Witam czy ktoś może mi wysłać schemat instalacji t25. Mam zamiar ją na nowo zrobić bo kable są popalone. Alternator posiadam z regulatorem. Części mam zakupione tylko nie wiem jak to wszystko po podłanczać. Z góry dziękuje za odp.
Mam problem ze stacyjka u władimirca - pare razy złapie a potem ani nie drgnie. Potrzebuje schemat instalacji.
Witam czy miałby może ktoś schemat do instalacji do T25 bo też kupiłem w 7 wiązkach. Instalacja firmy LSN LUBLIN
Witam szukam kogoś kto ma jakis prosty schemat instalacji elektrycznej do t25, nie jestem elektrykiem i nie znam sie na tym jakos super więc nie daje rady odczytać schematów które sa na internecie
Witam kolego, może Ci trochę pomogę ale jest schemat całej instalacji w innym poście http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic11... Pozdrawiam.
No dobra w tym traktorze jest ten przekaźnik blokady rozrusznika(czy jakoś tak to sie nazywa taka brązowa kwadratowa puszka- w Google znalazłem) kontrolka nie jest bezpośrednio połączona przerobiłem to odłączyłem 3 przewody: jeden do alternatora szedł drugi od prawej słabiej świeciła środkowy przestała świecić (zaizolowałem taśmą izolacyjną). Ten górny...
Pilnie szukam schematu instalacji elektrycznej Toyoty Avensis t25 2004r Potrzebuje sprawdzić zasilanie zaworu Egr. Wstępny pomiar wskazuję na brak napięcia uruchamiającego elektromagnes zaworu. Z jakiego układu doprowadzane jest to napięcie? Odpowiedź na to i inne pytania może dać schemat elektryczny. Proszę o pomoc życzliwych kolegów
Witam Posiadam wladimirca t25 A2. Mam problem odnośnie odpalania. Założony jest nowy rozrusznik szybkoobrotowy akumulatory 2x6V- mają około 2 lata. Problem polega na tym że po przekręceniu kluczyka rozrusznik bardzo słabo kręci, jakby dostawał za mało prądu. Sprawdzałem ładowanie i stan akumulatorów i jest wszystko ok. Klemy wyczyszczone. Zastanawiam...
f5 na kontrolke a f6 na akumulator i powinno działać :)
Wymieniam instalację w "ruskim". Z większością sobie poradzę na miękko, ale mam prośbę o identyfikację elementów paru elementów na schemacie instalacji Władimirec T25 i ich oznaczeń. Mianowicie jest tam: - przekaźnik rozrusznika mający oznaczenia: K, K, Б, C - czyli "k", "b" i "s" (rosyjski na szczęście znam podstawowo ;) Zgadza się to ze schematem...
Zapewne wkładasz bezpiecznik za głęboko i łączy się on z masą, lub śruba jest za długa. Zrób jak napisałeś odizoluj cała skrzynkę od blachy i problemu nie będzie. Nie wiem w czym instalacja od C-360 ma być lepsza niż we Władku. Więcej będzie w niej przeróbek i nijak nie będzie się zgadzać ze schematem i całkiem się pogubi.
Wymontuj regulator, załączaj ręcznie zasilanie na cewkę wzbudzenia i sprawdź czy alternator ładuje, Przedtem upewnij sie co do jakości akumulatora - jeśli ten jest w stanie złomu to napięcie w instalacji poszybuje wysoko...
Z kołem pasowym nic nie rób, na tym będzie dobrze. Jeżeli dołączysz wg schematu powinien działać. Wrzucam Ci jeszcze schemat tej instalacji którą masz w tej chwili, porównuj schematy to łatwo znajdziesz różnicę w podłączeniu alternatora. http://obrazki.elektroda.net/59_12727485...
jeszcze jedna prośba. Czy ma ma ktoś schemat instalacji elek. do T 25 A2
Witam, próbuję podłączyć stacyjkę. Mimo że mam schemat, to i tak jest problem ze stacyjką. Widzę, jakie przewody idą, ale nie wiem w jakie miejsce w stacyjce - czy C czy 3k... No jest ciężko, bo nowa instalacja ma inne kolory i kable cienkie, że strach coś źle podłączyć... Czy na zdjęciu stara instalacja jest dobrze podłączona?
