ustawienie pompy wtryskowej t4

Znaleziono około 36 wyników dla: ustawienie pompy wtryskowej t4
  • Ustawienie pompy wtryskowej w VW T4 91r. 2.4D - zero czy Z?

Koło zamachowe na 0, a pompa zablokowana kołkiem Φ13mm, jednocześnie znak na kole pompy na wgłębienie, na łapie do której jest przykręcona

Samochody Początkujący   02 Lut 2018 23:47 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 56165
  • Ustawienie pompy wtryskowej w VW 2.4D 5-cylindrowym - różnice i wskazówki

jesli niechce ci zapalic to musisz miec rurke z wezykiem zeby zobaczyc poczatek wtrysku na pierwszym tłoku.miałem ten proplem jak podczas zmiany pasków pompa odbiła podłaczylismy rurke z wezykiem i po kłopocie w t4 z silnikiem abb pomogło pozdrawiam

Samochody Mechanika   26 Gru 2009 08:55 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 13990
  • Nie znalazłeś odpowiedzi? Zadaj pytanie Sztucznej Inteligencji

Czekaj (2min)...
  • T4 2.5 acv - Ustawienie pompy

Naped kola pompy wtryskowej jest z kola tylnego na glowcy. Kolo to jest plywajace. Ustaw wal na 0, jest blokada do tego kola. Samo kolo poluzuj az do swobodnego obracania. Potem juz tylko wycigasz ,,pletwe ,, na pompie, ustawiasz ja na zegar i skrecasz kolo na glowicy. P.S. Pamietaj wal obraca sie w stosunku do kola pompy wtryskowej 2:1 !!

Samochody Mechanika   15 Mar 2017 21:40 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 18276
  • REKLAMA
  • Jak ustawić rozrząd w VW T4 1.9 TD po wymianie paska?

załuż pasek tak jak ci napiszę zdejmujesz pokrywę zaworów i bierzesz obracasz wałek rozrządu tak aby krzywki wałka rozrządu na pierwszym tłoku były do góry wtedy na końcu wałka rozrządu blokujesz go płaskownikiem 4,5mm pompę wtryskową blokujesz trzpieniem fi 16mma wał korbowy ustawiasz w okienku w skrzyni biegów będziesz tam miał trzy kreski dwie małe...

Samochody Mechanika   11 Gru 2012 20:23 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 28870
  • VW T4 2.5 TDI 102km - ustawienie rozrzadu,kat wtrysku, nie odpala.

Ustawiasz wał na znaki. Luzujesz koło zębate na wałku(napędu pompy wtryskowej) (pasek napięty)I obracasz kołem w lewo aż poczujesz opór- dokręcasz.Musi odpalić.

Samochody Mechanika   24 Sty 2014 12:33 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 54024
  • REKLAMA
  • VW t4 2.5 tdi AJT - Problem z ustawieniem rozrządu

Jest zero na skrzyni biegów i znak na pompie wtryskowej ustawiłem i po włożeniu silnika podłączeniu instalacji i paliwa zapalił po 3 sekundach. Pasek od pompy wymienię jak będę miał czujnik. Oktawian89 a jednak chodzi dobrze ładnie pali równo pracuje nie kopci i zbiera się jak należy bo dzisiaj bylem na próbie.

Samochody Mechanika   02 Lis 2020 23:20 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 5721
  • VW T-4 2,4d 1993r - wymiana paska rozrządu VW T-4 2,4d

Witam kolegów na forum. Mam problem z ustawieniem GMP tłoka pierwszego cylindra.Na kole zamachowym jest tyle znaków że głowa mała. Na wałku rozrządu też nic nie widzę. Jeżeli ktoś to robił a nie sprawi mu trudności mi wytłumaczyć to będę bardzo wdzięczny. Czy odkręcając pierwszy wtrysk jest możliwość sprawdzenia położenia tłoka. Bardzo proszę o podpowiedź....

