http://obrazki.elektroda.pl/4882014700_1... Tyle znalazłem pozdrawiam
Potrzebujesz zestaw blokad do rozrządu.
Czy można kasować luz międzyzębny kół rozrządu w T5 2.5TDI bez rozbierania silnika? Mam podejrzenie, że zbyt delikatnie naprężyłem koło kompensacji luzu międzyzębnego. Zastanawiam się czy mogę zrobić korektę po tym jak auto jest już złożone? Auto pali na strzała i ładnie jedzie ale wydaje mi się, że coś za bardzo hałasuje od strony kół rozrządu.
Skupiłem się na wartości rezystancji..
może to?
Raczej mi się rozrząd rozjechał
Koło rozrządu wału rozrządu dokręcamy siłą 85 Nm. Pozdrawiam!
Witam i mam pytanie jak ustawić rozrząd w vw transporter t5 2,5tdi (96Kw).Proszę o pomoc.I dziękuję z góry
Zdejmuj rozrząd
Błąd synchronizacji dlatego pali bez czujnika. Ustaw rozrząd.
Po pierwsze - przyrząd do blokady koła zębatego w trakcie przykręcania - podkładka diamentowa - NOWA - śruba dokręcona właściwym momentem Jak te warunki sa spełnione nie ma opcji żeby cokolwiek się przestawiało. A tam jest na klinie? Może niema? A najprościej wez inny wałek załatw:D Zasada jest prosta- nie wiem - nie udzielam sie Może klin na pompie...
Popychacze na nowe to nie wygladają - w silnikach PD przy naprawie vw od dobrych kilku lat zaleca montaż wzmacnianych popychaczy (zastąpiiły wcześniejszy model który już nie jest dostępny ) np INA 420020910 - dla odróżnienia że są utwardzane mają czarny kolor - twoje są srebrne i o ile od czoła jeszcze mógłbym przyjąć że się tak wytarły to boki i środek?...
Może rozrząd przestawiony
Witam , Z góry przepraszam , ale jestem kompletnym laikiem . Kupiłem vw T5 2,5 litra 5 cylindrow 175 koni rocznik 2006 . Nie mogę w książce serwisowej znalezć kiedy wymieniany był rozrząd . Czy w tym aucie jest pasek rozrządu , czy może koło zębate rozrządu tzw. rozrząd królewski ? Jeśli koło - to co ile km trzeba wymieniać ? Z góry dziekuję za odpowiedzi...
Pod pompą tandemową. Mechanicy boją się tego silnika i muszę szukać za nich Czego się boją on nie gryzie. Dlaczego szukasz tego czujnika?
Do rozrządu ktoś zajrzał?
Proszę. Połączenia sterownika silnika: Transporter T5 2004r. 1.9 TDI , 105 km, silnik AXB.
ale nikt nie naprawi wytartej obudowy. Chłopie, żadna obudowa się tam nie wyciera, przestań w końcu bredzić. 90% przypadków, to skorodowana listwa, przez co magiel cieknie, pozostąłe 10% to uszkodzona głowka-rozdzielacz, bądź zbyt duży luż międzyzębny listwa-trybik. Były bowiem przypadki, że obudowy nie trzymając wymiaru nie chodziły po rozgrzaniu,...
Witam szukam schematu rozrządu do VW T5 jak w temacie, ustawienie wałków ogólnie cały rozrząd silnik CAAB 102kM .Pozdrawiam!!!
Kol T5 napisał, wykonać o trudnościach nie meldować :D
Patrząc na stan rolek (syf, korozja) i na fakt "braku" kawałka paska (zębów, kilku?? ja tam nie widzę kilku x10) ... można przyjąć że rozrząd chyba "oryginalny" jeszcze...
Podepnę sie do tematu czyżby wałek z końcówką 101q był do silnikow z filtrem DPF ?
Pierwszy jest od rozrządu. Czyli stojąc przodem do auta, z prawej.
Jeżeli myślisz o pierscieniu na wałku rozrządu , to podglądłem w T5 i niestety jest tak samo😂
Witam silnik 2.5 TDI AXD niechce odpalic.Jak odepne czujnik polożenia walka rozrzadu to silnik odpala.Na zapalonym silniku podepne kostke do czujnika i silnik dalej pracuje.Po zgaszeniu i próbie odpalenia nie odpala Dodano po 7 Dodam że głowica byla regenerowana i pompowtryski.Rozrząd na blokady. Dodano po 2 Czy jest możliwość przestawienia rozrządu...