witam. A nie posiadal by któs z was schematu do ciagnika ruskiego Władimirec T25 ?? Bo urwały mi sie przewody od alternatora i nie mam pojecia jak je podlaczyc. z gory dzieki!! moje gg: 6505591 biolkMAŁPAop.pl
Być może i jest to alternator 6cio lub 9cio diodowy niemam zbytnio pojęcia wiem napewno ze ma 5 wyprowadzeń które później idą do jakiś dwóch innych "urządzeń" chyba do regulatora napięcia i przekaźnika blokady to są jakieś dwie skrzynki jedna mniejsza a druga nieco większa a później do amperomierza. Potrzebuje schematu tylko do podłączenia tego alternatora,regulatora...
Do sprawdzenia inna ciekawa rzecz- jaki przewód idzie na instalację. 60 jest chyba najczęściej przerabianym sprzętem, zakładali prądnicę Star bo mocniejsza, Syrena bo plątała się w stodole, C28 bo była, od Białoruśki bo jeździli na bazar, t25, i wielu innych co kto napotkał. Szedł + na instalację, szedł - na instalację. Przed wpięciem trzeba sprawdzić...
Próbuję naprawić wskaźnik poziomu paliwa we Władimircu T25. Czy ktoś ma dane jaką rezystancję powinien mieć (odłączony) wskaźnik w tym ciągniku? Wskazuje mi ok. 80Ohm. Pomijam, że może być oczywiście problem w "mierniku" poziomu paliwa czyli w pływaku wewnątrz baku, ale najpierw chciałbym wykluczyć sam wskaźnik. Ma podłączenie do jednego kroćca z "+"...
ad.2 - stacyjka - coś mi się wydaje Na forum powinna być. Zerknij temat poruszany wiele razy https://www.google.com/search?q=schemat+...
Witam. Poszukuję schematu elektrycznego instalacji świateł mijania w wersji automatycznej ze wspólnym czujnikiem światła i deszczu w jednej obudowie. W manualu krążącym po internecie tego nie ma. Prawdopodobnie ta opcja weszła od 2006r.
Czy ja nie wyraźnie piszę? :-) Tak możesz wzorować się na podłączeniu regulatora do alternatora. Spróbuj jednocześnie wzorować się na 2 schemacie instalacji a dokładnie przy elemencie 53 przekaźniku rozrusznika jeśli to jeszcze u Ciebie działa. Przerobiłem pierwszy schemat. Regulator możesz zamontować po deską rozdzielczą w miejscu starego i wykorzystać...
Alternator w T25 nie potrzebuje kontrolki aby się wzbudzić, jak kupisz nową instalację to na bank będzie tam tylko 2 przewody do alternatora, jeden na kontrolkę drugi na amperomierz, zazwyczaj jest dołożony schemat do instalacji ale i tak zazwyczaj podpina się intuicyjnie.
Witam, w załączeniu schemat układu do wpięcia na jedną stronę (oczywiście tyczy się tylko przekaźnika i diody ;)). Do montażu między kostkę reflektora długich, a żarówkę H1. W każdej chwili wypinamy i instalacja wraca do stanu pierwotnego. Sterowanie przekaźnikiem albo (+) długich albo (+) pozycyjnych. Instalowałem moduł z homologacją, posiadający w...
Jak w temacie poszukuje schematu instalacji elektrycznej z kilku powodów pierwszym że od lat mi bardzo ciężko pali nawet na nowych akumulatorach i potrzebuje normalnego schematu bo planuje trochę go ulepszyć w polski regulator napięcia oraz zwykły akumulator 12v itp. a dwa najprawdopodobniej gdzieś gubi prądy. Z góry dzięki.