Samochody Ciężarowe   08 Maj 2014 04:21 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 4209
  • Transporter t4 1.9 TD - Słaba reakcja na dodawanie gazu, brak mocy

Witam Problem leży w rodzinnej t4. Zaczęło się od tego jak padło turbo, turbo zdemontowałem, poszedł kolektor od zwykłego D. Zaślepione smarowanie oraz spływ.. Samochód bez turbiny mimo to w miarę jeździł. Rozszczelniła się pompa wtryskowa, kupiłem używaną i od tamtej pory zaczął się cyrk. Nowa pompa reaguje na gaz dopiero w połowie zakresu dźwigni...

Samochody Mechanika   19 Kwi 2016 22:21 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 11463
  • VW T4 2.4D 1992 – schemat pompy wtryskowej i naprawa zaworu ciśnienia

Witam potrzebuję schematu budowy pompy wtryskowej vw t4 2.4 92 rok lub materiałów dotyczących jej budowy a także czegoś na temat zaworu ciśnienia w tej pompie i jego ewentualnej naprawy pozdrawiam

Samochody Szukam   16 Mar 2017 13:30 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 23091
  • REKLAMA
  • vw t-4 diesel - różnica między pompami wtryskowymi automat manual

czy pompę z automatu można zamontować do manuala?

Samochody Mechanika   03 Lis 2012 09:57 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 1869
  • VW T4 2.4D cieknąca pompa wtryskowa – uszczelnienie wałka gazu, schemat

Mam problem, na pompie wtryskowej cieknie ropa wałkiem dodawania gazu czy to da się samemu uszczelnić? prosił bym o schemat pompy wtryskowej vw t4 2.4 d

Samochody Mechanika   18 Mar 2026 14:38 Odpowiedzi: 17    Wyświetleń: 16989
  • REKLAMA
  • Podłączenie wtryskiwaczy w VW T4 '1991 - czy schemat jest poprawny?

Witam, wlasnie przegladalem schemat instalacji VW T4 '1991 i zastanawia mnie podlaczenie wtryskiwaczy paliwa, czy one sa rzeczywiscie podlaczone rownolegle i zasilane jednoczesnie, przeciez to bez sensu. Zglupialem, czy nie umiem tego schematu zinterpretowac???

Samochody Elektryka i elektronika   14 Lut 2005 11:28 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 2106
  • Jak zdemontować pompę wtryskową w VW T4 2.4 z 1994 roku? Układ się zapowietrza.

Witam. Demontaż pompy wtryskowej w VW T4 2,4 l 1994 rok - proszę o wskazówki oraz podpowiedzi. Dodano po 2 Mam zamiar ją zdemontować. Dać gościowi do sprawdzenia, gdyż zapowietrza mi się układ po dłuższym postoju i jest problem z odpaleniem.

Samochody Początkujący   11 Sie 2014 15:17 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 3573
  • Schemat ustawienia rozrządu w VW T4 2.4D - szczegółowy opis kroków

Witam. Potrzebuję schemat ustawienia rozrządu w vw t4 2.4D. Przeszukałem forum ale nic nie znalazłem. Byłby ktoś tak łaskawy i by mi podesłał taki schemacik? Chciałbym jeszcze żeby wszystko było opisane jak i co ustawić. Dzięki za pomoc, sorry jeżeli źle szukałem a taki post już jest :)

Samochody Początkujący   24 Maj 2014 12:58 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 41376
  • Jak prawidłowo ustawić rozrząd i pompę w VW T4 2.4D?

Witam, potrzebuję informacji na temat ustawienia rozrządu i pompy w T4 2.4D. Szukalem na internecie i jest dużo informacji, tylko że nie wiadomo które są prawdziwe. Z góry dziękuję za pomoc.

Samochody Początkujący   29 Cze 2020 19:40 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 22881
  • t25 Władymirec - prawidłowe zamontowanie pompy wtryskowej nowego typu w t25

Witam,mam problem z prawidłowym zamontowaniem pompy wtryskowej nowego typy w władymircu t25 z 1981 r. Dokładnie nie wiem na jaki znak ja ustawić czy T,R,B , przed zdemontowaniem była ustawiona na T ale nie jestem pewien czy było to odpowiednie ustawieni bo przede mną naprawiali go tacy mechanicy że szkoda gadać. Proszę o pomoc .

