ja właśnie mam subwoofer od creative 5.1 podłączone w tico i nawet jakoś sobie to radzi ale to nie to, ale zawsze to jakieś ulepszenie dźwięku:)
A co to za układy scalone tam siedzą?
Czy karta muzyczna się nie zepsuje? Czy to w ogóle ma sens? Czy ten głośnik będzie normalnie grał jak włączę jakąś muzykę? Nie nie ma sensu, karta raczej się nie zepsuje. Nie będzie normalnie ten głośnik grał bez dodatkowego wzmacniacza i odpowiedniego skonfigurowania sterowników karty dźwiękowej (cmss). I tak nie ma co się bawić w głośnik centralny...
Jeżeli w kompie masz audigy lub Realtek ac97 to klikajac start panel sterowania wchodzisz w konfuguracje realtek konfiguracje i klikasz pokaże się planbsza w Mixer zmniejszasz subwoofer i po problemach a jak masz audigy to tak samo w ustawieniach subwoofer obniżasz i po basie dudniącym
A włączyłeś poprzez zworke ten zasilacz? W subwooferze pali się jakaś kontrolka?
Skoro możesz regulować głośność podłączonych słuchawek to nie wina potencjometru. Więc, gdzie szukać usterki? W subwooferze ?
Sorki za ożywianie tematu, byćmoże już nie masz tego problemu, kolega kortyleski napisał że trzyma kabel od głośnika - otóż chodzi o to że najpierw trzeba wykręcić głośnik a dopiero potem wyjmować tylni panel ponieważ to magnes od głośnika blokuje wyjęcie tylnej części. Pozdrawiam
Witam, mam problem - głośniki creative T6100 nie działają. Już wcześniej grały przez około 1.5 roku, nagle przestały działać. Zasilanie w głośnikach jest (pali się dioda). (podłączone są one do subwoofera, od subwoofera idzie kabel do PC). Gdy podłączam słuchawki do głośnika to nie ma sygnału dźwiękowgo, gdy podłącze do PC grają. Po dwóch tygodniach...
Jaką posiadasz płytę główną i na niej kartę dźwiękową?
No to z tyłu dekodera jest gniazdo z opisem "LR" gdzie możesz podłączyć twoje głośniki. Jedynym minus taki że to jest złącze stereo gdzie podłączysz tylko jedną wtyczkę (tą zieloną) i będą grały tylko 2 głośniki+ subwoofer, czyli 2.1 Sprawdź sobie jak to działa, bo oczywiście dźwięk będzie szedł z dekodera a nie z telewizora (a na zdjęciu widzę 2 kable...
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy możliwe jest podpięcie do wieży Hi-fi Kruger&Matz 1808 subwoofera z zestawu Creative Inspire T6100. Jest to subwoofer z własnym zasilaniem (dane zasilacza na zdjęciu). Chcę stworzyć zestaw wieża HiFi + subwoofer z dwoma głośnikami + telewizor Samsung model UE32H5000AW (dane również na zdjęciu). Aktualnie wieża bez...
Trzeba by do tego głośniczka zrobić jakiś prosty wzmacniacz ze 5W (bo więcej to on nie wytrzyma). Innej opcji na zasilenie głośnika z wyjścia niskopoziomowego niema.
Creative 5.1 t6100 http://www.arest.pl/produkt/7351/CREATIV... Wszystkie głośniki mam podłączone do subwoofera a od niego idą 3 kabelki do pc.
Na początek poszukaj zgrubień na kablu w okolicach wtyków. Nie jestem zwolennikiem reanimowania uszkodzonych przewodów :( wole nabyć przewód oraz 3 wtyki minijack 3,5mm i założyć nowe (a w subwooferze wykorzystam oryginalną wtyczkę)
Creativy podłączasz poprzez dzielnik rezystorowy do wyjść głośnikowych amplitunera. Dvd, dekoder laptop do wejść amplitunera. SW zostaw. to na subwoofer. tak będzie najprościej.
Witam. Mam problem z subwooferem: Strasznie dudni, utrudnia to granie i oglądanie filmów. Mam kartę X-fi Proffesional Gamer. Regulator ściszyłem na subwooferze do zera, w panelu THX poziom -12 subwoofera, minimum jakie się da. Dalej dudni, prosze o pomoc!
Creative Inspire t6100 są lepsze mają głośnik z dołu subwoofera dzięki czemu bass jest większy.
