Witam i mam pytanie jak ustawić rozrząd w vw transporter t5 2,5tdi (96Kw).Proszę o pomoc.I dziękuję z góry
Witam szukam schematu rozrządu do VW T5 jak w temacie, ustawienie wałków ogólnie cały rozrząd silnik CAAB 102kM .Pozdrawiam!!!
Po wymianie wałka rozrządu Ustawiony na blokady?
Czy można zle ustawić czytnik czujnika położenia wałka rozrządu? Czujnika nie można źle ustawić bo nie ma możliwości go inaczej zamontować. Koło sygnałowe dla tego czujnika masz źle ustawione.
Sprawdź ustawienie rozrządu. Wczoraj się bujałem z tym samym problemem w Skodzie Octawi. Przestawiony o ząb. Ustawienie na 0 błąd "niezrozumiały sygnał", ciężko paliła, na oko rozrząd wyglądał ok, dopiero po ustawieniu na blokady dało się ustawić, oraz górne 3 śrubki wychodziły na środku, a nie prawie na maxa w lewo.
Witam Panowie, zwracam się do was z prośbą. Do naszego serwisu trafił ww VW T5 2,5 TDI AXD, w którym w innym warszacie wymieniono wałek rozrządu i po tej operacji samochód odpalał lecz gasł. Diagnoza: rozrząd był źle ustawiony. Ustawiliśmy wszystko wg blokad, auto odpaliło od razu. Silnik pracował przez parę minut, po rozgrzaniu pracownik wyjechał na...
Co mu jeszcze sprawdzić i jak ? Ustawienie rozrządu. . Wystarczy zdjąć obudowę rozrządu i ustawić znaki sprawdzając czy się pokryją tak ? Mechanik twierdzi że dobrze ustawił , mówił że gdyby było źle to by auto za długo nie pojezdzilo .
Pięć cylindrów. Nie ma jak walka o 180 obrócić bo zawory pogniesz. Jak już odpali to równo chodzi? Popatrz na korekty pompek jak pracuje. No i tester też podpowie o ustawieniu rozrządu. Jakich blokad używałeś? Wałek mimosrodowy ustawiony?
Mam problem z volvo s 60 2.0 turbo t5. Kupione jako uszkodzone, zdiagnozowane przez poprzedni warsztat gdzie poprzedni właściciel wtawil auto i po diagnozie stwierdził że nie opłaca mu się naprawiać. Rzekomo do wymiany zawór oleju do zmiennej fazy rozrządu, jednak będąc realistą wiem ze takie rzeczy opłaca się naprawiać nawet w najdroższym warsztacie...
Witam sprawdziłem vagiem kody błędów w VW Transporter takim jak w temacie program wyświetlił następujące kody: VAG-COM Version: Release 311.2-N Control Module Part Number: 070 906 016 A Component and/or Version: R5 2,5L EDC G000SG 5282 Software Coding: 0001072 Work Shop Code: WSC 02756 8 Faults Found: 18357 - Control Module 2 for Coolant Fan: Defective...
Od niepodłaczonej wtyczki od zaworka lub pomylonych wtyczek. Wtyczki wszystkie podłączone. Wtyczka raczej nie możliwe żeby pomylić bo w tej okolicy są tylko dwa czujniki a długości kabli same za siebie mówią gdzie jaki powinien być :) Dodano po 54 Czy ma coś on wspólnego z mocą ??? Oczywiście że tak. Czyli??? A sam zaworek mógł ulec uszkodzeniu tak...
może to?
Czołem! Mamy problem z odpaleniem T 5-tki z 2004r. Auto zostało rozebrane do naga, wypiaskowane, zabezpieczone itd. Silnik został na nowo poskładany, turbina po regeneracji, nowe czujniki położenia wałka, wału, nowy rozrząd, szklanki. No po prostu remont kapitalny. Sęk w tym, że auto nie chce odpalić - silnik kręci, rozrząd sprawdzany. Auto nie jest...
http://obrazki.elektroda.pl/4882014700_1... Tyle znalazłem pozdrawiam
Źle ustawione koło zębate (na wale rozrządu) względem wałka rozrządu - potrzebne blokady.
Witam . Mam problem z moim T5 zaczęło się jakieś 2 miesiące temu kiedy auto po długim postoju(około miesiąc) nie chciało zapalić. Dopiero po kilkunastu próbach i ostatniej dłuższej auto zapaliło. Od tamtego czasu jest problem. Czasem rano auto potrafi odpalić po czym zgasnąć po sekundzie i później trzeba kręcić rozrusznikiem około 15 sekund i odpala....
zobacz czy koło zębate pompy wtryskowej się nie przestawiło Pokaż mi pompę wtryskową w tym silniku. Dodano po 1 o ile odkręcić trzpień w tym 5 cylindrowym silniku ? ja ustawiałem na 185-200 stopni. Raczej mi się rozrząd rozjechał Co masz w grupie 004 w czwartym bloku? W grupie 18 błąd 128 rozpoznanie BIP (rozpoczęcie momentu wtrysku) było niemożliwe...
Mam problem ;/ wymienialem w silniku 2.5 TDI walek rozrzadu i jest tam kolo plywajace, zalozylem wszystko i ustawilem rozrzad na cechy ktore sam wczesniej zrobilem i niby jest ok, na wolnych obrotach silnik pracuje tak jak powinien lecz po kilkukrotnym dodaniu gazu silnik zaczyna pracowac glosniej po czym przestaje reagowac na dodawanie gazu. po ponownym...
Ustawiasz rozrząd na znaki, luzujesz koło od pompy na wałku rozrządu w koło pompy paliwa wkładasz bolec żeby zablokować (dwa otwory na kole mają inną średnicę i w ten otwór wkładasz blokadę) dokręcasz koło na wałku rozrządu i jedziesz. Po ośmiu latach raczej naprawił. 3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie,...
No więc robię to w ten sposób, że ustawiam silnik na klockach i będę szukał rozwiązaniach w gotowych łapach silnika. Ta łapa od strony rozrządu w T5 jest mocno rozbieralna wiec to nie powinien być problem w przeróbce. Łapy z przodu w T4 nie było w T5 są sanki i można w łatwy sposób dorobić mocowanie tylko na silniku trzeba znaleźć miejsce (blok AVT...
Witam, problem dotyczy VW T5 2.5 TDI AXD ,całkowity brak mocy od dołu W aucie była wymieniona uszczelka pod głowicą,rozrząd jest ustawiony na blokadach ,kreseczka na kole zębatym od wałka rozrządu jest prawie idealnie z krawędzią głowicy (brakuje może niecały mm.),synchronizacja na VCDS w grupie 4,4 okienko wychodzi na -5.9 ,na KTSie tak samo ,i według...
jak nie tak napisałem temat proszę o poprawienie, a nie kasowanie bo pisanie zajęło mi sporo czasu Transporter T5 2.5 tdi AXD 2005 rok Błędów brak auto było już u trzech mechaników, teraz jest moje kupiłem je na pompkach z 1.9 tdi(wcześniejszy magik założył, wziąłem od niego oryginalne sprawdzone z tego samochodu) na wtryskach z 1.9 tdi pd palił i chodził...
ustawienie rozrządu corsa ustawienie rozrządu avensis ustawienie rozrządu megane
silniczek krokowy civic bloody sterowniki podsłuch usługa
wykrywacz metali schemat odbiornik pcf801
Jak zdjąć przednią obudowę pralki Siemens Siwamat? Brak komunikacji z przepustnicą Suzuki Grand Vitara 1.9 DDiS