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   30 Paź 2017 14:39 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 7005
  • Schemat budowy pompy wtryskowej VW T4 2.4D 1992 oraz naprawa zaworu ciśnienia

Witam potrzebuję schematu budowy pompy wtryskowej vw t4 2.4 92 rok lub materiałów dotyczących jej budowy a także czegoś na temat zaworu ciśnienia w tej pompie i jego ewentualnej naprawy pozdrawiam

Samochody Elektryka i elektronika   20 Mar 2007 20:47 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 8780
  • VW Transporter t4 silnik 2.4d - Kapie z pompy po wyciągnięciu cięgna przyspiesza

Witam wszystkich forumowiczów, kupiłem tydzień temu Transportera 2.4d rocznik 1993. Wczoraj zmienialiśmy rozrząd i przy odpaleniu zauważyłem że lekko kapie ,gdzieś od góry jak by z pompy ,nawet nie wiadomo zkąd. Następnie zgasiłem silnik ,ponownie odpaliłem bez przyśpieszacza i już nie ciekło ,czy to jest normalne że wyrzuca nadmiar paliwa na zewnątrz....

Samochody Mechanika   08 Kwi 2020 20:58 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 8703
  • Pompa wtryskowa Transit 2.5d 95r na cienkich wtryskach

Witam jak w temacie. Wyciągnołem motor pare dniu temu i padła decyzja na kupno nowego silnika. Jest on goły, bez osprzętu i czeka mnie przekładka pompy wtryskowej z jednego do drugiego. Mam się czegoś obawiać, albo jakieś propozycje, sugestie. Pozdrawiam i dzięki za odp

Samochody Mechanika   31 Sty 2011 18:11 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 9142
  • Pompa paliwa T4 2.4d jak podłączyć kabelki bo są dwa a nie jeden

Witam. Mam pytanie odnośnie pompy wtryskowej do T4 2.4d. Mianowicie po zakupie okazało się, że stara ma tylko jeden kabelek podpinany na wsuwkę, natomiast w nowej wychodzą dwa kabelki z kostką. Czy da radę to jakoś podłączyć? Jeśli tak, to jak? Dziękuję z góry za odpowiedź.

Samochody Początkujący   01 Lut 2025 14:45 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 633
  • Mondeo MKIII 2.0TDDI 115PS - Montaż pompy wtryskowej.

Witam Auto jak w temacie, mianowicie czy przy montażu pompy wtryskowej należy ją ustawić w tych podłużnych otworach koła zębatego czy w przypadku tej pompy nie ma to znaczenia? Pompa została zregenerowana (wymiana sterowania i czujnika halla), auto miało problem z płynnym odpalaniem, nierówną pracą i falowaniem po dłuższym postoju.

Samochody Mechanika   17 Lut 2013 19:20 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 5823
  • VW T4 2.5 TDI ACV 102 PS - Jak ustawić kąt wtrysku po wymianie rozrządu?

do kolegi bertol3 nie wiem na jakim kompie masz auto, ale w 97 wychodziły jeszcze kompy które miały czujnik doładowania bodajże g71 wbudowany w kompie a rurka szła od intercollera da kompa. Jeżeli tak to w tych kompach jest możliwość zmiany samych kości pamięci stałej jak i zewnetrznej. ja tak robiłem w moim poprzednim t4 jak mu wgrywałem mapę. kumpel...