Witam. Mam takie niby proste pytanko a mianowicie...co zasilają poszczególne bezpieczniki w skrzynce T25. Dodam że jest ich aż 3 i patrząc od góry powinno być 10A, 20A, 10A. W teścia świeżym nabytku z 1981 roku są oczywiście wszystkie zadrutowane jednej wartości a obudowa trochę zgniła. Mam zamiar poprowadzić nową instalację do wszystkich świateł bezpośrednio...
Toyota avensis 2008r/T25/2.0 D4D brak ładowania . Wymieniony alternator Denso po regeneracji w sprawdzonej firmie ładowanie na poziomie 13,6 V . Przy sprawdzaniu obwodów brak napięcia na pinie 1 regulatora siwy przewód , ze schematu który mam wynika że ma tam być napięcie akumulatora z bezpiecznika ALT 7,5A , po podaniu napięcia lampka gaśnie i ładowanie...
Mam Władymira z nowszą instalacją w którym jak wynika ze schematu nie ma regulatora napięcia. Pod deską rozdzielczą znalazłem tylko to ale wydaje mi się ze jest to włącznik elektromagnetyczny ma on tak samo rozmieszczone wyprowadzenia jak regulator napięcia ale podpisane są innymi znakami. Różni się też budową wewnętrzną http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic72...
Dziękuję za zainteresowanie ;) A jesteś w stanie wskazać którym dokładnie pinem w instalacji auta będzie "ILL" ? Bo patrzę na schemat starego radia i nie mogę go lokalizować, żadna nazwa nie wskazuje... wiem, że mogę sprawdzić próbówką, lecz chciałem sobie od razu zrobić kabel z nowego iso (które będę musiał ciąć, ponieważ wtyczka w radiu jest niestandardowa)...
Tak, diody dobre. Udało się je pomierzyć. Kontrolka świeci i najgorsze, że cały czas. Zdaję sobie sprawę, że sprawna kontrolka to też warunek ładowania :) Instalację w tym ciągniku robiłem już wielokrotnie i zawsze były jakieś problemy z ładowaniem. Ciągle coś pada. Tym razem tranzystor. Szkoda, że nikt nie zna chociaż parametrów tego tranzystora. Jego...
Podłączyłem do przekaźnika wszystko jak na schemacie a rozrusznik ani drgnie. Elektromagnes było słychać że stuknął.
Witam, potrzebny mi jest schemat instalacji elektrycznej do T25A, rok produkcji 1995. http://obrazki.elektroda.pl/6593196200_1...
Pilnie poszukuje schematu instalacji elektrycznej ciągnika T 25a. Mój e-mail: mirco4(at)tlen.pl.
Pilnie poszukuje schematu instalacji elektrycznej do ciągnika T25a. Mój e-mail: mirco4(at)tlen.pl
Chcę tu dać przykład ciekawostki jaka dotyczy laptopa Lenovo x260 i możliwości podpięcia Dysku SSD ale w formie karty M.2 Wielu powie że to nie możliwe bo laptop nie posiada żadnego miejsca pod taki dysk. Nic bardziej mylnego Lenovo w tym ale i w innych modelach przewiduje możliwość instalacji takiego dysku. To teraz ktoś zapyta jak, jeśli ani ten ani...
Witam. Poszukuję schematu instalacji elektrycznej do Władimirca T-3069. Jest to prawie to samo, co t-25, ale ma inny kokpit. Więc nie mogę się w tym połapać. Wydaje mi się, że taki sam kokpit ma władimirec t30. Dodano po 2 Coś takiego. https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/im... Takie kokpity miały nowsze władimirce t25A.
schemat instalacja nissan iveco schemat instalacja atlas schemat instalacja
iskry nagrzeje lodówka bosch rozszczelnienie iveco daily problemy klimatyzacja
pompa pralki gorenje moment dokręcania wałka rozrządu
Mercedes Viano W639 – siła wspomagania kierownicy, diagnostyka, płyn, pompa, EHPS, EPS Scania R450 – wysokie ciśnienie w układzie chłodzenia, test CO₂, uszczelka głowicy, diagnostyka