłączone, a nad poziomowaniem pracuję. Janusz2008 napisz jak to zrobić, bo nie wiem czy trzeba może zmienić jakiś przekaźnik od świateł czy coś w komputerze programować??
Jakaś dokładniejsza lokalizacja? Wg opisu bezpieczników chciałem podpiąć się pod przekaźnik pompy paliwa,ale po wyciągnięciu bezpiecznika auto dalej pracowało.
Oba wyjścia są masowe. Do przekaźnika podłącza się stałe +12V oraz wyjście z centralki jako minus.
Witam! Potrzebuję schemat instalacji elektrycznej , miejsca przekaźników i sterownika wentylatorów do manualnej klimatyzacji, do VW T5 2,5 tdi 174KM rok 2003 grudzień.
poszukuje schematu wiązki elektrycznej / przekaźników do t5 caravelle lift 2011r .Problem mam z brakiem prądu na przekaźniku 641(pod/za bezpiecznikami w środkowej części kokpitu) który przekazuje prąd na strefę tylna nawiewu bezpieczniki pod siedzeniem oraz pod akumulator i w środkowej części sprawdzone i są ok
Witam kolegów, mam pytanie odnośnie nie działającego radia w VW T5. Sprawa wygląda następująco...radio grało zasilanie było po odłączeniu wypięciu i ponownym wpięciu wywaliło bezpiecznik 15A w skrzynce pod kokpitem.Wymieniłem i nadal nie działa.Sprawdziłem napięcia po stacyjce w kostce ISO oraz w miejscu przepalonego bezpiecznika i napięcia są prawidłowe...
Sprawdź układ klimy(ciśnienia) na zegarach bo wymienisz 20 czujnikow a okarze się że za wysoko rośnie ci ciśnienie w ukladzie i wtedy rozpina klimę czunik ciśnienia. Częsta przyczyna to zabite chłodnice w tych autach. No i faktycznie może być przekaźnik o którym wspomniał kolega T5
Cześć, czy znalazłeś przyczynę? Mam ten sam problem. Pobiera mi równo 0.2A, co jakiś czas słychać przekaźnik jak pstryka. Pobór na sekundę spada do 0.0 i dalej 0.2. Nie mam już sił do tego...
Jako iż nie ma tam modułu kierownicy w T5 jest specjalny przekaźnik do obsługi manetki. Instalacja jest bardzo podobna jak w passacie B5Fl. Dodatkowo dochodzi jeszcze chyba nowy pierścien ślizgowy pod MFA.
(at)T5 To normalne, że tak tyka ?
Dobra już wiem pin nr 4 do dziennych jest napisane ze do PINu nr 3 w przełączniku świateł, jest tam wolny pin TFL. https://obrazki.elektroda.pl/2542058600_... Teraz czy mogę pociągnąć normalnie kabel z PINu nr3 przełącznika prosto do lampy ? Czy muszę przez przekaźnik ? Dodam ze dzienne w lampie mam led
można przekręcić go tylko w momencie jak siedzi kluczyk we wkładce Dawno nie montowałem w T5, Robiłem tak, że zamek tylnej klapy stale był zamknięty kluczem a siłownik podpięty do cięgna między ryglem (zatrzaskiem) a klamką. osobny kanał sterownika podpięty przez przekaźnik do siłownika i można w ten sposób otworzyć sam bagażnik na osobnym przycisku...
Dzień dobry. Posiadam mały problem ze światłami dziennymi w VW T5 lift 2009r (ambulans), mianowicie jest to wersja skandynawska i światła dzienne świeciły się od razu po włączeniu zapłonu. Od pewnego czasu niestety przestały, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki łącznie z komorą silnika, pod fotelem, schowek oraz na ściance tylnej, wszystkie są ok. Czy...