Mam problem ;/ wymienialem w silniku 2.5 TDI walek rozrzadu i jest tam kolo plywajace, zalozylem wszystko i ustawilem rozrzad na cechy ktore sam wczesniej zrobilem i niby jest ok, na wolnych obrotach silnik pracuje tak jak powinien lecz po kilkukrotnym dodaniu gazu silnik zaczyna pracowac glosniej po czym przestaje reagowac na dodawanie gazu. po ponownym...
Witam. Mam takie pytanie posiadam Auto vw t5 multivan jest w nim autoalarm DOG 30 SPiiD. Problem polega na tym ,że w aucie został wymieniony wałek rozrządu . Teraz chcąc odpalic Auto wlącza się Alarm i powoduje odciecie pompy paliwa. co robić? pomocy
Już Ci o tym pisałem. Pierwszy jest od rozrządu, a rozrząd jest od skrzyni biegów.
Tu jest test walka rozrządu ale ten od wału jest podobny http://youtu.be/dbLVGC1hOvc
Źle ustawione koło zębate (na wale rozrządu) względem wałka rozrządu - potrzebne blokady.
zrób tak jak T5 radzi
hamulec był normalny, jeździłem nie zrobiłem ze 400 km na tych wtryskach z 1.9 nawet jakby uszczelnienie coś puszczało to ciśnienie które daje pompa na około 1300 obrotów to 10 bar! i tu pytanie czy to nie za dużo? pompę tandemową zmieniał poprzedni mechanik i jest założona z silnika BPC odpinałem czujnik położenia wałka rozrządu i dalej odpala osiągnie...
Pewnie wypaliło dziurę w płycie.
Zobacz rurę z "interkulera", i czy nie jest przestawiony rozrząd, następnie czujnik położenia wału, wtryski, czy pompa podaje. Silnik AEL ?.
olej wymieniony z filtrem, poziom OK, żadnych wycieków, jedynie czujnik, lub pompa. Tylko dlaczego ciśnienie spadało by wraz z wzrostem obrotów ? Dodano po 2 Ja go kupiłem do remontu po kolizji rozrządu i tak się z nim męczę.
Witam. Zmień mechanika bo on albo d..a albo robi ciebie w jajo. Żeby obrócić wałek rozrządu o 180 stopni nie trzeba rozpinać rozrządu tylko obrócić wałem korbowym o jeden obrót.
Po wyciągnieciu uszczelniacza wypadła pęknięta stalowa tulejka w kształcie podkładki. Wałek na którym siedział uszczelniacz rusza się na boki. Czy jest możliwość wymiany samego wałka bez rozbierana rozrządu. I czy można gdzieś kupić taki wałek. Pytam bo szukałem i nigdzie nie widzaiałem więc prosze o ewentualne linki jeśli jest.
Witajcie. Ostatnio podłączyłem swoją T5 pod kompa z jaltestem i pojawiły się następujące błędy W body 063E 021A Oby dwa na czerwono Natomiast w ecu P1654 P0304 Te są na szaro. Przyznam że od pewnego czasu auto rano po odpaleniu chodzi jak stary Ursus, szarpie i lekki niebieski dymek. 4 pompowtrysk i 3 były wymienione, świece również, wałek rozrządu...
brak palenia na jeden gar to pewnie uwalona świeca lub sterownik świec ma upalone styki i słabo grzeje.Pewny jesteś że rozrząd dobrze złożony. może być jeszcze problem z popychaczami bo zdaża się że hydrauliczna regulacja luzu wariuje
Obok wlewu oleju do silnika, pod rurą powietrza co idzie z przepływki do turbo masz białą nalepkę na osłonie paska rozrządu (tę białą nalepkę widać na Twojej fotce) - odczytaj z niej symbol silnika - przynajmniej będzie wiadomo czym jeździsz. Zgadza się T5 , tam jest turbo z wastegate a N75 jest zaraz pod N18 z przodu nad zbiorniczkiem wyrównawczym...
T5, nie miałem na myśli, że za słabo, ale że zbyt mocno. To naprawdę konkretnie musiał się zapierać przy dociąganiu (rura 2m i ogień!). Pewnie też zapomniał, że to nie 2.4D, tylko 1.9TD. Średnice śrub w nich "lekko" się różnią.