Samochody Mechanika   17 Kwi 2015 07:49 Odpowiedzi: 40    Wyświetleń: 98928
  • Wyciek paliwa z pompy w VW T4 2.4D - wymiana uszczelniaczy, nr zestawu F00n350001, 2467010003

Przejrzałem wszystkie zestawy uszczelniaczy na Allegro ZESTAW NAPRAWCZY POMPY WTRYSKOWEJ DIESEL TD BOSCH - pierwszy link z brzegu Czy można samemu wymienić ? Słyszałem opinie że dawka się zmieni i konieczne jest ustawienie na maszynie w serwisie pomp. Ja to zrobię z zamkniętymi oczami i bez regulacji będzie jeździł. Jak będziesz to robił pierwszy raz,...

Samochody Mechanika   06 Lut 2022 14:16 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 3027
  • Volkswagen T4 2.4D 1996 vs 1992 – niska moc, silnik mułowaty, porównanie osiągów

ustawienie zapłonu niejest prostą sprawą potrzebne są specjalizowane akcesoria są dwie metody statyczna polega na ustawieniu początku tłoczenia pompy wtryskowej czujnikiem umieszczomym w głowicy rozdzielczej pompy,i wynosi on 1 mm + -0,02 przed GMP druga metoda to dynamiczna ,po zapięciu specjalnego przetwornika na przewód wtryskowy sprawdza się w czasie...

Samochody Elektryka i elektronika   20 Paź 2011 18:24 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 17796
  • VW T4 2.5 TDI – brak ciśnienia paliwa po regeneracji pompy wtryskowej, silnik nie odpala

Witam, mam problem z pompą wtryskową 2,5 TDI z VW T4 Mianowicie pompa miała luz kawałku, została zdemontowana, wysłana do regeneracji, wróciła z regeneracji, została zamontowana, przy okazji rozrząd wymieniony, ustawiony prawidłowo, kąt wtrysku ustawiony na zegarek I tu zaczyna się zabawa, czyli silnik kręci, nie pali. Po odkręceniu przewodów z wtryskiwaczy...

Samochody Mechanika   28 Lut 2026 22:19 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 156
  • VW T4 2.4d - Niestabilne działanie po regeneracji pompy wtryskowej - różnica zęba na kole pasowym

jaki typ rodzaj pompy ? wartość konta wtrysku powinna być napisana na pompie i tylko taka ma być ustawiona . jakie są kody błędów ?

Samochody Początkujący   26 Mar 2022 12:09 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 1674
  • T4 2.4D 1991 - Nie odpala na ciepło, pompa wtryskowa, czujnik temperatury?

Sprawdzić rozrząd, ustawić moment wtrysku.

Samochody Mechanika   04 Lut 2012 08:37 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 9163
  • T4 1.9 TD 1992: Jak podłączyć kable pompy wtryskowej z modelu 1997?

A ustawiłeś jak Helmut przykazał na zegar?

Samochody Mechanika   19 Maj 2010 20:58 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 7371
  • Wartość na czujniku zegarowym pompy wtryskowej w Golf 3 1.9TD AAZ?

W TDI ja też nie brudzę rączek ale lubie ustawić na zegar t4 2.4 lub starego TD.

Samochody Mechanika   07 Cze 2014 10:30 Odpowiedzi: 27    Wyświetleń: 27180
  • VW T4 traci moc, dziwne wskazania czujnika cisnienia

Jeszcze jedna obserwacja: po włączeniu grupy 000, słychać obniżenie obrotów silnika albo równości pracy Tak ma być, komputer blokuje dynamiczną regulację kąta wtrysku. Aha, u ciebie powinieneś ustawić kąt na 45-55. Tyle że u ciebie reguluje się to albo luzując koło na wałku rozrządu (od strony paska pompy wtryskowej) i kręcąc kołem, albo manewrując...

Samochody Mechanika   20 Sie 2025 23:20 Odpowiedzi: 45    Wyświetleń: 1914
  • Jak wymienić rozrząd w Volkswagenie T4 2.5? Potrzebna instrukcja.

Witam mam t4 2.5 110km benzyna+gaz........... na pompie wtryskowej Przemysł jeszcze raz co napisałeś. Jak ustawisz na znaki to nie ma możliwości przestawienia o ząbek. Na kole wałka znak jest od tyłu koła, i jak jest brudny to ciężko go znaleść. A nawet jak przestawisz to oprócz gorszej pracy nic mu nie będzie. Mój był o trzy i jeździł.