Mam problem z wycieraczkami - nieraz po przekręceniu kluczyka włączają się i nie można ich zatrzymać. Brak sygnału akustycznego: kierunkowskazów, pozostawionych świateł, zapięcia pasów. Nieraz pojawia się wyłączanie i włączanie jakiegoś przekaźnika odpowiedzialnego za zasilanie większej ilości układów. Wydaje mi się, że musi być gdzieś jakieś uszkodzenie...
hej, miałem ten sam problem z webastym w t5. chciałem sam dorobić taki myk aby ten dogrzewacz działał na postoju bez włączonego silnika. Kupiłem w Łomiankach taki niebieski sterownicek w kształcie jajka, i poszło musiałem dorbić tylko przekaźnik do włączania dmuchawy tej co dmucha do środka. mam tylko jeden problem - szybko pada bateria.
Witam Wszystkie te podpowiedzi już przetestowałem,powiem tylko że tydzień temu znalazłem mase silnika która już dawno trzymała się tylko na izolacji termo.i myślałem że to jest to!-niestety.Dodam że jest jeszcze problem z wskaźnikiem temp.silnika opada (już wymieniłem)i nic!-też co jakiś czas to się dzieje,ale jak pada deszcz to nie zauważyłem.Jest...
Witam. Chociaż post nie na czasie bo sprzed roku to może pomorze innym. Ja tak samo miałem w maździe 626 i przyczyna były po nadpalane styki przekaźników w sterowniku alarmu, po przeczyszczeniu styków przekaźników (platynek) drobnym papierem ściernym problem znikł.
1533 . Mało coś masz pinów w drugiej wtyczce. Analogowe mają 6. Masz oryginalną wiązkę? Trzeba dołożyć przekaźnik do dmuchawy. Zrób zdjecie wtyczki wpietej do pieca.
Ten przekaźnik znajduje się koło akumulatora pod fotelem. Dodano po 56 Odpal auro i zmierz napięcie na akumulatorze pod maska i na akumulatorze pod fotelem
Jak w temacie nie zapala się kontrolka check silnika auto kręci nie zapala.Możecie podpowiedzieć jaki bezpiecznik lub przekaźnik za to odpowiada.Autom to T5 2.5 tdi błędów brak w silniku.Myślę że tylko to będzie wina tego nie odpalania.
Nie miałem takiego problemu ale wygląda to na błachy temat z kablami lub przekaźnikiem Dodano po 1 wątpie żeby to była tzw. "typowa"przypadłość":)
no to tylko seo perfect can,bez doktoratu i masz gotową opisówkę przy alarmie. Zdecydowanie tak, nawet są zdjęcia. Zupełny "lejek" sobie poradzi. No i to, że alarm absolutnie bezawaryjny, jeszcze się nie spotkałem z usterką w Perfect. odciąć możesz bez ryzyka czarnego plusa po stacyjce jak w każdym innym vw. No niezupełnie, jak odetniesz plusa po stacyjce,...
Wg mnie nie jest to pompa paliwa. 1.Czy podczas odpalenia świeca się świece żarowe?jeżeli tak to OK. jeżeli nie przekaźnik do wymiany. 2.Możliwe że poszła czujnik ciśnienia. 3. Do sprawdzenia Przepustnica + EGR 4.PD- uszczelniacze do wymiany. 5.Czujnik położenia wału. Może wynika to z zwarcia w aucie. - wyeliminuj większość obwodów w aucie i zobacz...........
no nie, przecież auto jest prawie nowe 2012- poza tym sam zrobiłem zworę chińską wtyczką od nawigacji. a nie ma tam przypadkiem jakiegoś przekaźnika? może on się zjarał? Rozkręciłem już wszystkie osłony plastiki i nic. kable od zapalniczki wchodzą we wiązkę grubą i w głąb gdzieś za tablicę rozdzielczą...
Typowy dogrzewacz silnika, jeżeli chcesz go przerobic o dodatkową funkcje ogrzewania postojowego musisz dokupić zegar z wyjściem cyfrowym. Wyjście cyfrowe podłączasz pod pin 1 w piecu a wyjściem analogowym sterujesz przekaźnik załączający wentylator nagrzewnicy w kabinie kierowcy.
Schemat podłączenia siłownika klapy tylnej montowanego w VW, Skoda. https://obrazki.elektroda.pl/8779204600_... Ten oto siłownik widoczny na zdjęciu chciałem zamontować do klapy VW T5. W celu sprawdzenia podłączyłem go na stole przez przekaźnik umieszczony na zdjęciu poniżej. Lecz za każdym razem sygnałem chwilowym siłownik zamyka się...