Z tym się po prostu jeździ. To pasek rozrządu, nie polecałbym tak jeździć. Dodano po 17 O, T5 byłeś szybszy...
Witam wszystkich bardzo serdecznie . Mam problem z temperaturą wewnątrz auta VW T5 przy prędkości od 100-120km/h przestaje grzać i wije chłodne powietrze,po zwolnieni do prędkości 60-80 i powyżej 120 zaczyna grzać ponownie. Mam w swojej T5 dogrzewacz webasto . W warsztacie wymienili mi pompę elektryczną przy dogrzewaczu i termostat nic nie dało, dalej...
Witam. Mam problem z VW T5 2.5TDI AXD a mianowicie z silnikiem. Auto przyjechało do mnie z problemem związanym z wałkiem rozrządu. Był wytarty, więc zamówiłem nowy inny wraz z panewkami. Po zamontowaniu wałka wraz z panewkami nie można obrócić wałkiem, straszny opór. Wystarczy poluzować stopy od wałka i jest ok. Wałek przyszedł nominał, panewki też...
Audi a6 silnik blb napęd pompy oleju.Vw t5 pompa wody.Vw polo 1.2 3 cylindry łańcuch rozrządu.
Napiszę fachowo. T4 ma stosunkowo często problemy z rozrusznikiem. Gdy się grzeje to czas remont. Duży pobór prądu powoduje dodatkowe trudności przy pierwszym uruchomieniu. Tak jak pisze Kolega T5 stawiam na rozrusznik. Dlatego "na pych" jest łatwiej chociaż to źle zapychać diesla. T4 mam pięć lat trzeci raz regeneruję rozrusznik we własnym zakładzie....
Witam. Posiadam silnik VW T5 2,5tdi mam blokady kół zębatych na których został rozłożony łeb silnika i oddany do planowania. Teraz mam problem ze złożeniem rozrządu gdyż po jego złożeniu pozostaje niewielki ale jednak jest, luz na zębach koła na wałku rozrządu. Z tąd też wynika moje pytanie, jak skasować ten luz? Dodam tylko, że jeżeli pokręce kółkiem...
Sprawdź ustawienie rozrządu. Wczoraj się bujałem z tym samym problemem w Skodzie Octawi. Przestawiony o ząb. Ustawienie na 0 błąd "niezrozumiały sygnał", ciężko paliła, na oko rozrząd wyglądał ok, dopiero po ustawieniu na blokady dało się ustawić, oraz górne 3 śrubki wychodziły na środku, a nie prawie na maxa w lewo.
Witajcie, ostatnio uciekał mi olej silnikowy przy uszczelce pokrywy zaworów, wymieniłem uszczelkę, dzisiaj rano jadąc do pracy licznik pokazywał zaniżone oborty mimo tego, że było słychać, że są wyższe. Pod samą firmą poczułem dziwny zapach jakby spalenizny, trochę dymu i ogromną plame oleju pod silnikiem, cały silnik zabryzgany od dołu oraz trochę...
Witam . Mam problem z moim T5 zaczęło się jakieś 2 miesiące temu kiedy auto po długim postoju(około miesiąc) nie chciało zapalić. Dopiero po kilkunastu próbach i ostatniej dłuższej auto zapaliło. Od tamtego czasu jest problem. Czasem rano auto potrafi odpalić po czym zgasnąć po sekundzie i później trzeba kręcić rozrusznikiem około 15 sekund i odpala....
jeszcze pytanie jaka grubosc uszczelki A co ma grubość uszczelki do planowania głowicy? Jakie jest kryterium doboru grubości uszczelki? a no takie zeby zawor wyrobil sie przed gmp, i zeby wlasnie rozrzad nie uciekal to pol zeba nie gra albo wiecej lub mniej, i to wlasnie ma do nplanowania
Witam, problem dotyczy VW T5 2.5 TDI AXD ,całkowity brak mocy od dołu W aucie była wymieniona uszczelka pod głowicą,rozrząd jest ustawiony na blokadach ,kreseczka na kole zębatym od wałka rozrządu jest prawie idealnie z krawędzią głowicy (brakuje może niecały mm.),synchronizacja na VCDS w grupie 4,4 okienko wychodzi na -5.9 ,na KTSie tak samo ,i według...