Witam. Mam problem z głośnikami Creative Inspire T6100. Otóż w teście działają wszystkie głośniki poza prawym . Jest on wykrywany jako Subwoofer (Subwoofer działa normalnie). Byłoby to do przeżycia, gdyby nie to, że przy słuchaniu muzyki działa tylko lewy (youtube) lub lewy i środkowy (z płyty/pliku mp3). Zainstalowałem najnowsze sterowniki ze strony...
Witam, mam wolne grosze (200zł) i chce to przeznaczyć na poprawienie komfortu słuchania muzyki z komputera ;-) Mój wybór jest między: 1) Creative Inspire T6100 5.1 2) Wzmacniacz/amplituner z allegro za ok. 200zł (więc stary) + kolumny które posiadam - do wyboru 2xOnkyo SC-370(100watt, zamknięte) lub 2xTechnics SB-EH60(80watt, bas reflex) Nie mogę się...
Witam Serdecznie Już raz pisałem na forum i uzyskałem fachową pomoc za którą dziękuję ;) teraz mam następny problem tym razem są to głośniki Creative Inspire T6100 (5.1), nie wiem czemu ale po podłączeniu gra subwoofer i dwa głośniki :( dwa pozostałe głośniki i głośnik centralny milczą :( trochę mnie to męczy bo jednak wydałem dodatkowe 100zł by mieć...
Witam. Mam głośniki Creative Inspire T6100, w których złamał się kabel sygnałowy od komputera do subwoofera. Chciałbym go naprawić i już takowy kupiłem, ale w tym modelu akurat kabel jest wbudowany do głośnika, a kupiony ma z dwóch strony jacki . Rozkręciłem głośnik i okazało się, że kabel wchodzi do takiej wtyczki: http://obrazki.elektroda.pl/2824342700_1...
Witam! Posiadam zestaw 5.1 Creative t6100 inspire. Mój problem jest nietypowy. Gdy dam głośniej muzykę z bass z subwoofera wydobywa się dziwne " charczenie ". Trudno jest mi to określić. Gdy zakryję otwór od bass refleksu problem znika. Wydaje mi się, że przyczyną mojego problemu jest załamanie powietrza na początku tuby bass refleks. Spotkał się ktoś...
kupilem glosniki Creativ'y 5.1 Inspire T6100 A problem odnosnie tego... z subwoofera wychodza 3 wtyczki do kompa, a w kompie mam 3 wtyczki (jak wiecie) Microfon, Audio i "cos" nie wiem co to kazdy z tych kabli odpowiada za inne glosniki i kazdy kabel dziala tylko na Audio Co mam zrobic? Help :|
Witam. Otóż mam problem z dźwiękiem w grach, bo otóż słyszę tak jak by co 5 głos, a powinienem wszystko słyszeć. Mam Windows 7 x64 i posiadam głośniki Creative Inspire T6100 (mam podłączony do subwoofera głośnik przedni-prawy, przedni-lewy i środkowy, mam dodatkowe dwa, lecz ich nie podłączałem, bo nie mam gdzie je postawić) łącznie 3 głośniki podpięte...
Zainstalowałem te creativy w VolksWagen t4 caravelle tam oryginalne były kompletnie sprute. Najpierw kupiliśmy wygodne zajebiste fotele z KIA CARNIVAL z poczwórnym kapholderem. W skrzynki od KIA CATNIVAL wchodzą na przód 2 subwoofery. Kupiłem na OLX 2 komplety głośników w okolicach 80zł/kpl 2x5.1. Ponieważ piloty w creative są dość wadliwe zdecydowałem...
Mój przypadek był bardzo podobny w Inspire P5800. Niezależnie od tego, czy źródło dźwięku było podłączone, końcówki TDA i tak się wzbudzały, nawet kiedy potencjometr z włącznikiem w pilocie był w pozycji wyłączonej. Okazało się, że to problem był przewodem, który łączy pilot i subwoofer. Kiedy uszkodzony przewód był podpięty do subwoofera, tranzystor...
Karta dźwiękowa : Soundmax HD Audio Głośniki : Creative Inspire T6100 Opis Problemu: Posiadam 5 głośników plus Subwoofer (klasyczne 5+1). Problem polega na tym że podczas odtwarzania muzyki nie działają dwa tylne głośniki oraz centralny. Zarówno oba przednie jak i Subwoofer działają bez zarzutu. Naczytałem się trochę i nigdzie nie znalazłem rozwiązania...