Witam serdecznie. W vw t5 2.0 bitdi pali mi się bezpiecznik 20A od pompy paliwa niskiego ciśnienia. Silnik pochodzi 3 sekundy i bezpiecznik się przepala i staje silnik. Pompa paliwa na krótko podłączona do akumulatora chodzi z włączonym bezpiecznikiem 20A. Cały problem wynika z tego , iż na biegu jałowym silnik pracował , skończyło się paliwo w zbiormiku...
Podbijam temat, nie działało podnoszenie szyb i centralny z kluczyka od kierowcy. Po przegrzaniu całej płytki hot airem centralny zaczął działać, niestety szyba dalej nie działa. Sprawdziłem przekaźnik - działa. Tymczasowo podmieniłem samą elektronikę z drzwi od pasażera - płytka jest identyczna. Po tym zabiegu szyba od kierowcy działa, ale jest sterowana...
Czy ktoś z Was wie może, od czego mogą być te kable i co z nimi zrobić? Auto VW T5 2006r, sprowadzone kilka lat temu z Niemiec, u nas od miesiąca. Powoli remontujemy sobie środek i zastanawiamy się, jak ugryźć te wszystkie kable... Antenowe, prądowe, przekaźniki, mnóstwo bezpieczników. Wyglądają na fabryczne, mają oryginalne metki/naklejki VW. W innych...
Sprawdziłem skrzynkę bezpieczników pod maską. Wszystkie bezpieczniki OK (fotka). https://obrazki.elektroda.pl/5471957800_... Mam jednak wrażenie, że nic mi to nie dało, bo wydaje mi się, że te bezpieczniki nie mają nic wspólnego z moją usterką. Wszystkie są dość małej wartości i zarządzają silnikiem, skrzynią i odbiornikami w komorze...
dizba, widze, ze znasz temat webasta w t5 dosc dobrze Znam tylko trochę. Z racji problemów 15 lat temu z moją T5 przekopałem cały internet i ściągnąłem mnóstwo plików. W Twoim przypadku na pewno można to podłączyć przez przekaźnik. Ale ja się w to nie bawiłem. Zajmowałem się zupełnie inna dziedziną motoryzacji. Musisz pamiętać o tym, że każde webasto...
T5 lift oraz T6 jeśli ktoś ma HW: 7E0 963 273 A wystarczy wgrać firmware od ogrzewacza. Do dogrzewacza 7E0 963 273 A wgrywamy soft od ogrzewacza 7E0 963 272 B i tym sposobem odblokujemy funkcję ogrzewacza postojowego. Sterowanie z pilota poprzez moduł Telestart T91 LIN module (5Q0 963 513 A) połączony jednym przewodem do WEBASTO (wtyczka A2 pin 2, z...
Witam. Po postoju kilku dniowym nie mogłem odpalić mojego Passata. Postanowiłem posprawdzać parametry. Test ładowania jest bardzo dobry, zatem alternator sprawny. Z powodu głębokiego rozładowywania akumulator słabo trzyma prąd. Na wyłączonej stacyjce pobór prądu jest ogromny 7,62A. Zacząłem szukać gdzie ucieka prąd. SKRZYNKA PRZY SILNIKU: - po rozłączaniu...
Drodzy koledzy T5 ma racje dosłownie przed chwilą wyjełem to urządzenie i faktycznie poprawiłem luty i wszstko zadzałało. Mam tylko wątpiliwośc co do spełnienia funkcji urządzenia nie wygląda na systam alarmu raczej na moduł z zespołem przekaźników. Przekaźnik 109 częsta przyczyna ale zazwyczaj przygasa kontrolka świec lub nie świeci wcale wtedy zawsze...
Witam, od pewnego czasu problemem w moim aucie jest samoczynne włączanie się świateł awaryjnych. Czasami mruganie trwa kilka sekund, a czasami do rozładowania akumulatora. Bywa, że uruchamiają się podczas jazdy. Można je wyłączyć przyciskiem awaryjnych, ale nie zawsze. Przełącznik jest podmieniony na inny używany. Nie mogę znaleźć przekaźnika. Nie wiem,...