Witam, mam duży problem z moim t5 i totalny brak pomysłów. Mianowicie auto nie ma mocy i jest ona zmienna tzn. Na zimnym silniku nie jedzie wcale ale ożywia sie po uzyskaniu temperatury roboczej. Problem tez jest z odpaleniem. Na zimnym silniku pali na dotyk jednak na ciepłym trzeba już dobre 15 sekund kręcić rorusznikiem zanim złapie. W aucie był wymieniany...
Witam serdecznie. Posiadam Wv t5 2,5 tdi 174 KM użytkuję go od ok roku. Mam poważny problem,gdyż podczas przejechania ok 30-40 km pojawiam mi się komunikat Stop OLDRUCK MOTOR AUS świadczący o niskim ciśnieniu oleju.Powiem szczerze że już wymieniałem w tym modelu głowicę ,ponieważ gniazda na pompowtryskach się wybiły,wałek rozrządu,oraz szklanki.Motor...
Co mu jeszcze sprawdzić i jak ? Ustawienie rozrządu. . Wystarczy zdjąć obudowę rozrządu i ustawić znaki sprawdzając czy się pokryją tak ? Mechanik twierdzi że dobrze ustawił , mówił że gdyby było źle to by auto za długo nie pojezdzilo .
w Walczę z jednym t5 2.5 AXE 174km Lekkie Drgania na biegu jałowym, odczuwalne na fotelu. Przebieg 170tys oryginał Dwumas nowy Wtryski sprawdzone Vacum pompa na wolnych 6 bar, przy 1500 ok 10bar Wałek ok, rozrząd ok Auto pali na dotyk, nie ma problemu z mocą. Korekcje 0,00-0,50, bipy wszystkie na 0, w kanale 23 tez wszystko w normie. Kompresja 28-29...
To jeden z najgorszych silników VW, z wadliwym rozrządem, padającymi cewkami i nieremontowalny - jednorazowy. Jak tak można mówić przecież to VW. :D A tak serio to prawda dawno nie było większego bubla w motoryzacji jak ten silnik. Musisz zakochać się w tym aucie, kupić książkę sam naprawiam, komplet kluczy. Trochę pasji, zaangażowania i dogadacię...
Ustaw to na blokady i będzie ok. Zapytam mechanika jak wymienial rozrzad ale pidejrzewam ze na blokady, czyli tak ma byc nie ruszac tego? Wiem ze zakres to -3 do +3 lub -6 do +6 nie znalazlem odpowiedzi jak to jest w silnikach CR, w pierwszych widelkach juz sie nie mieszcze, nie wiem tez co to zmieni ustawiajac blizej zera, moze nie ma sensu.
Witam wszystkich, Ja także walczę z wg. Mnie niskim ciśnieniem oleju t5 cfca 2.0 tdi Pompa przerobiona na ta na pasek z caac(zaślepiony kanał olejowy smarujący wałki balansujące) silnik jest po kompletnym remoncie: nowe panewki, walki rozrządu, samoregulatory, tłoki z pierścieniami, wal zmierzony luzy na panewkach wszystkie w normie. Na zimnym silniku...
daj maila na priv to podeśle materiały I to jest kultura:cry::cry::cry: o co Ci chodzi bo nie rozumiem:?::?::?:
Ustawiasz rozrząd na znaki, luzujesz koło od pompy na wałku rozrządu w koło pompy paliwa wkładasz bolec żeby zablokować (dwa otwory na kole mają inną średnicę i w ten otwór wkładasz blokadę) dokręcasz koło na wałku rozrządu i jedziesz. Po ośmiu latach raczej naprawił. 3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie,...
Może coś od wolnych obrotów się zwaliło, bądź elektryka poszła. Czy pasek klinowy dobrze założony? Jak pasek rozrządu poszedł to może pompa wodna się zepsuła, lub zawory do naprawy. DUża szansa jest na zawory 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika....
Niestety nie posiadamy klucza pneumatycznego. Mamy sporo innych narzędzi ale niestety dobry klucz i do niego jeszcze sprężarka to duży koszt a to raczej nasz przydomowy prywatny warsztat. Ale poradziliśmy sobie. Nasz zaprzyjaźniony spawacz pomógł nam zrobić narzędzie. W sumie dosyć podobne do tego z linku powyżej. Różnica taka, że nie miał wystających...