Samochody Początkujący   23 Sie 2022 01:25 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 1095
  • Volkswagen T4 2.5 TDI ACV 1999 – moment dokręcania głowicy i ustawienie pompy

Witam,jestem tu nowy ale może mi ktoś pomorze z transporterem t4 2.5 tdi acv 102 km,ponieważ składam głowice po poprzednim mechaniku i nie mam danych do momentu dokrecania śrub głowicy i problem jest z ustawieniem pompy wtryskowej bo na jej kole zębatym widze ścietego zęba od wewnątrz ale nie widze jakiegoś odnośnika gdzie to ma sie zgrywać, otwory...

Samochody Mechanika   12 Maj 2012 19:26 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 4635
  • Vw t4 2.5 tdi 102 kM ustawienie kąta wyprzedzenia wtrysku .

Mam pytanko? Vw t4 2.5 tdi 102 kM ustawienie kąta wyprzedzenia wtrysku, jak to zrobić?:?: Wymieniono pasek i napinacze od napędu pompy wtryskowej. Obecnie na zimno pali od razu ale na ciepłym ma problem trzeba długo kręcić. Podczas jazdy jest tak jak przed wymianą czyli idzie dobrze :idea: .

Samochody Mechanika   03 Gru 2010 19:19 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 9855
  • VW T4 2.4D - Nierównomierna praca , szarpanie ,rozrząd T4 ustawienie

Witam. Chcę sam sobie sprawdzić rozrząd czy jest dobrze ustawiony oraz czy kąt wtrysku nie jest za wczesny , mój problem tkwi w nierównomiernej pracy zaraz po odpaleniu T4 . Mam T4 2.4D i dałem do mechanika ponieważ auto nierówno pracuje od razu po odpaleniu po dłuższym postoju . Wymienili świece , zregenerowali pompę wtryskową i niby ustawili kąt wtrysku...

Samochody Mechanika   04 Lut 2018 16:05 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 4254
  • VW T4 2.4D AAB – Wymiary adaptera do ustawienia pompy na 1,00 ±0,02 mm

Ustawiłem pompę na 1,00mm. Przy odpalaniu nie ma rewelacji, po dłuższym postoju trzeba kręcić min 5 sekund. Czy po oznaczeniu pompy wtryskowej można dojść jaki kąt trzeba ustawić ? Możliwe że u mnie silnik jest AAB a pompa może być jakaś inna ? Dodano po 48 Jedyny plus jest taki że silnik ma normalne obroty, poprzednio miał ok 1500 obr/min.

Samochody Początkujący   11 Cze 2016 12:38 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 18423
  • VW T4 2.5TDI kopci na biało po wymianie rozrządu i regeneracji pompy wtryskowej

Witam. Mam problem z VW T4 2.5 TDI . Problem jest nastepujacy, wymieniłem rozrzad kompletny , zregenerowalem pompe wtryskowa , wszystko ustawione ksiazkowo. Po zapaleniu samochód pracuje rowniutko , wkreca sie na obroty, pali od kopa czy cieply czy zimny.podgrzewacze wszystkie grzeja. Problem jest taki ze czy samochód cieply czy zimny kopci na bialo...

Samochody Początkujący   26 Mar 2010 21:56 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 8375
  • VOLKSWAGEN TRANSPORTER T4 2.5 TDI - Błąd 0550, czujnik kąta wtrysku po regeneracji

Kolego należy też wymienić pasek napędzający pompę wtryskową i dopiero ustawić kąt wtrysku. Często wyciągnięty pasek nie pozwala na dokładne ustawienie kąta. Miałem tak w swoim aucie. Mechanik ustawiał kąt wtrysku ok.2h z laptopem w ręku i serwisówką.