Cześć, tak poradziłem sobie z tym problemem. U mnie pomogła wymiana bezpieczników które są pod siedzeniem kierowcy. Tak naprawdę były zrobione dwie rzeczy. Wymieniony bezpieczniki ( u mnie taki niebieski 60A) i wymieniony przekaźnik 100A ( taka mała czarna kostka na kilka nóżek ) - Ten układ jest odpowiedzialny za odłączanie ładowania dla akumulatora...
VW T5 2.5 TDI AXD Gorący nie odpala dziwny objaw. Zimny silnik pali jak złoto. Jak tylko załapie temperaturę nie pali. Brak zasilania na pompie paliwa i jak ostygnie napięcie się pojawia i auto pali bez najmniejszych problemów. Jeśli ktoś może mi powiedzieć gdzie szukać przyczyn i gdzie znajduje się przekaźnik od pompy bo znalazłem dwie informacje,...
A za zasilanie ECU odpowiada przekaźnik 109. Wymień albo napraw swój. Przekaźnik 109 sprawdzony i działa. Robiłem także mostek na przewody, które ten przekaźnik łączy. Słychać załączanie się zaworu na pompie, tak samo jak przy wkładaniu przekaźnika. A linię diagnostyczną sprawdziłeś? A jak ją sprawdzić? Komunikacja z silnikiem jest po linii K? Jaki...
A co za różnica? Jeden sygnał-zworka w rozdzielni,dwie fanfary-zamiast zworki przekażnik. :D O właśnie o to :D Trzeba sprawdzić, czy wychodzi masa z kierownicy, czy wysterowuje przekaźnik i wreszcie, czy przekaźnik wysteruje klakson.
Posprawdzałem przekaźniki i dalej kradnie... Chciałbym zdiagnozować sterownik instalacji elektrycznej samochodu (moduł) ten który jest odpowiedzialny za usterkę, czy to jest możliwe, czy trzeba kupić drugi podłączyć i się okaże? Widzę że trzeba wcześniej zakodować nowy sterownik, da radę zrobić to VCDSem?
Aparat zapłonowy Jak kolega mi pokaże aparat zapłonowy w aucie z tematu ostrzeżenie usunę. 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika. Ostrzeżenie.
Witaj! Lampy do jazdy dziennej podłączył bym w bardzo prosty sposób a mianowicie: Zamontował bym lampy diodowe bo bardzo mało pobierają prądu, gdyby w samochodzie nie było dodatkowych lamp. W lampach zamontowanych na stałe zmienił bym tylko żarówki na diodowe.Zasilanie tych lamp odłączył bym i podłączył tak jak opisuję. Podłączenie lamp dodatkowych.Zastosował...
Dokładnie tak jak pisze T5. Sprawdź wszystkie bezpieczniki. A błąd Tobie nie wyskoczył? Dodano po 4 Jeżeli bezpieczniki/przekaźniki są ok, to zobacz jeszcze na kable/piny/masę od skrzynki bezpieczników/przekaźników.
Wycieraczki działają? wszystko działa jak należy. Stawiam na włożoną inną skrzynkę bezpiecznikową, bo: Passek rok 2000 atj pd 3b a według instrukcji bardziej pasuje rozmieszczenie przekaźników z 3bg. 3bg wyszedł w połowie 2000 roku, więc możesz mieć coś namotane.
Witam. Zakupiłem sterownik centralnego zamka Noxon T5 New. Zamierzam zamontować go w Vw Lupo. Montaż sterowania zamkiem nie sprawia mi problemu, ponieważ już mam rozgryzione wszystkie przewody w które trzeba się wpiąć. Problemem natomiast jest kwestia podłączenia przekaźnika do odcięcia pompy. Centralka posiada wyjście sygnałowe na blokadę MASOWE(-)....
Na 100 % nie odpalimy wszystkich piecyków sterowanych cyfrowo, bardziej mi chodziło o testy piecyków sterowanych cyfrowo z grupy VAG a zwłaszcza dogrzewaczy, które można dostać za fajne pieniądze. Przy okazji mazda chodzi, którą ludzie często przerabiają na pełne i sterują tak zwanym jajkiem 1533 oraz przekaźnikami czasowymi . W mim sterowniku komendy...