Witam wszystkich na forum jestem posiadaczem vw transportera t5 1.9 tdi 105 km model silnika axb na pompo wtryskach mianowicie problem dotyczy ciężkiego odpalania auta i nie ma reguły czy jest ciepło czy zimno i czy motor jest rozgrzany czy nie , auto raz pali ładnie a 5 min później trzeba troszkę dłużej pokręcić rozrusznikiem zapali zawsze ale przeważnie...
Witam. Jestem "Nowy " na forum więc niedociągnięcia wybaczcie :) Kupiłem VW transportera t5 2,5 TDI z objawami szarpania silnikiem w momencie dodawania gazu. Próba naprawy to już praktycznie zrobiony remont całego silnika. sprawdzony wał i panewki za tulejowany blok nowe pierścienie remont głowicy-sprawdzona szczelność , planowanie, wymiana zaworów,...
No więc robię to w ten sposób, że ustawiam silnik na klockach i będę szukał rozwiązaniach w gotowych łapach silnika. Ta łapa od strony rozrządu w T5 jest mocno rozbieralna wiec to nie powinien być problem w przeróbce. Łapy z przodu w T4 nie było w T5 są sanki i można w łatwy sposób dorobić mocowanie tylko na silniku trzeba znaleźć miejsce (blok AVT...
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Trafną diagnozę postawił T5 Postanowiłem wymienić czujnik położenia wału korbowego, a gdy to by nie pomogło, to kolejny czujnik wałka rozrządu. Po wymianie pierwszego zapalił od strzała. To już drugi taki problem, jaki spotykam w grupie VW. Dwa miesiące temu w Cordobie 1.4MPI również wymieniałem czujnik wałka rozrządu,...
Koło pasowe w jakim stanie? Koło bez uszkodzeń ,kręci się normalnie nie ma bicia .inne koła tak samo kręcą Pasek dostaje drgań po napinaczu ,a napinacz chrobocze metalicznie ?? Chyba założę raz jeszcze dla sprawdzenia stary napinacz .
Z tym SKF to bym się nie zgodził. Mam gdzieś nawet fotki uszkodzonej rolki a i pompy tez juz nie takie jak kiedyś. Osobiście montuje gotowe zestawy INA ze składaków to pasek Dayco bądz conti rolki tylko INA pompy Hepu. Narazie ok . Pozdrawiam.
Węże puchną, to normalne, ale na logach wyraźnie widać, iż turbo przeładowuje, powodem może być zapieczona geometria, lub sterowanie podciśnieniowe. Dodatkowo masz źle ustawiony kąt synchronizacji (rozrząd) masz 4 stopnie na plus, powinno być 0. A i do tego auta musisz mieć co najmniej siódemkę albo wyżej, tym archaizmem 3.11 dużo nie podziałasz.
Kiedy zmieniany rozrząd, filtry, sprawdzone podciśnienia,świece ? ' Rozrząd robiony teraz i świece kable nowe,olej, filtr, lewego powietrza nie bierze. Dodano po 6 Za pokazywanie obrotów odpowiada czujnik położenia wału (G28) W środę skupię się na znalezieniu czujnika g28. Bo to w sumie on jak kolega napisał odpowiada za pokazywanie obrotów na obrotomierzu...
POMOCY!!!!! Mam powazny problem.Od jakiegos roku jezdze vw t5 2005 rok 77kw wersja osobowa krotka... Auto kupiłem z około 200tys. przebiegiem.No i sie zaczęło...:) Zerwał mi sie pasek rozrządu ,auto było dla mnie nowe wiec zdecydowalem sie na zupelnie nowa fabrycznie glowice oryginalna plus uszczelke ,auto naprawialem w holandii(tu mieszkam i pracuje)odrazu...
W twoim tsi należało by sprawdzić cisnienie paliwa, opilki, wtryski, pompę paliwa, jeżeli nic nie znajdziesz warto sprawdZić wałek rozrządu. Robiłem pomiar kompresij silnika jakiś czas temu i mechanik mówił że wyszła wzorowo , pompy paliwowej raczej mi nie sprawdzi bo będzie się migał tak samo jak wtrysków , dodam tylko że jak zapałem lepszego paliwa...