Samochody Początkujący   23 Wrz 2014 22:24 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 1728
  • VW Caddy 1,9TDI - VW 1,9 tdi ustawienie początku wtrysku

Witam. Mam pytanko -jak trzeba ustawić pompę wtryskową po regeneracji w VW silnik "AHU". Wiem że można to zrobić komputerem obserwując wartości i ruszając pompą na fasolkach. Ale myślę że da się to też wstępnie zrobić czujnikiem zegarowym jak np. w 2.5TDI VW T4 ACV tam wiem że ma być ustawione na 0,55mm. Czy wie ktoś jak to ustawić . Mam do dyspozycji...

Samochody Mechanika   19 Wrz 2012 14:06 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 5205
  • VW Transporter T4 2.4 D nie odpala na zimno po remoncie silnika

Witam jestem posiadaczem transportera t4 2,4 disel , silnik obecnie jest po remoncie , gdy jest ciepły ładnie pali a po postoju jedno dniowym nie można go odpalić jedynie odpali na popych proszę o poradę . a jeszcze pompa wtryskowa jest ustawiona prawidłowo , rozrząd tesz , a samochód dalej nie pali jak jeszt zimny trzeba go ciągnąć . po odpaleniu i...

Samochody Początkujący   27 Gru 2015 21:56 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1908
  • Vw T4 2.5TDI 2002 - Silnik gaśnie po odpaleniu, biały dym z wydechu

Witam.Po wymianie, ustawieniu rozrządu, regulacji wtryskiwaczy i sprawdzeniu pompy wtryskowej mam problem z uruchomieniem silnika.Pompa podaje paliwo na wtryskiwacze lecz silnik nie odpala. Po przekręceniu kluczyka silnik chwilowo odpala i gaśnie. Na "Samostarcie" silnik odpala normalnie. Podczas uruchamiana z wydechu wydobywają się olbrzymie kłęby...

Samochody Mechanika   16 Wrz 2010 16:13 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 8058
  • VW T4 2.4D '95 - immobilizer na zaworze pompy wtryskowej

Czy ktoś wie jaki sygnał uaktywnia zasilanie zaworu paliwa (na schemacie N109) przez układ elektroniczny zamontowany na mechanicznej pompie wtryskowej silnika 2.4D? Do skrzynki osłaniającej zaworek z płytką elektroniki (na schemacie J263, nr OEM 281005004) dochodzi zwykłe +12V i przewód ze sterownika immo (na schemacie - J362, czasem nazywany centralką),...

Samochody Początkujący   17 Lip 2023 21:19 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 10764
  • VW T4 2.5 TDI 2002r - Samochód podczas jazdy traci moc.

Dziękuję za odpowiedź, jednak koło jest dokręcone i ustawione względem rozrządu prawidłowo Przyczyna tkwiła w przewodzie paliwowym od filtra do pompy podtarł się przy rurce wtryskowej na tyle że nie przeciekało lecz przy większym poborze paliwa wężyk był zaworkiem który się otwierał i zasysał powietrze tak skutecznie iż samochód tracił moc Nadmieniam...

Samochody Ciężarowe   31 Mar 2013 12:12 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 13230
  • T4 2.5 TDI 1996 - Błąd 00550, twarda praca silnika, ustawienia zapłonu?

Witam Bardzo proszę o pomoc w zdiagnozowaniu przyczyny błędu jaki pojawia się przy Vagowaniu mojego auta błąd 00550. Rozrząd wymieniony kompletny - ustawiony poprawnie, koło dwumasowe sprawdzałem dwa razy wraz z jego klinem - jest ok Interfejs Vag posiadam od niedawna - próbuje kasować ten błąd ale on pojawia się za każdym razem po odpaleniu silnika....

Samochody Mechanika   29 Paź 2008 17:48 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 12769
  • Spadki mocy w VW T4 AHY 150KM przy niskich obrotach, co sprawdzić?

chodzi o mieszek który steruje kierownicą w turbinie?. Czy trzeba to jakoś ustawić, bo jest regulacja długości ramienia. Turbo było wymieniane, co prawda nie na nowe i potem wymieniany był sam mieszek, ale nie był specjalnie jakoś ustawiany. Dodano po 22 na teście który zrobiłem widać jak dziwnie zachowuje się tyrbo nie wiem tylko jaka jest przyczyna....