Zgadza się, dziękuję. I tam powinienem podłączyć przewód ze styku 9 sterownika 451? na styk roboczy? bo nie działa. Podanie masy na zielono brązowy odcięty z wtyczki T5 airbagu pin 3 też włącza klakson... No ale tego nie mam jak robić, dlatego jest odcięty... Cała dołożona multifunkcja działa poprawnie w blokach pomiarowych VCDS, tylko z tym klaksonem...
kolego T5 gdzie jest ten przekaźnik 109? to ten w skrzynce nad pedałami? ten załączany drugą pozycją stacyjki? to wymieniłem i jest to samo, są jeszcze tam takie 2 białe przekaźniki w tym jeden na kostce obok tablicy przekaźników, one się nie załączają, ale nawet jak się je rozbierze i ręcznie nadusi to zupełnie nic się nie dzieje... więc nie wiem od...
Stary temat ale może ktoś podpowie jakie kodowanie ma licznik na manualnej skrzyni bo mam takie t5 i auto jeździ lecz licznik tak jak kolega pisał świeci cuda. Licznik to 7H0 920 861B a kodowanie mam 01112 .Auto odpala pewnie dołożony przewód z przekaźnikiem, tak go kupiłem i to troszeczkę mnie irytuje. Posiadam CDIF i chciałbym to poprawić co wy na...
Schematu nie mam, ale już Ci piszę co gdzie podpiąłem: Pin 1 - CAN Low - mod. komf. Pin 3 - CAN High - mod. komf. Pin 4, 8, 14, 16 - Tempomat (przy manetce od kirunków) Pin 5 - na pin 11 mini-iso radia VW BETA (miałem wtyczkę z odzysku) Pin 6 - pod zielony przewód K do gniazda OBD II (pin 7) Pin 9 - sygnał dźwiękowy - pin 6 przekaźnika 53 Pin 10 - masa...
Do: Makalon : oki sprawdzę tą cewkę tak jak piszesz Do jurekk55 : podłączając CDIF2 czujnik ciśnienia wykazuje 20 bar na manometrach standardowo jest 5,5 - 6,0 bar Test elementów wykonawczych odpala obydwa wentylatory na niskich i wysokich obrotach ale cewka nie odpala .... Zabawa będzie nieziemska .... Do kombi15: Nie posiadam schematów więc nie będę...
Witam! Mam taki oto problem, jest VW Transporter T5 2006 rok 2.5 TDi w którym pewnego razu przestał chodzić centralny zamek, z niewiadomych przyczyn. Podłączyłem się pod VCDS bo myślałem, że trzeba dopasować od nowa kluczyki jednak nie mogłem się połączyć ani z : 46 - Moduł komfortu ani 35 - Centralny zamek Zacząłem sprawdzać kable i doszedłem do modułu...
https://obrazki.elektroda.pl/5625735500_... https://obrazki.elektroda.pl/5938892800_... https://obrazki.elektroda.pl/3855285300_... Witam. Postanowiłem wykonać sterownik do ogrzewania postojowego firmy Webasto. Same sterowniki analogowe są dość drogie - to około 700 zł. Można szukać kompletnych zestawów...
Nic Ci nie ma do powiedzenia bo układ klimatyzacji manualnej nie jest diagnozowalny. Zobacz czy masz na 4 pinowej wtyczce plusa na pinie 1 i 3. Zobacz czy jest plus na 14 pinowej wtyczce na pinie 4 i plus po zapłonie na pinie 9. Masa to 6 pin. Zasilanie i masę sprawdź żarówką min 21W. Dziwi mnie Twoje stwierdzenie - zamiennik o takim samym numerze...
Jednak moje założenie było błędne - sprawdziłem błędy: 01426 - Controls in Steering Wheel (E221) 49-00 No Communications. Szukanie zacząłem od wypięcia sterownika/przekaźnika z gniazda i tak wyszły mi napięcia: Pin 1 - CAN Low - 0 Pin 3 - CAN High - 0 Piny 4, 8, 14, 16 - Tempomat - 0 Pin 5 - na pin 11 mini-iso radia VW BETA - 0 Pin 6 - pod zielony przewód...