Mam problem z volvo s 60 2.0 turbo t5. Kupione jako uszkodzone, zdiagnozowane przez poprzedni warsztat gdzie poprzedni właściciel wtawil auto i po diagnozie stwierdził że nie opłaca mu się naprawiać. Rzekomo do wymiany zawór oleju do zmiennej fazy rozrządu, jednak będąc realistą wiem ze takie rzeczy opłaca się naprawiać nawet w najdroższym warsztacie...
Minimalnie , głowica obecnie w szlifierni nie pamiętam czy minimalnie przyspieszone czy opózione otwieranie zaworu ssącego .Krzywki na wałku też nie wciskają zaworów razem tylko lekko przestawione są względem siebie (miałem chęć przestawiać zdjąć zębatkę i włożyć na nowo poprawnie ale nie wiadomo czy nie pogorszę jak się uda bo wszystko na ciepło ....
Witam Mam dokładnie identyczny problem T5 1.9 TDI AXB , wymieniłem pompę wysokiego cisnienia , świece , rozrząd , czujnik temp. cieczy i nic . W srode zostawiam na USZCZELNIACZACH POMPOWTRYSKIWACZY podobno to powinno być to W aso w Toruniu są bezradni ale podobno to mogą być uszczelniacze Jak cos da to zaraz napiszę ! Dodano po 1 aha czy przy przekręcaniu...
Zapaliła się kontrolka ładowania. Sprawdziłem od strony elektrycznej i wszystko było ok. Wymontowałem dziada, sprawdziłem poza autem i wszystko było dobrze poza zatartym wolnym kołem. Juz go miałem montować do auta i okazało sie że napęd alternatora bez zadnego problemu mogę obracać ręką. Teraz moje pytanie jest takie. Czy wałek napędzający alternator...
Kolego czy znalazłeś przyczynę problemu? Mam ten sam silnik i identyczny problem. Silnik remontowałem bo lejący wtryskiwaczy wypalił tłok. Przy okazji wymieniłem chłodnice EGR, które sypały opilkami. Wtryski nowe. Po 5k km wysypało turbo i po regeneracji dokładnie zaczęły występować te komunikaty o ciśnieniu oleju szczególnie przy schodzeniu silnika...
Najpierw, to trzeba by diagnostykę komputerową porządną wykonać. Następnie posprawdzać np. sprawność i działanie turbiny. Dodatkowo uszczelnić silnik (wycieki oleju). Podobno cylinder przy rozrządzie się również przegrzewa i wyciera nikasil co praktycznie niemozliwia jego naprawę. Nie spotkałem się. czy da sie ten silnik w tym stanie naprawić w stopniu...
U mnie są przekaźniki na górze. Potem 2 rzędy bezpieczników małych i na dole jeden rząd dużych (zwykłych bezpieczników) Tak poczytałem poczytałem i może jest to czujnik halla ? Dodano po 2 Przecież to jest źle ustawione, jak wał jest na znaku to wałek rozrządu jest przestwiony. Tu ma być znak. http://obrazki.elektroda.pl/7243453400_1...
Mechanik obstaje pompę że coś nie tak zrobione ale mówi że jak nie da rady to dziś daje do swojego kolegi i on może poradzi(nawiasem myślę ze fajnie się zachował bo nie odsyła mnie na razie z problemem) dziękuję za wszystkie podpowiedzi jezeli się wyjaśni to napiszę co było. 1. Co do podpowiedzi trans-serwis - Jakie jest ciśnienie doładowania na 3 biegu...
Witam sprawdziłem vagiem kody błędów w VW Transporter takim jak w temacie program wyświetlił następujące kody: VAG-COM Version: Release 311.2-N Control Module Part Number: 070 906 016 A Component and/or Version: R5 2,5L EDC G000SG 5282 Software Coding: 0001072 Work Shop Code: WSC 02756 8 Faults Found: 18357 - Control Module 2 for Coolant Fan: Defective...
Witam szanowne grono! Pacjent VW Caravelle T5 FL 2013 2.0tdi 140hp dsg oznaczenie silnika CCHC przebieg do ustalenia ale ja wiem o 220tys. Na wstępie powiem, że mam już kilka VW T5, wszystkie sam naprawiam i stałe bolączki znam, problem jest nietypowy. Z logów dynamicznych jedyna odnotowana anomalia to zaniżanie odczytu MAF względem oczekiwanego (np...