Samochody Elektryka i elektronika   19 Paź 2010 22:26 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 4080
  • VW T4 2.5TDI AXL 102KM - Wymiana paska rozrządu

Na filmie włączasz napisy, potem w ustawienia automatyczne tłumaczenie i język polski. Wszystkie silniki VW 2.5 TDI pięciocylindrowe, montowane w T4, LT i Volvo, ustawiane są identycznie. Tylko kąt wtrysku się zmienia w zależności od oznaczeń silnika. Pasek główny to pewnie Ci się uda wymienić, ale na pasku pompy wtryskowej polegniesz. Tego paska nie...

Samochody Początkujący   23 Maj 2020 11:32 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 34125
  • Rozrząd VW T4 1,9TD. Schemat prawidłowego ustawienia.

Było pisane niejednokrotnie- znak jest na kole zamachowym, ustawia się go w okienku na skrzyni biegów. Do pompy wtryskowej i wałka rozrządu są specjalne blokady.

Samochody Mechanika   14 Mar 2009 15:14 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 51609
  • VW T4 1.9 TD - Zmiana silnika na 1Z, pompa wtryskowa od AAZ

Jednak zostanie cały osprzęt przełożony, wraz z pompą wtryskową od tego silnika. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie rozrządu. Koło zamachowe jest od ABL 1.9 TD, silnik 1Z. Ustawiam wał na znaku w skrzyni na 0 (patrzone przez to onkienko na skrzyni), wałek rozrządu na pierwszym tłoku krzywki mają być skierowane do góry, pompę blokuje na znaku. Czy tak...

Samochody Mechanika   25 Gru 2019 21:24 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 13839
  • VW T4 2.5TDI 1998r. - nierozwiązane kwestie z odpalaniem po zamontowaniu nowego napinacza paska

Witam, Volkswagen T4 2.5 TDI 1998 r. kilka lat temu przestał palić, ale ktoś postanowił go ożywić. Niestety, napinacz paska na pompie się rozpadł, a pasek przeskoczył. Po zamontowaniu nowego zestawu i ustawieniu na znaki, nadal cisza i nie odpala, ale na placku odpala. Definitywnie problem z paliwem. W sterowniku nie ma błędów, wykluczam immo. Z tego,...

Samochody Mechanika   17 Wrz 2023 17:23 Odpowiedzi: 33    Wyświetleń: 3558
  • VW T4 2.5 TDi ACV - ograniczenie obrotów po wciśnięciu gazu, błąd kąta wtrysku

Witam, ludzie proszę pomóżcie jak się ustawia ten kąt wtrysku! Dokładnie mówiąc to jak i co w VAG-u to wiem tylko chodzi o czynności mechaniczne jak "obrócić pompę wtryskową" wszyscy piszą że trzeba ją obrócić ale nigdzie nie mogę poszukać jak to się robi, co i gdzie odkręca itd. Dziękuję za pomoc P.S. T4 silnik 2.5 r5 ACV

Samochody Elektryka i elektronika   15 Sty 2011 19:33 Odpowiedzi: 17    Wyświetleń: 37708
  • VW Transporter T4 2.5 Benzyna + Gaz - silnik nie odpala, możliwy przeskok paska?

Witam mam problem z odpalaniem mojego transportera na zimnym silniku 2,5 benzyna 110 KM + lpg ( zwykła instalacja ) wymieniłem kable zapłonowe, cewkę zapłonową, pompę paliwa, regulator ciśnienia paliwa przy listwie wtryskowej, czujnik temperatury, sama listwa rozpyla paliwo do postaci mgiełki. Podczas odpalania objawy są następujące: ustawiam przełącznik...

Samochody Mechanika   05 Cze 2012 15:43 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 10051