U mnie są przekaźniki na górze. Potem 2 rzędy bezpieczników małych i na dole jeden rząd dużych (zwykłych bezpieczników) Tak poczytałem poczytałem i może jest to czujnik halla ? Dodano po 2 Przecież to jest źle ustawione, jak wał jest na znaku to wałek rozrządu jest przestwiony. Tu ma być znak. http://obrazki.elektroda.pl/7243453400_1...
A w gnieździe przekaźnika 109 jest napięcie? Szczerze to nie sprawdziłem tego :( Ale "raczej" jest bo jak brałem minus z akumulatora do przekaźnika to wtedy pykał. DODAM TEŻ ŻE: Jak Podam z plusa akumulatora do zaworka na pompie ( tam jest nakrętka na 8) to kontrolka świec żarowych się zapala :D Miałem jeszcze zastrzeżenie do tego : http://obrazki.elektroda.pl/2616027800_1...
Bezpiecznik lub wiązka. Zasilanie ma być pełne z akumulatora poprzez przekaźnik i bezpiecznik. Stetowniki wystawiają masę sterowania. Tak jak pisałem wczoraj , bezpiecznik ja spaliłem. Błędy i objawy znów są te same. Z tym, że czasami krótko po odpaleniu silnik gaśnie, ale później pracuje. Czy ma to jakieś znaczenie, że jak odepnę wiązkę od pompy paliwa...
Na pewno nie słaba kompresja bo wtedy i w okresie letnim czy jesiennym byłyby problemy a kolega " maly2006 " pisze ,że wtedy problemów nie było. Ja mam pytanie-uwagę czy oprócz tego że zostały wymienione świece żarowe sprawdzono czy dochodzi napięcie na świece ? Przekaźnik grzania świec jest uruchamiany poniżej temp. +5 st . Powyżej tego progu napięcie...
Witam po dłuższej przerwie. W tym czasie auto było u mechanika potem u lakiernika no i w końcu wróciło do nas. Okazało się, że oryginalne radyjko nie komunikowało się z autem po can-ie. Zamontowaliśmy to drugie, które było dawcą części, zaktualizowaliśmy soft i jest OK. Działa wszystko oprócz dźwięku. Kodowałem trzema interfejsami. Jeden miał nawet...
Idź po kablach wychodzących z pieca, powinieneś dojść do przekaźnika i oczka z masami przykręconych do karoseri. Obok będzie "wisiał" żółty kabelek - to jest przewód diagnostyczny. Czujnik przed chłodnicą nie ma nic wspólnego z webasto. Zrobiłem kolego jak pisałeś, idąc od pieca za kablami niestety w przedziale silnika nic takiegiego nie było, albo...
Znalazlem rozpiske z passata czy w t5 jest task samo Złącze 32-wtykowe -T32a-, niebieskie 1 – Zacisk 15, plus 2 – Lampka kontrolna prawego kierunkowskazu -K94- 3 – Przekaźnik automatyki okresów mycia i wycierania -J31- (sygnał prędkości) 4 – Lampka kontrolna holowania przyczepy -K18- 5 – Wskaźnik poziomu paliwa -G1- 6 –...
Czołem! Mamy problem z odpaleniem T 5-tki z 2004r. Auto zostało rozebrane do naga, wypiaskowane, zabezpieczone itd. Silnik został na nowo poskładany, turbina po regeneracji, nowe czujniki położenia wałka, wału, nowy rozrząd, szklanki. No po prostu remont kapitalny. Sęk w tym, że auto nie chce odpalić - silnik kręci, rozrząd sprawdzany. Auto nie jest...
przekaźnik przekaźnik półprzewodnikowy przekaźnik paliwo przekaźnik przekaźnik bistabilny przekaźnik
rs485 inteligentny subiekt paragon ustawić intek
lodowka wylaczana czesto lodowka rekreacyjnego
Suzuki Vitara 3 1.4 AllGrip – lokalizacja korka wlewowego oleju skrzyni manualnej, grafika Hyundai Santa Fe 2.7L – brak odczytu prędkości w ECU, czujnik VSS/OSS, ABS, CAN, P0501