Jeśli masz zacięcie majserkowicza to poradzisz sobie z tym sam kwestia uwagi i prezycji nie tylko w ustawieniu kąta ale też w założeniu prawidłowo osłony rozrządu więc zanim się zabierzesz uważnie się przyjży j albo zrób zdjęcia. Powodzenia w razie czego pisz. Ps. Ciężko jest ustawić kąt synchronizacji na książkowe 0, może się wachać w odczytach, ale...
Na pewno odradzam 3.0 TDI jeśli nie miał jeszcze zmienianego rozrządu. Silnik znany z grupy VAG, mimo łańcuchów ma wadliwe napinacze, przez co zerwanie rozrządu kończy się sieczką, a jego wymiana jeszcze kilka lat temu kosztowała koło 8000 pln. Dość kosztowne są także wtryskiwacze, a jak wiadomo jest ich 6. Jest jeszcze 2.5 TDI, jeśli to te same silniki,...
Od niepodłaczonej wtyczki od zaworka lub pomylonych wtyczek. Wtyczki wszystkie podłączone. Wtyczka raczej nie możliwe żeby pomylić bo w tej okolicy są tylko dwa czujniki a długości kabli same za siebie mówią gdzie jaki powinien być :) Dodano po 54 Czy ma coś on wspólnego z mocą ??? Oczywiście że tak. Czyli??? A sam zaworek mógł ulec uszkodzeniu tak...
Mam t4 z 1994 z POLICJI z instalacją :D podtlenku LPG :D 2.0 benzyna. Nie zamienię go za nic. Jest świetny i niezawodny. Ma przeleciane 2 350 000 km i jest zaj... Ciąga lawetę i dementuję pogłoski o spalaniu. Mój mieści się na pusto bez lawety w 10 LPG, laweta pusta 12 pełna 16 litrów. Spokojnie poradził sobie z boxerem MAXEM na lawecie, i ostatnio...
Zastanawiam się tylko ile osób jechało lub zna te auta czy silniki w nich a ile osób poleca bo coś tam..a nigdy nie miało żadnej styczności z tymi autami. Bo trudno coś polecać patrząc jaki sąsiad ma samochód. Mnie by bardziej zależało na opiniach właścicieli byłych/obecnych takich czy innych aut. Nie wiem, czy mówisz o E46, ale tak czy siak. Ten silnik...
Czołem! Mamy problem z odpaleniem T 5-tki z 2004r. Auto zostało rozebrane do naga, wypiaskowane, zabezpieczone itd. Silnik został na nowo poskładany, turbina po regeneracji, nowe czujniki położenia wałka, wału, nowy rozrząd, szklanki. No po prostu remont kapitalny. Sęk w tym, że auto nie chce odpalić - silnik kręci, rozrząd sprawdzany. Auto nie jest...
Witam!!! Miałem podobny problem z moim 1.6 SR. Ale objawiło mi się to w dwojaki sposób. 1. Słabo odpalał na zimnym i ciepłym: Wymieniłem świece, akumulator, czujniki temperatury, przewody WN, czujnik położenia wału, czujnik rozrządu, uszczelki na kolektorze ssącym, regulator ciśnienia paliwa, przepustnicę, pompę paliwa i dalej ten sam objaw. Sprawdziłem...
Rozrzad przeskoczył. Albo łańcuch jest tak mocno rozciągnięty że przeskoczy niedługo i wtedy kolega będzie miał dopiero wydatek :-(
Diagnostyka Common Rail, silniki Diesla Grupy zmierzonych bloków wartości. Oto dane grup w silniku CBAB: Grupa 1: 1) Prędkość obrotowa silnika, 760-940 obr / min; 2) Ilość wtryskiwanego paliwa, 3-9 mg \ stroke; 3) Wysokie ciśnienie paliwa, wartość rzeczywista, 170-350 barów; 4) Temperatura chłodziwa,> 80 ° С Grupa 2: 1) Prędkość obrotowa silnika,...
rozrząd rozrząd passat rozrząd ducato rozrząd rozrząd rozrząd honda
thunderbird konfiguracja czujnik krancowy medion internetowy
wykrywacz metali wykrywacz metali
Demontaż miski olejowej w Volkswagen Polo 6N1 - YouTube instrukcje Objawy brudnego intercoolera w VW Passat B5 1.9 TDI AVB