A takie ło :) http://obrazki.elektroda.pl/6003898000_1... Zimnych lutów nie ma, podejrzane połączenia próbowałem delikatnie poruszyć po czym na nowo lutowałem a na koniec wszystko miernikiem jeszcze raz sprawdziłem. Nie które połączenia wyglądają mało profesjonalnie być może ktoś już tu wcześniej grzebał ;/ Przy okazji sprawdziłem subwoofer...
O ile jeszcze nie kupiłeś - możesz podłączyć próbnie w tym zestawie głośniki creative do wzmacniacza, tyle że nie do wyjścia mocy, ale do wyjścia na tape (cinche) we wzmacniaczu. W takim układzie wzmacniacz będzie służył wyłącznie jako przełącznik. Będziesz korzystał ze wzmacniacza wbudowanego w subwooferze, aż uzbierasz kasę na dobre kolumny. Moim...
No to widzę nie będę miał 5.1. Jak się chodzi do szkoły i nie ma pracy to tak jest niestety :/ nie ma za co kupić. Widziałem na allegro fajny zestaw http://allegro.pl/item245867491_satelity... do tego jakiś amplituner, subwoofer i powinno ciągnąć. Ale oczywiście na amplituner mi już nie wystarcz. Szkoda, bo jak czytałem...
Witam. Mam zestaw 5.1 Creative Inspire T6100 i jak wszystkim co mają ten zestaw wiadomo niestety kable przy głośnikach są za krótkie (przód i central - 1,7m, tył 4m). Dla mnie były za krótkie, więc dokupiłem kabel głośnikowy (30m 0,75mm2), wtyczki i gniazda na chinch (żeby nie przecinać kabla, przedłużyłem sobie tylne głośniki (o 10m każdy), centrala...
Witam, mam problem z głośnikami Creative Inspire T6100. Sterownik dźwięku Realtek HD audio. Podczas próby głośników w Menadżerze Realtek wszystkie głośniki działają, tzn głos jest w każdym głośniku pokazanym w teście w odpowiedniej sekwencji. Lecz gdy oglądam jakiś film lub słucham muzyki. Działają tylko 2 przednie głosniki i lekko subwoofer. W centralnym...
Witam. Moim aktualnym zestawem audio jest Creative Inspire T6100 i skrzynia basowa samoróbka z głośnikiem Lanzar Max P84 (śr. 20cm, 400w rms, 800w max, 60-1100Hz. Mam na nowy sprzęcik audio 500zł. Chciałbym zestaw 2.1. Najlepiej amplituner + 2 kolumienki wysoko lub średniotonowe + tubę lub skrzynię basową a jeśli nie to tubę lub skrzynię basową aktywną...
Witam, Za groszę moge nabyć zestaw taki jak w temacie, jest on uszkodzony i o tym właśnie poniżej. Uszkodzenie polega na buczeniu głośnika basowego, które nie jest ciągłe, raz buczy a raz nie - tak to opisuje sprzedający oraz, że całość wariuje i różnie się zachowuje. Wszystkie satelity natomiast są w 100% sprawne. I teraz o co mi chodzi: Początkowo...
Witam Mam problem z subwooferem basy są słabe a głośnik wygląda jak by był wciągany do tego dochodzi dźwięk jak by uderzającej cewki. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v... Da się to jakoś wyeliminować? Gdyż filmy jest nawet ciężko oglądać i muszę używać subwoofera od Creative inspire P380.
Witam mam pytanie dostalem subwoofer od zestawu creative inspirion t6100 czyli od zestawu 5.1 ale bez kolumn i chcialem go dodac jako sub do mojej wieźy tylko w taśmie idącej z suba idą 3 żyły i mam tylko jeden z trzech czyli jack 3,5mm zielony i jak to zrobic ? Zeby działało może być ciągle na maxa dany bo głośność będę regulował w laptopie/telefonie....
creative inspire t6100 inspire creative t6100 creative subwoofer t6100
huawei gniazdo naprawa wzmacniacz 2sd2390 2sb1560 palet maszyna
spawarka inwertorowa przekaźnik vestel 17mb170 firmware
Zmywarka Bosch Siemens Electrolux – nie grzeje wody, głośna praca, diagnoza grzałki i pompy Master US4000 TV (K320WDD2) Firmware Sources & Main Board Identification